ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2009 Πρώτες εντυπώσεις ΗJC HQ-1 Carbon Helmet και διαφορές με το άλλο μου κράνος SHOEI XR-1000 Ποιότητα κατασκευής: Άνω του μέσου όρου, με καλά υλικά όπως δείχνει και σωστή συναρμολόγηση. Το shoei έχει καλύτερη ποιότητα υλικών και ακόμα καλύτερη συναρμολόγιση. Αίσθηση: Η αίσθηση του όταν το φοράς είναι αρκετά καλή. Άνετη η επένδυση θα έλεγα. Ένα τι καλύτερο είναι το Shoei σε αυτόν τον τομέα, αλλά όχι τίποτα τρομερό. Και το HJC είναι πολύ άνετο. Οπτικό πεδίο: Πολύ καλό. Το ίδιο και το Shoei Βάρος: Στα 1300γρ είναι σχετικά από τα πιο ελαφρά κράνη και το νιώθεις στο δρόμο. Aκριβώς το ίδιο βάρος έχει και το Shoei και την ίδια αίσθηση βάρους όταν το φοράς. Αεροδυναμική: Αρκετά (έως πάρα πολύ) καλή θα έλεγα αφού το κεφάλι μένει σταθερό χωρίς κουνήματα και τρέμουλα (έως τα 160χαω που πήγα) Ίσως εδώ να υπερτερεί λίγο του Shoei, το οποίο μου κάνει κάποια κουνήματα στις μεγάλες ταχύτητες. Θόρυβος: Σε πολύ καλά επίπεδα. Προβληματίζει λιγάκι όταν η ζελατίνα της μοτοσυκλέτας "σπάει" τον αέρα στο ύψος της ζελατίνας του κράνους. Όταν σηκώθηκα λίγο πιο ψηλά και το έβγαλα από την προστασία της ζελατίνας, άκουγα μόνο ένα απαλό φφφφςςςςς του αέρα. (κι όλα αυτά με ανοιχτούς τους αεραγωγούς) Κάποιος με γυμνό μηχανάκι δηλαδή πιστεύω θα έμενε πολύ ευχαριστημένος! Επίσης δεν υπάρχουν θόρυβοι από στροβιλισμούς του αέρα σε σημεία του κράνους, αφού η ζελατίνα του τελειώνει χωρίς πλαϊνά καπάκια (όπως τα arai ας πούμε) Εδώ υπερτερεί σαφέστατα του Shoei, το οποίο τον έχει το θόρυβό του. Αεραγωγοί: Δουλεύουν μεν αλλά όχι και τόσο καλά όσο περίμενα. Νιώθεις τον αέρα να μπαίνει αλλά όχι πολλά πράγματα. Συνεπώς θα έλεγα πως σε αυτό το σημείο δεν έχει γίνει και πολύ καλή δουλειά. Εδώ χάνει κατά κράτος από το Shoei! Οι αεραγωγοί του Shoei είναι πραγματικά Α-ΠΑΙ-ΧΤΟΙ! Μηχανισμός ζελατίνας: Δεν μου άρεσε και πολύ. Μου φαίνεται λίγο πρόχειρη η κατασκευή. Έχει μόνο τέσσερις σκάλες που "κουμπώνει" η ζελατίνα. Εντελώς κλειστή - λίγο ανοιχτή ίσα να μπαίνει αέρας , στη μέση της διαδρομής και φουλ ανοιχτή. Το καλό είναι ότι βγαίνει και μπαίνει με μια κίνηση (πανεύκολα θα έλεγα) Το Shoei έχει πιο ποιοτικό μηχανισμό και φαίνεται πιο γερός. Σε αντίθεση με το HJC, το Shoei έχει πολλές θέσεις που μπορείς να έχει τη ζελατίνα. Όπως στο HJC έτσι και το Shoei, αφαιρείς και βάζεις τη ζελατίνα σε δευτερόλεπτα! Ζελατίνα: Λέει antifog αλλά χλωμό το κόβω να είναι. Παρόλη την θερμοκρασία που έχουμε, στο ύψος των ρουθουνιών της μύτης, σχημάτισε υδρατμούς. Το Shoei δεν έχει antifog αλλά έχει στάνταρ pin lock ζελατίνα κατά την αγορά (δώρο) που δεν θολώνει με τίποτα!. Το HJC δεν έχει καν βάσεις για pin lock αν χρειαστεί να μπει. Επιρίνιο και υποσιάγωνο: Το επιρίνιο είναι σαν τις μάσκες των κρανών που φοράνε οι πιλότοι στα μαχητικά αεροπλάνα! Εφαρμόζει στο πρόσωπο και στη μύτη μέχρι το ύψος των ματιών. Αυτό για κάποιους να είναι καλό, αλλά εμένα με ενοχλούσε και το έβγαλα. Ανεβαίνει πολύ ψηλά και νιώθω να με πνίγει. Όμως πρέπει να κάνει πολύ καλή δουλειά στο μη θόλωμα της ζελατίνας έτσι που εφαρμόζει στο πρόσωπο. Το υποσιάγωνο είναι υφασμάτινο από συνθετικό υλικό σαν πλεκτό. Μια χαρά θα έλεγα. Το shoei από μαμά δεν έχει επιρίνιο και υποσιάγωνο. Τα αγοράζεις σαν έξτρα, με το επιρίνιο να είναι πολύ καλής ποιότητας και μάλιστα δέρμα. Το ίδιο είναι και το υποσιάγωνο. (Του whisper kit το υποσιάγωνο είναι συνθετικό ύφασμα) Επένδυση: Αφαιρείται όλη η επένδυση. Στο Shoei μόνο τα μάγουλα. Λουράκι και Double D ring: Θα μπορούσαν να είναι και πιο ποιοτικά. Νιώθω να μου γδέρνει λίγο το λαιμό αν είναι πολύ σφιχτό γιατί οι άκρες του δεν έχουν μαλακό φινίρισμα. Καλύτερο το λουράκι και το D ring του Shoei αλλά δυσκολότερο κούμπωμα της άκρης του. Eν κατακλείδι, αν ήταν να το αγοράσω με την κανονική του τιμή (450? στην Colori ή ακόμα και με 360? που το έχει προσφορά μέχρι τέλος του χρόνου) δεν θα το αγόραζα. Θα προτιμούσα Shoei. Στην τιμή όμως που αγοράστηκε είναι τσάμπα γι' αυτό που είναι. Με 180? τελική τιμή (με μεταφορικά) κάνα φτηνιάρικο πολυκαρμπονάτο κράνος θα αγόραζες... όχι full carbon με τόσο καλά χαρακτηριστικά!!! Αυτά προς το παρών. Όταν θα το δω και σε ταξίδι θα σας πω περισσότερα. :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
NIKOLAS L 509 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2009 Kαλοριζικο καλοφορετο και αγρατζουνιστο σου ευχομε.. Αν στη θεση που εχει το HJC στη συγκριση σου τοποθετησεις το SHOEI,τοτε δυο βηματα παραπανω ειναι το Arai...,αλλα ειναι κατα πολυ ακριβοτερο.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lord_dimos 107 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2009 καλο συγκριτικο! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
virus 194 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2009 καιγω εχω το fs-max. ειναι το σπαστο. εχω βαρεθει βεβαια το βαρος του με εχει κουρασει. στα 1800 ειμαι :0 συμφωνω μαζι σου στο θεμα εξαερισμου δηλαδη οχι και τοσο καλος. η ζελατινα θαλεγα οτι ειναι αρκετα καλη αλλα σε βροχες δεν παλευοταν με τιποτα και εβαλα πινλοκ και ησυχασα. ειναι αρκετα ησυχο. αργοτερα θα βγω στην γυρα για νεο κρανος οχι τωρα. και δεν ξαναπαιρνω σπαστο. full face θα παρω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Xasmito 765 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2009 Κι εγώ σήμερα αγόρασα κράνος της HJC,πολύ φτηνότερο βέβαια(το CS-R1). Όντως πολύ καλό σε θέμα βάρους-σταθερότητας.Το μόνο που με χάλασε λίγο ήτανε (και μένα) οι 3 θέσεις που "κουμπώνει" η ζελατίνα. Το υποσάγωνο με ικανοποίησε απίστευτα(το nolan δεν είχε).Και επιρήνιο δεν είχε μαζί,αλλά σκέφτομαι να αγοράσω,βέβαια δεν ξέρω αν μπαίνει σε όλα τα μοντέλα που βγάζει η εταιρία... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
shadowhunter 426 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2009 (τροποποιήθηκε) Έχω το ίδιο μοντέλο με τον ALX, μόνο που εμένα έχει και γραφικά (Lordship) αγορασμένο από fc-moto.de προ 4μήνου έναντι 330? (τώρα το έχει 286?) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Καλοφόρετο και αγρατσούνιστο ALX! Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 23 , 2009 από τον shadowhunter Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Xasmito 765 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2009 μία μικρή απορία..... αυτό το υλικό το carbon τί ακριβώς είναι?γιατί έχω ακούσει πως χρησιμοποιήται και σε αυτοκίνητα.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2009 Έχω το ίδιο μοντέλο με τον ALX, μόνο που εμένα έχει και γραφικά (Lordship) αγορασμένο από fc-moto.de προ 4μήνου έναντι 330? (τώρα το έχει 286?) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Καλοφόρετο και αγρατσούνιστο ALX! Aυτό μου άρεσε και μένα πολύ, αλλά δεν το είχαν εκεί! Φανταστικό κράνος!!! Μου αρέσει που η βαφή είναι σαν 3D. Βλέπεις δηλαδή τα γραφικά στην επιφάνεια, και το carbon φαινεται στο βάθος λες και είναι πίσω από γυαλί!!! μία μικρή απορία..... αυτό το υλικό το carbon τί ακριβώς είναι?γιατί έχω ακούσει πως χρησιμοποιήται και σε αυτοκίνητα.. Στα Ελληνικά... ανθρακόνημα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 , 2011 Ένα update για το HJC μετά από 1+ χρόνο χρήσης. Συν Το πολύ καλό σύστημα κουμπώματος της επένδυσης. Όταν χρειάστηκε να την βγάλω για να την πλύνω, βγήκε πανεύκολα, πλύθηκε και τοποθετήθηκε πάλι πανεύκολα. Πολύ εύχρηστα τα κουμπώματα που έχει. Παρόλο την καθημερινή χρήση που του κάνω, η επένδυση δεν έχει αλλοιωθεί σχεδόν καθόλου. Τα μάγουλα αλλά και τα υπόλοιπα σφουγγάρια της επένδυσης είναι ακόμα σφιχτά όπως πρέπει. Πλην Αυτό που παρατήρησα μετά από 1+ χρόνο χρήσης που το έχω, είναι ότι η λαστιχένια τσιμούχα που έχει για την εφαρμογή της ζελατίνας, άρχισε να "σπάει" κι είναι έτοιμη να κοπεί σε δύο σημεία. Αυτά τα σημεία είναι κοντά στον μηχανισμό της ζελατίνας στο κάτω μέρος. Και από τις δύο πλευρές του κράνους έχει εμφανιστεί αυτό το φαινόμενο. Βέβαια ακόμα, δεν κόπηκε. Αυτό το παρατήρησα λίγο πριν κλείσει ένα χρόνο χρήσης. Στα πλην μπαίνει και το ότι πιθανότατα δεν αντικαθίσταται, αφού δείχνει να είναι κολλημένη στο κράνος. Ένα δεύτερο που παρατήρησα κάποια στιγμή, είναι ότι μου πήρε νερό σε μια βροχή από τον δεξί μετωπικό αεραγωγό. Λίγο, αλλά το ένιωσα στο κεφάλι μου να περνάει κι όχι με πολύ δυνατή βροχή. (Εννοείται με κλειστό τον αεραγωγό) Κι ένα τρίτο "πρόβλημα"... ο αέρας που μπαίνει από κάτω. Δεν μπορώ να καταλάβω, πως μπουκάρει τόσος αέρας από την κάτω μεριά, παρόλο που έχω και το υποσιάγωνο! Τώρα με τα κρύα το νιώθω πάρα πολύ. Νιώθω μια συνεχή κυκλοφορία αέρα μπροστά στο πρόσωπό μου και μάλιστα με κλειστούς τους αεραγωγούς! Κάπου από κάτω μπαίνει και δεν μπορώ να καταλάβω από που! (Την Κυριακή 9/1/2011 που πήγαμε στο άνοιγμα των διοδίων των Αφιδνών, είχα φορέσει το Shoei (που είχα καιρό να το χρησιμοποιήσω) και διαπίστωσα πόσο καλύτερο είναι σε αυτό το θέμα. Ζεστάθηκε η μούρη μου λέμε :D Έκλεισα αεραγωγούς κτλ και δεν ένιωθα να περνάει αέρας από πουθενά στο εσωτερικό και να μου κρυώνει το πρόσωπο) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Torakusu Yamaha 9.120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 , 2011 Κι ένα τρίτο "πρόβλημα"... ο αέρας που μπαίνει από κάτω. Δεν μπορώ να καταλάβω, πως μπουκάρει τόσος αέρας από την κάτω μεριά, παρόλο που έχω και το υποσιάγωνο! Τώρα με τα κρύα το νιώθω πάρα πολύ. Νιώθω μια συνεχή κυκλοφορία αέρα μπροστά στο πρόσωπό μου και μάλιστα με κλειστούς τους αεραγωγούς! Κάπου από κάτω μπαίνει και δεν μπορώ να καταλάβω από που! Εγω εχω βρει τη λυση σε αυτο...Αφηνω μουσι το χειμωνα. (Δεν κανω πλακα) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Manalishi 373 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2011 Εγώ το πρόβλημα με τον αεραγωγό δεν το έχω, όσον αφορά τον αέρα δεν μπορώ να πώ οτι φυσάει και πολύ, εαν το συγκρίνω και με τα άλλα κράνη που έχω. ALX, πιστεύεις οτι το 1100 θα είναι πολύ καλύτερο απο το 1000? Γιατί θέλω να αγοράσω άλλο κράνος, μόνο για ταξίδια, διότι το HJC μου φαίνεται οτι έχει θόρυβο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2011 Λογικά το 1100 θα είναι καλύτερο από το 1000 (σχεδιαστικά πάντα) Η βασικότερη αλλαγή είναι το μεγάλωμα του οπτικού πεδίου προς τα πάνω που έκαναν, κάτι το οποίο ενοχλούσε πολύ στο 1000 τους αναβάτες SS. Aπό θόρυβο δεν μπορώ να ξέρω. Μόνο οι έχοντες θα σου πουν. Πάντως το HJC είναι πιο ήσυχο από το XR1000. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dim_gal 272 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2011 (τροποποιήθηκε) απο το shoei το 1000 δεν εχω καποιο προβλημα ιδιατερο,στις μεγαλες ταυτητες λογικο να ψιλομπαλατσαρει,ο θορυβος ειναι λιγο ενοχλητικος(αλλα πηρα ωτωασπιδες)και ησιχασα λιγακι,και το τρομερο λαθος του ειναι οταν σκηβεις που αντι για καθαρο οπτικο παιδιο πεφτει η Pin lock στο οπτικο σου παιδιο,σε αντιθεση με το 1100 που εχει βελτιωθει σε οσα προανέφερα ΚΑΙ εχει και την αφαιρουμενη επαινδηση του κρανους(μεγαλη μαγκια καιρος ηταν) αν μαζεψω κανα χοντρο γιατι δεν ειναι ψιλα πια,θελω να παρω το 1100 Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 20 , 2011 από τον dim_gal Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
streetwise 201 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2011 (τροποποιήθηκε) Tα σπαει το lordship hq-1(grey)πολυ καλη αεροδυναμικη και γω αυτο εχω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Ωραια κριτικη. Το εχω κανει και crash test αλλα με λιγα χλμ και δεν πιανεται. Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 20 , 2011 από τον streetwise Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vagelis- 3.122 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2011 και εγω αυτο εχω πολυ ευχαριστημενος μεχρι τωρα 230 ευρω αγορα.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vagelis- 3.122 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2011 (τροποποιήθηκε) Εγω εχω βρει τη λυση σε αυτο...Αφηνω μουσι το χειμωνα. (Δεν κανω πλακα) Στο δικο μου δεν περναει τιποτα.. Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 20 , 2011 από τον vagelisv Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες