Jump to content
MidNight

Ας ξεσπασω κι εγω

Recommended Posts

Στην μικρη κατηγορια οπως ξερουμε γινεται ενας χαμος απο πιτσιρικαδες με τα παπια χωρις διπλωματα και fliper ζελε στο μαλι κτλ. Δεν λεω και εγω εχω παπι αλλα

1) Εμενα οι γονεις μου δεν με αφηναν να βγαλω διπλωμα στα 16 μου για 50cc και περιμενα να παω 18 και εβγαλα διπλωμα. Τι μυαλα εχουν οι γονεις των 14-15 χρονων παιδιων και τους αφηνουν να παρουν μηχανακι και να κυκλοφορουν σαν τους χαρους στους δρομους?

2) Μπαινει ο καθε πιτσιρικας και γραφει "Εχω ενα glx και θελω να το κανω δικυλινδρο turbo injection με διπλο διαφορικο και αερογραφια στο πιστονι τον tweety." Αντε απαντα του τωρα και δεν ειναι μονο αυτο αλλα παρεξηγειται κιολλας αν του πεις πηγαινε αγορασε ενα κρανος τουλαχιστον.

3) Οποιο μηχανακι και ας εχουνε αυτοματα γινεται το ποιο γρηγορο και περναει ολα τα αλλα , κολωνει λιγο στα busa γι αυτο ψαχνουν turbo.

4) Ολοι εχουνε dreambike το παπακι τους σε 600 κυβικα.

5) Πες οτι τους βοηθαμε να κανουν το παπακι τους 600 κυβικα, μετα ομως αν παει και σκοτωθει ποιος θα το εχει βαρος? Οι γονεις τους δεν φαινονται να τους σταματανε.

Τα πα και ξεθυμανα. :P

Εσεις οι παλαιοτεροι θα αφηνατε τα παιδια σας να κυκλοφορουν ξεκρανοτοι και χωρις χαρτια? Εχω αδικο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εσεις οι παλαιοτεροι θα αφηνατε τα παιδια σας να κυκλοφορουν ξεκρανοτοι και χωρις χαρτια? Εχω αδικο?

:nono:

Είναι μικρά ακόμη αλλά ούτε στα ποδηλατάκια τους δεν ανεβαίνουν χωρίς κράνος...

Είναι θέμα διαπαιδαγώγησης, θέμα παιδιού (να μπορεί να καταλάβει και να θελήσει να ακούσει τις συμβουλές), αλλά και υπομονής και επιμονής του γονιού. Π.χ. στα 10-15 μέτρα από το σπίτι μου έχει βενζινάδικο, όποτε πάω εκεί βάζω κράνος για να μην με δουν τα παιδιά ποτέ πάνω στη μηχανή χωρίς κράνος. Ούτε από την αυλή δεν βγάζω τη μηχανή χωρίς κράνος μπροστά στα παιδιά. Δεν θέλω να με δουν να είμαι επάνω στη μηχανή χωρίς κράνος ποτέ!

Επίσης τους μιλάω και τους εξηγώ τι θα πει εξοπλισμός, ειδικά ρούχα και προστατευτικά (τα παιδιά τα λένε "τα σκληρά ρούχα" :tooth: ). Τουλάχιστον, αύριο-μεθαύριο, όταν θα έρθει η ώρα να καβαλήσουν, θα είναι πλήρως ενημερωμένα και δεν θα δεχτώ να τους αγοράσω μηχανάκι αν πρώτα δεν τους πάρω εξοπλισμό.

Πάντως μη νομίζεις ότι όλοι οι γονείς ξέρουν ότι το παιδί τους κυκλοφορεί χωρίς κράνος, ή ότι ξέρουν πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για να το μεταφέρουν στο παιδί...

Επίσης, μερικά παιδιά ξέρουν να κρύβονται καλά και πολλές φορές ο γονιός έχει στο παιδί λίιιγο παραπάνω εμπιστοσύνη από όση του αξίζει, οπότε μερικοί δεν ξέρουν ούτε καν ότι το παιδί τους καβαλάει μηχανάκι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1) Εμενα οι γονεις μου δεν με αφηναν να βγαλω διπλωμα στα 16 μου για 50cc και περιμενα να παω 18 και εβγαλα διπλωμα. Τι μυαλα εχουν οι γονεις των 14-15 χρονων παιδιων και τους αφηνουν να παρουν μηχανακι και να κυκλοφορουν σαν τους χαρους στους δρομους?

Τα μυαλα ενος ακαταλληλου γονιου.Αν μπορει να ειπωθει γονιος.Και δυστυχως οταν ο πατερας ή η μανα δεν νοιαζονται για σωστη και ασφαλη οδηγηση οι ιδιοι,το κληρονομουν αυτο και στα παιδια τους.Διαωνιζουν αυτο που ενοχλει ολους μας,μια κατασταση ανασφαλειας,τζαμπα μαγκιας("ο γιοκας μου το καμαρι μου")και ωχαδερφισμου.Κι οταν ερθει η κακια στιγμη ψαχνονται να δουν τι εφταιξε.Μαλλον ομως δεν θα πρεπει να ψαχνουν μακρυα αλλά να ζητησουν ευθυνες απο τους εαυτους τους.

Η επαφη και η επικοινωνια με το παιδι δεν γινεται ξαφνικα στα εφηβικα χρονια αλλά απο τοτε που αρχιζει να σε λεει "μπαμπα"...αλλιως χαμενο παιχνιδι!

Προσωπικα για τα παιδια μου εχω επιλεξει να μαθουν την μοτοσυκλετα,να μαθουν και να γνωριζουν τους κινδυνους που εχει,να μαθουν τι σημαινει οδηγω με ασφαλεια,τοσο σε εξοπλισμο οσο και σε ικανοτητα οδηγησης.Εχουν συνεχη επαφη με τη μοτοσυκλετα,θεωρητικα(μιλωντας τους συνεχως)αλλά και στην πραξη(βολτες ως συνοδηγοι)απο μικρη ηλικια.Απο κει και μετα δεν θα πιεσω καμμια τους να με ακολουθησει στο θεμα μοτοσυκλετα.Ομως προτιμω να παρει το scooterακι της ή τη μοτοσυκλετα της αν το θελησει και κρανος,μπουφαν,μποτα οδηγωντας η ιδια με συνεση και ασφαλεια-γνωση παρα να κορναρει ο φιλαρακος της απο κατω απο το σπιτι με το παπι ξεκρανωτος και να την τσακισει πουθενα ως αποτελεσμα της αμαθειας και εφηβικου ενθουσιασμου χωρις αυριο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2) Μπαινει ο καθε πιτσιρικας και γραφει "Εχω ενα glx και θελω να το κανω δικυλινδρο turbo injection με διπλο διαφορικο και αερογραφια στο πιστονι τον tweety.

3) Οποιο μηχανακι και ας εχουνε αυτοματα γινεται το ποιο γρηγορο και περναει ολα τα αλλα , κολωνει λιγο στα busa γι αυτο ψαχνουν turbo.

:grin: :grin: :grin:

Παντως μου αρεσει που δινεις προσοχη στην λεπτομερια.

Το παπι σου ειναι 132.58 κυβικα ακριβως....? :rolleyes:

Τα υπολοιπα ειναι σωστα,αλλα ολοι περασαμε απο το σταδιο της φαντασιας-κ@υλας των πιτσιρικαδων και εγω τουλαχιστων τους χαιρωμε που ψαχνωνται.

Μην ξεχνας οτι ο καθε ενας με αυτο που εχει κανει ονειρα και ειναι λιγο ακυρο να του λες πουλατο και παρε αλλο.

Και εγω σαν πρωτο μηχανακι ειχα ενα Fantic χωρις εμπρος φρενο και φωτα(μονο εμπρος ειχε)αλλα το κιτακι το 65 κυβικα και τα αμμορτισερ τα ζορικα τα φορουσε. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:grin: :grin: :grin:

Παντως μου αρεσει που δινεις προσοχη στην λεπτομερια.

Το παπι σου ειναι 132.58 κυβικα ακριβως....? :rolleyes:

Τα υπολοιπα ειναι σωστα,αλλα ολοι περασαμε απο το σταδιο της φαντασιας-κ@υλας των πιτσιρικαδων και εγω τουλαχιστων τους χαιρωμε που ψαχνωνται.

Μην ξεχνας οτι ο καθε ενας με αυτο που εχει κανει ονειρα και ειναι λιγο ακυρο να του λες πουλατο και παρε αλλο.

Και εγω σαν πρωτο μηχανακι ειχα ενα Fantic χωρις εμπρος φρενο και φωτα(μονο εμπρος ειχε)αλλα το κιτακι το 65 κυβικα και τα αμμορτισερ τα ζορικα τα φορουσε. :_thumbsup:

Το 132.58 ειναι μια χαζομαρα που εκανα και του ανεβασα χιλιοστα στο πιστονι αλλα μετα καταλαβα οτι ηταν πεταμενα λευτα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξερεις ποιο ειναι το προβλημα;

Οτι δεν ειναι ολοι μηχανοβιοι. Οσοι δεν εχουν την "τυχη" οι γονεις τους να μην καβαλανε ειναι 99% σιγουρο πως θα ξεκινησουν λαθος μονο και μονο γιατι η εισοδος τους στον διτροχο κοσμο γινεται με τους ξεκρανωτους φιλους τους.

Και για να μην λεμε και μ.... στα 16 μας δεν σκεφτομασταν και πολυ για να καταλαβουμε ποσο σημαντικο ειναι το κρανος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πρόβλημα σχεδόν πάντα το έχουν οι γονείς.

Όταν μιλάμε για τόσο μικρές ηλικίες το παίδι είναι αντιγραφέας οτι βλέπει κάνει.

Αν ο πατέρας μπεί στο car και δεν φορά ζώνη αυτό θα κάνει και αυτό αργότερα το ίδιο και με το κράνος.

Ναι σίγουρα στην μηχανή θέλει και την εμπιστοσύνη και την εν μέρη ελευθερία των γονιών απέναντι στα παιδιά αλλά θέλει και ΚΑΝΟΝΕΣ κανόνες τους οποίους δεν τους βάζεις αλλά τους δίχεις με παραδειγματισμό.(Πρώτος ο γονιώς σωστός και μετά οι άλλοι).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενα παιδι στα 16 φυσικα και δεν θα μπορει να καταλαβει ποσο σημαντικο ειναι το κρανος αμα δεν του διδαξει καποιος. Εχω πολλα παραδειγματα (οχι μονο 16αριδων, ειναι πολυ 20-30αριδες επισης χωρις κρανος) που εχουν χασει φιλο επειδη δεν φορουσε κρανος και προσπαθουν να δικαιολογησουν τα αδικιολογητα. Χιλια-δυο πραμγατα τους φταινε δεν κοιτανε ομως οτι δεν φορουσε κρανος. Και ετσι αυτοι συνεχιζουν να ειναι χωρις κρανος, να κανουν ταρζανιες μεσα στην κινηση χωρις κρανος κτλπ κτλπ. Προσωπικα οι γονεις μου δεν με αφηναν να βγαλω διπλωμα στα 16. Για ενα διαστημα (πολυ μικρο ευτυχως, 2 βδομαδες και ουτε) επερνα μηχανακια φιλων. Μεχρι που συνειδητοποιησα οτι χωρις κρανος και διπλωμα μπορουν να συμβουν τα χειροτερα. Ειναι καλο ο ανθρωπος να σκεφτετε τα χειροτερα γιατι ετσι εχει μια επιγνωση των γεγονοτων. Τωρα αποφευγω να ειμαι ακομα και συνεπιβατης (μιλαμε παντα για ατομα τα οποια τα εμπιστευομαι) χωρις κρανος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα η γνωμη μου ειναι οτι τα παιδια απο τη φυση τους καπου πρεπει να εκτονωσουν την αυξημενη αδρεναλινη τους. Απο εκει και περα απολυτη ευθυνη φερουν οι γονεις και οι πολιτεια με τους φοβερους "εκπαιδευτικους" μας. Αν αφησεις τα παιδια ελευθερα να κανουν οτι θελουν φυσικο επομενο ειναι να παιρνουν το στραβο το δρομο γιατι ειναι πιο ελκυστικος. :angry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εμενα οι γονεις μου δεν εχουν καμια σχεση με μηχανες και τις φοβουνται και καλα κανουν , και καλα κανανε που με ζαλιζανε τοσα χρονια. Αλλα πιστευω οτι ειναι και αναλογα στην περιοχη που μεγαλωνεις .

Οταν πηγαινεις σχολειο και βλεπεις 20 παπια επιρρεαζεσαι απο αυτη την φαση και οχι απο την φαση της μηχανης!

Εγω στην γειτονια μου δεν ειχα πολλα τετοια ατομα. Αντιθετα ειχαμε πολλους skateαδες και bmxαδες και εμπλεξα κ εγω στην φαση για ενα διαστημα.

Το μικροβιο με τις μηχανες μου κολησε απο μικρος απο τα ταξιδια που καναμε με γονεις στο αμαξι και περνουσανε οι supersport στις στροφες και τρελενομουνα και η μανα μου να φρικαρει και εγω να εχω ενα κριφο χαμογελο .

Επισης το αλλο που μου ειχε μεινει απο μικρος ειναι η κουβεντα του πατερα μου " Μην βγαζεις τα χερια σου απο το παραθυρο μην περασει καμια μηχανη" και εγω κοιτουσα απο το πισω τζαμι να δω ποτε θα ερθει μηχανη.

Πιστευω οτι εχει διαφορα και απο το που σου μπαινει το μικροβιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Οταν πηγαινεις σχολειο και βλεπεις 20 παπια επιρρεαζεσαι απο αυτη την φαση και οχι απο την φαση της μηχανης!

Δεν νομιζω οτι ισχυει και πολυ αυτο. Στο σχολειο μου βλεπω παρα πολλα παπια, στο χωριο μου επισης αλλα πιστευω οτι ειναι θεμα ανατροφης και ψυχολογιας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτο το ζητημα σηκωνει πολυ συζητηση.οι παραγοντες ειναι παρα πολλοι το ιδιο και τα αιτια,σαφως σε πρωτη φαση ευθυνονται οι γονεις ειδικα οι γονεις που εχουν μαυρα μεσανυχτα γυρω απο τις μοτοσυκλετες και μολις το παιδι ανακαλυψει οτι εχει το μικροβιο για τα δικυκλα και τους ανακοινωσει οτι μαμα-μπαμπα θελω να παρω μηχανακι σπερνεται ο πανικος και σημανει κοκκινος συναγερμος στο σπιτι,που θα πας θα σκοτωθεις θα σε βαλουν φυλακη και εμενα δεν με σκεφτεσαι καθολου και τα μηχανακια κοστιζουνε εμεις δεν εχουμε λεφτα να σου δωσουμε για κρανος ουτε λογος φυσικα λαθος αντιμετωπιση που συνεχιζεται και μετα την αγορα του δικυκλου,πρωτο μελημα του πιτσιρικα τωρα γινεται πως θα τουμπανιασει το παπι του και θα κανει την μουρη του στις παρεες του και θα ριξει ολα τα γκομενακια της γειτονιας σαν δευτερη προτεραιοτητα να παρει και γαμω τις κλειδαριες για να μην του το κλεψουνε ενα θεμα που πρεπει να τον βοηθησουνε οι γονεις οικονομικα και προσπαθει να τους πεισει με καθε τροπο οι γονεις αγανακτισμενοι τον βοηθανε για να ξεγνοιασουν δεν θα τους ζητησει τιποτα αλλο προς το παρον,φυσικα για κρανος και προστατευτικο εξοπλισμο ουτε λογος ειναι απαγορευτικα.το προβλημα συνεχιζεται στις παρεες που σαν κοινη συζητηση ειναι οι επιδοσεις των δικυκλων τους ποσα πιανει 0-400 και ποσα νικελ εχει συνολο επανω το παπι φυσικα ολοι ξεκρανωτοι και με ζελε στο μαλλι το κρανος ειναι ασχημο-βαρυ και μας πιανει κλειστοφοβια οταν το φοραμε ασε που δεν βλεπουμε και καλα τον δρομο γιατι μας εμποδιζει το οπτικο μας πεδιο σε συνδυασμο με τους καθρεπτες που εκτος απο ασχημοι εμεις βλεπουμε πολυ καλυτερα οταν γυρναμε πισω το κεφαλι οποτε θα παρουν κι`αυτοι μπουλο και θα αντικατασταθουνε με γαματες νικελ ταπες.και τωρα που βγηκαμε στους δρομους σαν αλλοι easy-riders θα σουλατσαρουμε με βολτες και θα ονειρευομαστε τις μελλοντικες super-sport που θα παρουμε μια μερα,μα να τον ειδες αυτον με την 1000αρα πως την σηκωνει σουζα και δεν φοραει κρανος αφου δεν παθαινει τιποτα αυτος που παει με 300 εγω θα παθω με το παπι.φυσικα και το προβλημα συνεχιζεται στους δρομους οπου ο καθε πιτσιρικας παιρνει ερεθισματα απο εμας τους πιο 'εμπειρους' αναβατες που οι μισοι κυκλοφορανε ξεκρανωτοι και κανουν τα δικα τους.ενημερωση απο το κρατος σχεδον ανυπαρκτη και το μονο που μεσα σε εισαγωγικα σωζει λιγο την κατασταση ειναι ο φοβος της κλησης απο την τροχαια οπως λεει και η παλια παροιμια ο φοβος σωζει τα ερμαια.με μια φιλικη συμβουλη απο εμας σε καθε ξεκρανωτο πιτσιρικα που βλεπουμε πιστευω ειναι το λιγοτερο και το πιο σωστο που μπορουμε να πραξουμε.αυτη ειναι η γνωμη μου και sorry για το σεντονι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην μικρη κατηγορια οπως ξερουμε γινεται ενας χαμος απο πιτσιρικαδες με τα παπια χωρις διπλωματα και fliper ζελε στο μαλι κτλ. Δεν λεω και εγω εχω παπι αλλα

ο καθε γονεας κρινει αναλογως και δεν ειναι καλο να λες τι εκανε ο αλλος στην οικογενεια του.γιατι παντα πρεπει να συζηταμε για αλλους και οχι για τον ευατο μας.

2) Μπαινει ο καθε πιτσιρικας και γραφει "Εχω ενα glx και θελω να το κανω δικυλινδρο turbo injection με διπλο διαφορικο και αερογραφια στο πιστονι τον tweety." Αντε απαντα του τωρα και δεν ειναι μονο αυτο αλλα παρεξηγειται κιολλας αν του πεις πηγαινε αγορασε ενα κρανος τουλαχιστον.

ας μπαινει και γραφει.το προβλημα ποιο ειναι;αν δεν σου αρεσει πας σε αλλο φορουμ και καθεσε εκει.δεν κανουνε κατι που δεν επιτρεπετε συμφωνα με τους κανονες.μερικοι μπορει να αισθανονται καλα με αυτα που κανουνε στο παπακι τους.αλλωστε εσυ γιατι εκανες ετσι το modenas.και μην μου πεις οτι φορας παντα το κρανος γιατι θα μεγαλωσει η μυτη.

που κολλαει το busa με τα παπακια;ας πιστευει ο καθενας οτι θελει για το παπακι του.

παλι με το ολοι και εκεινοι.

5) Πες οτι τους βοηθαμε να κανουν το παπακι τους 600 κυβικα, μετα ομως αν παει και σκοτωθει ποιος θα το εχει βαρος? Οι γονεις τους δεν φαινονται να τους σταματανε.

συνηθως επειδη καποιοι που γλωσσοτρωνε τους αλλους απο την κακια και την ζηλια τους ολοι την μερα και ασχολουνται με το τι κανει ο αλλος γινονται δυσαρεστα πραγματα.αλλωστε εσυ δεν εισαι ο αρμοδιος να κρινεις για το κρανος του αλλου γιατι κανενας δεν θα σε ακουσει στο κατω κατω.δεν ειναι καλο αλλωστε να χρησιμοποιεις τετοιες λεξεις οπως στην προταση σου.γιατι να σκοτωθει το παιδακι με το παπακι του;

Τα πα και ξεθυμανα. :P

δειχνει κατι αυτο.

ενω εσυ σαν νομοταγης πολιτης που εισαι παντα κυριος με το κρανος σου και την εξατμιση σου.κυριος και με τα χαρτια σου.ασε μας ρε φιλε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσύ ο ίδιος ακυρώνεις όλα αυτά που γράφεις,μόνο και μόνο με τα λάστιχα που φοράς στο παπί σου.... :nono:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον... εφτασε και ο εκπρωσοπος τους.. ΠΑΡΟΝ... εχω ενα παπακι 47.3141592653589793238462643383279502884197 χιλιοστα... μπλε μεταλικο με carbon πλαστικα εξατμιση energy keihin 16αρι γυρισμενο, ειναι και γραναζωμενο με νικελ αναρτισεις χωρις πισω φαναρι και με διαφορετικο λαστιχο μπρος πισω (το πισω ξεφτυλα..)οποτε αν ειναι καποιος που τον αφορα αυτο το θεμα ειμαι εγω.. επισης να πω πως χθες εβαλα με ενα R1 το 600αρι εεε και εχασα με 1 μιχανακι διαφορα μονο....

Καταρχας μην κρινετε τα λογια του παιδιου βασει το μιχανακι του.. ναι, ειναι τσιλικο και κουκλι.. και προσωπικα πολυ θα ηθελα να το εχω... καλο θα ηταν να κρινεται το παλικαρι για το οτι εχει το μυαλο, παρολο το πριονι του, να αναλογιστει την κατασταση, των αλλων και ενδεχωμενος τη δικια του...

Οδηγω απο τα 13....

Ο πατερας μου οδηγει 40 χρονια... καθε φορα που μπαινουμε στο κουτι απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου η ζωνη ηταν δεδομενη...

Πλεον η χρηση της γινεται υποσυνειδητα.. ειναι μια κινηση τοσο δεδομενη οσο και το να κλισω την πορτα αφου μπω στο κουτι... αν δε φοραω ζωνη απλα νιωθω οτι κατι δεν παει καλα... δεν νιωθω ανετα.... καθε φορα μου αναλυει την καθε κινηση του, και γιατι κανει αυτο που κανει.. γιατι εδω θα τρεξει, και γιατι εδω δεν θα κατσει πισω απο 2 φορτηγα.. και αλλα πολλα... πρωτα πηρα κρανος μετα παπι... οπως και με τη ζωνη ετσι και αυτο απλα εχει περασει στο υποσυνειδητο μου..

Ο λογος που εχω μηχανακι ειναι οτι οι γονεις μου, μου εχουν εμπιστοσυνη.. και αυτο ειναι κατι που το εχω κερδισει μονος και με το σπαθι μου.. και καθημερινα με τις πραξεις τους επιβεβαιωνω για τη σωστη τους αυτη επιλογη...

το μηχανακι ειναι ελευθερια, ζωη και ανασα για εμενα..

αυτο που πρεπει να προσεχουμε εμεις οι μηκροτεροι ειναι οι πολυ υπουλες και αιφνιδιες εκρηξεις αδρεναλινης..

αυτο που ελπιζω να μου προσφερει η οδηγηση απο μικρη ηλικια ειναι ΕΜΠΕΙΡΙΑ.. πολυτημη και μοναδικη ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

Οποτε λοιπον.. ο πατερας μου ειναι μαλακας και απαραδεκτος που μου εμαθε περι κυκλοφοριακης αγωγης, οδηγικης συμπεριφορας... περι ενεργητικης και παθητικης ασφαλειας....

στο θεμα με το φτιαξιμο θα ηθελα να πω πως ειμαι 15 πλεον και ξερω πως λειτουργουν τα παντα.. και δεν αφηνω κανεναν καραγκιοζη να με εντυπωσιασει λεγοντας μου για εμβολοχυτονια και στροφαλομπιελες και ροικες... γιατι πολυ απλα γνωριζω τι ακριβως ειναι αυτα.. οποτε και εδω δεν βρισκω το κακο του να ασχοληθει καποιος με αυτα τα μηχανικα θεματα...

Κλινωντας να υπενθυμισω αυτα που λεει η υπογραφη μου απο τον σοφο δασκαλο KaTeMa...

Κατα KaTeMaν post 1...

-Ολοι απο παπακι ξεκινησαμε,ασχετα που μερικοι δεν το παραδεχονται θεωροντας το μυασμα,βρωμικο,πεταμενο

-Αυτοι οι παπακηδες ειναι η ψυχη του forum,αυτοι ειναι τα πιο ενεργα μελη αν προσεξεις.Αυτοι ειναι που στο μελλον θα αγορασουν μηχανες κ θα συνεχισουν να γραφουν στο mybike.

Γεια σας. και καλο μεσημερι..

Τροποποιήθηκε από τον RCDevelopments

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το τοπικ δεν το εφτιαξα για να θιξω κανενα και αν παρεξηγηθήκατε μερικοι συγνωμη. Απλα κοιταξτε λιγακι τι γραφουν αλλοι που μπαινουν και λενε "ειμαι 14 χρονων και θελω να βελτιωσω το παπι μου".

Α και ποτε δεν ειπα οτι το παπι μου ειναι κομπλε. Μου λειπουν καθρευτες, εχω λαστιχα 2 μπροστα και 2,25 πισω, εχω εξατμιση που κανει βαβουρα πολυ και ειναι πειραγμενο γενικα. Αλλα εχω χαρτια και κρανος...

Τροποποιήθηκε από τον MidNight

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν διαβασα ολα τα ποστ(εμααα τι σεντονια ειναι τουτα? χαχαχα) αλλα θα συμφωνησω με τον zoo και τον mathosala.

Οταν ξυπνησε σε εμενα το μικροβιο της μηχανης ημουν 15 χρονων, τοτε ξεκηνησε η επανασταση μου για διπλωμα στα 16.Προφανως πηρα τα @@ μου γιατι δεν με αφηναν να βγαλω.Η διαφορα ομως πια ειναι? οτι μπορει ο πατερας μου να μην με αφηνε να παρω διπλωμα αλλα πηγαιναμε 2-3 φορες την εβδομαδα σε μια αλανα και με εβαζε να κανω 8ρια,φρενα πανικου,πως να συμπεριφερομε στον δρομο και ακομα και στην αλανα μου ελεγε να βγαζω φλας κτλπ κτλπ. Εγω στην αρχη αυτο το εβλεπα σαν παιχνιδι γιατι μου αρεσε να οδηγαω αλλα ο πατερας μου το εκανε να μαθω 10 πραγματα πριν παρω μηχανη.

Τελικα ολα αυτα με βοηθησαν και οσο περναγε ο καιρος μου ελεγε να κανω αλλες ασκησεις, κυριος 8ρια δικαβαλος,να παω σε ευθεια γραμμη σταθερα ενο ο πατερας μου απο πισω πηγαινε περα-δωθε ολη την ωρα και τετοια.Ακουγονται αστεια ολα αυτα τωρα αλλα πραγματικα με βοηθησαν πολυ και εγινε μια σωστη(κατα την γνωμη μου) μιειση στην μοτοσικλετα.

Μετα απο 1 χρονο πηρα την δικη μου μηχανη(χωματινο),θα ακουστει ηλιθιο και γελοιο αλλα τους πρωτους 2 μηνες(καλοκαιρι κιολας) εσπρωχνα την μηχανη 700 μετρα ανηφορα μεχρι να φτασω στο βουνο να οδηγησω που δεν ειχε αμαξια,ειχαμε συμφωνια και απο την στιγμη που δεχτηκα τους ορους της συμφωνιας δεν επρεπε να οδηγω στον δρομο.Μετα απο 2 μηνες ομως μου ειπε να παμε μαζι μια βολτα,ειδα οτι δεν κανω μαλακιες στο δρομο και οτι ξερω πως να φερθω και μου ειπε πως μπορω να πηγαινω πιστα καβαλωντας κανονικα την μηχανη.

Τωρα για να μην ακουστουν μαλακιες του τυπου ''εε πανω στην κ@υλα ποιος τα κανει αυτα κτλπ κτλπ'' εγω προσωπικα τα εκανα γιατι ηθελα να οδηγαω και αφου αυτος ηταν ο μονος τροπος απλα τον ακολουθησα, μες την τρελα και την κ@υλα ειμαι και εγω ολη την ωρα,στον δρομο ομως παω σαν κυρια, μολις φτασω ομως στο βουνο απλα αρχιζει η σφαγη(και παντα με φουλ μοτοκρος εξοπλισμο)

Αυτα απο εμενα, τελικα μου βγηκε και εμενα σεντονι το ποστ. χαχαχα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκτος αν ερθει καποιος σαν τον γιο μου να την παρει, ο οποιος (μεχρι στιγμη τουλαχιστον...) ειναι αψογος σ αυτα τα θεματα... :lol: :lol: :lol:

Τροποποιήθηκε από τον Africaptan

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παπάρια μέντολες που θα εξελιχτούν οι περισότεροι από εσάς με τα φτιαγμένα παπάκια σε κανονικούς μοτοσυκλετιστές!..

Βάζετε λάστιχα ΤΕΛΕΙΩΣ ακατάλληλα,επικίνδυνα μόνο και μόνο για μόστρα και περισότερη τελική..

Βάζετε τεράστια δισκόφρενα για τους ίδιους λόγους.

Τα παπάκια σας κάνουν υπερβολικό θόρυβο σε σχέση με την-όποια-βελτίωση...

Και άλλα πολλά..

Οι περισότεροι από εσάς θα το γυρίσουν στο αυτοκίνητο και θα το κάνουν όπως το παπάκι τους : ΣΟΥΡΓΕΛΟ.

Υπάρχουν πιτσιρικάδες με τελείως νορμάλ παπάκια ή όμορφα και σωστά βελτιωμένα (και φυσικά όχι με λάστιχα φλίδες..),φορούν σωστό εξοπλισμό και πάνε γρήγορα (ίσως και γρηγορότερα από εσάς..) στο δρόμο.

Δεν κρατάνε το παπάκι μια ζωή,ούτε χώνουν τις χιλιάδες ευρώ σε μαιμουδιές.ΑΠΛΑ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΧΩΝΟΥΝ ΣΕ ΑΗΔΙΕΣ ,ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΙΚΡΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ.

ΕΞΕΛΙΣΟΝΤΑΙ...........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παπάρια μέντολες που θα εξελιχτούν οι περισότεροι από εσάς με τα φτιαγμένα παπάκια σε κανονικούς μοτοσυκλετιστές!..

Βάζετε λάστιχα ΤΕΛΕΙΩΣ ακατάλληλα,επικίνδυνα μόνο και μόνο για μόστρα και περισότερη τελική..

Και άλλα πολλά..

Οι περισότεροι από εσάς θα το γυρίσουν στο αυτοκίνητο και θα το κάνουν όπως το παπάκι τους : ΣΟΥΡΓΕΛΟ.

Υπάρχουν πιτσιρικάδες με τελείως νορμάλ παπάκια ή όμορφα και σωστά βελτιωμένα (και φυσικά όχι με λάστιχα φλίδες..),φορούν σωστό εξοπλισμό και πάνε γρήγορα (ίσως και γρηγορότερα από εσάς..) στο δρόμο.

Δεν κρατάνε το παπάκι μια ζωή,ούτε χώνουν τις χιλιάδες ευρώ σε μαιμουδιές.ΑΠΛΑ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΧΩΝΟΥΝ ΣΕ ΑΗΔΙΕΣ ,ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΙΚΡΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ.

ΕΞΕΛΙΣΟΝΤΑΙ...........

ακριβως ετσι. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκτος αν ερθει καποιος σαν τον γιο μου να την παρει, ο οποιος (μεχρι στιγμη τουλαχιστον...) ειναι αψογος σ αυτα τα θεματα... :lol: :lol: :lol:

Λες να συμπεθερεψουμε;:lol:

Περαν της πλακας ΜΑΚΑΡΙ να βλεπω πολλα παιδια στην εφηβεια και να οδηγουν διτροχο και να γυριζω να λεω ΜΠΡΑΒΟ στον/στην πιτσιρίκο/α που ειναι αψογος!:yes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και άλλα πολλά..

ΕΞΕΛΙΣΟΝΤΑΙ...........

Μπορει να ειναι σουργελο το παπι μου γιατι φοραω τα pilot λαστιχα και την δισκοπλακα την μεγαλη μπροστα αλλα σε εμενα προσωπικα μου αρεσει. Και τα λαστιχα μου πιανουν στον δρομο οταν δεν βρεχει, τωρα με τις βροχες εχω βαλει τα metzeler που ειχε οταν το αγορασα. Ειναι ομως δικαιομα μου. Δεν κυκλοφορω χωρις χαρτια και χωρις κρανος. Και ναι , στο μελλον θελω να παρω μια μηχανη και να το δωσω το παπακι γιατι θελω φρενα-γκαζια-αναρτησεις-πλαγιασματα και πολλα αλλα που δεν μπορω να κανω με το παπι. Μην μου επιτίθεσαι ομως ετσι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορει να ειναι σουργελο το παπι μου γιατι φοραω τα pilot λαστιχα και την δισκοπλακα την μεγαλη μπροστα αλλα σε εμενα προσωπικα μου αρεσει. Και τα λαστιχα μου πιανουν στον δρομο οταν δεν βρεχει, τωρα με τις βροχες εχω βαλει τα metzeler που ειχε οταν το αγορασα. Ειναι ομως δικαιομα μου. Δεν κυκλοφορω χωρις χαρτια και χωρις κρανος. Και ναι , στο μελλον θελω να παρω μια μηχανη και να το δωσω το παπακι γιατι θελω φρενα-γκαζια-αναρτησεις-πλαγιασματα και πολλα αλλα που δεν μπορω να κανω με το παπι. Μην μου επιτίθεσαι ομως ετσι...

Μία παροιμία λέει "Αν δεν σπάσεις αυγά,ομελέτα δεν κάνεις"..

Εσύ και οι όμοιοι σου έχετε κάνει λάστιχο τα δύσμοιρα τα αυγά..

Έλεος με τα γελοία κατασκευάσματά τας.

Μπορεί να σε ενοχλεί η επίθεση...Ξυδάκι.-

Επίσης ΠΟΤΕ δεν θυμάμαι να έβγαλα καθρέπτες από κανένα μηχανάκι μου ή μοτοσυκλέτα μου...ΕΜΑΘΑ να οδηγώ με αυτούς.ΕΣΥ όταν πάρεις κανονική μοτοσυκλέτα θα τους βγάλεις "γιατί είναι πιο ωραίο το εργαλείο και έτσι έχω συνηθίσει"....

Το ίδιο με το κράνος.ΔΕΝ το δένετε καν οι περισότεροι..

Αργότερα έχετε κάτι "τουμπανιασμένα",ντε και καλά,μοτόρια και αν κάνετε πάνω από 80 χιλιόμετρα δρόμο.μυξοκλαίγεσται σαν δαρμένα γατάκια.

Έτσι και βρεθείτε σε απαιτητικό δρόμο αρχίζετε και ρεμβάζετε το τοπίο,να πάτε απλά σβέλτα με ασφάλεια ΔΕΝ μπορείτε...

Αλλά από νίκελ,γυαλίσματα,αξεσουάρ πουλ-μουρ είστε τίγκα...

ΑΠΕΞΩ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΗΔΕΝ,ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΑ ΚΕΝΟ.-

Τροποποιήθηκε από τον Stomu Yamashta

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε φιλος,ελεος,δεν εχεις κανει πιτσιρικας?

Εσυ πρεπει να διδασκεις και οχι να τους την λες ετσι. :thumbsdown:

Εγω παλι στην εποχη μας δεν θυμαμε και κανενα με κρανος!!!

Και οσοι ειχαν τα φοραγαν στον....αγκωνα

Τροποποιήθηκε από τον manosamos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε φιλος,ελεος,δεν εχεις κανει πιτσιρικας?

Εσυ πρεπει να διδασκεις και οχι να τους την λες ετσι. :thumbsdown:

Εγω παλι στην εποχη μας δεν θυμαμε και κανενα με κρανος!!!

Και οσοι ειχαν τα φοραγαν στον....αγκωνα

Πιτσιρικάς φίλε έκανα.Να διδάξω τι;;;;Δεν φτάνει το ίδιο το site με όλα αυτά που γράφει;;...

Όσο για την εποχή μας που λες,το 1982,εγώ φόραγα ΠΑΝΤΑ κράνος.

Αυτή είναι και η διαφορά μας.

Αρέσει δεν αρέσει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα