Jump to content
Sign in to follow this  
cloud_constructor

Φίλτρο αέρα - απλα αντικατάσταση

Recommended Posts

Γεια σε όλους ξανα...

Θέλω να ρωτισω κατι τις: Την κυριακη μεσιμερι καθομουν κ πασπάτευα το μοτόρι , εβαζα υγρα, τονα ,ταλλο και σε μια φαση λεω ας δουμε πως βγαινει το φίλτρο αέρος (πως λεμε σαλαμι αερος) να δουμε τι παιζει.

Η εικονα εχει ως εξης.Βγαζοντας το ειδα οτι βλεποντας απο κατω απο τη τρυπα ειχε πιασει μουργα στον πατο του(κατι σαν λασπη) και μεσα ειχε ετσι ενα λεπτο στρωμα σκονης λασπωμενης. Πως μπορω να καταλαβω ποτε θέλει αλλαγή? Επρεπε να ειναι εντελως καθαρο υποθετω ε?Αρα θέλει προφανως.

Επισης ειδα μεσα στο κουτι που βρησκετε το φιλτρο οτι στον πατο του ειχε ενα υγρο , λαδι ηταν νομιζω.Αν λεμε ΑΝ παω κ παρω ενα φιλτρο (ιδιου τυπου με αυτο που ειναι μεσα..νομιζω αν παρω "καλυτερο¨" θα θελει ρυθμιση το καρμυλατερ , ετσι εχω ακουσει δηλαδι) θα πρεπει να το .. ξερω γω .. λαδωσω οπως κανουμε στο φιλτρο λαδιου , η το πεταω μεσα εκει χυμα κ αντε γεια????

Ρε γαμωτο εχω και φωτογραφιες αλλα μολις ανακαλυψα οτι δεν εχω φερει το καλωδιο του κινητου για να τα περασω.

Επισης Το μοναδικο που εγραφε το φίλτρο ειναι HM MY8 KI . Θα μπορω να συνενοηθω για τον τυπο φιλτρου η να παρω εργαλεια μαζι μου να το βγαλω στα καπακια(μαλλον αυτο παιζει ετσι κ αλλιως).

Και μια τελευταια ερωτηση.. ΦΙΣΙΕΤΑΙ σε βενζιναδικο οπως κανουμε στου αυτοκινητου η θα ισωπεδωθει?

Αυταααααααααααααααααααα (φιουφ.)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Γεια σε όλους ξανα...

Θέλω να ρωτισω κατι τις: Την κυριακη μεσιμερι καθομουν κ πασπάτευα το μοτόρι , εβαζα υγρα, τονα ,ταλλο και σε μια φαση λεω ας δουμε πως βγαινει το φίλτρο αέρος (πως λεμε σαλαμι αερος) να δουμε τι παιζει.

Η εικονα εχει ως εξης.Βγαζοντας το ειδα οτι βλεποντας απο κατω απο τη τρυπα ειχε πιασει μουργα στον πατο του(κατι σαν λασπη) και μεσα ειχε ετσι ενα λεπτο στρωμα σκονης λασπωμενης. Πως μπορω να καταλαβω ποτε θέλει αλλαγή? Επρεπε να ειναι εντελως καθαρο υποθετω ε?Αρα θέλει προφανως.

Πρεπει να ειχες να το καθαρισεις πολυ καιρο ε?Οντως επρεπε να ειναι εντελως καθαρο...οποτε θελει καθαρισμα

Επισης ειδα μεσα στο κουτι που βρησκετε το φιλτρο οτι στον πατο του ειχε ενα υγρο , λαδι ηταν νομιζω.Αν λεμε ΑΝ παω κ παρω ενα φιλτρο (ιδιου τυπου με αυτο που ειναι μεσα..νομιζω αν παρω "καλυτερο¨" θα θελει ρυθμιση το καρμυλατερ , ετσι εχω ακουσει δηλαδι) θα πρεπει να το .. ξερω γω .. λαδωσω οπως κανουμε στο φιλτρο λαδιου , η το πεταω μεσα εκει χυμα κ αντε γεια????Το λαδι που ειδες υπαρχει στο φιλτρο απο τοτε που το αγοραζεις καινουριο και βρισκεται εκει για να κολαει η σκονη πανω του και να μην περναει...μολις παρεις ενα αλλο φιλτρακι το μονο που εχεις να κανεις ειναι να το τοποθετησεις σωστα στην θεση του και τιποτα αλλο

Ρε γαμωτο εχω και φωτογραφιες αλλα μολις ανακαλυψα οτι δεν εχω φερει το καλωδιο του κινητου για να τα περασω.

Επισης Το μοναδικο που εγραφε το φίλτρο ειναι HM MY8 KI . Θα μπορω να συνενοηθω για τον τυπο φιλτρου η να παρω εργαλεια μαζι μου να το βγαλω στα καπακια(μαλλον αυτο παιζει ετσι κ αλλιως).Πας σε ενα καταστημα με ανταλακτικα για το μηχανακι σου και απλα ζητας ενα φιλτρο για αυτο....

Και μια τελευταια ερωτηση.. ΦΙΣΙΕΤΑΙ σε βενζιναδικο οπως κανουμε στου αυτοκινητου η θα ισωπεδωθει?Φυσιεται κανονικα αλλα 1ον απο αποσταση και οχι δυνατα και 2ον να ξερεις πως ο αερας απο τα βενζιναδικα (και οχι μονο) δεν ειναι ιδιαιτερα καθαρος γιατι μαζι με τον αερα αν προσεξεις βγαινει και ενα ιχνος βρωμικου νερου...αυτο συμβαινει γιατι δεν γινεται εξαερωση συχνα στον αεροθαλαμο(οπως θα επρεπε κανονικα)και κατακρατειται υγρασια....για αυτο το λογο πρεπει οταν φυσαμε ευαισθητα πραγματα απο τετοιες πηγες να μην βαζουμε τερμα τον αερα και να φυσαμε οσο μπορουμε απο μακρια :_thumbsup:

Αυταααααααααααααααααααα (φιουφ.)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πηγαινε παρε ενα φ.α με το μοντελο της μηχανη σου και τελος , σημερα στα φιλτρα του αερα απαγορευεται το φυσημα συμφωνα με το κατασκευαστη , ειδικα στη περιπτωση σου πιστευω καλο θα ητανε να ακολουθησεις το ιδιο πραγμα , στη συνεχεια μια επισκεψη στο μηχανικο για ενα ρυθμισμα/ελεγχο λογω του πολυκαιρισμενου φ.α θα ηταν οτι καλυτερο για ενα και τη μηχανη σου εν τελει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο κατασκευαστής της μηχανής σου λέει ανα πόσα χλμ. θέλει αλλαγή το φίλτρο αέρος.

συνήθως είναι καλύτερα να τα αλλάζεις σε λιγότερα χλμ. γιατί οι συνθήκες οδήγησης δεν είναι ιδανικές (όπως θεωρεί ο κατασκευαστής).

για να έχει πιάσει τέτοια μούργα το φίλτρο σου φαντάσου πόσο καιρό το έχεις...

πάρε ένα καινούργιο αναλώσιμο ή ένα aftermarket που μπορείς να το καθαρίζεις ανά αρκετά χλμ. και καθάρισε και το φιλτροκούτι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο οτι καταλαβα προφανως δεν εχει καθαριστει καιρο.Τωρα αν αυτο που ειδες μαυρο σαν μουργα δεν ειναι βενζινα με σκονη και ειναι λαδια τοτε προφανως φορα καποιο φιλτρο ελευθερας ροης και δεν χρειαζετια να παρεις καινουργιο οπως τα Κ&Ν που το πλενεις με σαπουνι ρουχων και χλιαρο νερο και αφου στεγνωση του ριχνεις ενα ψεκασμα με ειδικο λαδι ή με πολυ ψιλο λαδι (ραπτομηχανης ή 10αρακι υδραυλικου ) το ξανατοποθετης και καλη σου βολτα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα