Jump to content
Sign in to follow this  
artec12

Πρόβλημα με ρεύματα GLX

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω ενα glx. Το παλικάρι που μου το πούλησε δεν είχε συνδέσει τα φώτα. Εγώ το πήρα και χωρίς να ξέρω πολλά πράγματα, βρήκα στην πλεξούδα ενα καλώδιο, το βολτομέτρησα και έβγαζε 12 volt. Οπότε σύνδεσα τα φώτα εκει πάνω. Δούλευαν όλα μια χαρά, και οι σκάλες στα φώτα. Ξαφνικά σταμάτησαν να δουλέυουν όλα τα φώτα (και του κοντερ, πορειας, πισω). Το έλυσα, επιασα το βολτόμετρο και μετρησα το καλώδιο που τροφοδοτούσε τα φώτα. Έβγαζε 11-12 βόλτ στο ρελαντί, και οταν τραβαγα γκάζι εφτανε η τάση μέχρι και 65-70 βόλτ! Οπότε λογικα τα έκαψε ολα. Ακολούθησα το καλώδιο και ερχόταν κατευθίαν απο τα πηνεία. Τωρα εγώ τι πρέπει να κάνω. Κάτι με ανορθωτή μου είπαν. Εγώ με μια ματιά είδα οτι ο ανορθωτής είχε μια φίσα απο κάτω, και απο πάνω στη βιδα που πιάνει στο σκελετό είχε 1 πράσσινο, 1 μπλε και άλλο ενα καλώδιο, εκ των οποίων τα 2 τελευταία δεν ήταν συνδεδεμένα πουθενά. Πώς θα μπορώ να κρατήσω την τάση του σε επίπεδα μέχρι 12-15 βόλτ? Μπορεί να με βοηθήσει κανείς? Ίσως αν ανέβαζα μια φωτό να μπορούσατε να με βοηθήσετε πιο εύκολα?

Ευχαριστώ πολύ

Τροποποιήθηκε από τον artec12

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εχει μπαταρια το glx ή οχι?

Γενικα στα μηχανακια μικρου κυβισμου δεν μπαινει ανορθωτης (σταθεροποιητης) γιατι η γεννητρια ειναι εξαιρετικα μικρη και η ταση μειωνεται παααρα πολυ οταν βρισκεται υπο φορτιο (ψιλο συρμα περιελιξης αρα μεγαλη εσωτερικη αντισταση) κι ετσι ο σταθεροποιητης ειναι περιττος.

Σε μια vespa που εχω 50cc λειτουργει οπως σου ειπα παραπανω και ολες οι λαμπες δουλευουν με εναλλασσομενο. Αν ομως το μηχανακι εχει μπαταρια (ή ειχε καποτε τελος παντων) ο ανορθωτης ειναι απαραιτητος. Αυτα στα λεω για να καταλαβεις τον τροπο λειτουργιας και να ξερεις πού να ψαξεις και πώς. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχει μπαταρια το glx ή οχι?

Γενικα στα μηχανακια μικρου κυβισμου δεν μπαινει ανορθωτης (σταθεροποιητης) γιατι η γεννητρια ειναι εξαιρετικα μικρη και η ταση μειωνεται παααρα πολυ οταν βρισκεται υπο φορτιο (ψιλο συρμα περιελιξης αρα μεγαλη εσωτερικη αντισταση) κι ετσι ο σταθεροποιητης ειναι περιττος.

Σε μια vespa που εχω 50cc λειτουργει οπως σου ειπα παραπανω και ολες οι λαμπες δουλευουν με εναλλασσομενο. Αν ομως το μηχανακι εχει μπαταρια (ή ειχε καποτε τελος παντων) ο ανορθωτης ειναι απαραιτητος. Αυτα στα λεω για να καταλαβεις τον τροπο λειτουργιας και να ξερεις πού να ψαξεις και πώς. :)

Όχι φίλε μου δέν έχει μπαταρία ούτε είχε. Το θέμα είναι οτι εγώ μέτρησα το καώδιο και κατέβαζε μεχρι και 70 βόλτ όπως είπα και πρίν. Ισως αν βάλω εναν αντιστάτη στο καλώδιο να κρατάει την τάση μεχρι τα 12 βόλτ?

Edit: Ξέχασα να αναφέρω οτι το μοτέρ είναι απο astrea μανάτο, 100αρι μιζάτο (δέν έχει πάνω την μίζα)

Τροποποιήθηκε από τον artec12

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Edit: Ξέχασα να αναφέρω οτι το μοτέρ είναι απο astrea μανάτο, 100αρι μιζάτο (δέν έχει πάνω την μίζα)

Εδω ειναι το ρεζουμε ολο: ο κινητηρας εχει τις προδιαγραφες για φορτιση μπαταριας (ασχετα που δεν εχει) αρα απαραιτητα υπαρχει ανορθωτης. Δεν ξερω τι ανορθωτη εχει ο κινητηρας, παντως γενικα για να δουλεψει πρεπει να υπαρχει μπαταρια. Ετσι λοιπον πρεπει να κανεις καλη μελετη για το τι θα κανεις. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδω ειναι το ρεζουμε ολο: ο κινητηρας εχει τις προδιαγραφες για φορτιση μπαταριας (ασχετα που δεν εχει) αρα απαραιτητα υπαρχει ανορθωτης. Δεν ξερω τι ανορθωτη εχει ο κινητηρας, παντως γενικα για να δουλεψει πρεπει να υπαρχει μπαταρια. Ετσι λοιπον πρεπει να κανεις καλη μελετη για το τι θα κανεις. ;)

Σε 2 μέρες δεν θα είναι πια στα χέρια μου, γιατι κανόνισα να το πουλήσω, 8α βάλω ενα 90αρι πάνω. Οπότε λες το 90αρακι δε θα κατεβάζει τέτοιες τάσεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπότε λες το 90αρακι δε θα κατεβάζει τέτοιες τάσεις?

Οποιοσδηποτε κινητηρας εχει προβλεψη για μπαταρια δε θα δουλεψει αν δε βαλεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οποιοσδηποτε κινητηρας εχει προβλεψη για μπαταρια δε θα δουλεψει αν δε βαλεις.

Δεν είναι φτιαγμένος για μπαταρια ο 90. Δεν εχει ουτε μιζα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν είναι φτιαγμένος για μπαταρια ο 90. Δεν εχει ουτε μιζα

Αφου θα το πουλησεις δωσε 45 ευρο και παρε και πηνεια και πλεξουδα για να ειναι ολα κομπλε....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια αυτα τα μηχανακια δουλευουν μαζι με μπαταρια παρολο που δεν χρησιμευει και σε πολλα και εχουν και ανορθωτη(ειναι αυτο το μικρο διπλα στην ηλεκτρονικη που ειναι σαν να εχει καρφακια) οποτε αλλαξε ανορθωτη και λαμπες ειναι παρα πολυ φθηνα.Δοκιμασε αυτο πριν κανεις οτιδηποτε αλλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα