Jump to content
man_hammer

Απο παπι σε 1000αρα

Recommended Posts

σε αυτο που ρωτησες τωρα παμε εντελως αλλου,καλως ορισες στην συγχρονη νεοελληνικη πραγματικοτητα του Ελληνα μαστορα και μηχανικου (γκουχ,γκουχ) καλο κουραγιο

ΥΓ, μην νομιζεις οτι το Yamaha που πας να παρεις ειναι κανα ψοφιμι για σενα επειδη συμφωνησαν ολοι σε αυτο και δεν σε κραζουν,

οι ιδιες συμβουλες που σου δωσανε για το χιλιαρι ισχυουν σαφεστατα και εδω , και μη με παρεις για συντηριτικουρα που στα λεω αυτα,για το καλο σου ,το μηχανακι εχει μπολικη δυναμη για τωρα που εισαι αρχαριος ,απλα αν εχεις το μυαλο μες το κεφαλι σου με αυτο θα καταφερεις να μαθεις να οδηγεις καποια στιγμη και να απολαμβανεις βολτες χωρις να τρεμεις απο το φοβο σου σαν κομπρεσερ

καλα χλμ, παντα ορθιος

respekt.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ρε φίλε ακόμα και να συμφωνήσω ότι ο ALX και εγώ και οι υπόλοιποι είμαστε υπερβολικοί στο να "φοβόμαστε"(όπως το θέτεις) ένα χιλιάρι,εσύ το φτάνεις σε άλλη μεριά...θα μας το κάνεις και ευκολοδοδήγητο σαν παπί το R1 σου!

Το ότι εσύ γούσταρες να το πάρεις χωρίς άλλη εμπειρία μπράβο σου, δε μπορείς να το προτείνεις και σε άλλους όμως, γιατί ναι είναι περισσότερο επικύνδινο από το να ξεκινήσει με κάτι μικρότερο και επίσης το πιθανότερο είναι να μη μάθει ποτέ να οδηγάει ο άνθρωπος...

Τώρα το οδηγάω έχει αρκετές έννοιες,πάντως εγώ δεν εννοώ το να πάρω το R1 ή την οποιοδήποτε μηχανή και απλά να την τσουλάω και να την πηγαίνω σαν παπί και άντε να βαράω και μια 200άρα σε καμιά ευθεία και ουάου έγινα ο Rossi.

Τώρα αν εσύ αποτελείς εξαίρεση εσύ θα το ξέρεις καλύτερα...

Και εν συντομία ένα χιλιάρι,εξακοσάρι και λοιπά υπερμηχανήματα τα θεωρώ πολύ κακή επιλογή γιατί πολύ απλά δεν θα μπορείς να μάθεις να οδηγάς και σίγουρα ένας λάθος χειρισμός μπορεί να σε ρίξει πολύ πιο εύκολα.

Ούτε ότι είναι σκοτώστρες κλπ, τώρα αν το θέλεις για παπί στην πόλη και το πας σαν κουλομαρία μια χαρά ακίνδυνο θα είναι!

Α) Ναι το χιλιαρι κουμανταρεται σαν παπι μολις το μαθεις, και ειναι πολυ ευελικτο μεσα στην πολη, σχεδον οσο ενα παπι.. καμια σχεση με μεγαλυτερες ον οφ μοτοσυκλετες. Για μενα πολυ πιο ασφαλες απο παπι λογω μεγαλυτερης ροδας (καλυτερης προσφυσης), καλυτερων φρενων, στησηματος, αμορτισερ... τι αλλο να πουμε? ακομα και το γκαζι/επιταχυνση που εχει μου εχει χρειαστει για να βγω απο επικινδυνες καταστασεις.. (πχ πηγαν να με κλεισουν)

Β) Ναι θα το προτεινω γιατι το οτι δε θα μαθει που λες απλα δεν στεκει, εγω μια χαρα βελτιωνομαι απο οταν το πηρα, και κανω εξασκηση σε πολλες διαφορετικες διαδρομες και καταστασεις και εχω βελτιωθει πολυ. Απλα πρεπει να χεις το μυαλο στο κεφαλι σου και να μη δοκιμασεις πραγματα πριν εισαι ετοιμος.

Eντάξει φίλε μου. Εγώ τις φοβάμαι τις χιλιάρες και το παίζω έξυπνος χωρίς να ξέρω. Εσύ όμως που ξέρεις και δεν λες υπερβολές, να συμβουλεύεις τον κάθε πιτσιρικά που ρωτάει να παίρνει 1000άρα για αρχή. Γιατί να κουράζεται με μεταπωλήσεις ανεβαίνοντας σιγά σιγά κυβικά? Πάει κατευθείαν στην κορυφή και τέλος. :_thumbsup:

Και ομως αυτο κανεις και γραφεις υπερβολες και πραγματα που δεν ισχυουν για να τον τρομαξεις. Και μετα ερχεσαι και ειρωνευεσαι και εμενα που τυχαινει να εχω αλλη αποψη. Τι να πω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε ξερω τι μηχανη οδηγας, μαλλον απλα φοβασαι τις 1000αρες και πας να το παιξεις εξυπνος χωρις να ξερεις.. για να πεταξει ΛΙΓΟ κωλο η μηχανη θελει πολυ παραπανω απο 1 μοιρα το γκαζι, ακομα και στο Α (race) mode αν την εχω την R1. Ασε τις υπερβολες λοιπον και δε θα με βγαλεις τρελο για το μηχανακι που οδηγαω καθε μερα.. ξερω πολυ καλα ποσες μοιρες θελει και αν δε θες να πεταξεις κωλο ΔΕ το κανει απο μονο του.

Αυτό το τεκμηριώνεις στην πολύχρονη εμπειρία σου φαντάζομαι, ε;

:closed-topic:

FYI: εσύ τώρα είσαι στην πιο επικίνδυνη φάση, το πρώτο εξάμηνο πήγαινες σαν κότα αναλογιζόμενος την απειρία σου. Τώρα που ...επιβίωσες, ξεθαρρεύεις σιγά σιγά, νομίζεις ότι το έχεις πλέον (γι αυτό και συμβουλεύεις ακόμα πιο νέους ότι δεν είναι και τίποτα σπουδαίο τελικά) και απομακρύνεις το μαξιλαράκι ασφαλείας που είχες μέχρι τώρα. Θα πας όλο και πιο επιθετικά, θα ανοίγεις όλο και περισσότερο το γκάζι, θα φρενάρεις όλο και πιο αργά και πιο έντονα κλπ. Και στην πρώτη πραγματικά ζόρικη στιγμή...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό το τεκμηριώνεις στην πολύχρονη εμπειρία σου φαντάζομαι, ε;

:closed-topic:

FYI: εσύ τώρα είσαι στην πιο επικίνδυνη φάση, το πρώτο εξάμηνο πήγαινες σαν κότα αναλογιζόμενος την απειρία σου. Τώρα που ...επιβίωσες, ξεθαρρεύεις σιγά σιγά, νομίζεις ότι το έχεις πλέον (γι αυτό και συμβουλεύεις ακόμα πιο νέους ότι δεν είναι και τίποτα σπουδαίο τελικά) και απομακρύνεις το μαξιλαράκι ασφαλείας που είχες μέχρι τώρα. Θα πας όλο και πιο επιθετικά, θα ανοίγεις όλο και περισσότερο το γκάζι, θα φρενάρεις όλο και πιο αργά και πιο έντονα κλπ. Και στην πρώτη πραγματικά ζόρικη στιγμή...

Αλλος που ειρωνευεται εδω περα...

δε πηγαινα σαν κοτα φιλε.. και με 300 εχω παει, και σε στροφες την εχω πλαγιασει σχεδον με γονατο (δε φοραγα το παντελονι με τα knee pads), και ξερω πολυ καλα ποσο θελει για να πεταξει κωλο, και με γκαζι αλλα και με πισω φρενο.. ειναι πολυ συνηθης τακτικη να μπαινεις στις στροφες με powerslide και ειδικα στους δρομους εδω που δεν ειναι και τελειοι βοηθαει για να γλιτωσεις λιγο χρονο χωρις να πλαγιασεις πολυ τη μηχανη (αν δεν υπαρχει καλη ασφαλτος)..

δε ξερω ποσα χρονια σου πηρε εσενα να συνηθισεις το γκριπ της μηχανης (με ποσο παει γρηγορα και ποσο αργα, εμενα παντως 2 μερες.. τι να σου πω ισως αλλοι τελικα μαθαινουν πιο ευκολα αλλοι πιο δυσκολα..

Αφου σε πολλους αρεσει να ποσταρουν βιντεο, να και τι σημαινει powerslide γιατι πολλοι απο οσους απαντησαν μαλλον δεν εχουν οδηγησει καν SS 1000 και επειδη τις φοβουνται πανε να αποτρεψουν το παλικαρι να παρει και προσβαλουν/ειρωνευονται και τους υπολοιπους.. οριστε να μαθαινουν και τιποτα...

http://www.youtube.com/watch?v=DARsTJkqBXs

http://www.youtube.com/watch?v=DARsTJkqBXs

Τροποποιήθηκε από τον chrismist

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν βαζεις και κανενα με την αφεντια σου να'ουμ να δουμε να θαυμασουμε??!!!

βαλε εσυ που το παιζεις και μαγκας "να'ουμ".. πισω απο μια οθονη ολοι μαγκες..

Και στην πρώτη πραγματικά ζόρικη στιγμή...

Και το οτι θα πεσω το ξερω και ειμαι προετοιμασμενος γι αυτο, ολοι πεφτουν καποτε ειδικα αν προσπαθουν να μαθουν να αξιοποιουν τετοιες μηχανες... οπως εγραψα και στο πρωτο πρωτο μου ποστ, προτεινα στο παιδι να παρει πληρης και ακριβο εξοπλισμο.. εγω 2000 ευρω πραγματα φοραω πανω μου οταν την βγαζω βολτα με προστασιες για ΟΛΟ το σωμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

(δε φοραγα το παντελονι με τα knee pads)

εγω 2000 ευρω πραγματα φοραω πανω μου οταν την βγαζω βολτα με προστασιες για ΟΛΟ το σωμα.

Ρε φίλε τελικά τι από τα δυο παίζει?έχεις σωστό εξοπλισμό και δεν το φοράς? ή δεν έχεις καθόλου.

Χωρίς να έχω να έρθω σε "κόντρα" με εσένα,όπως και να το κάνεις δεν μπορεί ένα άτομο χωρίς εμπειρία να πάρει ένα "τέρας".Δεν είναι σωστό να λες αυτά τα πράγματα.Φαντάσου τώρα κάποιον που δεν έχει ξαναοδηγήσει μηχανή να πάει να πατήσεις τα φρένα μιας 1000αρας..θα το κοκαλώσει και θα φάει σαβούρα.

Επίσης νομίζεις ότι δεν θα μπει στον πιρασμό να ανοίξει λίγο παραπάνω το γκάζι?έστω για να δει πως είναι....εεε μετά θα το ανοίγει όλο και περισσότερο κλπ.Η ταχύτητα είναι μικρόβιο και χωρίς να είναι κάποιος έμπειρος είναι επικίνδυνος τόσο για την ζωή του,όσο και την ζωή των άλλων.

Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι μπορεί να το πάει,και όχι να σε πάει..τι να πω?άποψή σου είναι.Σεβαστή.

Εγώ πάντως δεν θα προτείνω ποτέ σε κάποιον να πάει να πάρει ένα κτήνος.Αυτή είναι η δικιά μου.

Χαίρομαι φίλε man_hammer που τελικά επέλεξες να πάρεις κάτι πιο αδύναμη...αν μπορείς αδύναμη μια μηχανή με 78 άλογα.Εγώ έχω το naked,ότι θέλεις εδώ είμαι :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε συ φίλε... ας υποθέσουμε πως εσύ είσαι το θαύμα της φύσης και μπορείς να 300αρίζεις μια μοτοσυκλέτα και να ξύνεις γόνατα όπως είπες με την ελάχιστη εμπειρία που έχεις. Με ποια κριτήρια όμως λες στον άλλον να πάρει την 1000άρα λέγοντάς του μάλιστα ότι είναι ευκολότερη από παπί αν την μάθεις? Επειδή το κάνεις εσύ που υποθετικά είπαμε είσαι το παιδί θαύμα? Πως ξέρεις ότι ο συγκεκριμένος έχει τις δικές σου υποθετικές ικανότητες? Βάζεις την υπογραφή σου επώνυμα γι' αυτό που του προτείνεις? Να υπάρχει μέσα στο φόρουμ? Να μπορεί να βρει ο πατέρας του ποιος πρότεινε στο γιο του να αγοράσει μετά από παπί και με μηδενική εμπειρία, μια χιλιάρα των 180 αλόγων? (και μακάρι να μην χρειαστεί δηλαδή να ψάξει να μάθει)

Για πες...

Το υπογράφεις επώνυμα κι όχι κρυμμένος πίσω από ένα nickname? :whistling: Εγώ πιστεύω ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα το κάνεις, γιατί μας πουλάς τρελίτσα και μούρη για το τι μπορείς να κάνεις εσύ με την R1 σου μέσα σε ένα χρόνο εμπειρίας και τίποτα άλλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι το υπογραφω επωνυμα, οποιος θελει και τα στοιχεια μου ας μου στειλει pm και ας ερθει και να με γνωρισει, βαρεθηκα τις ειρωνιες πισω απο την οθονη..

Και nestro σε αυτο εχεις δικιο και το γραψα παραπανω και εγω, αν παρασυρθει και ανοιξει λιγο παραπανω οπως λες ειναι επικινδυνη.. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ομως παρασυρεται δε θα παει η μηχανη μονη της γρηγορα.. γιατι δε θελετε να το παραδεχτειτε? Αν εχεις το μυαλο και την ωριμοτητα να συγκρατηθεις δε θα χεις προβλημα, αν παρασυρθεις, ευθυνη δικη σου...

οσο για το παντελονι, δεν ακουμπησα γονατο γιατι εκεινη τη φορα που πηγα σε δρομους που γινοταν ημουν με το τζην αντι για το δερματινο παντελονι.. οκ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και το οτι θα πεσω το ξερω και ειμαι προετοιμασμενος γι αυτο, ολοι πεφτουν καποτε ειδικα αν προσπαθουν να μαθουν να αξιοποιουν τετοιες μηχανες... οπως εγραψα και στο πρωτο πρωτο μου ποστ, προτεινα στο παιδι να παρει πληρης και ακριβο εξοπλισμο.. εγω 2000 ευρω πραγματα φοραω πανω μου οταν την βγαζω βολτα με προστασιες για ΟΛΟ το σωμα.

φιλε...εχεις παρεξηγησει μου φαινεται....

εδω δν εχει κανενας την ορεξη ή την διαθεση να σε ειρωνευτει κ να σε προσβαλλει....

απλα...δν εχεις καταλαβει...

εγω δεχομαι οτι εισαι γαμω τα πιλοτακια κ την μηχανη την εχεις 9 μηνες κ καθε ημερα βαρας χλμ μονο κ μονο για προπονηση...

(δν το λεω ειρωνικα ,για να μην παρεξηγηθω κιολας)

κ ασ πουμε οτι το εχεις γενικα ρε παιδι μου....(τελειως σοβαρα)

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙΣ 1 ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ

το οτι εισαι ορθιος κ καλα(που παντα στο ευχομαι)

ειναι ειτε επειδη εισαι τυχερος ειτε απλα εμφυτο ταλεντο....

δεν μπορεις να συμβουλευεις ενα νεαρο απειρο ατομο να κανει κατι,που κατα κανονα,ειναι μεγαλο ρισκο.....

αυτα ειχα να σου πω κ σκεψου το....κ μην τσαμπουκαλευεσε...εδω μεσα κανουμε κουβεντα...

απλα ο pantheman σου ζητα αποδειξεις στα λεγομενα σου...

τελος .....

επι του θεματος

ΜΠΡΑΒΟ man_hammer

σκεφτηκες ωριμα κ σωστα....ξεκινας απο ενα μοτορι που θα αποδειχθει σχολειο....

σεβασου το γκαζι(γιατι εχει μπολικο) κ αφιερωσε χρονο για να μαθεις οτι μπορεις καλυτερα....

παντα με κρανος(κ οσα αλλα ακομα καλυτερα :_thumbsup: )

κ παντα ορθιος....

υ.γ. περιμενουμε φοτος ρεεεεεεεεεεεε :clapping2:

Τροποποιήθηκε από τον indi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι το υπογραφω επωνυμα, οποιος θελει και τα στοιχεια μου ας μου στειλει pm και ας ερθει και να με γνωρισει, βαρεθηκα τις ειρωνιες πισω απο την οθονη..

Και nestro σε αυτο εχεις δικιο και το γραψα παραπανω και εγω, αν παρασυρθει και ανοιξει λιγο παραπανω οπως λες ειναι επικινδυνη.. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ομως παρασυρεται δε θα παει η μηχανη μονη της γρηγορα.. γιατι δε θελετε να το παραδεχτειτε? Αν εχεις το μυαλο και την ωριμοτητα να συγκρατηθεις δε θα χεις προβλημα, αν παρασυρθεις, ευθυνη δικη σου...

οσο για το παντελονι, δεν ακουμπησα γονατο γιατι εκεινη τη φορα που πηγα σε δρομους που γινοταν ημουν με το τζην αντι για το δερματινο παντελονι.. οκ?

Γεια σου φιλε. Χρηστο?

Ακουσε να δεις ακομα και σουπερ ωρημος να εισαι, και 1000 φορες να προσεχεις, οταν σου λειπει η εμπειρια για υπερεργαλεια οπως οδηγας εσυ νομιζω πως το λαθος ειναι θεμα χρονου, οχι λογο μυαλου που ολων μας παρασυρετε καποιες στιγμες και μην μου πεις οχι, αλλα λογω ελλειψης εμπειριας οπως σου ειπα. Ειναι σαν να λεμε σε εναν απειρο οδηγο αυτοκινητου απο ο εμπειρια να οδηγησει φεραρι! Και πες πως παει σαν κοτα, και πες πως δεν ανοιγει καθολου, το ιδιο θα συμπεριφεροταν σε κατι που τον παει, και το ιδιο σε κατι που το παει αυτος. Και μην μου πεις πως πας εσυ την ρ1 με μηδενικη εμπειρια. Γιατι αν παραδεχτεις οτι δεν το πας απολυτα και 9 μηνες ακομα το μαθαινεις μηπως κατι δεν παει καλα? Μηπως για να μαθεις σωστα και οχι τρομαγμενος πρεπει να μαθεις σε κατι αλλο?

Βημα βημα ειναι το σωστο, σταθερο και καλο για ολους. Ακομα και τα σουπερ ταλεντα, οδηγοι αγωνων παιρνουν απο κατηγοριες κυβικων μεχρι να φτασουν στην τελικη. Ετσι γινονται σωστοι οδηγοι, και για τον εαυτο τους και για τους αλλους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλος που ειρωνευεται εδω περα...

δε πηγαινα σαν κοτα φιλε.. και με 300 εχω παει, και σε στροφες την εχω πλαγιασει σχεδον με γονατο (δε φοραγα το παντελονι με τα knee pads), και ξερω πολυ καλα ποσο θελει για να πεταξει κωλο, και με γκαζι αλλα και με πισω φρενο.. ειναι πολυ συνηθης τακτικη να μπαινεις στις στροφες με powerslide και ειδικα στους δρομους εδω που δεν ειναι και τελειοι βοηθαει για να γλιτωσεις λιγο χρονο χωρις να πλαγιασεις πολυ τη μηχανη (αν δεν υπαρχει καλη ασφαλτος)..

δε ξερω ποσα χρονια σου πηρε εσενα να συνηθισεις το γκριπ της μηχανης (με ποσο παει γρηγορα και ποσο αργα, εμενα παντως 2 μερες.. τι να σου πω ισως αλλοι τελικα μαθαινουν πιο ευκολα αλλοι πιο δυσκολα..

Αφου σε πολλους αρεσει να ποσταρουν βιντεο, να και τι σημαινει powerslide γιατι πολλοι απο οσους απαντησαν μαλλον δεν εχουν οδηγησει καν SS 1000 και επειδη τις φοβουνται πανε να αποτρεψουν το παλικαρι να παρει και προσβαλουν/ειρωνευονται και τους υπολοιπους..

Θα σου πω κατι χωρις διαθεση για αντιπαραθεση και να σε προσβαλλω. Μπορει να σου φανουν ειρωνικες οι παρακατω γραμμες, αλλα δεν ειναι.

Οσα γραφεις ειναι αντιφατικα κι εν γενει επικινδυνα. Συγκρινεις το R1 με το παπι θελοντας να πεις οτι αισθανεσαι πολυ πιο ασφαλης και μας παρουσιαζεις και τους λογους. Θεωρεις οτι δεν το καταλαβαινουμε εδω μεσα? Αν δεις σε θεματα που πιτσιρικαδες καυλογκαζοι θελουν να ριξουν ενα χιλιαρικο στο παπι το 99% των μελων γραφουν "κρατα τα λεφτα σου να παρεις μηχανη". Οχι ομως απο το παπι των 10hp στο τερας των 180hp, ελεος.

Το οτι οδηγεις R1 (δες το πιο γενικα αυτο) δε σημαινει οτι ξερεις να το πας. Αν ειχες ξεκινησει απο ενα μηχανακι μικροτερο (που δε θα φοβοσουν να ανοιξεις το γκαζι) θα ειχες διαφορετικη εκτιμηση/αντιληψη του δρομου και των ικανοτητων σου. Το πιστολι που εχεις παρει δε σε κανει αυτοματα καλο οδηγο, θελει πολλα-πολλα χιλιομετρα τοσο για να το μαθεις οσο και να μπορεις να το πας. Το ζορι απλα ειναι οτι με ενα τετοιο μηχανακι μπορει να μην εχεις ποτε την ευκαιρια να το μαθεις.

Απο κει και περα, οταν οδηγεις εξι μηνες και θεωρεις οτι εχεις την εμπειρια να σταθεις απεναντι σε καποιους ανθρωπους που οδηγουν δεκαετιες ολοκληρες και να συμβουλεψεις καλυτερα απο αυτους, νομιζω οτι καβαλησες (περα απο το R1) το καλαμι.

Φιλικα στα λεω, να εισαι παντα καλα κι ορθιος. Και να θυμασαι: ο εξυπνος παραδεχεται, ο πονηρος δικαιολογειται και ο ηλιθιος επιμενει. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε...εχεις παρεξηγησει μου φαινεται....

εδω δν εχει κανενας την ορεξη ή την διαθεση να σε ειρωνευτει κ να σε προσβαλλει....

απλα...δν εχεις καταλαβει...

εγω δεχομαι οτι εισαι γαμω τα πιλοτακια κ την μηχανη την εχεις 9 μηνες κ καθε ημερα βαρας χλμ μονο κ μονο για προπονηση...

(δν το λεω ειρωνικα ,για να μην παρεξηγηθω κιολας)

κ ασ πουμε οτι το εχεις γενικα ρε παιδι μου....(τελειως σοβαρα)

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙΣ 1 ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ

το οτι εισαι ορθιος κ καλα(που παντα στο ευχομαι)

ειναι ειτε επειδη εισαι τυχερος ειτε απλα εμφυτο ταλεντο....

δεν μπορεις να συμβουλευεις ενα νεαρο απειρο ατομο να κανει κατι,που κατα κανονα,ειναι μεγαλο ρισκο.....

αυτα ειχα να σου πω κ σκεψου το....κ μην τσαμπουκαλευεσε...εδω μεσα κανουμε κουβεντα...

απλα ο pantheman σου ζητα αποδειξεις στα λεγομενα σου...

τελος .....

επι του θεματος

ΜΠΡΑΒΟ man_hammer

σκεφτηκες ωριμα κ σωστα....ξεκινας απο ενα μοτορι που θα αποδειχθει σχολειο....

σεβασου το γκαζι(γιατι εχει μπολικο) κ αφιερωσε χρονο για να μαθεις οτι μπορεις καλυτερα....

παντα με κρανος(κ οσα αλλα ακομα καλυτερα :_thumbsup: )

κ παντα ορθιος....

υ.γ. περιμενουμε φοτος ρεεεεεεεεεεεε :clapping2:

Φιλε ακομα και σουπερ ταλεντο να ειναι δεν ξεκινα σωστα! Δεν εξελισεται σωστα που απο μηδενικη εμπειρια παει σε 1000 κυβικα. Κοιταχτε παραδειγματα σουπερ ταλεντων, που ποσοι απο εμας οσο και να θελουμε να το ακουμε ειμαστε στατιστικα σαν και αυτους μεσα στο φορουμ αυτο? Ολοι πηγαν σκαλοιπατι σκαλοπατι. Πειτε μου εναν που ξεκινησε απο 1000αρι με μηδενικη εμπειρια και παω πασο! Εναν οχι δυο. Εναν.

Αλλιως πεφτεις με 1000αρι αλλιως με παπι! :winking: Και αυτη ηυ πτωση σου δεν θα ειναι απαραιτητα λογω μαλ@κιας σου αλλα λογω απειριας! Σου προτεινω να το πουλησεις αυτο που εχεις, να αγορασεις κατι πιο μικρο, να το μαθεις να το χαρεις που σιγουρα θα το χαρεις περισσοτερο χωρις υπερβολικο φοβο, και μετα παρε φαντομ!

Τροποποιήθηκε από τον streetakias

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανείς δεν θέλει πραγματικά να μάθει τα στοιχεία σου με pm. Εγώ είπα να τα γράψεις δημόσια να φαίνονται όπως δημόσιες είναι οι προτροπές σου που κάνεις στο παιδί και τις διαβάζουν κι ένα σωρό ακόμα πιτσιρικάδες που μπαίνουν σε αυτό το φόρουμ.

Τα φόρουμ είναι για να μαθαίνουμε πέντε πράγματα και να ανταλλάσουμε απόψεις. Κι επειδή τα γραπτά έχουν το κακό συνήθειο να μένουν, τα λεγόμενά σου θα μείνουν εδώ και θα τα βλέπουν όλοι. Ακόμα και οι άπειροι πιτσιρικάδες με τα παπιά που τώρα ξεκινούν στον κόσμο της μοτοσυκλέτας.

Έτσι λοιπόν, ανόητες και ανώριμες (κατ' εμέ) προτροπές να πάρει κάποιος άπειρος μια τέτοια μοτοσυκλέτα, καλό είναι να συνοδεύονται από τα πραγματικά στοιχεία του συμβουλάτορα για μελλοντική χρήση.

Οδηγώ 24 χρόνια έχοντας κάνει δεν ξέρω πόσες 100ντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στις σέλες μοτοσυκλετών και τον γιο μου που τώρα είναι 2 χρονών δεν θα τον άφηνα ποτέ να πάρει μια τέτοια μοτοσυκλέτα όταν θα φτάσει σε ηλικία να μπορεί να την πάρει, χωρίς πριν να έχει περάσει δυο-τρία χρόνια σε μοτοσυκλέτες μικρότερου κυβισμού και δύναμης.

Η εμπειρία μου μέσα σε αυτά τα 24 χρόνια, αυτό μου υποδεικνύει να κάνω κι ας φοράει τον εξοπλισμό του robocop!

Εδώ μέσα μίλησαν τόσοι άνθρωποι (οι περισσότεροι με αρκετή εμπειρία) και σχεδόν όλοι του είπαν όχι. Τυχαίο? ...δε νομίζω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι ρε streetakias αυτο λεω...απλα με την παρτυ του ασ κανει ο καθενας οτι θελει(φτανει να μην παρει κ στο λαιμο του κανενα :_zeppelin: )

απλα προτεινω να μην δινει απο τον εαυτο του παραδειγμα...αφου μιλαμε για εξαιρεση(απο τα λεγομενα του ιδιου φυσικα....)

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε hayabusas (Γιωργο).. Δεν εχω καβαλησει το καλαμι ουτε ειπα οτι ξερω να το παω τελεια η καλυτερα απο αλλους εδω μεσα που οδηγανε χρονια. Αναφερθηκα σε μεμωνομενα ατομα που γραφουν ανακριβειες και υπερβολες ΚΑΙ με ειρωνευοντουσαν οταν εγω προσπαθουσα να γραψω την αποψη μου στο παιδι χωρις καμια επιθετικη προφαση.

indi και ALX, ακριβως επειδη πιστευω οτι ΕΓΩ δεν ειμαι τιποτα το σπουδαιο, γι αυτο και το προτεινω στο παιδι, αφου μπορεσα και το συνηθηαα εγω, μπορει ο καθενας. Δεν υπαρχουν παιδια θαυματα, μονο ανθρωποι με σωστη σκεψη και προγραμματισμο στις πραξεις τους.

streetakias ναι ειναι καλυτερα να παει σταδιακα σκαλι σκαλι. Συμφωνω.. ΔΙΑΦΩΝΩ ομως οτι θα σκοτωθει η οτι θα πεσει αν κανει οτι εκανα και εγω. Θα πρεπει να δειξει σεβασμο και "τρομο" οπως το λες εσυ τον πρωτο καιρο αλλα μετα το πρωτο σταδιο θα αρχισει να βελτιωνεται και να τη μαθαινει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι ρε streetakias αυτο λεω...απλα με την παρτυ του ασ κανει ο καθενας οτι θελει(φτανει να μην παρει κ στο λαιμο του κανενα :_zeppelin: )

απλα προτεινω να μην δινει απο τον εαυτο του παραδειγμα...αφου μιλαμε για εξαιρεση(απο τα λεγομενα του ιδιου φυσικα....)

:_thumbsup:

Δικιο εχεις!

Το θεμα παρατραβηξε νομιζω. :lock: Οτι ηταν να προσφερει το προσφερε! Το παιδι αλλαξε γνωμη, χαιρομαι υπερβολικα γι αυτο, ακουστηκαν τα παντα, δεν υπαρχει λογος να παραμενει ακομα ανοικτο, για εμενα τουλαχιστον. Ας :lock:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ALX, Καθαρος ουρανος αστραπες δε φοβαται

Μυστακιδης Χρηστος ειναι το ονομα μου και οριστε και ενα facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=1371249797#!/chrismist

να με συγχωρεις που δε γραφω διευθυνση και τηλεφωνο γιατι οπως ειπες διαβαζουν πολλοι, και ουτε θελω φαρσες, ουτε και κλεφτρονια να μου τσιμπησουν το R1 απο το σπιτι...

για περαιτερω διευκρινησεις σε pm.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε hayabusas (Γιωργο).. Δεν εχω καβαλησει το καλαμι ουτε ειπα οτι ξερω να το παω τελεια η καλυτερα απο αλλους εδω μεσα που οδηγανε χρονια. Αναφερθηκα σε μεμωνομενα ατομα που γραφουν ανακριβειες και υπερβολες ΚΑΙ με ειρωνευοντουσαν οταν εγω προσπαθουσα να γραψω την αποψη μου στο παιδι χωρις καμια επιθετικη προφαση.

indi και ALX, ακριβως επειδη πιστευω οτι ΕΓΩ δεν ειμαι τιποτα το σπουδαιο, γι αυτο και το προτεινω στο παιδι, αφου μπορεσα και το συνηθηαα εγω, μπορει ο καθενας. Δεν υπαρχουν παιδια θαυματα, μονο ανθρωποι με σωστη σκεψη και προγραμματισμο στις πραξεις τους.

streetakias ναι ειναι καλυτερα να παει σταδιακα σκαλι σκαλι. Συμφωνω.. ΔΙΑΦΩΝΩ ομως οτι θα σκοτωθει η οτι θα πεσει αν κανει οτι εκανα και εγω. Θα πρεπει να δειξει σεβασμο και "τρομο" οπως το λες εσυ τον πρωτο καιρο αλλα μετα το πρωτο σταδιο θα αρχισει να βελτιωνεται και να τη μαθαινει.

Ναι ρε φιλε αλλα το θεμα ειναι οτι με ενα υπερεργαλειο το οποιο απαιτει 10 φορες σεβασμο παραπανω απαιτει 5 φορες εμπειρια παραπανω απο ενα κοινο εργαλειο. Δεν μαθαινεις οπως θα μαθαινες παιρνωντας ολα τα σκαλια. Θα μαθεις λαθος. Δεν μαθαινεις σωστα αν δεν εχεις υποβαθρο, μαθαινεις λαθος στρεβλα πως να στο πω αν δεν εχεις υποβαθρο. Ποτε δεν θα την μαθεις οπως καποιος που πηγε βημα βημα! Και αυτο ειναι επικυνδινο και για εσενα και για εμενα και για τον αλλον κοκ.

Παραδεξου οτι εσυ ξεκινησες λαθος αρα εισαι παραδειγμα προς αποφυγην, μαγκια σου να κανεις οτι θελεις για παρτι σου που δεν ειναι και ακριβως ετσι βεβαια, αρκει να μην παρεις κανενα στον λαιμο σου, αρκει να μην προτρεπεις τον αλλον να κανει τα ιδια λαθη. Γιατι αυτο που εκανες ειναι λαθος αντικειμενικα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι ρε φιλε αλλα το θεμα ειναι οτι με ενα υπερεργαλειο το οποιο απαιτει 10 φορες σεβασμο παραπανω απαιτει 5 φορες εμπειρια παραπανω απο ενα κοινο εργαλειο. Δεν μαθαινεις οπως θα μαθαινες παιρνωντας ολα τα σκαλια. Θα μαθεις λαθος. Δεν μαθαινεις σωστα αν δεν εχεις υποβαθρο, μαθαινεις λαθος στρεβλα πως να στο πω αν δεν εχεις υποβαθρο. Ποτε δεν θα την μαθεις οπως καποιος που πηγε βημα βημα!

Παραδεξου οτι εσυ ξεκινησες λαθος αρα εισαι παραδειγμα προς αποφυγην, μαγκια σου να κανεις οτι θελεις για παρτι σου που δεν ειναι και ακριβως ετσι βεβαια, αρκει να μην παρεις κανενα στον λαιμο σου, αρκει να μην προτρεπεις τον αλλον να κανει τα ιδια λαθη. Γιατι αυτο που εκανες ειναι λαθος αντικειμενικα.

streetakias +1 :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας μην επαναλαμβανομαστε, streetakias, απλα διαφωνω. Βελτιωνομαι σταθερα και μαθαινω απο τις γνωσεις και συμβουλες παλιοτερων οδηγων φιλων μου και γνωστων. Δε βρισκω κατι στραβο στον τροπο που βελτιωνομαι ουτε κατι απροοπτο, και τα παιρνω σιγα σιγα χωρις να ενθουσιαζομαι και να παρασυρομαι. Τελος εχει Α,Β,Γ το μηχανακι που μειωνει πολυ την ισχυ για τις πρωτες μερες.

Καταλαβα οτι διαφωνειτε, αλλα δε παραδεχομαι οτι ειμαι λαθος.. εχουμε διαφορετικη αποψη.

Ευχαριστω που μιλαμε πλεον χωρις ειρωνιες τουλαχιστον και σαν πολιτισμενοι ανθρωποι..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ALX, Καθαρος ουρανος αστραπες δε φοβαται

Μυστακιδης Χρηστος ειναι το ονομα μου και οριστε και ενα facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=1371249797#!/chrismist

να με συγχωρεις που δε γραφω διευθυνση και τηλεφωνο γιατι οπως ειπες διαβαζουν πολλοι, και ουτε θελω φαρσες, ουτε και κλεφτρονια να μου τσιμπησουν το R1 απο το σπιτι...

για περαιτερω διευκρινησεις σε pm.

ΟΚ ...εγώ καλύφτηκα με αυτό. Δεν σου ζήτησα να βάλεις διευθύνσεις δημόσια... αλίμονο.

Το θέμα οπως είπαν κι άλλοι, είναι ότι ο φίλος μας σκέφτηκε ωριμότερα και θα κινηθεί προς κάτι πιο φιλικό για έναν άπειρο. Δόξα το Θεό, την σήμερον ημέρα, οι μεσαίες και πάνω μοτοσυκλέτες, έχουν σωστά φρένα και στήσιμο για τον τρόπο που θα τις οδηγάνε κάποιοι άπειροι. Κι όταν την μάθει την μοτοσυκλέτα και νιώσει έτοιμος, μπορεί πια να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να πάει στο αρχικό του όνειρο, αλλά με μια Α εμπειρία πια. Θα έχει δουλέψει μια μοτοσυκλέτα που δεν της λείπει το γκάζι, θα έχει μάθει καλό χειρισμό του συμπλέκτη (που τον αγνοεί αυτή τη στιγμή που οδηγάει παπί) και θα έχει συνηθίσει το πως στρίβει φρενάρει μια μοτοσυκλέτα. Έτσι θα μπορέσει να διαχειριστεί καλύτερα και ευκολότερα μια δυνατότερη μοτοσυκλέτα απ' ότι θα έκανε αν πήγαινε κατευθείαν στην κορυφή των μοτοσυκλετών.

Σκέψου ένας πιτσιρικάς που μόλις πήρε δίπλωμα αυτοκινήτου, να ξεκινούσε την αυτοκινητιστική ζωή με ένα Ferrari (που έχει σχεδόν τις ίδιες επιδόσεις με μια σημερινή 1000άρα RR.) :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομιζω οτι αν εχεις το μυαλο και την ωριμοτητα, το πρωτο πραγμα που κανεις ειναι, να συγκρατεις τις επιθυμιες και τα θελω σου....

Τοτε δεν θα εχεις ποτε προβλημα για πολλα πραγματα στην ζωη.Αν παρασυρθεις,η ευθυνη δικη σου.

Ο φιλος man_hammer με την τελικη επιλογη που εκανε, εδειξε οτι και ωριμοτητα εχει και μυαλο !!! :_thumbsup: :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομιζω οτι αν εχεις το μυαλο και την ωριμοτητα, το πρωτο πραγμα που κανεις ειναι, να συγκρατεις τις επιθυμιες και τα θελω σου....

Τοτε δεν θα εχεις ποτε προβλημα για πολλα πραγματα στην ζωη.Αν παρασυρθεις,η ευθυνη δικη σου.

Ο φιλος man_hammer με την τελικη επιλογη που εκανε, εδειξε οτι και ωριμοτητα εχει και μυαλο !!! :_thumbsup: :_thumbsup:

Κι ότι φιλτράρισε σωστά αυτά που διάβασε εδώ μέσα. Γιατί το παν στα φόρουμ είναι να φιλτράρεις αυτά που διαβάζεις και να κρίνεις τι είναι σωστό και τι λάθος (κι όχι να τα τρως αμάσητα, ακόμα κι αν το λάθος σε βολεύει)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας μην επαναλαμβανομαστε, streetakias, απλα διαφωνω. Βελτιωνομαι σταθερα και μαθαινω απο τις γνωσεις και συμβουλες παλιοτερων οδηγων φιλων μου και γνωστων. Δε βρισκω κατι στραβο στον τροπο που βελτιωνομαι ουτε κατι απροοπτο, και τα παιρνω σιγα σιγα χωρις να ενθουσιαζομαι και να παρασυρομαι. Τελος εχει Α,Β,Γ το μηχανακι που μειωνει πολυ την ισχυ για τις πρωτες μερες.

Καταλαβα οτι διαφωνειτε, αλλα δε παραδεχομαι οτι ειμαι λαθος.. εχουμε διαφορετικη αποψη.

Ευχαριστω που μιλαμε πλεον χωρις ειρωνιες τουλαχιστον και σαν πολιτισμενοι ανθρωποι..

Ξερεις τι με εκανες να σκεφτω τωρα?

Ειναι να σαν να παω νηπιαγωγιο, και να πως δεν γ@μιεται ολη η αλλη διαδικασια εγω θα παω κατευθειαν πανεπιστημιο! Και εκει θα τα μαθω ολα σιγα σιγα. Χωρις υποβαθρο, χωρις εμπειρια στο τι σημαινει σχολειο? Τι να μου λενε οι αλλοι εγω εχω δικιο.Εκτος αδερφε αν εισαι ο Θεος. Τοτε παω πασο. Αυτος που παει βημα βημα μαθαινει σωστα! ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΘΝΗΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΛΕΝΤΩΝ! Τεσπα, αυτο που σου λεω δεν ειναι κανενα επιχειρημα ουρανιο. Οχι δεν κανω στον ελευθερο χρονο μου πυρινικη φυσικη. Απλη λογικη, χωρις υποβαθρο, εμπειρια αποκταται με σταθερα και σταδιακα βηματα. Ακομα και στην ζωη μας καθε βημα προυποθετει αλλα! Τεσπα :surrender:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα