Jump to content
vittorio

Yamaha FZ8 / Fazer 8

Recommended Posts

Έχει ακουστεί τίποτα για τιμές; Γιατί ακόμα στο επίσημο site δεν έχει....

http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/81398.asp

Ισχύουν άραγε?

Τροποποιήθηκε από τον cbk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αυτο τωρα τι ειδους κουσούρι ειναι να καταδικάζετε μια μοτο χωρις να εχει κυκλοφορήσει, δοκιμαστεί, δεν ξερω...

Μου αρεσει αυτο το μηχανακι θα θελα να το οδηγησω πρωτα και μετα να βγαλω συμπερασμα... :closedeyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν είναι κακό ούτε το γυμνό ούτε αυτό με το φαίρινγκ, αλλά

Του λείπει η πρωτοτυπία και η φρεσκάδα που θα έπρεπε να έχει ένα νέο μοντέλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Yamaha FZ8!!!

Ενα πολυ εξυπνο διαφημιστικο!!!

ααα τι έκανε,όντως ωραία διαφήμιση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν μιας και σήμερα μου ήρθε το δίπλωμα από την αναβάθμιση,είπα να πάω να κάνω ένα test drive το fz8 naked.Τι τα έχουμε τα κονέ αν δεν τα χρησιμοποιούμε?

Το test drive έγινε στο Ηράκλειο.Απόσταση κάτι περισσότερο από 40 χλμ.

Οπότε πάμε καρφί για ένα μικρό review.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά.Με το που πήγα στην έκθεση την είδα να με περιμένει,άσπρη-άσπρη και καμαρωτή.Από μακριά φαίνεται για 1000αρι.

Έριξα ένα βλέφαρο πρώτα στα περιφερειακά.Οι πρώτες εντυπώσεις δεν ήταν και οι καλύτερες.Τα όργανα είναι τα κλασσικά της γιαμάχα,αναλογικό στροφόμετρο και ψηφιακό ταχύμετρο, με μια διαφορά βέβαια.Το στροφόμετρο σε σχέση με τα προηγούμενα της γιαμάχα είναι πλέον άσπρο.Εμένα μου άρεσε πολύ..σε σχέση με το μαύρο του xj6.

Πάμε στα υπόλοιπα και εδώ είναι που έρχεται η απογοήτευση.Τα υπόλοιπα περιφερειακά έχουν μείνει ως έχουν,είναι τα ίδια με το xj6 αλλά και με το FZ1,δλδ όχι και τόσο ποιοτικά.Κάνουν την δουλειά τους,αλλά περίμενα και κάτι καλύτερο.

Εντύπωση που προκάλεσε το χρώμα της ζάντας.Απλά είναι πολύ ωραίο,γενικά το όλο σύνολο σαν εικόνα είναι πολύ ωραίο.Τα καλάμια όπως γνωρίζεται είναι χρυσά,αλλά δεν ταιριάζουν και τόσο με τις ζάντες.Έπρεπε να είναι ένα κλικ πιο ανοιχτό χρώμα.

Καλά για την εξάτμιση να μην μιλήσω μια αηδία και χαλάει όλο το σύνολο..τίποτα όμως που να μην μπορεί να διορθωθεί,με μια άφτερμαρκετ.

Επίσης σχεδιαστικά δεν μου αρέσει καθόλου που φαίνεται η τάπα του ψυγείου,στα δεξιά της μηχανής.Δεν έχει ούτε ένα πλαστικό,σε μια πτώση θα την πληρώσει το ψυγείο..πολύ εκτεθειμένο ρε παιδάκι.

Η γιαμάχα κράτησε τα καλά φώτα,όπως αυτά που έχει η xj6,fazer..οπότε δεν υπάρχει λόγος για xenon.Ακόμα και την μέρα που το έκανα το τεστ,φαίνομουν αρκετά καλά στον δρόμο..οπότε την νύχτα θα πρέπει να είναι τέλεια.

Ανεβαίνοντας στην μηχανή κούμποσα τέλεια..μιλάμε μου ήρθε κουτί..1,85 και 90 κιλά είμαι..με χάλασε όμως το γεγονός που είχε δυο ξεχωριστές σέλες.Η σέλα του συνεπιβάτη με ενοχλούσε κάπως..ίσως για τους πιο ογκώδης να είναι ένα θέμα αυτό.

Όσο για το ζύγισμα της μηχανής σε καμμιά περίπτωση δεν φαίνεται ότι είναι 200 κιλά..ίσως να φταίει και το γεγονός,ότι τόσο ζυγίζει και η δικιά μου..οπότε μπορεί να το έχω συνηθίσει,το τόσο βάρος.Το μόνο που παρατήρησα ήταν ένα "τράβηγμα" από την δεξιά μεριά..ίσως να έφταιγε και η εξάτμιση..πάντως το κέντρο βάρους μια φορά δεν είναι στην μέση της μηχανής.Όλα αυτά εν στάση.

Όλα κομπλέ και βγήκα στον δρόμο.

Από τα πρώτα μέτρα κατάλαβα ότι η γεωμετρία της μηχανής είναι αρκετά καλή,κάνοντας 2 ζικ-ζακ.Εεε καλά αυτό δεν είναι και κάτι καινούργιο αφού σχεδόν όλες οι γιαμάχα,τις εναλλαγές στις στροφές τις έχουν για πρωινό.

Ένα πρόβλημα είναι τα λάστιχα,δεν μου φάνηκαν καλά (δεν θυμάμαι και τι φορούσε),αυτό που φορέσου σίγουρα ήταν κάπως σλικ..δεν είχαν καθόλου χοντρό πέλμα.Στον δρόμο όμως βεντούζα,διάρκεια ζωής πιστευώ ότι είναι κάπου στα 3000-3400 χλμ.Μετά θα γίνουν δύσκολα τα πράγματα για τον αναβάτη.

Τώρα πάμε στα ωραία..γκάζι.Έχει να φάνε και οι αρκούδες..περίπου 103-4 άλογα στον τροχό.Ο κινητήρας όντως είναι από το FZ1,αλλά υποκιβισμένος.Ο κινητήρας είναι κάτι ανάμεσα σε fazer600 s2 και fazer1000.Στα χαμηλά είναι πολύ καλός και όταν ανεβαίνουν λίγο οι στροφές αρχίζουν και τα όργανα.Παρ'ότι είναι 800cc δεν έχει πολύ σκορτσάρισμα..πιστεύω ότι και ένας,με καθόλου εμπειρία μπορεί να την οδηγήσει.Όταν όμως αρχίσουν να ανεβαίνουν οι στροφές,τότε αλλάζει το πράγμα.Το ήρεμο γατάκι γίνεται ένα κτήνος,έτοιμο να σε πετάξει από την μηχανή.

Δυο φορές μπόρεσα να ανοίξω το γκάζι και τις 2 με πέταξε πίσω.Γούσταρα τρελά.

Οσο για τα φρένα κρατά αυτά του 1000ριου..οπότε καταλαβαίνεται ότι είναι άγκυρες.Τόσο άγκυρες που κατάφερα να κάνω έντο χωρίς να το θέλω.Θέλει πολύ προσοχή το εμπρός φρένο..τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσει αρκετά..πραγματικά δεν το περίμενα τόσο σκληρό,πήγα να την πάθω σαν αρχάριος.Όσο για το πίσω..κλασσικά μια απογοήτευση.Το πίσω είναι μόνο για να διορθώνεις την πορεία..άσε που μπλοκάρει αρκετά εύκολα.

Εδώ όπως έχεται καταλάβει έκανα τεστ την μηχανή χωρίς abs..μιας και δεν είχε άλλη με abs.

Τώρα στις αναρτήσεις μπροστά έχει ανάποδο και πίσω το monoshock.Μια παρατήρηση έχω να κάνω.Θέλει για εμένα περισσότερη σκληρότητα οι εμπρός.Έβλεπα σε κάθε φρενάρισμα,να βυθίζεται το εμπρός μέρος..για το monoshock πιστεύω ότι είναι τζι-τζι.

Υπερβολικό πλάγιασμα κλπ δεν έκανα,είπαμε τεστ ήταν..να μην την πάθω και πληρώνω.

Πάμε για ανεμοκάλυψη.Αν και έκανα το τεστ σε πόλη,παρ'όλα αυτά φύσαγε κάπως,οπότε έβγαλα μερικά παραπάνω συμπεράσματα.Έτσι όπως έφτιαξαν την μούρη του..με τα όργανα κλπ κατάλαβα ότι είχαν στόχο,την όσο δυνατή προστασία από τον αέρα και όντος τα κατάφεραν αρκετά καλά.Στο xj6 έπαιζα ξύλο από τα 70χλμ..εδώ είμουν στα 90 και δεν κατάλαβα τπτ..χάρηκα ιδιαίτερα.

Θερμοκρασίες.Εδώ τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά,ζορίζεται το μηχανάκι μες στην κίνηση.Σαν να είναι έξω από τα νερά του.Ανέβασε σε κάποια φάση 100 βαθμούς.Το καλό βέβαια είναι ότι δεν έριξε ζεστό αέρα στα καλάμια μου.

Ας πάμε και στο μελανό σημείο...εεμμ τι άλλο η κατανάλωση..αφήστε το,ρουφάει αρκετά.Μην πω ότι έχει και την ίδια κατανάλωση με το 1000αρι.Αλλά οκ,ακόμα άστρωτο ήταν..είχε 1300 χλμ..οπότε χμμ ας πω η κατανάλωση ήταν κάπως τσιμπημένη.

Αυτά παρατήρησα στα 40χλμ που έκανα..βέβαια θα ήθελα να το πλάγιαζα λίγο παραπάνω,αλλά δεν μου δόθηκε και η ευκαιρία.Όπως επίσης θα ήθελα να πιάσω και 200+ για να δω την συμπεριφορά του..ελπίζω να μου δωθεί η ευκαιρία.

Σίγουρα είναι μια μηχανή που δεν θα περάσει απαρατήρητη.Αν ήταν να την πάρω θα την έπαιρνα σε άσπρο ή μαύρο..το μπλε δεν λέει.

Αυτά τα λίγα από εμένα :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν μιας και σήμερα μου ήρθε το δίπλωμα από την αναβάθμιση,είπα να πάω να κάνω ένα test drive το fz8 naked.Τι τα έχουμε τα κονέ αν δεν τα χρησιμοποιούμε?...............................................

ωραιος ρε Νωντα.... το εβγαλες στην εθνικη; λιγο εξω προς ρεθυμνο εχει 4-5 καλες στροφουλες ανοιχτες και με καλη ασφαλτο.... την πηγες καθολου απο εκει; αν την πηγες πιστευω πως θα τις ευχαριστηθικες

Τροποποιήθηκε από τον HLIAS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωραιος ρε Νωντα.... το εβγαλες στην εθνικη; λιγο εξω προς ρεθυμνο εχει 4-5 καλες στροφουλες ανοιχτες και με καλη ασφαλτο.... την πηγες καθολου απο εκει; αν την πηγες πιστευω πως θα τις ευχαριστηθικες

όχι δεν την έβγαλα τόσο έξω..την έβαλα όμως παραλιακή... :shades:

Βασικά έκανα 40χλμ..σχεδόν τπτ δλδ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όχι δεν την έβγαλα τόσο έξω..την έβαλα όμως παραλιακή... shades.gif

Βασικά έκανα 40χλμ..σχεδόν τπτ δλδ

εεε τσαμπα σε στειλαμεtongue.gif αν εβγαινες εκει θα εβλεπες περισσοτερα την επομενη φορα δοκιμασε να πας απο εκει που σου λεω....

ειναι πριν την ΔΕΗ ή μετα δεν θυμαμαιtooth.gifblush.gif γενικα παντως σε αυτο το υψοςgrin.gif τα ιδια χλμ ειναι μεχρι εκει και λιγοτερα

Τροποποιήθηκε από τον HLIAS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εεε τσαμπα σε στειλαμεtongue.gif αν εβγαινες εκει θα εβλεπες περισσοτερα την επομενη φορα δοκιμασε να πας απο εκει που σου λεω....

ειναι πριν την ΔΕΗ ή μετα δεν θυμαμαιtooth.gifblush.gif γενικα παντως σε αυτο το υψοςgrin.gif τα ιδια χλμ ειναι μεχρι εκει και λιγοτερα

Μην μου βάζεις ιδέες :spiteful: ..

Έτσι και ξαναπάω πολύ φοβάμαι ότι θα φύγω με τα κλειδιά στο χέρι :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σημερα βρηκα χρονο κ το εκανα για 20λεπτα βολτα.Η θεση οδηγησης ειναι σχεδον καρμπον οπως στο 600 αν κ μου φανηκε στην αρχη οτι καθομουν πιο ψηλα.Στα περιοδικα διαβαζα οτι εχουν βελτιωσει παρα πολυ την αποκριση ψεκασμου λεγοντας οτι ειναι καλυτερη κ απο του 1000.Ξεκινοντας το γκαζι ανταποκρινεται αμεσα θυμιζοντας ψεκασμο μπαντιτ.

Η παραπανω ροπη απο χαμηλα φαινεται αμεσως συγκριτικα με το 600, και χωρις ιδιαιτερη προσπαθεια επιταχυνε αμεσα παρολο οτι εχει θεομακρο γραναζωμα.Τρυπα νομιζω υπαρχει στις 5000 αλλα την περναει σε χιλιοστα του δευτερολεπτου κ κει περα ξεκιναει δυνατο καθαρο τραβηγμα(οχι υστερικο οπως του 600 s1) κ οποιον παρει ο χαρος.Κατω απο τις 5000 ειναι μια χαρα εχοντας το πλεονεκτημα οτι ειναι ελαστικο το μοτερ.Αν ηταν στρωμενο (ειχε μονο 730χιλ) κ 2 δοντια μεγαλυτερο γραναζι πισω το μηχανακι θα μεταμορφωνοταν σε street fighter.

Ρολαροντας αναμεσα στα κολημενα αυτοκινητα με 4η δεν με ενοχλησε τιποτε κατι που φυσικα δεν κανω με το 600.Τολμω να πω οτι το 800 ειναι απολαυστικο μεσα στην πολη.Για τις αναρτησεις δεν εχω αποψη παρα μονο οτι η ποιοτητα κυλισης μου φανηκε μισο κλικ καλυτερη απο το 600.Τα φρενα ηταν χειροτερα απο του δικου μου αλλα σιγουρα σιγα σιγα θα βελτιωθουν.Στο δικο μου ειδα βελτιωση οσο κ αν ακουγεται παραξενο μετα απο 1 χρονο.Ο ηχος τουρμπινα απο την ασχημη εξατμιση ειναι φοβερος κ μου θυμισε εντονα καποια χοντα

Το κιβωτιο ειναι για τα μπαζα αρκετα σκληρο κ μερικες φορες με ασαφεια.Πιθανον να βελτιωθει αργοτερα αν κ το συγκεκριμενο ως δοκιμαστικο εχει φαει τρελο σκισιμο.Για τα μπαζα επισης ειναι τα battlax 021 που ειναι απλα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ!! Ειχα 4-5 φορες γλυστρηματα σε αποτομα ανοιγματα κ αυτο με κρατουσε ηταν το μακρυ γραναζωμα.Το ξαναλεω ΜΑΚΡΙΑ απο τετοιου ειδους λαστιχα.Μαλακα κ ας κρατανε 5000χιλ.

Θα το αγοραζα με την προυποθεση να ειχε 19λιτρο τεποζιτο(προτιμω 23! :whistling: ) κ τιμη γυρω στα 8500ευρ.Πιστευω οτι ειναι ενα παρα πολυ καλο μηχανακι, για ταξιδια,πολη κ καγκουριλικια που θα χαρισει χαρα στον κατοχο του.Πολυχρηστικο εργαλειο με κεφαλαια γραμματα. Κριμα για το ρεζερβουαρ κ ελπιζω στην επομενη εκδοση να το αλλαξουν.

HNNEs.jpg

Kxz3w.jpg

Εαν πλυσιματακι δεν βλαπτει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωραιος +1

πολυ ενδιαφερουσα αποψη

το βαρος σε σχεση με το 600 πως σου φανηκε?

πρεπει να το κανω τεστ μου φενεται, αυτα με τη ροπη ακουγονται ακρως ενδιαφεροντα

ο παραγον τεποζιτο πραγματικα με χαλαει στο 800 οπως και το 1000

και η σταση του 600 παντα με βολευε καλυτερα απο του 1000 και το 800 βλεπω ενα τιμονι σαν του 600 :clapping:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το βαρος σε σχεση με το 600 πως σου φανηκε?

Δεν μπορω να σου πω ξεκαθαρα οτι ειναι βαρυ κ με δυσκολεψε στα επιτοπια (εδω το τενερε 1200 για την κατηγορια του μου φανηκε ελαφρυ) αλλα μπορω να πω με σιγουρια οτι το 600 το νιωθω πιο αναλαφρο.Επισης με το 800 ειχα την αισθηση οτι οδηγω πιο πολυ μηχανη.Δοκιμασε το να βγαλεις τα συμπερασματα σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη το ψιλοζαχαρωνω το fazer απο καλυψη αερα πως τα παω το μοντελο με τη ζελατινα?Σε σχεση με το diversion εχει καλυτερη?Δεν το εχω καν οδηγησει ουτε εχω ανεβει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη το ψιλοζαχαρωνω το fazer απο καλυψη αερα πως τα παω το μοντελο με τη ζελατινα?Σε σχεση με το diversion εχει καλυτερη?Δεν το εχω καν οδηγησει ουτε εχω ανεβει.

Το fazer ειναι ποιο δυνατο απο το diversion και σε ροπη και σε δυναμη...Και εγω που χω το 600 τωρα σε λιγο καιρο φευγω για το 800...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το fazer ειναι ποιο δυνατο απο το diversion και σε ροπη και σε δυναμη...Και εγω που χω το 600 τωρα σε λιγο καιρο φευγω για το 800...

To ντυμενο σε μπλε :angel_not:

Τροποποιήθηκε από τον anotherface

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ετσι οπως βλεπω τα φαιρινγκ του diversion νομιζω οτι δινουν πολυ καλυτερη προστασια απο του 800ριου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξεθαβω θεματα ο φουστης,αλλα κανοντας την διαδρομη Πειραια-Γλυφαδα και τουμπαλην με αυτο το πανεμορφο μωρο,ηθελα να γραψω τις εντυπωσεις μου.

Παμε λοιπον:

Κινητηρας. Ειναι απο το 1000 ε? Μου φανηκε δυναμιτης,καμια σχεση με του 600. Δυναμη,ευστροφεια και προρμοστικοτητα. Γκαζι που ανετα θα με καλυπτε για την επομενη μηχαναρα μου... :whistling:

Φρενα. Πολυ δυνατα,οδηγησα χωρις αμπουσου και παρολα αυτα παιρνουν αριστα. Δεν φρεναρα και πανικοβλητος,αλλα προσπαθησα να προσομοιωσω καποιες καταστασεις εντονου φρεναρισματος. Σημειωση:ο φιλος μου ειχε σωληνακια μεταλλικα.

Αναρτησεις. Γιατι?? Γιατι ρε Γιαμαχαιοι τετοιο μπροστινο? Το βυθισμα του ειναι αναλογο του Τιτανικου. Απο οσο ειδα δεν ρυθμιζει ουτε προφορτιση...Γιατι...??? Το πισω ηταν καλυτερο.

Θεση Οδηγησης.Καρατιμονα και ελαφρως σκυμμενη.Οπως ακριβως με αρεσει. :winking:

Ανεμοπροστασια.Με το μαμα φερινγκ πολυ καλη,αν και περιμενα να ειναι μηδενικη. Με μια εξτρα ζελατινα σιγουρα καλυτερη. Ειμαι 1.78.

Ποιοτητα κυλισης. Αριστη.

Συμπερασμα.ΠΟλυ ανετη,ξεχνουσες το βαρος της(ειναι 230 γεματο νομιζω),πολυ καλα φρενα,μετριο μπροστινο,θετει υποψηφιοτητα για να ειναι η επομενη. Δεν μετρησα αρα δεν ξερω καταναλωση. Πρεπει να καιει λιγουλακι βεβαια... :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξεθαβω θεματα ο φουστης,αλλα κανοντας την διαδρομη Πειραια-Γλυφαδα και τουμπαλην με αυτο το πανεμορφο μωρο,ηθελα να γραψω τις εντυπωσεις μου.

Παμε λοιπον:

Κινητηρας. Ειναι απο το 1000 ε? Μου φανηκε δυναμιτης,καμια σχεση με του 600. Δυναμη,ευστροφεια και προρμοστικοτητα. Γκαζι που ανετα θα με καλυπτε για την επομενη μηχαναρα μου... :whistling:

υποκυβισμενο 1000

Φρενα. Πολυ δυνατα,οδηγησα χωρις αμπουσου και παρολα αυτα παιρνουν αριστα. Δεν φρεναρα και πανικοβλητος,αλλα προσπαθησα να προσομοιωσω καποιες καταστασεις εντονου φρεναρισματος. Σημειωση:ο φιλος μου ειχε σωληνακια μεταλλικα.

ιδια με του 1000

Αναρτησεις. Γιατι?? Γιατι ρε Γιαμαχαιοι τετοιο μπροστινο? Το βυθισμα του ειναι αναλογο του Τιτανικου. Απο οσο ειδα δεν ρυθμιζει ουτε προφορτιση...Γιατι...??? Το πισω ηταν καλυτερο.

τσιγκουνιες yamaha, εβγαλαν to ρυθμιζομενο του 1000

Θεση Οδηγησης.Καρατιμονα και ελαφρως σκυμμενη.Οπως ακριβως με αρεσει. :winking:

ισως η σημαντικότερη διαφορα με το 1000 το οποιο ειναι λιγο πιο σκημενη ακομα λογο fatbar τιμονιου

Ανεμοπροστασια.Με το μαμα φερινγκ πολυ καλη,αν και περιμενα να ειναι μηδενικη. Με μια εξτρα ζελατινα σιγουρα καλυτερη. Ειμαι 1.78.

δε το εχω παει βολτα

Ποιοτητα κυλισης. Αριστη.

δε το εχω παει βολτα

Συμπερασμα.ΠΟλυ ανετη,ξεχνουσες το βαρος της(ειναι 230 γεματο νομιζω),πολυ καλα φρενα,μετριο μπροστινο,θετει υποψηφιοτητα για να ειναι η επομενη. Δεν μετρησα αρα δεν ξερω καταναλωση. Πρεπει να καιει λιγουλακι βεβαια... :whistling:

αμα το ανοιγεις καει οπως και το 600 και το 1000 αλλα χαλαρα σε ταξιδι πιστευω ανετα φτανει και τα 5λ/100χλμ, στην πολη βεβαια 7++

αντε με το καλο :)

κι εγω θελω :blush:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα