Jump to content
Sign in to follow this  
Voliminal

Αγορά TV 42", Plasma ή LCD? Γιατί?

Recommended Posts

Δεν κοιτα και για led σε μικροτερη διασταση? (για να σου φτασουν τα μανια)

Για τον ψηφιακο δεκτη μην αγχεσαι, ολες οι τηλεορασεις πλεον εχουν ενσωματωμενο. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν ψαξεις στο νετ για τις διαφορες μεταξυ των δυο θα βρεις αρκετες αναφορες,πραγμα το οποιο μαλλον εκανες.

Απο προσωπικη εμπειρια και σιγουρα παντα με τα δικα μου γουστα ( στις πανω απο 40") τωρα.

Δεν μου αρεσει η τοσο μεγαλη ( εως ψευτικη πολλες φορες) ευκρεινια που δινουν οι lcd.Δεν μου δινουν βαθος στην εικονα ενα πραμα.Δεν εχουν αυτη την πλαστικοτητα και το βαθος στην εικονα των πλασμα, οταν βλεπεις ταινια ή ενα ντοκιμαντερ κτλ.Ειναι σαν να βλεπω ενα σταθερο καδρο.

Στην κινηση της καμερας γενικα δεν νιωθω ανετα με τις lcd.Νιωθω οτι κατι δε παει καλα,δεν μου φαινετε φυσικο.

Γενικα δε μου φαινετε φυσικη η εικονα των lcd.

Αυτα θα τα καταλαβεις φυσικα σε αυτες τις ιντσες που ψαχνεις οχι μικροτερη.

Σε τηλεοπτικο σημα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την plasma.Δε θελω ( τουλαχιστον εγω ) κατι παραπανω.

Οι πλασμα καινε αρκετο ρευμα φυσικα ,αλλα οχι κατι τοσο τρομερο αν δεν την εχεις 18 ωρες αναμενη.

Τις ταινιες στην πλασμα θα τις απολαυσεις ,αν εχεις και blueray θα την απογειωσουν με πλησιεστερα αποτελεσματα προς το φυσικο απο οτι οι lcd.

Αν και πρωσωπικα εχω σταματησει εδω και χρονια να βλεπω ταινιες σε tv καθως κανω χρηση βιντεοπροβολεα ,μια λυση που προτεινω ανεπιφυλακτα σε οποιον ειναι φαν των ταινιων :_thumbsup:

Α κατι αλλο που συμβαινει στη δικια μου (plasma)η οποια ειναι 3 χρονων?Στα πολυ σκοτεινα πλανα και οχι παντα, γκριζαρει το μαυρο-τις σκιες πραγμα καμια φορα ενοχλητικο.Βεβαια στις καινουριες αυτο το θεμα μπορει να εχει λυθει.Αυτο προσεξε το οταν την δεις στο μαγαζι.

Για LED δεν εχω αποψη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν κοιτα και για led σε μικροτερη διασταση? (για να σου φτασουν τα μανια)

Για τον ψηφιακο δεκτη μην αγχεσαι, ολες οι τηλεορασεις πλεον εχουν ενσωματωμενο. :_thumbsup:

Led ε? Δεν έχω ψάξει.

Αν ψαξεις στο νετ για τις διαφορες μεταξυ των δυο θα βρεις αρκετες αναφορες,πραγμα το οποιο μαλλον εκανες.

Απο προσωπικη εμπειρια και σιγουρα παντα με τα δικα μου γουστα ( στις πανω απο 40") τωρα.

Δεν μου αρεσει η τοσο μεγαλη ( εως ψευτικη πολλες φορες) ευκρεινια που δινουν οι lcd.Δεν μου δινουν βαθος στην εικονα ενα πραμα.Δεν εχουν αυτη την πλαστικοτητα και το βαθος στην εικονα των πλασμα, οταν βλεπεις ταινια ή ενα ντοκιμαντερ κτλ.Ειναι σαν να βλεπω ενα σταθερο καδρο.

Στην κινηση της καμερας γενικα δεν νιωθω ανετα με τις lcd.Νιωθω οτι κατι δε παει καλα,δεν μου φαινετε φυσικο.

Σε τηλεοπτικο σημα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την plasma.Δε θελω ( τουλαχιστον εγω ) κατι παραπανω.

Οι πλασμα καινε αρκετο ρευμα φυσικα ,αλλα οχι κατι τοσο τρομερο αν δεν την εχεις 18 ωρες αναμενη.

Τις ταινιες στην πλασμα θα τις απολαυσεις ,αν εχεις και blueray θα την απογειωσουν με πλησιεστερα αποτελεσματα προς το φυσικο απο οτι οι lcd.

Αν και πρωσωπικα εχω σταματησει εδω και χρονια να βλεπω ταινιες σε tv καθως κανω χρηση βιντεοπροβολεα ,μια λυση που προτεινω ανεπιφυλακτα σε οποιον ειναι φαν των ταινιων :_thumbsup:

Α κατι αλλο που συμβαινει στη δικια μου (plasma)η οποια ειναι 3 χρονων?Στα πολυ σκοτεινα πλανα και οχι παντα, γκριζαρει το μαυρο-τις σκιες πραγμα καμια φορα ενοχλητικο.Βεβαια στις καινουριες αυτο το θεμα μπορει να εχει λυθει.Αυτο προσεξε το οταν την δεις στο μαγαζι.

Για LED δεν εχω αποψη.

Ναι έψαξα λίγο, απλά όλο παλιά θέματα έβρισκα, 2005 και 2006..

Και φαντάζομαι η τεχνολογία προχώρησε λίγο :P

Και κυρίως αναφέρανε σαν πρόβλημα αυτό που λες για τις plasma, και θα ήθελα να ξέρω αν πλέον έχει αντιμετωπισθεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

LCD να πάρεις, οι plasma είναι ευπαθείς και νομίζω δεν παίζουν full HD.

Αν βέβαια έχεις τα μπικικίνια, τότε χτύπα LED αλλά στις 42 ίντσες η τιμή τους θα είναι απλησίαστη, ειδικά όταν ο κωτσόβολος έχει LCD της LG με 42 και Full HD με 550ε και άτοκες δόσεις :)

Τροποποιήθηκε από τον zb00p

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για LED δεν εχω αποψη.

Αδεφέ να σε ρωτήσω...για τον βιντεοπροβολέα που λες..επειδή ψάχνονται οι γονείς για αγορά τηλεόρασης μεγάλων διαστάσεων μπορεί 50+,τους είχα προτείνει και εγώ να κοιτάξουν για βιντεοπροβολέα,αλλά όταν είχα πάει σε ένα κατάστημα να μάθω κάποια πράγματα παραπάνω...μου είπαν με λίγα λόγια άσε καλύτερα.Μου είπαν ότι βγάζουν συνέχεια προβλήματα και κάθε 2 χρόνια πρέπει να αλλάζεις τον φακό?ισχύει κάτι τέτοιο?επίσης είπαν ότι δεν μπορεί να μένει πολλές ώρες την ημέρα ανοιχτός?γενικά για πες 2-3 πραγματάκια...στο γενικό.

Όσο για την τηλεόραση αν πας σε μεγάλες ίτσες πιστεύω ότι η πλάσμα είναι μονόδρομος...πάντως εμένα μου αρέσουν πολύ οι υγρών κρυστάλλων,αλλά έχουν ημερομηνία λήξης :closedeyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

υγρών κρυστάλλων = lcd, που το είδες ότι έχουν ημερομηνία λήξης?

Όταν λέω ότι έχουν ημερομηνία λήξης,εννοώ ότι έχουν συγκεκριμένη ζωή οι κρύσταλλοι...κάποιες χιλιάδες ώρες,δεν πρόκειται να το δεις πουθενα αυτό,απλά το είχα διαβάσει σε μια έρευνα.Μετά από κάποιες χιλιάδες ώρες αρχίζουν να φθείρονται,ανεξάρτητα μάρκας...αυτό το είχα διαβάσει πέρσι..και η έρευνα είχε διαρκέσει 5 χρόνια,οπότε νομίζω οτί ισχύει.Δεν είμαι και 100% σίγουρος...αλλά να πέφτω τόσο έξω?Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

LCD να πάρεις, οι plasma είναι ευπαθείς και νομίζω δεν παίζουν full HD.

παιζουν full hd, αρκει να μην μπερδευτεις και παρεις την HD ready .Αλλωστε θα το γραφει επανω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αδεφέ να σε ρωτήσω...για τον βιντεοπροβολέα που λες..επειδή ψάχνονται οι γονείς για αγορά τηλεόρασης μεγάλων διαστάσεων μπορεί 50+,τους είχα προτείνει και εγώ να κοιτάξουν για βιντεοπροβολέα,αλλά όταν είχα πάει σε ένα κατάστημα να μάθω κάποια πράγματα παραπάνω...μου είπαν με λίγα λόγια άσε καλύτερα.Μου είπαν ότι βγάζουν συνέχεια προβλήματα και κάθε 2 χρόνια πρέπει να αλλάζεις τον φακό?ισχύει κάτι τέτοιο?επίσης είπαν ότι δεν μπορεί να μένει πολλές ώρες την ημέρα ανοιχτός?γενικά για πες 2-3 πραγματάκια...στο γενικό.

Όσο για την τηλεόραση αν πας σε μεγάλες ίτσες πιστεύω ότι η πλάσμα είναι μονόδρομος...πάντως εμένα μου αρέσουν πολύ οι υγρών κρυστάλλων,αλλά έχουν ημερομηνία λήξης :closedeyes:

Τους πωλητες στα μαγαζια που ΔΕΝ ειναι ειδικα σε προβολεις (βλεπε μεγαλα πολυκαταστηματα) δεν τους ακουω καθολου η τους αφηνω να μου πουν οτι παπαρια τους κατεβει απλα για να την πουν και συνεχιζω.

Τον προβολεα δεν τον παιρνεις για να τον χρησιμοποιεις σαν τηλεοραση ή να την αντικαταστησεις.Θα βλεπεις τις ταινιες σου και αντε κατι τηλεοπτικο ή καποιο παιχνιδι που θα σου κανει κλικ.Δεν θα τον εχεις καθε μερα 5-6 ωρες ανοιχτο.

Φακο δεν αλλαζεις,αλλαζεις λαμπα οπου οι περισσοτεροι δινουν πανω απο 3-4000 ωρες.Συνηθως κοστιζει απο 250 και πανψ αναλογα το μοντελο.

365 μερες τον χρονο να τον λειτουργεις απο 2 ωρες καθε μερα ( που δεν προκειτε) θα περασουν 5 χρονια.

Εγω τον εχω 5 χρονια και ακομα συνεχιζει ακαθεκτος. Και ετσι οπως εχουν πεσει οι τιμες προτειμω να αγορασω εναν καινουριο.Πραγμα που θα κανω.Ασε που εχει κανει αποσβεση τα χρηματα του ( λογω του οτι εκοψα τον κινηματογραφο)

Φυσικα ερχετε πιο κοντα σε κηνιματογραφικη εικονα οπου βλεπεις τα πραγματικα χρωματα που θελει να σου δωσει η καθε ταινια.

Μη περιμενεις την τεραστια φωτεινοτητα των τηλεορασεων.

Τα ακριβα μοντελα φτανουν σχεδον την ποιοτητα των lcd και plasma τηλεορασεων.

Αν παρεις και full hd και συνδεσεις blueray ,απλα respect.

Οσο για τα προβληματα δε καταλαβα τι εννουν.Απλα θελει μια φροντιδα σε θεματα καθαρισμου (πραγματα που λογικα φροντιζεις να κανεις σε ολα τα μηχνηματα) και συνθηκων ( πχ καπνισμα).

Το θεμα ειναι τι αρεσει και τι θελει ο καθενας.Απλα θελει λιγο ψαξιμο.

Οι 50 ιντες ειναι πολυ ουαου και τις γουσταρω και εγω σε tv.

Αλλα την αισθηση που παιρνω στις 120+ δεν την αλλαζω με τιποτα.

Γουστα ειναι αυτα.

sry για το offtopic.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τους πωλητες στα μαγαζια που ΔΕΝ ειναι ειδικα σε προβολεις (βλεπε μεγαλα πολυκαταστηματα) δεν τους ακουω καθολου η τους αφηνω να μου πουν οτι παπαρια τους κατεβει απλα για να την πουν και συνεχιζω.

Τον προβολεα δεν τον παιρνεις για να τον χρησιμοποιεις σαν τηλεοραση ή να την αντικαταστησεις.Θα βλεπεις τις ταινιες σου και αντε κατι τηλεοπτικο ή καποιο παιχνιδι που θα σου κανει κλικ.Δεν θα τον εχεις καθε μερα 5-6 ωρες ανοιχτο.

Φακο δεν αλλαζεις,αλλαζεις λαμπα οπου οι περισσοτεροι δινουν πανω απο 3-4000 ωρες.Συνηθως κοστιζει απο 250 και πανψ αναλογα το μοντελο.

365 μερες τον χρονο να τον λειτουργεις απο 2 ωρες καθε μερα ( που δεν προκειτε) θα περασουν 5 χρονια.

Εγω τον εχω 5 χρονια και ακομα συνεχιζει ακαθεκτος. Και ετσι οπως εχουν πεσει οι τιμες προτειμω να αγορασω εναν καινουριο.Πραγμα που θα κανω.Ασε που εχει κανει αποσβεση τα χρηματα του ( λογω του οτι εκοψα τον κινηματογραφο)

Φυσικα ερχετε πιο κοντα σε κηνιματογραφικη εικονα οπου βλεπεις τα πραγματικα χρωματα που θελει να σου δωσει η καθε ταινια.

Μη περιμενεις την τεραστια φωτεινοτητα των τηλεορασεων.

Τα ακριβα μοντελα φτανουν σχεδον την ποιοτητα των lcd και plasma τηλεορασεων.

Αν παρεις και full hd και συνδεσεις blueray ,απλα respect.

Οσο για τα προβληματα δε καταλαβα τι εννουν.Απλα θελει μια φροντιδα σε θεματα καθαρισμου (πραγματα που λογικα φροντιζεις να κανεις σε ολα τα μηχνηματα) και συνθηκων ( πχ καπνισμα).

Το θεμα ειναι τι αρεσει και τι θελει ο καθενας.Απλα θελει λιγο ψαξιμο.

Οι 50 ιντες ειναι πολυ ουαου και τις γουσταρω και εγω σε tv.

Αλλα την αισθηση που παιρνω στις 120+ δεν την αλλαζω με τιποτα.

Γουστα ειναι αυτα.

sry για το offtopic.

Ωραίος,ναι μωρέ,έτσι και αλλιώς δεν βλέπουν τηλεόραση μιας και δουλεύουν...όποτε άντε να βάλεις κανένα 2ώρο.Ποιο πολύ το θέλουμε για καμιά ταινία και κανένα παιχνίδι,όταν βέβαια πάω και εγώ σπίτι(φοιτητής γαρ).Όπως και να έχει σε ευχαριστώ :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

42 ιντσες 500€;;;;;;;

Μηπως κανουμε καπου λαθος;

Ή εγω πλεω σε πελαγη αγνοιας;;;;;;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

42 ιντσες 500€;;;;;;;

Μηπως κανουμε καπου λαθος;

Ή εγω πλεω σε πελαγη αγνοιας;;;;;;;;

Βρίσκεσαι κάπου στη μέση του πελάγους :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρίσκεσαι κάπου στη μέση του πελάγους :)

Ωχ ωχ τον ηπια δηλαδη, διοτι παλιος και δεινος κολυμβητης αλλα πλεον με τα κιλα που εχω βαλει και τα πακετα που καπνιζω δεν με βλεπω να πιανω στερια!!!!

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.fullhd.gr/

Ριξε μια ματια στο link και θα παρεις πολλες απαντησεις! :_thumbsup:

I'll check! Thanks!

Τωρα εχει καποιο πολυκαταστημα προσφορα την 42αρα 499€ και 100€ δωροεπιταγη!

Ε πες μας ντεεε :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για δες χρόνο απόκρισης στις LED και σύγκρινε με Plasma. Δε συζητώ για αντιθέσεις!

Μετά δες κατανάλωση και βγάλε άκρη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι LCD-TFT έχουν backlight δηλαδή το πλέγμα διαμορφώνει τις εικόνες αλλα ο φωτισμός έρχεται από την πίσω πλευρά. Οι παλαιότερες είχαν λάμπες αλογόνου, ενώ οι καινούργιες χρησιμοποιούν LED. Ίσως εκεί βρίσκεται το πρόβλημα του βάθους που αναφέρθηκε προηγούμενα. Στις Plasma το πλέγμα δημιουργεί το ίδιο τον φωτισμό δηλαδή το Pixel εκπέμπει και φώς.

Εγώ θα πρότεινα αντί για Plasma προτζέκτορα και στις φθηνές οποσδήποτε Led. Χαμηλή κατανάλωση και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι προσφορές στο 500άρικο παίζει να είναι 50-60Hz?

Γνώμη μου; Θυσίασε την διαγώνιο.. αλλά 100Hz must!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο γνωστό που δουλεύει στο κατάστημα που διαφημίζει ο φερεντίνος, έμαθα ότι απο τη Παρασκευή 4/6 έβαλαν -30% σε όλες τις τηλεοράσεις.

Τώρα με το μουντιάλ γίνεται πόλεμος...

Επίσης LED τηλεοράσεις δεν υπάρχουν, LCD είναι όλες.

Πας βλέπεις ποιά σου αρέσει και αντέχει η τσέπη σου και ψωνίζεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάρε κάτι φτηνό........μια απλή 32άρα lcd με κανά 400 ευρά. Παραπάνω δεν αξίζει να δώσεις.

Δεν βλέπετε τον ρυθμό που βγαίνουν οι νέες τεχνολογίες ? Χειρότερα και από pc καταντήσανε......πληρώνεις κάτι τώρα 1000 ευρώ και σε 6 μήνες το έχει προσφορά ο κωτσόβολος 300 ευρώ και δώρο ενα πολυμίξερ

Τροποποιήθηκε από τον lavazutra

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι προσφορές στο 500άρικο παίζει να είναι 50-60Hz?

Γνώμη μου; Θυσίασε την διαγώνιο.. αλλά 100Hz must!

Όχι, αυτό που λες, τουλάχιστον τώρα δεν ισχύει.

ΠΧ:

LG 42PJ350 393,00€, 600Hz.

50 με 60 μόνο κάτι CRT του '80 παίζει να είναι.

Βρήκα μια πολύ καλή ευκαιρία.

Μετά απο λίγη έρευνα διάβασα γενικά οτι οι panasonic είναι οι καλύτερες σε θέμα απόδοσης και ποιότητας για TV.

Βρήκα 50" Plasma - Full HD - 400Hz sub-field driving - αντίθεση 2.000.000:1, στα 630 ευρώ και ψήνομαι πολύ άσχημα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσφατα έγινε 2 LG (για τη δουλειά) των 50' πλασμα(~700€) και 32' TFT(299€) και τις δοκίμασα σε όλα τα μεγέθη.Σε ψηφιακό tuner, αναλογικό ,dvd, laptop etc.

Οι τηλεοράσεις έχουν το ίδιο μενού και χρησιμοποιούν το ίδιο τηλεκοντρόλ.Η διαφορά μεταξύ τους είναι τεράστια σε ποιότητα εικόνας.Η πλάσμα υστερεί κατά πάρα πολύ σε σχέση με την lcd.Τα χρώματα είναι ποιό θαμπά και έντονα εώς ψεύτικα.Στην πλάσμα η αλλαγή χρώματος δεν "κόβεται" αλλά επανωτίζει με το διπλανό και χάνεις το κοντράστ.Η lcd φαίνεται ποιό ζωντανή και ανταποκρίνεται ποιο γρήγορα και το ψηφιακό tuner της είναι ποιο ευαίσθητο.

Μπορεί να παρατηρησα τόσες διαφορές λόγω της μεγάλης διαφοράς στις ίντσες αλλά παραθέτω αυτό που είδα.Επίσης λέγεται πως το πλάσμα έχει χρόνο ζωής και μετά για να δουλέψει χρειάζεται αντικατάσταση η αμπούλα πλάσματος χωρίς να ξέρω παραπάνω λεπτομέρεις.

Κατανάλωση

LG plasma 50' = 480 W

LG LCD 32' = 120 W

Προσωπικά δεν θα αγόραζα ποτέ πλάσμα.Θα προτιμούσα μικρότερη σε ίντσες αλλά καλύτερη ποιότητα

Τροποποιήθηκε από τον chdimis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα