Jump to content
Sign in to follow this  
lavazutra

Lavazutra Vs Printer Server

Recommended Posts

Με λίγα λόγια δεν υπάρχει αυτό που περνάω αγαπητοί ΚΟΜΠΟΙΟΥΤΕΡΑΔΕΣ!!!!!!

Έχουμε και λέμε.....

1)o main server είναι στην Θεσ/νικη τον οποίο διαχειρίζομαι με remote desktop με administrator account.

2)στον server αυτό υπάρχει μια κωλοεφαρμογή που την τραβάνε 19 (ναι 19 διαφορετικά δίκτυα κάτω από αυτον τον server , οποτέ μιλάμε για άλλους 19 sub servers) ένας εκ των οποίων είναι στο Σύνταγμα....

3)Στο δίκτυο του Συνταγματός λοιπόν πήγα να στήσω 3 print servers ,2 parallel & 1 usb. Οι παράληλοι έπαιξαν σε 10 λεπτά με το ρολόι.

Έστησα ένα switch τους αμόλυσα πάνω , δήλωσα ΙP, port forward στο router για να "μιλάνε" με τον main server στην Θεσ./νικη και όλα μέλι γάλα......

4) (και πάμε στο καλό τώρα)

Ο 3ος ο ριμάδης ο USB Μου έχει βγάλει την παναγία. Δεν μου τον αναγνώριζε μόλις τον κότσαρα πάνω στο δίκτυο Μέσα από το set up wizard του.

κίνηση 1 : firewall / antivirus off αλλά τίποτα.

κίνηση 2 : μέσα από dos με telnet πάλι τίποτα

κίνηση 3 : μέσα από dos arp -s και του κάρφωσα ΙP πάνω στην MAC Ip του.

Ευτυχώς τον διάβασε το sετ up wizard και από εκέι του δήλωσα IP, Subnet mask , deafult gateway σύμφωνα με αυτά του δικτύου. Τραβαω και ένα prot forward στο router με τις κατάλληλες IP....και......μου ρωτάει το wizard σε ποιον εκτυπωτή θα παίξει το print server. Διαλέγω τον σωστό.........................τελειώνει το wizard εκτυπώνει τοπικα και μια χαρά ως εδώ.

Μπαίνω με remote στον server Θεσ/νικης στείνω ένα εκτυπωτή με TCP/IP port που συμβάδιζε με τον print server ...πάω να εκτυπώσω......τζίφος....

Αλλάζω τοπικά στον print server το port σε αντίστοιχό TCP/IP και ναι εκτυπώνει!!!!.....αλλά σταμάτησε να εκτυπώνει τοπικά...........

μετά σκάλωσαν τα πάντα.............RTFS στον print server ξαναμανα στήσιμο print server αλλά και του εκτυπωτή από την αρχή μπας και μου ξέφυγε κάτι (χλωμό βέβαια) και αφού 'εστησα τον εκτυπωτ'η τοπικά και δούλευε.....του έριξα πάνω και τον print server και τι μου λέει???????

THE SEGMENT OF THE PRINTER SERVER IS DIFFERENT FROM THE COMPUTERS ....

Σε όποιο Η/Υ τοτ δικτύου και αν κάτσω όσα reset και από όπουδήποτε κάνω παίρνω αυτό το μήνυμα.........

Ξέρει κανείς τι παίζει????????????

Υ.Γ....και γαμώ τα σεντόνια αλλά χρειάζομαι βοήθεια γιατ΄'ι ειλικρινά εξάντλησα τις δυνατότητες μου στο θέμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

τι μαρκα ειναι το printer?

HP o printer Level1 o printer server.

Ειναι συμβατά το έψαξα. (με τα netgear δεν ήταν,αρχικά τέτοιο printe server είχα και έκανα αλλαγή με τον level one)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να πω την μαλακία μου,

To segment προφανώς εννοεί πως είναι σε άλλο subnet.

Άρα, μήπως πράγματι τον πέταξες σε άλλο subnet και δεν έχεις στρώσει σωστά το routing από τον router ?

To USB που το κότσαρες ?Tzt, ζαμπονιά.

Απ'ότι κατάλαβα μπαίνει με Ethernet στο switch και σου βγάζει εξόδους USB για printers ?

Παίζετε VLANS ? Την ip που του κάρφωσες την "έστειλες" από το arp table όταν του έδωσες άλλη ?

Επειδή είμαι και βλάκας,

Αλλάζω τοπικά στον print server το port σε αντίστοιχό TCP/IP

Αυτό τι πάει να πει ? Τι ήταν το port και το άλλαξες σε TCP ?

Τροποποιήθηκε από τον Le Flwr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλαξε τη βελονα Ανδρεα , βαλ'την στο 2ό κλιπ και μετα βγαλε το πορτακι απ'το φιλτροκουτι , αν παει καλυτερα τοτε θελεις 2 δοντια λιγοτερα στο γραναζι εκκενντροφορου Αν πηγαινει χειροτερα τοτε μαλλον θα θελει λαδομα το μεσα κοματι της σελας :_thumbsup:

Νομιζω σε καλυψα πληρος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξεφυγες.. Δν μπορω να σε βοηθησω στη συγκεκριμενη περιπτωση. Τι λειτουργικο χρησιμοποιεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξεβίδωσε προσεκτικά τον Printer, και μόλις φτάσεις στο εσωτερικό του, κάνε μια ζημιά που μοιάζει με εργοστασιακό λάθος. Μετά γύρνα τον στο κατάστημα για RMA και πάρε έναν με Ethernet.. :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

συμπασχω. προσπαθουσα στην σχολη να τυπωσω εγχρωμο εξωφυλλο στους εγχρωμους εκτυπωτες του δικτυου που εχουμε και αφου το πληρωνα με την καρτα μου οκ δεν τυπωνε τιποτα. και το δευτερο δεν αναγνωριζε την καρτα. τυπωθηκαν μονοχρωμα τελικα. του διαολου πραματα...τραβα του μια κλωτσια. μπορει να δουλεψει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπαίνω με remote στον server Θεσ/νικης στείνω ένα εκτυπωτή με TCP/IP port που συμβάδιζε με τον print server ...πάω να εκτυπώσω......τζίφος....

Αντρέα, οι παράλληλοι εκτυπώνουν από Θεσ/νίκη...??? Και αν ναι, τι εντολή έδωσες στην DOS για να παίξουν οι παράλληλοι...???

Υ.Γ....και γαμώ τα σεντόνια αλλά χρειάζομαι βοήθεια γιατ΄'ι ειλικρινά εξάντλησα τις δυνατότητες μου στο θέμα.

Τι, από τώρα...??? Welcome στον θαυμαστό κόσμο των δικτύων my friend...

Εδώο βασικός κανόνας είναι ένας: "Ότιδήποτε μπορεί να πάει στραβά, θα πάει στραβά..." spiteful.gif

Λύσε μου ρε φιλαράκι αυτή την απορία και θα σου εκθέσω μετά το σκεπτικό-σεντόνι μου... winking.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να πω την μαλακία μου,

To segment προφανώς εννοεί πως είναι σε άλλο subnet.

Subnet έχουν όλα 255.255.255.0, αν δεν ήταν σωστό δεν θα έπαιζαν ούτε οι parrallel print servers

Άρα, μήπως πράγματι τον πέταξες σε άλλο subnet και δεν έχεις στρώσει σωστά το routing από τον router ?

To USB που το κότσαρες ?Tzt, ζαμπονιά.

Απ'ότι κατάλαβα μπαίνει με Ethernet στο switch και σου βγάζει εξόδους USB για printers ?

Ακριβώς, μόνο αλλά μίνι μία USB

Παίζετε VLANS ? Την ip που του κάρφωσες την "έστειλες" από το arp table όταν του έδωσες άλλη ?

tις ΙP που κάρφωσα με arp τις έσβησα ξανά με arp.

Επειδή είμαι και βλάκας,

Αυτό τι πάει να πει ? Τι ήταν το port και το άλλαξες σε TCP ?

Πριν ήταν σε LPT port με την ΙP που είχε πάρει με το set up wizard και το άλλαξα σε Standard TCP/IP port με την κατάλληλη ΙP και port

To παράτησα το θέμα, τους έκραξα και θα μου στείλουν έναν δικτυακό USB printer να τελειώνει η υπόθεση σε 10 λεπτά.

Ασταδιάλα!

Τhanks για τα tips παίδες!

Υ.Γ. Βάτραχα οι παράλληλοι μπορούν να εκτυπώσουν από παντού!

πχ. Δίνεις στον print server

ip 192.168.1.100

sub 255.255.255.0

dg 192.168.1.255

Μετά κάνεις port forward στο router σου πχ 192.168.1.100 /ιn 9100 / out 9103

και στα properties του printer που έβαλες τον print server φτιάχνεις ένα standard TCP/IP port και δίνεις σαν ΙP την 192.168.1.100 και port το 9100

βλέπεις ποια είναι εξωτερική ip toy router πχ 88.100.98.32

και πας στο άλλο δίκτυο (remote) στήνεις έναν printer με standard TCP/IP port και δίνεις σαν ΙP την 88.100.98.32 και port το 9103 και αυτό ήταν (χοντρικά έτσι, σε λετπομέριες δεν μπήκα)

Από dos μονο με telnet μου έρχεται αυτή την στιγμή να παίξεις remote με print server (px telnet 192.168.1.100)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Subnet έχουν όλα 255.255.255.0, αν δεν ήταν σωστό δεν θα έπαιζαν ούτε οι parrallel print servers

Αυτή είναι η μάσκα, ανεξαρτήτως του subnet. Μπορεί π.χ. να έχεις βάλει 192.168.10.1 αντί 192.168.100.1 ή το port που τον κόλλησες να είναι σε άλλο sub.

Πριν ήταν σε LPT port με την ΙP που είχε πάρει με το set up wizard και το άλλαξα σε Standard TCP/IP port με την κατάλληλη ΙP και port

Aaaa στα settings. Επειδή το διάβασα και σκάλωσα, το ένα είναι physical και το άλλο αποκύημα της φαντασίας μας :D

To παράτησα το θέμα, τους έκραξα και θα μου στείλουν έναν δικτυακό USB printer να τελειώνει η υπόθεση σε 10 λεπτά.

Ασταδιάλα!

Ο καλύτερος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα