Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2009 (τροποποιήθηκε) Καλησπέρα παιδιά, Εδώ και μια βδομάδα είμαι κάτοχος ενός KTM RC8 (αυτό της προσφοράς) και σήμερα πήγα να κάνω το 1ο service των 1000χλμ που περιλαμβάνει αλλαγή φίλτρου και λαδιών. Πήγα σε ένα καλό μάστορα από ότι έχω ακούσει (στην βουλιαγμένης, εξουσιοδοτημένος) και μου έβαλε λάδια Motorex Cross Power 10/60W, ενώ η ΚΤΜ προτείνει Motorex Power Synt 10/50W. Του είπα, "γιατί δεν βάζεις αυτό το οποίο προτείνει η ΚΤΜ" και μου απάντησε πως είναι το ίδιο λάδι...(προφανώς και το λάδι που μου έβαλε είναι φθηνότερο...) Είμαι από Χαλκίδα και επειδή εξουσιοδοτημένο εκεί δεν παίζει, αναγκάζομαι και κατεβαίνω Αθήνα. 2 ερωτήσεις λοιπόν: 1) Παίζει να μην είναι κατάλληλο το συγκεκριμένο λάδι; (πάω και τα αλλάζω αυτή τη στιγμή αν είναι!!!) 2) Επειδή είμαι άνθρωπος που εκτιμά την ειλικρίνεια και δεν μου αρέσουν τέτοιες δικαιολογίες...Από την πείρα σας, ποιο εξουσιοδοτημένο κατάστημα για service προτείνετε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Γιώργος. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 7 , 2009 από τον Ravendark Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giorgos_drz 592 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2009 φιλε μου το νουμερο στα λαδια ειναι η θερμοκρασια που μπορουν να δουλεψουν σωστα τα λαδια σε ενα μοτερ. δλδ απο 10 βαθμους εως 60 για την περιπτωση σου, που για το καλοκαιρι και τις ζεστες που κανει ειναι καλο. ριξε και μια ματια εδω για να καταλαβεις http://www.mybike.gr/index.php?showtopic=251 για σερβις οι κατεμαδες ας σου πουν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sakis67 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2009 (τροποποιήθηκε) o κωδικος του λαδιου δηλ το 10w60 συμβολιζει το ιξωδες του λαδιου, την ρευστοτητα του το πρωτο νουμερο το 10 ειναι το ιξωδες του λαδιου που εχει σε χαμηλη θερμοκρασια ( νομιζω -20 βαθμους ) το δευτερο νουμερο το 60 ειναι το ιξωδες του λαδιου που εχει σε ψηλη θερμοκρασια 100 βαθμων, σε συνθηκες κανονικης λειτουργιας του μοτερ αρα εσενα που σου εβαλε λαδι 60 αντι 50 σημαινει οτι με ζεστο κινητηρα το λαδι που σου εβαλε ειναι πιο παχυρευστο απο αυτο που προτεινει ο κατασκευαστης αν λαβω υποψη οτι ο κινητηρας σου ειναι ολοκαινουριος , αρα σφιχτος , πολυ κακως σου εβαλε πιο παχυρευστο λαδι πιο παχυρευστο βαζουμε σε πεσμενους κινητηρες για να μην καινε λαδι και οχι σε καινουριους που χρειαζονται πολυ καλη λιπανση δεν νομιζω ομως πως αυτο θα σου προξενησει καποια ζημια, απλα ειναι απαραδεκτο να συμβαινει μπραβο σου που προσεχεις τετοιες λεπτομερειες ΥΓ καλα ρε θηριο εκανες 1000 km σε μια εβδομαδα ??? και κατι αλλο που δεν ειπα το λαδι που προτεινει ο κατασκευαστης το Motorex Power Synt ειναι συνθετικο λαδι το αλλο δεν γνωριζω αν ειναι, αν δεν ειναι υπαρχει προβλημα πρεπει να το αλλαξεις πιο γρηγορα απο το δευτερο σερβις Τροποποιήθηκε Αύγουστος 7 , 2009 από τον sakis67 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2009 1090km βασικα! Δουλεύω αθήνα και μένω χαλκίδα...Και μιας και χρειάζεται στρώσιμο το μηχανάκι!! :D Πάντως συνθετικά είναι και τα 2. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stavrosqq 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2009 Περίμενε τον Jannabeti που είναι μανούλα σε θέμα RC8 μιάς και έχει ένα.. Θα ξέρει ακριβώς να σου πει ό,τι θέλεισς.! Α! Καλοτάξιδο και καλωσήρθες.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2009 Να είστε καλά, ευχαριστώ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Radiant 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2009 o κωδικος του λαδιου δηλ το 10w60 συμβολιζει το ιξωδες του λαδιου, την ρευστοτητα του το πρωτο νουμερο το 10 ειναι το ιξωδες του λαδιου που εχει σε χαμηλη θερμοκρασια ( νομιζω -20 βαθμους ) το δευτερο νουμερο το 60 ειναι το ιξωδες του λαδιου που εχει σε ψηλη θερμοκρασια 100 βαθμων, σε συνθηκες κανονικης λειτουργιας του μοτερ αρα εσενα που σου εβαλε λαδι 60 αντι 50 σημαινει οτι με ζεστο κινητηρα το λαδι που σου εβαλε ειναι πιο παχυρευστο απο αυτο που προτεινει ο κατασκευαστης αν λαβω υποψη οτι ο κινητηρας σου ειναι ολοκαινουριος , αρα σφιχτος , πολυ κακως σου εβαλε πιο παχυρευστο λαδι πιο παχυρευστο βαζουμε σε πεσμενους κινητηρες για να μην καινε λαδι και οχι σε καινουριους που χρειαζονται πολυ καλη λιπανση δεν νομιζω ομως πως αυτο θα σου προξενησει καποια ζημια, απλα ειναι απαραδεκτο να συμβαινει μπραβο σου που προσεχεις τετοιες λεπτομερειες ΥΓ καλα ρε θηριο εκανες 1000 km σε μια εβδομαδα ??? και κατι αλλο που δεν ειπα το λαδι που προτεινει ο κατασκευαστης το Motorex Power Synt ειναι συνθετικο λαδι το αλλο δεν γνωριζω αν ειναι, αν δεν ειναι υπαρχει προβλημα πρεπει να το αλλαξεις πιο γρηγορα απο το δευτερο σερβις ετσι ακριβως Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasis 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2009 Καλησπέρα και από μένα,για την μάρκα του λιπαντικού δεν μπορώ να πω κάτι,μιας και μηχανάκι σαν το δικό σου,δεν έχω περιεργαστεί ακόμα. Όπως είπαν τα παιδιά πιο πάνω, το 10 είναι η ρευστότητα του λιπαντικού,όταν αυτό είναι κρύο και το 60 όταν είναι σε θερμοκρασία λειτουργίας. Πρώτα απ' όλα με παραξενέυει το γεγονός ότι το λάδι είναι 60άρι,μιας και τα πιο πεσμένα μοτέρ,τους βάζεις 20w-50 και ανασταίνονται,εκτός και αν ο μάστοράς σου,ξέρει κάτι που εγώ αγνοώ. Πάντως σαν μηχανολόγος,προτείνω και ακολουθώ πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή,τουλάχιστον στα πρώτα 50.000 χιλιόμετρα.Το να βάλεις πιο χοντρό λάδι από αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής,ειδικά σε άστρωτο μοτέρ είναι κακούργημα. Προτού μπεις σε μπελάδες,η γνώμη μου είναι να το βγάλεις και να βάλεις το μάστορά σου να το λουστεί.Η μόνη δικαιολογία που πιστεύω πως μπορεί να σου δώσει,είναι ότι το μοτέρ όταν είναι άστρωτο,τσιμπάει μέχρι και 30% από την συνολική ποσότητα του λιπαντικού.Με αυτήν την λογική,αν βάλεις λίγο πιο χοντρό λάδι,δεν θα το καίει... Ναι αλλά θα ....