Jump to content
Illusive

Ποιό παπί για βαρύ δικάβαλο?

Recommended Posts

krassas θα σε ρωτήσω κάτι χαζό... Κάποια παπιά έχουν δυο αμορτισέρ πίσω και κάποια όχι?

Το yamaha crypton r είναι κινέζικο?

αρχικα δεν υπαρχουν χαζες ερωτησεις αλλα μονο χαζες απαντησεις :winking:

λοιπον απο τα καινουρια μονό αμορτισερ (δλδ οπως του xt σου)εχει μόνο το crypton x ενω απο τα παλαιοτερα εχουν τo suzuki fx και τα διχρονα modenas dynamic και yamaha z

οσο για το crypton r δεν ειναι κινεζικο αλλα ειναι πιο αδυναμο απο το innova

κατι ακομα πηγαινε σε μια αντιπροσωπεια και κανε ενα test ride με το αγορι σου και αποφασισε αν παλι δεν εχουν σε καινουριο πηγαινε σε μαγαζι που πουλανε μεταχειρισμενα οπου σιγουρα θα σας επιτρεψουν μια βολτα :scooter:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

άρα το kawasaki έχει δύο αμορτισέρ...

Θα μας αφήσουν να δοκιμάσουμε βόλτα με δικάβαλο??? Αν γίνεται θα είναι καλή φάση!

Όσο για την πρόταση του ΑΧ-1, καταλαβαίνω ότι το λέτε γιατί είναι πιο δυνατό αλλά είναι πιο γομάρι από το ΧΤ και δε θα μου λύσει το πρόβλημα :/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε καινούριο μηχανάκι δεν παίζει να κάνεις test ride...

σε μεταχειρισμένο μάλλον θα μπορέσεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βρε καλέ μου τι να την κάνω τη γουρούνα? Αν σκεφτόμουν για μια τέτοια λύση θα έπαιρνα smart. Δεν είναι οι γουρούνες για την Αθήνα. Για μικρά νησάκια ίσως...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα μας αφήσουν να δοκιμάσουμε βόλτα με δικάβαλο??? Αν γίνεται θα είναι καλή φάση!

...

σε καινούριο μηχανάκι δεν παίζει να κάνεις test ride...

σε μεταχειρισμένο μάλλον θα μπορέσεις...

Εγώ το είχα κάνει τεστ-ράιντ πριν το πάρω και για αρκετή ώρα κιόλας. Το έδωσα και στον πατέρα μου, έκανα βόλτα και τη μάνα μου, πήγα και για ψώνια... χαχαχα :mB_kalo_e:

Είχε 600χλμ περίπου και για να πω την αλήθεια, με απογοήτευσε.. Ήταν σφιχτό το μοτερ και δεν ανέβαζε εύκολα στροφές.. :_thumbsup:

Παρ'όλα αυτά, εγώ το πήρα.... χαχαχα :uglystupid2: :uglystupid2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ το είχα κάνει τεστ-ράιντ πριν το πάρω και για αρκετή ώρα κιόλας. Το έδωσα και στον πατέρα μου, έκανα βόλτα και τη μάνα μου, πήγα και για ψώνια... χαχαχα :mB_kalo_e:

Είχε 600χλμ περίπου και για να πω την αλήθεια, με απογοήτευσε.. Ήταν σφιχτό το μοτερ και δεν ανέβαζε εύκολα στροφές.. :_thumbsup:

Παρ'όλα αυτά, εγώ το πήρα.... χαχαχα :uglystupid2: :uglystupid2:

αχαχαχα και τότε γιατί έκανες test ride? αφού θα το έπερνες έτσι κι αλλιώς? :P

Μάλλον πάντως εξαρτάται από το μαγαζί γιατί όταν είχα πάει μ' έναν φίλο μου να βρει μεταχειρισμένο παπί στη Μιχαλακοπούλου, όταν του είπε να το κάνει μια βόλτα, ο τύπος τσίνησε και με τα πολλά τον άφησε να κάνει μόνο τον γύρο του τετραγώνου :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όσο για την πρόταση του ΑΧ-1, καταλαβαίνω ότι το λέτε γιατί είναι πιο δυνατό αλλά είναι πιο γομάρι από το ΧΤ και δε θα μου λύσει το πρόβλημα :/

Γιατί δεν δοκιμάζεις ένα κοντύτερο γρανάζωμα, όπως προαναφέρθηκε, και αν δεις πως ούτε έτσι την παλεύεις να κοιτάξεις για παπί??? Εφ'όσον κινείσαι μέσα στην πόλη δεν σου χρειάζεται η τελική τόσο πολύ...

Τροποποιήθηκε από τον ax_ena_honda

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γιατί το γρανάζωμα θα της δώσει νεύρο αλλά το ύψος της, το στυλ της, η γεωμετρία της δε θα αλλάξει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ασχετο το mp3 της piagio το εχεις σκεφτει σαν λυση ?

α πα πα πα!!!! και σκούτερ και τρεις ρόδες? no no no :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νανσυ οποιο μηχαχακι και να παρεις θα εχεις προβλημα με το δικαβαλο αν ο επιβατης ειναι ποιο βαρυς απο εσενα. ειδικα με παπι ή σκουτερ που δεν εχουν τη γεωμετρια της μηχανης εκει ζοριζουν ακομη περισσοτερο τα πραγματα.

Εγω ας πουμε που ειμαι 1,80 και 80 κιλα και εχω το ER-6n που ειναι ποιο δυνατο και ροπατο απο το ΧΤ σου δυσκολευομαι περισσοτερο να το κουμανταρω εντος πολεως αν εχω επιβατη ποιο βαρυ απο εμενα (τον πατερα μου ας πουμε ή καποιο φιλο που τιμαει ιδιαιτερως τα σουβλατζιδικα :P) Με το σκουτερ της αδερφης μου ή το παπι του πατερα μου το να κουμανταρεις το συνολο μηχανακι-οδηγος-επιβατης με επιβατη ποιο βαρυ απο οδηγο τα πραγματα ειναι ακομη ποιο δυσκολα απ'οτι με το ER.

Γενικα θα σου προτεινα να μην αγορασεις μηχανακι με υποδιαιστερη γεωμετρια απο το ΧΤ σου (παπι η σκουτερ δηλαδη) γιατι δεν θα δεις καμια βελτιωση. Προσπαθησε να συνηθησεις ακομη περισσοτερ το ΧΤ σου στα δικαβαλα, βρες τις στροφες που αποδιδει περισσοτερο τις ροπες του και προσπαθησε να το δουλευεις εκει. Ισως και να κοιταξεις σε καποιο μαστορα να βελτιωσεις τις ροπες του στα χαμηλα ωστε να ξεκινας λιγο ποιο ανετα.

αυτα απο την δικη μου εμπειρια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μμμ... εμένα η (πολύ μικρή) εμπειρία μου μου έδειξε το αντίθετο...

με το παπί αν και στην αρχή δυσκολεύτηκα μετά τα κατάφερνα καλά ή τουλάχιστον ήμουν ικανή να το κινήσω αξιοπρεπώς :P

Με τη μηχανή όμως (τη συγκεκριμένη ε?) με πολύ μεγάλο βάρος δεν μπορώ να πάω βήμα!

Και φοβάμαι να το ρισκάρω και να μαθαίνω μαζί του γιατί αν συμβεί κάτι δεν ξέρω τι θα κάνω... θα είμαι υπεύθυνη 100% :(

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί δυστυχώς (ή ευτυχώς :P ) είμαι 52 κιλά και 1.65 ύψος οπότε θέλω κάτι εύκολο, τουλάχιστον μέχρι να αποβάλω το άγχος μου για τα 110 κιλά του συνεπιβάτη μου και να μάθω να τον κουμαντάρω. Κι αργότερα (αν υπάρχουν φράγκα) θα έπερνα κάτι σαν την vtr 250. Αλλά αφού θα έχω μάθει να τον μεταφέρω! (και αφού θα έχουν πέσει οι τιμές)

Είναι γεγονός ότι από τη στιγμή που είσαι αρκετά ελαφρύτερη από τον συνεπιβάτη σου (και όντας άπειρη) θα έχεις κάποια προβλήματα αστάθειας στις χαμηλές ταχύτητες. Πάνω από τα 20-30km/h δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Με τον καιρό θα αποκτήσεις περισσότερη οικιότητα και πλέον το πρόβλημα δεν θα είναι σημαντικό. Πίστεύω ότι κάνεις πολύ καλά που σκέφτεσαι την αγορά παπιού. Το χαμηλό βάρος του και το γεγονός ότι θα φτάνεις καλά κάτω θα σου δώσουν αρκετή σιγουριά για να βελτιωθείς και να ξεθαρέψεις σιγά σίγα. Επιπλέον (ό μη γένοιτο) στην περίπτωση μιας επιτόπιας πτώσης το παπί δεν παθαίνει τπτ και αν πάθει και κάτι στοιχίζει ελάχιστα. Το ΖΧ130 είναι πολύ καλή επιλογή όπως φαντάζομαι και το Crypton, Innova κλπ. Από γκάζι - φρένα - οδική συμεριφορά, τουλάχιστον όσον αφορά το ZX130 που έχω, είναι εξαιρετικό κατά τη γνώμη μου τηρουμένων πάντα των αναλογιών.

Με το καλό λοιπόν! :)

edit: Το ΧΤ σου φυσικά είναι πολύ καλύτερο οδηγικά από οποιοδήποτε παπί και καλύτερα θα ήταν να το παλέψεις με αυτό, αλλά αν αυτό δεν έιναι εφικτό τότε το παπί είναι μια πολύ καλή λύση, η ιδανικότερη μάλλον για τη περίπτωση σου.

Τροποποιήθηκε από τον mak

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σόρυ που στο λέω, αλλά δεν μπορείς να κουμαντάρεις κάποιον που έχει τα διπλάσια κιλά απο εσένα (είναι σαν να πας τρικάβαλο...). Επίσης πολύ επικίνδυνο (ακόμα πιο πολύ σε ελαφριά μηχανή), αλλάζουν τα πάντα! κέντρο βάρους πιο πίσω, πίσω αναρτήσεις πολύ βυθισμένες και το μπροστά φρένο μπλοκάρει πιο εύκολα σε δυνατό φρενάρισμα.

Λύση (Νο 1.) θα ήταν να μάθει να οδηγάει και να σε πηγαίνει αυτός με τη μηχανή,

(Νο 2.) να μάθει να οδηγάει και να πάρει δικιά του μηχανή.

(Νο 3.) να του μάθεις πως να συμπεριφέρεται ως συνοδηγός (δλδ να πλαγιάζει μαζί σου, να μην φοβάται, να νιώθει τη μηχανή σα να είναι μέρος της κτλ.)

αυτά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το χαμηλό βάρος του και το γεγονός ότι θα φτάνεις καλά κάτω θα σου δώσουν αρκετή σιγουριά για να βελτιωθείς και να ξεθαρέψεις σιγά σίγα.

Ναι mak ακριβώς έτσι το σκεφτόμουν κι εγώ...

jimaras85 έχεις δίκιο σ' αυτά που λες αλλά το παπί πιστεύω θα διευκολύνει τα πράγματα... Ευτυχώς ξέρει πως να συμπεριφερθεί σαν συνεπιβάτης οπότε κάτι είναι κι αυτό. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αφου το εχεις ηδη αποφασισει γιατι το γυροφερνεις που κολλαμε σε ποια λεπτομερεια????να υποθεσω στο οικονομικο μαλλον.σαφως και ειναι καλυτερο σαν επιλογη να παρεις ενα παπι και ας ειναι πιο ψοφιμι στις επιδοσεις του σε σχεση με το xt σου που και παλι εχω καποιες αμφιβολιες ως προς τις επιδοσεις του εναντια σε ενα παπι 130 κυβικων

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γιατί δεν κωλώνεις??? αφού όλοι σου λέμε ότι δεν είναι καλό το παπί σε σχέση με το XT... εσύ γιατί θες να πάρεις ζόρι και καλά παπί ???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικα πιστευω επειδη εισαι και πεπουλο παναθεμα σε να κρατησεις το ΧΤ+γραναζωμα+φαγωμα τη σελα και θα εισαι οκ. Εγω ειμαι 1,75 κ 70 κιλα και αν παρω καποιον βαρυτερο απο εμενα αγχωνομαι λιγακι. Ευτυχως η κοπελα μ ειναι κατηγορια φτερου σαν κ σενα και δεν την καταλαβαινω καν ! Με το παπι θα εχεις παλι το ιδιο προβλημα, δλδ θα νιωθεις ασταθης και θα φοβασαι στις στροφες, η μονη διαφορα οτι θα πατας κατω καλυτερα.... Βεβαια η καλυτερη λυση θα ηταν να παρει εκεινος μηχανακι και να σε πηγαινοφερνει η να αδυνατισει και να σε φτασει στα κιλα!!! Παντως ειναι ολα θεμα συνηθειας , εχω δει γυναικες να μην εχουν κανενα προβλημα ακομα και σε μεγαλες μηχανες να παρουν βαρυ δυκαβαλο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

fasarias το γυροφέρνω γιατί το οικονομικό είναι κάτι που πονάει και ειδικά αυτή την εποχή...

και ναι το παπί πιστεύω ότι θα βοηθήσει στο να μάθω πιο εύκολα και μετά που θα νιώθω πιο σίγουρη να προβιβαστώ πάλι σε μηχανή!

nikosm1993 οι απόψεις διίστανται για το ζήτημα αυτό οπότε ο καθένας παραθέτει τις απόψεις του και τις εμπειρίες του.

Εξάλλου το θέμα που άνοιξα έλεγε εξαρχής πιο θα ήταν σύμφωνα με τις εμπειρίες σας το καλύτερο παπί για βαρύ δικάβαλο και όχι αν θα ήταν καλύτερο να κρατήσω το ΧΤ αφού αυτή η λύση έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει...

Ίσως να φταίει ότι είμαι αρκετά αρχάρια και γι' αυτό να κωλώνω να δοκιμάσω περισσότερο με το εντουράκι μου...

Επίσης η σέλα έχει ήδη φαγωθεί όσο δεν πάει και από τη yamaha μου είπαν ότι δεν χαμηλώνει άλλο γιατί θα χάσει τη σταθερότητά του και την ιδιότητά του σαν εντούρο. Μπορεί να την είχε χαμηλώσει ήδη ο προηγούμενος ιδιοκτήτης και γι' αυτό να συμβαίνει αυτό αλλά εγώ δεν ρώτησα γιατί τότε δεν ήξερα τι αλλαγές μπορούν να γίνουν και δεν το σκέφτηκα...

GeOx μπορεί και γω αργότερα να είμαι ικανή να παίρνω με ευκολία βαρύ συνεπιβάτη αλλά ακόμα είμαι στην αρχή και το άγχος που νιώθω δε με βοηθά να το αντιμετωπίσω χαλαρά... :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κατι που ειχα διαβασει καπου αλλα δεν θυμαμαι που ελεγε οτι πολλα παπακια εχουν αντοχη μεχρι 160-170 κιλα μετα θα εχεις προβλημα ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πες του να αρχίσει μαθήματα οδήγησης... Αν σκεφτείς τα λεφτά που θα γλυτώσετε απ'τα ταξί καθημερινώς, θα δεις ότι βγαίνει πιο οικονομικό. Δηλαδή θα πρέπει να αλλάξεις εσύ μηχανή με κάτι που δε σου αρέσει και είναι λιγότερο ασφαλές επειδή βαριέται/δε θέλει/φοβάται να οδηγεί;;

Άποψη μου για το ΤΙ πρέπει να γίνει.

Τώρα στο αν θα πρέπει να αλλάξεις μηχανή... γιατί δεν πάτε μαζί δικάβαλο μια μέρα που δε δουλεύετε να κάνετε πρόπονηση στο δικάβαλο;; Στην αρχή κάπου που είναι επίπεδα και μετά το βλέπεις σε ανηφοριές. Όλα συνηθίζονται... εγώ έχω ξεσυνηθίσει να πηγαίνω μονοκάβαλος γιατί παντού πάμε μαζί (εγώ+γυναιξί). Όποτε πάω μόνος μου, μου φαίνεται περιέργα πια.

:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα