Jump to content
Sign in to follow this  
kosths

Service transalp 650

Recommended Posts

ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ SERVICE ΣΤΟ ΤRANSALP ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ.

1. Μπουζι

2. Ρυθμιση βαλβιδων

3. Συχρονισμος καρμπυρατερ

4. Υγρα φρενων

5. Παραφλου

6. Λαδια 10-40 castrol actevo

7. Φιλτρο λαδιου

8. (Προαιρετικα αναλογως τιμης) Σωληνακια υψηλης 2 μπροστα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τα μπουζί σου είναι 4 και κοστίζουν περίπου 20 ευρώ.

Τα λαδάκια σου είναι 3 λίτρα και κυμαίνονται γυρω στα 30 ε.

Το φίλτρο λαδιού γνήσιο χόντα έχει 6.50 ε, σε aftermarket 4.

Τα υγρά φρένων μιας αξιόλογης μάρκας έχουν γύρω στα 8 ε.

τα σωληνάκια υψηλής κοστίζουν ανάλογα με την μάρκα επιλογής, δεν τα συστήνω γενικά όμως.

τώρα όσον αφορά τις ρυθμίσεις αυτό εξαρτάται στον μηχανικό που θα σου αναλάβει το service.

Ενα τέτοιο service πάντως θα ξεπερνούσε τα 100-120 ε υπο νορμάλ συνθήκες.

Υ.Γ Τα καρμπυλατερ σου λίγο απίθανο να χρειάζονται συνχρονισμό. Στις συνγκεκριμμένες μοτο, είναι σπάνια

αυτή η ανάγκη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κωστη, αν το πας για σερβις κοιτα και μια το φιλτρο αερα, μηπως θελει αλλαγη. Εγω προσφατα αλλαξα λαδια 15-50, φιλτρο λαδιου, 4 μπουζι, παραφλου, φιλτρο αερα K&N, τεντωμα-λιπανση αλυσιδας. Το μαλι πηγε 250 ευρω (μου επιασαν τον κωλο, αλλα εχω εμπιστοσυνη τουλαχιστον στο μηχανικο).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κωστη, αν το πας για σερβις κοιτα και μια το φιλτρο αερα, μηπως θελει αλλαγη. Εγω προσφατα αλλαξα λαδια 15-50, φιλτρο λαδιου, 4 μπουζι, παραφλου, φιλτρο αερα K&N, τεντωμα-λιπανση αλυσιδας. Το μαλι πηγε 250 ευρω (μου επιασαν τον κωλο, αλλα εχω εμπιστοσυνη τουλαχιστον στο μηχανικο).

To φίλτρο αέρα της ΚΝ δεν θεωρείται service, είναι τοποθέτηση αξεσουάρ και είναι και ακριβούτσικο, γι'αυτό σου έφτασε τόσο το τελικό ποσό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλήμερα και καλή χρονιά σε όλους, για σέρβις σε africa, μπουζί λάδια φίλτρο ρύθμιση βαλβίδων καρμπιρατέρ μου βγήκε 240ευρα και πεζή από τη ξέρω γύρω στα 50ευρω από μάστορα σε μάστορα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν βγαλεις εξω απο το κοστος τα σωληνακια ,μια λογικη τιμη που πληρωνα για το δικο μου ειναι απο 160 εως 200 το πολυ ,που μενεις? μηπως εχω να σου προτεινω κατι κοντα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλήμερα και καλή χρονιά σε όλους, για σέρβις σε africa, μπουζί λάδια φίλτρο ρύθμιση βαλβίδων καρμπιρατέρ μου βγήκε 240ευρα και πεζή από τη ξέρω γύρω στα 50ευρω από μάστορα σε μάστορα

Υπάρχουν και συνεργεία που το κάνουν με κάτω απο 200 ευρώ, απλά θέλει λίγο ψάξιμο, αλλά μπορεί

να μην σε συμφέρει λόγο απόστασης μετά. ειδικά τώρα με το οικονομικό πρόβλημα της αγοράς, τα συνεργεία

έχουν καθοδική πορεία συνεχώς, και κάνουν μειώσεις στις τιμές , για την συντήρηση τουλάχιστον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το βασικό σε μένα δεν είναι τα 10 η 40 ευρώ είναι η δουλεία που θα κάνει και πιστεύω πως αυτό είναι που ζητάς για τη μότο σου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το βασικό σε μένα δεν είναι τα 10 η 40 ευρώ είναι η δουλεία που θα κάνει και πιστεύω πως αυτό είναι που ζητάς για τη μότο σου

Συμφωνώ , και ούτε σημαίνει οτι ένα πιο ακριβό συνεργείο έχει κλέφτη μάστορα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν τις τιμές,

όπως το ενοίκιο που καταβάλλει, τα υλικά που χρησιμοποιεί, οι τιμές των ειδικών εργαλείων που πρέπει να αποσβεστούν(τα οποία δεν τα διαθέτουν όλοι),

κ.α . Λόγο του οικονομικού σφιξίματος όμως που επικρατεί, λογικό είναι να βγαίνουν στην επιφάνεια αναζητήσεις φθηνότερης παροχής υπηρεσιών.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειδικα ο ενας που εχω να προτεινω ,αν και δεν ξερω σε ποιο συνεργειο δουλευει τωρα , ειναι λιγο ακριβος σε τιμη , μου χε πει οτι η εργασια του για το Transalp ειναι 180 ευρω ,αυτο περιλαμβανει τα παντα ομως, τα υπολοιπα ειναι λαδι φιλτρο λαδιου (αερα της ειχα Κ&Ν) και μπουζι

Στην δουλεια του ειναι φρικουλο δουλευει By the book σε οτι προβλεπεται να γινει στο μηχανακι

Σε μια ατακα που του ειχα πεταξει - "ελα ρε Βασιλη να μου κανεις ενα σερβις οπως ξερεις εσυ" Μου ειχε απαντησει "οχι οπως το ξερω εγω , Θα κανω αυτα που ΠΡΕΠΕΙ να γινουν"

Δουλευε καποτε στον Παπουτσα και πιο παλια στην Μοτοκινηση στο Χαλανδρι , γενικοτερα ομως δεν τα εβρισκε με τα συνεργεια γιατι ειναι ψειρας και τα συνεργεια θελουν ταχυτητα ,οποτε οπως καταλαβαινεις του σπαγαν τα ουμπαλα καθε φορα "τελειωνε το μηχανακι ,πιο γρηγορα ,μην το ψυριζεις τοσο...κτλ κτλ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειδικα ο ενας που εχω να προτεινω ,αν και δεν ξερω σε ποιο συνεργειο δουλευει τωρα , ειναι λιγο ακριβος σε τιμη , μου χε πει οτι η εργασια του για το Transalp ειναι 180 ευρω ,αυτο περιλαμβανει τα παντα ομως, τα υπολοιπα ειναι λαδι φιλτρο λαδιου (αερα της ειχα Κ&Ν) και μπουζι

Στην δουλεια του ειναι φρικουλο δουλευει By the book σε οτι προβλεπεται να γινει στο μηχανακι

Σε μια ατακα που του ειχα πεταξει - "ελα ρε Βασιλη να μου κανεις ενα σερβις οπως ξερεις εσυ" Μου ειχε απαντησει "οχι οπως το ξερω εγω , Θα κανω αυτα που ΠΡΕΠΕΙ να γινουν"

Δουλευε καποτε στον Παπουτσα και πιο παλια στην Μοτοκινηση στο Χαλανδρι , γενικοτερα ομως δεν τα εβρισκε με τα συνεργεια γιατι ειναι ψειρας και τα συνεργεια θελουν ταχυτητα ,οποτε οπως καταλαβαινεις του σπαγαν τα ουμπαλα καθε φορα "τελειωνε το μηχανακι ,πιο γρηγορα ,μην το ψυριζεις τοσο...κτλ κτλ

Γενικά στα συνεργεία η νοτροπία της ταχύτητας υπάρχει, αλλά δεν το κάνουν και αυτοί εσκεμμένα, δεν βγαίνουν οικονομικά διαφορετικά. Εξαιρούνται κάποια

σίγουρα που έρχονται στον χώρο σαν 'κομήτες' αλλά ειδικα τωρά κατι τέτοιοι θα εκλείψουν, και τα εξουσιοδοτιμένα που αρκετές φορές το παρακάνουν, και πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. :thumbsdown:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα σωληνάκια φρένων μην τα αλλάξεις θα χάσεις την προοδευτικότητα του φρεναρίσματος στα λίγα χιλιόμετρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα σωληνάκια φρένων μην τα αλλάξεις θα χάσεις την προοδευτικότητα του φρεναρίσματος στα λίγα χιλιόμετρα.

Σωστός :_thumbsup: . Η προοδευτικότητα χάνεται λόγο της ακαμψίας που παρουσιάζουν τα υψηλης, οπου

δεν τους επιτρέπει να διαστέλλονται. Ειναι άξιο παρατηρήσεως οτι πολλές εταιρίες δεν τοποθετούν σωληνάκια

τέτοια , ακόμα και στα μοντέλα επιδόσεων ,γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστός :_thumbsup: . Η προοδευτικότητα χάνεται λόγο της ακαμψίας που παρουσιάζουν τα υψηλης, οπου

δεν τους επιτρέπει να διαστέλλονται. Ειναι άξιο παρατηρήσεως οτι πολλές εταιρίες δεν τοποθετούν σωληνάκια

τέτοια , ακόμα και στα μοντέλα επιδόσεων ,γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Οποτε αν θελουμε να δουμε καποια διαφορα αλλαζουμε τρομπα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οποτε αν θελουμε να δουμε καποια διαφορα αλλαζουμε τρομπα?

Η επιλογή δυνατότερης τρόμπας είναι καταλληλότερη μέθοδος βελτίωσης φρένων, όπως και η αντικατάσταση δαγκάνας κάποιες φορές.

Το σημείο εκκίνησης όμως πάντοτε για πειραματισμούς πρέπει να είναι τα υλικά τριβής(τακάκια-δισκόπλακα), τα οποία μπορούν να μεταμορφώσουν

την απόδοση των φρένων όσο και αν φαίνεται παράδοξο σε κάποιους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παληκαρια καλησπερα,

διαβαζοντας και ψαχνοντας για συνεργειο οπου θελω να κανω εναν ελεγχο στο μοτερ του transalp εκτος απο λαδια, μπουζι, φιλτρα αερος-λαδιου, θελω εναν ελεγχο βαλβιδων, αλλα και την αλλαγη των δισκων συμπλεκτη, διοτι τελευταια το μοτερ μου κανει μερικους κραδασμους, αλλα και μπατιναρει (εν γνωση μου).

μηπως εχεται γνωση για το συνεργειο του μοτο παπαφιλλιπου στην μ. βοδα. ή μηπως υπαρχει καποιο καλυτερο στην αθηνα..

σας ευχαριστω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να εχεις υποψη σου για τους δισκους ειχα πληρωσει 90 ευρω και αλλα 90 εργασια.

Το συνεργειο που λες δεν το ξερω οποτε δεν μπορω να εκφερω και γνωμη.

Τροποποιήθηκε από τον pantheman

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα