Jump to content
Xasmito

περιστατικό με αστυνομικούς

Recommended Posts

Σήμερα το πρωί κατέβαινα με τη μηχανή από Εξάρχεια πρός κέντρο.

Κατηφορίζοντας λοιπόν τη Θεμιστοκλέους,στη γωνία με τη Σόλωνος,βρίσκω μία δοιμιρία ΜΑΤ και ο δοιμιρήτης,μου κάνει νόημα να σταματήσω.

Εγώ λοιπόν φρενάρω,ανεβάζω τη ζελατίνα και τον ρωτάω τι τρέχει και με σταματάει.Αυτός μου ζητά επιδεικτικά να του δδείξω τα στοιχεία μου και όταν τον ρώτησα αν είναι της τροχαίας,μου λέει "έλα φέρε τα χαρτιά σου,μη με τσαντίζεις πρωινίατικα!".

Ε,κατεβάζω και 'γω τη ζελατίνα,ανάβω το μοτόρι και συνεχίζω το δρόμο μου.

Λίγο παρακάτω στην Ακαδημίας με πλευρίζουν δυο Ζητάδες(προφανώς θα έδωσε τη πινακίδα μου μέσω ασυρμάτου ο ματάς).Σταματαώ κανονικά και με ρωτάνε "γιατί δεν συμορφώθηκες στο σήμα του συναδέλφου?".Τους κάνω ότι "από τη στιγμή που δεν είναι της τροχαίας,γιατί να του δείξω τα χαρτία μου?".

Η απάντηση?

"Η εξουσία είναι εξουσία πιτσιρικά!Τα χαρτία σου τώρα και κομμένη η μαγκία στην αστυνομία!".

Δηλαδή ήμουν τόσο λάθος????

Συγνωμη κιολας ρε φιλος αλλα......σε σταματησε αστυνομικος και τον ρωτησες για πιο λογο?Πρεπει να υπαρχει λογος?Δεν μπορω να καταλαβω......

ΦΥΣΙΚΑ και εχει το δικαιωμα να σου κανει ελενχο ακομα και ειδικος φρουρος να ειναι.....

Δεν εχει σημασια αν εχει μπλοκ η οχι για να σου κανει ελενχο και ακομη και αν δεν εχει μπλοκ αλλα βρει κατι επιλιψημο να σε γραψει θα σε κρατησει εκει και θα καλεσει τροχαια...

Τωρα το τι σου απαντησαν μου φαινεται οτι αρμοζε στις (αφελης για μενα) ερωτησεις σου...

εντελος φιλικα........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Καλά έκανες και δεν σταμάτησες και αν σε ξανασταματούσαν για να σου ζητούσαν τα χαρτιά της μηχανής, και όχι τα δικά σου, μπορούσες να κάνεις φασαρία , να πάρεις τα στοιχεία του ματα και να του κάνεις αναφορά... Η δουλειά του είναι να δει την ταυτοτητά σου ΜΟΝΟ εφόσον σου δείξει αυτός τα δικά σου!! ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ μην δίνετε τα στοιχεία σας σε κάποιους που απλά φοράνε στολή!Άσε που είναι και καλύτερα , γιατί όταν δεν το κάνουμε είναι αγενείς γιατί κρύβονται στην ανωνυμία της στολής...

Για μένα ισχύει το ρητό μακριά κι αγαπημένοι....:ph34r:

Σύμφωνα με το άρθρο 157 του οργανισμού σώματος Αστυνομίας Πόλεων (Ν. 2458/1953), όποιος αρνείται να δηλώσει την ταυτότητα του ή δηλώνει ψεύτικα στοιχεία, τιμωρείται με φυλάκιση από δέκα μέρες μέχρι 1 χρόνο, βάσει του ίδιου νόμου είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε την ταυτότητα κάποιου άλλου, εφόσον τον γνωρίζουμε και να μην δηλώνουμε ψεύτικα στοιχεία γι αυτόν.

'Οταν μας ζητηθούν τα στοιχεία μας, είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να τα δίνουμε.

Αν μας τα ζητήσουν αστυνομικοί με στολή τα δίνουμε ενώ αν φορούν πολιτικά, ζητάμε πρώτα να μας δείξουν την ταυτότητα τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:blink: ...γ@μωτο δεν θελω να παιζω το δικηγόρο του διαβολου αλλα ειλικρινά τι θα γινοταν αν του έδειχνες απλα τα χαρτια της μηχανης σου ...και συνεχιζες την ομορφη ημερα σου χωρις νευρα!

...ηθελα να ξερα παντως!.....αν σου κλεβαν τη μηχανη τα κλεφτρονια καμια φορα στα Εξαρχεια ή στα Δρυμικλανα ....θα σε ενδιέφερε και θα σε εκνεύριζε εξισου τοσο πολυ αν στην βρισκανε και στην επιστρεφαν οι της τροχαίας ή αυτοι των ΜΑΤ.

...τα πραγματα ειναι τοσο απλα ρε παιδια ...γιατι τα κανουμε δυσκολα! :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και τα χαρτια μπορει να δει , και την ταυτοτητα σου και το διπλωμα και την πινακιδα σου και οτιδηποτε μπορεις να φανταστεις.

και εαν ηθελε να σε γραψει πιστεψε με , μπορουσε να κανει μεγαλητερη μανουρα απο οσο νομιζεις κτλ

τωρα φυσικα επιλογη σου φιλε !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σορρυ φιλε αλλα εσυ εισαι λιγο ακυρος τωρα...Δεν σου ειπε να σε γαμησει...Τα χαρτια σου ειπε να του δειξεις...Και παλι καλα ετσι οπως λες οτι εφυγες δεν εφαγες καμια σφαιρα....Γιατι μπορει να νομιζε οτι κουβαλας οπλο και 100000 αλλα γιατι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και αγροφύλακας να σου ζητήσει τα χαρτιά πρέπει να τα δείξεις...και αφού δεν σε μαντρώσανε στην ψειρού που την κοπάνισες πάλι τυχερός είσαι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ζήτησε τα δικά μου χαρτιά(ταυτότητα),αλλά ό,τι είχε να κάνει με τη μηχανή(δίπλωμα,ασφάλεια).

Και δεν του τα έδωσα για τους εξής δύο λόγους:

1)από τη στιγμή που είναι στα ΜΑΤ (Μονάδες Αποκατάσταης Τάξης),τί δουλειά έχει με το όχημα?

Κοίτα, αυτό ίσως να είναι κάτι που θα μπορούσες να το σκεφτείς αργότερα....ή να τον ρωτήσεις εκεινη τη στιγμη.

2)δεν μου άρεσε καθόλου το υφάκι του ντεμέκ "γ@μάω και δέρνω γιατί φοράω στολή".

Για τον ίδιο λόγο θα μπορούσες είτε να φας μια ξεγυρισμένη γκλοπιά για πλάκα.(ιδιαίτερα εάν το συγκεκριμένο διάστημα γινόντουσαν επεισόδια), είτε να φας μία ωραία προσαγωγούλα και πολλα άλλα πράγματα εκει μέσα(βλ.ΓΑΔΑ).

Θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Είναι υποχρεωμένος να μου πει όνομα και αριθμό εάν τον ρωτήσω? Και τι συνέπειες έχει εάν αρνηθεί?

Τροποποιήθηκε από τον gilles

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ουτε εγω εχω προβλημα με την αστυνομια,παρολο που μετακομισε κοντα μου ο Χρυσοχοιηδης και εχω πηξει στους ασφαλίτες :) αλλα την δουλεια τους κανουν τα παιδια ειχα και φιλους παλαιοτερα,θυμαμαι τοτε που ηταν ο Πολύδωρας υπουργος δημοσιας ταξης τους ειχε πει να ειναι ευγενικοι,με τους πολιτες,με σταματουν μια νυχτα 2 ζηταδες σε μια ερημια,σε λιγοτερο απο 1 λεπτο κοιταζουν τα χαρτια και μου λενε στον πληθυντικο "ευχαριστουμε για τον χρονο σας,καλη σας νυχτα" ΜΙΛΑΜΕ ΚΟΥΦΑΘΗΚΑ ΛΕΩ ΤΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ! :)

Παντως στον ΜΑΤατζη θα σταματουσα στην θεση σου,ειδικα οταν δεν μπορει να σε γραψει αλλο που δεν θες να σταματησεις,ενας τυπικος ελεγχος 2 λεπτων θα ηταν,εαν τυχαινες σε παραξενους ζηταδες θα σε ετρεχαν επιτηδες για εξακριβωση μετα,εχω βρεθει στο κρατητήριο χωρις λογο φαντασου να τυχαινες στον ζητά που με εβαλε μεσα τι θα σου ελεγε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πέρασες μέσα από τα Εξάρχεια και σε σταμάτησαν για εξακρίβωση. Μέσα στο κλίμα των ημερών, όπου όλοι είναι ύποπτοι, είδαν και σε σένα έναν ύποπτο.

Τυχερός είσαι πάντως, θα μπορούσαν να σου είχαν κόψει τον κώλο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εντάξει δεν έγινε τπτ.. το παλικάρι στράβωσε με το ύφος.. το οποίο το έχουνε πολλοί και αντέδρασε λάθος. Μεταξύ μας φθηνά τη γλύτωσες μετά..... πάμε παρακάτω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ αρχάς θα έπρεπε να σε χαιρετήσει και να σου πεί καλημέρα! Και εν συνεχεία να σου ζητήσει με την πρέπουσα ευγένεια τα στοιχεία σου! Και τότε του τα δίνεις! Και γώ το ίδιο θα έκανα με σένα μόνο που θα του έπαιρνα τα στοιχεία ΚΑΙ αυτού ΚΑΙ των ζητάδων για να τους αναφέρω στο διοικητή τους!

Ναι , τη δουλειά τους κάνουνε, ναι έχουν εξουσία, αλλά κώλο εγώ δε στήνω να με γ@μήσουνε! Συγνώμη κιόλας! Αν είναι προβλεπόμενος θα είμαι και γώ! Αν όχι τότε ούτε και γώ. Και δεν μπορεί να μου κάνει και τίποτα! Αναφορά στο διοικητή και άν τα βρώ και κεί σκούρα...ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΙΨΑΝΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ τόσο ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥς ΠΏ ΕΓΏ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΈΠΟΥΣΑ ΣΑΛΤΣΟΥΛΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ .....ΤΟΣΟ -_-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Κατ αρχάς θα έπρεπε να σε χαιρετήσει και να σου πεί καλημέρα! Και εν συνεχεία να σου ζητήσει με την πρέπουσα ευγένεια τα στοιχεία σου! Και τότε του τα δίνεις! Και γώ το ίδιο θα έκανα με σένα μόνο που θα του έπαιρνα τα στοιχεία ΚΑΙ αυτού ΚΑΙ των ζητάδων για να τους αναφέρω στο διοικητή τους!

Ναι , τη δουλειά τους κάνουνε, ναι έχουν εξουσία, αλλά κώλο εγώ δε στήνω να με γ@μήσουνε! Συγνώμη κιόλας! Αν είναι προβλεπόμενος θα είμαι και γώ! Αν όχι τότε ούτε και γώ. Και δεν μπορεί να μου κάνει και τίποτα! Αναφορά στο διοικητή και άν τα βρώ και κεί σκούρα...ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΙΨΑΝΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ τόσο ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥς ΠΏ ΕΓΏ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΈΠΟΥΣΑ ΣΑΛΤΣΟΥΛΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ .....ΤΟΣΟ -_-

Aν παρατηρησετε το κειμενο του φιλου ξεκιναει (Εγώ λοιπόν φρενάρω,ανεβάζω τη ζελατίνα και τον ρωτάω τι τρέχει και με σταματάει.Αυτός μου ζητά επιδεικτικά να του δδείξω τα στοιχεία μου και όταν τον ρώτησα αν είναι της τροχαίας,μου λέει μπλα μπλα)

Δηλαδη ενταξει ημαρτον......αμα παιρνεις τον αλλο απο τα μουτρα τι περιμενεις να μη τον τσατισεις?Ανθρωπος ειναι....

Το *επιδεικτικα* δεν καταλαβαινω απο ορισμενους...να πεσει στα γονατα και να παρακαλεσει για τα γαμωχαρτα ο αστυνομικος???Ελεος ετσι...??

Και μερικα παλικαρια ποσταρουν περι ΜΑΤ....δεν ηταν των ΜΑΤ αυτο ηταν ενα παραδειγμα αλλου καποιου φιλου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παντος εμενα οταν με σταματανε και δεν ειναι ευγενικοι τους σπαω τα νευρα ευγενικα και θελουν να με στειλουν μακρια οσο τιποτα :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
παντος εμενα οταν με σταματανε και δεν ειναι ευγενικοι τους σπαω τα νευρα ευγενικα και θελουν να με στειλουν μακρια οσο τιποτα :P

+998 Το καλύτερο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για πες :popcorn: :popcorn: :popcorn:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άξιοι της μοίρας μας είμαστε...

Καλά έκανε και σου ζήτησε τα στοιχεία σου (και της μηχανής σου), δουλειά του είναι.

Ο τρόπος του μπορεί να ήταν λάθος (του "Ζητά" ήταν σίγουρα λάθος), αλλά υπάρχουν ψώνια και βλάκες σε κάθε επάγγελμα.

Αν είσαι σωστός κι ευγενικός εσύ, τότε μπορείς να ζητάς τα ρέστα από τον άλλο.

Εμένα όποτε με σταμάτησαν για έλεγχο, από το '90 που οδηγώ, ήταν ευγενέστατοι και κύριοι 8 στις 10 φορές.

Εγώ ήμουν ευγενέστατος, προβλεπόμενος και κύριος όλες τις φορές.

Καμία φορά δεν είχα πρόβλημα ακόμη και με τους λίγους που με σταμάτησαν με υφάκι και τσαμπουκά.

Παράδειγμα χαρακτηριστικό:

Γύρω στο '94, οδηγώ ένα τζιπάκι Suzuki Samurai που είχε άθλια φρένα (4 ταμπούρα, παίζει ρόλο...).

Το φανάρι γίνεται πορτοκαλί, φρενάρω και σταματάω.

Λίγο πριν σταματήσω εντελώς ακούω ένα δυνατό φρενάρισμα πίσω μου και λέω "πάει, με χτύπησε".

Ήταν περιπολικό. Έρχεται δίπλα μου στο φανάρι και κάνουμε τον παρακάτω διάλογο:

- Θέλεις να μας σκοτώσεις; (Φωνάζει ο οδηγός του περιπολικού)

- Δεν κατάλαβα τι εννοείτε, του λέω

- Πήγες να περάσεις το πορτοκαλί αλλά είδες περιπολικό πίσω σου και πλακώθηκες στα φρένα!

- Δεν πήγα να περάσω τίποτε, κάνετε λάθος. Επίσης με 4 ταμπούρα δεν μπορώ να "πλακωθώ" στα φρένα. Πάντως, ακόμη κι έτσι να έγινε οφείλατε να κρατάτε επαρκή απόσταση.

- Λες κι εξυπνάδες; Μήπως θέλεις να πάμε στην άκρη για "τα περαιτέρω";

- Το "εξυπνάδες" το αφήνω. Στην άκρη πάω όποτε θέλετε για ότι έλεγχο θέλετε. Είμαι απόλυτα εντάξει σε όλα!

- Άσε μας μωρέ! Είπε κι έφυγε ο άθλιος γιατί εν τω μεταξύ είχε ανάψει και πράσινο...

Στο χέρι μας είναι να φερόμαστε εμείς όπως πρέπει και να αφήνουμε τους κακούς επαγγελματίες να εκτίθενται μόνοι τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για πες :popcorn::popcorn::popcorn:

απλα πεισε τον οτι εισαι ενας αλιταμπουρας με σωστα χαρτια και αστον να ψαχνεται... εχει δουλεψει 100% με μενα τελευταια φορα εψαχνα την αδεια μεσα στο τσαντακι μου κανα 10 λεπτο αναψα και τσιγαρο και εκανα πως εψαχνα τελκα με διωξαν χωρις να δουν την αδεια :P

Τροποποιήθηκε από τον Al_Bandy

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Le Flwr?

Με τον όρο "Δεν κάνεις ότι σου πει η αστυνομία" εμφανώς εννοείς "Αγνοήσεις επιδεικτικά έλεγχο που δύναται να σου κάνει η αστυνομία"?

Αλήθεια γιατί να παραφράσεις κάτι τέτοιο?

Τώρα οι Ζητάδες που σε σταματήσανε μετέπειτα xasmito ίσως είχαν έναν αντιεπαγγελματικό τσαμπουκά αλλά φτηνά την γλύτωσες και χάρη σου κάνανε. Το να αγνοήσεις αστυνομικό είναι σοβαρό ποινικό αδίκημα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Για μένα ισχύει το ρητό μακριά κι αγαπημένοι....:ph34r:

εμένα μ' αρέσει ένα που λέει μπάτσος καλός μόνο νεκρός...

εμένα μ' αρέσει ένα που λέει μπάτσος καλός μόνο νεκρός...

αν και εν γένει κ΄νεις γαργάρα του στυλάκι του μ@λ@κ@ μπ@τσου, δίνεις χαρτιά και συνεχίζεις, δεν πα να γ@μηθεί το κωλοπαίδι που θα σου χαλάσει τη μέρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως και μη τροχαίος μπορεί να σε γράψει για για τροχαία παράβαση, το βλέπουν όμως σαν πάρεργο και δεν το κάνουν σηνήθως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τον αριθμό του και τον βαθμό του είναι υποχρεωμένος να στον πει, το όνομα του δεν υποχρεούται

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Le Flwr?

Με τον όρο "Δεν κάνεις ότι σου πει η αστυνομία" εμφανώς εννοείς "Αγνοήσεις επιδεικτικά έλεγχο που δύναται να σου κάνει η αστυνομία"?

Αλήθεια γιατί να παραφράσεις κάτι τέτοιο?

Επειδή είμαι αρνητικά προκατειλημμένος, εσύ γιατί λες ?

Α, και ρωτήστε ματατζή τον αριθμό και βαθμό του. Όχι σοβαρά, πηγαίνετε θα περιμένω εδώ.

Τροποποιήθηκε από τον Le Flwr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχουμε φτάσει να εξηγούμε τα αυτονόητα σε αυτή τη χώρα...θέλουμε ασφάλεια, να μη μας κλέβουν, να μας βρίσκουν τα κλεμμένα οι αστυνομικοί αλλά μερικοί θέλουμε να τα κάνουν αυτά με μαγεία και τηλεπάθεια...χωρίς ελέγχους και πρόληψη, διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο...αν μπορεί να μου κάνει έλεγχο αστυνομικός των ΜΑΤ...

ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ μην πρέπει να σου στείλουν και προσκλητήριο με συγκεκριμένη ημ/νία και ονόματα καλεσμένων και οικοδεσποτών αχχααχαχα

Αν σου είχαν κλέψει δηλ τη μηχανή και με αυτό τον τρόπο την έβρισκαν θα έκανες μήνυση στην αστυνομία και δεν θα δεχόσουν τη μηχανή σου γιατί κατά τη δική σου λανθασμένη άποψη ο έλεγχος ήταν παράνομος....Έ-Λ-Ε-Ο-Σ

Τροποποιήθηκε από τον Darkkon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα