Jump to content
Sign in to follow this  
Whatevier

Αγορα απο www.bikersbargains.co.uk

Recommended Posts

ειχα παραγγειλει πριν 5 μερουλες (νομιζω) το καινουργιο μου κρανακι απο το www.bikersbargains.co.uk

(ενα XR-1100 for the record)

-ολα οκ μεχρι εκει, μου στειλανε mail οτι κανουν process την παραγγελια και μου ηρθε τωρα αυτο:

"Hi, shipping to Greece is £40. Please see ATTACHMENT for international payment methods and advise. No monies have been debited from your account. Please advise. Regards-Carol "

(ενω λεει στο σιτε τους "free deliver on all orders over 200£" και γνωστοι μου που ειχαν παραγγειλει παλιοτερα δεν ειχαν πληρωσει μεταφορικα -ή τουλαχιστον αυτο μου ειπαν- )

-το attachment λεει τα εξης:

"Hi

We can only accept cards that are registered to an address in the UK and send out to that address.

We can accept Paypal carol.lindley@ntlworld.com or a direct bank transfer IBAN GB34BARC20761420331236 Swift BARCGB22.

Please contact us on 01724 280888 and ask for Carol or Gillian.

Thanks"

δηλαδη δεν δεχονται καθολου πιστωτικες απο αλλη χωρα? υπαρχει καποια εναλακτικη? (και αν αυτη ειναι το paypal)

πως γινεται αυτη η ιστορια με το paypal? ειναι ασφαλες? (δεν εχω καμια εμπειρια απο internetικες συναλλαγες)

το τηλεφωνο τους θα εχει μεγαλη χρεωση και θα πληρωσω τα κερατα μου?

δεν ξερω ρε γμτ αν ειναι να σκασω αλλες 40 λιρες για μεταφορικα, χρειαστει να μπλεξω και με 200 τραπεζικες λαμακιες εχω φαει μεγαλο ξενερωμα πφ..

καθε βοηθεια ευπροσδεκτη..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καταρχήν ούτε εγώ καταλαβαίνω τι εννοεί όταν λέει πως δέχονται κάρτες μόνο από Το Ηνωμένο Βασίλειο κτλ.

Από όσο γνωρίζω δεν έχει καμία σημασία από ποια χώρα είσαι, μπορείς να πληρώσεις με πιστωτική χρεωστική ή με έμβασμα μέσω της τράπεζας σου αν έχεις IBAN (International Bank Account Number) το οπόιο προυποθέτει να έχεις και e-banking, να κάνεις δηλαδή τις συναλλαγές σου με την τράπεζα.

Όσων αφορά τα μεταφορικά, μήπως δεν κατάλαβες κάτι καλά? Μήπως στέλνουν δωρεάν μόνο Ηωμένο Βασίλειο για ποσά άνω των 200?

Μήπως οι γνωστοί σου τα πλήρωσαν, απλα ήταν μέσα στην τιμή?

Μπορέι βασικά και η Carol να κάνει κάποιο λάθος!

Στείλτους ένα μέηλ να τους ρωτήσεις!

Οι τηλεφωνικές χρεώσεις είναι οι νορμαλ φαντάζομαι Ελλάδος-Αγγλίας. Εντάξει αν μιλήσεις καμιά ώρα θα σου έρθει λίγο περισσότερο χρέωση.

Για να πληρώσεις μέσω paypal πρέπει να συνδέσεις μία πιστωτική με το paypal.

Τώρα τελευταία, έχει βγει και ένα άλλο κόλπο, όπου συνδέεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό με το paypal, χωρίς να χρειάζεται πιστωτική.

Γενικά δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι, τρόποι υπάρχουν πολλοί και διάφοροι για ιντερνετικές συναλλαγές και από τη δική μου πείρα δεν έχω συναντήσει ακόμη λαμογιά όταν συναλλάσομαι ειδικά με καταστήματα.

Απλά ξεκαθάρισε με ένα μέηλ προς αυτούς τί παίζει με τα μεταφορικα. Πίεσέ τους και λίγο! Αν αναφέρουν ότι είναι δωρεάν τα μεταφορικά για αγορές άνω των 200 λιρών τότε οφείλουν να το κάνουν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χιλια ευχαριστω, θα τους στειλω email αυριο το πρωι να αποσαφηνισω 2-3 σημεια γιατι πολυ κουφο μου φανηκε αυτο με την πιστωτικη που δεν την αναγνωριζουν και οτι ζητανε 40 λιρες παραπανω για μεταφορικα (να προσθεσω οτι οταν εκανα την παραγγελια ελεγε για delivery costs +5 λιρες αν την εκανες με courrier και δεν το ειχα tickαρει)..

θα τσεκαρω και ξανα τις συνομιλιες και τις παραγγελιες μην εκανα καμια πατατα ή αλλαξε ο πατερας μου τιποτα..

παντως ευχαριστω και παλι, γιατι πρωτη φορα που παραγγελνω απ' το εξωτερικο ειναι και ενω ξερω οτι ειναι αρκετα ασφαλες ειμαι ξιλοχεσμενος :blush:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ αυτό νομίζω οτι το Free Shipping ειναι μονο για αγγλία.. Αν πληρώσεις με εμβασμα να ξέρεις οτι το πιο φθηνό ειναι στην Πειραιώς! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω θα συνιστουσα internetikes αγορες μονο μεσω paypal. Κατ εμε ειναι το ασφαλεστερο συστημα γιατι δινεις την καρτα σου μονο μια φορα στο paypal και αυτος πληρωνει τον εμπορο που αγοραζεις καθε φορα. Γενικως δεν χρειαζεται να βγαζεις την καρτα σου στο internet καθε φορα που θελεις να ψωνισεις κατι. Εγω το χρησιμοποιω πανω απο 5 χρονια τωρα και με εχει εξυπηρετησει πολύ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έλεγε ένας φίλος που έχει σχέσεις με Αγγλία οτι λόγω της υποτίμησης της Λίρας και της αύξησης των αγορών από εξωτερικό που παρατηρούνται λόγω αυτής στην Αγγλία, γίνεται από την κυβέρνησή τους προσπάθεια να σταματήσει να βγαίνει το χρήμα τους από την χώρα. Τώρα πόσο στέκει αυτό και με τι μέτρα το προσπαθούν, τι να σε πω, δεν γνωρίζω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω αγοράσει 2 κράνη από το συγκεκριμένο κατάστημα και έστειλα τα λεφτά μέσω τραπέζης.Όπως και να τα στείλεις μη φοβάσαι. Το κακό είναι ότι πλήρωσα έξτρα κανα 30άρι αν θυμάμαι καλά.

Το συγκεκριμένο κατάστημα είναι λίγο τσιμπημένο στα μεταφορικά. Όποιος σου είπε ότι δεν πλήρωσε μεταφορικά λέει ψέματα! Εγώ για δύο κράνη και ένα δώρο που είχε πλήρωσα 35 € πριν ενάμιση χρόνο όμως. Υπάρχουν και άλλα καταστήματα στην Αγγλία με λιγότερα ίσως μεταφορικά. Καλύτερα πάντως να πάρεις τηλέφωνο και να ζητήσεις την carol για να συννενοηθείς άμεσα. Καλή συνέχεια σου εύχομαι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tο ίδιο ακριβώς είχα πάθει κι εγώ. Μου στείλανε mail ότι τα μεταφορικά για Ελλάδα είναι £40 και τους πήρα τηλέφωνο, τους είπα ότι στο site όταν έκανα την παραγγελία έλεγε άλλα... Και τελικά την ακύρωσα και αγόρασα από το HELMET CITY.CO.UK που μαζί με τα μεταφορικά (γύρω στις £20 αν θυμάμαι καλά) μου έβγαινε φθηνότερο. Αν και για παν ενδεχόμενο είχα ήδη δημιουργήσει ένα λογαριασμό paypal (θέλει 2-3 εργάσιμες για ενεργοποίηση) το helmetcity δεχόταν πιστωτική από Ελλάδα και έτσι όλα οκ και σε μια βδομάδα το κράνος ήταν σπίτι μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ λοιπόν μόλις πλήρωσα με paypal 95,98 λίρες για ένα κράνος (59,99) και σαμάρια (35,99) και μέχρι την τελική επιβεβαίωση της παραγγελίας δεν είχε πουθενά shipping cost.

Στην εκκαθάριση του paypal ανέφερε:

Item amount: £95.98 GBP

Sales Tax: £0.00 GBP

Shipping: £0.00 GBP

Handling: £0.00 GBP

Quantity: 1

Item Title: Bikers Bargains

Item Number: Panniers , KBC VR3 Silver Helmet

Date: Aug 5, 2011

Time: 22:55:39 GMT+03:00

Status: Completed

Shipping Address: No Address Provided

Business Contact Information

Customer Service URL: http://www.gearchange.co.uk

Customer Service Email: carol.lindley@ntlworld.com

Customer Service Phone: +44 1724280888

Είδα πως έχει δωρεάν μεταφορικά για άνω των 200 λιρών αγορές,

αλλά είπα μήπως λόγω εκπτώσεων ή λόγω των συγκεκριμένων ειδών υπήρχε κάποια εξαίρεση.

To θέμα μου είναι πως αναζητώντας τα στοιχεία του λογαριασμού που είχα δημιουργήσει

πριν αρκετό καιρό σε αυτό το μαγαζί, βρήκα μόνο billing address, δεν βρήκα delivery address.

Άρα το σύστημά τους εφ'όσον δεν έχει τόπο παράδοσης κάνει τον κινέζο και σε θεωρεί εγγλέζο

μέχρι να κάνει την τιμολόγηση με 0 μεταφορικά, και μετά θα σε ρωτήσει πού θέλεις να σταλούν τα πράγματα!

Φυσικά έστειλα e-mail ζητώντας διευκρινήσεις και ζήτησα να ακυρωθεί η παραγγελία αν πρόκειται να χρεωθούν μεταφορικά

που απ'ότι κατάλαβα θα είναι πάνω από το 25% της αξίας της παραγγελίας. Να δούμε τι θα κάνουν!

Και κοιτάξτε τι γράφει στη σελίδα των Terms and Conditions:

25. Delivery and packing prices indicated within the Companies Brochures and Internet Site are subject to change and will be confirmed at the time of order. Buyers outside the United Kingdom and Europe shall be quoted approximate prices for delivery and packing prior to order confirmation. If required the Company shall quote for delivery and packing in such instances and confirmation of acceptance shall be required from the Buyer prior to acceptance of order.

Τροποποιήθηκε από τον cbk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δημιούργησε ένα λογαριασμό στο PayPal και να ψωνίζεις με αυτό. Συνήθως τα καταστήματα παρέχουν δωρεάν μεταφορικά μόνο ενός της χώρας στην οποία βρίσκονται για όλες τις άλλες χώρες σχεδόν πάντα υπάρχει χρέωση. Ρίξε μια ματιά κι εδώ:

Tι είναι το paypal, πως το κάνεις, γιατί το κάνεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ευχαριστώ φίλε Revelator!

Μόλις μου απάντησε η carol αυτό που λες, πως

"our websites are set up predominantly for UK orders and

does not take into consideration the cost of shipping to Greece at £30 for

both items. I see you have proceeded to paypal. Please advise, obviously we

can refund the original amount. "

Με paypal μόνο κάνω συναλλαγές και θεώρησα πως αφού το τιμολόγιο της paypal

έγραφε 95,98 δηλ. χωρίς άλλα έξοδα, πώς θα γινόταν να πληρώσω παραπάνω για την παραγγελία μου;

Φαίνεται όμως πως το μαγαζί δουλεύει με extra μεταφορικά τα οποία θα μου ζητούσαν μόλις έφτανε το δέμα,

σαν αντικαταβολή δηλαδή. Γι'αυτό έχει και φόρμα παραγγελίας-ερώτησης εκτιμώμενου συνολικού κόστους.

Δεν ξέρω αν φαίνομαι υπερβολικός, αλλά 30% επιπλέον για μεταφορικά το θεωρώ υπερβολικό. (έχετε προσέξει πως κάποιες εταιρείες (πχ chinavasion) έχουν περίπου ταρίφα για τα μεταφορικά ασχέτως όγκου, βάρους, combined shipping κλπ ; ).

Πάντως θέλοντας να κάνω ένα συμβιβασμό αλλά και για να δώ τα περιθώρια και τις προθέσεις τους,

ζήτησα αν μπορούν να μειώσουν τα μεταφορικά στις 5-10 λίρες προκειμένου να μην ακυρωθεί η παραγγελία

και περιμένω απάντηση. Ποντάρω στο οτι το κράνος είναι στα αζήτητα και δίνω ένα 30% να δεχθούν για να ξεστοκάρουν, αλλά πάλι η αγορά είναι τεράστια, σίγουρα κάποιος άλλος θα το πάρει...

Αλήθεια, για το συγκεκριμένο κράνος δεν ξέρει κανείς κάτι; :whistling:

Τροποποιήθηκε από τον cbk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα