tralali 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19 , 2009 παιδια καλως σας βρηκα. ειμαι καινουργια στο χωρο των μοτοσυκλετων. τωρα μαθαινω στου ξαδερφου μου! μαθαινω για ταχυτητες κτλ. εχω μια απορια ομως, που μου ρθε τωρα που σας διαβαζα. αν ειμαι με εκτη και πηγαινω με 150 ας πουμε και βαλω γρηγορα γρηγορα δευτερα η πρωτη, θα ειναι σαν να φρεναρω αποτομα και θα πεσω?? θα σπασει το κιβωτιο? δεν μπορω να φανταστω τι θα γινει! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KARAFLODAIMON 96 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2009 Θανάση ευχαριστούμε!!!! Πολύ καλό Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ellessar_GR 360 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2009 πολύ καλό! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terathlios 469 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2009 (τροποποιήθηκε) παιδια καλως σας βρηκα. ειμαι καινουργια στο χωρο των μοτοσυκλετων. τωρα μαθαινω στου ξαδερφου μου! μαθαινω για ταχυτητες κτλ. εχω μια απορια ομως, που μου ρθε τωρα που σας διαβαζα. αν ειμαι με εκτη και πηγαινω με 150 ας πουμε και βαλω γρηγορα γρηγορα δευτερα η πρωτη, θα ειναι σαν να φρεναρω αποτομα και θα πεσω?? θα σπασει το κιβωτιο? δεν μπορω να φανταστω τι θα γινει! Καλώς όρισες :D Αν το κάνεις αυτό... ετοιμάσου να γίνεις η Superwoman!!! Η μηχανή θα μείνει πίσω και θα πάει με 40χαω κι εσύ θα φύγεις με 150 χαω. Ο συμπλέκτης επίσης μπορεί να σπάσει αλλά δεν είμαι ειδικός επί του θέματος. Βέβαια, νομίζω ότι κάποιες μηχανές αν όχι όλες δε σε αφήνουν να βάλεις πρώτη αν τρέχεις με τόσα. Τουλάχιστον στα αυτοκίνητα αυτό συμβαίνει. Στην τελική.. μην το επιχειρήσεις ποτέ αυτό :) Όσον αφορά τις πληροφορίες πάρα πολύ καλές B) Τροποποιήθηκε Αύγουστος 20 , 2009 από τον Terathlios Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasis 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2009 (τροποποιήθηκε) Σχετικά με τον φίλο, που αναρωτιέται για το αν γίνετε από 6η να βάλεις νεκρά. Στα παπιά, αυτό γίνεται μόνο αν είναι σταματημένο.Αν κινείσαι,υπάρχει ένα κοκοράκι,σαν σφήνα,που αν γυρίζει ο δευτερεύων άξονας,δεν αφήνει τον μύλο να γυρίσει και να μπει νεκρά.Βέβαια από μικρός,το βρήκα, και φυσικά τα κατάργησα στο παπί μου.Ευτυχώς που όταν το πούλησα,ενημέρωσα το υποψήφιο θύμα Όμως υπάρχουν και κάτι μηχανές στην κατηγορία chooper που ενώ κινείσαι,μπορείς με έναν λεβιέ,που συνήθως είναι μαζί με την μανιβέλα,να βάλεις νεκρά στο σασμάν... Κλασσικό παράδειγμα οι ανώμαλες... οι Einfield !!! Σχετικά με τους μονόδρομους συμπλέκτες,σε μηχανές μεγάλου κυβισμού με προορισμό την πίστα (και εγώ πρόσφατα έμαθα ότι βάζουν και στις μηχανές τέτοια πράματα του σατανά !!! Μόνο σε αυτοκίνητα νόμιζα ότι υπάρχει σαν τεχνολογία), η καμπάνα είναι κατασκευασμένη,με κάτι δαχτυλίδια και κάτι άλλα εξαρτήματα,μικρά και απλά στην κατασκευή τους,με τα οποία γίνεται αποσύπλεξη υπό προϋποθέσεις.Κάθε κατασκευαστής βέβαια υπολοιεί διαφορετικά το σύστημα αυτό. Δηλαδή,κατά την επιτάχυνση, η καμπάνα λειτουργεί σαν κανονική καμπάνα και μεταφέρει το 100% της δύναμης στο σασμάν.Στις χαμηλομεσσαίες στροφές αν αφήσεις το γκάζι, ο κινητήρας δεν φρενάρει τόσο έντονα όσο στις ψηλές στροφές.Άρα λοιπόν αν αφήσεις το γκάζι σε χαμηλομεσσαίες στροφές,η μηχανή θα φρενάρει το ίδιο,όπως και μια μηχανή και αμφίδρομο-συμβατικό συμπλέκτη. Όμως στις ψηλές στροφές όπου αν αφήσεις το γκάζι,το φρενάρισμα λόγω κινητήρα είναι πολύ έντονο, με αποτέλεσμα τις αναπηδήσεις του πίσω τροχού που προαναφέρθηκε,με κάποιο τρόπο,πρέπει αυτό το φρενάρισμα να είναι λιγότερο έντονο.Εκεί λοιπόν αρχίζει να λειτουργεί ο μονόδρομος συμπλέκτης. Μόλις σταματήσει η εξαναγκασμένη περιστροφή λόγω του κινητήρα, και αρχίζει η επιβράδυνση με αντίθετη φορά από αυτήν που έχει όταν σπρώχνει ο κινητήρας,τότε με ένα απλό σύστημα όπως του στυλό,η καμπάνα,πιέζεται ελάχιστα.Αποτέλεσμα αυτού, είναι να αρχίσει ο συπμλέκτης να ανοίγει λίγο,τόσο ώστε να μην είναι τόσο αποτομη η κλωτσιά από τον φρενάρισμα, αλλά να διατηρεί το engine brake φαινόμενο,δηλαδή να φρενάρει λόγω κινητήρα. Με πιο απλά λόγια είναι όπως κατά την εκκίνηση,λίγο πριν αφήσουμε τελείως τον συμπλέκτη,όπου η μηχανή ξεκινάει αλλά ομαλά, και όχι με κλωτσιά.Κατά το άφημα του γκαζιού,το σύστημα αυτό, πιέζει ελάχιστα την καμπάνα,έτσι λοιπόν,είναι σαν στο άφημα του γκαζιού να πατάς λίίίίίγο τον συμπλέκτη και να μην έχεις τόσο απότομη επιβράδυνση. Υ.Γ. Μόνόδρομος λέγεται,επειδή δουλεύει μόνο προς την μία πλευρά,δηλαδή κατά την επιτάχυνση παραδίδει το 100% της δύναμης,ενώ στην αντίστροφη φορά,παραδίδει από 70 έως 90% της δύναμης φρεναρίσματος,λόγω του κινητήρα. Καλά συμπλεκταρίσματα! Τροποποιήθηκε Αύγουστος 20 , 2009 από τον tasis Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
polymoto 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2012 Γεια σας Εμενα μου αρεσει να εχω αμφιδρομο συμπλεκτη δεν μπορω να φανταστω το παπι να κατεβαινει κατηφορες τρελες και να προσπαθεις να ελατωσεις ταχυτητα χρησιμοποιωντας μονο τα φρενα αστο Τωρα ο μονοδρομος που νομιζω το πετυχαινουν τα σκουτερ με μεταδοση μεσω ιμαντα σε συνεργασια με την φυγοκεντρο δεν ειδα περισσοτερο οικονομια στην βενζινα η μεγαλυτερη αποδοση του κινητηρα τους Εγω θα ηθελα να ηξερα ποια ιδανικη αναλογια αντιστοιχει μεταξυ καμπανας και στροφαλου σε θεμα στροφων Πιστευω οτι ο στροφαλος σιγουρα δεν μεταδιδει τις ατοφιες στροφες του στην καμπανα οποτε και εν λειτουργια καλη η καμπαν πατιναρει κατα καποιο ποσοστο αναλογως τις στροφες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
golddigger98 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2015 Αυτο ομως Αλεξανδρε δεν εχει να κανει με την αποσυμπλεξη (αν ειναι καλη ή οχι) αλλα στο γεγονος οτι τα γραναζια εξαιτιας του λιπαντικου, κυριως, αλλα και των λοιπων τριβων μεταφερουν ενα ποσοστο κινησης και χωρις ταχυτητα. Αυτο δε νομιζω οτι μπορει ποτε να γινει. Για φαντασου να εισαι με χιλιομετρα πολλα (σιγα μην εισαι με λιγα εχοντας κουμπωμενη την εκτη) και να ξεχαστεις και να κουμπωσεις πρωτη. Εφυγες λεμεεεεεεεεεεε! (μπορει να λεω και βλακειες, οποιος ξερει ενημερωνει-διορθωνει!) παιδες δεν γινεται να παει απο την εκτη στην 1 οταν το μηχανακι/μηχανη ειναι σε κινηση.μονο οταν αυτο ειναι σταματημενο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΓιωργοςΚΤΜ 1.376 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2015 Αυτο γινεται μονο στα παπια και μονο σταματημενα,εξαιρειται μια γενια astrea που μετα την 4η μπανει νεκρα και μετα 1η,εν κινηση παντα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2 , 2015 Εχετε κανει τυμβωρυχοι??? :P :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες