ΤΚΜ 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 (τροποποιήθηκε) Λοιπόν το μίνι τεστ πραγματοποιήθηκε! Και λέω "μίνι" γιατί η μοτοσυκλέτα της δοκιμής είναι σε διαδικασία στρωσίματος (έχει κάνει καμιά 250ριά χιλιόμετρα) και οι οδηγίες ήταν αυστηρές: "Μέχρι 80"! Πάμε λοιπόν για εκτιμήσεις: 1. Εμφάνιση - στυλ - ποιότητα: Τα είπαμε ήδη. Σε εμφάνιση η καλύτερη Enfield των τελευταίων ετών - και θα γίνει (πιστεύω) ακόμα καλύτερη με τη δεύτερη σέλα και την περίτεχνη σχάρα η οποία σίγουρα θα κατασκευαστεί για χάρη της! Αλλά πέρα απ' αυτό που βλέπεις, υπάρχει και αυτό που ΝΟΙΩΘΕΙΣ - και είναι η πολύ βελτιωμένη ποιότητα κατασκευής, η οποία πλησιάζει όσο ποτέ τα γιαπωνέζικα (αυτό είναι φυσικά ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ και ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ, αφού μου αρέσουν οι Enfield και εννοείται ότι ΜΟΝΟ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ μπορεί να επιβεβαιωθεί). Σίγουρα όμως είναι ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ αναβαθμισμένη σε σχέση με τις προηγούμενες. 2. Πολιτιστικό σοκ! Αυτό, για όποιον έχει οδηγήσει παλιότερη Enfield δημιουργείται από το κιβώτιο ταχυτήτων! Μιλάμε για ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ, ΝΟΡΜΑΛ κιβώτιο! Με ταχύτητες που μπαίνουν ΕΥΚΟΛΑ. Με νεκρά που βρίσκεται ΧΑΛΑΡΑ και από στάση (αδύνατον αυτό στις προηγούμενες). Με λογική σκληρότητα - και σίγουρα θα βελτιωθεί κι άλλο με το στρώσιμο! 3. Πολιτιστικό σοκ Νο2! Τα φρένα! Δηλαδή το μπροστινό δισκόφρενο, το οποίο σταματάει ΥΠΕΡΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ τη μηχανή. Το πίσω ταμπούρο είναι μόνο για υποβοήθηση, συνολικά όμως τα φρένα παίρνουν πολύ καλό βαθμό. Τεράστια αναβάθμιση σε σχέση με τις παλιές Enfield με τα δυο ταμπούρα. Και έχουν καταφέρει το δισκόφρενο να της ταιριάζει και οπτικά. 4. Άνεση. Εδώ έχω δυο πράγματα να παρατηρήσω. Αφενός η σέλλα είναι ΑΡΙΣΤΗ. Ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σκληρή και τη βοηθάνε και τα αμορτισέρ που διαθέτει. Και οι αναρτήσεις της μηχανής (όχι της σέλλας) είναι κι αυτές όπως ΑΚΡΙΒΩΣ πρέπει: ούτε πολύ σκληρές ούτε "βούτυρο". Αυτό είναι το θετικό σημείο. Το αρνητικό είναι οι κραδασμοί που φτάνουν στα χέρια. Βέβαια είναι ένα στοιχείο...κουλτούρας! Και στην πόλη δεν ενοχλούν και συνηθίζονται. Αλλά σε ένα ταξιδάκι πιθανόν να κουράσουν. 5. Κράτημα. Δεν πίεσα βέβαια τη μηχανή ώστε να μπορώ να βγάλω σωστό συμπέρασμα. Αλλά σε συνθήκες βόλτας είδα ότι στρίβει μια χαρά και είναι ασφαλέστατη. Και πιο "μανιτζέβελη" από τις προηγούμενες, γιατί τώρα έχει 18ρες ζάντες, αντί των 19΄΄ που είχαν οι παλιότερες. 6. Κινητήρας. Last but not least - και επειδή είναι το πιο καινούριο στοιχείο, το άφησα επίτηδες τελευταίο. Κατ' αρχήν, όπως μου είπαν, ο κύλινδρος είναι πια αλουμινένιος και όχι από μαντέμι - και αυτό βοηθά στην καλύτερη αποβολή θερμοκρασίας. Και με διαβεβαίωσαν ότι πλέον δεν έχει πρόβλημα να ζεσταίνεται και ότι ταξιδεύει πιο άνετα. Αυτά βέβαια είναι λόγια. Όχι ότι δεν τα πιστεύω, αλλά φυσικά μόνο στην πράξη μπορούν να επιβεβαιωθούν. Αυτό όμως ΠΟΥ ΕΙΔΑ είναι το εξής: Αφενός ο κινητήρας δεν έχει χάσει καθόλου την κλασσική του αίσθηση! Δηλαδή έχει τους κραδασμούς του (όπως ήδη έγραψα) και τον χαρακτηριστικότατο ήχο της Enfield, ο οποίος μόνο με Harley μπορεί να συγκριθεί! Αφετέρου έχει μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο ως προς τη ΡΟΠΗ! Οι παλιές Enfield είχαν τη φήμη "ροπάτων" μοτοσυκλετών, κάτι που ενισχύθηκε και από τα τεστ των περιοδικών. Αλλά επειδή καμιά φορά...από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, ο Δημήτρης Παπανδρέου (αυτός του αείμνηστου Motosport για όποιον θυμάται...) είχε γράψει "η ροπή δεν φαίνεται πολύ, γιατί απουσιάζει η αίσθηση της επιτάχυνσης". Και δεν ήταν ψέματα. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν! Ο κινητήρας "τραβάει" από το μηδέν, βάζεις την 5η ταχύτητα και...κινείσαι για πάντα! Και τα "μέχρι 80" ως τα οποία μπορούσα να φτάσω, τα έπιανε ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ - και είχε την τάση και για αρκετά παραπάνω, χωρίς καθόλου να την πιέσω! Φυσικά δεν είναι R1, αλλά με βάση την πείρα μου, υπολογίζω ότι θα φτάνει μια τελική 140 κοντερίσιων χιλιομέτρων όταν στρώσει! Και ενώ η ταχύτητα ταξιδιού της προηγούμενης ήταν 80-100, αυτής εδώ θα είναι 100-120. Και θα ταξιδεύει πιο ξεκούραστα. Και εννοείται ότι στην πόλη και στις κοντινές βόλτες θα είναι άπαιχτη! Στο κάτω-κάτω, καμιά μονοκύλινδρη πεντακοσάρα γυμνή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί...ταξιδιάρικη! 7. Γενικό συμπέρασμα. Ε, από μια βολτίτσα που κράτησε ένα τέταρτο, θα ήταν υπερβολικό να βγάλουμε τέτοιο συμπέρασμα! Μένει να δούμε την αξιοπιστία της ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. Ο ψεκασμός πάντως είναι γιαπωνέζικος, της KEIHIN και αυτό μόνο θετικό είναι! Εγώ πάντως, αν δεν είχα καθόλου μοτοσυκλέτα και ήθελα τώρα να αγοράσω μία, την αγόραζα ΧΑΛΑΡΑ! Είναι πολύ βελτιωμένη, παραμένοντας τίμια και χωρίς να έχει χάσει καθόλου το χαρακτήρα της - αντίθετα μπορώ να πω ότι ΤΟΝ ΞΑΝΑΒΡΗΚΕ με την εμφάνιση που έχει τώρα (σε σχέση με αυτήν της αμέσως προηγούμενης, της Bullet Electra). Στα 5.800 (άντε να φτάσει 6.000 με τη δεύτερη σέλα και τη σχάρα - και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, μέχρι και δυο σταντ διαθέτει!) αξίζει τα λεφτά της μέχρι τελευταίας δεκάρας, αφού όποιος του αρέσει αυτό το στυλ...ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΣ και ξεχωρίζει με τον καλύτερο τρόπο από τη μάζα! Και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να αποφασίσω στο μέλλον, γιατί άμα ερωτευτείς...παύει να υπάρχει η λογική! Υ.Γ.: Υπάρχει και ένα...πολιτιστικό σοκ Νο3, το οποίο να δω αν θα το βρει κανένας! Τροποποιήθηκε Απρίλιος 16 , 2009 από τον ΤΚΜ 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makis 1973 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2009 ειχα οδηγησει το 95 την 500 με το 4ταχητο κιβωτιο ! φοβερη αισθηση !! ειχε πεσει γελιο με το κιβωτιο και το αναποδο φρενο αλλα οταν τα μαθεις αλλη αισθηση ! επειδη την ειχα στρωσει εγω και καθοτι σε νησι δεν μπορειται να φανταστειται ποσοι τουριστες με ρωτουσαν για αυτην !! την ειχαμε παρει για κραχτη σε αλλα μοτο ! μπορω να πω οτι ηταν αρκετοι που την νοικιαζαν ... ωραιες εποχες ... ειχα οδηγησει το 95 την 500 με το 4ταχητο κιβωτιο ! φοβερη αισθηση !! ειχε πεσει γελιο με το κιβωτιο και το αναποδο φρενο αλλα οταν τα μαθεις αλλη αισθηση ! επειδη την ειχα στρωσει εγω και καθοτι σε νησι δεν μπορειται να φανταστειται ποσοι τουριστες με ρωτουσαν για αυτην !! την ειχαμε παρει για κραχτη σε αλλα μοτο ! μπορω να πω οτι ηταν αρκετοι που την νοικιαζαν ... ωραιες εποχες ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dekaoxtouros 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2009 Λοιπόν το μίνι τεστ πραγματοποιήθηκε! Και λέω "μίνι" γιατί η μοτοσυκλέτα της δοκιμής είναι σε διαδικασία στρωσίματος (έχει κάνει καμιά 250ριά χιλιόμετρα) και οι οδηγίες ήταν αυστηρές: "Μέχρι 80"! Πάμε λοιπόν για εκτιμήσεις: 1. Εμφάνιση - στυλ - ποιότητα: Τα είπαμε ήδη. Σε εμφάνιση η καλύτερη Enfield των τελευταίων ετών - και θα γίνει (πιστεύω) ακόμα καλύτερη με τη δεύτερη σέλα και την περίτεχνη σχάρα η οποία σίγουρα θα κατασκευαστεί για χάρη της! Αλλά πέρα απ' αυτό που βλέπεις, υπάρχει και αυτό που ΝΟΙΩΘΕΙΣ - και είναι η πολύ βελτιωμένη ποιότητα κατασκευής, η οποία πλησιάζει όσο ποτέ τα γιαπωνέζικα (αυτό είναι φυσικά ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ και ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ, αφού μου αρέσουν οι Enfield και εννοείται ότι ΜΟΝΟ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ μπορεί να επιβεβαιωθεί). Σίγουρα όμως είναι ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ αναβαθμισμένη σε σχέση με τις προηγούμενες. 2. Πολιτιστικό σοκ! Αυτό, για όποιον έχει οδηγήσει παλιότερη Enfield δημιουργείται από το κιβώτιο ταχυτήτων! Μιλάμε για ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ, ΝΟΡΜΑΛ κιβώτιο! Με ταχύτητες που μπαίνουν ΕΥΚΟΛΑ. Με νεκρά που βρίσκεται ΧΑΛΑΡΑ και από στάση (αδύνατον αυτό στις προηγούμενες). Με λογική σκληρότητα - και σίγουρα θα βελτιωθεί κι άλλο με το στρώσιμο! 3. Πολιτιστικό σοκ Νο2! Τα φρένα! Δηλαδή το μπροστινό δισκόφρενο, το οποίο σταματάει ΥΠΕΡΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ τη μηχανή. Το πίσω ταμπούρο είναι μόνο για υποβοήθηση, συνολικά όμως τα φρένα παίρνουν πολύ καλό βαθμό. Τεράστια αναβάθμιση σε σχέση με τις παλιές Enfield με τα δυο ταμπούρα. Και έχουν καταφέρει το δισκόφρενο να της ταιριάζει και οπτικά. 4. Άνεση. Εδώ έχω δυο πράγματα να παρατηρήσω. Αφενός η σέλλα είναι ΑΡΙΣΤΗ. Ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σκληρή και τη βοηθάνε και τα αμορτισέρ που διαθέτει. Και οι αναρτήσεις της μηχανής (όχι της σέλλας) είναι κι αυτές όπως ΑΚΡΙΒΩΣ πρέπει: ούτε πολύ σκληρές ούτε "βούτυρο". Αυτό είναι το θετικό σημείο. Το αρνητικό είναι οι κραδασμοί που φτάνουν στα χέρια. Βέβαια είναι ένα στοιχείο...κουλτούρας! Και στην πόλη δεν ενοχλούν και συνηθίζονται. Αλλά σε ένα ταξιδάκι πιθανόν να κουράσουν. 5. Κράτημα. Δεν πίεσα βέβαια τη μηχανή ώστε να μπορώ να βγάλω σωστό συμπέρασμα. Αλλά σε συνθήκες βόλτας είδα ότι στρίβει μια χαρά και είναι ασφαλέστατη. Και πιο "μανιτζέβελη" από τις προηγούμενες, γιατί τώρα έχει 18ρες ζάντες, αντί των 19΄΄ που είχαν οι παλιότερες. 6. Κινητήρας. Last but not least - και επειδή είναι το πιο καινούριο στοιχείο, το άφησα επίτηδες τελευταίο. Κατ' αρχήν, όπως μου είπαν, ο κύλινδρος είναι πια αλουμινένιος και όχι από μαντέμι - και αυτό βοηθά στην καλύτερη αποβολή θερμοκρασίας. Και με διαβεβαίωσαν ότι πλέον δεν έχει πρόβλημα να ζεσταίνεται και ότι ταξιδεύει πιο άνετα. Αυτά βέβαια είναι λόγια. Όχι ότι δεν τα πιστεύω, αλλά φυσικά μόνο στην πράξη μπορούν να επιβεβαιωθούν. Αυτό όμως ΠΟΥ ΕΙΔΑ είναι το εξής: Αφενός ο κινητήρας δεν έχει χάσει καθόλου την κλασσική του αίσθηση! Δηλαδή έχει τους κραδασμούς του (όπως ήδη έγραψα) και τον χαρακτηριστικότατο ήχο της Enfield, ο οποίος μόνο με Harley μπορεί να συγκριθεί! Αφετέρου έχει μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο ως προς τη ΡΟΠΗ! Οι παλιές Enfield είχαν τη φήμη "ροπάτων" μοτοσυκλετών, κάτι που ενισχύθηκε και από τα τεστ των περιοδικών. Αλλά επειδή καμιά φορά...από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, ο Δημήτρης Παπανδρέου (αυτός του αείμνηστου Motosport για όποιον θυμάται...) είχε γράψει "η ροπή δεν φαίνεται πολύ, γιατί απουσιάζει η αίσθηση της επιτάχυνσης". Και δεν ήταν ψέματα. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν! Ο κινητήρας "τραβάει" από το μηδέν, βάζεις την 5η ταχύτητα και...κινείσαι για πάντα! Και τα "μέχρι 80" ως τα οποία μπορούσα να φτάσω, τα έπιανε ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ - και είχε την τάση και για αρκετά παραπάνω, χωρίς καθόλου να την πιέσω! Φυσικά δεν είναι R1, αλλά με βάση την πείρα μου, υπολογίζω ότι θα φτάνει μια τελική 140 κοντερίσιων χιλιομέτρων όταν στρώσει! Και ενώ η ταχύτητα ταξιδιού της προηγούμενης ήταν 80-100, αυτής εδώ θα είναι 100-120. Και θα ταξιδεύει πιο ξεκούραστα. Και εννοείται ότι στην πόλη και στις κοντινές βόλτες θα είναι άπαιχτη! Στο κάτω-κάτω, καμιά μονοκύλινδρη πεντακοσάρα γυμνή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί...ταξιδιάρικη! 7. Γενικό συμπέρασμα. Ε, από μια βολτίτσα που κράτησε ένα τέταρτο, θα ήταν υπερβολικό να βγάλουμε τέτοιο συμπέρασμα! Μένει να δούμε την αξιοπιστία της ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. Ο ψεκασμός πάντως είναι γιαπωνέζικος, της KEIHIN και αυτό μόνο θετικό είναι! Εγώ πάντως, αν δεν είχα καθόλου μοτοσυκλέτα και ήθελα τώρα να αγοράσω μία, την αγόραζα ΧΑΛΑΡΑ! Είναι πολύ βελτιωμένη, παραμένοντας τίμια και χωρίς να έχει χάσει καθόλου το χαρακτήρα της - αντίθετα μπορώ να πω ότι ΤΟΝ ΞΑΝΑΒΡΗΚΕ με την εμφάνιση που έχει τώρα (σε σχέση με αυτήν της αμέσως προηγούμενης, της Bullet Electra). Στα 5.800 (άντε να φτάσει 6.000 με τη δεύτερη σέλα και τη σχάρα - και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, μέχρι και δυο σταντ διαθέτει!) αξίζει τα λεφτά της μέχρι τελευταίας δεκάρας, αφού όποιος του αρέσει αυτό το στυλ...ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΣ και ξεχωρίζει με τον καλύτερο τρόπο από τη μάζα! Και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να αποφασίσω στο μέλλον, γιατί άμα ερωτευτείς...παύει να υπάρχει η λογική! Υ.Γ.: Υπάρχει και ένα...πολιτιστικό σοκ Νο3, το οποίο να δω αν θα το βρει κανένας! Μηπως το Νο 3 ειναι η ελλειψη μανιβελας???? Μηπως??? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΤΚΜ 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2009 Βλέπεις μπάλα - που θα έλεγε ο Γεωργίου! Ακριβώς αυτό είναι - και εγώ παραπονιόμουν που δεν έχει μανιβέλα η...Triumph Boneville! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dbeetle 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2009 Καλησπέρα παιδια. Θα ήθελα να ρωτήσω τον BlackAdder αν παρέλαβε τα μονόσελα που έλεγε. Εχω καταλήξει στην αγορά απο το ENFIELDcounty για τα classic black front and rear saddle με τιμή 55 λίρες και 35 τα μεταφορικά, σύνολο 90 λίρες. Το μόνο που κολλάω είναι το τελωνείο. Παραθέτω το προιόν και θα ήθελα τη γνώμη σας. ROYAL ENFIELD BULLET CLASSIC SADDLE SEAT BSA TRIUMPH Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GUZZISTAS 42 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2009 Αν είναι από χώρα της Ε.Ε. δεν υπάρχει τελωνείο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dbeetle 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2009 EINAI ΑΠΟ ΙΝΔΙΑ http://stores.shop.ebay.co.uk/ENFIELDcounty . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackAdder 158 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2009 (τροποποιήθηκε) Λοιπόν αγαπητέ, Τα μονόσελα παραγγέλθηκαν στις 12 Απριλίου και τα παρέλαβα στις 29 Απριλίου. Το ειδοποιητήριο από τα ΕΛΤΑ είχε σημειωμένο κόστος παραλαβής 3€ για το τελωνείο. Το ποσό αυτό το χρεώνουν απ'όσο έχω καταλάβει όταν το δέμα ξεπερνά κάποιο βάρος. Το ποσό είναι στάνταρ 3€ δεν αλλάζει. Τα υπόλοιπα δέματα δεν έχουν έξτρα χρέωση. Κανονικά ο χρόνος αποστολής είναι δύο βδομάδες, τώρα επειδή τα μονόσελα θα μείνουν λίγο παραπάνω στο τελωνείο να υπολογίζεις κάνα 20ήμερο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη τα παραλάβεις. Έχω πάρει μέχρι στιγμής πάνω από 20 πάραγγελίες. Μόνο μια καθυστέρησε κάπως (30 μέρες) αλλά έπεσα πάνω στις εκλογές τους και σε μια γιορτή που έχουν... Στο δια ταύτα τώρα. Τα μονόσελα είναι καλύτερα απ'ότι περίμενα! Αξίζουν με το παραπάνω τα 90€ πείπου που κοστίζουν (εγώ τα πρόλαβα 45+35). Θα βάλω φωτογραφίες όταν μπορέσω να βρώ άκρη με το imagesack γιατί εδώ το κόψανε το upload. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 10 , 2009 από τον BlackAdder Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackAdder 158 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2009 Βρήκα άκρη... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dbeetle 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2009 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ, ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ, ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ. ΧΘΕΣ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΙΛΑ ΔΕΙΛΑ (ΦΙΛΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ Κ ΑΕΡΟΣ)ΑΠΟ ΙΝΔΙΑ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΔΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΟΝΟΣΕΛΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕΣ (ΛΑΜΑΚΙΑ , ΒΙΔΕΣ ΚΤΛ) ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΣΕΛΑ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackAdder 158 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2009 Ναι, αλλά καλύτερα να βάλεις παξιμάδια ασφαλείας για να αποφεύγεις το ξεβίδωμα μετά απο καιρό. Αυτά που θα σου δώσουν μαζί είναι τα απλά. Πήγαινε σε ένα μαγαζί με χρώματα και πάρε μερικά, το κόστος τους είναι αμελητέο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fasarias 1.769 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2009 ρε παιδια εγω ειδα ενα τυπο στο δρομο με 1 enfield και εκατσα να μιλησουμε(παντα μου αρεσε το στυλ αυτων των μηχανων)οταν λοιπον τον ρωτησα γενικα μου ειπε οτι του εχει βγαλει πολλα προβληματα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackAdder 158 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2009 Το έχουμε πει πολλές φορές. Αυτές οι μηχανές θέλουν σωστή χρήση και συντήρηση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adnis 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2009 Το έχουμε πει πολλές φορές. Αυτές οι μηχανές θέλουν σωστή χρήση και συντήρηση. εννοώντας; κάτι παραπάνω από ότι προτείνει ο κατασκεβαστής;;; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackAdder 158 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2009 εννοώντας; κάτι παραπάνω από ότι προτείνει ο κατασκεβαστής;;; Όχι σε καμία περίπτωση, αν κάνεις ότι προτείνει ο κατασκευαστής δεν έχεις κανένα απολύτος πρόβλημα. Αυτό βέβαια προϋποθέτει να έχεις διορθώσει τις π@π@ριές που έχει κάνει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ή να την πάρεις καινούρια. Έχω το service manual και αν κάτσεις να κάνεις όλα όσα λέει... και στη συχνότητα που τα προτείνει... κάνεις το γύρο του κόσμου (αν αντέξεις), δεν κάνω πλάκα. Αυτό ισχύει γενικά, ο κατασκευαστής δεν προτείνει τίποτα στην τύχη. Έχει βγεί μαι φήμη ότι τα enfield σπάνε, χαλάνε και λιώνουν. Δεν ισχύουν αυτά και όποιος θέλει το πιστεύει. Ένα μονοκύλινδρο μοτέρ είναι με καρμπυρατέρ και ηλεκτρικά όσο πιό απλά γίνεται. Μίζες στα παλιότερα δεν παίζουν και αυτά που έχουν έχουν και μανιβέλα. Να σε αφήσει στο δρόμο δύσκολο. Το ποιό χοντρό που μπορεί να συμβεί είναι να βάλει κάποιος χέρι στο πλατινοφόρο και να ξερυθμίσει το αβάνς οπότε καλό κουράγιο, αλλά αυτό προϋποθετει εσκεμένη κίνηση άρα και υπαιτιότητα. Μπορεί ίσως να πάρουν νερό οι πλατίνες και να περιμένεις να στεγνώσουν, πράγμα πάρα πολύ δύσκολο αν έχει κλείσει σωστά το καπάκι (την έχω πλύνει με πιεστικό και δεν είχα πρόβλημα, αν και καλό είναι να αποφεύγονται γενικότερα τα πειστικά στο πλύσιμο). Άλλο χαζό πρόβλημα είναι να μη κάνουν καλά επαφή καλώδια μεταξύ τους (γιατί κάποιος τα πείραξε δεν χαλάνε μόνα τους), ελέγχονται όμως όλα πανεύκολα. Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος είναι να μην είναι σωστά περασμένες οι ντίζες και από τη τριβή να κοπούν (αυτό για τις ντίζες συμπλέκτη και γκαζιού.) Αν περαστούν σωστά και δεν διπλώνουν δεν κόβονται. Πρέπει όμως να το δεί κάποιος και αυτό. Σε μια σύγχρονη μοτοσυκλέτα δεν μπορούν να περαστούν λάθος. Άντε να χαλάσει κάνας ανορθωτής αλλά αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένεις (σε σκούτερ με 1000χιλ μου κάηκε). Ποιό είναι λοιπόν το πρόβλημα και ακούγονται κατά καιρούς διάφορα; Εγώ πιστεύω ότι πολλές πήγαν σε χέρια ατόμων που τις πήραν λόγο εμφάνισης, τις παράρτησαν γιατί κακά τα ψέματα δεν είναι τόσο βολικές για κάθε μέρα, δεν τις συντήρησαν καθόλου, έφταιγε και η αντιπροσωπεία σε αυτό καθώς είχε ειδικά παλιότερα κακή νοοτροπία (υψηλές τιμές ανταλλακτικών, κακό σέρβις). Μου είχε τύχει και μένα στις αρχές να την πηγαίνω για σέρβις και να την παίρνω με άλλο πρόβλημα. (με mail περισσότερα για αυτό)Όμως αυτό ισχύει για κάθε μηχάνημα που δίνουμε κάπου για επισκευή - συντήρηση, καλό θα είναι να έχουμε μια ιδέα του τι συμβαίνει για να μη μας πιάνουν κοροϊδα. Σημείωση: Δεν ισχύει αυτό τώρα. Ο μηχανικός που είναι τώρα εκεί ξέρει πολύ καλά τι κάνει και εξηγεί στον πελάτη. Ποιά η διαφορά τώρα με τα ποιό σύγχρονα; Δεν νομίζω ότι υπάρχει αρκεί η χρήση να είναι αυτή που αντιστοιχεί σε κάθε μοοσυκλέτα. Δε μπορείς για παράδειγμα να πάρεις ένα enfield και να το σκίσεις ψηλά ή να το πηγαίνεις τέρμα για ώρα. Ο κατασκευαστής λέει ότι cruising speed είναι 50m/h δηλαδή 80χ/α. Δεν το λέει τυχαία, είναι φτιαγμένη για να πηγαίνει με 80 για ώρα όχι με 100. Στα enfield έχει σημασία αυτό. Είναι μοτοσυκλέτες του 1950, φτιαγμένες για τις ανάγκες των οδηγών του 1950. Είναι μηχανές χαμηλών ταχυτήτων. Και το ποιό βασικό όλων! Το λέω σε όλους όσους με ρωτάνε Προσέχτε σε τι κατάσταση θα την πάρετε! Εκεί παίζουν όλα... Και για το τέλος τσεκάρετε και το παρακάτω λίνκ. Είναι ετήσιο το event. http://www.royalenfield.com/app/himalayanodyssey2009.aspx Ακόμα πιστεύετε οτι βγάζουν "προβλήματα"; 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dbeetle 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2009 ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΣΟΥ ΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΝΤΙΖΑ, ΔΕ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ SIDECAR ? ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΕ ΞΕΝΑ SIDE ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ. ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ(ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΒΟΛΕΥΕΙ) ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ. ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΤΚΜ 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2009 Όποιος ξέρει τι παίρνει, δεν θα έχει ιδιαίτερα προβλήματα και σίγουρα (εντελώς ΣΙΓΟΥΡΑ) θα την ευχαριστηθεί. Εγώ ακόμα την αναπολώ την Enfield... Όποιος νομίζει όμως ότι θα πάρει κάτι "για να κάνει τη δουλειά του" χωρίς να ασχολείται καθόλου, θα βλαστημάει την ώρα. Ίσως η καινούρια Classic Bullet να είναι σημαντικά πιο κατάλληλη για την καθημερινότητα του "μέσου αναβάτη" απ' ό,τι ήταν οι προηγούμενες. Τουλάχιστον αυτή την αίσθηση μου έδωσε όταν την οδήγησα. Και πάλι όμως πρέπει να ξέρεις τι παίρνεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dbeetle 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2009 ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΜΙΑ ΒΜW R51, MIA BONEVILLE T100, MIA URAL, MIA BSA. TIΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΛΕΣ. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ OTI ΔΕ ΔΙΝΩ ΤΗΝ ENFIELD. NOMIZΩ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΑΤΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΚΜ ''ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ, ΘΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙ''. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Christopoulos 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2009 Θέλω να βάλω δεύτερο σελάκι στην Bullet efi και απλα θέλω να ξέρω αν είναι ασφαλές εκεί που θα στηρίζεται... Μου είπαν από την αντιπροσωπεία οτι θα κάνουμε 4 τρύπες στο φτερό και θα συν-σηρίζεται σε μια βαση που εχει εκεί.... unsure.gif Οκ θα κρατάει μια κοπέλα 50-60 κιλα... ....αλλά αν ανεβάσω και κανα φίλο των 80 κ. ;;; biggrin.gif Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackAdder 158 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2009 Σε ποιά βάση; Τα παρακάτω σελάκια λειτουργούσαν απροβλημάτιστα σε μένα και με ποιό φαγανούς συνεπιβάτες. Το δεύτερο μάλιστα στηρίζοταν αποκλειστικά στο φτερό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Christopoulos 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2009 εσένα όμως στηρίζεται στο μαύρο αυτο σίδερο που έρχεται κολιμένο από τον κορμό της μηχανής... ενώ μου είπαν ότι θα στηρίζεται στο φτερο.... επισης εσύ χρησιμοποιείς και την βάση//... στην πρώτη φωτό αλλά... εσύ λές οτι δεν υπάρχει περίπτωση να στραβώσει το φτερό εεε?? αυτό ας πούμε... πού στηρίζεται;;;; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackAdder 158 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2009 Το φτερό στηρίζεται μαζί με τα πλαϊνα σίδερα στις αναρτήσεις και στο πλαίσιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να στραβώσει το φτερό μην ανησυχείς, άλλωστε το σελάκι που σου δείχνω στη δεύτερη φωτογραφία που ανέβασα είναι βιδωμένο μόνο πάνω στο φτερό. Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Δες και αυτή: Φωτό 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nassosoassos 5 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2009 καταρχην καλησπερα μετα απο καιρο αφου πουλησα την dakar που ειχα , αγορασα 2ο χερι μια bullet classic 500 μοντ.2005 με 31000χλμ. Εκτος οτι την εχω καταβρει(ειμαι λατρης της κλασικης μοτοσυκλετας) , ηθελα να πω οτι α)η μηχανη δεν σταματαει με ταμπουρα αμα εχεις μαθει με δισκους ΑΛΛΑ με τον καιρο καταλαβαινεις τι γινεται και σταματας(εξαλλου δεν πας με 200) β)οπτικα χωρις να θελω να μειωσω την νεα , η παλια μου αρεσει πιο πολυ(η νεα φαινετε οτι ειναι νεα , ενω ειναι ομορφο μηχανακι , κατι δεν μου αρεσει στο συνολο της και οχι καπου συγκεκριμενα. γ)ο ηχος της σκοτωνει-εχει χειροποιητο τελικο-και καποια στιγμη θα με γραψουν εδω στο νησι(αιγινα)για τα decibel. Τι ψαχνω τωρα? εκτος απο νεα μονοσελα που ακομα τα παλια κρατανε καλα , θα χρειαστω λαστιχα. Καμμια προταση εκτος απο avon? πισω με παιρνει για λιγο μεγαλυτερο απο 350? επισης αυτο που θα αλλαξω μολις το βρω , και το ψαχνω απεγνωσμενα , ειναι μια κορνα παλια που εκανε καπως αουουουουουουουοα(βαλτε λιγο γρεζι και φαντασια και θα καταλαβετε).Σαν της παλιες ταινιες με Βεγγο αν εχετε πετυχει. Ευχαριστω για την παρεα και τις απαντησεις σας Δειτε παρακατω και την κυρια που μερικες φορες μου ριχνει κατι αναποδες(δεν εχει μιζα) θανατηφορες. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nassosoassos 5 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2009 οπα σορυ δεν ξερω να βαλω φωτο ποιον συνδεσμο αντιγραφω ρε παιδια? γμτ :ranting3: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2009 οπα σορυ δεν ξερω να βαλω φωτο ποιον συνδεσμο αντιγραφω ρε παιδια? γμτ :ranting3: Βαζεις τις φωτο σου σ'ενα imageshack.us, imageshack.gr, photobucket.com κλπ, και μετα τις βαζεις εδω.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες