Jump to content
black_hawk

Ανιχνευση "χαμενου" οχηματος μεσω GPRS, σε ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ!

Recommended Posts

Πριν απαντήσετε, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ιστορία στο αδερφό forum moto.gr : http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=73841

Η ιστορία μπορεί να γίνει all times classic! :uglystupid2:

δεν παίζεται η ασφάλεια της χώρας μας :waycon1:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

μεσα και εγω αν προκειται για ομαδικη και ξερουμε οτι θα δουλευει το πραμα αυτο . και ας ειναι και 150 γιουρα .

Καποιος μιλησε για καρτα Sim και συνδρομη . Τι παιζει με αυτο ? Εξτρα χρεωση ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ή φτιάχνεις τον open GPS Tracker μόνος σου, αν έχεις λίγες γνώσεις ηλεκτρονικών, και το προσαρμόζεις ακριβώς στις ανάγκες σου.

open GPS Tracker

+1

_thumbsup.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολα καλα αλλα θα πρεπει να ξερετε οτι το gps αν δεν εχει επαφη (δεν βλεπει) ουρανο ειναι αχρηστο.... Οποιος κλεψει οτιδηποτε εστω και σε πιλωτη να το παει για να το γδυσει νικησε το ολο συστημα. Σκεφτητε να το παει σε καποιο υπογειο γκαραζ... Δεν ειναι gprs ειναι gps.

Από όσο γράφει έχει δέκτη gps με Sirf Star III chipset. Αυτός ο δέκτης είναι εξαιρετικά ευαίσθητος και δεν χρειάζεται απαραίτητα οπτική επαφή με τον ουρανό για να έχει σήμα. Εγώ για πολύ καιρό είχα έναν μόνιμα μέσα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού στο αυτοκίνητο κι από εκεί έβρισκε σήμα. Νομίζω ότι (δεν το έχω δοκιμάσει, νομίζω λέω) ότι πρέπει να δουλεύει κάτω από πυλωτή ακόμη κι αν είναι κάτω από τη σέλα, αρκεί να έχει βρει στίγμα προηγουμένως σε καλύτερες συνθήκες, μετά δεν χάνει το στίγμα του...

Όσο για τους υπόλοιπους ενδοιασμούς (βανάκια κλπ) σίγουρα έχουν βάση. Απλά, όπως όλοι πάντα λέμε, άμα θέλουν να σου το πάρουν επαγγελματίες θα σου πάρουν που να χτυπιέσαι κάτω! Βάζουμε όμως συναγερμούς κι ότι άλλο μπορούμε να βάλουμε για να αποτρέψουμε λιγότερο επαγγελματίες ή (έστω) να "οδηγήσουμε" τους επαγγελματίες σε απροστάτευτα από τέτοια συστήματα μηχανάκια... (π.χ. του φίλου που έχει ασφάλεια κλοπής και δεν τον ενδιαφέρει και τόσο... :P ).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγω το ειχα δει εδω και αρκετοο καιρο αλλα το ΧΤ δεν ηταν για τετοια.

Για το καινουριο θα αρχισω να το σκεφτομαι!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το κοστος 167+9 ειναι ΓΕΛΙΟ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, μην σας πιανουνε κοροιδα!!!Η συσκευη αυτη ερχεται στο σπιτι σας με 80-90 ευρω με ολα τα παρελκομενα και οδηγιες, ριξτε μια ματια στο ebay.
 Πληροφοριακά, από το link προς το ebay που έδωσες (από Hong Kong), αγόρασα ένα με 54 ευρώ.

Όταν φτάσει θα γράψω εντυπώσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πληροφοριακά, από το link προς το ebay που έδωσες (από Hong Kong), αγόρασα ένα με 54 ευρώ.

Όταν φτάσει θα γράψω εντυπώσεις.

Aντε, να σε περιμενουμε λοιπον! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η μπαταρια απο οτι διαβασα εχει 48 ωρες αυτονομια.

Μπορει να γινει καλωδιωση ωστε να παιρνει τροφοδοσια κατευθειαν απο τη μπαταρια της μηχανης??

αν δουλευει με 12V και η δικια του μπαταρια τοτε το μονο που εχουμε να κανουμε ειναι να παμε στο βημα αμεση συνδεση στην μπαταρια...[επιφυλαξεις για την καταναλωση της μπαταριας πρεπει να ληφθουν υποψην]...αλλιως καποιο συστημα μετασχηματιστη απο μπαταρια την μπαταρια και μετα στην συσκευουλα ειναι η τελευταια λυση..ολα γινοντε απο την στιγμη που ειναι στο χερι μας...!

μεσα και εγω για μαζικη αγορα :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημερα. Εχω δοκιμασει 10αδες απο δαυτα λογο της δουλειας μου, ειναι μια χαρα και το σημα τους αψογο....δινουν στιγμα μεσα απο κουτι και μεσα απο φορτηγακι. Δεν υπαρχει προβλημα, στο κατω κατω ρε εσεις ο συναγερμος κανει παραπανο αλλα τα τζιμανια τον αχρηστευουνε σε χρονο ΔΤ, δλδ να μην εχουμε και συναγερμο. Οσο πιο δυσκολος ειναι ο στοχος τοσο πιο πολλες πιθανοτητες εχεις να αποθαρυνεις τον επιδοξο κλεφτη και να παει πιο κατω σε πιο ευκολο στοχο.

Εγω ειμαι μεσα για ενα Group Buy, αλλα δεν μπορω να αναλαβω εγω τη διοργανωση...αν υπαρχει καποιος admin που να θελει και μπορει. Να του καταθεσουμε τα λεφτα μεσα απο ebanking και να κανει τη παραγγελια. Εγω ετσι ειχα παρει ενα φοβερο parking radar για την αδελφη μου...με 30ευρω, και ηταν τυπου αυτοκολλητης ταινιας.Τεσπα κατα τη γνωμη μου αξιζει τα λεφτα του και ενταξι τωρα 50ευρω δεν ειναι τπτ, εδω δινουμε πολυ περισσοτερα για μλκιες...

+1 για Group Buy.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tί κάνουμε τελικά? Περιμένουμε από το παλικάρι που το έχει παραγγείλει να μας πει γνώμες η προχωράμε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tί κάνουμε τελικά? Περιμένουμε από το παλικάρι που το έχει παραγγείλει να μας πει γνώμες η προχωράμε?

προτεινω να ανμεινουμε λιγο για εντυπωσεις απο τον φιλο που το εχει αγορασει και το περιμενει και μετα να κινηθουμε σε οποιαδηποτε ενεργεια...

γνωμη μου ειναι αυτη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

προτεινω να ανμεινουμε λιγο για εντυπωσεις απο τον φιλο που το εχει αγορασει και το περιμενει και μετα να κινηθουμε σε οποιαδηποτε ενεργεια...

γνωμη μου ειναι αυτη

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μόλις έφτασε το πακετάκι, και οι πρώτες εντυπώσεις από κουτί, ποιότητα κατασκευής, συνοδευτικά, software κ.λπ. είναι πολύ καλές.

Ωστόσο πρέπει να δούμε και την ουσία... Θα προσπαθήσω σύντομα να του κάνω ένα live test, να δω αν πιάνει εύκολα σήμα ο GPS δέκτης και όλα τα σχετικά.

Stay tuned (but don't hold your breath).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μόλις έφτασε το πακετάκι, και οι πρώτες εντυπώσεις από κουτί, ποιότητα κατασκευής, συνοδευτικά, software κ.λπ. είναι πολύ καλές.

Ωστόσο πρέπει να δούμε και την ουσία... Θα προσπαθήσω σύντομα να του κάνω ένα live test, να δω αν πιάνει εύκολα σήμα ο GPS δέκτης και όλα τα σχετικά.

Stay tuned (but don't hold your breath).

Αντε να δουμε!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χρησιμοποιώ εδώ και κανά 2μήνο αυτό εδώ : ( http://www.chinavasion.com/product_info.php/pName/global-gps-tracker-with-two-way-calling-sms-alerts/ )

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, χρησιμοποιεί SIRF-Star III. Το έχω τοποθετήσει μπροστά, πάνω από το ψυγείο, κάτω από το φανάρι. Το έχει πάρει λίγη βροχή, αλλά δεν καταλαβαίνει. Λογικά σε αρκετό νερό θα έχει πρόβλημα.

Παρκάρω σε σημείο που μοιάζει με πυλωτή, και παίζει κανονικά.

Επίσης, ΧΩΡΙΣ να είμαι σίγουρος, από το software, μπορείς να το βάλεις να σου στείλει ειδοποίηση, μόνο όταν μετακινηθεί. Θα το τσεκάρω για σίγουρα, αλλά νομίζω ότι κάπου το πήρε το μάτι μου.

Το μόνο κόστος που έχει, είναι αυτό του sms που θα στείλει όταν του το ζητήσεις. Με μια καρτούλα 3€ (ανα εξάμηνο νομίζω γιατί μετά τις κόβουν οι εταιρείες αν δεν έχει χρησιμοποιηθεί αυτό το διάστημα), είστε οκ :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αναμενουμε στο ακουστικο μας. τωρα που φερνω και εγω την μηχανη παλι στην αθηνα θα το με ενδιαφερει και παλι το θεμα κλοπων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ριξτε μια ματια και εδω. 149€ το ιδιο προιον

http://globalimport.gr/catalog/product_info.php/cPath/151/products_id/446

Yamaha for ever!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ριξτε μια ματια και εδω. 149€ το ιδιο προιον

http://globalimport.gr/catalog/product_info.php/cPath/151/products_id/446

Yamaha for ever!!!

:_thumbsup:

(Αν και, ουτε 20 ευρω δεν ειναι η διαφορα, κατι ειναι..)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης, ΧΩΡΙΣ να είμαι σίγουρος, από το software, μπορείς να το βάλεις να σου στείλει ειδοποίηση, μόνο όταν μετακινηθεί. Θα το τσεκάρω για σίγουρα, αλλά νομίζω ότι κάπου το πήρε το μάτι μου.

Ισχύει, το επιβεβαιώνω.

Μπορείς να το κάνεις αυτό με δύο τρόπους, ουσιαστικά:

α) να θέσεις ένα speed alert, π.χ. αν μετακινείται με ταχύτητα πάνω από x km/h να στείλει sms

β) με τη λειτουργία "geo-fence" - ορίζεις ένα τετράγωνο, στέλοντας απλά τις πάνω αριστερά και κάτω δεξιά συντεταγμένες. Εάν μετακινηθεί εκτός του τετραγώνου, στέλνει sms. 

Παρεπιπτόντως, το "GPRS" ισχύει, δεν είναι πατάτα η ορθογραφικό λάθος! Εναλλακτικά του SMS, μπορεί να συνδεθεί μέσω GPRS στο Internet, και να του ορίσεις μία IP address & port στην οποία θα στέλνει τις απαντήσεις ή τα alerts. Αυτό που δεν έχω καταλάβει και που δεν αναφέρει το manual, είναι το τι πρωτόκολλο χρησιμοποιεί. (Οι μη σχετικοί με Linux / UNIX / Networking ας αγνοήσουν την επόμενη πρόταση). Από τα συμφραζόμενα υποθέτω ότι κάνει ένα απλό telnet, οπότε με έναν telnetd ή ένα tcplisten να τρέχει, θα λειτουργεί και αυτό.

Έκανα κάτι δοκιμές σήμερα αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμη σε ασφαλή συμπεράσματα. Θα συνεχιστεί το τεστ! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω περιμενω καποιον να δοκιμασει και μετα πλερωνω και αγοραζω και εγω :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα