Jump to content
Sign in to follow this  
gorgio

Κλοπή διπλώματος και ιστορίες για αγρίους

Recommended Posts

Kαλησπέρα. Είμαι σχετικά νέος αναγνώστης του forum σας και δυστυχώς το πρώτο μου post έχει να κάνει με γραφειοκρατικές απορίες

Είμαι κάτοχος διπλώματος αυτοκινήτου εδώ και 10 χρόνια. Τέλη Ιουνίου πέρασα και τις εξετάσεις για δίπλωμα μοτοσυκλέτας. Μέσα στην καλή χαρά πάω και αγοράζω το ER-6n (καινούριο σε άσπρο χωρίς ABS), κρανάκι και καλοκαιρινό μπουφάν. Γνώριζα εκ των προτέρων ότι λόγω της νέας διαδικασίας θα αργούσε να έρθει κανά 20 ήμερο με μήνα. Λέω δεν πειράζει θα περιμένω. Να σημειώσω εδώ ότι το μηχανάκι είναι ακόμη στην αντιπροσωπεία και με περιμένει. Χθες όμως, μου έκλεψαν το πορτοφόλι όπου μέσα είχα και το δίπλωμα αυτοκινήτου. Αφού έκανα δήλωση απώλειας (και όχι κλοπής γιατί μπερδεύεις αφάνταστα αν δηλώσεις κλοπή) πήγα μία βόλτα από τη σχολή για να δούμε αν το σκηνικό θα έχει καμία επίπτωση στο δίπλωμα της μηχανής.

Τελικά ακούστε τι πρέπει να γίνει. Να κάνω αίτηση επανέκδοσης για το δίπλωμα αυτοκινήτου, με τα παράβολά του κανονικά, να περιμένω να βγει (κανά μήνα) και αφού βγει τότε θα πρέπει να το δώσω πίσω για να μου δώσουν το νέο δίπλωμα το οποίο θα ισχύει και για αυτοκίνητο και για μοτοσυκλέτα.

Με άλλα λόγια καλό χειμώνα!!!!

Γνωρίζει κανείς από εσάς αν υπάρχει κανένας τρόπος να γλυτώσουμε όλη την παραπάνω διαδικασία ή τουλάχιστον εάν έχει τύχει σε κανένας από εσάς κάτι παρόμοιο;;; (Αν και χλωμό το κόβω, τέτοια γκαντεμιά;;;)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Απο τη στιγμη που περνας τις εξετασεις δεν θεωρειται οτι εχεις διπλωμα παρ'οτι δεν το εχεις στην κατοχη σου?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτή ακριβός είναι η διαδικασία δυστυχώς φίλε μας εκτός και αν βρεις κανένα τρόπο να τους τα "σκάσεις" :thumbsdown::angry: παρότι τώρα τελευταία έχουν γίνει γρήγοροι πολύ

Τροποποιήθηκε από τον soter3gm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τέλος πάντων. 2 ελπίδες έχουν μείνει. Μήπως και έχουν πετάξει πουθενά το πορτοφόλι και βρέθει κάποιος Χριστιανός και το παραδώσει (τι θα το κάνουν ξένο δίπλωμα;) και επίσης υπάρχει μία τελευταία ελπίδα μήπως και αντί για δίπλωμα αυτοκινήτου καταθέσω τη δήλωση απώλειας μαζί με τα αντίστοιχα παράβολα. Αυτό λογικά θα το ξέρουμε αύριο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τελικά πως ξεμπέρδεψες?

και μια ερώτηση δική μου

πόσο περίπου κάνει να βγει το δίπλωμα απο την μέρα που πέρασες και τη πρακτική εξέταση?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πόσο περίπου κάνει να βγει το δίπλωμα απο την μέρα που πέρασες και τη πρακτική εξέταση?

Δύο βδομάδες max.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τέλος πάντων. 2 ελπίδες έχουν μείνει. Μήπως και έχουν πετάξει πουθενά το πορτοφόλι και βρέθει κάποιος Χριστιανός και το παραδώσει (τι θα το κάνουν ξένο δίπλωμα;) και επίσης υπάρχει μία τελευταία ελπίδα μήπως και αντί για δίπλωμα αυτοκινήτου καταθέσω τη δήλωση απώλειας μαζί με τα αντίστοιχα παράβολα. Αυτό λογικά θα το ξέρουμε αύριο.

τι έγινε τελικά?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι έγινε τελικά?

Καλημέρα

Αυτό που έγινε τελικά, ήταν ότι δίπλωμα ήρθε τέλη Αυγούστου!!! Η διαδικασία ήταν τελικά αυτή που περιέγραψα. Ουσιαστικά δηλαδή, πήγα και έβγαλα 2 διπλώματα!!! Το πρώτο είχε βγει αρχές Αυγούστου και δεν μπορούσα να το πάρω μέχρι να βγει και το δεύτερο!!!

Για το πόσο καιρό κάνει να βγει το δίπλωμα από την ημέρα των εξετάσεων είναι μία πολύ πονεμένη ιστορία!!! Σε άλλους κάνει 2-3 εβδομάδες και σε άλλους μπορεί και 2 μήνες. Στο Συγκοινωνιών έχουν βρει και λένε ότι "δεν φταίμε εμείς αλλά η Δνση Διαβατηρίων" και άντε βγάλε άκρη!!!!

Τέλος πάντων, από τα τέλη Αυγούστου είμαι ένας ευτυχισμένος οδηγός ενός ERγαλείου!!!!

Δεν είναι και λίγο να έχεις τη μηχανή στο γκαράζ ένα μήνα και να μην μπορείς να την κυκλοφορήσεις!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τέλος πάντων, από τα τέλη Αυγούστου είμαι ένας ευτυχισμένος οδηγός ενός ERγαλείου!!!!

Δεν είναι και λίγο να έχεις τη μηχανή στο γκαράζ ένα μήνα και να μην μπορείς να την κυκλοφορήσεις!!!!!

Αν την διαδικασία την κανεις μονος απλά περιμένεις...μέσω σχολης οδηγών όμως μπορούν να σου εκδώσουν βεβαίωση μέχρι να πάρεις το δίπλωμα στα χερια σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν την διαδικασία την κανεις μονος απλά περιμένεις...μέσω σχολης οδηγών όμως μπορούν να σου εκδώσουν βεβαίωση μέχρι να πάρεις το δίπλωμα στα χερια σου.

Αυτό είναι διασταυρωμένο;; Διότι ο δάσκαλος μου είχε πει ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Επιπλέον, ακόμη και η βεβαίωση που είχα πάρει από το Συγκοινωνιών σχετικά με την απώλεια διπλώματος, ανέφερε ρητώς ότι "το παρόν έγγραφο δεν υπέχει θέση άδειας οδήγησης".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό είναι διασταυρωμένο;; Διότι ο δάσκαλος μου είχε πει ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Επιπλέον, ακόμη και η βεβαίωση που είχα πάρει από το Συγκοινωνιών σχετικά με την απώλεια διπλώματος, ανέφερε ρητώς ότι "το παρόν έγγραφο δεν υπέχει θέση άδειας οδήγησης".

Αυτο δεν υφισταται. Οταν ειχα παρει το διπλωμα του αυτοκινητου ζητησα απο το δασκαλο τη σχετικη βεβαιωση ετσι ωστε να οδηγω κι εγω μια χαρα, οπως ειχα ακουσει και νομιζα. Ομως, οπως μου εξηγησε ο δασκαλος και επαληθευσα στην τροχαια, η εν λογω βεβαιωση ειναι απλα ενα παλιοχαρτο το οποιο δε σημαινει τιποτα τοσο σε περιπτωση ατυχηματος (ισχυουν κανονικα οι κυρωσεις για οδηγηση χωρις διπλωμα) και σε περιπτωση ελεγχου απο αστυνομια ο τροχονομος ΑΝ θελει μπορει να βεβαιωσει παραβαση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφού δεν είναι τίποτα για πιο λόγο υπάρχει αυτό το έγγραφο?

Οι επαγγελματίες οδηγοί που κάνουν ανανέωση διπλώματος κάθε 5 χρονια πρέπει να σταματήσουν να δουλεύουν μέχρι να ξαναπάρουν το δίπλωμα στα χερια τους?

Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι σχολες οδηγών έχουν την δυνατότητα έκδοσης βεβαιώσεως...από εκεί και μετά δεν ξέρω τι γίνεται

Τροποποιήθηκε από τον GR_tts

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφού δεν είναι τίποτα για πιο λόγο υπάρχει αυτό το έγγραφο?

Ειναι μια "κομπινα" των σχολων οδηγησης για ικανοποιηση των πελατων τους. Ρωτα σε μια σχολη, αν παρω το διπλωμα και εμπλακω σε ατυχημα ή με σταματησουν για ελεγχο, με καλυπτει το χαρτι? Και αν σου πει ναι, ρωτα τον αν αναλαμβανει την ευθυνη σε περιπτωση που δεν αρκει το χαρτι. Τοτε θα δεις ποση ισχυ εχει αυτη η βεβαιωση... ;)

Οι επαγγελματίες οδηγοί που κάνουν ανανέωση διπλώματος κάθε 5 χρονια πρέπει να σταματήσουν να δουλεύουν μέχρι να ξαναπάρουν το δίπλωμα στα χερια τους?

Το ανανεωνουν ΠΡΙΝ ληξει.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι σχολες οδηγών έχουν την δυνατότητα έκδοσης βεβαιώσεως...από εκεί και μετά δεν ξέρω τι γίνεται

Βεβαια, ειναι και πολυ εγκυρη η πληροφορηση που εχουμε απο τις σχολες, το εχουμε διαπιστωσει παμπολες φορες. Ο δασκαλος που με ενημερωσε σχετικα ειναι παιδικος φιλος της αδερφης μου και τον εμπιστευομαι με κλειστα ματια. Αλλα σου ξαναλεω, αν δεν πειθεσαι, μια ερωτηση στην αστυνομια και στην ασφαλιστικη σου θα σε κανει να αλλαξεις γνωμη. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνώ απόλυτα με τον hayabusas. Οποιοδήποτε άλλο χαρτί πέρα του κανονικού διπλώματος δεν σε καλύπτει πουθενά. Απλώς σε ενδεχόμενο έλεγχο, πιθανών να σε λυπηθούν και να που ΟΚ. Σε περίπτωση όμως ατυχήματος καλά κρασιά....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνώ απόλυτα με τον hayabusas. Οποιοδήποτε άλλο χαρτί πέρα του κανονικού διπλώματος δεν σε καλύπτει πουθενά. Απλώς σε ενδεχόμενο έλεγχο, πιθανών να σε λυπηθούν και να που ΟΚ. Σε περίπτωση όμως ατυχήματος καλά κρασιά....

+10

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δύο βδομάδες max.

εγω εδω στην θεσσαλονικη περιμενω 2 μηνες τωρα...σημερα εδωσα το παλιο και αυριο θα εχω το νεο διπλωμα....

Ελλαδησταν μου εσυ.... :swear:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τότε μάλλον έγραψα λάθος, κι επίσης στάθηκα τυχερός στην αναβάθμιση του δικού μου. (Δύο εβδομάδες).

Πάντως να προσθέσω κάτι; Γράφεται παραπάνω "Οποιοδήποτε άλλο χαρτί πέρα του κανονικού διπλώματος δεν σε καλύπτει πουθενά. Απλώς σε ενδεχόμενο έλεγχο, πιθανών να σε λυπηθούν και να που ΟΚ. Σε περίπτωση όμως ατυχήματος καλά κρασιά....". Παρατήρησα όμως κάτι. Όταν παρέλαβα το δίπλωμά μου, είχε ημερομηνία έναρξης ισχύος αυτήν που πέρασα τις εξετάσεις, ή την επόμενη. Κάτι πολύ κοντινό σε αυτήν, τέλος πάντων.

Οπότε, θεωρητικά, θα μπορούσε κανείς να συλλογιστεί το εξής: έστω ότι κάποιος οδηγούσε χωρίς να περιμένει το κράτος να εκδόσει αυτό που υποχρεούται σε δύο εβδομάδες και γίνει κάποια στραβή και υπάρξει ατύχημα. Η κάλυψη θα ισχύει κανονικά, αφού αργότερα θα επιδειχθεί το δίπλωμα που έχει ισχύ εκείνη την ημέρα. Non?

Θεωρητικά όλα αυτά και βγαλμένα από τη δικιά μου λογική, έτσι; Μπορεί να κάνω και λάθος...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και πρίν λήξη να το ανανεώσεις ή και μετά, θα πρέπει να παραδώσεις το παλιό για να πάρεις το καινούριο...

Οπότε, ναι, οδηγούμε χωρίς δίπλωμα για καμιά βδομάδα - δέκα μέρες.

(φτάνει να σε παίρνει, αν είναι να κάνεις ταξίδι ή μένεις σε καμιά πόλη, κάθεσαι και περιμένεις)

Αλλά πάντως αυτή η ιστορία με διπλώματα σε τεύχη ακούγεται εντελώς ηλίθια, δηλαδή αν κάποιος τα έχει όλα θα του βγάλουν 6 διπλώματα;;;;;

Τροποποιήθηκε από τον Tsadakias

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα