griniaris 7 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2010 λοιπον χρειαζομαι την βοηθεια οσων γνωριζουν αυτην την βιδα.μετα απο 2 συνεργεια και 3 "μαστορες"δεν μπορεσαν να μου ρυθμισουν αυτες τις βιδες στα καρμπυρατερ,.τα επιασα και με την βοηθεια manual που κατεβασα απο το internet καταφερα να τα ρυθμισω σχεδον!! η μηχανη λειτουργει πλεον καλα,αλλα εχει ενα μικρο προβληματακι . ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΣΒΗΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΝΑ ΑΝΑΒΩ ΜΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΡΕΛΑΝΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΝΟΡΜΑΛ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟ, ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΓΚΑΖΙΟΥ ΧΑΜΗΛΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΛΙΓΟ,ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΠΙΑΣΜΑΤΑ,ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ Η ΒΙΔΑ,ΝΑ ΒΙΔΩΣΩ 'Η ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΒΙΔΩΣΩ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΦΑΣΗ ΜΕ ΚΑΡΜΠΥΡΑΤΕΡ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΝΩΜΕΣ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2010 (τροποποιήθηκε) Όσο την βιδώνεις ανεβαζεις το ρελαντί όσο ξεβιδώνεις το αντίστροφο. Αν σου κρατάει ψιλό ρελαντί όποτε του έρθει(να υποθέσω όταν ζεσταθεί αρκετά η μηχανη, πχ μέσα στην κίνηση κτλ και όταν δώσεις γκάζι επανέρχεται ε?) σημαίνει ότι είναι φτωχό το ρελαντι του, απλά ανέβασε το ελάχιστα 1/8-1/4 της βόλτας. Το δικό μου έτσι έστρωσε γιατί μου τα έκανε και μένα τα κόλπα το θεριό. Ένας παλιός μαστόρας (παππούς πλέον) μου είχε πει το εξής. Τα ρελαντί τα ρύθμιζαν έτσι όταν τότε δεν είχαν μηχανήματα μετρήσεων κτλ: εβγαζαν την σέλα, γέμιζαν ένα ποτήρι νερό μέχρι την μέση, το ακουμπούσαν πάνω στον παπά και κοίταζαν οταν αυξομειώναν το ρελαντί τους κραδασμούς που μετέφερε στο νερό!!!! Όπου έκανε τα λιγότερα "νερά" το υγρό στο ποτήρι ήταν και το κατάλληλο ρελαντί. Πιο ομαλή και γλυκιά λειτουργεία μου έιπε :) Δεν το έχω δοκιμάσει άλλα θέλω πολύ. ΥΓ προυπόθεση για να ρυθμιστεί σωστά είναι η μηχανή να έχει κάνει μια καλή βόλτα να είναι ζεστό το μοτέρ Τροποποιήθηκε Απρίλιος 29 , 2010 από τον lavazutra Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2010 Αντρεα ο φιλος δεν εννοει τη ρυθμιση του ρελαντι αλλα τη ρυθμιση του αερα στο ρελαντι. ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
griniaris 7 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2010 ναι τις βιδες στο κατω μερος των καρμπυρατερ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2010 Φανταζομαι οτι για να γινει σωστα η ρυθμιση απαιτειται η ιδια διαδικασια οπως εχω κανει κι εγω εδω με καποιο αντιστοιχο οργανο. Αν εχω δικιο, πολυ δυσκολα να τα καταφερεις στο περιπου, με το ματι που λενε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2010 (τροποποιήθηκε) my bad....... Παίξε με 1/8 την φορά αφου ζεστάνεις καλά την μότα με μια μικρή "δυνατή" βολτίτσα. Εκεί θα δεις τι παίζει και μόνο έτσι. Το manual μπορεί να λεεί Χ στροφές αλλά ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια μέσα έξω παίζει ρόλο από μηχανή σε μηχανή. Προσωπικά όταν έβαλα το FCR κάθε βδομάδα την πείραζα (ανάλογα την συμπεριφορά της) μέχρι να το φέρω εκεί που ήθελα ( και μετα έπαιξα με αυτά που έγραψα παραπάνω) Παράδειγμα είμαστε 3 με το ίδιο μηχανάκι.....οι 2 με ακριβώς τα ίδια πράγματα πάνω....ο ένας με λίγο διαφορετικά.....αν κάνουμε και οι 3 τις ίδιες με ακρίβεια ρυθμίσεις δεν θα τρέξουν το ίδιο καλά τα μηχανάκια. Για να το φέρεις εκεί που θες......εργαλείο ανα χείρας βόλτα να ζεστάνει....λίγο βίδωμα....βόλτα να δεις τι έκανες.....στάση πείραγμα πάλι και ξανά μανά μέχρι να το φέρεις στα μέτρα σου. Τώρα να καταλάβεις ή να σου πει κάποιος έιναι ελάχιστά πιο πλούσιο ή πιο φτωχό.....στην τύχη θα στο πει. Τροποποιήθηκε Απρίλιος 29 , 2010 από τον lavazutra Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2010 (τροποποιήθηκε) ναι τις βιδες στο κατω μερος των καρμπυρατερ τις οποίες ξετρύπησες...είχαν τάπες . για λέγε, απαντώ διότι έχω το 650... τι φοράει 40άρια ή 38άρια? Τροποποιήθηκε Απρίλιος 29 , 2010 από τον innova 04 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
griniaris 7 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2010 (τροποποιήθηκε) Φανταζομαι οτι για να γινει σωστα η ρυθμιση απαιτειται η ιδια διαδικασια οπως εχω κανει κι εγω εδω με καποιο αντιστοιχο οργανο. Αν εχω δικιο, πολυ δυσκολα να τα καταφερεις στο περιπου, με το ματι που λενε. αυτη ειναι ρυθμιση θεσης των πεταλουδων?δηλαδη να ανoιγουν ταυτοχρονα? η μηχανη ειναι μονουλινδρη και διαβασα στο ιντερνετ οτι δεν χρειαζεται να ειναι ακριβως συγχρονισμενα τα καρμπυρατερ. my bad....... Παίξε με 1/8 την φορά αφου ζεστάνεις καλά την μότα με μια μικρή "δυνατή" βολτίτσα. Εκεί θα δεις τι παίζει και μόνο έτσι. Το manual μπορεί να λεεί Χ στροφές αλλά ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια μέσα έξω παίζει ρόλο από μηχανή σε μηχανή. Προσωπικά όταν έβαλα το FCR κάθε βδομάδα την πείραζα (ανάλογα την συμπεριφορά της) μέχρι να το φέρω εκεί που ήθελα ( και μετα έπαιξα με αυτά που έγραψα παραπάνω) Παράδειγμα είμαστε 3 με το ίδιο μηχανάκι.....οι 2 με ακριβώς τα ίδια πράγματα πάνω....ο ένας με λίγο διαφορετικά.....αν κάνουμε και οι 3 τις ίδιες με ακρίβεια ρυθμίσεις δεν θα τρέξουν το ίδιο καλά τα μηχανάκια. Για να το φέρεις εκεί που θες......εργαλείο ανα χείρας βόλτα να ζεστάνει....λίγο βίδωμα....βόλτα να δεις τι έκανες.....στάση πείραγμα πάλι και ξανά μανά μέχρι να το φέρεις στα μέτρα σου. Τώρα να καταλάβεις ή να σου πει κάποιος έιναι ελάχιστά πιο πλούσιο ή πιο φτωχό.....στην τύχη θα στο πει. το εκανα καιρο αυτο και τελικα βρηκα αυτην την ρυθμιση αρκετα στρωτη τις οποίες ξετρύπησες...είχαν τάπες . για λέγε, απαντώ διότι έχω το 650... τι φοράει 40άρια ή 38άρια? δεν ειχαν ταπες τα καρμπυρατερ ειναι τα mikuni BST 33 Τροποποιήθηκε Απρίλιος 29 , 2010 από τον griniaris Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2010 (τροποποιήθηκε) ωραία.. λοιπόν , καβάλα με 1 νάνο-κατσαβίδι και βόλτα όπως σωστα λένε οι υπόλοιποι... Μόλις ζεσταθεί, ΚΑΤΕΒΑΣΕ το ρελαντί ίσα να μην σβήνει, και άρχισε να βιδώνεις την βίδα μίγματος. Μόλις αρχίσει να ανεβάζει στροφές, ξανακατέβασε το ρελαντί, (μια μεγάλη χειροκίνητη βίδα δεν είναι?) Βίδωσε πάλι την βίδα του μίγματος, για να ανεβάσει στροφές.... Επανάφερε το ρελαντί, αν χρειάζεται στις σωστές στροφές.... Μια φορά είναι αρκετή και 99% θα είσαι οκ. Αλλαγές σε φίλτρα, εξάτμιση κλπ ? Χλμ? Καθαρίσθηκε το σωμα του καρμπυρατερ? αλλαγή κάνα ζιγλέρ? Τροποποιήθηκε Απρίλιος 29 , 2010 από τον innova 04 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
griniaris 7 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2010 ωραία.. λοιπόν , καβάλα με 1 νάνο-κατσαβίδι και βόλτα όπως σωστα λένε οι υπόλοιποι... Μόλις ζεσταθεί, ΚΑΤΕΒΑΣΕ το ρελαντί ίσα να μην σβήνει, και άρχισε να βιδώνεις την βίδα μίγματος. Μόλις αρχίσει να ανεβάζει στροφές, ξανακατέβασε το ρελαντί, (μια μεγάλη χειροκίνητη βίδα δεν είναι?) Βίδωσε πάλι την βίδα του μίγματος, για να ανεβάσει στροφές.... Επανάφερε το ρελαντί, αν χρειάζεται στις σωστές στροφές.... Μια φορά είναι αρκετή και 99% θα είσαι οκ. Αλλαγές σε φίλτρα, εξάτμιση κλπ ? Χλμ? Καθαρίσθηκε το σωμα του καρμπυρατερ? αλλαγή κάνα ζιγλέρ? [/quote φιλτρο μαμας και εξατμιση στα συνεργεια που το πηγα και δεν το καταφεραν να το φτιαξουν μου ειπαν οτι καθαριστηκαν καλα τα καρμπυρατερ επισης τα ζιγκλερ ειναι αυτα που φοραει η μαμα εταιρεια. δηλαδη μου λες να το παρω παλι απο την αρχη!!!! η ρυθμιση που εχω κανει τωρα και παει καπως καλυτερα το μηχανακι αποκλειεται να ειναι καπου εκει γυρο σε στροφες η σωστη ρυθμιση? ρωταω αυτο γιατι εχει αποκτηση το χουη η μηχανη οταν την βαζεις μπρος ν α κραταει λιγο ρελαντικαι μετα να στρωνει Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2010 φιλτρο μαμας και εξατμιση στα συνεργεια που το πηγα και δεν το καταφεραν να το φτιαξουν μου ειπαν οτι καθαριστηκαν καλα τα καρμπυρατερ επισης τα ζιγκλερ ειναι αυτα που φοραει η μαμα εταιρεια. Mήπως σήμανε ώρα για αλλαγή τους? και μαζί και τα pilot ζιγκλέρ ? δηλαδη μου λες να το παρω παλι απο την αρχη!!!! η ρυθμιση που εχω κανει τωρα και παει καπως καλυτερα το μηχανακι αποκλειεται να ειναι καπου εκει γυρο σε στροφες η σωστη ρυθμιση? όχι απαραίτητα, εφόσον είσαι ήδη σε αυτό το στάδιο ,μάλλον μικρορύθμιση θέλει.. Δες αν την ''παίρνει'' ..... ρωταω αυτο γιατι εχει αποκτηση το χουη η μηχανη οταν την βαζεις μπρος ν α κραταει λιγο ρελαντικαι μετα να στρωνει Αν όχι, τότε θα σου έλεγα να αντικαταστήσεις τα ζιγκλέρ και τις βελόνες και τις φλογέρες.... Αν τα κάνεις ένα-ένα, θα παιδευτείς, και θα πρέπει να κρατάς αρχείο, Μάλλον έχει αρκετά χλμ, και χρειάζονται αλλαγή. Οικονομικά πάντως θα ξεκίναγα να αλλάξω τις βελόνες... Μετά βέβαια πάαααααααααααλι ρύθμιση..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες