Jump to content
ALX™

14ο οδοιπορικό αντοχής (36ώρες 2011)

Recommended Posts

καλά κάνει :closedeyes:

μπορεί οι γκουζαίοι να τον τίμησαν πέρυσι αλλά γιατί να μην συνεχίζει να θέλει να κερδίσει κάτι "κανονικά" και όχι για την συνολική προσφορά του... ;

ε καλα εννοειται ,πλακα κανω,αλλωστε αυτη η αναμονη εχει και το ωραιο της , σαν παιδακι που περιμενει να δει τι δωρο του πηραν για τα χριστουγεννα ειναι!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Και επίσημα πια, αναχώρηση Παρασκευή, 2 διανυκτερεύσεις,εκκίνηση Σάββατο πρωί εκτός Αθήνας(μακριάααα), τερματισμός ΑΘήνα.

Αυτά αρκούν για να προγραμματίσει ο καθένας τις υποχρεώσεις του απο τώρα...

έλα να ζεσταινόμαστε και άλλο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σας, επειδή το σκέφτομαι και εγώ, αλλά δεν έχω ιδέα, για πείτε μου λίγο, πόσα χλμ πρέπει να κάνεις την ημέρα και σε πόσες ώρες, λογικά τα χλμ θα ναι μοιρασμένα στην μέση δηλαδή 800 την ημέρα, αλλά σε πόσες ώρες, πηγαινεις με καποια συγκεκριμενη ταχύτητα, τέλος πάντων από ότι καταλάβατε δεν έχω ιδέα και θα ήθελα να ενημερωθώ τι ισχύει περίπου;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσεις, διαφορετική κάθε ημέρα εννοείτε. Δεν υπάρχει όριο ωρών, άλλοι τελειώνουν νωρίς άλλοι αργά.

Δεν υπάρχει ορισμένη ΜΩΤ, ανάλογα τις αντοχές σου και τον ρυθμό που έχεις.

Δεν υπάρχουν πρέπει.

Συνήθως οδηγάς απο πρωί μέχρι βράδυ. πχ πέρυσι χαλαρά είχαμε 17 ώρες καθαρής οδήγησης όλο το διήμερο και συνολικά 23 ώρες στο δρόμο (αρκετές στάσεις και χαβαλέ) Αλλά ήταν τα 2/3 του φετινού.

Το πλάνο είναι ότι ξεκινάμε ΟΛΟΙ μαζί Σάββατο πρωί, έχουμε στα χέρια μας την διαδρομή, και στόχος είναι να φωτογραφήσουμε τις καλές μας σε συγκεκριμένα σημεία. Ενδιάμεσα υπάρχει και ένα παιχνιδάκι για όλους.

Στόχος είναι να κάνεις ακριβώς τα χιλιόμετρα που προβλέπετε(δεν τα ξέρεις απο πριν), να φωτογραφήσεις τα συγκεκριμένα σημεία, να πας καλά στο παιχνίδι. Όλα αυτά σου δίνουν πόντους και ανάλογα παίρνεις κάποια βαθμολογία όπου οι πρώτοι βραβεύονται με ένα συμβολικό κύπελο.

Αν κουραστείς ή βλέπεις ότι δεν σε βγάζει η ώρα. Βγαίνεις απο την προκαθορισμένη διαδρομή και πας από συντομότερο δρόμο κατευθείαν στο ξενοδοχείο ή τερματισμό, απλά θα χάσεις πόντους Nothing more. Πας με τον δικό σου ρυθμό, όποιος είναι αυτός.

Αυτά είναι τα τεχνικά του οδοιπορικού.

Η ουσία είναι ότι είσαι μαζί με άλλους 200, ταυτόχρονα είσαι μόνος εσύ και η μοτοσυκλέτα σου. Οδηγάς ατελείωτες εξαντλητικές ώρες σε σφιχτό, ορεινό, πεδινό, παραθαλάσσιο επαρχιακό δρόμο, ταυτόχρονα βλέπεις σημεία, τοπία, περιοχές απίστευτης ομορφιάς όπου δεν θα έβλεπες ποτέ σου. Γίνεσαι ένα με την μηχανή σου και παίρνεις ένα απο τα καλύτερα μαθήματα μαζί της, αλλά γνωρίζεις και μερικές δεκάδες άλλους τρελαμένους σαν εσένα και περνάτε συλλογικά μια απίστευτη εμπειρία. είτε οδηγάς μόνος σου χαλαρά με τον ρυθμό σου, είτε βρίσκεις άλλους με κοινό ρυθμό και πάτε μαζί, είτε εναλλάξ. Όσο πιο εξαντλητικό είναι, τόσο πιο χορταστικό και πιο απολαυστικό

Αυτά για αρχή

υγ. κάπου είχε ο ΑLEX ένα πόστ σχετικά με το ΤΙ είναι το 36ωρο, αλλά δεν το βρίσκω :(

Τροποποιήθηκε από τον ermis
  • Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσεις, διαφορετική κάθε ημέρα εννοείτε. Δεν υπάρχει όριο ωρών, άλλοι τελειώνουν νωρίς άλλοι αργά.

Δεν υπάρχει ορισμένη ΜΩΤ, ανάλογα τις αντοχές σου και τον ρυθμό που έχεις.

Δεν υπάρχουν πρέπει.

Συνήθως οδηγάς απο πρωί μέχρι βράδυ. πχ πέρυσι χαλαρά είχαμε 17 ώρες καθαρής οδήγησης όλο το διήμερο και συνολικά 23 ώρες στο δρόμο (αρκετές στάσεις και χαβαλέ) Αλλά ήταν τα 2/3 του φετινού.

Το πλάνο είναι ότι ξεκινάμε ΟΛΟΙ μαζί Σάββατο πρωί, έχουμε στα χέρια μας την διαδρομή, και στόχος είναι να φωτογραφήσουμε τις καλές μας σε συγκεκριμένα σημεία. Ενδιάμεσα υπάρχει και ένα παιχνιδάκι για όλους.

Στόχος είναι να κάνεις ακριβώς τα χιλιόμετρα που προβλέπετε(δεν τα ξέρεις απο πριν), να φωτογραφήσεις τα συγκεκριμένα σημεία, να πας καλά στο παιχνίδι. Όλα αυτά σου δίνουν πόντους και ανάλογα παίρνεις κάποια βαθμολογία όπου οι πρώτοι βραβεύονται με ένα συμβολικό κύπελο.

Αν κουραστείς ή βλέπεις ότι δεν σε βγάζει η ώρα. Βγαίνεις απο την προκαθορισμένη διαδρομή και πας από συντομότερο δρόμο κατευθείαν στο ξενοδοχείο ή τερματισμό, απλά θα χάσεις πόντους Nothing more. Πας με τον δικό σου ρυθμό, όποιος είναι αυτός.

Αυτά είναι τα τεχνικά του οδοιπορικού.

Η ουσία είναι ότι είσαι μαζί με άλλους 200, ταυτόχρονα είσαι μόνος εσύ και η μοτοσυκλέτα σου. Οδηγάς ατελείωτες εξαντλητικές ώρες σε σφιχτό, ορεινό, πεδινό, παραθαλάσσιο επαρχιακό δρόμο, ταυτόχρονα βλέπεις σημεία, τοπία, περιοχές απίστευτης ομορφιάς όπου δεν θα έβλεπες ποτέ σου. Γίνεσαι ένα με την μηχανή σου και παίρνεις ένα απο τα καλύτερα μαθήματα μαζί της, αλλά γνωρίζεις και μερικές δεκάδες άλλους τρελαμένους σαν εσένα και περνάτε συλλογικά μια απίστευτη εμπειρία. είτε οδηγάς μόνος σου χαλαρά με τον ρυθμό σου, είτε βρίσκεις άλλους με κοινό ρυθμό και πάτε μαζί, είτε εναλλάξ. Όσο πιο εξαντλητικό είναι, τόσο πιο χορταστικό και πιο απολαυστικό

Αυτά για αρχή

υγ. κάπου είχε ο ΑLEX ένα πόστ σχετικά με το ΤΙ είναι το 36ωρο, αλλά δεν το βρίσκω :(

Σε ευχαριστώ φίλε μου ήσουν κατατοπιστικότατος :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σας, επειδή το σκέφτομαι και εγώ, αλλά δεν έχω ιδέα, για πείτε μου λίγο, πόσα χλμ πρέπει να κάνεις την ημέρα και σε πόσες ώρες, λογικά τα χλμ θα ναι μοιρασμένα στην μέση δηλαδή 800 την ημέρα, αλλά σε πόσες ώρες, πηγαινεις με καποια συγκεκριμενη ταχύτητα, τέλος πάντων από ότι καταλάβατε δεν έχω ιδέα και θα ήθελα να ενημερωθώ τι ισχύει περίπου;

Mε δυο λόγια:

Τι είναι:

Είναι μια μεγάλη διήμερη βόλτα με πολλάαααα χιλιόμετρα σε επαρχιακό/ορεινό οδικό δίκτυο.

Συνήθως είναι πάνω από 1500χιλ (συνολικά) και κάτω από 2000. (Αναλόγως του σημείου εκκίνησης ενδέχεται να είναι πολύ περισσότερα από αυτά)

Τι πρέπει να κάνεις:

Να προσπαθήσεις να ολοκληρώσεις όλη την διαδρομή και των δύο ημερών με όσο το δυνατόν λιγότερους βαθμούς ποινής. Οι βαθμοί ποινής βγαίνουν από αυτά που θα πρέπει να κάνουμε κατά την βόλτα.

Αυτός που θα έχει 0 βαθμούς ποινής στο τέλος, θα πρέπει να έχει βγάλει όλες τις φωτογραφίες που θα μας έχουν υποδείξει οι διοργανωτές,θα έχει πετύχει το άριστα στο "παιχνίδι" που θα σκαρφιστούν και θα μας βάλουν να το κάνουμε, να εκκινήσει και να τερματίσει σωστά και τις δύο ημέρες, και να γράψει το κοντέρ του ακριβώς τα ίδια χιλιόμετρα που θα έχει γράψει 2 εβδομάδες πριν η ομάδα των διοργανωτών που θα κάνουν την ίδια διαδρομή για να την "χαρτογραφήσουν" και να μας δώσουν τις λεπτομέρειες σε χαρτί (σε στυλ road book)

Όπως καταλαβαίνεις, πάσα μία απόκλιση από τα παραπάνω, επιφέρει βαθμούς ποινής. Αυτός που θα έχει τους λιγότερους παίρνει το πρώτο κύπελλο. Ο δεύτερος το δεύτερο και ου το κάθε εξής.

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις:

Δεν πρέπει για οποιονδήποτε λόγο να πιεστείς πέρα από τα όριά σου (οδηγικά και σωματικά) για να καταφέρεις να τερματίσεις.

Λιανά: (οδηγικά)Δεν προσπαθείς να ακολουθήσεις γρήγορους αναβάτες αν δεν είσαι κι εσύ το ίδιο γρήγορος. Θα κουραστείς γρήγορα ή θα κάνεις κάποιο λάθος που μπορεί να επιφέρει ατύχημα. Ακολουθείς ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ σβέλτο ρυθμό κι όχι των άλλων.

(Σωματικά) Δεν συνεχίζεις όταν νιώσεις πολύ κουρασμένος/καταπονημένος όταν νυστάζεις υπερβολικά κι αν γενικά νιώθεις ανίκανος να συνεχίσεις. Το πείσμα καμιά φορά είναι καλό, αλλά όταν οδηγείς μοτοσυκλέτα τόσες ώρες μέσα σε στροφές και βουνά, είναι άκρως επικίνδυνο.

Αν νιώσεις λοιπόν έτσι, βρίσκεις τον ευκολότερο δρόμο και πηγαίνεις είτε στο σημείο διανυκτέρευσης αν είναι η πρώτη μέρα, ή στο σπίτι σου αν είναι η δεύτερη. Εναλλακτικά και αναλόγως της κούρασης μπορείς να διανυκτερεύσεις και κάπου αλλού.

Θυμήσου επίσης ότι η διοργανώτρια λέσχη δεν σου ζητάει να τελειώσεις μπορείς δεν μπορείς το οδοιπορικό. Δεν σου ζητάει να τρέχεις για να προλάβεις. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε και ξέρουμε να εκτιμούμε τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι. Αν δεν μπορούμε εγκαταλείπουμε για να μην έχουμε τίποτα δυσάρεστα γεγονότα.

Τι πρέπει να προσέξεις:

Μοτοσυκλέτα

Κυρίως πριν από το 36ωρο, να έχεις στην εντέλεια την μοτοσυκλέτα σου. Αναλώσιμα σε πολύ καλή κατάσταση, ικανά για τα διπλάσια και Vale χιλιόμετρα που θα διανύσουμε στο 36ωρο ώστε να μην βρεθείς προ εκπλήξεως. Τακάκια και λάστιχα, δεν έχει: έλα μωρέ θα φτάσουν. Αν τα δεις οριακά ΔΕΝ ξεκινάς αν δεν τα αλλάξεις. Είναι πολλοί αυτοί που είπαν θα με βγάλει το ελαστικό και στην μέση της διαδρομής έψαχναν για βουλκανιζατέρ Κυριακάτικα γιατί είχαν μείνει με τα λινά!

Σέρβις κτλ εννούνται. Γενικώς πρέπει να μπορείς να εμπιστευτείς τη μοτοσυκλέτα σου απόλυτα.

Αναβάτης

Φροντίζεις αν γίνεται να είσαι ξεκούραστος την προηγούμενη μέρα και να έχεις κοιμηθεί αρκετά.

Δεν καταναλώνεις στην διαδρομή (στις στάσεις) αλκοολούχα ποτά ή βαριές για το στομάχι τροφές με λίπη κτλ. Γενικώς δεν χρειάζεται πολύ φαΐ κατά την διαδρομή. Ένα μικρό κολατσιό όταν πεινάσεις. Έχεις μαζί σου ή αγοράζεις νερό ή χυμούς ή ισοτονικά. (ειδικά αν τύχει να κάνει ζέστη χρειάζεσαι υγρά γιατί κινδυνεύεις από αφυδάτωση μέσα στα δερμάτινα ή τις γκορντούρες)

Ή στάσεις σου πρέπει να είναι μικρές και αραιές για να βγει το 36ωρο μια ανθρώπινη ώρα (και τις δύο ημέρες) Στάσεις για καφέ σε καφετέριες, για φαγητό σε ταβέρνες, για παγωτό σε παγωτατζίδικα κτλ, δεν ενδεικνύονται. (εκτός κι αν έχεις σκοπό να φτάσεις μετά τα μεσάνυχτα στο ξενοδοχείο ή τον τερματισμό)

Επίσης ο εξοπλισμός σου (ντύσιμο) να είναι όσο καλύτερο γίνεται. Αν υπάρχουν μοτο-ρούχα, εννοείται δεν προτιμούμε τζινάκια κτλ.

Έχουμε μαζί μας αδιάβροχα γιατί πάντα υπάρχει η πιθανότητα μιας βροχής. Στα βουνά ο καιρός αλλάζει για πλάκα.

Ένα δεύτερο ζευγάρι κάλτσες,σώβρακο,γάντια, είναι must.

Αυτά είναι τα βασικά. Από κει και πέρα είσαι εσύ και η μοτοσυκλέτα σου για τουλάχιστον 10 ώρες καθαρής οδήγησης την κάθε ημέρα στο δρόμο.

Δυο λόγια είπα κι έγραψα 32002 :tooth:

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικά ALX διαβάζοντας εσένα να γράφεις με τόσο πάθος για το 36ώρο, μέ έχεις κάνει να το σκέφτομαι και θα συνεχισω να το σκεφτομαι οπως φαινεται πιο σοβαρά. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελα να ζεσταινόμαστε... ήδη έχουν διαρρεύσει αρκετές πληροφορίες για να μπορείτε να κάνετε τα κουμάντα σας αγαπητοί μου φίλοι!

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γαμωτο δεν με βλεπω να προλαβαινω να παιρνω μηχανακι μεχρι το 36ωρο και με απογοητευουν τα παραπανω χλμ και η εξτρα δυσκολια που λεει οτι θα εχει το φετινο, τα 250cc του Sherpa θα με βγαλουν αραγε ??? το ψηνω σοβαρα !!! Θα ειναι αθλος!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γαμωτο δεν με βλεπω να προλαβαινω να παιρνω μηχανακι μεχρι το 36ωρο και με απογοητευουν τα παραπανω χλμ και η εξτρα δυσκολια που λεει οτι θα εχει το φετινο, τα 250cc του Sherpa θα με βγαλουν αραγε ??? το ψηνω σοβαρα !!! Θα ειναι αθλος!!!

Που να έβλεπες στο παρελθόν... με μπόμπο και ντεπόζιτα βενζίνης δεμένα επάνω..... :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Που να έβλεπες στο παρελθόν... με μπόμπο και ντεπόζιτα βενζίνης δεμένα επάνω..... :tooth:

μωρε θα το κανω δε μαμιεται!! 9λιτρο μπετονακι με μπετζινα και 1 λιτρακι λαδι για παν ενδεχομενο, Fast για τα λαστιχα, αδιαβροχα, σωβρακο ,καλτσες, φανελα, γαντια ,καμμια ντιζα, λιγο συρμα, μια ταναλια και εναν κοφτη , ενα σερβις τουμπανο και ερχομαι!!!! :bruce_h4h:

Εξαλλου με το ντεποζιτο τιγκα (9+κατι ψιλα) και ενα 9λτρο μπετονακι ακομα, βγαζω κοντα 400 χλμ αυτονομια :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ουσία είναι ότι καλομάθαμε πέρυσι με τις έξτρα διανυκτερεύσεις στο πλοίο και για αυτό μας κόλλησαν και την Παρασκευή σε ξενοδοχείο, οπότε ΠΑΡΤΥΥΥ αχαχα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μωρε θα το κανω δε μαμιεται!! 9λιτρο μπετονακι με μπετζινα και 1 λιτρακι λαδι για παν ενδεχομενο, Fast για τα λαστιχα, αδιαβροχα, σωβρακο ,καλτσες, φανελα, γαντια ,καμμια ντιζα, λιγο συρμα, μια ταναλια και εναν κοφτη , ενα σερβις τουμπανο και ερχομαι!!!! :bruce_h4h:

Εξαλλου με το ντεποζιτο τιγκα (9+κατι ψιλα) και ενα 9λτρο μπετονακι ακομα, βγαζω κοντα 400 χλμ αυτονομια :tooth:

Ετοιμος είσαι!!! :_thumbsup::sweatdrop:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μετα τα δυο πρωτα εθιστηκα λεμε, και τωρα με κοβει κρυος ιδρωτας να μαθω οτι φευγει το κομβοι χωρις εμενα,

Εχω γινει Junkie ρεεεε ,αλητες Guzzaioi τι μας κανετε!!! :tooth::clapping2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νιώθωντας το πάθος των γραφώντων -και ειδικα του ALX ,μπήκα κι εγω στην "πρίζα" να γραψω...

Το πρωτο μου ποστ ουσιαστικα (τ'άλλα ειναι στις συστασεις-οποτε-δεν πιανονται)...

ξεκινώντας μ'ενα ΠΟΛΥ αγαπημενο μου θεμα: Το "36άωρο"! :_rock-on:

Το 1ο μου 36άωρο ηταν το 2002 -(like ALX)

Το εκανα δέ,παρέα μ'εναν Πήγασο-(like ALX)

Συνολικα,εχω λαβει μερος σε 6 36άωρα: 2002 - 2003 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009

(στα 2 τελευταία > 2κάβαλος ,παρεα με την κυρά-ήθελε να δει ΤΙ?/ ειναι αυτο που με τρελλαινει,κ κολησε κι αυτη) :uglystupid2:

Για τα 3 που'χω χασει-(με ΜΕΓΑΛΗ μου λυπη)-οι λογοι ήταν ΕπαγγελματοΟικονομικοΟικογενειακοι... :aggressive:

Φέτος λοιπον -αν ειμαι όρθιος κ υγιής- φιλοδοξω να ειμαι παρων ,σ'άυτη τη Μεγαλη Μοτοσυκλετιστικη Γιορτή. :mB_kalo_e:

Γιατι αυτο ειναι το 36άωρο. Γιορτή! :clapping2:

Η πεμπτουσία του αγνού μοτοσυκλετισμου & η ονείρωξη του συνειδητού μοτοσυκλετιστη.(γνωμη μου)

Ευχομαι σ'ολους οσους επιθυμουν να συμμετάσχουν >> Να τα Καταφερουν! :victory:

Θα τα λεμε κι απο δω...Θα τα πουμε & στο δρομο... :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

p5280015custom.jpg

2005... junk :worshippy: (δεν το έλεγες και εύκολο αυτό το 36ωρο. Ειδικά με την ατέλειωτη βρόχα της πρώτης ημέρας! )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νταξει ο Μακης ειναι ειδικη περιπτωση ανθρωπου. Το θυμαμαι και εγω αυτο το 36ωρο ,δεν ειχα συμμετασχει αλλα ειχα διαβασει το αρθρο που εγραψε στο ΜΟΤΟ για το κατορθωμα του :respekt:

Εδω την αλλη φορα μονο και μονο για μια παρουσιαση πηγε Ξανθη και γυρισε μεσα σε ενα ΣΚ....................................................

Με YBR 125!!!!! :shock:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως ρε ALX εχεις "αρρωστησει" πολυ κοσμο με το 36ωρο, το εχεις κανει σε αρκετους γνωστο που καποιοι ουτε θα το ηξεραν

... τελικα δεν πηρες αδικα το περσινο βραβειο :_thumbsup: !!!

:respekt: ευχομαι να συμμετασχεις κ φετος!!!!

....κ ας σου παει 1200 ευρω το μαλλι βαλε δισκους, τακακια ,υγρα φρενων , λαδια φιλτρα λαστιχα............ :2funny: :2funny: :2funny: ε θανο??? :whistling:

Τροποποιήθηκε από τον patapios

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...