Jump to content
Sign in to follow this  
sfu

breva 750 η gladius???

Recommended Posts

Aξιόπιστο στα σημαντικά θα είναι αν δεν το σκίζεις.

Γιατί αν το σκίζεις άγαρμπα και για ψωριασμένα-φθαρμένα γρανάζια σαζμάν έχω διαβάσει και για προβλήματα στους σταυρούς του άξονα στα σμολ μπλοκ.

Τεχνολογικά κινητήρας-μετάδοση είναι ένα σχέδιο πάνω από 20 χρόνια παλιό και απλά είχε τόσο καλή αρχική σύλληψη που ακόμα και σήμερα τρώγεται ειδικά καθώς δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στον ανταγωνισμό - το Gladius δεν είναι πραγματικά συγκρίσιμο, είναι αρκετά διαφορετικό μηχανάκι.

Προσοχή: Μπρέβα 750 δεν παράγεται εδώ και 2-3 χρόνια - Ότι πάρεις είναι στοκ που έχει ξεμείνει.

Μηχανολογικά ίδιο μοτέρ-σαζμάν είναι το V7 που είναι ακόμα σε παραγωγή.

Στα ηλεκτρικά διάφορα ψιλά είναι αναμενόμενα αλλά μπορεί να μην παρουσιαστούν και καθόλου.

Αυτό που μπορεί να σε χαλάσει πολύ είναι η συμπεριφορά των διπλών πίσω αμορτισέρ σε συνδυασμό με τον άξονα σε λακούβες - καβάλα βόλτα οπωσδήποτε πριν ψωνίσεις.

Και πάντα έχε κατά νου πως το γιαπωνέζικο πουλιέται αργά ή γρήγορα αλλά στο Γκούτσι θα χάσεις πολλά λεφτά όταν καταφέρεις να το πουλήσεις εκτός και αν ψωνίσεις εξ'αρχής μεταχείρο....

Α, για να έχουμε καλό ρώτημα, μάστορας που να το κατέ'ει υπάρχει κοντά? Ναι μεν είναι απλό μηχανολογικά αλλά είναι εντελώς διαφορετικό από τα γιαπωνέζικα και μπορεί να μπλέξεις αν κάνει λάθος συντήρηση, πχ τόσο απλά όσο να το παραγεμίσει λάδι και να αφρίσει γεμίζοντας τον τόπο στο φιλτροκούτι ή να κλ@σει καμμιά τσιμούχα και να θέλει λύσιμο το μισό μηχανάκι για να αλλαχτεί (πρέπει να λυθεί το σαζμάν από τον κινητήρα και όχι απλώς να βγει ένα πλαϊνό καπάκι).

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

εγω ειμαι της γνωμης ,οτι αμα σου κανει το κλικ παρ`το και μην το πολυσκεφτεσαι γιατι οσο το πολυσκεφτεσαι στο τελος δεν το παιρνεις ποτε.

τωρα αν εχεις μπει στο τρυπακι και γραφεις στα σοβαρα να σου συγκρινουμε το suzuki με το moto guzzi στο θεμα αξιοπιστιας.τοτε καλυτερα αστο το`χεις χαμενο το παιχνιδι my friend.τραβα παρε το gladius και θα εισαι ωραιος και αξιοπιστος μετα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

(Οφ-τόπικ μόουντ: Σε μεγάλο βάθος χρόνου και χιλιομέτρων τo Γκούτσι είναι πιο αξιόπιστο από πολλά Σουζούκι ενώ υπάρχει και μόντα επισκευής του μοναδικού 4βάλβιδου & καταστροφικά ζημιάρικου σμολ μπλοκ Γκούτσι με βαλβίδες από Σουζούκι GN... _zeppelin.gif)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μίκα το σχέδιο όχι μόνο είναι παλιό αλλά τα v750 το 80 βγάζανε μαμά καμια 70αρια άλογα δηλαδή +20 από το τωρινό. Προβλήματα τότε είχανε ηλεκτρολογικά κυρίως τώρα χτυπάνε και άξονα και γρανάζια? Άμα ψάξεις στο ιντερνετ θα βρεις ένα Μπρέβα όπως το περιγράφεις και μερικές δεκάδες+ bmw. Επειδή χτύπησε ένα Μπρέβα άξονα που ποιος ξερει τι είχε κάνει ο ιδιοκτήτης αν είχε μείνει χωρίς βαλβολίνες κλπ δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις ολόκληρο μοντέλο. Μπρέβα 750 με σημαντική βλάβη δεν έχω ακούσει. Sfu μπες στο σιτε της λέσχης είπαμε και ψάξε έχει πολύ πράγμα. Αυτά που παρουσιάζει είναι χαζοπροβλήματα. Και εγω το 1200 έχω με 15000 χλμ δεν έχει κάνει κιχ και δουλευει ρολόι(φτου φτου φτου..). Η guzzi είχε περάσει μια άσχημη δεκαετία 85-95 που αγωνιζόταν να επιβιώσει οπότε τα μηχανάκια που παρήγαγε εκείνη την περίοδο είχανε θέματα. Τα ίδια λέγανε και για τις Αλφα και έχω ένα 10 χρόνια και 105000 χλμ και δεν έχει βγάλει τίποτα(φτου φτου φτου..πάλι). Εφόσον δεν είσαι υποχόνδριος και δεν σε πειράζει να ακούς και κανά ήχο καμιά φορά (αυτά για το 750 γιατί τα υπόλοιπα είναι πολύ βελτιωμένα) ή να έχεις κανά σύμπτωμα (να έχεις υπόψη σου ότι τα ιταλικά έχουν ψυχή και πολλές φορές αυτοθεραπεύονται) πάρτο. Ούτε σι άλλως και κανά καπρίτσιο χρειάζεται που και που σας συνδέει πιο πολυ. Με το klr πχ 7 χρόνια έχω βαρεθεί την ζωή μου μόνο λάδια και μπουζί. Έτσι είναι τα εργαλεία όχι οι μηχανές αυτές είναι πάθη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε μ fasarias δεν ειπανα μ κανετε συγκριση αξιοπιστοιας μεταξυ τους γιατι ξερω οτι το γιαπωνεζικο δεν συγκρινετε εκει...απ οτι διαβαζω το guzzi δεν εχει σημαντικα προβληματα οποτε ξερω ποιο θα παρω εκτοσ απροοπτου!mi_ka μαστορας καλος υπαρχει στην θεσσαλονικη ενας!makisp μπηκα στο site της λεσχης αλλα δεν αναφερουν καποιο σημαντικο προβλημα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολοι έχετε τα δίκια σας και στα θετικά και στα αρνητικά που γράφετε...

Περί αξιοπιστίας.... Εγώ έχω μια BREVA 1100 εδώ και 4 και κάτι χρόνια της οποίας της έχω πιεί το αίμα (ακόμη και trackdays πάω και κάνω) έφτασα τα 52.000 χλμ και το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν μια καμμένη λάμπα πέρυσι... Εχω και φίλο στην Πάτρα με breva 750 που έφτασε τις 55.000 χλμ χωρίς πρόβλημα. Αλλος στα Μέγαρα είναι 120 κιλά+σύζυγος+μπαγκαζιέρα και έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα πολλές φορές χωρίς προβλημα.

Στο θέμα μας... Δεν μπορώ να σου πω τι να πάρεις, αυτό πρέπει εσύ να το αποφασίσεις.

-Προσωπικά αν έπαιρνα breva 750 θα το έπαιρνα μεταχειρισμένο. Αρκετά Guzzi έχουν αυτό που λέμε "παιδικές ασθένειες". Δηλαδή μπορεί να σου βγάλει το χριστό στα πρώτα 2.000 χλμ αλλά μετά έχεις μηχανή για 300.000 + χλμ. χωρίς προβλήματα... Οπότε αν είναι να το πάρεις πάρτο μτχ να έχει διορθώσει ο προηγούμενος ό,τι έχει βγει στα πρώτα χλμ.

Βάλε καλά στο μυαλό σου ότι ειδικά το 750, ΔΕΝ πουλιέται εύκολα... στην πραγματικότητα ΠΟΛΥ δύσκολα θα έλεγα, εκτός αν το σκοτώσεις... αξία μεταπώλησης δεν. (άλλος ένας λόγος να το πάρεις μτχ).

Είναι ιδανικό μηχανάκι για cafe racer project αν το αποφασίσεις αργότερα αλλά αυτό είναι για αργότερα, όταν και αν αποφασίσεις ότι θες να ασχοληθείς με τέτοια.

Είναι ιδανικό για πρώτο μηχανάκι γιατί ούτε ξεσπάσματα έχει, ούτε βάζει φωτιά στην άσφαλτο, είναι ευκολοοδήγητο και κάνει τα πάντα σχεδόν. Και πολύ οικονομικά.

Οσον αφορά το θέμα τεχνολογία του 80 κλπ που λένε οι φίλοι από πάνω, έχει σημασία αυτό? δεν νομίζω ότι είναι κριτήριο που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου. Ξέρω μόνο ένα. Οτι δεν είναι άχρωμο και αδιάφορο όσο ένα gladius. Επίσης στο θέμα των ανταλλακτικών δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Υπάρχουν τα πάντα όλα ΑΝ χρειαστείς κάτι (που δεν νομίζω ότι θα χρειαστείς κάτι άλλο από λάδια και φίλτρα).

Σκέψου και κάτι άλλο... αγοράζοντας guzzi θα μπεις σε έναν μοτοσυκλετιστικό κόσμο με κουλτούρα και μεγάλη ιστορία. Αν τη μελετήσεις και μπεις στο τρυπάκι, δεν πρόκειται να αλλάξεις μηχανή ποτέ... Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι κάτοχοι δεν μένουν με ένα αλλά παίρνουν και 2ο και 3ο (γελάμε: για να έχουν πάντα κάποιο να δουλεύει :tooth: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης να προσθέσω ότι προς Θεού δεν υποβαθμίζω σε τίποτε το gladius... και με αυτό σαν νέος οδηγός μπορείς να κάνεις τα πάντα :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχω βρει μερικες περιπτωσεις μεταχειρισμενων αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι θελω μεταχειρισμενο...δεν μπορω να ξερω ποσο καλο ειναι μηχανικα και το φοβαμαι...ασε που αμα το αγορασω καινουργιο εχει εγγυηση 4 χρονια και οδικη βοηθεια (προσφορα μεχρι το τελος του χρονου ειναι αυτα )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχω βρει μερικες περιπτωσεις μεταχειρισμενων αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι θελω μεταχειρισμενο...δεν μπορω να ξερω ποσο καλο ειναι μηχανικα και το φοβαμαι...ασε που αμα το αγορασω καινουργιο εχει εγγυηση 4 χρονια και οδικη βοηθεια (προσφορα μεχρι το τελος του χρονου ειναι αυτα )

Αν είσαι διατεθειμένος και αποφασισμένος να ανεχτείς οτιδήποτε σου βγάλει τα πρώτα χλμ... ΑΝ σου βγάλει (όντως θα είσαι καλυμμένος με εγγύηση οπότε νο πρόβλεμ, απλά χάσιμο χρόνου), και να την κρατήσεις (γιατί ΔΕΝ πουλιέται όπως σου ανέφερα παραπάνω καθόλου εύκολα και με ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ μεταπωλητική αξία) τότε καλορίζικη. Επίσης πέρνα μια και από το φόρουμ των γκουτσαίων να διαβάσεις σχετικά πράγματα.

ΥΓ. Εγώ προσωπικά όταν διάλεγα μηχανή πάντα έπαιρνα αυτή που μου έκανε κλικ και δεν άκουγα τίποτε... (αποφασισμένος να χαρώ τα θετικά της και να αντιμετωπίσω τα αρνητικά της)...μέχρι στιγμής στη ζωή μου δεν το έχω μετανιώσει...

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάτε να τον κάψετε τον άνθρωπο με καπριτσιόζες ιταλίδες αντί για καλόβολες γιαπωνεζούλες (αν και απ'όσα διαβάζω εδώ και καιρό, τα Μπρέβα 750 και V7 είναι τα πιο καλόβαλα Γκούτσι που παρήχθησαν ποτέ).

Πάντως επιμένω ότι το Γκλάντιους όσο άχρωμο και να είναι θα συγχωρήσει πιο καλά την άγαρμπη κακομεταχείρηση ενός αρχαρίου και μετά θα φύγει πολύ πιο εύκολα όταν πια θα έρθει ο καιρός για ένα σωστό μπιγκ - μπλοκ όπως τα Μπρέβα/Γκρίσο/Σπορτ με το CARC του, το εξάρι σαζμάν του και τα ούλα του.

Ενώ με το 750 πολύ πιθανό να μείνει παντρεμένος σε ένα άχαρο γάμο αν το ξεπεράσει και μετά δεν μπορεί να το δώσει.

Επιπλέον με το Γκλάντιους θα έχει ένα μηχανάκι μεταξύ των δύο κόσμων: Αλυσίδα , υδρόψυξη & Ιαπωνία με εργονομία πόλης μεν αλλά και δικύλινδρο V90 μπράου από την άλλη. Οπότε αφού το κρατήσεις κάνα χρόνο αποφασίζεις πιο ψύχραιμα και έμπειρα ποια σχολή προτιμάς.

Πάντως έιναι αλήθεια πως το Γκλάντιους είναι ολίγον φλούφλικο στην όψη αλλά από την άλλη, στα δικά μου μάτια το Μπρέβα 750 μου φαίνεται σαν φτιασιδωμένη σχεδόν πενηντάρα. Σε αντίθεση με το κομψότατο V7 ή τα υπόλοιπα της Γκούτσι.

Αλήθεια, γιατί δεν παίρνεις V7? To Mpr;eba 750 είναι πολύ παλιότερο μοντέλο - ουσιαστικά το πρώτο που έβγαλε η Γκούτσι στα χέρια της Απρίλια και πάνω του στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό για να επιπλεύσει μέχρι να τους αγοράσει πακέτο το Πιάτζιο Γκρουπ. Καινούριο θα το ψώνιζα μόνο με γεναία έκπτωση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχει γενναία έκπτωση στα 6000. 8000 για το V7 είναι πολλά. Και εμένα πιο πολύ μου αρέσει το breva από το V7. Το ένα είναι old fashioned modern naked και το άλλο retro 60's something. Από v7 θα προτιμούσα bonneville με 8500. Η breva δεν είναι retro. Γιατί προδικάζεις ένα γάμο που δεν ξέρεις ούτε την νύφη (άντε από φήμες) ούτε τον γαμπρό? Γιατί σου φαίνεται τόσο απίθανο αυτό που θέλει και χρειάζεται κάποιος να είναι μια breva 750? Άνετη είναι, στυλάτη είναι, μοναδική είναι, ήχο έχει, αξιόπιστη στα βασικά είναι και τα 40 άλογα στον τροχό για πολλούς μια χαρά είναι. 40 άλογα στην μηχανή είναι 100+ στο αμαξι. Μερικά από τα πιο καλοπουλημένα μηχανάκια στην ελλάδα κάπου τόσα είχανε xt600-->33,transalp-->45, kle-->40 και το ξακουστο πια africa-->53.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν είναι τα άααλογαααα, δεν είναι τα λεφτάααα,

ειναί τ' αμορτισέρια πολύ σκληράαααα...

Όχι το Μπρέβα 750 δεν το έχω καβαλήσει - τη γιαγιά του μόνο κάποτε, το V35 θυμάμαι που έκανα μικρή βόλτα το '92...

Το 1100 που βόλταρα πέρυσι με άρεσε αλλά το 750 θα το συνέστηνα σε γυναίκα ή μικρόσωμο άρρεν.

6000 καινούριο με πολύχρονη εγγύηση δεν είναι κακή αγορά, αρκεί να μην υπάρχουν πολλές χοντρές λακούβες στην καθημερινότητα του.

Α και το 'ψαχνα αυτο το βίδεο! 'στω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γι`αυτο το μηχανακι μιλαμε???

2008motoguzzibreva75080.jpg

αν ναι τοτε δεν εχει καμμια σχεση η ομορφια του συγκριτικα με το gladius.

αλλα τι να αλλο να πω αφου κι`εγω ερωτευμενος με ενα guzzi ειμαι και μαλιστα απο τα ασχημα της εταιρειας. :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αγγλόφωνο φόρουμ.

Επειδή οι εγχώριοι ξεστοκόραντας μπορεί να σου πασάρουν μοντέλο προ της ψιλοανανέωσης του '05 καθώς το είχαν παραχωμένο σε κάποια αποθήκη, πρόσεξε να πάρεις από τα μεταγενέστερα. Στο άνωθεν λινκ λέει κάποιος πως τα νεότερα μοντέλα έχουν πίσω αμορτισέρ Sachs, πολύ καλύτερα από των πρώτων μοντέλων. Διαβάζοντας τη σελίδα παίρνεις και μια καλή ιδέα του τι μηχανάκι είναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

προς Θεού δεν υποβαθμίζω σε τίποτε το gladius... και με αυτό σαν νέος οδηγός μπορείς να κάνεις τα πάντα :_thumbsup:

εκτος απο το να το πουλησεις ....... μαντεμι πλαισιο ... ριζοσπαστικη τεχνογνωσια...

Τροποποιήθηκε από τον maxxdopa

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα αλογα απ οτι βλεπω μπορουν να μου δοσουν 0 -100 σε 6 δευτερα...ειναι δλδ κατα 2 δευτερολεπτα π[ιπο γριγορο απο το αυτοκινιτο μου που εχει 165 αλογα στον τροχο...νομιζω μου ειναι υπεραρκετα...και ειναι απλα πανεμορφη με μια μικρι ζελατινα που βλεπω οτι κυκλοφορει φιμε θα ειναι τελειο!!!κατι ακομα μπορει καποιοσ που ξερει να προσδιορισει την χρονολογια τησ μηχανης που ειναι σε προσφορα ?γιατι δεν μπορω να καταλαβω ανα εχει σαχς αμορτισερ πισω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάρε τηλέφωνο πάρε αριθμο πλαισιου και κάλεσε Piaggio. Για τα 6 δεύτερα ξέχνα το, έχω μεγάλη απορία πως μετράνε επιταχύνσεις στις μηχανές. Με το klr Μου που έχει αντίστοιχα άλογα παίζω με αυτόκίνητα που τα έχουν στα 9 δεύτερα. Πάλι δεν είναι πολλά τα 9 δεύτερα όμως και θα έχει μια τελική της τάχης των 170 που σημαίνει ότι με 140 ταξιδεύει για πάντα. Όπως βλέπεις στο τεστ στρίβει και σαν γνήσια ιταλίδα. μΕ 18 λίτρα ντεπόζιτο θα βγάζει 400 χιλιόμετρα βόλτα. Μέση κατανάλωση πρέπει να έχει κανά 4,5λτ/100κμ. Όλα τα Guzzi είναι οικονομικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα αλογα απ οτι βλεπω μπορουν να μου δοσουν 0 -100 σε 6 δευτερα...ειναι δλδ κατα 2 δευτερολεπτα π[ιπο γριγορο απο το αυτοκινιτο μου που εχει 165 αλογα στον τροχο...

ναι .... με 1000 κιλα λιγοτερα η αναλογια ιππων ανα κιλο αυξανεται δραματικα... με το ιδιο σκεπτικο ενα Glx με πειραγμενο 100αρι κινητηρα θα σε ξεφτυλιζει σε καθε ευκαιρια....

Υ.Γ. αν το παρεις τελικα για Test drive ...οδηγα το με 3η σε ανηφορα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σαν τι να καταλάβει με τρίτη στην ανηφόρα? Ισχύ δεν έχει το μηχανάκι με τα 5κgm ροπής στον τροχό που έχει τραβάει και σκάφος άμα θέλει. Το klr με 160 κατεβαίνει την Συγγρου με 160 την ανεβαίνει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σαν τι να καταλάβει με τρίτη στην ανηφόρα? Ισχύ δεν έχει το μηχανάκι με τα 5κgm ροπής στον τροχό που έχει τραβάει και σκάφος άμα θέλει. Το klr με 160 κατεβαίνει την Συγγρου με 160 την ανεβαίνει.

εσυ γιατι δεν επελεξες Small Block αφου ειναι παραπανω απο αρκετη η δυναμη ? ενα μηχανακι θα χρειαστει να κουβαλησει και 2 αναβατες...να ανεβει ανηφορες ...να φορτωθει....

στην βιτρινα ολα τα Guzzi ομορφα ειναι ... αν το εχεις ομως για "κυριο" μηχανακι και οχι για χαλαρες κυριακατικες βολτες στυλ "Lone Rider" τα Small Block ειναι ανεπαρκη με Α κεφαλαιο....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτοκινητο εχω αμα θελω να φορτωσω πραγματα...εγω θελω ενα μηχανακι να κανω της βολτες μου αντε να ειναι και δικαβαλος...μην μου πεισ ομως οτι δεν ανεβαινει ανηφορα δικαβαλος?εδω με παπια και ανεβαινουμε ανηφορες δικαβαλο αυτο δεν μπορει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα