Jump to content
black_hawk

Ανιχνευση "χαμενου" οχηματος μεσω GPRS, σε ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ!

Recommended Posts

Νομίζω ένας απλός telnetd δεν θα κάνει τίποτα. Θέλει κάτι από πίσω για να καταγράφει, σαν έναν syslog daemon, αλλά να μπορεί να δεχθεί gprs connections.

Κάπου είχα δει ένα site που επι πληρωμή σου έδινε δυνατότητα να έχεις visual εικόνα με την προϋπόθεση ότι είχες βάλει την συσκευή να στέλνει με gprs τα δεδομένα σε αυτόν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ισχύει, το επιβεβαιώνω.

Μπορείς να το κάνεις αυτό με δύο τρόπους, ουσιαστικά:

α) να θέσεις ένα speed alert, π.χ. αν μετακινείται με ταχύτητα πάνω από x km/h να στείλει sms

β) με τη λειτουργία "geo-fence" - ορίζεις ένα τετράγωνο, στέλοντας απλά τις πάνω αριστερά και κάτω δεξιά συντεταγμένες. Εάν μετακινηθεί εκτός του τετραγώνου, στέλνει sms.

Παρεπιπτόντως, το "GPRS" ισχύει, δεν είναι πατάτα η ορθογραφικό λάθος! Εναλλακτικά του SMS, μπορεί να συνδεθεί μέσω GPRS στο Internet, και να του ορίσεις μία IP address & port στην οποία θα στέλνει τις απαντήσεις ή τα alerts. Αυτό που δεν έχω καταλάβει και που δεν αναφέρει το manual, είναι το τι πρωτόκολλο χρησιμοποιεί. (Οι μη σχετικοί με Linux / UNIX / Networking ας αγνοήσουν την επόμενη πρόταση). Από τα συμφραζόμενα υποθέτω ότι κάνει ένα απλό telnet, οπότε με έναν telnetd ή ένα tcplisten να τρέχει, θα λειτουργεί και αυτό.

Έκανα κάτι δοκιμές σήμερα αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμη σε ασφαλή συμπεράσματα. Θα συνεχιστεί το τεστ! :)

για ποιο προιον μιλαμε τελικα ? να ξερουμε και εμεις .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για ποιο προιον μιλαμε τελικα ? να ξερουμε και εμεις .

Μα... για αυτό που αναφέρεται στο πρώτο post, το οποίο μπορεί να αγοραστεί απ'ευθείας από τον έμπορο στο Hong Kong μέσω ebay για περίπου 50 ευρώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και τελικα απο εντυπωσεις ? το λογισμικο που δεινουν ειναι καλο ? αυτονομια ? ποιοτητα σηματος ? μην μας αφηνεις ετσι :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα σας πω εν συντομία τις εντυπώσεις μου από αυτή τη συσκευή που πήρα πρόσφατα...

Στο πακέτο έρχονται:

1) η συσκευή

2) φορτιστής σπιτιού

3) δύο μπαταρίες 1200mAh

4) οδηγίες χρήσης

Η ποιότητα κατασκευής είναι καλή (για κινέζικο πράγμα).

Έβαλα μία κάρτα της Wind (σκόπιμα, να μην έχει και το καλύτερο σήμα... :P ), το φόρτισα, έκανα μερικές αρχικές ρυθμίσεις (π.χ. του όρισα να δίνει αναφορά με sms στο κινητό μου και να με ειδοποιεί όταν μετακινηθεί), το έβαλα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και ξεκίνησα για δουλειές.

Στίγμα βρήκε μέσα από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου χωρίς πρόβλημα.

Το πρώτο sms μου το έστειλε αφού έκανα 3 χιλιόμετρα. Αυτό δεν ξέρω αν ήταν θέμα σήματος κινητής ή ανταπόκρισης κάθε παρόχου στα sms (συμβαίνει να αργούν καμία φορά να έρθουν τα sms αν είναι φορτωμένο το δίκτυο). Από εκεί και έπειτα, όλη την ημέρα τα μηνύματα που έπαιρνα ήταν για στίγμα 3 χλμ πίσω από εκεί που ήμουν... Αυτό, σε μία μόνο περίπτωση, έφτασε και τα 8 χιλιόμετρα...

Τα μηνύματα που στέλνει περιέχουν:

Lan

Lon

Speed

Time

Date

Battery

Signal

Imei

Στέλνει μήνυμα κάθε 15 λεπτά περίπου αν το όχημα κινείται συνεχώς.

Σε μία περίπτωση κόλλησε και μου έστελνε μηνύματα ενώ το αμάξι ήταν ακίνητο (ίδιο στίγμα, 0 ταχύτητα... απλά με χρέωνε... γκρρρ).

Εν συντομία μπορώ να πω ότι, παρά την καθυστέρηση στην λήψη των sms, μπορείς να παρακολουθήσεις την πορεία του οχήματός σου, έστω και με απόκλιση 3-8 χιλιόμετρα (από το ολότελα, καλή και η Παναγιώταινα...).

Σήμα βρίσκει ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες αν και θα πρέπει να το δοκιμάσω σε πιο δύσκολες συνθήκες... Θα πάω να παρκάρω σε κανένα υπόγειο γκαράζ και θα δω πού θα είναι το τελευταίο στίγμα που θα δώσει... (έρχεται σύντομα...)

Ο κινέζος λέει ότι κάθε μπαταρία (δίνει 2 στο πακέτο) κρατάει 2 ημέρες αλλά μάλλον κάνει τον κινέζο...

Το έβαλα σε δύσκολες συνθήκες (χαμηλό σήμα κινητής τηλεφωνίας και gps) για να ζορίζεται και το άφησα αναμμένο χωρίς να μετακινείται (άρα χωρίς να στέλνει sms) για να δω πόσο θα αντέξει... Η μία μπαταρία άντεξε μισή μέρα (περίπου από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ) και η άλλη μπαταρία άντεξε μία ολόκληρη μέρα (24 ώρες). Καμία σχέση με τις 2 μέρες του κινέζου, αλλά ήταν η 2η φόρτισή τους (ίσως αυξηθεί λίγο η διάρκειά τους μετά από 7-8 φορτίσεις) και ήταν σε περιοχή με εξαιρετικά χαμηλό σήμα γενικώς!...

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι με το που πέφτει η μπαταρία του στέλνει μήνυμα που λέει όλα τα στοιχεία και επίσης Batt:L (αυτό σημαίνει χαμηλή μπαταρία = battery low) αρκετές φορές πριν σβήσει, περίπου 5 sms στέλνει πριν να σβήσει.

Η φόρτιση κάθε μπαταρίας κρατάει 2-3 ώρες.

Αυτά προς το παρόν. Ελπίζω να σας καλύπτω έστω και μερικώς. Όταν έχω νεότερα από επιπλέον δοκιμές θα ενημερώσω. :_hi:

Τροποποιήθηκε από τον zoo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτο με τις μπαταριες ειναι καπως, δεν γινεται να το συνδεσουμε με την μπαταρια της μηχανης;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σίγουρα μπορεί να γίνει αλλά θα χρειαστεί πατεντούλα.

Δεν έχει φορτιστή αυτοκινήτου στο πακέτο, οπότε πρέπει να αγοραστεί ένας. Το βύσμα φόρτισής του είναι ένας τύπος micro usb, οπότε λογικά μπορεί να βρεθεί φορτιστής και να συνδεθεί με τη μπαταρία της μηχανής. Απευθείας σύνδεση στα 12 βολτ χωρίς φορτιστή δεν γίνεται, 5 βολτ & 1000 mA θέλει για να φορτίσει.

Αυτό όμως σημαίνει ότι θα ζητάει ρεύμα με σβηστή μηχανή, αφού αυτό το πράγμα το θέλουμε για όσο δεν οδηγάμε. Λίγο ρεύμα θα ζητάει αλλά θα ζητάει... Λίγο ο συναγερμός, λίγο αυτό, λίγο το κρύο, λίγο οι μικρές διαδρομές μέσα στην πόλη που δεν φτάνουν για φόρτιση... ίσως δεν είναι καλή ιδέα η απευθείας σύνδεση... :think:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν κάνεις κλιση απο το κινητο σου στη συσκευη τοτε αυτοματα θα σου πει που βρισκεται, δλδ γραφοντας ενα απλο προγραμματακι για PDA θα μπορουσες να ορισεις το χρονικο διαστημα, απο τη στιγμη που θα κινηθει, αν το οποιο θα κανει αυτοματα το PDA κλισεις και θα λαμβανει μηνυμα με το στιγμα...

Τοσο απλο...

Θα παρω ενα και εγω απο το νεο ετος και θα κανω μια υλοποιηση για Windows Mobile, free...απλα πρεπει να βρεθει ο χρονος, γιατι εχω πηξει στη δουλεια. :aggressive:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό όμως σημαίνει ότι θα ζητάει ρεύμα με σβηστή μηχανή, αφού αυτό το πράγμα το θέλουμε για όσο δεν οδηγάμε. Λίγο ρεύμα θα ζητάει αλλά θα ζητάει... Λίγο ο συναγερμός, λίγο αυτό, λίγο το κρύο, λίγο οι μικρές διαδρομές μέσα στην πόλη που δεν φτάνουν για φόρτιση... ίσως δεν είναι καλή ιδέα η απευθείας σύνδεση... :think:

ναι αλλα ουτε η μπαταριες ειναι καλη ιδεα.

εδω ξεχναμε να φορτισουμε το κινητο που το κουβαλαμε ολη μερα πανω μας και το βλεπουμε καμια 20αρια φορες την μερα... :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κριμα , και σκοπευα να το αγορασω αυτο το προιον. αρα παμε για κατι καλυτερο λογικα . το μονο θετικο με αυτο ειναι οτι ειναι οικονομικο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://globalimport.gr/catalog/product_info.php/cPath/151/products_id/447

Στα χαρακτηριστικα αναφερει οτι διαθετει ειδικη καλωδιωση για μηχανη ,αυτοκινητο .Υποθετω οτι εννοει καποιο φορτιστη σε στυλ αναπτηρα αυτοκινητου???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι, μάλλον. Παίρνεις αυτό του ebay (ολόιδιο είναι) και παίρνεις κι έναν φορτιστή με καμία 10-15 ευρώ και είσαι κερδισμένος... μεγάλη διαφορά με τα 170 ευρώ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραια....

οποτε αν τραβηξουμε και εναν ''αναπτηρα'' απευθειας απο τη μπαταρια της μηχανης λυνουμε το προβλημα της φορτισης.

Η εργασια αυτη ειναι δυσκολη να γινει??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλα ολα αυτα αλλα ειναι λιγο κλεφτες..

http://www.1ena.com/brelockcamera.htm

αυτο το μπρελοκ καμερα το εχουν 97 ευρω.........

με 9.5 ευρω ηρθε στν πορτα μου..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν είναι στείλε ένα πμ απο που με 9,5 ευρώ. Θενξ.

ναι ειναι καλα το ebay http://cgi.ebay.com/Spy-Camera-Key-Chain-Camcorder-Video-Cam-720x480-30FPS_W0QQitemZ160379668644QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item25575f88a4

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χε..χε.. Νομισατε οτι λυθηκαν τα προβληματα και θα βρισκετε το μηχανακι σας παντου?? ΑΜ ΔΕ!! :doh:

ΗΔΗ! κυκλοφορουν, στο εμποριο και μαλιστα σε σουπερ τιμες! (Οχι, θα αργουσαν..)

ΔΕΝ! χρειαζεται να βρουν που ειναι κρυμμενο το GPS tracker και να το απενεργοποιησουν, απλα βαζουν αυτο το "π@π@ρακι" στην πριζα και τελος το σημα απο την καρτα! :cry:

http://www.wirelessjammer.co.uk/index.php?main_page=product_info&products_id=88

http://www.tayx.co.uk/gmc07-vehicle-gps-jammer.html

(Γμτ! Και μολις παραγγειλα gps tracker, ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΑΛΙΣΤΑ!! :plaf: )

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτο ηξερα πως υπαρχει για τα κινητα σε καποιους χωρους. πχ εργασιας , οπου δεν επιτρεπει στο κινητο να εχει σημα. δεν ηξερα οτι βγαινει και για gps .

Αλλα ρε Θαναση, λες πια να πανε τοσο οργανομενα για μια μηχανη ? Με φωρτηγα, εργαλια, gps-blooker κλπ κλπ ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα