μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2006 Βρίσκομαι σε αναζήτηση ενος GPS για τη μοτό και μου προτάθηκε το συγκεκριμένο που βλέπετε...Είναι της GARMIN το μοντελο 60CS...Τιμή γυρω στα 520 ευρω...Το ξερει/εχει κανεις;πείτε μου αν αξιζει...H εταιρεία είναι αξιόπιστη;Από επεκτάσεις και αναβαθμίσεις τι παίζει;Γιατι ο έμπορος καλά τα λέει...αλλά οι γνώσεις μου πάνω στο θέμα...λίγες... :( Τι να προσέξω σε μια ενδεχόμενη αγορά;...Και φυσικά παίζει και το ιντερνετ για την τελική αποφαση... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2006 ο Dartagiannis και όποιος άλλος δύναται να δώσει τα φωτα του παρακαλώ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2006 ...διπλα εχεις τον DartaGian βρε!Τοσα εχει γραψει και στο forum o ανθρωπος για το θεμα!! :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2006 http://www.mybike.gr/index.php?showtopic=20 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
D_artaGian 271 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2006 Ax Κωστη....Εγω σου εχω πει γνωμη...αν θελεις τα ξαναλεμε απο κοντα... μνημη,τοποθετηση,μεγεθος... Αν σε βολευει το ορθιο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dik 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2006 Πάντως για παράδειγμα εδώ, το έχει ?440 + ταχυδρομικά, και λέει οτι στέλνει Ευρώπη γενικά. Τώρα αν θα είναι μόνο ?7 extra, δεν ξέρω... :/ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
apostat 40 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2006 Φίλε Athos, με το κίνδυνο να βγω off topic, θα σου πρότεινα να ρίξεις και μια ματιά στα Pocket PC. Τα Garmin είναι ασυζητητί πολύ καλά μηχανάκια, αλλά είναι σίγουρα πιο εξειδικευμένα από ένα Pocket PC. Σε τελική ανάλυση, αυτό που μετράει, είναι η ποιότητα των χαρτών. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι στα Garmin, αλλά στα Pocket PC έχουμε το Destinator με χάρτες που φτιάχνονται από ελληνική εταιρία (NGI) και αναβαθμίζονται τακτικά. Το κόστος επίσης είναι κάπως χαμηλότερο στα Pocket PC (ανάλογα τις απαιτήσεις βέβαια). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
D_artaGian 271 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2006 No αδιαβροχα και no ασκόνιστα (αδοκιμος ο όρος αλλα πιστεύω καταλάβατε..) καρδιά μου!! Για car,θα επερνα pda..για μηχανη όμως...και δει on-off...πιστευω (δεν ξέρω) οτι θα υπάρξει πρόβλημα.. Αυτα κατα τη δική μου άποψη ετσι ?? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
deusXT 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2006 συγγνώμη αν παραβλέπω κάτι προφανές αλλά υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να σκεφτει καποιος όταν προοριζει GPS για ονοφ vs στριτ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
apostat 40 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2006 συγγνώμη αν παραβλέπω κάτι προφανές αλλά υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να σκεφτει καποιος όταν προοριζει GPS για ονοφ vs στριτ? <{POST_SNAPBACK}> Οπως (δικαίως) ενίσταται ο φίλος D_ArtaGian, στα on/off θα έχεις ένα καλό πακέτο σκόνης, που μάλλον δεν θα το έχεις στα street. Οι κραδασμοί θα είναι και στα δύο συγκρίσιμοι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
deusXT 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2006 ούτως ή άλλως δε θα πας για κάτι αδιαβροχο εφόσον προοριζεται σε χρηση μηχανης? θα βάζατε κάτι σε PDA πανω σε μηχανη? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
apostat 40 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2006 No αδιαβροχα και no ασκόνιστα (αδοκιμος ο όρος αλλα πιστεύω καταλάβατε..) καρδιά μου!! <{POST_SNAPBACK}> Φυσικά και έχεις δίκιο. Είναι λίγο τολμηρό να έχεις ένα εκτεθειμένο (ευαίσθητο) μηχανάκι πάνω στο τιμόνι. Από την άλλη μεριά, υπάρχει λύση και γιαυτό το πρόβλημα: Υπάρχει το αντικραδασμικό, αεροστεγές, αδιάβροχο μέχρι 50 μ βάθους Palm Armor (γύρω στα 80?), που καθιστά το Pocket PC το ίδιο εύχρηστο για σκληρή χρήση με το Garmin. Ε, τώρα, κάτω από 50 μέτρα βάθος, δεν πάνε ούτε τα on/off χωρίς επιπτώσεις στην ψυχική υγεία του οδηγού. Εγώ προσωπικά, σαν γνήσιος ψιλοκαμικάζι, δεν χρησιμοποιώ τίποτα από όλα αυτά. Το έχω πάνω σε μία αυτοσχέδια βάση εδώ και κάνα 2 χρόνια χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι πάντα έτσι. Donʼt do it at home. Τελικά, επιμένω στο θέμα του χάρτη. Τι να το κάνεις το σούπερντούπερ hard core μηχάνημα, αν ο χάρτης σου δείχνει στίγμα 500 μέτρα πιο πέρα από την πραγματική σου θέση και αναβαθμίζεται μια στα 5 χρόνια; Έτσι για το στρογγύλεμα της υπόθεσης, γράφω λίγο για το δικό μου μηχάνημα: Χρησιμοποιώ τον Destinator για πλοήγηση μέσα στις πόλεις. Επίσης το ίδιο πρόγραμμα σαν συνοδηγό σε άγνωστους επαρχιακούς δρόμους, προ-βλέποντας την εξέλιξη της στροφής. Για πιο γενική κατατόπιση, έχω πολύ καλούς ψηφιακούς χάρτες από την ανάβαση, καλιμπραρισμένους για το OziExplorerCE. Όλα αυτά λειτουργούν παράλληλα, χάρη στο FranconCE, το οποίο μοιράζει την θύρα επικοινωνίας σε περισσότερα του ενός προγράμματα. Το ίδιο πρόγραμμα καταγράφει συγχρόνως το σήμα του GPS σε ΝΜΕΑ φορμά, το οποίο αργότερα χρησιμοποιώ για μεταφορά της διαδρομής στο GoogleEarth. Όλα αυτά μαζί, δίνουν ένα σαφές πλεονέκτημα σε σχέση με το Garmin. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
deusXT 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2006 στάθη σε ακολουθούσα μέχρι το σημείο που έγραψες: καλιμπραρισμένους για το OziExplorerCE. Όλα αυτά λειτουργούν παράλληλα, χάρη στο FranconCE, το οποίο μοιράζει την θύρα επικοινωνίας σε περισσότερα του ενός προγράμματα. Το ίδιο πρόγραμμα καταγράφει συγχρόνως το σήμα του GPS σε ΝΜΕΑ φορμά, το οποίο αργότερα χρησιμοποιώ για μεταφορά της διαδρομής στο GoogleEarth. ζτοινγκ εκει χάθηκα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
apostat 40 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2006 ζτοινγκ εκει χάθηκα <{POST_SNAPBACK}> Ας τα κάνουμε λιανά: - Το OziExplorer είναι ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί εικόνες (BMP, JPG) χαρτών που μπορείς ή να σκανάρεις, ή να αγοράσεις, και σου δείχνει την θέση σου πάνω σε αυτούς (και πολλά άλλα ωραία). Για να ξέρει το πρόγραμμα που θα δείξει, πρέπει ο χάρτης να καλιμπραριστεί, δηλαδή να του δώσεις δυο τρεία σημεία πάνω στον χάρτη (συνήθως τις άκρες του) και να του πεις, να, αυτό το σημείο έχει τις συντεταγμένες χ-ψ. Έτσι το πρόγραμμα ξέρει μετά τις συντεταγμένες του κάθε σημείου. Οι χάρτες της Ανάβασης που χρησιμοποιώ, είναι ήδη καλιμπραρισμένοι. - Το στίγμα του GPS το παίρνεις από τον δέκτη, ο οποίος συνδέεται με το PocketPC μέσω μιας θύρας επικοινωνίας (COM Port, USB, Bluetooth κλπ). Όταν βάλεις ένα πρόγραμμα να δουλεύει με τον δέκτη, αυτό το πρόγραμμα δεσμεύει την θύρα, οπότε δεν μπορείς να βάλεις άλλο παρόμοιο πρόγραμμα να λειτουργεί παράλληλα. Το FranconCE που χρησιμοποιώ, δεσμεύει αυτό την θύρα, και παρουσιάζει πολλές virtual θύρες, τις οποίες δεσμεύουν τα GPS προγράμματα. - Αυτά που καταγράφει ο δέκτης GPS, μπορείς να τα κλέψεις πάνω στον “δίσκο” του PocketPC. Αργότερα, μπορείς να βάλεις το πρόγραμμα να ξαναπαίξει όλη την διαδρομή και να την καταγράψεις ας πούμε με ένα πρόγραμμα που σου την βγάζει σε XLM, το οποίο διαβάζει το GoogleEarth και σου την δείχνει σαν να πετάς με αεροπλανάκι από πάνω. Αυτό είναι κατά την γνώμη μου το πλεονέκτημα του PocketPC. Είναι ένα PC, με την δυνατότητα να τρέχει ότι τρελό πρόγραμμα θέλεις. Δεν είναι ένα στατικό μηχάνημα, που κάνει μία συγκεκριμένη δουλειά (αν και προφανώς πολύ καλά) όπως το Garmin. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
deusXT 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2006 ωραίο λιάνισμα! ευχαριστω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
D_artaGian 271 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2006 ούτως ή άλλως δε θα πας για κάτι αδιαβροχο εφόσον προοριζεται σε χρηση μηχανης? θα βάζατε κάτι σε PDA πανω σε μηχανη? <{POST_SNAPBACK}> Φυσικά και έχεις δίκιο. Είναι λίγο τολμηρό να έχεις ένα εκτεθειμένο (ευαίσθητο) μηχανάκι πάνω στο τιμόνι. Από την άλλη μεριά, υπάρχει λύση και γιαυτό το πρόβλημα: Υπάρχει το αντικραδασμικό, αεροστεγές, αδιάβροχο μέχρι 50 μ βάθους Palm Armor (γύρω στα 80?), που καθιστά το Pocket PC το ίδιο εύχρηστο για σκληρή χρήση με το Garmin. Ε, τώρα, κάτω από 50 μέτρα βάθος, δεν πάνε ούτε τα on/off χωρίς επιπτώσεις στην ψυχική υγεία του οδηγού. Συμφωνω,απλα και στην αλλαη περίπτωση..δεν μπορείς να πατάς touch screen με τα γαντια !! Ενω κουμπάκια πατας (τουλ. εγω πατάω) Απο κει και περα..πρεπει να ερθουμε σε επαφη να μου εξηγησεις κατι για OziExplorer Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
apostat 40 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2006 Απο κει και περα..πρεπει να ερθουμε σε επαφη να μου εξηγησεις κατι για OziExplorer <{POST_SNAPBACK}> Στείλε μου ΡΜ όποτε θέλεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
deusXT 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2006 να με διορθώσουν οι αντμινιστρατορες αν ειμαι λάθος αλλά δε νομίζω ότι είναι και τραγικά οφτοπικ το θεμα του OziExplorer... δε τα λέτε εδώ μέσα να μαθαίνουμε και οι υπόλοιποι? Το GPS είναι σχετικά αγνωστο θέμα με αρκετες εεπιλογές στο ΄χωρο οπότε ότι μαζευει από πληροφορία ο καθενας καλό είναι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
apostat 40 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2006 Νο πρόμπλεμ, φίλε DeusXT. Εδώ βλέπεις το display του PocketPC που τρέχει το OziExplorerCE. Η μπλε γραμμή είναι η ήδη διανυθείσα διαδρομή, το βελάκι μπροστά σου δείχνει την κατεύθυνση που πας τώρα. Κάτω βλέπεις σε σειρά εμφανίσεως την ταχύτητα σου σε χλμ/ώρα, την κατεύθυνση σου σε μοίρες και το υψόμετρο σε μέτρα. Μπορείς να φορτώσεις μια διαδρομή που έχεις ήδη κάνει και να την βλέπεις και αυτήν σαν βοήθεια. Επίσης μπορείς να προετοιμάσεις μια διαδρομή και να αφήσεις το πρόγραμμα να σε πάει από εκεί. Οι κίτρινοι κύκλοι είναι σημάδια που έβαλα σε καίρια σημεία (Waypoints). Η παχιά κίτρινη γραμμή είναι η σύνδεση της θέσης μου με το επόμενο Waypoint. Στο μικρό τετράγωνο βλέπεις την κατεύθηνση προς τα εκεί, ενώ από κάτω βλεπεις το όνομα του WP, την απόσταση και την γωνία. Αυτά είναι τα βασικά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
D_artaGian 271 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2006 να με διορθώσουν οι αντμινιστρατορες αν ειμαι λάθος αλλά δε νομίζω ότι είναι και τραγικά οφτοπικ το θεμα του OziExplorer... δε τα λέτε εδώ μέσα να μαθαίνουμε και οι υπόλοιποι? Το GPS είναι σχετικά αγνωστο θέμα με αρκετες εεπιλογές στο ΄χωρο οπότε ότι μαζευει από πληροφορία ο καθενας καλό είναι. <{POST_SNAPBACK}> Προς θεου...το off topic το εβαλα για μενα,γιατι ηθελα τα details με πμ κλπ !! Εννοείται πως καλοδεχουμενα τα θεματα (ειδικά τέτοια...) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DPF 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2006 Βρίσκομαι σε αναζήτηση ενος GPS για τη μοτό και μου προτάθηκε το συγκεκριμένο που βλέπετε...Είναι της GARMIN το μοντελο 60CS...Τιμή γυρω στα 520 ευρω...Το ξερει/εχει κανεις;πείτε μου αν αξιζει...H εταιρεία είναι αξιόπιστη;Από επεκτάσεις και αναβαθμίσεις τι παίζει;Γιατι ο έμπορος καλά τα λέει...αλλά οι γνώσεις μου πάνω στο θέμα...λίγες... :( Τι να προσέξω σε μια ενδεχόμενη αγορά;...Και φυσικά παίζει και το ιντερνετ για την τελική αποφαση... <{POST_SNAPBACK}> ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΟΙΤΑΞΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ Π.Χ DR.ELECTRONICS. ΤΑ GPS ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ MAGELLAN 310 ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟ ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΣΤΙΓΜΑ APRS. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
deusXT 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2006 Νο πρόμπλεμ, φίλε DeusXT. <{POST_SNAPBACK}> ωραίο εργαλειάκι. Σα λειτουργία δηλαδή εχεις τη γκουμουτσα (GPS) το oziexplorer βρίσκεις καλό χάρτη με υψομετρικά στοιχεία για το 3ΝΤι και έφυγες? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
apostat 40 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2006 ωραίο εργαλειάκι. Σα λειτουργία δηλαδή εχεις τη γκουμουτσα (GPS) το oziexplorer βρίσκεις καλό χάρτη με υψομετρικά στοιχεία για το 3ΝΤι και έφυγες? <{POST_SNAPBACK}> Τα υψόμετρα σου τα δίνει το GPS, δεν είναι στον χάρτη. Μπορείς όμως να κάνεις πολλά μόνος σου: Κάθεσαι στο GoogleEarth, χαράζεις την διαδρομή που θέλεις να κάνεις με κριτήρια δικά σου (Φύση, στροφιλίκια, θάλασσες, βουνά), κόβεις τον χάρτη, τον περνάς στο μηχάνημα και φεύγεις. Ειδικά για χωμάτινες διαδρομές είναι φοβερό. Αφού σκέφτομαι σοβαρά να πάω να πάρω κανένα trailer για το κουτί και ένα καθαρόαιμο enduro. Πάρε μία γεύση από το GoogleEarth. Η κίτρινη γραμμή είναι η πορεία μου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
deusXT 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2006 :lol: :lol: δηλαδή δίνεις γύρω στο 1κ για τα GPSειδή και μετά αλλο κανα 4-5κ για το βρώμικο και το τρειλερ? άσε δε συμφερει να παρω GPS τελικά.... thanks for the info! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
apostat 40 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2006 άσε δε συμφερει να παρω GPS τελικά.... Συμφέρει;;; Τι συμφέρει στην μηχανή, όταν την χρησιμοποιείς αποκλειστικά για πλάκα; Πως να κάνεις την σύγκριση; Χιλιόμετρα vs Prozac; Ιπποδύναμη vs ψυχαναλυτής; Ζωή vs μιζέρια; 10-0 φίλε μου Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες