Jump to content
Sign in to follow this  
Μοστραδαμος

Αγνωστος παρακολουθει τη web-cam συνομιλια μου μεσω msn...

Recommended Posts

--------------------------------------------------------------------------------

Xθες βράδυ μίλαγα στο msn με την κοπελα μου και είχαμε ανοίξει καμερες.Σε καποια φαση την βλεπω ανησυχη.Κάποιος της εστελνε μηνυμα να τον προσθεσει στις επαφες της στο msn.Αυτή έκανε deny.Αυτός επέμενε.Και σε κάποια φάση της έγραψε: Νομίζεις ότι δεν σε βλέπω? Και της έστειλε σε μικρογραφία το παράθυρο του διαλόγου μου μαζί της.Τρελή ανωμαλία.

Η κοπέλα μου πιστεύει ότι αυτό έγινε γιατί έτρεξε ένα link απο Facebook χωρίς να δώσει ιδιαίτερη σημασία.

Το θέμα τώρα: Πόσο μεγάλη πρόσβαση μπορεί να έχει στον υπολογιστή της ο τύπος?Πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα? Format?

Της είπα να αλλάξει καλού κακού και κωδικούς στο msn και στο facebook.

Kαμιά συμβουλή παιδιά?Έχει φοβηθεί αρκετά η δικιά μου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
--------------------------------------------------------------------------------

Xθες βράδυ μίλαγα στο msn με την κοπελα μου και είχαμε ανοίξει καμερες.Σε καποια φαση την βλεπω ανησυχη.Κάποιος της εστελνε μηνυμα να τον προσθεσει στις επαφες της στο msn.Αυτή έκανε deny.Αυτός επέμενε.Και σε κάποια φάση της έγραψε: Νομίζεις ότι δεν σε βλέπω? Και της έστειλε σε μικρογραφία το παράθυρο του διαλόγου μου μαζί της.Τρελή ανωμαλία.

Η κοπέλα μου πιστεύει ότι αυτό έγινε γιατί έτρεξε ένα link απο Facebook χωρίς να δώσει ιδιαίτερη σημασία.

Το θέμα τώρα: Πόσο μεγάλη πρόσβαση μπορεί να έχει στον υπολογιστή της ο τύπος?Πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα? Format?

Της είπα να αλλάξει καλού κακού και κωδικούς στο msn και στο facebook.

Kαμιά συμβουλή παιδιά?Έχει φοβηθεί αρκετά η δικιά μου...

Αδερφέ. Ψάξε στο youtube για webcam spy, msn spy, κλπ. Θα δεις τα απίστευτα. Μίλα με κάποιο από τα παιδιά εκεί που έχουν ανεβάσει τα βιντεάκια μήπως μπορει να σε κατατοπίσει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
:cry: φρικαρα τωρα ..δεν ηξερα οτι γινεται κατι τετοιο !

Γίνεται. Υπάρχει ένα προγραμματάκι το οποίο μάλιστα, αν το έχεις έσυ πχ περασμένο στο pc για να παρακολουθείς κάποιον το antivirus το αναγνωρίζει σαν ιο trojan αν δεν κάνω λάθος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπήκα στο youtube και πράγματι γίνεται χαμός..χακεύουν όποια επαφή από το MSN θέλουν για πλάκα.Το θέμα είναι ότι με ένα καλό antivirus σωζόμαστε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μπήκα στο youtube και πράγματι γίνεται χαμός..χακεύουν όποια επαφή από το MSN θέλουν για πλάκα.Το θέμα είναι ότι με ένα καλό antivirus σωζόμαστε?

Νομίζω θέλεις κι ένα καλό firewall. Και να έχεις ρυθμίσει να σου πετάει μύνημα για τυχών προγράμματα που πάνε να τρέξουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω εχω την καμερα και κοιταει αλλου οποτε δεν με νιαζει !! αλλα θα ειχε πολυ πλακα να χαζευω απο της καμερες τον αλλον !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρεπιπτόντως δοκίμαστε και μία καταγγελία στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Το συγκεκριμένο είναι παράνομο :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελπίζω να μην μπόρεσε να διεισδύσει και σε άλλα δεδομένα της κοπέλα μου ο ανώμαλος ε?

Δλδ ότι έκανε περιορίστηκε στο να υποκλέψει την συνομιλία μας.Κάνω λάθος?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ελπίζω να μην μπόρεσε να διεισδύσει και σε άλλα δεδομένα της κοπέλα μου ο ανώμαλος ε?

Δλδ ότι έκανε περιορίστηκε στο να υποκλέψει την συνομιλία μας.Κάνω λάθος?

Έχει την δυνατότητα να ανοίγει την camera όποτε θέλει και να βλέπει. Αρκεί βέβαια να είναι ανοιχτός ο υπολογιστής της κοπελιάς σου. Δεν νομίζω ότι μπορεί να μπει σε άλλα αρχεία. Βρες 2-3 antivirus και κάνε scan και ξεκίνα τα delete.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ αυτό σκοπεύω να κάνω...απλά ήθελα να επιβεβαιωθώ.Θα κάνουμε format ούτως ή άλλως και μετα ένα καλό antivirus να φυλάει τον κ..λο μας!χαχαχαχα

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ευχαριστώ αυτό σκοπεύω να κάνω...απλά ήθελα να επιβεβαιωθώ.Θα κάνουμε format ούτως ή άλλως και μετα ένα καλό antivirus να φυλάει τον κ..λο μας!χαχαχαχα

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Και firewall όπως και δήποτε :_thumbsup: Και τον πρώτο καιρό πες στην κοπελιά σου να αποσυνδέει την κάμερα όταν δεν την χρησιμοποιεί :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eυχαριστώ Δράκε.Όχι τίποτε άλλο.Θα της δείξω τα ποσταρίσματα σου να σταματήσει να ανησυχεί

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πατώντας πάνω σε ένα link μπορούν να συμβούν πολλά πράγματα.

κατά την γνώμη μου κάποιο script έχει περάσει στο pc και γίνεται ότι γίνεται . . .

format c:\ λοιπόν και προσοχή next time.

βέβαια χωρίς να θέλω να σε τρομάξω εάν με κάποιο τρόπο έχει την ip σου . . . θα ξαναμπεί , το πως δεν το αναλύουμε εδώ αλλά γίνεται.

μετά το format που θα κάνεις αυτά που πρέπει να προσέξεις είναι τα εξής :

στο msn να μην έχεις ανοικτό και να μην επιτρέπεις σε κάποιον που δεν ξέρεις να κάνει REMOTE ACCESS ! ! !

επίσεις δεξί click στο εικονίδιο "my computer" και στην καρτέλα "remote" να μην επιτρέπεται η πρόσβαση "dont allow remote"

και περαστικά ! ! !

Τροποποιήθηκε από τον liz4rd

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορεί να χρησιμοποιήσεις proxy server προκειμένου να κρύψεις το ip σου γιατί ο lizard από πάνω έχει ένα δίκιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H ΙP είναι δυναμική, κάθε φορά που μπαίνεις online (και κάνεις ένα reset το router/modem) παίζει να παίρνεις και διαφορετική. Static IP έχεις μόνο κατά παραγγελία από τον ISP σου (που σε ένα τυπικό συμβόλαιο παροχής ίντερνετ δεν υφίσταται) και δεν μεταβάλλεται ποτέ.

Αρχικά πάρε ένα καλό antivirus/firewall/anti hack πακετάκι. Φτηνή και καλή λύση είναι το McAfee (10 ή 8 σε 1, η ακριβή version τελοσπάντων) και δώστε τα όλα στο full και ξεκίνα τα scan & τα delete.

Mία άλλη καλή λύση για firewall είναι το Zone Alarm....δεν περνάει ΤΙΠΟΤΑ...αλλά θέλει μια Α γνώση περί Η/Υ παραπάνω από του μέσου όρου. Αν έχεις κανά φιλαράκι τζιμάνι να στο settάρει βάλτο!

Το θέμα είναι ότι αν το έκανε μία φορά.....και η κοπελία σου μέσω Facebook έχει αυτό το application ενεργό....και format να κάνεις .....πάλι τα ίδια θα έχεις....

Γνώμη μου....back up τα αρχεία σου, διαγραφή των applications στο account του facebook, format και εγκατάσταση κατά το στήσιμο του Η/Υ στην αρχή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος Internet Suite με την συνοδία ξεχωριστου προγράμματος spyware.....

Y.Γ....αν θες καλά αποτελέσματα μην βάλεις freeware/shareware και πάντα γνήσιο (50$ δεν είναι και τραγική τιμή για κάτι που παρέχει ασφάλεια στο Η/Υ σου).

Κατί που ίσως σε βοηθήσει.....

Ανοίγεις CMD (DOS :P ) στα Windows &δίνεις

netstat -a ή netstat -b

Θα σου δώσει όλες τις ανοιχτές online συνδέσεις , ψάξε και βρες την ύποπτη....

και δώσε tracert IP

όπου ΙP = η ΙP που θα πάρεις από την προηγούμενη εντολή (netstat) της ύποπτης σύνδεσης....

Με το tracert θα σου δωθεί όλο το path των servers που περνάει ο τυπάς για να φτάσει μέχρι το pc σας.....

To κάνεις COPY!!!! και το στέλνεις στον ISP σου και τραβάς και μια καταγγέλια στην δίωξη ιντερνετικού εγκλήματος και είσαι comple......

AYTA

Τροποποιήθηκε από τον lavazutra

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Έχει την δυνατότητα να ανοίγει την camera όποτε θέλει και να βλέπει. Αρκεί βέβαια να είναι ανοιχτός ο υπολογιστής της κοπελιάς σου. Δεν νομίζω ότι μπορεί να μπει σε άλλα αρχεία. Βρες 2-3 antivirus και κάνε scan και ξεκίνα τα delete.

τιιιιιι...??? χωρις ,πχ εγω, να παρω πρεφα τιποτα...???

:shoot:

thanks για τις συμβουλες παιδια. να ξερουμε και μεις οι κοπελιτσες να προφυλασσομαστε...

@lizard: γιατι ο υπολογιστης, ομως, εχει, σε αυτο που λες, προεπιλογη Allow Remote Assistance ?!?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τιιιιιι...??? χωρις ,πχ εγω, να παρω πρεφα τιποτα...???

:shoot:

thanks για τις συμβουλες παιδια. να ξερουμε και μεις οι κοπελιτσες να προφυλασσομαστε...

@lizard: γιατι ο υπολογιστης, ομως, εχει, σε αυτο που λες, προεπιλογη Allow Remote Assistance ?!?

Αυτό είναι για να μπορείς να μπαίνεις στον άλλον υπολογιστή, αλλά λειτουργεί με username και pass. Έτσι καμιά φορά εγώ όταν βαριέμαι να σηκωθώ και θέλω να κάνω κάτι στο 2ο pc μπάινω από το πρώτο με το remote assistance :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό είναι για να μπορείς να μπαίνεις στον άλλον υπολογιστή, αλλά λειτουργεί με username και pass. Έτσι καμιά φορά εγώ όταν βαριέμαι να σηκωθώ και θέλω να κάνω κάτι στο 2ο pc μπάινω από το πρώτο με το remote assistance :)

Τεμπεληηηηηηη... Διπλα ειναι ρεεεε..... :wallbush:

Αυτο παντως που λες εγω το κανω μεσω του ρουτερ χωρις να θελω κωδικους και τετοια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το remote Desktop Αssistance πρέπει να ενεργοποιηθεί στο Account του χρήστη πρώτα μέσα από τα Windows για να παίξει και στο MSN.

Μετά το MSN έχει με την σειρά του ένα κυκλωματάκι που ΔΕΝ επιτρέπει την χρήση απομακρυσμένης βοήθειας μέσω αυτού.

Κοινώς που να χτυπιέται κάτω ο άλλος δεν μπορεί να πάρει τον έλεγχο του Η/Υ αν δεν δώσεις ο ίδιος την άδεια να το κάνει....ειδικά με την προσθήκη καλού αntivirus/firewall πρέπει να ξέρει πολύ καλά ΤΙ και ΠΩΣ ακριβώς να το κάνει ο hacker...

Τροποποιήθηκε από τον lavazutra

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τεμπεληηηηηηη... Διπλα ειναι ρεεεε..... :wallbush:

Αυτο παντως που λες εγω το κανω μεσω του ρουτερ χωρις να θελω κωδικους και τετοια...

Eτσι μπαίνεις μόνο σε κοινόχρηστα αρχεία. Με το remote μπαίνεις κανονικά, τρέχεις προγράμματα και τέτοια :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε μάγκες, είναι απλό. Antivirus και firewall και antispyware και κόψε τις μαλακείες του στύλ "πάτησα ένα λινκ, αλλά δεν έδωσα βάση" είναι σαν να πετάς με αεροπλάνο και να πατάς ότι κουμπί βρίσκεις... θα το έκανες?

Θα μπείς σε safe mode και θα τρέξεις το αντιβιοτικό να τα καθαρίσει όλα γιατί και η λύση του φορμάτ είναι επίπονη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eτσι μπαίνεις μόνο σε κοινόχρηστα αρχεία. Με το remote μπαίνεις κανονικά, τρέχεις προγράμματα και τέτοια :)

xmmm.....οταν ερθει η αδερφη μου θα το ψαξω... :think:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα