Jump to content
Sign in to follow this  
faif

δήλωση απώλειας πινακίδας

Recommended Posts

Η μοτοσυκλέτα από τότε που την αγόρασα μεταχειρισμένη έχει πάνω πινακίδα χωρίς σφραγίδα. Κοινώς: παράνομη. Γνωρίζω ότι το πρόστιμο είναι βαρύ οπότε θέλω να βάλω νόμιμη πινακίδα. Μαζί με τη μοτοσυκλέτα μου έδωσαν και τη νόμιμη πινακίδα στο χέρι, η οποία δυστυχώς έχει πολύ μεγάλο μέγεθος γιατί ήταν η εποχή που πήραν την (προσωρινή και βεβιασμένη) απόφαση να αλλάξουν το μέγεθος (πλέον δεν ισχύει...). Δε θέλω σε καμία περίπτωση να βάλω αυτή την πινακίδα - κουμούτζα που μου έδωσαν.

Η λύση που μου πρότειναν είναι να δηλώσω απώλεια πινακίδας και θα μου στείλουν τη νέα (νόμιμη και φυσιολογικού μεγέθους) με μικρό αντίτιμο. Οι σημαντικές απαντήσεις που ψάχνω είναι α) που δηλώνω απώλεια πινακίδας, β) πόσο θα καθυστερήσει να έρθει η νέα, και γ) πόσο θα μου κοστίσει η όλη διαδικασία.

Ευχαριστώ και Καλές Γιορτές σε όλους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Νομίζω ότι από άποψη κόστου συμφέρει να δηλώσεις κλοπή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρε την πινακιδα στο χερι,αφου την κοψεις σε μια γωνια αρκετα με ενα κοφτη ετσι ωστε να φανει σπασμενη και πας στο ΥπουργειοΕχεις μαζι και την Αδεια Κυκλοφοριας,κανεις δηλωση φθορας,αφηνεις την παλια πινακιδα και ΑΜΕΣΑ σου δινουν μια καινουρια.Θα σου κοστισει 30 ευρω και θα εχεις μια νε απινακιδα και θα αναγραφεται νομιομα και στην Αδεια σου.:_thumbsup:

Οχι κλοπη,θα πρεπει να το δηλωσεις και σε Αστυνομικο Τμημα.Με φθορα κανεις αυτο που σου ειπα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η μοτοσυκλέτα από τότε που την αγόρασα μεταχειρισμένη έχει πάνω πινακίδα χωρίς σφραγίδα. Κοινώς: παράνομη. Γνωρίζω ότι το πρόστιμο είναι βαρύ οπότε θέλω να βάλω νόμιμη πινακίδα. Μαζί με τη μοτοσυκλέτα μου έδωσαν και τη νόμιμη πινακίδα στο χέρι, η οποία δυστυχώς έχει πολύ μεγάλο μέγεθος γιατί ήταν η εποχή που πήραν την (προσωρινή και βεβιασμένη) απόφαση να αλλάξουν το μέγεθος (πλέον δεν ισχύει...). Δε θέλω σε καμία περίπτωση να βάλω αυτή την πινακίδα - κουμούτζα που μου έδωσαν.

Η λύση που μου πρότειναν είναι να δηλώσω απώλεια πινακίδας και θα μου στείλουν τη νέα (νόμιμη και φυσιολογικού μεγέθους) με μικρό αντίτιμο. Οι σημαντικές απαντήσεις που ψάχνω είναι α) που δηλώνω απώλεια πινακίδας, β) πόσο θα καθυστερήσει να έρθει η νέα, και γ) πόσο θα μου κοστίσει η όλη διαδικασία.

Koβεις ενα κομματι απο την πινακιδα που εχεις (την νομιμη)η την ψιλοστραπατσαρεις λιγο ετσι ωστε να φαινεται το νουμερο της αλλα ταυτοχρονα να μην ειναι καταλληλη για να κυκλοφορει νομιμα η μοτο και ζητας αντικατασταση Ειναι ο πιο γρηγορος και οικονομικοτερος τροπος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βασικά κόψε μόνο το σημείο που είναι η σφραγίδα (με στυλ όμως, μην πας και κόψεις ένα κυκλάκι και πεις μου έφυγε) και πήγαινε στο υπουργείο να δηλώσεις φθορά, το άμεσα που λέει ο mathosalas δεν είμαι τόσο σίγουρος γιατί στη φθορά πρέπει να τυπωθεί η ίδια

στην απώλεια που είχα πάει πρόσφατα με ένα φίλο μου κάνουν μία μέρα αλλά παίρνεις άλλο αριθμό, οπότε αλλάζεις και άδεια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μια διόρθωση σε όλους

είτε δηλώσεις απώλια είτε σοβαρή φθορά. θα σου βγάλουν νεα πινακίδα με νεο αριθμό, (και άδεια κυκλοφορίας)

δεν ξαναβγαίνει ποτέ πινακίδα με υπάρχων αριθμό!!!

το παράβολο είναι 30€, αν ξανα αλλάξεις στο μέλλον για τον οποιοδήποτε λόγο, θα πληρώσεις διπλό παράβολο και για καθε φορά που θα αλλάζεις περαν της πρώτης φοράς.

στο υπουργίου μεταφορών θα κανεις την πιο γρήγορη διαδικασία, σε 1-2 ώρες. ενω στα ΚΕΠ αργούν πιο πολύ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω οταν ειχα χασει την πινακιδα παλιοτερα στο παπι, πηγα και το δηλωσα στην Ασφαλεια μου δωσαν ενα χαρτι κι απο κει στο συγκοινωνιων σε ενα τεταρτακι νεα αδεια-πινακιδα...30 ευρω το παραβολο. Σκεφτομαι να το ξανακανω στην μεγαλη και να ζητησω μια ΧΤΖ 750 :P

Τροποποιήθηκε από τον yamahakias666

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
είναι α) που δηλώνω απώλεια πινακίδας, β) πόσο θα καθυστερήσει να έρθει η νέα, και γ) πόσο θα μου κοστίσει η όλη διαδικασία.

α)η πινακιδα σου πρεπει να εχει καποια φθορα δηλαδη να ειναι κομμενη στα 2 :D. με την πινακιδα σου,την αδεια απο το μηχανακι,την ταυτοτητα σου και το παραβολο το οποιο θα παρεις απο την εφορια αλλα αρχικα πρωτα πας σε ενα κεπ και ζητας να σου πει τι παραβολο να παρεις και τα καταθετεις στα κεπ.

β)απο 15 μερες μεχρι και 1 μηνα

γ)η ολη διαδικασια κοστιζει γυρω στα 30€ πας και αγοραζεις ενα παραβολο απο την εφορια.

Τροποποιήθηκε από τον Anubis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

είτε δηλώσεις απώλια είτε σοβαρή φθορά. θα σου βγάλουν νεα πινακίδα με νεο αριθμό, (και άδεια κυκλοφορίας)

είσαι σίγουρος γι αυτό??

εγώ ξέρω οτι αν τους παραδώσεις την παλιά παίρνεις καινούρια με τον ίδιο αριθμό και καινούριο δίνουνε μόνο στην απώλεια για να μην κάνεις καμιά μπινιά και κυκλοφορείς με τη δήθεν "χαμένη"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου πριν λιγες μερες παρελαβα την δικη μου.Ακου πως εχει.Για να δηλωθει ως φθορα η πινακιδα θα πρεπει να εχεις το καθε κομματι της.Αν λειπει εστω και μια μικρη γωνιτσα τοτε δεν το δεχονται ως φθορα αλλα πρεπει να πας να το δηλωσεις ως κλοπη στην αστυνομια.Αν εχεις ολα τα κομματια της πινακιδας τοτε σου βγαζουνε μια με ιδιο αριθμο.Αν δεν τα εχεις τοτε πας τμημα και δηλωνεις κλοπη και με το χαρτι πας στο υπουργειο και την επομενη με 30 ευρω παραλαμβανεις την καινουργια πινακιδα με τον καινουργιο αριθμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου πριν λιγες μερες παρελαβα την δικη μου.Ακου πως εχει.Για να δηλωθει ως φθορα η πινακιδα θα πρεπει να εχεις το καθε κομματι της.Αν λειπει εστω και μια μικρη γωνιτσα τοτε δεν το δεχονται ως φθορα αλλα πρεπει να πας να το δηλωσεις ως κλοπη στην αστυνομια.Αν εχεις ολα τα κομματια της πινακιδας τοτε σου βγαζουνε μια με ιδιο αριθμο.Αν δεν τα εχεις τοτε πας τμημα και δηλωνεις κλοπη και με το χαρτι πας στο υπουργειο και την επομενη με 30 ευρω παραλαμβανεις την καινουργια πινακιδα με τον καινουργιο αριθμο.

Με λίγα λόγια αν κόψω αυτή που έχω στα 2, η οποία όμως τονίζω ΔΕΝ έχει σφραγίδα (παράνομη) που πρέπει να πάω Θεσ/νίκη και να την παραδώσω για να μου δώσουν νέα με τον ίδιο αριθμό και 30 ευρώ; Θεσ/νίκη στη λαχαναγορά έχει παράρτημα το υπουργείο μεταφορών;

ΥΓ: Αν είναι εύκολο κάποιος διαχειριστής ας μετονομάσει το θέμα σε "Αντικατάσταση πινακίδας" που ταιριάζει περισσότερο

Τροποποιήθηκε από τον faif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με αυτη την πινακιδα που εχεις το αποκλειω να σου κανουν αντικατασταση μιας και δεν ειναι η νομιμη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με λίγα λόγια αν κόψω αυτή που έχω στα 2, η οποία όμως τονίζω ΔΕΝ έχει σφραγίδα (παράνομη) που πρέπει να πάω Θεσ/νίκη και να την παραδώσω για να μου δώσουν νέα με τον ίδιο αριθμό και 30 ευρώ; Θεσ/νίκη στη λαχαναγορά έχει παράρτημα το υπουργείο μεταφορών;

ΥΓ: Αν είναι εύκολο κάποιος διαχειριστής ας μετονομάσει το θέμα σε "Αντικατάσταση πινακίδας" που ταιριάζει περισσότερο

το ειπες και μονος σου παρανομη.δηλωσε απωλεια αν δεν εχεις την προηγουμενη στο ΑΤ της περιοχης σου και μετα πηγαινε στα ΚΕΠ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

είσαι σίγουρος γι αυτό??

εγώ ξέρω οτι αν τους παραδώσεις την παλιά παίρνεις καινούρια με τον ίδιο αριθμό και καινούριο δίνουνε μόνο στην απώλεια για να μην κάνεις καμιά μπινιά και κυκλοφορείς με τη δήθεν "χαμένη"

ειμαι σίγουρος απο την άποψη ότι το έχω κανει και εγώ πρόσφατα στο υπουργείο μεταφορών.

ειχα πάει με την πινακίδα κομμένη σε δύο κομμάτια (δεν έλλειπε ούτε ίχνος)

και μου είπαν πως δεν γίνεται να μου ξαναβγάλουν τον ίδιο αριθμό, και μου έβγαλαν άλλη.

εννοείται ότι στην αρχή ζήτησα τον ίδιο αριθμό για να μην αλλάζω όλα τα χαρτιά.

τωρα, αν σε κάποιους τους έβγαλαν την ίδια πινακίδα δεν μπορώ να απαντήσω τι έγινε!

αλλα όπως καταλαβαίνεις είναι όσο έγκυρο μπορεί να είναι αυτό που λέω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατάλαβα μπέρδεμα η φάση. Βασικά έχω και τη νόμιμη ρε παιδιά αλλά είναι πολύ μεγάλη σε μέγεθος και θα προτιμούσα τη μικρότερη. Επειδή όμως βλέπω ότι οι απόψεις διίστανται μάλλον θα βάλω την άθικτη νόμιμη που έχω κι ας είναι και μεγάλη, για να μη την καταστρέψω και μετά μπλέξω με αλλαγή άδειας, κτλ.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές και Καλή Χρονιά σε όλους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

την περασμενη εβδομαδα ηρθε η δικια μου κοστος 30 ευρω !

ηταν κομενη στην μεση και ελειπε και το σηματακι το στρογγυλο!μου την αλλαξαν κατευθειαν απλα αλλαξαν αριθμο κυκλοφοριας και αδεια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το εκανα πριν ενα χρονο γιατι καποιοσ μου τιν τσαλακοσε

στο υπουργιο συγκινονιον κανεισ τις απαρετιτεσ ετισεις πλιρονεισ 30ευρο κ σε 2-3 εργασιμες εχεις νεα πινακιδα κ νεα αδεια κθκλοφοριας

πολυ απλο

εγω ειχα πει οτι τιν εχασα στο δρομο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτά που έλεγα πιο παλιά μάλλον αλλάξανε :(

μου κόπηκε η πινακίδα από τη μέση και κάτω και μείναν μόνο τα γράμματα

στο υπουργείο θέλουν δήλωση απώλειας γιατί δε θεωρείται φθορά

στην ασφάλεια κάνω δήλωση και μου λένε σε 10 περίπου μέρες θα σου δώσουμε το χαρτί να το πας στο υπουργείο να πάρεις καινούρια πινακίδα

και πως θα κυκλοφορεί το μηχανάκι ρε κορίτσια μέχρι τότε? δεν ξέρουμε κύριε

ΩΡΑΙΑ :greece:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα