mindiee5 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2010 γεια σας παιδιά.. με αφορμή τα topics περί ασφάλειας, θα ήθελα να θέσω το παρακάτω θέμα... οι χαμηλού ύψους αναβάτες προσφέρουν ασφάλεια στους υπόλοιπους οδηγούς έχοντας ένα ύψος χαμηλότερο από τον μέσο οδηγό; δηλαδή το ύψος μπορεί να αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για έναν οδηγό ώστε να απέχει ολοκληρωτικά από τη διαδικασία της οδήγησης; ασφαλώς δε μιλάμε για μηχανές τύπου ΚΤΜ αλλά γενικότερα για χαμηλού ύψους μηχανές... αλλά ακόμα και τότε, τί γίνεται; οι απόψεις σας είναι πολύτιμες... έχω και στο μυαλό μου ένα περιστατικό να διηγηθώ, αν θέλετε να το ακούσετε μου λέτε... ευχαριστώ για άλλη μια φορά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackmanGR 528 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2010 (τροποποιήθηκε) Αν θες να μειωσεις το υψος της μηχανης μπορεις να τροποποιησεις και την σελα αναλογος για να μην πειραξεις αναρτησεις. Αν ειναι εφικτο στη μηχανη που εποκριτε να οδηγησης Τροποποιήθηκε Απρίλιος 22 , 2010 από τον BlackmanGR Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mindiee5 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2010 ..οι πιο "κοντοί" αναβάτες ωστόσο, μπορούν να γίνουν εξίσου ικανοί οδηγοί; ή έχουν το "μειονέκτημα" λόγω του ύψους τους; σε άλλο τόπικ που ρωτούσα, μου απαντούσατε ότι καλό είναι να φτάνουν οι μύτες και των δύο ποδιών.. αυτός είνα ο κανόνας που γενικά ισχύει; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
yamahito 515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2010 οχι δε θελουμε ν ακουσουμε..αντε πες καταρχην καλο ειναι η μοτο που θα παρουμε ν ανταποκρινεται οσο γινεται πιο πολυ στα θελω μας την ικανοτητα μας, εμπειρια μας..υψος μας, φυλο κλπ απο εκει και περα..υπαρχουν τροποι να ερθει μια μοτο πιο πολυ στα μετρα μας πχ κοψιμο αφρωδους σελας, χαμηλωμα μηχανης/σελας οπου γινεται αλλαγη μοχλικου για να ειναι πιο χαμηλη η μηχανη/σελα αν η μηχανη ειναι ψηλη ..και δεν παταμε καλα.. σιγουρα χρειαζεται πολυ προσοχη..στο ανεβα/κατεβα.. σε παρκαρισμα σε ανηφορες[καλο ειναι ν αποφευγεται] μια γυναικα συνηθως εχει μικροτερο αναστημα..καθως και μυικη δυναμη για μηχανη ψηλη, βαρεια κλπ... αλλα τιποτα δεν ειναι απολυτο...σιγουρα ομως οταν καποιος/α δεν πατα καλα κατω εχει καποιες αντικειμενικες δυσκολιες ..μια ακομη ειναι να σπρωξεις τη μηχανη με τα ποδια οποτε ιδιαιτερη προσοχη.. με τον καιρο παντως..λογω συνηθειας κι εμπειριας..η δυσκολια λιγοστευει..αλλα παντα χρειαζεται προσοχηκαλο ειναι να φτανουν οι μυτες..κι αν γινεται να πατα και το ποδι ολο κατω.. αλλα αυτο εχει να κανει και με το βαρος της μηχανης.. αλλο να συγκρατεις στις μυτες μια στρητ οπως το ybr 145 κιλα κι αλλο τα gsr, hornet που ειναι 200 κιλα.. το πρωτο πχ θα σε δυσκολευε πολυ λιγοτερο εσενα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mindiee5 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2010 λοιπόν, θα σας μιλήσω για μια ιστορία που έγινε πέρσι... σε ένα μαγαζί μιας γνωστής μου, είδα μια er6n και είδα ένα πολύ ψηλό παιδί και σκέφτηκα ότι αυτός θα είναι ο οδηγός.. όχι ότι ενδιαφέρομαι για τέτοιου είδους ακριδάκι αλλά σκέφτηκα να του ρωτήσω πώς του φαίνεται η οδήγηση σε ένα τέτοιο εργαλείο... μου απάντησε, δεν είναι δικιά μου η μηχανή, τη μηχανή την έχει το παλικάρι και ήρθε ένα παλικάρι που δεν θα σκεφτόμουν ότι θα οδηγούσε ένα τέτοιο θηρίο, και μου είπε ότι είναι πολύ ευχάριστη στην οδήγηση και άνετη και βολική εκείνη την στιγμή ανατρίχιασα και πραγματικά τον θαύμασα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! μπράβο τον λεβέντη σκέφτηκα, πρέπει να τα έχει βρει απόλυτα με το μηχάνημά του, η ισορροπία του θα είναι εξαιρετική και αξιοζήλευτη! αν είναι να μπορέσω κι εγώ κάποτε να οδηγήσω μηχανή, είμαι πρόθυμη να ανακαλύψω την καλύτερη πατέντα του κόσμου!! εύχομαι να μην σας ακούγονται θεωρητικές οι ερωτήσεις μου, απλά θα ήθελα να έχω ένα ουσιαστικό οκ από ένα τέτοιο φόρουμ, πριν προχωρήσω στο επόμενο πρακτικό βήμα, με σιγουριά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
yamahito 515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2010 το παιδι αυτο γιατι το θαυμασες δηλ; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nxcbr 1.299 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2010 (τροποποιήθηκε) Το ύψος δεν είναι απαραίτητα και μειωνέκτημα πάρε για παράδειγμα την διαφορά ROSSI και STONER. Τώρα στην καθημερηνώτητα καλό θα ήταν να είναι η μηχανή στα μέτρα μας. Έχω δει άνθρωπο με πρόβλημα σοβαρό (νάνος) να οδηγεί μπόμπο (αυτά τα μικρά) και τον χάρικα ιδιαίτερα, άσε που το πήγαινε κι' όλας το μηχανάκι ήταν ωραίος σου λέω. Φαντάσου τώρα ένας στα δυο μέτρα πάνω σε αυτόν τον μπόμπο, στην πρώτη στροφή έχει φάει σαβούρα αφού θα κλειδώσει το τιμόνι στα γόνατα του, έτσι και οι χαμηλού αναστήματος καλό θα ήταν να πάρουν κάτι στα μέτρα τους, χωρίς παντα αυτό να είναι απόλυτο έτσι ; Τροποποιήθηκε Απρίλιος 22 , 2010 από τον nxcbr Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mindiee5 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2010 γιατί δεν θα πίστευα ότι θα μπορούσε να κουμαντάρει τέτοιο τερατάκι!!! πίστευα ότι η μηχανή έχει να κάνει πιο πολύ με το ύψος και ίσως κόλλησα με αυτό, με τυπικά πράγματα και όχι ουσιαστικά όπως μετά σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι η ευελιξία του αναβάτη, κυρίως η ισορροπία και η εμπειρία του και ασφαλώς η αγάπη του που πρέπει να ήταν ιδιαίτερη και εξαιρετική... μακάρι να τον ήξερα λίγο περισσότερο, αλλά δεν είχα την άνεση να του μιλήσω πιο πολύ..έφευγε τότε και δεν ήθελα να τον ζαλήσω με τις δικές μου σκέψεις όπως κάνω εδώ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
yamahito 515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2010 δεν ειναι μονο το υψος ειναι κι η εμπειρια...το βαρος της μηχανης..πολλα πχ ενα ybr, cbf, vtr 250 θα το κουμανταρεις πολυ πιο ευκολα απο μηχανες που ειναι ιδιο υψος περιπου..αλλα πιο βαρειες..στα 200 κιλα.. σου γυαλισε το er6 δηλ; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mindiee5 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2010 (τροποποιήθηκε) τώρα που είπες φίλε μου για τους αναβάτες του motoGP έχω να σας πω και αυτή την αστεία ιστορία... πριν κάποια χρόνια, πήγα σε ένα μαγαζί για να ρωτήσω τον υπεύθυνο για το cbr125 εάν το καλύπτει το ύψος μου και μου είπε 'πολλοί αναβάτες του motoGP είναι στο ύψος σου' και έκανα το λάθος να τον ρωτήσω 'τί είναι το motoGP' [τί μεγάλος λάθος που δεν το ήξερα!] ...και παιδιά, τσατίστηκε τόσο που σχεδόν με έδιωξε από το κατάστημα... το πιστεύετε;; [απάντηση για το αν μου γυάλισε το er6n] όχι, έτσι ήταν η φάση της εποχής να μαθαίνω τις εμπειρίες των αναβατών για τις μηχανές τους και να τους "κλέβω" λίγο χαρά.... καλά που δεν ήξερα το φόρουμ πέρσι που περνούσα αυτή την φάση!!! Τροποποιήθηκε Απρίλιος 22 , 2010 από τον mindiee5 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
yamahito 515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2010 ναι το πιστευουμε πχ ο πεντροσα ειναι ο πιο κοντος.. οπως και να εχει στα motogp ειναι αλλιως..γιατι απλα ανεβαινεις κι οδηγας.. δεν εισαι συνεχεια στο σταματα, ξεκινα..ανεβα, κατεβα..παρκαρε..ανεβα πεζοδρομια κλπ πραγματα που θα κανεις σε καθημερινη χρηση Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mindiee5 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2010 ..αύριο θα ξαναείναι μια μεγάλη μέρα που θα γίνουν οι σοβαρές συζητήσεις, και θα έρθει για support ο κολλητός και συν-XTακιας σου στο κατάστημα.... ...και η αλήθεια όλη σε λίγο καιρό στην πίστα των μαθημάτων.... θα σας κρατάω ενήμερους.. πάντως σχετικά ενθαρρυντικά τα λόγια σας, δεν σκοπεύω προς το παρόν και προς το μέλλον να ξεπεράσω ότι σας έχω γράψει σε προηγούμενα ποστς... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackmanGR 528 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2010 Αντε και αυριο θα βγαλω βιντεο τον Νιαρ να προσπαθει να ανεβει στο DT :whistling: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Niar 309 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2010 Αντε και αυριο θα βγαλω βιντεο τον Νιαρ να προσπαθει να ανεβει στο DT :whistling: Και οι κοντοι εχουμε δικαιομα στις ψηλες μηχανες :P Μην μασας και εγω 1.70 ειμαι και ειχα αγχος αμα θα παταω σε μηχανες motocross που εχουν σελα 1 μετρο, συνηθεια ειναι. :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Whatevier 1.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2010 Και οι κοντοι εχουμε δικαιομα στις ψηλες μηχανες :P Μην μασας και εγω 1.70 ειμαι και ειχα αγχος αμα θα παταω σε μηχανες motocross που εχουν σελα 1 μετρο, συνηθεια ειναι. :D Εισαι μικρος εσυ θα ψηλωσεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adnis 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2010 δεν παίζει ρόλο το ύψος, αλλά κατά πόσο το "έχεις" το άθλημα ;) αν είναι να έχει κάποιος πλεονέκτημα, τότε είναι οι κοντοί, γιατί "κουμπώνουν" καυτερά με την όλη αεροδυναμική της μηχανής. οι ψηλοί έχουν βέβαια το πλεονέκτημα να μπορούν να χειρίζονται τη μηχανή όταν είναι στάσιμη λόγω του ότι τα πόδια τους ακουμπάνε καλύτερα κάτω. αλλά όλα είναι θέμα συνήθειας και εξοικείωσης με τη μηχανή σου, και θέμα γνώσεων :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2010 (τροποποιήθηκε) Αντε και αυριο θα βγαλω βιντεο τον Νιαρ να προσπαθει να ανεβει στο DT :whistling: και που να δεις εμενα να προσπαθω να ανεβω στο ΤΤ του gee η να βαλω μπροστα το dt του γιαμαχακια (1,73) αλλα νομιζω οτι αν ξεκινησει η μοτο το υψος δε παιζει ρολο εκει που θα παιζει ειναι σε μανουβρες σκαλοπατια κλπ νομιζω εμενα πχ ανα διαστηματα τρωω καμια στατικη λογο υψους αν και αυτο πιο πολυ γιατι δε προσεχω... ανετα αποφευγονται αυτες... κοινος οτι υψος και να χεις μη μασας και ονειρεψου οτι μοτο γουσταρεις Τροποποιήθηκε Απρίλιος 23 , 2010 από τον Al_Bandy Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2010 Ναι αλλα δεν μας ειπες τι υψος εχεις. Ισως πραγματικα να ειναι δυσκολο στην αρχη αλλα στην πορεια θα το συνηθισεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mindiee5 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2010 (τροποποιήθηκε) ναι παιδιά, συγγνώμη, το έγραψα σε άλλο ποστ αυτό και ξεχάστηκα.. είμαι 1.56. το cbr125 το έφτανα όταν το είχα δοκιμάσει τότε σε εκείνο τον άνθρωπο που τον εκνεύρισα μη γνωρίζοντας το motoGP. σήμερα θα ξαναρωτήσουμε με τον XTάκια και με σιγουριά να μου δώσουν την απάντηση για το vtr250 και θα ξαναδοκιμάσω να "ζυγίσω" το cbr.. πάντως το πρόγραμμα γυμναστικής άρχισε, που είχα αναφέρει σε άλλο post.. σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας!! :) Τροποποιήθηκε Απρίλιος 23 , 2010 από τον mindiee5 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spad 60 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2010 Είμαι 1,7!! Θαυμάστε με!!! :uglystupid2: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mindiee5 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2010 συγγνώμη κύριε spad αλλά τί εννοείτε; το 1.70 είναι πολύ ωραίο και ιδανικό ύψος για μηχανή πιστεύω.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Voliminal 48 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2010 Το 'χα ποστάρει και παλιά, το παιδί που είχε το TTR πριν απο εμένα είναι 1.60 Μια χαρά τα κατάφερνε, 1 χρόνο το είχε το μηχανάκι, βέβαια μερικές φορές χρειαζόταν πεζοδρόμιο αλλά ντάξει Μετά πήρε YZF 426 με motocross τροχούς Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Pilgrimage 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2010 απορία το 'χω.με το ένα πόδι κάθονται?btw είδα χτες ένα ktm 990 και ήταν ποιό χαμηλό από το dr ενός φίλου μου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mindiee5 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2010 μπράβο στα παλικάρια που είναι τόσο ευέλικτοι οδηγοί με τέτοια ισορροπία!!΄ παίρνουμε και όμορφα παραδείγματα εμείς οι διστακτικοί και προβληματισμένοι!! όντως η μηχανή σου ψηλή για τέτοιο ύψος...χαρά στη δύναμή του!!! και πάντα τέτοια, άξιος οδηγός!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Μενιδιάτης 518 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2010 οι χαμηλού ύψους αναβάτες προσφέρουν ασφάλεια στους υπόλοιπους οδηγούς έχοντας ένα ύψος χαμηλότερο από τον μέσο οδηγό; δηλαδή το ύψος μπορεί να αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για έναν οδηγό ώστε να απέχει ολοκληρωτικά από τη διαδικασία της οδήγησης; Οχι, όχι, όχι! Έπικίνδυνο (σχετικά) είναι να μην φτάνεις καλά τη μηχανή σου, δηλαδή να μην έχεις τον απόλυτο έλεγχο. Κοίτα, μπορεί να είσαι 1,60 και να έχεις μακρυά πόδια ή μπορεί να είσαι 1,70 με κοντά πόδια. Παίζουν πολλά... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες