daytonaman 143 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 απλα ρωτησα,επειδη οταν ειχε βγει το μηχανακι ειχαν πεσει ολοι κ λεγαν πως ειναι ψωφιμι..αυτο ομως που μετραει περισσοτερο ειναι η ροπη κ τελικα αυτο αποδεικνύεται !! Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.388 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 (τροποποιήθηκε) Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΝΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΟΠΗ. Η ιπποδύναμη είναι η δυνατότητα άντλησης ενέργειας και είναι παράγωγο της ροπής συναρτήσει δυνατότητας περιστροφής σαλ του. Η ροπή κατάλληλα γραναζωμένη προκαλεί μεταβολή κινητικής κατάστασης δηλαδή επιτάχυνση αναλόγως μάζας μοτοσυκλέττας και περιστροφικής αδράνειας κινητήρα - μετάδοσης. Η ιπποδύναμη πρακτικά ορίζει το πόση ενέργεια από τριβές μπορεί να υπενικηθεί για επίτευψη μέγιστης ταχύτητας αναλόγως συνθηκών. ...και πάει λέγοντας... Γι'αυτό αναβάτης Χαγιαμπούσα όταν καβάλησε φτιαγμένο Χάρλει με τα μισά άλογα ξεκαβάλησε εντυπωσιασμένος λέγοντας πως έχει τρομερό γκάζι: Το Χάρλει είχε διπλάσια ροπή και ας είχε τη μισή ιπποδύναμη (παλαιό τέυχος ΜΟΤΟ). Τροποποιήθηκε Μάιος 22 , 2012 από τον Mi_ka 4 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
okourkoulos 286 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 Γι'αυτό κι εγώ φαγώνομαι να πάρω αμάξι diesel! Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
daytonaman 143 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΝΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΟΠΗ. Η ιπποδύναμη είναι η δυνατότητα άντλησης ενέργειας και είναι παράγωγο της ροπής συναρτήσει δυνατότητας περιστροφής σαλ του. Η ροπή κατάλληλα γραναζωμένη προκαλεί μεταβολή κινητικής κατάστασης δηλαδή επιτάχυνση αναλόγως μάζας μοτοσυκλέττας και περιστροφικής αδράνειας κινητήρα - μετάδοσης. Η ιπποδύναμη πρακτικά ορίζει το πόση ενέργεια από τριβές μπορεί να υπενικηθεί για επίτευψη μέγιστης ταχύτητας αναλόγως συνθηκών. ...και πάει λέγοντας... Γι'αυτό αναβάτης Χαγιαμπούσα όταν καβάλησε φτιαγμένο Χάρλει με τα μισά άλογα ξεκαβάλησε εντυπωσιασμένος λέγοντας πως έχει τρομερό γκάζι: Το Χάρλει είχε διπλάσια ροπή και ας είχε τη μισή ιπποδύναμη (παλαιό τέυχος ΜΟΤΟ). αξιος αξιος :vv: τρομερο κειμενο!!αν κ ξενερωσα με το παραδειγμα της χαρλει(μπορουσε να αναφερει ενα TRIAL να γουσταρουμε)οντως ισχυει!! :vv: TORQUE RULES!!! :kill: Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Whiteyez 1.164 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 βασικα ρωταω αν το μηχανακι γενικα τραβαει ευκολα σε ανηφορες, για το εαν εχει καλη επιταχυνση κ μεχρι ποια χλμ.. Δεν υπάρχουν ανηφόρες για τη συγκεκριμένη. 3.2 ειχα καταναλωση στο στρωσιμο (εως τα 500 χιλιομετρα) , κλειστο μοτερ βεβαια , με οδηγηση 90% επαρχιακο (για καλο στρωσιμο) 80-110 χιλ/ωρα (και κανα ανοιγμα στα 120) και 10% πολη (αναγκαστηκα για δουλειες ). Πολυ φτηνο , 1ο σερβις 70 ευρω , λαδια , φιλτρο , check και τελος . Βασικα τα σερβις θα κινουνται στον μεσο ορο της κατηγοριας , ουτε πιο ακριβα ουτε πιο φτηνα . Καλο ειναι που θελει λαδια καθε 12000 χιλ. To 70αρι θεωρείται φτηνό για μηχανή της κατηγοριάς; ------ Σήμερα τη 500ρισα, πάμε για άλλα. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Konangera 2.098 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 Η καταναλωση οντως φαινεται πολυ χαμηλη παιδες,ελπιζω να συνεχισει ετσι μιας και βλεπω την βενζινη να ανεβαινει(εδω ειναι στο 1.67 τωρα και χαιρομαστε). Λαδια καθε 12κ δινουν πολλες εταιριες σαν χρονικο περιθωριο,αλλα η αληθεια ειναι οτι εχουν ημερομηνια ληξης στους 12 μηνες και ας μην εχεις συμπληρωσει τα απαραιτητα χλμ. Επισης οι μηχανικοι ''τρωγονται'' να αλλαζονται τα λαδια το πολυ στις 6κ. Τωρα φιλε Μπαμπη 70 ευρω για λαδια κ φιλτρο ειναι αρκετα η αληθεια ειναι. Επιπλεον,το μονο αρνητικο θα ειναι λογικα η ρυθμιση(το τσεκαρισμα αν θελετε περισσοτερο) βαλβιδων στα 12κ. Βεβαια υποθετικα,τα χρηματα αυτα βγαινουν απο την χαμηλη καταναλωση. Οπως και να εχει καλοριζικο και καλοταξιδο να το εχετε παιδες και ενα μπραβο που ενημερωνεται αμεσως μετα απο καθε μας ερωτηση. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
c.l.a.b. 1.084 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΝΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΟΠΗ. Η ιπποδύναμη είναι η δυνατότητα άντλησης ενέργειας και είναι παράγωγο της ροπής συναρτήσει δυνατότητας περιστροφής σαλ του. Η ροπή κατάλληλα γραναζωμένη προκαλεί μεταβολή κινητικής κατάστασης δηλαδή επιτάχυνση αναλόγως μάζας μοτοσυκλέττας και περιστροφικής αδράνειας κινητήρα - μετάδοσης. Η ιπποδύναμη πρακτικά ορίζει το πόση ενέργεια από τριβές μπορεί να υπενικηθεί για επίτευψη μέγιστης ταχύτητας αναλόγως συνθηκών. ...και πάει λέγοντας... Γι'αυτό αναβάτης Χαγιαμπούσα όταν καβάλησε φτιαγμένο Χάρλει με τα μισά άλογα ξεκαβάλησε εντυπωσιασμένος λέγοντας πως έχει τρομερό γκάζι: Το Χάρλει είχε διπλάσια ροπή και ας είχε τη μισή ιπποδύναμη (παλαιό τέυχος ΜΟΤΟ). αν μου επιτρεπεις,να συμπληρωσω κατι που μου ειπαν ''μπακαλιστικα'',καποιοι εκπαιδευτες αγωνιστικης οδηγησης(σε αυτοκινητα)..μου ειπαν λοιπον εντελως ''μπακαλιστικα'',ωστε να μπορεσω να το κατανοησω,οτι η ροπη ευθυνεται για τις επιταχυνσεις εν κινηση κ η ιπποδυναμη για τις τελικες ταχυτητες(κ την επιταχυνση απο σταση)..ολα αυτα βεβαιως σε συνδυασμο με τους τροπους μεταδοσης.. επισης ενα μεγαλο ρισπεκτ στην αναλυση σου! Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
babis5570 88 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 Ναι φιλοι μου , 70 ευρω πολλα ειναι θα μπορουσαν να ειναι παρακατω , αλλα εδω δεν ειναι Αθηνα πχ να εχω επιλογες αντιπροσωπίας (για να ισχυει και η εγγυηση) και να βρισκω πιο ειναι πιο συμφέρων. Αλλα και ποσο παρακατω ? 4 λιτρα λαδι (3.4 νομιζω πηρε , το υπολοιπο το πηρα μαζι μου ) Χ 15 ευρω !!!! (belray) το λιτρο = 60 ευρω!!! + 10 το φιλτρο = 70 !!!! Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Whiteyez 1.164 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 Λάδια και φίλτρο τα αγόρασες εσύ από αλλού; Τι λάδια προτείνετε; Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
babis5570 88 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 Λάδια και φίλτρο τα αγόρασες εσύ από αλλού; Τι λάδια προτείνετε; Οχι δεν τα αγορασα απο αλλου , παντως τα λαδια που προτείνονται ειναι 10-30 . Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 αξιος αξιος :vv: τρομερο κειμενο!!αν κ ξενερωσα με το παραδειγμα της χαρλει(μπορουσε να αναφερει ενα TRIAL να γουσταρουμε)οντως ισχυει!! :vv: TORQUE RULES!!! :kill: Με όλο το σεβασμό στον Μι_κα που συνήθως ξερει για τι μιλάει...από τα πιο άκυρα και άσχετα πράγματα που έχω ακούσει. Η ιπποδύναμη είναι μονάδα μέτρησης δύναμης δηλαδή έργου και η ροπή είναι ροπή στρέψης. Η ροπή είναι αυτή που περιστρέφει τον κινητήρα για να παράγει το έργο που δύναται να παράγει δηλαδή την ιπποδύναμη του. Το παράδειγμα δε με τον οδηγό hayabusa και το harley μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο μετά κατανάλωσης ποσότητας τρυπακίων, ξυδίων σε συνάρτηση με δυνατό χτύπημα στο κεφάλι. Το harley τελειώνει στις 6.000 εκεί που στο άλλο ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως. Και μέχρι στις 6.000 δεν είναι ότι είναι κούφιο το hayabusa ακόμα και σε σχέση με το αργόστροφο harley όσο φτιαγμένο και να είναι. Δεν μας λέει ο mi_ka πόσα εσώρουχα άλλαξε ο οδηγός της harley αν οδήγησε την hayabusa, την οποία λέω εξ εμπειρίας ότι αποκλείεται να κατάφερε να την ανοίξει με την πρώτη. Σκευτείτε ένα τρακτέρ που έχει ελάχιστα άλογα και τεράστια ροπή για να καταλάβετε τις 2 έννοιες. Που να ανέβει ο οδηγός της hayabusas και πάνω σε τρακτέρ τι τραμπάκουλο θα πάθει. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
c.l.a.b. 1.084 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 βαλε τον ομως με την μπουσα να τραβηξει κατι.κ μετα βαλε τον με το τρακτερ.εκει να δεις οτι τελικως θα παθει τραμπακουλο με το τρακτερ. το θεμα ειναι να συγκρινουμε ομοια πραγματα,η εστω με ελαχιστες διαφορες μεταξυ τους.. παραδειγμα το νσ700χ με το δικο μου σβφ600σ..παρολη την μικροτερη κατα 27 αλογα ιπποδυναμη,καταφερνει να ειναι ταχυτερο σε επιταχυνσεις(ελεω ροπης-μεταδοσης).αλλα βεβαιως εχει μικροτερη τελικη(ελεω ιπποδυναμης μεταδοσης). κ παρολα αυτα να φτανει το 50% σε οικονομια.. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 c.l.a.b τι εννοείς ταχύτερο σε επιταχύνσεις? Αν επιταχύνεις από τα 50 ως τα 100 υπάρχει λόγος να το κάνεις με 5η? Μην ακούς τις δηλώσεις της honda, ότι είναι πιο γρήγορο ως τα 140, γιατί αυτό μπορεί να είναι μόνο σε μη ρεαλιστικές συνθήκες πχ επιταχύνοντας από 0 στροφές χωρίς πατινάρισμα. Έτσι ξεκινάς εσύ στα φανάρια με το cbf? 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
c.l.a.b. 1.084 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 (τροποποιήθηκε) τι εννοεις?πως αλλιως να ξεκινησω στα φαναρια?μηπως καταλαβα κατι λαθος? απο την αλλη,πως γνωριζεις οτι κ με την βελτιστη σχεση στο κιβωτιο δεν θα ειναι ταχυτερο απο το δικο μου?πιστευω οτι ο καλυτερος τροπος ειναι να γινει μια δοκιμη επ αυτου,απο καποιο περιοδικο η απο κατοχους σβφ κ νσ που να εχουν προσβαση σε πιστα. Τροποποιήθηκε Μάιος 22 , 2012 από τον c.l.a.b. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ironMANos® 1.794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 Πολλυς ντορος για το πιο ακυρο μηχανακι ever.................. 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 Αν θες να δεις πόσο γρήγορα πιάνεις 140, δεν ξεκινάς στις 1000 σαλ. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Torakusu Yamaha 9.120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 Πολλυς ντορος για το πιο ακυρο μηχανακι ever.................. Ειναι Χονδα φιλε. Αν ειχε βγαλει αντιστοιχο η Καβα η Σουζουκι ή η Γιαμαχα, 5 σελιδες με το ζορι..... 3 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
irakliszs 81 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 makisp η ιποδυναμη ειναι μοναδα μετρησης δυναμης, δηλαδη εργου? εκτος απο οτι το παραπάνω δε βγαζει κανενα νοημα, να πω κι εγώ οτι συμφωνώ με αυτά που λέει το κειμενο του Mi_ka παραπάνω. Μια χαρά τα λέει Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
c.l.a.b. 1.084 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 (τροποποιήθηκε) αα,οκ,τωρα καταλαβα..συμφωνουμε!!σε μια μοτοσυκλετα που στα χαμηλα δεν εχει αποδοση,πατιναρουμε για να βρεθουμε σε στροφες με περισσοτερη ροπη.στην νσ ομως ισως να μη χρειαζεται,η να μη χρειαζεται σε τοσο βαθμο,επειδη αποδιδει χαμηλοτερα.. παρολα αυτα,δεν το εχω οδηγησει κ εννοειται περιμενω τετοιου ειδους δοκιμη απο περιοδικα κ ειδικους..ομως προς το παρον δεν εχω λογο να μη πιστεψω την εταιρια,απο τη στιγμη που το συγκρινει με μοντελο δικο της κ οχι ανταγωνισμου..ειδικα τη στιγμη που συμφωνα με τις δηλωσεις των κατοχων,στο θεμα της καταναλωσης επεσε διανα.. γιαμαχακια,να εισαι σιγουρος οτι αν κ οι υπολοιπες εταιριες βγαλουν τετοιου ειδους μοτοσυκλετα,προορισμενη στην χαμηλη καταναλωση κ πρακτικοτητα,εγω θα ειμαι απο τους πρωτους που θα ψαχνω να βρω στοιχεια κ να συζητω!ειλικρινα,στα ... μου αν ειναι χοντα η τσοντα.. Τροποποιήθηκε Μάιος 22 , 2012 από τον c.l.a.b. 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ironMANos® 1.794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 Ειναι Χονδα φιλε. Αν ειχε βγαλει αντιστοιχο η Καβα η Σουζουκι ή η Γιαμαχα, 5 σελιδες με το ζορι..... Πηγα για καφε την κυριακη και επεσε στα χερια μου το μοτο. Συγκρινε(αν ειναι δυνατον)το NC με το Versys. Αφου δεν ειχε και τιποτα το αξιολογο να παραθεσει το Χοντα απεναντι στο Καβα,βρηκανε να πουνε για το ντουλαπακι και το ''φρεσκο'' σχεδιο....................ωχ παναγιά μου................. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Torakusu Yamaha 9.120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 Πηγα για καφε την κυριακη και επεσε στα χερια μου το μοτο. Συγκρινε(αν ειναι δυνατον)το NC με το Versys. Αφου δεν ειχε και τιποτα το αξιολογο να παραθεσει το Χοντα απεναντι στο Καβα,βρηκανε να πουνε για το ντουλαπακι και το ''φρεσκο'' σχεδιο....................ωχ παναγιά μου................. Χαχα....Ναι...οπως ο αλλος ο αχαρακτηριστος που εκανε την παρουσιαση του VFR 1200 και ελεγε οτι ειναι το καλυτερο μηχανακι ολων των εποχων γιατι δε φαινονται οι βιδες και γιατι το χρωμα ειναι ζωντανο στο φως του ηλιου.... 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Whiteyez 1.164 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 Δεν κόβετε το τρολάρισμα λέω εγώ, σε όποιον δεν αρέσει η συγκεκριμένη μηχανή ας μην μπαίνει σε αυτό το θέμα. 2 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Torakusu Yamaha 9.120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 Ασε μας ρε φιλε που θα μας πεις και τρολ. Το τοπικ ειναι γενικο, δεν ονομαζεται "Εκθειασμος NC700". Aλλα μαλλον το "μη μου απτου" σας το κανουνε δωρο απο το Σαρακακη μαζι με το σετ αδιοβροχης σουπηριοριτυ. Εδω μπαινετε σε ολοκληρο φορουμ για να γραψετε μονο για ενα μηχανακι.... Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lazarosRHO 5 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 Δεν κόβετε το τρολάρισμα λέω εγώ, σε όποιον δεν αρέσει η συγκεκριμένη μηχανή ας μην μπαίνει σε αυτό το θέμα. φιλε μου δεν παει ετσι..δεν ειναι ιστοσελιδα του nc700x .. ειναι forum στο οποιο ο καθενας μπορει να γραφει την γνωμη του καλος η κακος Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 (τροποποιήθηκε) makisp η ιποδυναμη ειναι μοναδα μετρησης δυναμης, δηλαδη εργου? εκτος απο οτι το παραπάνω δε βγαζει κανενα νοημα, να πω κι εγώ οτι συμφωνώ με αυτά που λέει το κειμενο του Mi_ka παραπάνω. Μια χαρά τα λέει Μηχανική ισχύς [Επεξεργασία] Η μηχανική ισχύς που προσδίδεται σε ένα σύστημα που κινείται σε γραμμική (μεταφορική) κίνηση ισούται με το γινόμενο της ταχύτητας του επί τη δύναμη, Η μηχανική ισχύς που προσδίδεται σε ένα σύστημα σε περιστροφική κίνηση ισούται με το γινόμενο της γωνιακής ταχύτητας του επί τη ροπή, Παράδειγμα μηχανικής ισχύος είναι η ισχύς που αποδίδεται από βενζινοκινητήρα προς τον άξονα κίνησης των τροχών αυτοκινήτου. Η στιγμιαία ισχύς που αποδίδει το εργαζόμενο μέσο στο έμβολο ισούται με τη δύναμη που ασκεί στο έμβολο επί τη στιγμιαία του ταχύτητα. Η ισχύς που μεταδίδεται από τον άξονα στους τροχούς ισούται με τη ροπή που ασκείται στον άξονα επί τη γωνιακή του ταχύτητα. Αν εσάς σας ενδιαφέρει η γωνιακή ταχύτητα περιστροφής του στροφάλου και όχι η ταχύτητα κίνησης του οχήματος πάω πάσο. Η ροπή είναι αυτή που περιστρέφει το στρόφαλο, η ισχύς είναι αυτή που μετακινεί το όχημα. Ένα μεσαίο τετρακύλινδρο 600αρι έχει πχ 90 άλογα τροχό και 5,5 κιλογραμμόμετρα ροπής Ένα αντίστοιχο μονοκύλινδρο ή ένα δικύλινδρο όπως το nc έχει πχ 45 άλογα τροχό και 5,5 κ.ρ. (το nc έχει ελαφρά αυξημένο κυβισμό άρα και μετρήσεις) Η ροπή δηλώνει την δύναμη περιστροφής με την οποία μπορεί να περιστραφεί ο κινητήρας για να αποδώσει την ισχύ του που είναι τα άλογα του. Η ισχύς που μεταδίδει κινητική ενέργεια στο όχημα στην μία περίπτωση είναι 45 άλογα και στην άλλη 90. Για αυτό στην πρώτη περίπτωση με ίδιο αεροδυναμικό συντελεστη, μετάδοση κλπ θα έχουμε μια τελική 170-180 και στην δεύτερη γύρω στα 230. Τώρα σε αυτό το παράδειγμα αν αναλύσουμε τους κινητήρες σε λίγες στροφές, ΄πχ 4.000 ο μονοκύλινδρος θα έχει μέγιστη ροπή δηλαδή 5,5 και το 90% της ισχύς δηλαδή 40 άλογα και ο τετρακύλινδρος θα έχει γύρω στα 4 κ.ρ. και λίγο λιγότερα άλογα. Εκεί λοιπόν αν ανοίξουμε το γκάζι φεύγει ο μονοκύλινδρος γιατί προφανώς έχει μεγαλύτερη δύναμη περιστροφής δηλαδή ροπή. Σε όλα αυτά δεν λογαριάζουμε την ανώτερη ευστροφία του τετρακύλινδρου. Μετά τις 6.000 που πλησιάζει και ο τετρακύλινδρος την μέγιστη ροπή του και το μονοκύλινδρο έχει αρχίσει να έχει μείωση, τα πράγματα αντιστρέφονται. Δηλαδή ο πρώτος κινητήρας πλεονεκτεί ως τις 6.000 στροφές και μετά αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για να τελειώσει λίγο παραπάνω, όταν ο τετρακύλινδρος μπαίνει στο πραγματικά ωφέλιμο και αποδοτικό εύρος στροφών. Τώρα αν εσείς πιστεύεται ότι το πρώτο μοντέλο είναι ισχυρότερο, δικαίωμα σας. Δεν υποτιμώ, ούτε κατηγορώ το nc. Την θεωρώ τίμια και πρωτοποριακή μοτοσυκλέτα για την κατηγορία των οδηγών που απευθύνεται. Μπορεί να είναι ο κινητήξρας του υπεροικονομικός και υπερχρηστικός στο φάσμα που αποδίδει αλλά ουδεμία σχέση δεν έχει με απόδοση και επιδόσεις. Μιλάμε για ένα commuter και όντως σε αυτήν την χρήση δεν παιρνάμε ποτέ τις 6500 χιλιάδες στροφές. Οπότε σε αυτήν την χρήση πλεονεκτεί ενός τετρακύλινδρου. Όχι όμως όταν ο δρόμος αρχίζει να ανοίγει.Ακόμα και σε επαρχιακό όπου μπορεί το τετρακύλινδρο να οδηγήται με μία ή και δύο κάτω αλλά αν ο κινητήρας του είναι πάνω από τις 6500 απλά έχει παραπάνω άλογα και μπάι μπάι. Τροποποιήθηκε Μάιος 22 , 2012 από τον makisp 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες