Jump to content

Recommended Posts

Εγώ ρε παιδιά έχω πάρει από το lidl!

Πήγα εχθές να φορτίσω την μπαταρία από το SV και δεν την φορτίζει...

Συγκεκριμένα όσο και να πατάω το κουμπί της επιλογής δεν αλλάζει από το power να πάει στην επιλογή της μηχανής!

Πίστεψα πως χάλασε αλλά δοκίμασα να δω αν θα φορτίσει την μπαταρία από το ΧΤΧ μου και την φόρτισε κανονικά!

Τι θέμα μπορεί να έχει προκύψει ώστε να μην την φορτίζει καθόλου?

Να ειναι για πεταμα η μπαταρια σου, να εβαλες αναποδα τους πολους

Ο φορτιστης ειναι made in germany, στα χερια μου βρισκεται περιπου ενα χρονο, στον οποιο χρονο ειναι στη μπριζα 24/7 (συνεχεια δηλαδη) φορτιζοντας εναλλαξ μπαταρια μηχανης, αυτοκινητου, παιδικου αυτοκινητου και ενιοτε μπαταριες φιλων. Βρισκεται σε εξωτερικο χωρο, οχι βεβαια σε βροχη, αλλα σε κρυο-ζεστη, υγρασια και βρωμια και δεν εχει παρουσιασει το παραμικρο, αντιθετα εχω να του καταλογισω και μια αναζωογονηση της μπαταριας της μηχανης που μετα απο μ@λ@κια μου δεν εκανε ουτε τσακ το ρελε (σημειωτεον οτι η εν λογω μπαταρια ειναι 6 ετων). Αυτα περι του 20ευρου φορτιστη του lidl

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Eγώ πήρα τον Oxford Maximizer και είναι κορυφή. 50€ τελική τιμή και έχει πολλές δυνατότητες. Διαφορετικά αμπέρ αναλόγως του τι φορτίζεις, γρήγορη αργή φόρτιση κτλ. Μέχρι και να σου τεστάρει την μπαταρία έχει δυνατότητα ! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

K εγω αυτον εχω κ για το κουτι κ για την μηχανη... μια χαρα δειχνει ... πιστευω κανει την δουλεια του!!!

p3040059.jpg

p3040060.jpg

Αυτόν έχω και είναι άψογος, δεν φορτίζει όμως τη μπαταρία του εητσαρση C100, γιά τις άλλες είναι τέλειος και μου έχει αναστήσει και μιά παλιά! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ έχω τον optimate 4 . Αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πως να κρίνω αν ένας φορτιστής είναι καλός ή πολύ καλός ή super duper .... :think:

Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως όσες φορές τον έχω χρησιμοποιήσει τη δουλειά του την έκανε !!! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν... για να μην μπερδευόμαστε.

Επειδή οι μοτοσυκλέτες έχουν μικρά Ah μπαταρίες, δεν θέλουν μεγάλη ένταση κατά την φόρτιση για να φορτίσουν σωστά και να μην καταστραφούν από τις επαναλαμβανόμενες φορτίσεις. Επίσης, άλλη τάση θέλουν αυτές με τα υγρά, κι άλλη αυτές με το Gel.

Για όλα αυτά, ένας καλό φορτιστής πρέπει να έχει επιλογές. Δεν είναι δηλαδή το ίδιο πράγμα η μηχανή από το FZ6 με την μπαταρία από ένα Mercedes 2.3

Ένας φορτιστής δηλαδή που είναι καθόλα αυτόματος (που δεν έχει κουμπιά για να κάνεις επιλογές) πρέπει να καταλαβαίνει κάθε φορά τι μπαταρία του συνδέεις να φορτίσει κι όχι να φορτίζει του σκοτωμού όλες τις μπαταρίες.

Προσέξτε εδώ λίγο, γιατί εκεί είναι που την πατάμε όλοι. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ειδήμονα και γι' αυτό φοβάμαι κι εγώ για τις επιλογές μου, και έτσι επειδή είχα ψαχτεί αρκετά, είπα να πάρω κάποιον επώνυμο που να είμαι σίγουρος. Γι' αυτό κατέληξα στον Oxford Maximizer 360. Kαι επειδή έχει χειροκίνητες επιλογές του τι θα φορτίσω και γιατί έχει software που αντιλαμβάνεται τι μπαταρία φορτίζει (με υγρά ή με gel) και φορτίζει ανάλογα.

Όλοι λοιπόν οι φορτιστές, φορτίζουν την μπαταρία μας και εμείς που βλέπουμε το αποτέλεσμα της φόρτισης, λέμε ΑΑΑΑΑ είναι σούπερ ο φορτιστής. Το θέμα όμως είναι... φορτίζει σωστά? Θα ζήσει η μπαταρία μας τον προβλεπόμενο χρόνο ζωής ή θα κλάσει σε καμιά 2ετία? (ή και λιγότερο) (κι εγώ δεν είναι να παίζω με αυτά... 140€ κάνει η δικιά μου μπαταρία) :_scare:

Ειδικά αυτές με το gel είναι πολύ ευαίσθητες στην φόρτιση.

Κάτι είχα διαβάσει παλιότερα για παλμικούς φορτιστές και κάτι τέτοια, αλλά δεν θυμάμαι που να το ξαναβρώ. Κάτι έλεγε ότι οι μπαταρίες με gel δεν φορτίζουν σωστά με τους κλασσικούς φορτιστές που είναι για τις μπαταρίες με υγρά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ δεν σου λέω τίποτα. Κοίτα/ρώτα/μάθε τι κάνει αυτός του lidl τι δυνατότητες έχει και πράξε ανάλογα. Λογικά στην συσκευασία του θα γράφει τα πάντα για το τι είναι και τι μπορεί να κάνει. Αν δεν γράφει... τι να πω? Εσύ έχεις το καρπούζι εσύ και το μαχαίρι.

Επίσης ρώτα για τα χαρακτηριστικά του κάποιον που τον έχει, μήπως γράφει μέσα σε κάνα μάνουαλ τι κάνει.

Της Oxford είναι λίγο ακριβός. Κι εγώ ήμουν διστακτικός πριν τον πάρω λόγω κόστους, αλλά τελικά έκαναν κάποια παλικάρια από διπλανό φόρουμ ομαδική αγορά και μοιράστηκαν τα μεταφορικά και μου ήρθε στα 50€ τελική τιμή. Αλλιώς πας κάνα 60άρι € και πάνω σίγουρα. (ήταν και σε προσφορά όταν τον πήραμε από Αγγλία)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλεξη καλα κανεις και επιμενεις αλλα αν ο αλλος δεν μπορει να καταλαβει οτι ενα προιον πιο ακριβο προσφερει περισσοτερα τοτε κακο του κεφαλιου του...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παρε απο τα πρακτικερ με 12 ευρω :yahoo:

Διαβασες τι λεει ο ALX ή μαζι μιλαμε και χωρια καταλαβαινοναστε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ δεν σου λέω τίποτα. Κοίτα/ρώτα/μάθε τι κάνει αυτός του lidl τι δυνατότητες έχει και πράξε ανάλογα. Λογικά στην συσκευασία του θα γράφει τα πάντα για το τι είναι και τι μπορεί να κάνει. Αν δεν γράφει... τι να πω? Εσύ έχεις το καρπούζι εσύ και το μαχαίρι.

Επίσης ρώτα για τα χαρακτηριστικά του κάποιον που τον έχει, μήπως γράφει μέσα σε κάνα μάνουαλ τι κάνει.

Της Oxford είναι λίγο ακριβός. Κι εγώ ήμουν διστακτικός πριν τον πάρω λόγω κόστους, αλλά τελικά έκαναν κάποια παλικάρια από διπλανό φόρουμ ομαδική αγορά και μοιράστηκαν τα μεταφορικά και μου ήρθε στα 50€ τελική τιμή. Αλλιώς πας κάνα 60άρι € και πάνω σίγουρα. (ήταν και σε προσφορά όταν τον πήραμε από Αγγλία)

Εχοντας λοιπον το μανουαλ στα χερια μου

Γραφει

Το ultimate speed t4x se ειναι μια συσκευη φορτισης μπαταριων με φορτιση διατηρησης η οποια ειναι καταλληλη για φορτιση και φορτιση διατηρησης των παρακατω μπαταριων μολυβδου 6v και 12v με διαλυμα ή ζελε ηλεκτρολυτη

6v απο 1,2Ah - 14Ah

12v απο 1,2Ah - 14Ah

12v απο 14Ah -120Ah

Εκτος αυτων μπορειτε να ανανεωσετε τις εντελως αποφορτισμενες μπαταριες. Η συσκευη διαθετει κυκλωμα προστασιας εναντι της δημιουργιας σπινθιρων και υπερθερμανσης

Εχει επιλογες για φορτιση των ανωτερω τυπων, συν λειτουγια με ενδειξη ψυχους για φορτιση μπαταριων 12v και πανω απο 14Ah οταν επικρατει ψυχος ή μπαταριων AGM (absorbed glass mat) με χωρητικοτητα μεχρι 14 Ah. Επισης η συσκευη αναγνωριζει το την ταση της μπαταριας αυτοματα κατα την συνδεση της και οταν βρισκεται στο ευρος 7,5-10,5 βολτ μπαινει σε φορτιση παλμων (pulse charging) και μολις ξεπερασει τα 10,5 βολτ γυριζει αυτοματα στην κανονικη φορτιση που ειχατε επιλεξει. Εαν ανιχνευτει βραχυκυκλωμα ή ταση μικροτερη των 7,5 βολτ ή αντιθετη πολικοτητα η συσκευη αυτοματα απενεργοποιει το ολο συστημα και γυρναει στην κατασταση stand by με το led 'incorrect polarity/fault' να αναβει

Τεχνικα χαρακτηριστικα

input voltage :220-240v

50/60Hz

Power consumption :60W

Reverse current :less than 5mV

Nominal output voltage :6 η 12v

Nominal output current : 0.8A / 3,8A

Charging voltage :7,3V or 14,4 or 14,7

Charging current : 0.8A +- 10%

3,8A +- 10%

Battery type :- 6v lead acid bat

1,2Ah -14Ah

- 12v lead acid bat

1,2Ah- 120Ah

Επισης η φορτιση αρχιζει μερικα δευτερολεπτα μετα την επιλογη ωστε να αποφευγονται οι σπινθιρες κατα τη συνδεση της μπαταριας. Μετα την πληρη φορτιση μπαινει σε φορτιση συντηρησης (trickle mode) και παραμενει εκει μεχρι να αποσυνδεθει η μπαταρια. Αν δεν αποσυνδεθει η μπαταρια ακομα και να πατησουμε αλλη επιλογη, παραμενει σε trickle mode

Αυτα τα ολιγα

Τροποποιήθηκε από τον Messer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γραφει

...........................................

Αυτα τα ολιγα

yes.gif και εγω τον εχω παρει. Ο φορτιστης ειναι πολυ καλος. Αξιζει και γλιτωνεις λεφτα...

Εγω δεν τον εχω χρησιμοποιησει τοσο οσο ο messer, αλλα πολυ απλα θα σας πω οτι μπορει να μην ειναι επωνημος (καθολοθ κακο αυτο μιας και για αυτον τον λογο ειναι φθηνος) αλλα κανει την ΙΔΙΑ Ακριβως δουλεια με τον παραπανω c-teck που ο janabetis :)

Με απλα λογια.. ειναι ενας c teck με αλλλο κουτι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γραφει

Το ultimate speed t4x se ειναι μια συσκευη φορτισης μπαταριων με φορτιση διατηρησης η οποια ειναι καταλληλη για φορτιση και φορτιση διατηρησης των παρακατω μπαταριων μολυβδου 6v και 12v με διαλυμα ή ζελε ηλεκτρολυτη

6v απο 1,2Ah - 14Ah

12v απο 1,2Ah - 14Ah

12v απο 14Ah -120Ah

Εκτος αυτων μπορειτε να ανανεωσετε τις εντελως αποφορτισμενες μπαταριες. Η συσκευη διαθετει κυκλωμα προστασιας εναντι της δημιουργιας σπινθιρων και υπερθερμανσης

Εχει επιλογες για φορτιση των ανωτερω τυπων, συν λειτουγια με ενδειξη ψυχους για φορτιση μπαταριων 12v και πανω απο 14Ah οταν επικρατει ψυχος ή μπαταριων AGM (absorbed glass mat) με χωρητικοτητα μεχρι 14 Ah. Επισης η συσκευη αναγνωριζει το την ταση της μπαταριας αυτοματα κατα την συνδεση της και οταν βρισκεται στο ευρος 7,5-10,5 βολτ μπαινει σε φορτιση παλμων (pulse charging) και μολις ξεπερασει τα 10,5 βολτ γυριζει αυτοματα στην κανονικη φορτιση που ειχατε επιλεξει. Εαν ανιχνευτει βραχυκυκλωμα ή ταση μικροτερη των 7,5 βολτ ή αντιθετη πολικοτητα η συσκευη αυτοματα απενεργοποιει το ολο συστημα και γυρναει στην κατασταση stand by με το led 'incorrect polarity/fault' να αναβει

Τεχνικα χαρακτηριστικα

input voltage :220-240v

50/60Hz

Power consumption :60W

Reverse current :less than 5mV

Nominal output voltage :6 η 12v

Nominal output current : 0.8A / 3,8A

Charging voltage :7,3V or 14,4 or 14,7

Charging current : 0.8A +- 10%

3,8A +- 10%

Battery type :- 6v lead acid bat

1,2Ah -14Ah

- 12v lead acid bat

1,2Ah- 120Ah

Επισης η φορτιση αρχιζει μερικα δευτερολεπτα μετα την επιλογη ωστε να αποφευγονται οι σπινθιρες κατα τη συνδεση της μπαταριας. Μετα την πληρη φορτιση μπαινει σε φορτιση συντηρησης (trickle mode) και παραμενει εκει μεχρι να αποσυνδεθει η μπαταρια. Αν δεν αποσυνδεθει η μπαταρια ακομα και να πατησουμε αλλη επιλογη, παραμενει σε trickle mode

Αυτα τα ολιγα

+1 :_thumbsup: Υπαρχει στην Ελλαδα αυτος ? Στο internet δηλαδη...

Τροποποιήθηκε από τον Μανώλης93

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά τα λέει. Αν ισχύουν κιόλας, τότε είναι καλός απ' ότι δείχνει.

Φιλε Αλεξ τι να πω. Αν κρινω απ την αποδοση του για οσο καιρο ειναι στα χερια μου φαινεται να κανει οτι υποσχεται. Φυσικα δεν εχω φορτισει AGM, ουτε μπαταρια 120Ah

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1 :_thumbsup: Υπαρχει στην Ελλαδα αυτος ? Στο internet δηλαδη...

Δυστυχως απ οτι ξερω αποκλειστικος ειναι το lidl, αρα θα περιμενεις να τον ξαναβγαλει στα μαγαζια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για πειτε κανενα ΚΑΛΟ φορτιστη μπαταριας για τη μοτοσυκλετα.Εχω εναν και κανει δουλεια αλλά δεν ειναι αυτοματος να σταματα οταν φορτιζει πληρως και να προστατευει απο υπερφορτιση.Επισης δεν εχει ουτε μπαρα(ενδειξη)δεικτη φορτισης για να ξερω που βρισκεται η φορτιση.Και με δεδομενο οτι αυτο το "εργαλειακι" με εχει σωσει απο πολλα χρηματα για τζαμπα αλλαγες μπαταριας διαχρονικα,θα ηθελα να παρω εναν που να ειναι πιο καλος...

Εχετε κανεναν εσεις να προτεινετε;Ευχαριστημενοι;Απο που;Κανενα link παιζει;......Για δωστε :_thumbsup:

Δεν κανουνε αυτα τα πραγματα,χαλανε καθε τρεις κ λιγο.

Πας σε εναν ηλεκτρολογο αυτοκινητων-μηχανακιων κ στη φορτιζει τζαμπα.Αντε να του πας καμια τυροπιτα η κανεναν γυρο για ανταλλαγμα.

Τροποποιήθηκε από τον KaTeMas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλέξη, ισχύει ακόμα η προσφορά στο site που λές στην Αγγλία?

Μπορείς να γράψεις το link απο όπου το πήρες?

Ψήνεται κανείς για ομαδική εδώ μέσα?

Πέστε κάτι...

:thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Iσχύει

Το κακό είναι ότι θέλουν 25£ μεταφορικά! :waycon1:

Πάντως, ψάχτον και στο ebay. Μπορεί αν το βρεις στην ίδια τιμή με λιγότερα μεταφορικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ Άλεξ, θα το ψάξω λίγο και στο ebay..

Αν θές να μοιραστείς τα μεταφορικά, μέχρι πόσους φορτιστές μπορείς να φέρεις με 25 λίρες?

Πόσα άτομα πρέπει να παραγγείλουν ταυτόχρονα, εννοώ..!

:spiteful:

Τροποποιήθηκε από τον tarantino

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ Άλεξ, θα το ψάξω λίγο και στο ebay..

Αν θές να μοιραστείς τα μεταφορικά, μέχρι πόσους φορτιστές μπορείς να φέρεις με 25 λίρες?

Πόσα άτομα πρέπει να παραγγείλουν ταυτόχρονα, εννοώ..!

:spiteful:

Στηλτους ενα mail κ ρωτα τους... νομιζω τους ενδιαφερει το βαρος που θα βγει το δεμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα