Jump to content
nuflo

Συνοικέσιο με ducati triumph ή bmw

Recommended Posts

Καλημέρα. Παντρεύομαι αλλά ακόμα δεν έχω κατασταλάξει για την νύφη οπότε θέλω τη βοήθειά σας. Είμαι ο κλασικός από ότι έχω διαβάσει σε άλλα posts 30άρης με μυδενική εμπειρία από μηχνή μεγάλου κυβισμού που του τη βάρεσε ξαφνικά να κάνει το γαρδέλη στα τσακάλια. είμαι 180 εκ. 75 κιλά παντρεμένος με 2 παιδιά. δουλεύω όλη μέρα εκτός Σ/Κ. Μετακινούμε συνέχια εντός πόλης (γύρο στα 40 χλμ καθημερινα με 4 5 στάσεις). Και για να εκβιάσω καταστάσεις πούλησα το ένα από τα δυο αμάξια (το δικό μου φυσικά) για να πάρω μηχανή η οποία δεν προβλέπετε να αλλαχτεί παρά σε 5 με 10 χρόνια. Η χρήση που θέλω να της κάνω είναι και δρομολόγια στην πόλη, βόλτες σε επαρχιακούς δρόμους και εκδρομούλες πιο μακρινές χωρίς απαραίτητα την γυναίκα συνεπιβάτη(μη γελάτε παρακαλώ. την αγαπώ με αγαπά αλλά για την μηχανή έχουμε πόλεμο). οι επιλαχούσες είναι... ducati monster 696, triumph street triple 675, triumph tiger 800 και bmw f800 gs. περιμένω τα φώτα σας. ευχαριστώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

tiger 800,στενο για οδηγηση εντος πολης,ανετη θεση οδηγησης,ζελατινα για ταξιδι και ειναι και on off αν θες δηλαδη να πατησεις και λιγο χωμα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To ducati πιστεύω ότι μέσα στην πόλη δεν κάνει. Δεν κόβει πολύ το τιμόνι, είναι πολύ σπορ και όχι τόσο ταξιδιάρικο. To Triumph είναι ωραίο, αλλά όπως ισχύει και στο tiger, πιθανόν να έχουν θέματα αξιοπιστίας λόγω ότι είναι triumph. To f800 όπου και γιαυτό έχουν ακουστεί ψιλοθεματάκια είναι ωραιότατο, όπως επίσης το f800r για γυμνό, ή το r1200r για μεγαλύτερη κατηγορία στα 12000Ε. Δεν θα έχεις πρόβλημα σε κανένα από τα μοντέλα που είπες λόγω απειρίας, αρκεί να είσαι προσεκτικός τις πρώτες μέρες και να το χεις και λίγο με τις μηχανές. Και εγω πήγα από 200αρι σκουτερ στο bmw κατευθείαν. Κάνε βόλτα όλα τα μοντέλα που σου αρέσουν και μετά μόνος θα δεις πιο σου ταιριάζει. Θα σου πρότεινα να μην προτιμήσεις ψηλά μοντέλα (f800, tiger) διότι μέσα στην πόλη δεν βοηθάνε καθόλου, ειδικά εαν είσαι άπειρος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

f 800 gs ή tiger 800 xc εννοείται και τα δύο με abs αλλίως transalp 700 cbs ή cbf 600s abs ή er6f abs αν δε φτάνεις τα πρώτα 3

Τροποποιήθηκε από τον raven21gr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ζεις στην Ελλαδα οποτε τo ιδανικο μηχανη ειναι ενα on-off κ τα 800cc ειναι μια χαρα!Απο εκει κ περα ειναι θεμα γουστου,αλλα εγω θα σου προτεινα Tiger 800 με ABS εννοειται!Αναλογικα με το υψος κ τα κιλα σου ομως θα σου πηγαινε κ ενα γυμνο!Καλη αγορα! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

\To Triumph είναι ωραίο, αλλά όπως ισχύει και στο tiger, πιθανόν να έχουν θέματα αξιοπιστίας λόγω ότι είναι triumph. \

ΧχμμμχΧΜΜΜΜμμμ ... :blink::doh:

Απο που προκύπτει αυτο? Εχεις προσωπικη εμπειρια?

Ελα Χριστε.. :pray:

[

ΚΑΙ για να απαντησω στο θέμα, εγω προτείνω Tiger 800 ή ΒMW 800. Tα κανουν ολα και συμφερουν. Για την Ελλαδα ειναι τελειες

Τροποποιήθηκε από τον kazanakius

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά νομίζω πως στο παρελθόν δεν ήταν τέρατα αξιοπιστίας τα triumph. Ξέρω ότι τα καινούργια είναι αρκετά βελτιωμένα, αλλά και για τα bmw που έχω εμπειρία λέω ότι βγάζουν πολλά προβλήματα και αυτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά νομίζω πως στο παρελθόν δεν ήταν τέρατα αξιοπιστίας τα triumph. Ξέρω ότι τα καινούργια είναι αρκετά βελτιωμένα, αλλά και για τα bmw που έχω εμπειρία λέω ότι βγάζουν πολλά προβλήματα και αυτά.

Μεχρι και τα 955 οι κινητηρες τους μπορει να εβγαζαν καποια προβληματακια, αν και εχω διαβασει για tiger 955 και παλαιώτερα, με 150,000κμ +++. Αρα δεν ξερω αν ισχυει και αυτο.

Πάντως σιγουρα στους νεους κινητηρες 675,1050 και πιθανοτατα και 800, δεν υπαρχει θεμα αξιοπιστιας. Δηλαδη απο 2006 και μετα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε πες μας ποσα λεφτα δινεις

πήρα 7000 από το αμάξι και το σκεύφτομαι πόσα παραπάνω να δώσω. γιαυτό και την bmw την έχω τελευταία στο μυαλό μου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κανε ενα τεστ-ντραιβ πρωτα κ μετα αποφασησε με την υσηχια σου.κ μην μην ακους παπαριες περι triumph κ αξιοπιστιας,εγω πυστευω οτι αυτα βγαινουν κ διαδιδονται λογο οτι μετα το 2005 η εταιρεια εχει κανει αλματα μπροστα σε ολους τους τομεις. η δικια μου ειναι μοντελο 97 με 146000 χιλ. με μηδεν προβληματα που να με αναγκασουν να την αποχωρηστω εστω κ μια μερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΧχμμμχΧΜΜΜΜμμμ ... :blink::doh:

Απο που προκύπτει αυτο? Εχεις προσωπικη εμπειρια?

Ελα Χριστε.. :pray:

[

ΚΑΙ για να απαντησω στο θέμα, εγω προτείνω Tiger 800 ή ΒMW 800. Tα κανουν ολα και συμφερουν. Για την Ελλαδα ειναι τελειες

Το Street Triple δε σ κανει εσενα δλδ??? :cheers: :cheers: γιατι δε το προτινεις???

Φιλε μεταξυ Monster και Street δεν υπαρχει συγκριση.Ηθελα κ εγω το Μονστερ αρχικα αλλα ευτυχως κατεληξα στο Street.....Tωρα tiger-f800 δε ξερω κατι για να απαντησω.Οπτικα μονο μπορω να πω οτι μ αρεσει περισσοτερο το bmw....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και το street triple όντως είναι το ανάλογο των γυμνών μηχανών που πρότεινα, και είναι πολύ καλή και ποιοτική λύση. Ίσα ίσα που είναι και ελαφρύτερο από τα υπόλοιπα άρα πολύ ευέλικτο. Αλλά προτίμησα να προτείνω τα γυμνά της bmw. Εξάλλου δεν θα είχε νόημα να προτείνω όλα όσα το παλικάρι είχε υπόψιν του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το Street Triple δε σ κανει εσενα δλδ??? :cheers: :cheers: γιατι δε το προτινεις???

Φιλε μεταξυ Monster και Street δεν υπαρχει συγκριση.Ηθελα κ εγω το Μονστερ αρχικα αλλα ευτυχως κατεληξα στο Street.....Tωρα tiger-f800 δε ξερω κατι για να απαντησω.Οπτικα μονο μπορω να πω οτι μ αρεσει περισσοτερο το bmw....

για να είμαι ειλικρινής το ducati είναι αυτό που με φτιαχνει περισσοτερο, αλλά όπου κι αν ρώτησα μου ήπαν ότι οι διαδρομές μου θα περνάνε συχνά από το συνεργείο. ισχύει; είναι το μόνο που με κάνει να δω άλλο μηχανάκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ducati monster 696, triumph street triple 675, triumph tiger 800 και bmw f800 gs. περιμένω τα φώτα σας. ευχαριστώ.

από αυτά που ανέφερες προτείνω το Tiger, αλλιώς το Versys!!!

είδα το προηγούμενο μοντέλο σε πρασινάκι σε μια αντιπροσωπεία, του κουτιού, και μου έτρεχαν τα σάλια! :drool:

ροπή από το ρελαντί, πολύ καλά φρένα, στήσιμο που θα ζήλευαν και street!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι ρε μπινέ! χαχ0αχ0α! Δεν μου κάνει το Street Triple! :P :P

Cris δεν του το προτεινα γιατι ειναι 30+ χρονων παλικαρι και ειναι η πρωτη του μηχανη. Καλυτερα να μην παει σε καγκουρογκαζο! χα0χα0χ0α

ΚΑΓΚΟΥΡΑ!!

Τροποποιήθηκε από τον kazanakius

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εξαιρετικές επιλογές και τα 4.

Να ξέρεις όμως το εξής: Με τα δυο πρώτα θα γουστάρεις μόνος σου, με τα δυο άλλα, θα την "φορτωθείς" δεν υπάρχει περίπτωση!!! :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είτε on off είτε street τα triumph θα σου προτεινα. Αν θες να κάνεις το Γαρδελη του 2011 το street triple είναι ότι πρέπει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή θες να το κρατήσεις (έτσι λένε όλοι), θα σου πρότεινα κάτι δοκιμασμένο και με μεταπωλητική αξία. Δυστυχώς και ακριβότερο.

BMW F800 GS (ή το "650" κι αυτό 800cc είναι).

Kαι καίει λίγο και κάνει τα πάντα.

Μ'αρέσει και το Tiger 800, αλλά είναι νωρίς ακόμα.

Αν δεν είσαι και μαμούνι να τη ψάχνεις, άστο καλύτερα να το ψάξουν άλλοι κανα δυο χρόνια ακόμα και βλέπεις.

Προτείνω να μην απορρίψεις τα μεταχειρισμένα (καλύτερη επιλογή για πόλη κι όχι μόνο BMW G650GS μονοκύλινδρο παλιό) και να δεις και κανα γιαπωνέζικο (π.χ Transalp, Versys, V-Strom).

Tα πιο street που προτείνεις ίσως να σε δυσκολέψουν στη κίνηση λίγο παραπάνω με τη θέση οδήγησής τους. Μακριά από Ducati που καίνε, είναι ακριβά με ακριβό service και (σχετικά) δύστροπα.

Δεν ενδείκνυνται για απλή μετακίνηση και δη μέσα σε πόλη.

Απ'τις επιλογές που έδωσες, αυτό θα πρότεινα. Μη ξεχνας να δοκιμάσεις και να οδηγήσεις πολλά πριν αποφασίσεις.

Έχεις κρίση και γούστο δικό σου κι αφού το ψάχνεις μη βιαστείς.

Τροποποιήθηκε από τον okourkoulos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μήπως κοστίζουν πολλά για 1ο μηχανάκι που θα φάει τις πιο χαζές σαβούρες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε, ως κατοχος του χουλιγκανου εχω να σου πω τα εξης...

Το γυμνο ειναι η πιο ωραια μηχανη στο ματι.... Γαρδελιακα αν το δεις....οπως το ειδα και εγω.... το γυμνο τρικυλινδρο ειναι για να κλαις!!! Απο αποψη ΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ!!!!

Σε σχεση με το Ντουκατικο ειναι υγροψυκτο... δεν σκορτσαρει τοσο... και για μενα η ποιοτητα κατασκευης ειναι καλυτερη... (νομιζω οτι μετα το 620 και τα sr η Ντουκ μας τα χαλασε... Προσωπικα δεν μου αρεσουν τα νεα Τερατα και ειδικοτερα το 696 που ειναι πολυ μικρο στο ματι... )

1. Κατ'αρχην δεν εισαι για να πολυπαιζεις με τη μιζα... (γιατι μιλας για 4-5 στασεις).. Θα μεινεις απο μπαταρια!

2. Μες την κινηση ΔΕΝ... Αναβει το μοτερ πολυ συντομα! Οι ελιγμοι θεωρω οτι ειναι πιο δυσκολοι απο ον/οφ

3. Εξατμησεις πισω... Πανεμορφες μεν... θερμοτητα κατω απο τη σελα... φορτωμα για ταξιδελι δυσκολο. Εισαι για tail/tank bag.

Περα απο αυτα τα μονα που πρεπει να σε απασχολουν ειναι Το α-μπου-σου και το γεγονος οτι το 2012 αλλαζει στυλ και απο κουνουπι γινεται ...μυγα! με εξαγωνικα φαναρια. Το παλαιο μοντελο ειναι ΤΩΡΑ 1 χιλιαρικο κατω!

Εγω λοιπον θυσιασα ολα αυτα γιατι απλα το ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΕΡΜΑ... σε ανοικτο σχετικα δρομο ο τρικυλινδρος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!! Αλλα εγω δεν εχω και ...συζυγηκες υποχρεωσεις! Για την ακριβα το πηρα γιατι μολις ΞΕΜΠΛΕΞΑ απο αυτες :_zeppelin: !! Ιδια φαση με εσενα... εμπειρια μονο Σκουτερ!!!

Οσον αφορα τον τρυκιλινδρο ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙ!! Τα παιδια στο Athens central απο οπου το ψωνησα ειναι ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟΤΑΤΑ!!!!! Ενα σερβις εχω κανει (φιλτρα/λαδια) 85!!! Καταναλωση 25 ευρω κατοσταρα φτανουν για 150-200 χλμ αναλογα πως το πας....

Αν θες περετερω πληροφοριες ενημερωσε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μήπως κοστίζουν πολλά για 1ο μηχανάκι που θα φάει τις πιο χαζές σαβούρες?

τόσα πόστ διάβασα..... μόνο ΕΝΑΣ αναφέρθηκε.....

Δεν ξέρω πόσοι γκαζιοφονιάδες γράφουνε στα φόρουμ(να μια καλή έρευνα) που χωρίς να καβαλήσουν παπι πάνε κατευθείαν στα 600-1000 γιατί είναι "χεράδες" σε λέω

Φιλε, η μοτοσυκλέταδεν είναι παιχνίδι έγραψες οτι έχεις και δυο παιδάκια να τα χαίρεσαι και να σε χαίρονται....

Τα σκαλοπάτια πάνε ένα-ένα

Έάν αντιλαμβάνεσαι τι σου λέω το ταβάνι σου σε ονομαστική ισχύ μεταφράζεται σε 50HP

Εσύ τώρα εάν είσαι "χεράς" πάνε για το busa είναι πιο καλό εργαλείο λεμε.....

Αυτά φιλικά κιόλας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια,το δικαβαλο σε γυμνο μηχανακι ειναι σχετικο.Δεν ειναι κανονας οτι ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ για δικαβαλο.Π.χ. εγω ειχα κοπελες που τους αρεσε κ καθοντουσαν μια χαρα,σε καποιες δεν αρεσε κ ενιωθαν αβολα!.....

Οσο για το οτι ειναι η 1η μηχανη δε νομιζω να παιζει τοσο σημαντικο ρολο.κ μενα η 1η μου ηταν το street και δεν ειχα κανενα προβλημα!εννοειται οτι φοβομουν κ το σκεφτομουν πολυ στην αρχη αλλα ολα στο μυαλο κ στο χερι ειναι πιστευω.εκανα μλκιεσ,δν λεω,δε το παιζω ωριμος ουτε χερας αλλα ενταξει....

Κ για τα φαναρια.....εννοειται το παλιο μοντελο με τα στρογγυλα!!το καινουργιο ειναι <<μοδατο>> σε 3-5χρονια δε θα βλεπετε....τα στρογγυλα ειναι η ταυτοτητα της Triumph!

Τροποποιήθηκε από τον xrilek

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθε φορα που θελει καποιος να αγορασει μοτερ εχουμε και τους μηδενιστες καταστροφολογους ειρωνες, οι οποιοι βαζουν αυτοματα ταβανι τοσα αλογατα τοσα κυβικα κτλ. Εχετε ενα δικιο, θα ελεγα ενα... 40%, αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορεις ετσι να γεννικοποιεις τους παντες ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ να ειρωνευεσε τον αλλο κρυμμενος πισω απο το "ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ" ("Δεν ξέρω πόσοι γκαζιοφονιάδες γράφουνε στα φόρουμ(να μια καλή έρευνα) που χωρίς να καβαλήσουν παπι πάνε κατευθείαν στα 600-1000 γιατί είναι "χεράδες" σε λέω" ; Εσύ τώρα εάν είσαι "χεράς" πάνε για το busa είναι πιο καλό εργαλείο λεμε....). Δεν γινεται καθε φορα να λεμε τα ιδια και τα ιδια. Υπαρχουνε απειρα ποστ να δει αυτες τις συζητησεις!!

Δεν εχει 100% αδικο το παιδι ασχετα αν το εκφραζει με τον πιο Καβουριακο τροπο... Το τι θα οδηγησεις φιλε μου εξαρτατε καθαρα απο τον χαρακτηρα σου και τις δυνατοτητες σου! Υποθετοντας οτι ξερεις πως ειναι να οδηγεις μεσα στην κινηση με μηχανη... Γνωριζεις οτι το ρισκο μεγαλωνει απο αυτοκινητο... και εχεις καποια εμεπειρια εστω και απο μικρη μηχανη, ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ και ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ!!! τα μηχανακια που αναφερεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ!

Αν τωρα εισαι καβουρας (που προφανως δεν εισαι) και δεν εχεις καποιο απο τα παραπανω συστατικα τοτε ΙΣΩΣ και να ειναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα