anarxias 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2009 Ας πουμε οτι θελουμε να αγορασουμε ενα μοντελο μηχανης.παμε με τα ωραια μας λεφτακια στο καταστημα να αγορασουμε το μοντελο που θελουμε.εμεις θελουμε το μοντελο του 2009 ή εστω να ειναι κατασκευασμενο το 2009.εαν για παραδειγμα το μοντελο αυτο απο περιοδο 2002 εως 2009 δεν εχει καμια κατασκευαστικη η χρωματικη αλλαγη ,πως μπορουμε να καταλαβουμε αν το μοντελο ειναι της χρονιας ποθ θελουμε; Πολλες εταιριες κανουν προσφορες για συγκεκριμενα κομματια αλλα δεν αναφερουν οτι αυτα ειναι πχ του 2006,2007 και τα πουλανε σαν καινουρια... Ποια η γνωμη σας Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Δ. Κ. 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2009 Το έτος κατασκευής αναγράφεται κωδικοποιημένο στον αριθμό πλαισίου. (V.I.N.) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
cityzen 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2009 Και πως το καταλαβαινουμε δηλαδη? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Δ. Κ. 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2009 Όλα τα οχήματα έχουν ένα δεκαεπταψήφιο αριθμό πλαισίου, το λεγόμενο V.I.N. (Vehicle Identification Number). Το δέκατο γράμμα ή ψηφίο είναι το έτος κατασκευής. Σε αυτά, που προορίζονται για την Ε.Ε. είναι ένα από τα 123456789ABCDEFGHJKLMNPRSTVWXY με αρχή το 1971 και τέλος το 2000, μετά από το οποίο ξεκινά πάλι από την αρχή. Δηλαδή: 1 = 1971 ή 2001, 2 = 1972 ή 2002, B = 1981 ή 2011 κ.τ.λ. Πρέπει πάντως να κάνω μια σημαντική επεξήγηση. Ως ''έτος κατασκευής'' νοείται αυτό, που στα αγγλικά λέγεται ''model year'' και όχι ''manufacturing year''. Σε πολλά εργοστάσια, το model year ξεκινά από το Σεπτέμβριο ενός έτους και διαρκεί μέχρι το Σεπτέμβριο του επόμενου (σαν τα σχολικά έτη ένα πράγμα). Κατά συνέπεια μια μοτοσυκλέτα (όλες οι μάρκες, όλα τα μοντέλα), η οποία έχει π.χ. το γράμμα ''Τ'' ως δέκατο στοιχείο του δεκαεπταψήφιου αριθμού πλαισίου της, έχει κατασκευαστεί στο χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 1995 - Σεπτεμβρίου 1996. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
anarxias 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2009 μα καποια μοτο δεν εχουν τοσο μεγαλο "σειριακο" και πολλες φορες δεν εχουν καν VIN.εχουν αριθμο πλαισιου και μηχανης.να σου φερω παραδειγμα τον αριθμο του ξαδερφου μου που βρισκεται στο πλαισιο του και στην αδεια : 22Y022144 , ειναι λιγο δυσκολο να βρεις ετος μοντελου. μολις κοιταξα και του αδερφου μου και εχει 9 ψηφια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mars 538 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2009 (τροποποιήθηκε) Όλα τα οχήματα έχουν ένα δεκαεπταψήφιο αριθμό πλαισίου, το λεγόμενο V.I.N. (Vehicle Identification Number). Το δέκατο γράμμα ή ψηφίο είναι το έτος κατασκευής. Σε αυτά, που προορίζονται για την Ε.Ε. είναι ένα από τα 123456789ABCDEFGHJKLMNPRSTVWXY με αρχή το 1971 και τέλος το 2000, μετά από το οποίο ξεκινά πάλι από την αρχή. Δηλαδή: 1 = 1971 ή 2001, 2 = 1972 ή 2002, B = 1981 ή 2011 κ.τ.λ. Πρέπει πάντως να κάνω μια σημαντική επεξήγηση. Ως ''έτος κατασκευής'' νοείται αυτό, που στα αγγλικά λέγεται ''model year'' και όχι ''manufacturing year''. Σε πολλά εργοστάσια, το model year ξεκινά από το Σεπτέμβριο ενός έτους και διαρκεί μέχρι το Σεπτέμβριο του επόμενου (σαν τα σχολικά έτη ένα πράγμα). Κατά συνέπεια μια μοτοσυκλέτα (όλες οι μάρκες, όλα τα μοντέλα), η οποία έχει π.χ. το γράμμα ''Τ'' ως δέκατο στοιχείο του δεκαεπταψήφιου αριθμού πλαισίου της, έχει κατασκευαστεί στο χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 1995 - Σεπτεμβρίου 1996. Αυτο που λες δεν ισχυει για ολα τα οχηματα.Εννοω το δεκατο σημειο του πλαισιου.Ισχυει για τα οχηματα HONDA & MITSUBISHI.Αρχισε να ισχυει απο το 1996,χρονια που αρχισαν να ισχυουν και τα 17ψηφια πλαισια.Οι αριθμοι ισχυουν για δεκα χρονια και ξαναεμφανιζονται μετα απο εικοσι χρονια.Παραδειγμα 1995=S 1996=T 1997=V 1998=W 1999=X 2000=Y 2001=1 κοκ.Απο το 2011 θα ξαναμετρανε με γραμματα,δηλαδη 2011=Α 2012=Β κοκ.Οι χρονιες παραγωγης ξεκινουν απο τον σεπτεμβριο σε ολα τα εργοστασια.Αν καποιος γνωριζει πως εμφανιζοταν η χρονια παραγωγης πριν το 1996 ας το πει. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 30 , 2009 από τον mars Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DeadShadoW 269 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2009 κανενας πιο ευκολος τροπος δεν υπαρχει ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
anarxias 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2009 και σε μηχανακι 5 ετιας εχω δει μονο 9 ψηφια.τι παιζει αραγε με το ολο θεμα? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mars 538 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2009 και σε μηχανακι 5 ετιας εχω δει μονο 9 ψηφια.τι παιζει αραγε με το ολο θεμα? Απλα δεν ειναι 5 ετιας.15 ετιας ισως.Ειπαμε απο το 1996 και μετα ολα εχουν υποχρεωτικα 17 ψηφιο πλαισιο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Δ. Κ. 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31 , 2009 Αυτο που λες δεν ισχυει για ολα τα οχηματα.Εννοω το δεκατο σημειο του πλαισιου.Ισχυει για τα οχηματα HONDA & MITSUBISHI. Δεν είναι επιλογή του κάθε εργοστασίου mars, αλλά της νομοθεσίας κάθε κράτους. Ο δεκαεπταψήφιος αριθμός πλαισίου πληρεί μια νόρμα (την I.S.O. 3779), η οποία όντως δεν προβλέπει απαραίτητα το δέκατο στοιχείο ως έτος κατασκευής. Το απαιτεί όμως, από το 1981, η νομοθεσία των Η.Π.Α. και αργότερα της Ε.Ε. Αρχισε να ισχυει απο το 1996,χρονια που αρχισαν να ισχυουν και τα 17ψηφια πλαισια. Ισχύει από το 1981, αλλά όχι παντού. Επίσης έχει τροποποιηθεί στην πορεία. 17ψήφιοι αριθμοί πλαισίου υπάρχουν πολύ πρίν: έχει το Opel μου (ελληνικής αντιπροσωπείας, μοντέλο του '87, με δέκατο στοιχείο το έτος κατασκευής), έχουν οι B.M.W. από το 1984 και εξής, τα Mercedes - Benz το αργότερο από το 1987 κ.τ.λ. Κοινώς, τρέχα γύρευε... Οι αριθμοι ισχυουν για δεκα χρονια και ξαναεμφανιζονται μετα απο εικοσι χρονια.Παραδειγμα 1995=S 1996=T 1997=V 1998=W 1999=X 2000=Y 2001=1 κοκ.Απο το 2011 θα ξαναμετρανε με γραμματα,δηλαδη 2011=Α 2012=Β κοκ. Το ίδιο πράγμα λέμε, απλά με αλλά λόγια. Μόνο που οι αριθμοί ισχύουν για εννιά χρόνια (διότι τα ψηφία είναι εννιά και δεν χρησιμοποιείται το μηδέν, για να μην μπερδεύεται με το γράμμα ''Ο'') και τα γράμματα για εικοσιένα χρόνια (άλλωστε εικοσιένα είναι!). Με γράμματα ξαναμετράνε από το 2010 (=Α). Οι χρονιες παραγωγης ξεκινουν απο τον σεπτεμβριο σε ολα τα εργοστασια.Αν καποιος γνωριζει πως εμφανιζοταν η χρονια παραγωγης πριν το 1996 ας το πει. Πρίν την I.S.O. 3779 δεν υπήρχε κάποια ενιαία πρόβλεψη, απ' όσο ξέρω εγώ τουλάχιστον... Κάθε εργοστάσιο είχε (αν είχε) όποιο σύστημα ήθελε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Δ. Κ. 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31 , 2009 (τροποποιήθηκε) μα καποια μοτο δεν εχουν τοσο μεγαλο "σειριακο" και πολλες φορες δεν εχουν καν VIN.εχουν αριθμο πλαισιου και μηχανης.να σου φερω παραδειγμα τον αριθμο του ξαδερφου μου που βρισκεται στο πλαισιο του και στην αδεια : 22Y022144 , ειναι λιγο δυσκολο να βρεις ετος μοντελου. μολις κοιταξα και του αδερφου μου και εχει 9 ψηφια Είναι παλιά, όπως σωστά έγραψε και ο mars, ή δεν είναι επίσημης εισαγωγής. (22Υ, Yamaha είναι; ). Πάντως σε οποιαδήποτε μηχανή δεν έχει δεκαεπταψήφιο αριθμό πλαισίου η μόνη λύση είναι ερώτηση στην αντιπροσωπεία ή ψάξιμο στο Internet... Τροποποιήθηκε Αύγουστος 31 , 2009 από τον Παναγιώτης Δ. Κ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Δ. Κ. 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31 , 2009 κανενας πιο ευκολος τροπος δεν υπαρχει ? Πόσο πιο εύκολο μπορεί να γίνει; Κοιτάς ένα γράμμα ή έναν αριθμό και κάνεις την αντιστοιχία! :) Πιο απλό ήταν μόνο στις παλιές B.M.W., οι οποίες είχαν το έτος κατασκευής πάνω στην πλακέτα τους! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mars 538 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31 , 2009 Δεν είναι επιλογή του κάθε εργοστασίου mars, αλλά της νομοθεσίας κάθε κράτους. Ο δεκαεπταψήφιος αριθμός πλαισίου πληρεί μια νόρμα (την I.S.O. 3779), η οποία όντως δεν προβλέπει απαραίτητα το δέκατο στοιχείο ως έτος κατασκευής. Το απαιτεί όμως, από το 1981, η νομοθεσία των Η.Π.Α. και αργότερα της Ε.Ε. Ισχύει από το 1981, αλλά όχι παντού. Επίσης έχει τροποποιηθεί στην πορεία. 17ψήφιοι αριθμοί πλαισίου υπάρχουν πολύ πρίν: έχει το Opel μου (ελληνικής αντιπροσωπείας, μοντέλο του '87, με δέκατο στοιχείο το έτος κατασκευής), έχουν οι B.M.W. από το 1984 και εξής, τα Mercedes - Benz το αργότερο από το 1987 κ.τ.λ. Κοινώς, τρέχα γύρευε... Το ίδιο πράγμα λέμε, απλά με αλλά λόγια. Μόνο που οι αριθμοί ισχύουν για εννιά χρόνια (διότι τα ψηφία είναι εννιά και δεν χρησιμοποιείται το μηδέν, για να μην μπερδεύεται με το γράμμα ''Ο'') και τα γράμματα για εικοσιένα χρόνια (άλλωστε εικοσιένα είναι!). Με γράμματα ξαναμετράνε από το 2010 (=Α). Πρίν την I.S.O. 3779 δεν υπήρχε κάποια ενιαία πρόβλεψη, απ' όσο ξέρω εγώ τουλάχιστον... Κάθε εργοστάσιο είχε (αν είχε) όποιο σύστημα ήθελε. Οντως ειναι νομος των ΗΠΑ και αρχισε να εφαρμοζεται απο το DETROIT.Οσον αφορα τα 17ψηφια πλαισια,συμφωνω μαζι σου οτι υπηρχαν και πριν,αλλα εγω εννοω τα μηχανακια στα οποια εφαρμοστηκε το 1995 τελικα και οχι το '96.Επισης συμφωνω μαζι σου οτι καθε 29 χρονια ισχυουν τα γραμματα.Τα μηχανακι τουλαχιστον εχουν σαν ετος κατασκευης απο σεπτεμβριο σε σεπτεμβριο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες