Jump to content
μάθο...

Κοπή πλαστικου;Πώς;

Recommended Posts

Βάλε μία κόλλα σαν κι αυτή στις ενώσεις. Μπορείς να κάνεις ένα μικρό καλούπι (π.χ. από χαρτόνι ή πλαστικό) γύρω από τις ενώσεις και να το γεμίσεις με τέτοια. Δεν οξειδώνει τις ενώσεις, δεν έχει συστολή κατά την φάση που στεγνώνει οπότε δεν σπάει - τσιτώνει κυκλώματα και συνδέσεις και παρέχει πολύ καλή αδιαβροχοποίηση. Πολλοί τη χρησιμοποιούν για να αδιαβροχοποιούν κυκλώματα γιατί δεν τα σπάει όταν στεγνώνει. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

http://img135.images...7012011001.jpg/

http://img8.imagesha...012011005v.jpg/

κάτι σαν αυτό θες να κάνης.

το βολτόμετρο είναι ακριβός το ίδιο.

Πολυ καλη λυση αυτη και την σκεφτηκα αλλά δυσκολο για τα δικα μου οργανα.Δεν εχουν χωρο αρκετο για τετοια πατεντα...οπότε μαλλον δεν θα προχωρησω σε αυτη τη λυση,αν και θα μου αρεσε.

Βάλε μία κόλλα σαν κι αυτή στις ενώσεις. Μπορείς να κάνεις ένα μικρό καλούπι (π.χ. από χαρτόνι ή πλαστικό) γύρω από τις ενώσεις και να το γεμίσεις με τέτοια. Δεν οξειδώνει τις ενώσεις, δεν έχει συστολή κατά την φάση που στεγνώνει οπότε δεν σπάει - τσιτώνει κυκλώματα και συνδέσεις και παρέχει πολύ καλή αδιαβροχοποίηση. Πολλοί τη χρησιμοποιούν για να αδιαβροχοποιούν κυκλώματα γιατί δεν τα σπάει όταν στεγνώνει. ;)

Οι αντιστοιχες κολλες σιλικονης κανουν δουλειά;Καλυτερη;Για τη δουλεια που τη θελω;...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι αντιστοιχες κολλες σιλικονης κανουν δουλειά;Καλυτερη;Για τη δουλεια που τη θελω;...

Όχι απαραίτητα, εξαρτάται από το είδος (τη σύσταση) της σιλικόνης που περιέχουν. Η σιλικόνη, ενώ κάνει φανταστική στεγανοποίηση, έχει την τάση να οξειδώνει η ίδια ηλεκτρικές επαφές γιατί εκλύει οξέα κατά τη σκλήρυνσή της. Υπάρχουν σιλικόνες που δεν το κάνουν αυτό, αλλά είναι λίγο τρέχα-γύρευε η υπόθεση... Γενικώς την σιλικόνη την αποφεύγουν σε ηλεκτρικά κυκλώματα και ηλεκτρικές επαφές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H loctite ηξερα οτι εχει καποιες καλες στεγανοποητικες σιλικονουχες κολλες.Ισχυει;Κανουν για ηλεκτρικες επαφες και συνδεσεις;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελα πεστο...ασε το φαϊ και πες καμμια ιδεα :D

Καλως. Μολις εφαγα. Δεν ειπα τη γνωμη μου γιατι την εχουν πει οι πιο πανω.

Η εμπειρια μου λεει οτι ολα τα "γρηγορα" κοψιματα (αλλα ειδικα ο τροχος) ζεσταινουν το πλαστικο και ουτε σωστη δουλεια κανεις, αλλα και πολυ επικινδυνο ειναι (προφανως δεν εχεις δει κομματια καυτου πλαστικου να εξφεντονιζονται πανω στο γυμνο σου δερμα...). Ψιλο τρυπανακι με λιγες στροφες για αρχη και μετα ψιλη σεγα χειρος. Και στο τελος ψιλο γυαλοχαρτο για φινιρισμα.

Τωρα θα μου πεις, τι τα λες αυτα, αφου αλλαξες σχεδιο. Σωστο. Αλλα για κολλες δεν εχω γνωμη...

Χωρις να ξερω αν ειναι σωστη λυση η οχι, εγω θα χρησιμοποιουσσα ζεστη σιλικονη.

Καλα ξετελα οτι κι αν αποφασισεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελεγα πιο πανω...λιγους μηνες πριν(κανα χρονο :crazy::mB_kalo_e: )...

επι του θεματος συνεχεια.Αλλαγη ρότας.Δεν θα κοψω τελικα κανενα πλαστικο.Κι αυτο διοτι λογω παχους του βολτομετρου,στη θεση που ηθελα να το τοποθετησω αρχικα,θα χρειαστει να κοψω δυο πλαστικα τμηματα.Ενα εξωτερικο και ενα πιο μεσα.Και δεν θελω να κανω τοση μανούρα.Αποφασισα λοιπον να αφησω αυτη τη λυση και να κοιταξω να το τοποθετησω σε αλλο σημειο.

Και επειδη λοιπον το ειχα παρατησει το θεμα αλλά λογω κρυου καιρου ειχα μια αισθηση δυσκολιας εκκινησης και ειπα μπας και η μπαταρια αρχιζει τιποτα κολπα,αποφασισα να προχωρησω κανονικα το project οπως το ειχα κατα νου εξ'αρχης...

Οπότε παμε μια περιγραφη:

Υλικα μαγειρεματος:

ενα βολτομετρο datel εδω

http://www.themeters...-dcm-c-97-p.asp

20pc_dcm1.gifDMS-20PC-1-DCM-dime-sm-trans.gif

κομματι ακριβο αλλά ειλικρινα ειναι απαικτο σε ποιοτητα,αδιαβροχο πληρως και αξιοπιστο σε μετρηση...3η μοτοσυκλετα που τοποθετειται(το ιδιο κομματι,άρα απο θεμα χρονου δειχνει και την αντοχη του)

το ειδικο καλωδιο της BMW που προμηθευτηκα με την πολυτιμη βοηθεια φιλου απο μοτοφορουμ(Βασιλη ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ κι απο δω αν διαβαζεις).Αυτο συνδεεται στην ετοιμη υποδοχη φυσα αναμονης GPS που εχει ακριβως διπλα(και κατω προς τη σελα)στη μπαταρια του F800GS.

Κοπιδια,σιλικονη,μετρο,πενσες και λοιπα εργαλεια....

Επιλεχθηκε η καλυτερη θεση(για μενα)και αρχικα μετρηθηκε,κοπηκαν το πλαστικο που ειναι ως βαση στα κλειδια της μιζας και το πλαστικο ακριβως κατω απο αυτο...θελει μια καλη μετρηση και ολιγον μανικι μεν αν δεν εχεις dremel οπως εγω οποτε πηγα κατα τον μαστορικο τροπο(κοψε ραψε...).

Η συνδεση με τη φυσα πανευκολη(σχετικα...)αφου απλα χρειασθηκαν δυο ειδικες πιαστρες(ακροφυσια)ενα για το καλωδιο στο θετικο πολο και ενα για τον αρνητικο του βολτομετρου,τα οποια ηταν πανω στο ειδικο κιτρινο καλωδιακι (εξηγειται πιο πανω ποια ακριβως...).Στη συνεχεια ενα κλικ στη φυσα(αυτη που εχει ετοιμη για gps)και προσωπικα μονωσα με ζεστη σιλικονη(africane σε ελαβα σοβαρα υποψη σε οτι εγραψες πιο πανω :) ) και στο κατω μερος του βολτομετρου στην υποδοχη που εφτιαξα για να κουμπωσει.Δεν εχει θεμα αλλά ετσι ειμαι 1000% σιγουρος οτι δεν θα τραβα νερα προς τα μεσα απο την τρυποα που ανοιξε...Μετα δεσιμο και παλι των πλαστικων στην F800GS και ετοιμοι!

Να πω εδω διευκρινιστικα,οτι επιλεχθηκε το ειδικο κιτρινο καλωδιακι και η ετοιμη υποδοχη/φυσα για να εχουμε τη δυνατοτητα ενα λεπτο αφου μπει το κλειδι στη μιζα στο off να κλεινει και το βολτομετρο. Αλλιως μπορεις καλλιστα να τραβηξεις μια καλωδιωση θετικο/αρνητικο απευθειας στη μπαταρια και εισαι κομπλε.Εκει ομως θα εχεις αναμμενη ενδειξη παντα(δεν τραβα ρευμα,απλα τραβα τα..βλεμματα).

Βουαλα λοιπον το αποτελεσμα και με χαρα διαπιστωσα οτι η μπαταρια χαιρει ακρας υγειας...οπότε και οπτικα πανω στην F8 μια χαρα ειμαστε και ευδιακριτο ειναι το σημειο τοποθετησης εν ωρα οδηγησης χωρις να ενοχλει...

datel1.jpg

datel2.jpg

Αυτα και πλεον νοιωθω πιο χαλαρος απο θεμα μπαταριας και σωστης λειτουργιας...παμε να κανουμε και μια φορτιση επ'ευκαιριας των τωρινων κρυων να ειμαστε φουλ κομπλε και παμε μια χαρα!

Παπασουζαααααα...παμε βολτα λεμε!!! :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χαρά, είναι σχεδόν κομπλέ το εργαλείο, μερικά κουδούνια :blush2: να του κρεμάσεις ακόμα και θα είσαι τζετ !!!

ΥΓ ΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑααχααχχαχαχααχχαχαχαχα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με το μόνο που διαφωνώ είναι η αρμαθιά με τα κλειδιά και το χειριστήριο του συναγερμού .... :yawn:..... καλά μη βαράς

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με το μόνο που διαφωνώ είναι η αρμαθιά με τα κλειδιά και το χειριστήριο του συναγερμού .... :yawn:..... καλά μη βαράς

Σε ακουω αμα εχεις κανενα ΤΙΡ...Αλλά σου λεω!Αναγκαιο κακο...εχω δοκιμασει τα παντα...δεν γινεται τιποτα...Και μη μου πεις για ultrex :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

datel1.jpg

Κώστα μπράβο πολύ ωραίο το οργανάκι σου,η τελειότητα στο μεγαλείο της...0278.gif

Για πέσμου, όμως??? Η τάση δεν θα έπρεπε να είναι στο ρελαντί 14.2-14.4 και οχι 14...??.0022.gif

Εφόσον το οργανάκι είναι ακριβείας-τσεκαρισμένο, λέω εγώ τώρα...μπας και έχεις πρόβλημα με πηνία-ανορθωτή, καινούργιο μηχανάκι,να πας να το τσεκάρεις ( παίζει,προβληματική παρτίδα σε πηνία απο f-800 gs ??)

Οχι-οχι μην τρομάζεις,φιλικά στο λέω...0052.gif0369.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ακουω αμα εχεις κανενα ΤΙΡ...Αλλά σου λεω!Αναγκαιο κακο...εχω δοκιμασει τα παντα...δεν γινεται τιποτα...Και μη μου πεις για ultrex :crazy:

αν είχα λύση, δεν θα είχα τσέπες :blink:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα