Jump to content
black_hawk

JET ΚΡΑΝΟΣ !!! ΑΣΦΑΛΕΣ Η ΟΧΙ ?

Recommended Posts

Ο ιταλικος οργανισμος Altroconsumo (www.altroconsumo.it) ειναι ενας ανεξαρτητος οργανισμος ο οποιος διενεργει ελεγχος σε προιοντα καταναλωσης και διαπιστωνει το ποσο ασφαλη ειναι.

(ξερω σας ακουγετε λιγο περιεργο αλλα υπαρχουν τετοιοι οργανισμοι σε ευρωπαικες χωρες. )

Το altroconsumo λοιπον εκανε ενα τεστ ασφαλειας σε 15 κρανη jet επωνυμα που κυκλοφορουν στην αγορα.

Τα τεστ ειναι ιδια με αυτα που γινονται προκειμενου να παρουν εγκριση ασφαλειας τα κρανη.

εχει κανει δηλαδη ακριβως τα ιδια τεστ που υποτιθεται εχουν κανει και εχουν περασει επιτυχως τα συγκεκριμενα μοντελα.

Απο τα 15 κρανη λοιπον που δοκιμαστηκαν στο εργαστηριο τα 8 (!) δεν περασαν καν τα τεστ ασφαλειας.

Προσεξτε οχι τα περασαν με μειωμενη αποδοση .

Απετυχαν να το περασουν!

Στην περιφημη οκταδα μοστραρουν εταιρειες οπως DAINESE , AGV , AIROH , CABERG και αλλες πολλες.

Με λιγα λογια ενω εχουν εγκριση και κυκλοφορανε κανονικα δεν εγγυουνται την ασφαλεια των οδηγων.

Τα αποτελεσματα των εργαστηριακων δοκιμων κοινοποιηθηκαν το Υπουργειο μεταφορων ζητωντας παραλληλα τις αμμεσες ενεργειες του υπουργειου ωστε να εγγυηθει η ασφαλεια των μοτοσυκλετιστων που τα χρησιμοποιουν.

Επισης ζητησε απο τις κατασκευαστριες εταιριες να κανουν εθελοντικη αποσυρση των προιοντων αυτων απο την αγορα!

(μακαρι καποια στιγμη να δουμε τετοιες ενεργειες και στην ελλαδα.)

Παρα ολα αυτα ομως αναφερει οτι υπαρχουν και κρανη που περασαν με αριστα τα τεστ παρα το οτι ειχαν χαμηλοτερη τιμη σε σχεση με αλλα.

δειτε το σχετικο video και ποιο κατω μπορειτε να δειτε τον πινακα με την αποδοση του καθε jet κρανους σε καθε τεστ την εταιρεια κατασκευης και το μοντελο καθως και την τιμη λιανικης του.

ισως ειναι ωρα να σκεφτομαστε καλυτερα οταν αγοραζουμε ενα κρανος με κυριο γνωμονα το γραφικα του και την μαρκα του.

ο πινακας με τα αποτελεσματα.

test_altroconsumo.jpg

(link)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Φυσικά και δεν είναι ασφαλές ένα jet κράνος. Πως θα προστατέψεις το σαγώνι σου σε μια δύσκολη στιγμή, για παράδειγμα.

Μια φορά φόρεσα jet και νόμιζα ότι δεν φόραγα καθόλου κράνος...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κρανος=fullface . και _

Τροποποιήθηκε από τον Messer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρα ολα αυτα ομως αναφερει οτι υπαρχουν και κρανη που περασαν με αριστα τα τεστ παρα το οτι ειχαν χαμηλοτερη τιμη σε σχεση με αλλα.

ισως ειναι ωρα να σκεφτομαστε καλυτερα οταν αγοραζουμε ενα κρανος με κυριο γνωμονα το γραφικα του και την μαρκα του.

Ki Αμα τον πεις Fashion Victim τον MR dainese Βρακι & SHoei Σαγιοναρα ΣΤραΒΩΝΕΙ ...!!!! να τα βλεπουνε μερικοι "σιγουροι" αυτα ..... που βαζουν τη ΜΟΣΤΡΑ και το δείκτη STATUS πανω απο την ουσια :thumbsdown: :thumbsdown:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καθολου ασφαλες κι επειδη εχει αποσπομενα τμηματα σε οποια πτωση θα γινει κομματια, μακρια παιδια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγουρα δεν ειναι ασφαλη και ιδανικα για ενα μοτοσυκλετιστη που κανει ταξιδια.

Ειμαι fun του foul face αν ειναι να φορας κρανος να φορας κρανος και οχι καλαθι για κερασια

.Παρολα αυτα πιστευω κιολας οτι αυτου του ειδους τα κρανη σου λενε οτι ειναι For City αν εσυ εισαι ταλιροφονιας και εχεις μοτοσυκλετα 8000-15000€ και τσιγκουνευεσε εκει τοτε δεν φταιει καμια εταιρεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:rolleyes:

Full face παντα!!

δειτε λιγο στο σχεδιο (ειναι απο μια παλιοτερη ερευνα) οτι το μεγαλυτερο ποσοστο χτυπηματων ειναι στην περιοχη που ΔΕΝ προστατευουν τα open face.

πως βαζουμε εικονα??

Τροποποιήθηκε από τον TRANTEN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ki Αμα τον πεις Fashion Victim τον MR dainese Βρακι & SHoei Σαγιοναρα ΣΤραΒΩΝΕΙ ...!!!! να τα βλεπουνε μερικοι "σιγουροι" αυτα ..... που βαζουν τη ΜΟΣΤΡΑ και το δείκτη STATUS πανω απο την ουσια :thumbsdown: :thumbsdown:

πoσο δικιο εχεις...

σε αυτους τους μοδατους: φορεστε και jet απο το τιποτα καλυτερο ειναι............................................

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε αυτους τους μοδατους: φορεστε και jet απο το τιποτα καλυτερο ειναι............................................

Αν δεις την εικονα πανω, εχεις γυρω στο 45-50% πιθανοτητα να χτυπησεις σε σημειο που ΔΕΝ προστατευει σχεδον ΚΑΘΟΛΟΥ το Τζετ. (κατω μερος κεφαλιου, ζελατινα κτλπ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεις την εικονα πανω, εχεις γυρω στο 45-50% πιθανοτητα να χτυπησεις σε σημειο που ΔΕΝ προστατευει σχεδον ΚΑΘΟΛΟΥ το Τζετ. (κατω μερος κεφαλιου, ζελατινα κτλπ)

ναι οκ απλα αν εισαι τζιμανι μπορει να διαβασεις ολα αυτα και να πεις οτι αφου το Momo :thumbsdown: κρανος μου δε με προστατευει δε φοραω τιποτα :_zeppelin:

και εγω fulll face ψηφιζω και ενα νολαν ανοιγομενο που εχω προσπαθω να το καταργησω....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι οκ απλα αν εισαι τζιμανι μπορει να διαβασεις ολα αυτα και να πεις οτι αφου το Momo :thumbsdown: κρανος μου δε με προστατευει δε φοραω τιποτα :_zeppelin:

και εγω fulll face ψηφιζω και ενα νολαν ανοιγομενο που εχω προσπαθω να το καταργησω....

Χαχα οντως :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή μέσα στη πόλη δε τη παλέυω με το Full Face το καλοκαίρι, θέλω να πάρω ένα Jetάκι.

Έχει κανείς καμιά ιδέα για κανά καλό, ωραίο, ΦΤΗΝΟ και να έχει εσωτερική φυμέ ζελατίνα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που κρατάω απο το συγκεκριμένο τοπικ είναι πως το ακριβότερο κράνος δε θεωρείται και το καλύτερο. Πολλές φορές και πολλοί απο εμάς πέφτουμε θύματα του marketing χρυσοπληρώνοντας τα γραφικά και το logo της εταιρίας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή μέσα στη πόλη δε τη παλέυω με το Full Face το καλοκαίρι, θέλω να πάρω ένα Jetάκι.

Έχει κανείς καμιά ιδέα για κανά καλό, ωραίο, ΦΤΗΝΟ και να έχει εσωτερική φυμέ ζελατίνα?

!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω είχα δει ενα βιντεο στο tube οπου ελεγε πως τα κρανη jet ειναι καλα αλλα για μεσα στην πολη και με χαμιλες ταχυτιτες! φυσικα προτιμω μακραν full face!!

εγω είχα δει ενα βιντεο στο tube οπου ελεγε πως τα κρανη jet ειναι καλα αλλα για μεσα στην πολη και με χαμιλες ταχυτιτες! φυσικα προτιμω μακραν full face!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το τεστ ειναι γτπ, πρεπει να δοκιμαζει πολλα κρανη της αγορας... (SCHUBERTH J1)

_Schuberth_J1_silber.jpg

Δεν νομιζω το παραπανω να μην ασφαλες για το σαγωνι...

Τροποποιήθηκε από τον iced

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πoσο δικιο εχεις...

+1 :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το τεστ ειναι γτπ, πρεπει να δοκιμαζει πολλα κρανη της αγορας... (SCHUBERTH J1)

_Schuberth_J1_silber.jpg

Δεν νομιζω το παραπανω να μην ασφαλες για το σαγωνι...

Μακραν το ασφαλεστερο "jet", αλλα με "τσουχτερη" τιμη!

:_thumbsup: :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οντως ειναι τσουχτερη αλλα ειναι το ιδιο τσουχτερη με αυτο

Arai_SZ-RAM_III_Open-face_Helmet_Black_zoom.jpg

Τροποποιήθηκε από τον iced

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα