Jump to content
themata

Honda NC700C - NC700X

Recommended Posts

Σε ταξίδι με το nc 700 dct και περίπου 80 ευρώ καύσιμο (Μ.Ο 1,62-3) έγιναν 1100 χλμ.H μηχανή είχε 1000 χλμ στην αρχή του ταξιδιού,διπλός τριβάλιτσο και Μ.Ο ταξιδιού τα 130-140χλμ/ωρα και αρκετά χλμ γίναν στους δρόμους του Πηλίου(ανηφόρες-κατηφόρες).

Για το αυτομ. κιβώτιο μπορώ να πώ πως λειτουργεί όπως σε ένα αυτοκίνητο.Στο χειροκίνητο ανεβάζεις ανάλογα με τις στροφές που έχεις(δεν μπορείς να βάλεις 5η-6η με 30 χλμ).Επίσης κατεβάζει ταχύτητα με τον ίδιο τρόπο σε όποια λειτουργία το έχεις(π.χ όταν το πλακώσεις στα φρένα).Στο S mode οι αλλαγές γίνονται αρκετά πιό ψιλά σε στροφές.

Για το service μου είπαν τα ίδια περίπου.Τα λίτρα μαζί με αλλαγή του φίλτρου είναι περίπου 3,7 ή 3,8 λίτρα.Όσο για το φίλτρο του αυτόματου κιβωτίου......απλά στο ενχειρίδιο δεν υπάρχει!!!Εγώ φίλτρο δεν άλλαξα.Μήπως στον παραπάνω πίνακα αυτό το XD δηλώνει τύπο μοτό που δεν εισάγεται σε Ελλάδα;(Ρωτάω δεν ξέρω)Εμένα γράφει Ηοnda NC700X DCT όχι NC700XD.Άν κάποιος γνωρίζει άς ενημερώσει!!!

Φίλε μου έπρεπε να σου αλλάξει και το φίλτρο το μικρό για το κιβώτιο, υπάρχει κανονικά στην Ελλάδα, μάλιστα το είχε κάνει και παραγγελία μια μέρα πρίν διότι δεν είχε. Καλά θα κάνεις να πάς να το αλλάξεις μην έχεις κανένα πρόβλημα αργότερα.

Όσο για την τιμή του σέρβις....τί να πώ προφανώς ανάλογα το συνεργείο;;Τα 4 λίτρα λάδι και 1 φίλτρο 85 ευρώ.Καλό;;

Αρκετά θα έλεγα, υπάρχουν και φθηνότερα, κάποιος εδώ μέσα είχε γράψει για 70κατι ευρώ. Καλά αυτό παίζει όπως λές ανάλογα το συνεργείο.

Τροποποιήθηκε από τον Whiteyez

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

φιλε το σκεφτεσε?

Κύταξε Ηλία, προσωπικά έχω μάθει να ακολουθώ την τακτική εντοπισμού του τυχόν ενδιαφέροντος μοντέλου αλλά δεν αγοράζω ποτέ μόλις πρωτοβγαίνει διότι σχεδόν πάντα (το απεύχομαι για όποιον το έχει πάρει) εμφανίζονται διάφορα θεματάκια τα λεγόμενα <<βρεφικής ηλικίας>> αλλά από ότι καινούργιο έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα είναι το μόνο που με έχει εντυπωσιάσει σε πολλά και βρίσκεται σύμφωνο με τα δικά μου προσωπικά <<θέλω>>. Οπότε ναι γιατί όχι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βάση αυτής της παπαρίας το versys καιει 4 - 4,5/100 εντός πόλης...... μην φαμε!

Εγώ γιατί βλέπω 5.0 - 5.5 το average;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

3,5/100 700κκ μηχανή? Mε σβηστό το μοτέρ σε κατήφορο?

Σοβαρευτείτε......παπί παίρνεις και πιάνει άνετα τα 2,5/100 που είναι και στο στοιχείο του

Σοβαρότατα σου το λέμε και έτσι είναι.

700 κυβικά αλλά μόνο 52 άλογα έτσι?

Άνετο και μη πιεσμένο μοτεράκι με εγγυημένη την μακροζωία του και ρυθμίσεις παπακίου-σκουτεροπαπακίου-σκουτεροπαπαμηχανακίου.

Ότι θές πάρε ! :tooth:

Φίλε μου έπρεπε να σου αλλάξει και το φίλτρο το μικρό για το κιβώτιο, υπάρχει κανονικά στην Ελλάδα, μάλιστα το είχε κάνει και παραγγελία μια μέρα πρίν διότι δεν είχε. Καλά θα κάνεις να πάς να το αλλάξεις μην έχεις κανένα πρόβλημα αργότερα.

Αρκετά θα έλεγα, υπάρχουν και φθηνότερα, κάποιος εδώ μέσα είχε γράψει για 70κατι ευρώ. Καλά αυτό παίζει όπως λές ανάλογα το συνεργείο.

Φίλε μου ελέγχεις καθόλου τα λάδια για να δείς αν έχουν κατανάλωση?

Προσωπικά ότι Χόντα είχα - έχω ανάλογα με το πώς το πάω (χαλαρά - πιεσμένο) έχει κατανάλωση.

Το νύν κατεχόμενο 50-60 ml ανά 1.000 χλμ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καμία κατανάλωση ( αυτό έλειπε :crazy: ).

Δεν είναι κακό καθόλου, κύταζέ το πάντως γιατί σου λέω από προσωπική εμπειρία ότι τουλάχιστον τα CBF 250 - 500, SH 300 έχουν κατανάλωση λαδιού και μάλιστα το πρώτο (250) κόντεψε παρά λίγο, έγινε κατανοητό γιατί έκανε σαν τρακτέρ αλλά τη γλύτωσε τελευταία στιγμή.

Θυμίσου το και κάθε 1.000 ρίχνε μια ματιά και μακάρι να μην έχει καθόλου κατανάλωση.

Υ.Γ.Η κατανάλωση εμφανίζεται με τα μαμά λάδια της Χόντα. Το σκούτερ π.χ. αν του βάλουμε CASTROL 5-40 (όλες οι άλλες προδιαγραφές οι ίδιες) έχει μηδενική κατανάλωση έναντι του μαμά 10-30.

Τροποποιήθηκε από τον ΣΑΒΒΑΣ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έτσι και αλλιώς τα ελέγχω κάθε 1000km, θα το έχω υπόψιν γιατί τώρα έχει 10-30 της Honda.

Τροποποιήθηκε από τον Whiteyez
  • Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δέν μπορώ να καταλάβω ακριβώς αν έχει η όχι κατανάλωση (έστω και λίγο) στο λάδι.Έχω μόνο το πλαινό στάντ.Απο χρώμα είμαστε οκ.Λίγο που το έβαλα να δουλέψει (μισό λεπτό) και το κράτησα όρθιο είναι στη μέση;;!!! :blink: (ελάχιστο-μέγιστο).Θα ξανατσεκάρο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δέν μπορώ να καταλάβω ακριβώς αν έχει η όχι κατανάλωση (έστω και λίγο) στο λάδι.Έχω μόνο το πλαινό στάντ.Απο χρώμα είμαστε οκ.Λίγο που το έβαλα να δουλέψει (μισό λεπτό) και το κράτησα όρθιο είναι στη μέση;;!!! :blink: (ελάχιστο-μέγιστο).Θα ξανατσεκάρο

Πόσα χλμ το έχεις;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νάτα μόνο πλαινό έχει από στάντ?

Και εδώ οι τσιπιές του CBF?

Βρε να πάρει η ευχή και πόσο κάνει νάχει και διπλό ξέρει κανείς βρε παιδιά?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2750 χλμ

διπλό στάντ 179 ευρώ

Τα αξίζει να μπεί, δεν μπορείς μια δουλειά να κάνεις με το πλαινό.

Άμα έρθει η ώρα και αποφασιστεί θα μπεί πριν μπεί η πινακίδα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το αυτόματο έχω, το λέει και στο manual ότι θέλει αλλαγή και το είδα και στο συνεργείο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο δικό μου το manual δεν το είδα ρε συ!!!!Και είναι και στα ελληνικά!!!! :pray: Τώρα ή εγώ κάνω μπαμπαΪδιά(δεν το νομίζω όμως) ή.....δεν ξέρω..... :excl:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβως αυτο , οπως το περιγραφεις. Η διαφορα ειναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ σε χρηση commuter , αλλα σχετικα μικρη σε ταξιδι με νορμαλ οδηγηση.

Σου ξεφευγει κατι φιλε μου,που ισως δεν γνωριζεις ή εαν γνωριζεις εντεχνως το κρυβεις.

Το Versys που φοραει τον κινητηρα του ER6 παει για ΕΛΕΓΧΟ βαλβιδων καθε 42.000χλμ ενω εσυ θα πηγαινεις για ΡΥΘΜΙΣΗ καθε 12.000.

Οπως καταλαβαινεις η όποια οικονομια εχεις απο τα καυσιμα θα την πληρωσεις ισως και παραπανω σε υποχρεωτικα σερβις σε συγκριση με το Καβασακι. :blow:

• Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το κεντρικο σταντ ειναι απαραιτητο. Εγω ημουν απο τους τυχερους μαλλον και μου το εκαναν δωρο (το γνησιο) αν και ηρθε μετα απο 2 μηνες γιατι οταν την πηρα Μαρτιο δεν ειχε στοκ .

Παντως εως τωρα δεν εχω δει καποια καταναλωση λαδιου (φτου φτου)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

3,5/100 700κκ μηχανή? Mε σβηστό το μοτέρ σε κατήφορο?

Σοβαρευτείτε......παπί παίρνεις και πιάνει άνετα τα 2,5/100 που είναι και στο στοιχείο του

Ντεμεκ μετρησεις κανουν οι εταιριες ρε Αντρικο,τι το ψαχνεις.................................... :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παίδες οι ιδιοκτήτες μιλάνε ξεκάθαρα. 1100 χιλιόμετρα εθνική με 130-140 και επαρχιακό, διπλός και τριβάλιτσο με 80 ευρώ βενζίνη. 80 ευρώ/1.8 ευρώ/λίτρο=44,4 λίτρα. Με αυτά βγαίνει μέση κατανάλωση 4λίτρα/100 χλμ. Αυτά έχουν πει ήδη 3 παιδιά και ένα σωρό δοκιμές που έχουν γίνει. Η μηχανή σχεδιάστηκε για αυτόν τον σκοπό από τον μεγαλύτερο κατασκευαστή μοτοσυκλετών. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλείγουν όλα. Αυτή είναι η κατανάλωση της μοτοσυκλέτας. Είναι γύρω στο 20%-40% οικονομικότερο από ένα Versys/vstrom αναλόγως συνθηκών. Για όποιον δίνει προτεραιότητα στην οικονομία είναι προφανώς η καλύτερη λύση. Σιγά μην ρυθμίζεις βαλβίδες σε honda κάθε 12.000 χιλιόμετρα. Άσε που το κόντρα παξιμάδι είναι αστείο.Σε cbr600fk του 90 που είχε κόντρα παξιμάδι και ρύθμιση κάθε 12.000, τις είχα κοιτάξει πρώτη φορά μετά το πρώτο σέρβις των 12.000, ξανά στις 48.000 καί μόνο η μία από τις 16 ήταν λίγο ανοιχτή.

• Like 3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγά μην ρυθμίζεις βαλβίδες σε honda κάθε 12.000 χιλιόμετρα. Άσε που το κόντρα παξιμάδι είναι αστείο.

Σημασια δεν εχει το τι λεει ο καθε ενας,αλλα το μανιουαλ και το μανιουαλ λεει καθε 12.000-τελος.

Οσο για το βιδακι που λες για περνα μια βολτα απο εξουσιοδοτημενο να δεις ποσο χρεωνουνε το ανοιξε-κλεισε το καπακι για το ρυθμισμα και θα σου πω το πως το ενα λιτρο/100 διαφορα απο το Βερσυς στο τελος θα το πληρωσουνε χρυσο..

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σημασια δεν εχει το τι λεει ο καθε ενας,αλλα το μανιουαλ και το μανιουαλ λεει καθε 12.000-τελος.

Αν είναι έτσι να αλλάζουμε και τα λάδια στα 12 όπως λέει το manual και όχι στα 6. Ε;

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν είναι έτσι να αλλάζουμε και τα λάδια στα 12 όπως λέει το manual και όχι στα 6. Ε;

Εαν αυτο λεει το μανιουαλ ναι.Εγω για καθαρα ψυχολογικους λογους θα τα αλλαζα στις 8-9.000χλμ,αλλα οχι στα 4.000 που κανουν πολλοι.

Εχει στηθει ολοκληρη βιομηχανια παπατζας εδω και μας τρεχουν καθε λιγο και λιγακι για λαδια,λαστιχα κλπ κλπ.

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...