μήσεις το άστρωτο μοτέρ... Δεν μπορώ αυτή την στιγμή άλλη δικαιολογία,εκτός και από το ότι μάλλον έχει μεγαλύτερο κέρδος από το λάδι που σου έβαλε... Κάνε του μια ερώτηση όμως καλού κακού.Όσο έμπειρος και να είναι,δεν νομίζω να ξέρει κάτι παραπάνω από την KTM. Ειδικά σε αυτά τα δύστροπα και λεπτεπίλεπτα μηχανάκια... Προσωπική μου άποψη και δεν είμαι απόλυτος,μιας και το μηχανάκι σου δεν το έχω ψάξει καθόλου... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
markous 24 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 καλυτερο σου εβαλε................ για καλοκαιρι αφου ειναι 60αρι. δεν εχεις θεμα μην αγγωνεσαι.......... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasis 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 Γιατί τον χειμώνα δεν ζεσταίνεται νομίζεις ? Μάρκους, για πες μας και τον λόγο που είναι καλύτερο από αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής, μιας και κατασκευαστής έχει περάσει και 3 χρόνια στο εργαστήριο με εξαντλητικές δοκιμές,για να στο δώσει εσένα, και να έχει το κεφάλι του ήσυχο... Το να πάθει χοντρή ζημιά λίγο δύσκολα,απλά το μοτέρ μπορεί να πέσει σε απόδοση πριν καλά καλά στρωθεί... Για να καταλάβεται τί λέω.Όσοι έχουν Honda αυτοκίνητο,τους προκαλώ να βάλουν κοινή βαλβολίνη στο σασμάν τους,από αυτή που βάζουν σε όλα τα αυτοκίνητα.Στα πρώτα 100 μέτρα θα κινείται με δυσκολία.Μετά δεν θα μπαίνει κάν ταχύτητα... Έτσι για να πάρετε μια ιδέα τί θα γίνει αν βάλεις πιο χοντρό λάδι από αυτό που πρέπει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 Που είσαι ρε janabeti!!! Αφού βρέχει εσύ πήγες για μπάνιο? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sakis67 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 καλυτερο σου εβαλε................ για καλοκαιρι αφου ειναι 60αρι. δεν εχεις θεμα μην αγγωνεσαι.......... το λαδι ρευστοτητας 60 εχει παντα ρευστοτητα 60 χειμωνα καλοκαιρι σε θερμοκρασια λειτουργιας του κινητηρα δεν νομιζω πως εγω,εσυ, ο μαστορας της γειτονιας ειμαστε οι πλεον αρμοδιοι για να πουμε οτι το λαδι ρευστοτητας 60 ειναι καλυτερο απο το λαδι ρευστοτητας 50 για την συγκεκριμενη μηχανη , ας αφησουμε να μας πει την γνωμη του αυτος που την εφτιαξε απλα εγω πιστευω οτι ο μαστορας αυτο ειχε,αυτο βρηκε να παρει, τελοσπαντων αυτο τον βολεψε ε λεει δεν γαμιεται ας βαλω αυτο εξαλλου λαδι ειναι ολα τα λαδια ιδια ειναι μην ξαναπας φιλε τη μηχανη σε μαστορες με τετοια νοοτροπια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xourafis 758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 δεν ξερω περι ρευστοτητας λαδιου και κωδικους αλλα ρε φιλε καινουργιο μοτορι (καλοριζικο λεμεεεεεεε!!τελεια επιλογη!! ) και ο μηχανικος πειραματιζεται???? τι διαολο???μαζι το αγορασατε???αφου ο κατασκευαστης προτινει κατι συγκεκριμενο ποιος ειναι αυτος που θα το αμφισβητησει???δεν ξερω φιλε μου αλλα και εγω με μεγαλη δυσπιστια θα το ξαναπηγαινα σε αυτον... :/ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mars 538 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 Το 10w-60 σημαινει οτι το ιξωδες του λαδιου ειναι μεταβλητο.Με απλα λογια 10W σημαινει οτι το λαδι δεν χανει την λιπαντικη του ικανοτητα στους -10 βαθμους εξωτερικης θερμοκρασιας.Το W σημαινει WINTER.Το δευτερο νουμερο,δηλαδη το 60,σημαινει οτι το λαδι δεν χανει την λιπαντικη του ικανοτητα στους +60 βαθμους εξωτερικης θερμοκρασιας.Στη χαλκιδα εχω την εντυπωση οτι ο μιμικος ειναι εξουσιοδοτημενος ΚΤΜ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasis 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 mars αδιάβαστο σε πιάνω... Τα νούμερα αυτά δεν είναι δείκτης θερμοκρασίας.Είναι η ρευστότητα κατά SAE (Society of Automotive Engineers) και το πρώτο νούμερο αναφέρει την ρευστότητα όταν είναι κρύο το λιπαντικό, και το άλλο νούμερο,όταν είναι ζεστό. Επίσης το λάδι διαβρώνεται όταν έρχεται σε επαφή με μεταλλικές επιφάνειες,ειδικά ζεστές όπου σχηματίζονται δίπολα,δεσμοί υδρογόνου κλπ.Τις λιπαντικές ικανότητες μπορεί να τις χάσει ένα λάδι,μέσα σε ένα μοτέρ με 0 χιλιόμετρα,μόνο και μόνο από την πολυκαιρία... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ο μιμίκος στην χαλκίδα δεν κάνει service, μόνο εμπόριο. Στο μαγαζί που το πήγα για service (για να μην πω όνομα απλά θα πω ότι είναι στην αρχή της βουλιαγμένης για όσους ξέρουν) θεωρείται καλός. Του είπα ότι δεν θέλω το συγκεκριμένο λάδι (το πήρα πρέφα αφού τα είχε βάλει μέσα αν και είχε και 10-50) και μου είπε ότι είναι καλυτερο αυτό... Απλά θα τα αλλάξω μόνος μου αύριο για να τελειώνει η υπόθεση. Μόνο αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό μαγαζί για το επόμενο...(αν και ποτέ μου δεν έχω πάει μηχανάκι για service, λέω σε αυτό να τα τηρήσω για την εγγύηση και μονο) Ευχαριστώ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
markous 24 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 Το 10w-60 σημαινει οτι το ιξωδες του λαδιου ειναι μεταβλητο.Με απλα λογια 10W σημαινει οτι το λαδι δεν χανει την λιπαντικη του ικανοτητα στους -10 βαθμους εξωτερικης θερμοκρασιας.Το W σημαινει WINTER.Το δευτερο νουμερο,δηλαδη το 60,σημαινει οτι το λαδι δεν χανει την λιπαντικη του ικανοτητα στους +60 βαθμους εξωτερικης θερμοκρασιας.Στη χαλκιδα εχω την εντυπωση οτι ο μιμικος ειναι εξουσιοδοτημενος ΚΤΜ. ετσι..............αρα θεωριτικα και πρακτικα ενα λαδι 10-60 σε προστατευει καλυτερα απο ενα 10-50 λαδια χωρις μεγαλο ευρος οπως 20-50 η 0-30 βαζουν συνηθως σε κινητηρες μη ποληστροφους παλαιας τεχνολογιας τωρα οσο αφορα τιδοκιμες του κατασκευαστη δεν παιζει κατι τετοια ολα ειναι συμφωνειες και γινονται για το χρημα αυτο που θελω να πω εγω ειναι οτι αφου τα λαδια ειναι της ιδιας εταιριας με κοντινο δεικτη και ιδιου τυπου δεν εχεις προβλημα.................. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
NIKOLAS L 509 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 δεν ξερω περι ρευστοτητας λαδιου και κωδικους αλλα ρε φιλε καινουργιο μοτορι (καλοριζικο λεμεεεεεεε!!τελεια επιλογη!! ) και ο μηχανικος πειραματιζεται???? τι διαολο???μαζι το αγορασατε???αφου ο κατασκευαστης προτινει κατι συγκεκριμενο ποιος ειναι αυτος που θα το αμφισβητησει???δεν ξερω φιλε μου αλλα και εγω με μεγαλη δυσπιστια θα το ξαναπηγαινα σε αυτον... :/ +1000 Τα λαδια πρεπει να αλλαχτουν με το SAE ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η KTM. Για μαρκα λαδιων ομως θα σου προτεινα τα Ipone κορυφαιο λαδι που αναστενει και νεκρους.(Η εγγυηση ισχυει με οτι μαρκα λαδι και να βαζεις αρκει να διατηρεις το ιδιο SAE με το προτεινομενο) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasis 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 (τροποποιήθηκε) markous χωρίς παρεξήγηση αλλά είσαι εκτός με αυτά που λες. 888HAAYAABUSA για το Ipone είμαι μαζί σου 100%. Δεν έχω ακόμα μιλήσει με την εταιρία,αλλά από ποιότητα και αντοχή στην σκληρή χρήση απλά Γ@Μ@ΝΕ... Ravendark καλά θα κάνεις και θα τα αλλάξεις μόνος σου.Για μάστορα,έχω να σου προτείνω Θεσσαλονίκη 100% εγγύηση,αλλά δεν ξέρω αν σου πέφτει λίγο μακριά. Παρατήρηση. Έχεις Astrea??? Δικός μας είσαι... Υ.Γ. Για κάποιους αδιάβαστους,που δεν έχουν διαβάσει τα έπη που έχω εκπονήσει για το λάδι του κινητήρα.Μην το σνομπάρετε.Ρίξτε μια ματιά,να μην σας πιάνουν και κορόϊδα.Τα νούμερα του λαδιού,είναι ρευστότητα,για αυτό αυξάνεται σε μεγάλες θερμοκρασία,από πχ 10 σε 40. Δεν είναι νούμερα που δείχνουν σε ποιούς βαθμούς χάνουν την λιπαντική ικανότητα τα λιπαντικά.Τις ιδιότητες του,τις χάνει ένα λιπαντικό,ή από πολύκαιρία, ή από πολύ δύσκολες συνθήκες λειτουργίας,βλέπε χρήση πίστας,όπου πρακτικά,στα 140-180 χιλιόμετρα λειτουργίας,τα πετάνε. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 8 , 2009 από τον tasis Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 Θα τα αλλάξω. Θέλω επίσης να επικοινωνήσω με την ΚΤΜ αλλά ένα email δεν βρήκα στην ιστοσελίδα. Μόνο τηλ φαξ και διεύθυνση... Αν χάσω εγγύηση λόγω λαδιού με διαφορετικό ιξώδες από το προτινόμενο θα γίνει της πόπης!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kavadias 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 το λάδι μια χαρά είναι. ο ηλίας είναι πολύ καλός μάστορας απ' τη δουλειά που φαίνετε και κάνει στα κτμ αλλά τωρα τι περιμένεις από ανθρώπους που σου λένε ότι τα 10-50, 10-60 είναι βαθμοί κελσίου.... ή από ανθρώπους που πιστεύουν ότι δεν μπορούν να παρεκλίνουν ούτε τόσο δα απ' τις οδηγίες του κατασκευαστή. αν τα αλλάξεις μόνος σου ακολούθα αυστηρά τις οδηγίες και βεβαιώσου ότι τις κατάλαβες. το rc8 είναι ξηρού κάρτερ και είναι λιιιιίγο διαφορετική η αλλαγή λαδιών απ΄τα τζαμπάν. εγγυήση δεν χάνεις απ' τη στιγμή που στο σφράγισε εξουσιοδοτημένος το σέρβις των χιλίων. και φοινικέλαιο να σου βάλει μέσα αν σου σφράγισε το βιβλιαράκι η εγγύηση σε καλύπτει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasis 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 Kavadias με το πρώτο συμφωνώ,με το δεύτερο για τα άτομα που δεν παρεκλίνουν ούτε λίγο από τις οδηγίες του κατασκευαστή,είσαι πολύ λάθος.Αυτή η μικρή παρέκλιση είναι μέγα λάθος.Είναι προτιμότερο να βάλεις λίγο πιο ψιλό λάδι,ειδικά σε ένα άστρωτο μοτέρ και να το κάψει παρά να βάλεις ένα πιο χοντρό και να το ζορίσει,ΕΙΔΙΚΑ κατά το στρώσιμο... Τώρα με το θέμα της εγγύησης,δεν υπάρχει περίπτωση να σου πει ο άλλος ότι το δούλεψες με λάθος λάδι.Ή μάλλον μπορεί να το διαπιστώσει,αλλά δεν μπορεί να το αποδείξει.Ή και πάλι για να είμαστε πιο σωστοί μπορεί να το αποδείξει,αλλά τον συμφέρει πιο πολύ να σε αποζημιώσει,παρά να λύσει όλο το μοτέρ και να το μετρήσει και να σου φωτογραφήσει αμαρτωλά σημάδια του ότι δούλεψε με λάθος λάδι.Οπότε ότι και να γίνει πάλι καλυμένος είσαι.Αλλά όσο κρατάς το χοντρό λάδι μέσα,τόσο πιο πολύ ζόρι τραβάει και το μοτέρ θα πέσει νωρίς σε απόδοση... Πέρα από την πλάκα είναι σοβαρή η κατάσταση,μιας και πρώτη φορά στην ζωή μου ακούω άνθρωπο να βάζει πιο χοντρό λάδι σε άστρωτο μηχανάκι... Και κάτι ακόμα.Προσωπικά,έχω το δικαίωμα λόγω ιδιότητας,να πω ότι αυτό που λέει ο κατασκευαστής,πρέπει να τηρείται.Αν ήταν ρε kavadias να μπορούσαμε να παρεκλίναμε έστω και τόσο λίγο,νομίζεις ο κατασκευαστής,δεν θα το έγραφε στο manual ότι μπορείς να το λειτουργήσεις και με το τάδε λάδι,έστω και για λίγο ??? Σεβασμός λοιπόν στο μηχανικό σχεδίασης του κινητήρα,τί διάολο 3 και 5 χρόνια έκατσε για να τον βγάλει από το τμήμα R&D... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2009 Θα τα αλλάξω. Θέλω επίσης να επικοινωνήσω με την ΚΤΜ αλλά ένα email δεν βρήκα στην ιστοσελίδα. Μόνο τηλ φαξ και διεύθυνση... Αν χάσω εγγύηση λόγω λαδιού με διαφορετικό ιξώδες από το προτινόμενο θα γίνει της πόπης!! Καλύτερα να επικοινωνήσεις με τα κεντρικά και να τους μεταφέρεις τους προβληματισμούς σου και να ρωτήσεις τι πρέπει να κάνεις. Έναν μηχανικό που θα σου πρότεινα εγώ στην Αθήνα είναι ο Αυγέρης στην Μιχαλακοπούλου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KaTeMas 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2009 αδερφε σου εχω τη λυση.καταρχας εχεις πολλη ομορφη πατριδα.πριν 10 μερες ημουν χαλκιδα διακοπες κ επαθα τη πλακα μου.απιστευτα ομορφη πολη.αν ειδες κανεναν μαλακα να κανει σουζες ορθιος ενα ΚΤΜ στην οδο Αρεθουσης εγω θα ημουν. 1. Πας αγοραζεις τα λαδια,εφοσον δεν το ξερεις το εργο ανοιγεις το manual και αλλαζεις μονο σου τα λαδακια.Πανευκολο ειναι,κ εγω μονος τα αλλαζω.τον νου σου μονο... Κ επειδη ειναι ΚΤΜ ποτε μην αλλαζεις στα 5,000 που λενε οι επισημοι.εγω καθε 2000 χλμ τα αλλαζω κ εχω το κεφαλι μου ησυχο. 2.δεν αλλαζεις λαδια ξανα,παιρνεις αυτο http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/331512/ και 2,000 δολλαρια στη τσεπη σου κ κυνηγιεσαι με τα παπακια (η και τους Ζηταδες) στα στενακια της χαλκιδας Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2009 Ε καλά, δεν θα δώσει τώρα το RC8 για να πάρει το 950... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες