Jump to content
Drakos

Σύνδεση μοντεμ με ρούτερ.

Recommended Posts

Λεπόν. Το πρόβλημα έχει ως εξής. Επειδή θέλω στο σπίτι να σύνδεσω ένα νετμπουκ στο ιντερνετ ασύρματα, και δεν είχα ασύρματο μόντεμ, πήγα και πήρα ένα wireless ρούτερ. Έκανα λοιπόν τις σύνδέσεις κλπ σύμφωνα με τις οδηγείες του ρούτερ. Οπότε το δύκτιο μου έγινε : PC------> router-----> DSL modem.

Το δύκτιο PC---->router δουλεύει σε IP τύπου 10.0.0.xxx και το δύκτιο router---->DSL modem δουλεύει σε IP τύπου 192.168.1.xxx.

Μετά από αρκετές ώρες που ασχολήθηκα, γιατι ο browser αρνείται να ανοίξει οτιδήποτε παρ'ολο που η 'ενδειξη για internet στο router είναι σωστή, μέσω του command των windows δοκίμασα να κάνω Ping το www.google.com. Μου γύρησε λοιπόν την IP του google πράγμα που σημαίνει ότι όντως υπάρχει ιντερνετ και υπάρχει επικοινωνία προς τα έξω. O firefox όμως αρνείται πισματικά να ανοίξει οτιδήποτε είτε αυτό είναι IP είτε είναι η διεύθυνση του site. Καμία ιδέα ρε παίδες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

πρέπει να έχεις σε όλα ίδια class Ιπ

κάπως έτσι

Router : 10.0.0.1

Access Point : 10.0.0.2

PC :

Ip : 10.0.0.3

Mask : 255.0.0.0

Gateway : Router ( 10.0.0.1 )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κάπως έτσι

PC :

Πσσσσσσσσ τι λεει το άτομοοοοοοοοο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κάπως έτσι

PC :

Το δοκίμασα αυτό και μπλόκαραν όλα. Το ρούτερ από την αρχή της εγκατάστασης μου έβγαλε μύνημα ότι αλλάζει την IP του σε 10.0.0.χχχ για να μην συμπίπτει με την IP του modem γιατί μέτά γίνεται conflict και δεν δουλεύει τίποτα. Δεν είναι access point. Είναι router

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπορείς να μου πείς λίγο τις συσκευές που έχεις

ξέρεις την διαφορά μεταξύ ρούτερ / access point / switch κλπ κλπ ?

με τον πιο εύκολο τρόπο και να μπλόκαραν όλα δύσκολο μου φαίνεται :P κάτι λάθος έκανες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λεπόν. Το πρόβλημα έχει ως εξής. Επειδή θέλω στο σπίτι να σύνδεσω ένα νετμπουκ στο ιντερνετ ασύρματα, και δεν είχα ασύρματο μόντεμ, πήγα και πήρα ένα wireless ρούτερ. Έκανα λοιπόν τις σύνδέσεις κλπ σύμφωνα με τις οδηγείες του ρούτερ. Οπότε το δύκτιο μου έγινε : PC------> router-----> DSL modem.

Το δύκτιο PC---->router δουλεύει σε IP τύπου 10.0.0.xxx και το δύκτιο router---->DSL modem δουλεύει σε IP τύπου 192.168.1.xxx.

Αρχικα καλο θα ηταν να μας πεις ποιες συσκευές εχεις προμηθευτεί.

Επισης θα σου ελεγα να δοκιμασεις την εντολη "ipconfig" απο command prompt και να μας δωσεις το αποτελεσμα. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από τη στιγμή που εσύ κάνεις ping στο google και αυτό επιστρέφει, σημαίνει ότι έχεις IP και έχεις και DNS. Πολύ πιθανών το router σου να έχει ενεργοποιημένο firewall στην 80 port, τσέκαρε το αυτό. Επίσης αν μπορείς δοκίμασε ένα live cd από Linux να δεις αν μπορεί να ανοίγει σελίδες (μην είναι πρόβλημα των Windows). Good Luck!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λοιπόν....μέσα στις ρυθμίσεις του tcp/ip της ασύρματης σύνδεσης βάλε τις IP στο αυτόματο και απο κάτω στους DNS βάλε τα DNS του ISP σου. 99% θα πάιξει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα!

Αφήνεις το μόντεμ οπως ειναι στην 192.168.1.1 πχ ..

συνδεεις το λαπτοπ στο ρουτερ και του αλλαζεις την λοκαλ ΙΡ apo 10.0.0.* σε 192.168.1.2 και απενεργοποιεις το DHCP του. μετα απλα συνδεεις το μοντεμ σε μια απο τις 4 θυρες που εχει το ρουτερ για λαν και εχεισ ιντερνετ :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στην μητερα σου το εχεις πει???? :2funny::2funny:

Τροποποιήθηκε από τον giorgos_drz

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αρχικά δεν καταλαβαίνω γιατί εξαρχής δεν πήρες ένα wireless adsl router, ώστε να απαλαγείς απο το απλό DSL router. :unsure::think:

Κατά δεύτερον, μην χρησιμοποιείς ip range 10.x.x.x πουθενά καθώς είναι "κλειστό" δίκτυο και δεν περνά internet. Η λύση είναι αυτή που σου περιέγραψε ο manowar13.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατά δεύτερον, μην χρησιμοποιείς ip range 10.x.x.x πουθενά καθώς είναι "κλειστό" δίκτυο και δεν περνά internet.

:doh:

"η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια"

th_23-1-201012-13-13.png

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα!Αφήνεις το μόντεμ οπως ειναι στην 192.168.1.1 πχ ..συνδεεις το λαπτοπ στο ρουτερ και του αλλαζεις την λοκαλ ΙΡ apo 10.0.0.* σε 192.168.1.2 και απενεργοποιεις το DHCP του. μετα απλα συνδεεις το μοντεμ σε μια απο τις 4 θυρες που εχει το ρουτερ για λαν και εχεισ ιντερνετ :)

:whistling: :whistling:

:doh: "η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια"th_23-1-201012-13-13.png

Και που εισαι ακομα... :closedeyes:

Λοιπον, ειπα να μην ασχοληθω αλλα δε γινεται αλλιως. Σε πρωτη φαση καλο θα ηταν να ξεραμε ποιες συσκευες εχεις αλλα μπορω να σου πω γενικοτερα τι παιζει και να το φτιαξεις μονος σου μετα.

Να ξεκινησουμε απο την καλωδιωση: ετσι οπως τα εχεις τωρα και δουλευουν, βγαζεις το καλωδιο δικτυου απο τον υπολογιστη και το συνδεεις στο router ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΘΥΡΑ "ΕΙΣΟΔΟΥ" ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ και ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΙΣ 4 ΘΥΡΕΣ ΠΟΥ EXEI ΤΟ ΡΟΥΤΕΡ ΓΙΑ ΛΑΝ!!! Στη συνεχεια συνδεεις σε μια απο τις 4 θυρες ενα καλωδιο δικτυου ακομα και βαζεις αυτο στον υπολογιστη.

Ανοιγεις τη διευθυνση διαχειρησης του router (συνηθως 192.168.1.1) και απο κει μεσα βαλ'τα ολα στο αυτοματο, οσον αφορα την παραμετροποιηση. Προσεξε αν τυχον εχεις ορισει static IP στον υπολογιστη να το γυρισεις και αυτο στο αυτοματο. (μπορει με το μοντεμ τωρα να δουλευει σε 10.0.0.__ IP και ο ρουτερ σου να δινει απο το DHCP 192.168.1.__)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λοιπών επειδή τα κάνατε μαντάρα όλοι

φίλε μου πέτα το ρούτερ βάφτο μπλε ότι θες

κράτα το ADSL modem σου ( αν είναι ethernet modem και όχι usb )

και πήγαινε αγόρασε ένα switch και άσε τα ασύρματα αφού δεν το έχεις :P

ή πάρε ενα access point και τέλος

όλα αυτά στην περίπτωση που έχει Ethernet adsl model ένα router ( δρομολογητή που ενώνει 2 διαφορετικά δίκτυα ) και όχι έναν δεύτερο modem router

πες μας μοντέλα από τις συσκευές που έχεις και τι ακριβός θες να κάνεις και το συζητάμε τότε το θέμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα για firewall μου κανει.

Δοκιμασες να το απενεργοποιησεις?

Μπορεις να μας πεις τι λειτουργικο τι firewall και τι antivirus εχεις?

Κατι ειχε παρει το αυτι μου οτι υπαρχει ενα προβλημα και χρειαζεται να κανεις update τα windows για να λυθει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:whistling: :whistling:

Και που εισαι ακομα... :closedeyes:

Λοιπον, ειπα να μην ασχοληθω αλλα δε γινεται αλλιως. Σε πρωτη φαση καλο θα ηταν να ξεραμε ποιες συσκευες εχεις αλλα μπορω να σου πω γενικοτερα τι παιζει και να το φτιαξεις μονος σου μετα.

Να ξεκινησουμε απο την καλωδιωση: ετσι οπως τα εχεις τωρα και δουλευουν, βγαζεις το καλωδιο δικτυου απο τον υπολογιστη και το συνδεεις στο router ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΘΥΡΑ "ΕΙΣΟΔΟΥ" ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ και ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΙΣ 4 ΘΥΡΕΣ ΠΟΥ EXEI ΤΟ ΡΟΥΤΕΡ ΓΙΑ ΛΑΝ!!! Στη συνεχεια συνδεεις σε μια απο τις 4 θυρες ενα καλωδιο δικτυου ακομα και βαζεις αυτο στον υπολογιστη.

Ανοιγεις τη διευθυνση διαχειρησης του router (συνηθως 192.168.1.1) και απο κει μεσα βαλ'τα ολα στο αυτοματο, οσον αφορα την παραμετροποιηση. Προσεξε αν τυχον εχεις ορισει static IP στον υπολογιστη να το γυρισεις και αυτο στο αυτοματο. (μπορει με το μοντεμ τωρα να δουλευει σε 10.0.0.__ IP και ο ρουτερ σου να δινει απο το DHCP 192.168.1.__)

Απλα είναι μην τα κάνετε δύσκολα:

Το παλιο το μοντεμ που εχεις λογικά έχει μια εξοδο για καλώδιο δυκτίου. και η ΙΡ του η 192.168.1.1 . Ολα καλα μέχρι εδω.

Το αφήνεις στην άκρη και συνδέεις τον υπολογιστή σου στο καινουριο ασυρματο ρουτερ που πηρες μονο για να του αλλαξεις τις ρυθμίσεις. Του βαζεις την λοκαλ ΙΡ του σε 192.168.1.2 και απενεργοποιεισ οπως σου ειπα παραπανω το DHCP. Ετσι ώστε το παλιό μοντεμ να μοιράζει διευθύνσεις. Εχεις τελειώσει . Συνδεεις το καλοδιο δυκτιου απο το μοντεμ σε μια απο τις 4 θυρες λαν και είσαι έτοιμος. A και το λαπτοπ σου πρεπει να περνει ΙΡ αυτοματα οχι στατικ.

Με αυτο τον τρόπο βαζεις όλες τις συσκευεςσ σεν ενα broadcast domain με έναν dhcp server. Aν κανεις τον τροπο που λεει ο φιλος παραπάνω ισως να παίξει αλλα δεν ειναι ο σωστός διμιουργεις 2 ΝΑΤ και θα έχεις και προβλίματα με port forwarding.

Καλημέρα απο Στοκχόλμη ( -10 C )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενταξει ρε παιδιά, πέσατε να με φάτε. Μέσα στην βιασύνη μου ξέχασα οτι την δουλειά θα την κάνει το router.

http://compnetworking.about.com/od/workingwithipaddresses/f/privateipaddr.htm

Ακόμα όμως δεν εξηγήθηκε γιατί δεν έγινε εξαρχής μια αγορά ενός ασύρματου dsl router, ώστε να ξεμπερδέψει μια και καλή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οκ. Κατάφερα και το ρύθμισα. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν έπερνε το router σαν gateway την IP του modem. Του την πέρασα και δουλεύει μία χαρά τώρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετά από αρκετές ώρες που ασχολήθηκα, γιατι ο browser αρνείται να ανοίξει οτιδήποτε παρ'ολο που η 'ενδειξη για internet στο router είναι σωστή, μέσω του command των windows δοκίμασα να κάνω Ping το www.google.com. Μου γύρησε λοιπόν την IP του google πράγμα που σημαίνει ότι όντως υπάρχει ιντερνετ και υπάρχει επικοινωνία προς τα έξω. O firefox όμως αρνείται πισματικά να ανοίξει οτιδήποτε είτε αυτό είναι IP είτε είναι η διεύθυνση του site. Καμία ιδέα ρε παίδες?

α οκ δεν ειχα δει το ρεπλυ σου και σ εστελνα απαντηση ..τεσπα¨) Τροποποιήθηκε από τον athens1908

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα