Jump to content
alexandros

Suzuki Bandit 650S ABS

Recommended Posts

H ALT + SHIFT έκδοση

(συγγνώμη, αλλά είδα κ άλλα greeklish post, κ νόμισα ότι... ... ... Δεν θα ξαναεπαναληφθεί. τουλάχιστον εκ μέρους μου)

καλώς σας βρήκα στην παρέα σας...

έχω από τα 18 μου δίπλωμα για μεγάλη μηχανή, κ χαρά στα σκέλια μου δεν έχω δει, εκτός από κάτι αρπαχτές.

Ενώ μου έχουν αρέσει πολλές μηχανές, νομίζω πως ο "ληστής" είανι κάτι που θα μου ταίριαζε περισσότερο.

χωρίς να θέλω να υποβιβάσω τις φθηνιάρικες μηχανές, θεωρώ για αρχή, να μην καταξοδευθώ για ένα δίτροχο, περίεργο, με πολλές οδηγικές απαιτήσεις κ δυνατότητες, τις οποίες δεν θα ξέρω να εκμεταλλευτώ.

για αυτό κ στρέφομαι προς το Bandit. έχω περιθώριο χρόνου αγοράς, μιας κ έχω μέσο μεταφοράς.

μ'αρέσει το γκάζι, αλλά τρελαίνομαι πολύ κ για ταξίδια, με παρέα.

Οι ερωτήσεις μου:

1) συγκριτικά με το gsr600, έχει την ίδια ομακή, γραμμική επιτάχυνση?υπάρχει τρύπα δύναμης, έστω σε αυτά τα "λίγα" άλογα?

2) υπάρχουν 3βάλιτσα που να του αφήνουν αισθητική αξιοπρέπεια, έστω κ με αυτήν την ρετρό εμφάνιση που έχει? (η οποία ομολουγομένος, μου βγάζει μια απίστευτη μοτοσυκλετιστική νοσταλγία. αυτό θεωρώ, προσωπικά ΜΗΧΑΝΗ)

3) επειδή είμαι άνθρωπος τις γνώσης, θέλω να ξέρω πως λειτουργεί το καθετί που υπάρχει κάτω από τον κώλο μου. ΕΊΝΑΙ απλή στην κατασκευή των μηχανικών μερών της?

Δυστυχώς η ευτυχώς, δένομαι αισθηματικά, όπως κ με το ποδήλατό μου, το οποίο έχω χιλιολύσει κ -δέσει, κ θάθελα να κρατήσω για χρόνια το πρώτο μου μηχανοκίνητο δίκυκλο. δλδ η μεταπωλητική αξία, δεν με αφορά πάρα πολύ, αν ταιριάξω πάνω στον ληστή.

Έχω καταλάβει πως είναι ένα μηχανάκι μέτριο, που κάνει τα πάντα.

εκτός κ αν μου διαφεύγει κάποιο άλλο δίκυκλο.

μ'αρέσει να αντέχει τα δύσκολα, χωρίς να χρειάζεται συνέχεια μάστορα. η τουλάχιστον να μπορώ να το μαστορέψω μόνος στα βασικά. μου τη δίνουν τα πολλά ηλεκτρονικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το Bandit είναι ένα μηχανάκι που μπορείς να το έχεις για καθημερινή χρήση λόγω του πολύ γραμμικού κινητήρα και να κινείσαι με 5 χωρίς να σκέφτεσαι τα ανεβοκατεβάσματα ταχυτήτων, μπορεί να σε ταξιδεύει κυριλέ με το έτερον ήμισυ να μη γκρινιάζει για πολλές ώρες (έκανα 400 χμ σερί και κατέβηκα κυριλέ), μπορείς να το καβαλήσεις μόνος σου και να ξεχυθείς με 240 χαω στην Ε.Ο. Αυτό που δεν θα κάνεις είναι να το πάς πίτα σε κλειστά στροφιλίκια. Εκεί η αργή του γεωμετρία (μεγάλω γωνία κάστερ, μεγάλο μεταξόνιο) και το βάρος του θα φανούν.

Μπορείς να το φορτώσεις με 340 kg ωφέλιμο φορτίο, και γα την περίπτωση αυτή υπάρχουν βαλίτσες και κάγκελα για την μηχανή. Είναι όμως κρίμα να ασχημίσεις το ομορφότερο κομμάτι της μηχανής, τη ουρά. Πάρε σαμάρια με καλή χωρητικότητα και ένα τανκ μπαγκ και είσαι κυριλέ.

To bandit μόνο απλό δεν θα το πεις, ολοκαίνουργιος υδρόψυκτος ψεκαστός κινητήρας, ABS είναι στοιχεία που θα τα εκτιμίσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

"Εκεί η αργή του γεωμετρία (μεγάλη γωνία κάστερ)"?

Δεν είμαι εξοικειωμένος μ'αυτήν την ορολογία...

μιλάμε πάντα για το 650

Τροποποιήθηκε από τον athanasios17

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
"Εκεί η αργή του γεωμετρία (μεγάλη γωνία κάστερ)"?

Δεν είμαι εξοικειωμένος μ'αυτήν την ορολογία...

μιλάμε πάντα για το 650

Ναί 650 αλλά είναι έτσι φτιαγμένο που δεν είναι το ατού του να πλαγιάζει τρελλά όπως ένα R6 λόγου χάριν σε κλειστό στροφιλίκι! Αυτό είναι κάτι που δεν σε απασχολεί εσένα ιδιέταιρα σύμφωνα με την εμπειρία που λές οτι έχεις!!!! Ο ληστής είναι μία πολύ καλή επιλογη πιστεύω! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαιρετώ και εγώ την παρέα. Εδώ και λίγες μέρες παρήγγειλα τον μικρο ληστή από τον Σφακιανάκη. Την Τρίτη τον παραλαμβάνω. Κατέληξα μετά από πολλούς μήνες έρευνας ότι για τις ανάγκες μου και την τσέπη είναι το καταλληλότερο καινούργιο. Μετά σειρά είχε το test drive που μου άρεσε τόσο πολύ που το παρήγγειλα την επομένη κιόλας. Χαίρομαι που βλέπω πολλούς να έχουν και να γουστάρουν το συγκεκριμένο μηχανάκι που η αλήθεια είναι οτί είναι πολύ παρεξηγημένο στην Ελλάδα που έχει γεμίσει στρώματα. Βέβαια ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Το δικύλινδρο είναι δικύλινδρο. Εγώ ταξιδεύω σε εβδομαδιαία βάση εξου και η τάση στους 4 κυλίνδρους. Ελπίζω να κάνουμε και bandit club γιατί οι ληστές βλέπω να πολλαπλασιάζονται σιγά σιγά.

Αυτά, μόλις αρχίσω το στρώσιμο θα ρίξω και άλλα νέα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Χαιρετώ και εγώ την παρέα. Εδώ και λίγες μέρες παρήγγειλα τον μικρο ληστή από τον Σφακιανάκη. Την Τρίτη τον παραλαμβάνω.

Προλαβες και την αυξηση των τιμών ε? Λενε οτι θα ειναι κατα 400 ευρω πιο ακριβο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι. Λες και μου ήρθε μια κεραμύδα και πήγα παρασκευη 30 Ιανουαρίου να το κάνω test drive. Ούτε που ήξερα ότι από 1/2 θα έπαιρνε πάνω. Μου το είπε και ο πωλητής εκεί και χωρίς να το ψάξω και πολύ πήγα το Σάββατο και έδωσα προκαταβολή να κλείσω την τιμή. τυχερή η έμπνευση να πάω για test drive τέλη Γενάρη.

Τροποποιήθηκε από τον agodeo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΑΜΑΝ πια με το κόλλημα με τα άλογα ρε παιδιά έλεος!!! Τι σημασία έχει αν ένα μηχανάκι έχει 75 άλογα ή 95?? Αυτά να τα πείτα σε έναν τύπο με hayabusa που σε μια στριφτερή διαδρομή είχε κολλημένο πίσω του ένα τύπο με ένα guzzi με 70 άλογα και στο τέλος τον άφησε να περάσει για να μην τον καθυστερεί!! Λοιπόν φίλε το bandit είναι το καλύτερο μηχανάκι για τα λεφτά του. Εγώ είχα το 600 το αγόρασα το 2000, έκανα 38.000 χλμ σε ενάμισι χρόνο και όχι μόνο δεν είχα κανένα πρόβλημα αλλά ήμουνα και πολύ ευχαριστημένος. Και μην ακούτε για φυγεία και καταψύκτες και μπούρδες. Έκανα ταξίδι δικάβαλος με σαμάρια στις 14 Αυγούστου με θερμοκρασία 40 βαθμών από Αθήνα - Νάουσα σε 6 ώρες και το μηχανάκι δεν κατάλαβε τίποτα παρόλο που ήταν αερόψυκτο. Αν δεν υπήρχε η μηχανή που έχω τώρα.... πάλι αυτό θα έπαιρνα. Βέβαια τότε που το είχα εγώ όλοι με κοροίδεύανε γιατί το μηχανάκι ήταν πολύ παρεξηγημένο στην Ελλάδα, παρόλο που από το 1996 μέχρι το 2001 ήταν το Νο1 στην Ευρώπη στην κατηγορία του σε πωλήσεις. Αυτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή το σκεφτόμουν πολύ (το bandit) για την επόμενη μοτοσυκλέτα μου, πήγα και το δοκίμασα.

Μου έχει κάνει πολλή εντύπωση που κανείς δεν αναφέρει : 1) αν τον κουράζει η οδήγηση λόγω σχετικά σκυφτής θέσης, 2) το διαρκές βουητό από το fairing kai 3) η τρύπα στην απόδοση μεταξύ 4.000 και 8.000 στροφών...

Σημειώστε πως τα παραπάνω ισχύουν (για μένα!) και για το 1250.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επειδή το σκεφτόμουν πολύ (το bandit) για την επόμενη μοτοσυκλέτα μου, πήγα και το δοκίμασα.

Μου έχει κάνει πολλή εντύπωση που κανείς δεν αναφέρει : 1) αν τον κουράζει η οδήγηση λόγω σχετικά σκυφτής θέσης, 2) το διαρκές βουητό από το fairing kai 3) η τρύπα στην απόδοση μεταξύ 4.000 και 8.000 στροφών...

Τρύπα? Δεν το ένοιωσα ποτέ στο 650, Και έχω ακούσει τα καλύτερα για το μοτόρι του 1250.

Βουητό? Φαντάσου πόσο αθόρυβο είναι που ακούς το βουητό... Μηπως θες να δοκιμάσεις το Ζ μου να δείς τι θα πεί βουητό?

Η σκυφτή θέση είναι ένα θέμα στο σταμάτα ξεκίνα της Αθήνας. Εθνική όμως είναι σούπερ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά δεν με κουραζει καθόλου.Σκυφτη θέση δεν θα το έλεγα...μαλλον καθεσαι σε σταση 90 μοιρων.(εχω όμως ψηλοτερη ζελατινα) και για αυτην την τρύπα που λες δεν ισχυει σίγουρα (για το 650)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η τρύπα της απόδοσης, άν υπάρχει, μέσα στην πόλη θα σε εξηπηρετήσει πολύ κάνοντας τη μηχανή να λειτουργεί ήσυχα και ήρεμα χωρίς περιττά ξεσπάσματα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Ίσως να μην το έθεσα εγώ σωστά: Δεν μιλάω για επιταχύνσεις με άνοιγμα πρώτης και δευτέρας.

Αναφέρομαι σε επιταχύνσεις με τρίτη και πάνω, όπου αν ανοίξεις το γκάζι από πχ τις 2.500 νοιώθεις το τράβηγμα της ροπής αλλά αυτή η ωραία αίσθηση κρατάει μόνο μέχρι τις 4.000 και μετά απλά περιμένεις να ανέβουν απελπιστικά αργά οι στροφές, μέχρι τις 8.000+ όπου ξυπνάει πλέον η ιπποδύναμη και όντως είναι ικανοποιητική.

Αν οι αλλαγές γίνονται μετά τις 8.000, τότε όλα καλά!

(Άσχετα αν είμαι ροπάκιας, το φαινόμενο αυτό δε μου άρεσε ούτε στο 1250, όπου περίμενα λόγω πολλών κυβικών και χαμηλής (σχετικά με τον ανταγωνισμό) ιπποδύναμης, "ηλεκτρική" απόκριση του γκαζιού και όχι όπως στο 650...)

Τροποποιήθηκε από τον cbk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ίσως να μην το έθεσα εγώ σωστά: Δεν μιλάω για επιταχύνσεις με άνοιγμα πρώτης και δευτέρας.

Αναφέρομαι σε επιταχύνσεις με τρίτη και πάνω, όπου αν ανοίξεις το γκάζι από πχ τις 2.500 νοιώθεις το τράβηγμα της ροπής αλλά αυτή η ωραία αίσθηση κρατάει μόνο μέχρι τις 4.000 και μετά απλά περιμένεις να ανέβουν απελπιστικά αργά οι στροφές, μέχρι τις 8.000+ όπου ξυπνάει πλέον η ιπποδύναμη και όντως είναι ικανοποιητική.

(Άσχετα αν είμαι ροπάκιας, το φαινόμενο αυτό δε μου άρεσε ούτε στο 1250, όπου περίμενα λόγω πολλών κυβικών και χαμηλής (σχετικά με τον ανταγωνισμό) ιπποδύναμης, "ηλεκτρική" απόκριση του γκαζιού και όχι όπως στο 650...)

Αν γουστάρεις παιχνίδια ροπής ΜΙΑ είναι η μηχανή.....

post-3437-1234354470_thumb.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλεμου , αν θελεις ν α κανεις ταξιδια θα παρεις το 1250 , αν θελεις ταξιδακια και πολη το μικρο ειναι μια χαρα ..Τωρα για τρυπες κλπ θα σου μιλησω για το μεγαλο που ειμουν απο τους πρωτους κατοχους και εχω κανει και διατριβη :D Μιλαμε απο τις 2000 στροφες εχεις 10 κιλα ροπη και απο τις 3700 11,4 μεχρι τα κοκινα ,,,ελπιζω να καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο ...Δεν υπαρχουν ξεσπασματα και τετοια ..το μηχανακι για τα λεφτα του ειναι αψογο ...Μπες αν θελεις στην σελιδα μου να δεις αναλυτικά αρθρα φωτο , αξεσουαρ κλπ , να παρεις μια ιδεα ...

http://scottyfjr.wordpress.com/%CE%A6%CF%8...84%CE%AE%CF%82/

Τροποποιήθηκε από τον scottyfjr13_06

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι τρυπα ροπής....μάλλον δεν μιλάς για το bandit αλλα για το fazer..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες έχω κάνει τα 150 πρώτα χιλιομετράκια. Τρύπες και θορύβους δεν έχω παρατηρήσει, αλλά ακόμα στρώνω οπότε δεν ανοίγει το γκάζι και πολύ. Η θέση με κούραζε στην αρχή αλλά διαβάζοντας το twist of the wrist 2 διόρθωσα κάποια σημεία που σφιγγόμουν χωρίς λόγο και όλα καλά από την δεύτερη κιόλας μέρα. Οι πρώτη εντύπωση πάντως δείχνει οτι πρόκεται για πολύ ωραίο σύνολο. Για τα λεφτά του σίγουρα δεν το μετανοιώνω, αντίθετα το ερωτεύομαι. Για τον ψεκασμό του η αλήθεια είναι ότι στα πολύ χαμηλά έχει μια αστάθεια (καμμία σχέση με ρελαντί honda), και ότι για να μάθω να ανοίγω απαλά το γκάζι απο επιβράδυνση σε επιτάχυνση ήθελε πολύ προσπάθεια. Κατά τα άλλα όλα υπέροχα. Μόλις προχωρήσουν τα χιλιόμετρα θα σας ξανακάνω μια σούμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και τώρα που ακρίβυνε 400? πάνω??? (για το μοντέλο με ABS λέω)...συνεχίζει να είναι καλή αγορά?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
και τώρα που ακρίβυνε 400? πάνω??? (για το μοντέλο με ABS λέω)...συνεχίζει να είναι καλή αγορά?

αυτό πάντα είναι συνάρτηση των υπόλοιπων επιλογών, των αναγκών σου και προφανώς του γούστου σου.. Κάτι που για μένα είναι καλή αγορά μπορεί να μην είναι για σένα..

Τα παρόμοια είναι κυρίως το cbf 600s και το diversion με fairing όταν έρθει. (παίζει και το er6f σε 2κυλ)

Για να τα συγκρίνεις όμως πρέπει να βγεις στη γύρα για τιμές, γιατί απ ότι ξέρω στο bandit δεν έδιναν δώρα ενώ στην τιμή που ακούς για το cbf πχ συμπεριλαμβάνονται σχάρες βαλίτσες κλπ. Μύλος...

Επομένως, εάν σε καλύπτει και σου αρέσει, βγες, ρώτα τιμές μαζί με ότι περιλαμβάνουν, ρώτα τιμές για τα πρώτα 2-3 service και μετά μπορεί να πει ο καθένας αν πρόκειται για καλή αγορά.

Αλλά στο τέλος αποφασίζεις εσύ! :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ΠΩΩΩΩ ΠΩΩΩΩ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕΣ ΡΕ ΜΑΓΚΑ!!!ΗΜΟΥΝ ΜΑΘΗΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ "ΧΡΥΣΟ-ΜΟΥΣΤΑΡΔΙ".ΕΚΑΝΑ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΕΙΔΑ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτό πάντα είναι συνάρτηση των υπόλοιπων επιλογών, των αναγκών σου και προφανώς του γούστου σου.. Κάτι που για μένα είναι καλή αγορά μπορεί να μην είναι για σένα..

Τα παρόμοια είναι κυρίως το cbf 600s και το diversion με fairing όταν έρθει. (παίζει και το er6f σε 2κυλ)

Για να τα συγκρίνεις όμως πρέπει να βγεις στη γύρα για τιμές, γιατί απ ότι ξέρω στο bandit δεν έδιναν δώρα ενώ στην τιμή που ακούς για το cbf πχ συμπεριλαμβάνονται σχάρες βαλίτσες κλπ. Μύλος...

Επομένως, εάν σε καλύπτει και σου αρέσει, βγες, ρώτα τιμές μαζί με ότι περιλαμβάνουν, ρώτα τιμές για τα πρώτα 2-3 service και μετά μπορεί να πει ο καθένας αν πρόκειται για καλή αγορά.

Αλλά στο τέλος αποφασίζεις εσύ! :cheers:

To CBF600(abs) με 8.400 που κάνει έχει και βαλίτσες, κάγκελα κτλ? Δεν έχω δει πουθενά τέτοια προσφορά!! Γενικά τον Ληστή τον δίνουν με "ελάχιστα" δώρα γιατί έχει μικρή προμήθεια....

Άντε να δούμε, θα αποφασίσω ποτέ??

Τροποποιήθηκε από τον zvailakis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλεμου , αν θελεις ν α κανεις ταξιδια θα παρεις το 1250 , αν θελεις ταξιδακια και πολη το μικρο ειναι μια χαρα ..Τωρα για τρυπες κλπ θα σου μιλησω για το μεγαλο που ειμουν απο τους πρωτους κατοχους και εχω κανει και διατριβη :D Μιλαμε απο τις 2000 στροφες εχεις 10 κιλα ροπη και απο τις 3700 11,4 μεχρι τα κοκινα ,,,ελπιζω να καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο ...Δεν υπαρχουν ξεσπασματα και τετοια ..το μηχανακι για τα λεφτα του ειναι αψογο ...Μπες αν θελεις στην σελιδα μου να δεις αναλυτικά αρθρα φωτο , αξεσουαρ κλπ , να παρεις μια ιδεα ...

http://scottyfjr.wordpress.com/%CE%A6%CF%8...84%CE%AE%CF%82/

Φίλε scottyfjr, σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Τα έχω διαβάσει όλα περί bandit, και φυσικά και τα δικά σου! (Καλά, κι'εσύ στο χρόνο πάνω γιατί το έδιωξες ; )

Για το κενό ιπποδύναμης δεν θα επιμείνω, ας πούμε πως "έτυχε" στα 2 μηχανάκια που εγώ οδήγησα.

τι τρυπα ροπής....μάλλον δεν μιλάς για το bandit αλλα για το fazer..

Κατάλαβα... Ούτε για να το δοκιμάσω το fazer δεν θα πάω! (το σκέφτηκα επειδή έχει κάποια παλαιότερα μοντέλα σε "προσφορά"...)

Τροποποιήθηκε από τον cbk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα