ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2009 (τροποποιήθηκε) Tank slaping... μια έκφραση που πολλοί την έχουν ακούσει και ξέρουν τι σημαίνει, και πολλοί άλλοι που δεν έτυχε να την ακούσουν ποτέ κι ας τους έχει συμβεί σίγουρα έστω και μία φορά στην μοτοσυκλετιστική τους ζωή. Τανκ σλάπινγκ λοιπόν με απλά λόγια, ονομάζεται το φαινόμενο που αναγκάζει τον μπροστινό τροχό να διαγράφει μεγάλα 8άρια για λίγη ώρα από κάποια αιτία. Οι αιτίες πολλές, αλλά η ουσία μία. Κι αυτή είναι ότι για κάποιο λόγο και αιτία, διαταράχτηκε η ισορροπία τους μπροστινού τροχού. Το φαινόμενο αυτό συναντάται συνήθως στα πολλά χιλιόμετρα κι όχι όταν πηγαίνουμε με 40 και 50χαω Ποιες μπορεί να είναι όμως οι αιτίες που διαταράσσουν την ισορροπία του μπροστινού τροχού? Πολλές όπως είπα. Σκάσιμο ή απότομα ξεφούσκωμα του ελαστικού. Πέσιμο του τροχού σε λακούβα. Το πάτημα κάποιας πέτρας ή άλλου αντικειμένου στο δρόμο. Mετά από στιγμιαίο γλίστρημα του μπροστινού τροχού. Μπορεί να συμβεί επίσης μετά από αναπήδηση (εσκεμμένη ή όχι) του τροχού σε σαμαράκι, ή μετά από λακούβα, ή εσκεμμένα μετά από καμιά σούζα με πολλά χάω όταν μετά την σούζα κατέβει ο τροχός στο δρόμο και το τιμόνι δεν είναι γυρισμένο στην ευθεία! Και πολλά άλλα. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις (και πολλές ακόμα) όταν διαταραχτεί η ισορροπία του μπροστινού τροχού από την ευθεία, μπορεί να έχουμε ένα βίαιο τανκ σλάπινγκ. Γιατί όμως το λένε έτσι? Σίγουρα κάποιος που δεν έχει σχέση με τις μοτοσυκλέτες (ή ακόμα κι αν έχει κάποια) δύσκολα θα καταφέρει να καταλάβει κάτι από την μετάφραση στα Ελληνικά αυτής της φράσης. Ονομάστηκε έτσι λοιπόν από την κίνηση που κάνει το τιμόνι όταν συμβαίνει αυτό το φαινόμενο. Όταν ο τροχός πάει αριστερά δεξιά με δύναμη, το τιμόνι (ή καλύτερα τα γκριπ) φαίνοναται σαν να σφαλιαρίζουν το ρεζερβουάρ πότε από την μία και πότε από την άλλη πλευρά του. Αυτά τα χαστούκια λοιπόν στο ρεζερβουάρ, τα ονόμασαν tank slaping! :D Αν δεν σας έχει συμβεί ποτέ, να ξέρετε ότι είναι ίσως ένα από τα μοναδικά πράγματα στη μοτοσυκλέτα που μετά από αυτό θα πείτε... μου έφτασε το σκατό στη κάλτσα! Είναι πολύ τρομαχτικό όταν σου συμβεί. Και γίνεται ακόμα πιο τρομαχτικό όταν τα χιλιόμετρα είναι πολλά. Τι κάνουμε λοιπόν αν κάποτε μας συμβεί? ΤΙΠΟΤΑ. Εντελώς τίποτα! Δεν προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε εμείς με τα χέρια μας την ισορροπία του τροχού, αλλά αφήνουμε τον ίδιο το τροχό να το κάνει. Και πιστέψτε με... θα το κάνει πολύ καλύτερα από μας! Ίσως κάνουμε κάτι όμως κι εμείς. Αυτό που κάνουμε είναι να χαλαρώσουμε όσο μπορούμε τα χέρια μας στα γκριπ και να αφήσουμε το τιμόνι να ταλαντεύεται ελεύθερα. Δεν το σφίγγουμε προσπαθώντας να το φέρουμε εμείς στην ευθεία. Το αφήνουμε να το κάνει μόνο του. Αν δεν τα καταφέρει μόνο του, τότε είναι σίγουρη η πτώση. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα καλύτερο από αυτό. Πάρτε κι ένα βιντεάκι να δείτε τι σόι πράμα είναι αυτό το τανκ σλάπινγκ http://www.youtube.c...h?v=LZ1srcQMa_0 Τροποποιήθηκε Αύγουστος 31 , 2011 από τον ALX 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackmanGR 528 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2009 Στο βιντεακι που προσθεσες δεν εχει καμια πιθανοτητα να το επαναφερει γιατι παει με 180χαω και εχει σπασει στην προιγουμενη στροφη η μπροστινη του αναρτηση Ο Οδιγος την γλειτωσε με μονο μερικες γρατζουνιες πεφτωντας πανω στο κρασπεδο! Το ειχε στο ΣΚΑΙ στα πιο απιστευτα βιντεο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kleftokotas666 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2009 .... Αν δεν τα καταφέρει μόνο του, τότε είναι σίγουρη η πτώση. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα καλύτερο από αυτό. ΣΟυζα??? .. Ωραιο τοπικ..αλλα τιποτα δεν γινεται??απολυτως??ουτε με γκαζι??? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2009 Aν μπορέσεις εσύ εκείνη την ώρα που σου ρίνχει σφαλιάρες το τιμόνι να ανοίξεις γκάζι ή να κάνεις και σούζα... κάντο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kleftokotas666 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2009 Καλα περα απο την σουζα.. ...Με το ανοιγμα του γκαζιου...αν το καταφερεις..υπαρχει περιπτωση να επανελθει??Η δεν θα κανει τιποτα και απλα θα επιτεινεις το φαινομενο?? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2009 Πάρτε κι ένα ακόμα... (από διαφήμιση αλλά πραγματικό) Τι έσωσε λέμε το άτομο!!!!!!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackmanGR 528 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2009 Εμπειρια και μονο εμπειρια! Αλιθεια ALX εσυ τι καβαλας? ποιο GS? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2009 Καλα περα απο την σουζα.. ...Με το ανοιγμα του γκαζιου...αν το καταφερεις..υπαρχει περιπτωση να επανελθει??Η δεν θα κανει τιποτα και απλα θα επιτεινεις το φαινομενο?? Πιθανόν να βοηθήσει αν τα καταφέρεις... αλλά σίγουρα είναι φοβερά δύσκολο να έχεις εκείνη την στιγμή τα αντανακλαστικά σκέψης και χειρισμού ώστε να κάνεις κάτι τέτοιο! (είνα πιο εύκολο να μην κάνεις τίποτα) Θεωρητικά με άνοιγμα του γκαζιού γλιτώνεις και τo low siding αλλά ποιος το καταφέρνει? Εδώ δεν το καταφέρνουν οι παγκόσμιοι του MotoGP! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kleftokotas666 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2009 Καλα ναι δεν λεω...Θεωρητικα μιλωντας...ας το εχουμε κατα νου απλα...Γενικα ομως... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
^tasoulis^ 152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2009 Το δευτερο ειδικα βιντεακι ειναι απιστευτο σωσιμο Το ειχα παθει με το παπακι παντως σε σαμαρακια που περασα με φορα και εφαγα καλη σουπα ευτιχως χωρις να παθω κατι αλλα το τρανταγμα ηταν απο τα πολυ δυνατα στην ασφαλτο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
okourkoulos 286 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2009 (τροποποιήθηκε) TΟ νοιώθω καθημερινά 50 - 80 χλμ/ώρα με το κλασικό πρόβλημα μερικών ΚΤΜ Adventure με το μπροστινό λάστιχο της Pirelli. Έχω αλλάξει τρια λάστιχα αλλά δε σώζομαι! Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 16 , 2009 από τον okourkoulos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackmanGR 528 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2009 TΟ νοιώθω καθημερινά 50 - 80 χλμ/ώρα με το κλασικό πρόβλημα μερικών ΚΤΜ Adventure με το μπροστινό λάστιχο της Pirelli. Έχω αλλάξει τρια λάστιχα αλλά δε σώζομαι! Σιγουρα ειναι απο το λαστιχο? Μιπως ειναι απο καμια αναρτιση? (δεν ξερω ρωταω ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
paitos 81 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2009 κοιταξτε και εδω τρελο σωσιμο στο 03.00 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ellessar_GR 360 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2009 Απίστευτα videakia! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
SkiT 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2009 Πάρτε κι ένα ακόμα... (από διαφήμιση αλλά πραγματικό) Τι έσωσε λέμε το άτομο!!!!!!!!! :respekt: κοιταξτε και εδω τρελο σωσιμο στο 03.00 Αυτό το είχα ξαναδεί πιο παλιά Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Vatos_locos 184 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2009 υπάρχει κιάλο πιο θεϊκό Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
SkiT 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2009 υπάρχει κιάλο πιο θεϊκό και αυτό το έχω δει :P :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackmanGR 528 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2009 υπάρχει κιάλο πιο θεϊκό αυτο εψαχνα εχτες να ποστ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2009 (τροποποιήθηκε) ειμαι αρχικουλαδο... στο tank slapping δε θα ανοιγα γκαζι θα αποφορτιζοταν το μπροστινο και αντε να βρει τα ισα του.. απλα και οπως λεει ο ΑΛΞ κοτουλα περιμενεις να τελιωσει και μετα σκουπιζεσαι! Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 16 , 2009 από τον Al_Bandy Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stpauli 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2009 το εχω παθει 2 φορες τη μια το'σωσα την αλλη δυστυχως με ολεθριο αποτελεσμα για το μηχανακι(GSXR 750 '89) ευτυχως για μενα.Και στις δυο περιπτωσεις κακοτεχνειες του δρομου(σαμαρακια,αυλακι απο φορτηγα) το μυστικο ΔΕΝ ΣΦΙΓΓΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ NEVER Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
valas-GSX-R 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2009 Μια φορά μου έχει τύχει με το παπί.Ουτε που κατάλαβα πως επανήλθε... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2009 Παιδιά... μην επικεντρώνεστε σε σχολιασμούς των video. Αν θέλετε να κάνετε συζήτηση, κάντε την επ΄αυτού που λέει το θέμα. Τα βίντεο μπήκαν απλά για να δείξουν τι είναι το τανκ σλάπινγκ, οπότε και νομίζω ότι είναι ήδη αρκετά. Καταλάβανε όλοι νομίζω τι είναι! Ας μην χαλάσουμε με λίγα λόγια το τόπικ με σχόλια ..."ρε το πο@στη πως το έσωσε..." κτλ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
patapios 1.698 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2009 Ας μην χαλάσουμε με λίγα λόγια το τόπικ με σχόλια ..."ρε το πο@στη πως το έσωσε..." κτλ Ρε τον π@υστη πως τοσωσε ..... χχο χο αστειευομαι!! Τεσπα ειναι μεγαλη πικρα να το παθεις ... δεν τοχω παθει ποτε γιατι ειμαι οδηγαρα (η κοταρα χοχο) κ με ενα φιλο που τρεχει αγωνες κ το σηζητουσαμε ενα φεγγαρι μου λεγε ακριβως αυτο... ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ... γιατι πρεπει να εχεις πολλα κανταρια κ να ξερεις τι κανεις (οχι κ πολλα) σαυτην την κακια στιγμη!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2009 πάντως αυτό το φαινόμενο νομίζω πώς είναι πιο έντονο σε supersport μηχανάκια, δεν έχω δει κάποιο βίντεο με μοταρντ ή εντουρο και φυσικά δεν μου έχει τύχει να το ακούσω και από αντίστοιχους αναβάτες. Παίζει ρόλο και η γεωμετρία της μηχανής ή κάνω λάθος? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GR_tts 101 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2009 Έτυχε και σε μένα κάτι ανάλογο πριν από χρονια στο πίσω μέρος από καθίζηση στο οδόστρωμα από τα φορτηγά.Δεν μπόρεσα να το σώσω γιατί πετούσα πίσω από το μηχανάκι μου σε ύψος μισό μετρο περίπου.Γίνεται τόσο γρήγορα που σταματας να σέρνεσαι στην άσφαλτο και ακόμα δεν έχεις καταλάβει τι έγινε. :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες