Jump to content
Sign in to follow this  
NiKhTaC

Νεκροταφειο Ελευσινας-Στελιος Καζαντζιδης

Recommended Posts

εδω και αρκετα χρονια ηθελα να επισκευθω το μνημα του Στ.Καζαντζιδη..και επιτελους στις 21-3-10 μου δοθηκε η ευκαιρια..την περασμενη Κυριακη δηλαδη...το θεαμα μολις εφτασα στο σημειο (νεκροταφειο Ελευσινας) πληρως απογοητευτικο...ενας εντελως απλος και λιτος οικογενειακος ταφος...το θεμα δεν ειναι η λιτοτητα του ομως τοσο..αλλα η βρωμια και το χωμα το οποιο υπηρχε πανω στον ταφο...το χωμα εχει γινει ενα με το μαρμαρο...βαζα λουλουδιων αναποδογυρισμενα...ουτε ενα λουλουδι...μονο απο καποιους απλους καθημερινους συνανθρωπους μας...που ειχαν την καλοσυνη να αφησουν ενα λουλουδι, και να αναψουν το καντηλακι του Στελιου...πικραθηκα πολυ..περιμενα ενα θεαμα εντελως αλλιωτικο..και ειδα την πληρη παραμεληση και γενικα μηδενικο ενδιαφερον για τον ταφο του Στελιου...και μου γεννηθηκε αμεσως το ερωτημα..η κυρα Βασω ηξερε να βγει στα καναλια..και να παραπονεθει πως και καλα στην συναυλια που εγινε προς τιμην του Στελιου πριν λιγο καιρο οτι βεβηλωθηκε το ονομα..και γενικα οπου υπαρχει εισπραξη εμφανιζεται η κυρια αυτη...που ειναι λοιπον ? δυσκολο να παει μια φορα την εβδομαδα να καθαρισει? ή να βαλει μια γυναικα να το κανει? μονο οταν παιζουν φραγκα τρεχει και κοβεται..αισχος..τι να πω..μονο απογοητευση...και ο λογος που ανοιξα αυτο το θεμα ειναι γιατι δεν περιμενα κατι τετοιο...στον Στελιο..γιατι ολοι μας λιγο πολυ εχουμε ακουσει και τραγουδησει τραγουδια του...και πολλους τους συντροφευουν...ουτε μια πλακα..μια αφιερωση..οτι υπηρχε απο συλλογους φιλων και απο απλο κοσμο..ελπιζω καποιοι αναζητωντας το ονομα του Στελιου στο διαδικτυο να δουνε αυτο το θεμα μου..να φαινεται η αληθεια...οριστε και μερικες προχειρες φωτο πιο κατω...DSC00286.jpg

DSC00285.jpg

DSC00283.jpg

DSC00280.jpg

DSC00278.jpg

DSC00276.jpg

και απο τις εικονες δεν ειναι τοσο εμφανες το χωμα και γενικα η ολη υποθεση...

Τροποποιήθηκε από τον NiKhTaC

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

..Tι ψαχνεις.. Τα βιντεακια και οι δισκοι μετρανε.. Τα "μνηματα".. :nono: :nono:

στην συγκεκριμενη περιπτωση μονο τα λεφτα και τα ποσοστα φαινεται πως μετρανε.. :mB_faskelo::kaaaala:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο Στελιος για μενα ειναι ενας απο τους ανθρωπους που οσα "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" και "ΣΕΒΑΣΜΟΣ" να πεις,ισως ειναι λιγα...

Οσο για τους ταφους,ειμαι οπαδος της αποψης οτι θα επρεπε ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οταν φευγουμε απο τη ζωη,να εχουμε ενα χωρο απλα για ταφη οσο πιο λιτο οσο πιο απλο,εξω απο φανφαρες και συνοδειες με Φιλαρμονικες και "δακρυβρεχτα" show!Τιποτα...ενα ξυλινο Σταυρο και ενα κομματι γης...ΟΛΟΙ! Ο σεβασμος στον νεκρο,οπως και η στεναχωρια που φευγει,ειναι ΠΟΛΥ προσωπικο ζητημα και δεν αφορα δημοσιοτητες και απονομες "τιτλων".

Τροποποιήθηκε από τον mAthosalas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ο σεβασμος στον νεκρο,οπως και η στεναχωρια που φευγει,ειναι ΠΟΛΥ προσωπικο ζητημα και δεν αφορα δημοσιοτητες και απονομες "τιτλων".

αυτο ακριβως ... δεν ξερεις ποια ηταν η συμπεριφορα τις κυριας Βασως οταν ο ανθρωπος ηταν ζωντανος τι ενιωθε γ'αυτον και αν τον αγαπουσε και ΑΝ πιστεύει οτι το νεκρο σωμα ειναι ενα αδειο κελυφος και ο ανθρωπος τις ζει μεσα τις απο την αγαπη τις γ'αυτον και τις αναμνησης τις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο Στελιος για μενα ειναι ενας απο τους ανθρωπους που οσα "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" και "ΣΕΒΑΣΜΟΣ" να πεις,ισως ειναι λιγα...

Οσο για τους ταφους,ειμαι οπαδος της αποψης οτι θα επρεπε ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οταν φευγουμε απο τη ζωη,να εχουμε ενα χωρο απλα για ταφη οσο πιο λιτο οσο πιο απλο,εξω απο φανφαρες και συνοδειες με Φιλαρμονικες και "δακρυβρεχτα" show!Τιποτα...ενα ξυλινο Σταυρο και ενα κομματι γης...ΟΛΟΙ! Ο σεβασμος στον νεκρο,οπως και η στεναχωρια που φευγει,ειναι ΠΟΛΥ προσωπικο ζητημα και δεν αφορα δημοσιοτητες και απονομες "τιτλων".

+1000 :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον ΗΛΙΑΣΚΤΜ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκεί που πάω δεν περνά

το δάκρυ και ο πόνος

Τα βάσανα και οι καημοί,

εδώ θα μείνουν στη ζωή

Κι εγώ θα φύγω μόνος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα μνηματα με μαρμαρα ή με γρανιτη ή με πασης λογης δεντρα και φυτα θα φερουν πισω τον ανθρωπο;

Ή μηπως τα τρισαγια, τα προσφορα, οι αρτοκλασιες, τα μνημοσυνα;

Ολα αυτα ειναι για να τα παιρνουν οι παππαδες οι ζαχαροπλαστες οι φουρναρηδες κτλ κτλ.

Ο ανθρωπος σου οσο ειναι εν ζωη κοιτας να τον προσεχεις και να τον αγαπας, να του δειχνεις την εκτιμηση που του αρμοζει. Αμα φυγει και μετα τελος, ολα χαθηκαν. Ολα τα υπολοιπα ειναι για τα ματια του κοσμου.

Δεν υπαρχει μετα θανατον ζωη και τα λοιπα και τα λοιπα. Αυτο ειναι ενα κατασκευασμα του ανθρωπου για να απαλυνει ο πονος απο τον χαμο του αγαπημενου μας. Ολα αυτα ειναι υποκρισια.

Και την υποκρισια τη βλεπω καλα και μεσα στη δουλεια μου και μην σας φαινεται παραξενο οτι παραπανω εγραψα για φουρναρηδες.

Μου ερχονται στο μαγαζι και μου ζηταν αρτους για αρτοκλασια και προσφορα για μνημοσυνα Ε λοιπον το 95% τα κανουν ολα απο καθαρη υποκρισια χωρις κανενα σεβασμο στο νεκρο. Μεχρι και παζαρια μου κανουν.

Πελατης: Ποσο εχει η αρτοκλασια;;

Εγω: 2.5€το κομματι επι πεντε 12.5€

Πελατης: Α τοσο πολυ ε;;; Μηπως τα προσφορα ειναι πιο φτηνα;

Εγω: Ναι εχουν 1€ το ενα.

Πελατης: Α καλα τοτε θα μου κανεις 5. Ενταξει;

Ενταξει.

Πελατης: Να σου πω ομως προσφορα κανουν 5 ή θελουν μονο ενα;

Εγω: Δεν ξερω τι να σας πω. Αλλοι κανουν 5 αλλοι 1 μονο.

Πελατης: Κανε μου καλυτερα 1 να μην λεει και ο παπας.

Εγω: Καλα.

Πελατης: Ποσο ειπαμε οτι εχει;

Εγω: 1€

Πελατης: Ενταξει.

ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ :mB_faskelo:

Ετσι καπως και ο κυκλος συνεχιζεται.

Και μη βιαστει κανεις να σκεφτει οτι ετσι χανω και με πειραζει και το εγραψα. Εγω το δηλωσα οτι αυτα τα θεωρω περιττα και αν μπορουσα να μην κανω καθολου θα ηταν ακομα καλυτερα. Θες να δωσεις λεφτα σε μενα στο ζαχαροπλαστη στον παπα;

Μην το κανεις. Τραβα κατεθεσε τα στο παιδικο χωριο SOS ή σε καποιο παρομοιο ιδρυμα να πιασουν και τοπο βρε αδερφε.

Και μιλαμε τωρα για το αν ειχε πανω το μνημα του "αθανατου" Στελλιου χωμα ή λουλουδια!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τραβα κατεθεσε τα στο παιδικο χωριο SOS ή σε καποιο παρομοιο ιδρυμα να πιασουν και τοπο βρε αδερφε.

Εδώ και αιώνες όμως έχουν πειστεί οι πιστοί ότι έτσι αναπαύουν την ψυχή των ποθαμένων τους, οι οποίοι προφανώς είναι τόσο σπάστες, που αν οι ζώντες δώσουν τα ίδια λεφτά σε ένα χωριό SOS, θα τους τα έχουν μαζεμένα μετά.

Ποιος θέλει να πετύχει φάτσα κάρτα την τσατισμένη πεθερά του άμα τη αφίξη στην πόρτα του άλλου κόσμου. :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευτυχως που εγω δεν συγκαταλλεγομαι στους πιστους.:P

Οσο για την πεθερα μου: :lipssealed::whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσκύνημα στον τάφο ενός θνητού και μάλιστα κάνουμε και θέμα για την κατάσταση του τάφου.

Τα ελληνικά νεκροταφεία είναι ο ορισμός της ματαιοδοξίας και των συμπλεγμάτων του Έλληνα, ο οποίος πληρώνει χιλιάδες ευρώ για το εντυπωσιακό φέρετρο και για τον μαρμάρινο τάφο-μαυσωλείο, για να βλέπουν οι διπλανοί και να ζηλεύουν. Να δείξουμε πόσο πολύ αγαπούσαμε αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο που θάψαμε.

Και μετά δώστου μνημόσυνα και κόλυβα και κουλουράκια και δώστου θεος σχωρέσητον... Είναι πάντως παράδοξο να δέχονται οι παπάδες τα μνημόσυνα όταν ο Θεός ξεκάθαρα έχει πεί ότι η ψυχή του ανθρώπου μπορεί να συγχωρεθεί όσο είναι το σώμα εν ζωή. Έτσι και πεθάνει το σώμα, η ψυχή ότι έκανε, έκανε. Δεν την σώζει ούτε το τάμα, ούτε το μνημόσυνο, ούτε το τρισάγιο.

Έχουμε πολύ σημαντικότερα προβλήματα από τον τάφο του Καζαντζίδη και αν ανάβει το καντήλι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:offtopic:

Παντως ρε παιδια εκεινα τα κεκακια που δινουν στα μνημοσυνα ειναι απιστευτα..

Ειχα φιλο το γιο του νεκροθαφτη και καταβροχθιζα τονους :_innocent:

:offtopic:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα ελληνικά νεκροταφεία είναι ο ορισμός της ματαιοδοξίας και των συμπλεγμάτων του Έλληνα, ο οποίος πληρώνει χιλιάδες ευρώ για το εντυπωσιακό φέρετρο και για τον μαρμάρινο τάφο-μαυσωλείο, για να βλέπουν οι διπλανοί και να ζηλεύουν. Να δείξουμε πόσο πολύ αγαπούσαμε αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο που θάψαμε.

Και μετά δώστου μνημόσυνα και κόλυβα και κουλουράκια και δώστου θεος σχωρέσητον... Είναι πάντως παράδοξο να δέχονται οι παπάδες τα μνημόσυνα όταν ο Θεός ξεκάθαρα έχει πεί ότι η ψυχή του ανθρώπου μπορεί να συγχωρεθεί όσο είναι το σώμα εν ζωή. Έτσι και πεθάνει το σώμα, η ψυχή ότι έκανε, έκανε. Δεν την σώζει ούτε το τάμα, ούτε το μνημόσυνο, ούτε το τρισάγιο.

Συμφωνω απολυτως!!!Ακριβως εδω ειναι το ΠΑΝΗΓΥΡΙ και η κερδοσκοπια-κερδοφορια που ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ!!! Ολοκληρη επιχειρηση εχει στηθει γυρω απο την τελετη του θανατου ...απο τους Παπαδες που ψαλλουν εως τους μαρμαραδες και τους ταφους επι ενοικιαση κλπ κλπ κλπ...Ενα σωρο ΤΖΑΜΠΑ χρηματα που δεν προσφερουν απολυτως ΚΑΜΜΙΑ ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ στον θανοντα αλλά που απεναντιας κανουν καποιους επιτηδειους να θησαυριζουν ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ τον ανθρωπινο πονο...ισα-ισα που καταντανε γραφικά και ανουσια μη μπορωντας να καλυψουν την ανθρωπινη ματαιοδοξια και ηλιθιοτητα.:banned:

Ειπαμε ο σεβασμος στον νεκρο ανεκαθεν ηταν ακομα και αιτια συνθηκολογησης ειρηνης εν καιρο πολεμου αλλά οχι λουλουδια και στεφανια λες και παμε σε κανα πανηγυρι...:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για καποιους ισως δεν μετρανε ταφοι, μνημεια και τα σχετικα..ειναι αναλογα το πως ομως βλεπεις τον ανθρωπο που βρισκεται εκει μεσα...και για μενα ο Στελιος ηταν κατι το διαφορετικο..κατι αξιο σεβασμου ως εκει που δεν περνει...δεν μπορεις να βγαινεις και να σκιζεσαι για καποιου το ονομα..και εκει που πλεον βρισκεται να το εχεις γραψει στα @@@ σου ....

επισης δεν μιλησα ουτε για λουλουδια, ουτε για μεγαλοπρεπει μνημεια..απλα να υπηρχαν καποια λουλουδια..οχι τιποτα...να υπηρχε καθαριοτητα...δεν σημαινει πως οταν ο ταφος καποιου ανθρωπου εχει λουλουδια και ειναι καθαρος και σε γενικες γραμμες περιποιημενος πως ειναι για πανηγυρια..ο καθενας μας ισως το αντιλαμβανεται αλλιως..για αλλους μετραει ο ταφος και το ολο θεμα..για αλλους δεν εχει να πει τιποτα...αλλα οχι και για τα πανηγυρια..

Τροποποιήθηκε από τον NiKhTaC

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχουμε πολύ σημαντικότερα προβλήματα από τον τάφο του Καζαντζίδη και αν ανάβει το καντήλι

+ όσα θες....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εφοσον εχετε σημαντικοτερα πραγματα να ασχοληθειτε..αναρωτιεμαι εγω τωρα γιατι ποσταρετε στο θεμα αυτο τοτε..τεσπα.. :closed-topic:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο καθένας όπως νιώθει παιδιά.

Τροποποιήθηκε από τον renovatio

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τον ίδιο λόγο που δημιούργησες και εσύ αυτό το θέμα.

εγω δεν το δημιουργησα με σκοπο να πω πως εχω αλλα σημαντικοτερα πραγματα να κανω...απλα εξεφρασα την απογοητευση που ενιωσα μολις το ειδα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν εκφράζεις δημόσια την απογοήτευση σου για ένα θέμα, λογικό δεν είναι εκφραστούν πάνω σε αυτή τη θέση σου και κάποιοι άλλοι?

Το παράδοξο θα ήταν να συμφωνούσαμε όλοι ή να μην απαντούσε κανείς.

Πιστεύω πως δείχνεις τον σεβασμό σου σε κάποιον με τις πράξεις και τα λόγια σου σε ότι έχει σχέση να κάνει με τον άνθρωπο και όχι αν σκουπίζεις το μνήμα και βάζοντας λουλούδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν εκφράζεις δημόσια την απογοήτευση σου για ένα θέμα, λογικό δεν είναι εκφραστούν πάνω σε αυτή τη θέση σου και κάποιοι άλλοι?

Το παράδοξο θα ήταν να συμφωνούσαμε όλοι ή να μην απαντούσε κανείς.

Πιστεύω πως δείχνεις τον σεβασμό σου σε κάποιον με τις πράξεις και τα λόγια σου σε ότι έχει σχέση να κάνει με τον άνθρωπο και όχι αν σκουπίζεις το μνήμα και βάζοντας λουλούδια.

λογικοτατο ειναι και εννοειται πως καποιος θα απαντησει..αλλα ο τροπος που απανταμε...παρατηρησα μια διαθεση για "μειωση" του θεματος και οτι ειναι παραλογο το ολο θεμα...τωρα το εθεσες πιο σωστα με την λεξη που ειπες "Πιστεύω" γιατι ο καθενας εχει την αποψη του..αλλα πριν μιλησες λες και ηταν κατι το υπερβολικα γελοιο ολο αυτο..για σενα ισως, για μενα ομως με τιποτα! τελος παντων το θεμα για μενα ειναι ληξαν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι μάρμαρα και μαλακίες καμμια σημασια δεν εχουν αυτες οι κατινιες .Τον άνθρωπο που αγαπάς τον κουβαλάς μέσα σου για πάντα ο ταφος του ειναι στην καρδια σου στο μυαλο σου τον θυμασαι και γελας η κλαις κατα περιπτωση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1908

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα