Jump to content
Sign in to follow this  
GoodBye

Mου τα έβγαλε όλα μαζί

Recommended Posts

Τον Ιούλιο που μας πέρασε έκανα το service των 20.000 κμ στη μοτοσυκλέτα μου . Από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έχω κάνει μόνο 2.000 κμ .Ο ερχομός του μπέμπη μου τον Αύγουστο που πέρασε ήταν καθοριστικός και ο μικρός κύριος μπήκε σφήνα στην σχέση μου με την μοτοσυκλέτα μου . Μετά από έναν χειμώνα ολοκληρωτικής ενασχόλησης με τον μπέμπη λοιπόν και σχεδόν αποθήκευσης της "καλής" μου στο γκαράζ ο καιρός άρχισε να φτιάχνει τον τελευταίο μήνα και μου επέτρεψε να πηγαίνω τουλάχιστον στην δουλειά με την μηχανή .(Η δουλειά απαιτεί περιποιημένη εμφάνιση και το χειμώνα με βροχές αδιάβροχα και μπότα αυτό δεν είναι δυστυχώς εφικτό , :-( )

Τις πρώτες μέρες που πήρα την μηχανή μου παρατήρησα κάποια διαφορά στο φρενάρισμα , σαν τρέμουλο στο τιμόνι , θόρυβο από το μπροστινό ,κοπανιμα κτλ είπα μέσα μου δεν μπορεί θα είναι επειδή έχεις καιρό να καβαλήσεις ή μπορεί να είναι επειδή την έχεις καιρό παρκαρισμένη κτλ . Το πρόβλημα όσο περνούσαν οι μέρες το ένιωθα πιο έντονο και άρχισα να προβληματίζομαι . Ένα Σάββατο λοιπόν βρήκα χρόνο και λέω δεν κάνεις το γύρο από το 2ο πόδι να ξεσκουριάσεις

και εσύ και η μηχανή ? Έτσι και έκανα λοιπόν .

Μόνο που αντί για να γυρίσω πιο ήρεμος εγώ ήμουν πιο προβληματισμένος . Από το τελευταίο βενζινάδικο που φούλαρα πέρασαν μόνο 150κμ και εγώ έμπενα στη ρεζέρβα . Δεν μπορεί είπα νερό μου έβαλαν !!! Το παρακολούθησα λοιπόν για 10 μέρες και είδα ότι το fazeraki έχει αποκτήσει συνήθειες R1 και πίνει το τεπόζιτο άσπρο πάτο !!!

Την Παρασκευή πήγα το μηχανάκι στην αντιπροσωπεία και τους είπα τα προβλήματα ! Σήμερα το πρωί είχα νέα : "Αλλάχτηκαν τα ρουλεμάν του τιμονιού τα οποία δημιουργούσαν το πρόβλημα στο φρενάρισμα και για την κατανάλωση φταίει το καταραμένο TPS στο οποίο βγαίνει σφάλμα !!!! " Το TPS δεν το άλλαξαν , έκαναν αίτηση στη Yamaha να το αντικαταστήσει παρόλο που η εγγύηση έχει τελειώσει και θα περιμένω μέχρι την άλλη εβδομάδα για να δω ποιος θα πληρώσει την νύφη!!! (Λέτε να το αλλάξει η μαμά Yamaha?)

Να πω την αλήθεια δεν με πείραξε που είχα τόσο καιρό να καβαλήσω μηχανή γιατί η αιτία ήταν η μεγαλύτερη χαρά της ζωής μου ,

μου την έσπασε όμως που ότι πρόβλημα έχω ακούσει ότι βγάζει το μηχανάκι μου , τελικά μου το έβγαλε μετά από έναν τόσο ξεκούραστο χειμώνα !

Τροποποιήθηκε από τον GoodBye

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

λογικα με το tps δεν θα εχεις προβλημα ,θα στο αντικαταστησουν.

απο κει και περα δεν ειναι τιποτα σοβαρα προβληματα ,οσο για το tps ειναι γνωστο και τα ρουλεμαν μπορει να ειχαν παρει υγρασια και απο την ακινησια να στο εκανε.

αληθεια ποιας χρονολογιας ειναι το μηχανακι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο ξεκούραστος χειμώνας δεν ισχύει και τόσο... η ακινησία είναι πολύ κακό πράγμα για αυτοκίνητα και μηχανές, δημιουργεί (ή φέρνει στην επιφάνεια) πολλά προβλήματα...

Εύχομαι γρήγορα και φθηνά ξεμπερδέματα. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε Goodbye, εγώ έχω αγοράσει fazer 600 2006 και μου έκανε πρόβλημα το ΤPS, και παρόλο που ήταν εκτώς εγγύησης και αγορασμένο μεταχειρισμένο μου το αλλάξανε τσάμπα. Το ίδιο ισχύει για τα ρουλεμάν τιμονιού, είναι τα δύο κλασσικά προβλήματα που βγάζει το μοτό και μετά θα σε αφήσει ύσηχο. Εμένα δεν μου παρουσίασε τόσο αύξηση στην κατανάλλωση, αλλά σβύσιμο όταν πάταγα συμπλέκτη και αστάθεια στο ρελαντί. Μόλις στο αλλά το TPS θα επανέλθει η κατανάλωση στα κανονικά επίπεδα, περίπου 250-300km το τεπόζιτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν μου έχει παρουσιάσει κάτι εκεί. Πάντως απότι ξέρω σε αυτά τα εξαρτήματα η yamaha τα αλλάζει όποτε χαλάσουν, ανεξάρτητα πόσο το έχεις.

Ρώτα και στο fazer club που το έχουν όλοι αυτό το πρόβλημα

Τροποποιήθηκε από τον Ellessar_GR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεγονός: Η ΑΚΙΝΗΣΙΑ μήτηρ πάσης κακίας... πιο πολλές ζημιές βγάζει οποιοδήποτε μηχανάκι που χρησιμοποιείται περιστασιακά ή σπάνια, από ένα άλλο που χρησιμοποιείται από πολύ συχνά έως καθημερινά. ΔΕΝ είναι θέμα μάρκας ΔΕΝ υπάρχει εξαίρεση.

:scooter:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χθες αλλάχτηκε και το TPS από την Yamaha εντελώς δωρεάν , δεν μου ζήτησαν ούτε ένα ευρώ για εργατικά και ανταλλακτικό !

Αν και δυσαρεστημένος που βγήκαν αυτές οι ζημιές στη μηχανή μου , είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αντιπροσωπεία για την

άμεση υποστήριξη και εξυπηρέτηση !

Θα παρακολουθήσω κατανάλωση με το καινούργιο TPS !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα