Jump to content
Ravendark

1ο service σε RC8 (1000km)

Recommended Posts

Φιλε Rave γνωμη μου ειναι οτι εισαι λαθος. Το service manual της suzuki για το hayabusa δινει τον εξης πινακα για τα λαδια:

busaq.th.jpg

Βλεπεις λοιπον οτι για το ευρος θερμοκρασιας που ανταποκρινεται στην περιοχη μας ο ιδιος ο κατασκευαστης προτεινει λαδια 10w-40 αλλα και 10w-50. Τσαμπα θα τα πεταξεις τα λαδια, ΙΜΟ...

Τροποποιήθηκε από τον hayabusas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Φιλε Rave γνωμη μου ειναι οτι εισαι λαθος. Το service manual της suzuki για το hayabusa δινει τον εξης πινακα για τα λαδια:

busaq.th.jpg

Βλεπεις λοιπον οτι για το ευρος θερμοκρασιας που ανταποκρινεται στην περιοχη μας ο ιδιος ο κατασκευαστης προτεινει λαδια 10w-40 αλλα και 10w-50. Τσαμπα θα τα πεταξεις τα λαδια, ΙΜΟ...

δεν προτεινει όμως 60 άρι για θερμοκρασιες ακομα και 40 βαθμων αλλα 50

ουτε στην δικη μου το προτεινει

μου δημιουργηθηκε η εξης απορια, αραγε το 60 αρι λαδι για ποιες μηχανες και τι θερμοκρασιες κατασκευαζεται ? θα το ψαξω και θα επανελθω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Cross Power 4T SAE 10W/50 + 5W/40 + 10W/60

Fully synthetic, high-performance engine oil, for the latest generation of off-road 4T motorcycles. Ideal for wet multi-disc clutches. Developed in close cooperation with racing teams and motorcycle manufacturers. Extreme resistance to high temperatures and shearing. Reduces friction effectively.

* Extreme temperature and shear stability

* No slipping of the clutch

* Specially designed for off-road use

* Race tested

Power Synt 4T SAE 10W/50 + 5W/40

Fully synthetic, high-performance engine oil for 4-stroke motorcycles. POWER SYNT 4T stands for optimum protection against engine wear, ferocious power and extreme temperature and shear stability. It is not just by chance that racing teams all around the world swear by POWER SYNT 4T.

* Maximum friction-coefficient

* Extreme temperature and shear stability

* No slipping of the clutch

* Genuine racing quality

http://www.motorex.com/index.cfm/fuseactio...772-784-787.htm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για την δικιά μου μηχανή το manual προτείνει από 10W-30 έως 20W50 (συνολικά 6 τύπους λαδιού μαζί με όλους τους συνδιασμούς)

αλλά δεν λέει πιο συγκεκριμένα για το στρώσιμο.

στο δικό σου manual δεν αναφέρει πιο τύπο για τα πρώτα 1.000χλμ.?

επίσης υπάρχει το hell in store στον πειραιά που το έχει ο γιάννης μπούστας, ε, πιστεύω εκεί, αν μη τι άλλο θα νιώσεις εμπιστοσύνη για τέτοια θέματα με τόση εμπειρία το άτομο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ'αρχην καλοταξιδη φιλτατε!!!Το συνεργειο που πηγες τη μηχανη σου δεν το ξερω αλλα εχω ακουσει καλα λογια.Οσο για το λαδι που σου βαλανε δεν ξερω αν κανει για για το rc8 αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι το 10-50 με το 10-60 δεν ειναι το ιδιο λαδι,αλλιως θα το λεγανε 10-55 :P !!!Αυτο που μπορω να σου προτεινω στην περιπτοση που δεν εισαι ευχαριστημενος απο το συνεργειο σου για οποιον λογο,ειναι τον Περβολαρακι στην Θηβων 101 στο Περιστερι οπου μεχρι στιγμης εχει αποδειξει σε πολλους που ξερω ομοσταυλους οτι και καλος ειναι στην δουλεια του και πολυ σχολαστικος.Αυτα και καλες βολτες!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
δεν προτεινει όμως 60 άρι για θερμοκρασιες ακομα και 40 βαθμων αλλα 50

ουτε στην δικη μου το προτεινει

μου δημιουργηθηκε η εξης απορια, αραγε το 60 αρι λαδι για ποιες μηχανες και τι θερμοκρασιες κατασκευαζεται ? θα το ψαξω και θα επανελθω

Σωστος! Τα μπερδεψα, νομιζα οτι εβαλε 50αρι στο φιλο... :blush:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικά για τα πρώτα 1000 χλμ του στρωσίματος,έχει ειδικό λάδι απότο εργαστάσιο.Μετά την πρώτη αλλαγή,βάζεις αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής και αρχίζεις να ανοίγεις το μηχανάκια λίγο παραπάνω,έως ότου νοιώσεις ότι το μηχανάκι αποδίδει όσο θα έπρεπε,που σημαίνει ότι στρώθηκε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
για την δικιά μου μηχανή το manual προτείνει από 10W-30 έως 20W50 (συνολικά 6 τύπους λαδιού μαζί με όλους τους συνδιασμούς)

αλλά δεν λέει πιο συγκεκριμένα για το στρώσιμο.

στο δικό σου manual δεν αναφέρει πιο τύπο για τα πρώτα 1.000χλμ.?

Aδερφε το μηχανακι που εχεις εσυ,ειναι θηριο απο θεμα κυβικων και αξιοπιστιας λογο του μικρου ευρους λειτουργεια και των χαμηλων απαιτησεων που εχει σε θερμοδυναμικη αποδοση το μοτερ σου..

Αποτελεσμα????Και με ελαιολαδο Μανης να το δουλευεις μια ζωη τα χυτωνια θα παραμενουν καινουργια,γι'αυτο υπαρχουν οπως λες και 6 τυποι λαδιου για το μοτερ σου B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
αδερφε σου εχω τη λυση.καταρχας εχεις πολλη ομορφη πατριδα.πριν 10 μερες ημουν χαλκιδα διακοπες κ επαθα τη πλακα μου.απιστευτα ομορφη πολη.αν ειδες κανεναν μαλακα να κανει σουζες ορθιος ενα ΚΤΜ στην οδο Αρεθουσης εγω θα ημουν.

1. Πας αγοραζεις τα λαδια,εφοσον δεν το ξερεις το εργο ανοιγεις το manual και αλλαζεις μονο σου τα λαδακια.Πανευκολο ειναι,κ εγω μονος τα αλλαζω.τον νου σου μονο... Κ επειδη ειναι ΚΤΜ ποτε μην αλλαζεις στα 5,000 που λενε οι επισημοι.εγω καθε 2000 χλμ τα αλλαζω κ εχω το κεφαλι μου ησυχο.

2.δεν αλλαζεις λαδια ξανα,παιρνεις αυτο http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/331512/ και 2,000 δολλαρια στη τσεπη σου κ κυνηγιεσαι με τα παπακια (η και τους Ζηταδες) στα στενακια της χαλκιδας

:D :D Το ίδιο θα πω και γω για τη δική σου πόλη...!! Είσαι σαλόνικα και τρλάθηκες με τη Χαλκίδα;; Αλλάζουμε σπίτια;; :D :P

Και γω πριν το RC8 ένα superduke είχα...ποτέ δεν το είχα πάει σε μάστορα για service. Το μόνο που του έκανα ήταν αλλαγή λαδιών κάθε 6-7 χιλιάδες και τίποτα άλλο! Δεν μάσαγε τίποτα. Και έκανα και 50.000 περίπου χλμ μέχρι να το δώσω.

Τώρα όσο για τις σούζες σορρυ φίλε αλλά δεν σε πέτυχα πουθενά! Αν τύχει και ξανακατέβεις μίλα να σε κεράσω κανα ουζάκι!

Θα πάω μωρέ αύριο να πάρω λαδάκια για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1.δεν περιμενα την ευβοια να ειναι τοοοοσο μεγαλη.σε νησι πηγαμε υποτιθεται κ καναμε 3 μερες να τα γυρισουμε ολα(οταν περσι σε 15 λεπτα γυρισαμε ολη την Ιο)

2.η χαλκιδα ηταν πενταμορφη.βασικα πριν φτασουμε ειχα ενα σφιξιμο επειδη ειναι διπλα η αθηνα κ υπεθετα ολοι οι Γιανκιδες της αθηνας(yankees!)θα σκασουν μυτη για τα μπανια του λαου(που ελεγε κ ο μακαριτης ο Παπανδρεου).το τελευταιο που θα ονειρευομουν ηταν μποτιλιαρισμα στις διακοπες μου.ευτυχως δεν εγινε ετσι...

3.αν ξαναρθουμε θα ανταμωσουμε,καλο παληκαρι φαινεσαι(εχεις κ ΚΤΜ).η διαδρομη προς Α.Ιωαννη Ρωσο ηταν τρελα.οι γρηγοροι εξυναν ...fairing,εμεις οι κουλοι ξυναμε κωλοφαναρα,πινακιδες,βαλιτσες,κωλοφτερα...

4.στο θεμα μας.κανενας μαστορας δεν αγαπαει το μηχανακι σου οσο εσυ.τουλαχιστον τα αναλωσιμα αλλαζε τα μονος(λαδια,μπουζι,παραφλου κτλ).στον μαστορα μονο για ρεγουλαρισμα βαλβιδων κ τα συναφη μπελαλιδικα.κ παντα θα εισαι παρων εν ωρα επισκευης.εγω αδερφε 20,000 εριξα στο μηχανακι,αν παθει ζημια απο αμελεια θα παω στον μαστορα κ θα τον πυροβολησω.ο δικος σου τωρα καμια σαχλαμαρα απο οτι καταλαβα εκανε,περιμενε να δεις αν θα εχει παρενεργειες το λαδι.αν ναι παρε τον νομο στα χερια σου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η χρήση καθορίζει ποιό είναι το σωστό και λάθος για τον κινητήρας μας και τον οδηγό.

Η χρήση, βασικά η χρήση! :D Το manual είναι το σημείο εκκίνησης.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Tasis ότι είναι λάθος το παχύτερο λάδι, είμαι γνωστός εξ'αλλου οπαδος των λεπτόρευστων.

Εκτός αν είναι χρήση είναι σκληρή και μάλιστα με διάρκεια, τότε θέλουμε παχύτερο. π.χ. σε πίστα ή σε ταξίδι με πολύ ψηλές ταχύτητες (κοντά στην τελική) και μάλιστα με διάρκεια (3 λεπτά στην τελική μας δεν πιστεύω πως δικαιολογούν παχύτερο λάδι - επίσης στην τελική μας έχουμε και την μέγιστη δυνατή ψύξη).

Για να μην είμαστε όμως υπερβολικοί δεν είναι και τόσο μεγάλο λάθος αυτό που έγινε. Το 10w60 αρκετά γρήγορα θα γινει 10w50, όσο μεγαλύτερο το εύρος τόσο μικρότερη η αντοχή του λιπαντικού (περισσότερα VI = viscosity improvers)

Θα το άλλαζα μόνο αν το συνεργείο πλήρωνε για την αλλαγή . Διαφορετικά σε τουλάχιστον 3000 χλμ.

α! έψαξα λίγο και ενδιαφέροντα τα λάδια της motorex αλλά ακόμα περισσότερο της ipone :D

http://www.ipone.gr/ipone4t.php

είχα βάλει κάποτε που είχα Fazer 600 '99.

"Το 10w60 είναι καλύτερο" :tooth: , το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; :rolleyes:

Τροποποιήθηκε από τον mesastou

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έχω δοκιμάσει IPONE ποτέ.

Από ότι βλέπω για μένα είναι το Full Power Katana.

Έχω ακούσει καλά λόγια αλλά χαλκίδα δεν έχω δει πουθενά.

Κανα μαγαζί κοντά νέα Ιωνία ηράκλειο ξέρει κανείς που να τα φέρνει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
mars αδιάβαστο σε πιάνω... Τα νούμερα αυτά δεν είναι δείκτης θερμοκρασίας.Είναι η ρευστότητα κατά SAE (Society of Automotive Engineers) και το πρώτο νούμερο αναφέρει την ρευστότητα όταν είναι κρύο το λιπαντικό, και το άλλο νούμερο,όταν είναι ζεστό.

Επίσης το λάδι διαβρώνεται όταν έρχεται σε επαφή με μεταλλικές επιφάνειες,ειδικά ζεστές όπου σχηματίζονται δίπολα,δεσμοί υδρογόνου κλπ.Τις λιπαντικές ικανότητες μπορεί να τις χάσει ένα λάδι,μέσα σε ένα μοτέρ με 0 χιλιόμετρα,μόνο και μόνο από την πολυκαιρία...

tasis μαλλον εσυ εισαι αδιαβαστος,η καλυτερα ημιμαθης, οσον αφορα την πρωτη παραγραφο.Το πρωτο νουμερο αναφερεται,οχι μονο στην ρευστοτητα αλλα και στην λιπαντικη ικανοτητα του εκαστοτε λιπαντικου,βαση βαθμων θερμοκρασιας περιβαλλοντος.Εξου και το W(winter).Ξαναλεω, 10W-60= δουλευει απο τους -10 εως τους +60.

Η δευτερη παραγραφος ειναι σωστη και συμπληρωνει την πρωτη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο ER μου εχω ipone 15-50 τα οποια μπηκαν απο σποντα. Ολα καλα με τη μηχανη και μαλακωσαι και το κιβωτιο. Την επομενη φορα λεω να βαλω Castrol για να δω και την δικη τους συμπεριφορα αφου το λαδι του κινητηρα λιπαινει και το κιβωτιο μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Castrol χρησιμοποιούσα συνήθως. Στο Superduke έβαζα μόνο Castrol Power1 και ήμουν μια χαρά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

tasis μαλλον εσυ εισαι αδιαβαστος,η καλυτερα ημιμαθης, οσον αφορα την πρωτη παραγραφο.Το πρωτο νουμερο αναφερεται,οχι μονο στην ρευστοτητα αλλα και στην λιπαντικη ικανοτητα του εκαστοτε λιπαντικου,βαση βαθμων θερμοκρασιας περιβαλλοντος.Εξου και το W(winter).Ξαναλεω, 10W-60= δουλευει απο τους -10 εως τους +60.

Μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς... :fool:

Ο tasis έχει δίκιο, στις κλίμακες ιξώδους τα νούμερα δεν είναι θερμοκρασίες αλλά συγκεκριμένες βαθμίδες σε centiStokes, ενώ ο πρώτος αριθμός στα πολύτυπα λάδια (το xW) μάλιστα εκφράζεται διαφορετικά (και με διαφορετική μονάδα μέτρησης). Άλλωστε δεν θα είχε νόημα ένα ρευστό να έχει μικρότερο ιξώδες όταν είναι κρύο παρά ζεστό!

Ορίστε και μερικές πηγές:

http://en.wikipedia.org/wiki/Viscosity_index

http://en.wikipedia.org/wiki/Motor_oil#Grades

http://www.roymech.co.uk/Useful_Tables/Tri.../Viscosity.html

http://www.carbibles.com/viscosity.html

Και μερικοί λόγοι γιατί το 60άρι λάδι δεν είναι καλή ιδέα:

http://www.lancerregister.com/showthread.php?t=244716

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αδερφέ αν εσύ έδωσες 13,000 και κάνεις τα πάντα εκτός από το προφανές, μην το ψάχνεις. Πάρε τηλέφωνο στα κεντρικά και ενημέρωσε τους για την κατάσταση και αυτοί θα σου πούν τι και πως.

Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Και μερικοί λόγοι γιατί το 60άρι λάδι δεν είναι καλή ιδέα:

http://www.lancerregister.com/showthread.php?t=244716

Πολύ καλό!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αδερφέ αν εσύ έδωσες 13,000 και κάνεις τα πάντα εκτός από το προφανές, μην το ψάχνεις. Πάρε τηλέφωνο στα κεντρικά και ενημέρωσε τους για την κατάσταση και αυτοί θα σου πούν τι και πως.

Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε

Βασικά μόλις πήρα στα κεντρικά..."Για τεχνική υποστήριξη πατήστε 3..."

Πατάω 3 μου βγαίνει μια κοπελιά και μου λεει ότι δεν ξέρει (την τύφλα της), θέλετε να πάρετε στην βουλιαγμένης να ρωτήσετε;

Να πάρω λέω...

Παίρνω και μου λένε: "10-60 προτείνει η ΚΤΜ..."

Και γιατί στο μάνιουαλ του λέω γράφει 10-50;;

"Τι να σου πώ φίλε μου, αυτό χρησιμοποιούμε..."

Πιάσε το αυγό και κούρεψτο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοιτά να δείς τι γίνεται... Στο μανουαλ και στο μηχανάκι μου πάνω λέει μόνο μοτορεξ να βάζω αλλά η ΚΤΜ Ελλας λέει τα Shell Advance, αυτά που βάζει η ducati δλδ.

Εγώ έπραξα με βάση τους εξουσιοδοτημένους και κοντά δύο χρόνια το μηχανάκι δουλεύει ρολόι. Μια φορά πήγα σε μη εξουσιοδοτημένο και μου έβαλε ipone και το μηχανάκι τα εξαφάνισε σε 1,000 χλμ

Το συνεργείο της Βουλιαγμένης πάντως θεωρητικά είναι από τα καλύτερα σερβις και θα σου ξαναπροτείνω τον Αυγέρη στην Μιχαλακοπούλου, δεν έχεις να χάσεις τπτ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα