Jump to content
nuflo

Συνοικέσιο με ducati triumph ή bmw

Recommended Posts

Καθε φορα που θελει καποιος να αγορασει μοτερ εχουμε και τους μηδενιστες καταστροφολογους ειρωνες, οι οποιοι βαζουν αυτοματα ταβανι τοσα αλογατα τοσα κυβικα κτλ. Εχετε ενα δικιο, θα ελεγα ενα... 40%, αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορεις ετσι να γεννικοποιεις τους παντες ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ να ειρωνευεσε τον αλλο κρυμμενος πισω απο το "ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ" ("Δεν ξέρω πόσοι γκαζιοφονιάδες γράφουνε στα φόρουμ(να μια καλή έρευνα) που χωρίς να καβαλήσουν παπι πάνε κατευθείαν στα 600-1000 γιατί είναι "χεράδες" σε λέω" ; Εσύ τώρα εάν είσαι "χεράς" πάνε για το busa είναι πιο καλό εργαλείο λεμε....). Δεν γινεται καθε φορα να λεμε τα ιδια και τα ιδια. Υπαρχουνε απειρα ποστ να δει αυτες τις συζητησεις!!

Δεν εχει 100% αδικο το παιδι ασχετα αν το εκφραζει με τον πιο Καβουριακο τροπο... Το τι θα οδηγησεις φιλε μου εξαρτατε καθαρα απο τον χαρακτηρα σου και τις δυνατοτητες σου! Υποθετοντας οτι ξερεις πως ειναι να οδηγεις μεσα στην κινηση με μηχανη... Γνωριζεις οτι το ρισκο μεγαλωνει απο αυτοκινητο... και εχεις καποια εμεπειρια εστω και απο μικρη μηχανη, ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ και ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ!!! τα μηχανακια που αναφερεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ!

Αν τωρα εισαι καβουρας (που προφανως δεν εισαι) και δεν εχεις καποιο απο τα παραπανω συστατικα τοτε ΙΣΩΣ και να ειναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ!

ελα τωρα,μεταξυ μας σαν κατοχοι 675.....παραδεξου οτι δε το λες και <<entry level>>! :blush2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κοιτα εγω οδηγουσα για 3 χρονια σκουτερ καθε μερα στην αθηνα.. Το παρατησα και μετα απο 5-6 χρονια πηρα το triple.

Μεχρι στιγμης (χτυπα ξυλο) σε 2000χλμ δεν μου εχει δημιουργησει προβλημα λογω του γκαζιου! Φυσικα χρησιμοποιω ενα 50% απο τις δυνατοτητες του και δεν σκοπευω να χρησιμοποιησω παραπανω για αρκετες χιλιαδες χλμ. Το ωραιο με το τρικυλινδρο ειναι οτι δεν εχει το "τουρμπο" των 4κιλυνδρων. Ειναι ο πιο γραμμικος κινητηρας σε αυτα τα cc... Οδηγησα (και με πηγε βολτα "καλη") το cbr του κολλητου μου και απλα δεν το ειχα!!!. Οδηγησα και το monster 696 απο ενα παιδι (γιατι και εγω το monster ηθελα!!) το οποιο αισθανθηκα οτι ειχα... αλλα απλα δεν τιθεται θεμα συγκρισης μεταξυ των δυο μηχανων!!

Bottom line:

Το μηχανακι δεν το συνηστω στο 18χρονο ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ αλλα με τη σκουτερικη εμπειρια το συνηστω στον 28χρονο! Χωρις καμια εμπειρια δεν το Συνηστω σε κανεναν, γιατι δεν ειναι μηχανακι που οταν το μαθαινεις πρεπει να σκοτιζεσαι με την ισοροποια τους ελιγμους κτλ.

Παντως αν το triple ειναι Χουλιγκαν το daytona που εχεις εσυ πρεπει να ειναι ο Mad Max!!

ΥΓ. Συμφωνω απολυτα για τα φαναρια! Με το που οδηγησα ολα τα μοτερ θα κινιομουν σε yamaha XT660X για λογους "εκπαιδευσης", αν και ειχα ερωτευτει το triple. Οταν ειδα το καινουριο που ναι σα μυγα... και οτι το παλαιο ηταν 1000 ευρω κατω + εξτρα... αποφασησα να τπ παρω και να ειμαι ...φρονιμος! Δεν το μετανιωνω!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοιτα εγω οδηγουσα για 3 χρονια σκουτερ καθε μερα στην αθηνα.. Το παρατησα και μετα απο 5-6 χρονια πηρα το triple.

Μεχρι στιγμης (χτυπα ξυλο) σε 2000χλμ δεν μου εχει δημιουργησει προβλημα λογω του γκαζιου! Φυσικα χρησιμοποιω ενα 50% απο τις δυνατοτητες του και δεν σκοπευω να χρησιμοποιησω παραπανω για αρκετες χιλιαδες χλμ. Το ωραιο με το τρικυλινδρο ειναι οτι δεν εχει το "τουρμπο" των 4κιλυνδρων. Ειναι ο πιο γραμμικος κινητηρας σε αυτα τα cc... Οδηγησα (και με πηγε βολτα "καλη") το cbr του κολλητου μου και απλα δεν το ειχα!!!. Οδηγησα και το monster 696 απο ενα παιδι (γιατι και εγω το monster ηθελα!!) το οποιο αισθανθηκα οτι ειχα... αλλα απλα δεν τιθεται θεμα συγκρισης μεταξυ των δυο μηχανων!!

Bottom line:

Το μηχανακι δεν το συνηστω στο 18χρονο ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ αλλα με τη σκουτερικη εμπειρια το συνηστω στον 28χρονο! Χωρις καμια εμπειρια δεν το Συνηστω σε κανεναν, γιατι δεν ειναι μηχανακι που οταν το μαθαινεις πρεπει να σκοτιζεσαι με την ισοροποια τους ελιγμους κτλ.

Παντως αν το triple ειναι Χουλιγκαν το daytona που εχεις εσυ πρεπει να ειναι ο Mad Max!!

ΥΓ. Συμφωνω απολυτα για τα φαναρια! Με το που οδηγησα ολα τα μοτερ θα κινιομουν σε yamaha XT660X για λογους "εκπαιδευσης", αν και ειχα ερωτευτει το triple. Οταν ειδα το καινουριο που ναι σα μυγα... και οτι το παλαιο ηταν 1000 ευρω κατω + εξτρα... αποφασησα να τπ παρω και να ειμαι ...φρονιμος! Δεν το μετανιωνω!!

Διαβασε πιο πανω τι εχω γραψει.....το Street ειχα κ εγω στην Ελλαδα.Τωρα που ειμαι Αυστραλια εχω το Daytona.Στα χαμηλα ειναι πιο δυνατο το STreet...ειναι Γαρδελης bike που ειπαν κ πιο πανω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαβασε πιο πανω τι εχω γραψει.....το Street ειχα κ εγω στην Ελλαδα.Τωρα που ειμαι Αυστραλια εχω το Daytona.Στα χαμηλα ειναι πιο δυνατο το STreet...ειναι Γαρδελης bike που ειπαν κ πιο πανω!

Δεν ξερω αυτα τα δυο στρογγυλα φαναρια εμενα με υπνωτιζουν.. Με το που το ειδα ΗΞΕΡΑ οτι ηθελα αυτο!! και 70 και 50 να ηταν ΗΘΕΛΑ ΑΥΤΟ :uglystupid2: !!!! και τωρα για καποιο λογο η triumph ola τα naked τα εχει κανει με αυτα τα εξαγωνικα φαναρια. Ποιος ξερει γιατι!

Ναι το διαβασα... αλλα τωρα που ειπες για αυστραλια καταλαβα! Ωστε το triple ροπιαζει πιο γρηγορα... Ειναι χουλιγκαν η αληθεια ειναι... αλλα το στρωσιμο με βοηθησε ΠΑΑΑΡΡΑΑ ΠΟΛΥ στο να μαθω τη μηχανη...

Παντως δεν το περιμενα αυτο νομιζα οτι το daytona θα ναι πιο δυνατο παντου... αλλα ουτος η αλλως για Αυστραλια το daytona πρεπει να ειναι καλυτερη επιλογη (εχοντας και την προηγουμενη εμεπειρια... ) με τις δρομαρες που θα εχουν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξερω αυτα τα δυο στρογγυλα φαναρια εμενα με υπνωτιζουν.. Με το που το ειδα ΗΞΕΡΑ οτι ηθελα αυτο!! και 70 και 50 να ηταν ΗΘΕΛΑ ΑΥΤΟ :uglystupid2: !!!! και τωρα για καποιο λογο η triumph ola τα naked τα εχει κανει με αυτα τα εξαγωνικα φαναρια. Ποιος ξερει γιατι!

Ναι το διαβασα... αλλα τωρα που ειπες για αυστραλια καταλαβα! Ωστε το triple ροπιαζει πιο γρηγορα... Ειναι χουλιγκαν η αληθεια ειναι... αλλα το στρωσιμο με βοηθησε ΠΑΑΑΡΡΑΑ ΠΟΛΥ στο να μαθω τη μηχανη...

Παντως δεν το περιμενα αυτο νομιζα οτι το daytona θα ναι πιο δυνατο παντου... αλλα ουτος η αλλως για Αυστραλια το daytona πρεπει να ειναι καλυτερη επιλογη (εχοντας και την προηγουμενη εμεπειρια... ) με τις δρομαρες που θα εχουν

Αν βαλει 3η το daytona παει....το Street μενει πολυ πισω!Δοκιμασμενο πολλες φορες με τον Kazanakius :angel_not: :angel_not:

Το σκισαμε το θεμα! :_zeppelin: :_zeppelin:

Το καλυτερο που εχει να κανει ο φιλος ειναι απλα ενα test drive.........και μετα απλα να διαλεξει πιο Triumph θα παρει!! :shades: :shades:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν βαλει 3η το daytona παει....το Street μενει πολυ πισω!Δοκιμασμενο πολλες φορες με τον Kazanakius :angel_not: :angel_not:

Το σκισαμε το θεμα! :_zeppelin: :_zeppelin:

Το καλυτερο που εχει να κανει ο φιλος ειναι απλα ενα test drive.........και μετα απλα να διαλεξει πιο Triumph θα παρει!! :shades: :shades:

Συμφωνω απολυτα με το test ride... Δεν ειναι αυτοκινητο η μηχανη (που και εκει θελει μια βολτα)... το καταλαβα και εγω οταν εκανα test ride to monster, που ηθελα σαν τρελος...πριν (τοτε ειδα τα φτηνα πλαστικα πανω στο ντεποζιτο) και μετα πηρα το triple βολτα και ηξερα πια ... ποια ειναι η μηχανη για μενα!! test ride kai παλι test ride!!!

ΥΓ1. Οταν ηταν να παρω μηχανη και ημουνα σαν το ελατηριο μεταξυ αντιπρωπιας ΧΟΝΤΑ,Ντουκατι,Triumph... Oi Xontaκιδες κραζανε τα Ντουκατι(μηχανες καφετεριας οπως τις ονομαζανε (αυτοι οχι εγω) και οι Ντουκατιστι κραζανε τα χορνετ οτι δεν στριβουνε... για τα triumph ομως οποτε το ανεφερα σαν εναλακτικη σε αλλα καταστηματα, εβλεπα ενα Σεβασμο! Ολοι απαντουσαν "πολυ καλη μηχανη" (τρεις φορες το ιδιο πραγμα!!!). Το μονο που με χαλαει λιγακι ειναι το ABS. Θα ηθελα να εχει την επιλογη, οπως το monster με το διακοπτακι...

ΥΓ2. Ολη αυτη η συζητηση με εκανε να ΘΕΛΩ ΒΟΛΤΑ!!! τα λεμε later!!!

Τροποποιήθηκε από τον galaver

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθε φορα που θελει καποιος να αγορασει μοτερ εχουμε και τους μηδενιστες καταστροφολογους ειρωνες, οι οποιοι βαζουν αυτοματα ταβανι διότι κλασσικά-εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε άρα: τοσα αλογατα τοσα κυβικα κτλ. Εχετε ενα δικιο, θα ελεγα ενα... 40%,90% αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορεις ετσι να γεννικοποιεις τους παντες ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ να ειρωνευεσε συμβουλεύεις τον αλλο κρυμμενος πισω απο το "ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ" ("Δεν ξέρω πόσοι γκαζιοφονιάδες γράφουνε στα φόρουμ(να μια καλή έρευνα) που χωρίς να καβαλήσουν παπι πάνε κατευθείαν στα 600-1000 γιατί είναι "χεράδες" σε λέω" ; Εσύ τώρα εάν είσαι "χεράς" πάνε για το busa είναι πιο καλό εργαλείο λεμε....). Δεν γινεται καθε φορα να λεμε τα ιδια και τα ιδια Ώσπου να βαρεθώ φίλος, τότε θα σταματήσω και εγώ όπως πόσοι αλλοι σαν εμένα Υπαρχουνε απειρα ποστ να δει αυτες τις συζητησεις!! Μα, σε άπειρα θέματα γράφουνε πιτσιρικάδες τα ίδια και τα ίδια όπως και εσύ δηλαδή.

Δεν εχει 100% αδικο το παιδι ασχετα αν το εκφραζει με τον πιο Καβουριακο τροπο... Το τι θα οδηγησεις φιλε μου εξαρτατε καθαρα απο τον χαρακτηρα σου και τις δυνατοτητες σου! Υποθετοντας οτι ξερεις πως ειναι να οδηγεις μεσα στην κινηση με μηχανη... Γνωριζεις οτι το ρισκο μεγαλωνει απο αυτοκινητο... και εχεις καποια εμεπειρια εστω και απο μικρη μηχανη, ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ και ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ!!! τα μηχανακια που αναφερεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ!

Αν τωρα εισαι καβουρας (που προφανως δεν εισαι) και δεν εχεις καποιο απο τα παραπανω συστατικα τοτε ΙΣΩΣ και να ειναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ!

Σε περίμενα.....κάμία αντιπαράθεση όμως μαζί σου, αυτά που λέμε ουτως η άλλος είναι χιλιοειπωμένα από διαφωνούντες ...

Η μοτοσικλέτα είναι ελευθερία γίνεται φυλακή όμως σε όλους όσους αψηφούν τους νόμους της φυσικής επίσης όπως έχει γίνει γνωστό το μεγαλύτερο συντριπτικά ποσοστό των ατυχημάτων δίκυκληστών οφείλεται σε κακό χειρισμό και όχι στον "δολοφόνο αυτοκινητιστή" ...!

Το θέμα μοτοσικλετιστηκή παιδεία περνά από παντού σχολεία, περιοδικά, ενημέρωση, εντυπη & ηλεκτρονική, συζητησεις-foroums, και εδώ είναι η πρόταση προς τους Administrators, μπορεί το mybike?Εγώ λέω μπορεί.

sorry για το offtopic

Τροποποιήθηκε από τον doctoras9

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, μιας και το παλικάρι είναι γαϊδούρι ολόκληρο με γυναίκα και παιδιά, δεν πιστεύω πως θα είναι κανένας επικίνδυνος γκαζοφονιάς. Απλά με όποιον έχω μιλήσει, την 1η του μηχανή την έχει ρίξει ακίνδυνα αλλά βλαμμένα 1-2 φορές στην αρχή. Μιλάμε για βλακείες του τύπου "σκάτωσα έναν αργό ελιγμό ανάμεσα από αμάξια / ξέχασα το σταντ / παραπάτησα" και τέτοια πράγματα.

Άμα είσαι και γκαζοφονιάς ΟP, τότε τι να κάνουμε, βοήθειά μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΠΩΠΩ ρε παιδια μια βολτα με τη μηχανη οταν σουρουπιαζει ειναι οτι καλυτερο μετα το Σεξ :scooter: !!!

:offtopic: To εχουμε καταστρεψει το τοπικ του παιδιου... μπορει να εχει τρομαξει και να μην ξαναμπει καν στο φορουμ, αλλα εχοντας βρεθει στην ιδια θεση με αυτον (περιπου γιατι εγω δεν εχω οικογενιακες υποχρεωσεις) δεν μπορω να δεχτω την αποψη αυτη!! Ειναι σα να παραδεχομαι οτι ειμαι και εγω μ@λ@κ@ς και μετραει αντιστροφα η ωρα για τη μοιραια σαβουρα (χτυπηστε και σεις κανα ξυλο)!!

Δεν μπορω ομως να δεχτω οτι ειμαστε ολοι ισα και ομοια... Σιγουρα μερικοι εχουν καλυτερα αντανακλαστικα... αλλοι διαβαζουνε και προβλεπουνε καλυτερα την κινηση στο δρομο και αλλοι ειναι οδηγαρες!! ΑΛΛΑ για εμενα μετραει ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ η ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ του οδηγου για ΣΑΛΤΟ κατευθειαν σε τετοιου τυπου μηχανη (για εμενα το limit ειναι 600αρι SS και μαλιστα Ι4 και πανω το οποιο Θελει εμπειρια).

Με λιγα λογια ερχομαι εγω 18 χρονων ΞΕΚΡΑΝΟΤΟΣ με το μυαλο πανω απο το κεφαλι μου, Χωρις κανενα ΦΟΒΟ και ερχομαι ΠΑΛΙ ΕΓΩ 28 (που δεν εχω παει ουτε περιπτερο χωρις κρανος, κοιταω ΚΑΘΕ ΣΤΕΝΟ ΔΙΠΛΑ, δεν παω ΤΑΠΑ) και σου ζηταμε και οι δυο συμβουλη με την ιδια εμπειρια σε μηχανακι.. Τα ιδια θα μας πεις?? 50hp οριο? :offtopic: Εγω παντως ουτε ΠΑΤΙΝΙ δεν θα μου προτεινα!!

ΥΓ. Παντως καλο ειναι να μαθουμε και τι ακριβως εχει οδηγησει το παιδι.. Γιατι αν οντως δεν εχεις ΑΝΑΙΒΕΙ ΠΟΤΕ σε μηχανη ειμαι της ιδιας αποψης με τον Δοκτορα και αν θες μπορω να αναλυσω τους λογους

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κατ αρχάς σας ευχαριστώ όλους που κάνατε τον κόπο να βοηθήσετε. Από οδηγική εμπειρία η αλήθεια είναι ότι πάσχω. με το sh έχω κάνει 9000 χλμ μόνο με πολλές βολτίτσες 200 χλμ αυθημερών οστόσο. αν ήμουν 20 25 χρονών πάντως δεν θα έπερνα μηχανή αφενώς γιατί δεν θα υπήρχε σάλιο αφετέρου γιατί τωρα μάλλον δεν θα ζούσα. τώρα στα 31 απλά αρνούμαι να γεράσω όπως και αρνούμαι να πεθάνω στην άσφαλτο. μες τη βδομάδα θα κάνω τεστ με ένα 695 ενός φίλου και βλέπουμε. καλό βράδυ και τα ξαναλέμε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το θεμα γαμος ειναι σχετικο,πλεον δεν πουλιεται τιποτα,το δικο μου ντουκατι το ειχα πουλησει μεσα σε 2-3 μηνες,αυτο πριν 14 μηνες,

καποια μηχανακια εχουν συγκεκριμενο αγοραστικο κοινο,απο θεμα αξιοπιστιας και τα triumph και τα ducati ειναι σε πολυ καλα επιπεδα με τα μεν triumph να ειναι λιγο καλυτερα

σε θεμα αξιοπιστιας κατα την ταπεινη μου γνωμη,το 695 συγκεκριμενα που σκεφτεσαι δεν εχει κατι το ιδιαιτερο που να θελει ωστε να σε φοβιζει απο θεμα συντηρησης.

λαδια φιλτρα καθε 5 καθε 10 ελεγχο βαλβιδες και καθε 20 ιμαντες απαραιτητα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορεις να κανεις για κανα δυο εξαμηνα οσο το μοτερ ειναι καινουριο... Εξαρταται βεβαια απο το που μενεις και που συχναζεις (ετσι τουλαχιστον το σκεφτηκα εγω). Τελικα δεν εκανα απλα εβαλα πανω συναγερμο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα