Vaggelis89 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2010 Συγχαρητηρια για το θεμα σου!!Τρομερο πραγματικα! :thumbsup: οπως ειπαν και οι προλαλήσαντες απλα respect!!!! :worshippy: :worshippy: Πολυ ωραια και χρησιμα αυτα που γραφεις. Οπως ο nicos ετσι κ γω(αλλα και αρκετοι αλλοι φανταζομαι)περιμενουμε review για το crypton.. Για να δουμε τι ψαρια θα πιασει... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
babyonboard 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2011 Φοβερο αυτο που κανεις! Χαιρομαι γιατι ζεις κ το ευχαριστιεσαι κ φυσικα μας δινεις πολυ ωραια review με πολυτιμες πληροφοριες και συναμα ωραια γλαφυροτητα..Καιρο ειχα να διαβασω σε τετοιο υφος Βαλτα σε ενα blog,και αφησε το ταξιδι σου να παρει σαρκα κ οστα(αν θες φυσικα)! Καλη συνεχεια! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος.Κ 133 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2013 Ξεθάβω το συγκεκριμενο θέμα επειδή απορώ πως και δε συνεχίστηκε;; Ελπίζω οτι ο Αιγαιοπλόος ίσως το ανακινήσει.. Αναμμένω.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2013 Επόμενο μηχανάκι. Honda XL 700 VA (C-ABS) Κατά κόσμον ....Transalp :D Τώρα, αν το δούμε αυτό σαν test ride, δεν είναι ακριβές. Το να γράφεις για τη μοτοσυκλέτα σου, που την καβαλάς καθημερινά, που την ταξιδεύεις μέσα κι έξω από την Ελλάδα και που τη συντηρείς (στα βασικά) μόνος σου, μάλλον σε .... long term test μοιάζει περισσότερο! Θα μιλήσω λοιπόν για το ζην με το Transalp. Και θα το "ξεβρακώσω", γράφοντας και για τις αρετές του αλλά και για τα στραβά του. Διότι μπορεί για μένα η συμβίωση αυτή να είναι "ευ ζην" αλλά δεν ισχύει αυτό για όλους. Και θέλω να ξέρει ο αναγνώστης τον αληθινό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας και αυτό θα προσπαθήσω να αποδώσω μέσα από αυτό το ... μακράς διαρκείας τεστ. Πάμε λοιπόν. Φτιάξτε καφεδάκι, γιατί με ξέρετε. :P Το Transalp 700 είναι ένα μηχανάκι που δεν μπορείς εύκολα να σταθείς σε τίποτα εντυπωσιακό πάνω του και που δε μπορείς να το θαυμάσεις σχεδόν για τίποτα αλλά που για έναν περίεργο τρόπο δε μπορείς να το θάψεις για τίποτα. Δεν είναι κορυφαίο σχεδόν πουθενά (λέω "σχεδόν", διότι ο ηλεκτρονικός ψεκασμός της ιαπωνικής Keihin και τα συνδυασμένα φρένα της Nissin με το ABS και τις τριπίστονες μπροστινές δαγκάνες είναι κορυφαία για την κατηγορία) αλλά δεν το λες και πουθενά "πάτο". Στα περισσότερα πράγματα κινείται στο μέσο όρο. Το σίγουρο είναι ότι το Transalp 700 δε σε ... "καυλώνει". Και μόνο που βλέπεις το σιδερένιο ψαλίδι σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός έχει παντού αλουμινένιο (όπως στο V-Strom, ας πούμε), χαλιέσαι και δικαίως ενώ ανάλογα ψυχρά συναισθήματα δημιουργεί το ταπεινό σιδερένιο πλαίσιο, το συμβατικό πιρούνι και το 5άρι κιβώτιο. Το τελειωτικό χτύπημα για τον αναβάτη που θέλεις επιδόσεις - τρελά specs - περιφερειακά "μάλαμα", έρχεται μόλις διαβάσει για τους μόλις 59 ονομαστικούς που γίνονται 55 στον τροχό) και για τον μονό εκκεντροφόρο επικεφαλής (1ΕΕΚ), ο οποίος συντροφεύει το μηχανάκι από το 1987 που πρωτοπαρουσιάστηκε, με μοναδική προσθήκη την 4η βαλβίδα σε κάθε κεφαλή αντί για 3 που είχαν όλα τα Transalp μέχρι και το 650. Η αλήθεια είναι ότι η όλη αρχιτεκτονική του κινητήρα δεν έχει αλλάξει από το 1987, με τη διαδρομή των εμβόλων να παραμένει ακριβώς ίδια εδώ και 25 χρόνια στα 66 χιλιοστά και το μόνο που άλλαξε με τα χρόνια ήταν η διάμετρος των εμβόλων (εξ ου και οι κυβισμοί 600, 650 και 700 που είναι σήμερα). Ιδια παρέμεινε και η περιεχόμενη γωνία των κυλίνδρων, στις 52 μοίρες και - όπως προανέφερα - ο μονός Εκκεντροφόρος που αναλαμβάνει να κινεί και τις 4 βαλβίδες του κάθε κυλίνδρου, κάτι που έχει αντίκτυπο στην ευστροφία του στις πολλές σ.α.λ., όπου είναι προφανές ότι αισθάνεται λιγότερο άνετα σε σχέση με ένα μηχανάκι με 2 ΕΕΚ (όπως το V-Strom ή το Versys ή το GS 800). Με αυτά τα δεδομένα, το Transalp δεν είναι κατάλληλο για κάποιον που έχει ως προτεραιότητά του τις επιδόσεις ή τη σπορ οδήγηση, γιατί θα του φανεί .... χυλός. Οι αρετές του Transalp 700, σού αποκαλύπτονται εκεί που δεν τις περιμένεις. Η κλασική ευκολία με την οποία κουμπώνεις πάνω του δεν είναι σχήμα λόγου. Η φράση "νιώθω σαν να το οδηγούσα πάντα" ισχύει χωρίς υπερβολή. Αν και δεν είναι ελαφρύ (220 κιλά γεμάτο, ζυγισμένο στη ζυγαριά του ΜΟΤΟ), στην πράξη ελίσσεται μέσα στην πόλη πανεύκολα και δείχνει πολύ ελαφρύτερο από όσο είναι. Και με τη σέλα στα 841 χιλ. που σου επιτρέπει να πατάς άνετα κάτω ακόμα κι αν δεν είσαι ψηλός είναι προφανές ότι είσαι ... απόλυτος "κυρίαρχος" της μοτοσυκλέτας. Βάλε τώρα στη ζυγαριά και τον πανάλαφρο συμπλέκτη (βούτυρο), το θετικό κιβώτιο που κουμπώνει γλυκά και τον άριστο ψεκασμό (που δε "βήχει", σε σβήνει, δε σκορτσάρει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ) και θα δεις ότι τελικά από τα πρώτα μέτρα σε έχει κερδίσει ένα μηχανάκι που στα "χαρτιά" δε λέει σχεδόν τίποτα. Αυτή είναι η ουσία του Transalp. Για να το πω αλλιώς, είναι σαν κάτι γυναίκες που δε σου γεμίζουν το μάτι με τα .... περιφερειακά τους (βυζάρες, κωλοστριγκάρες, νύχια, δόντια, μούρη τίγκα στο βάψιμο) αλλά που ζώντας μαζί τους παθαίνεις ένα κόλλημα, γιατί κάνουν ό,τι κάνουν όλες οι άλλες χωρίς θόρυβο και τυμπανοκρουσίες. Άσε που ενίοτε, το κάνουν και .... καλυτερα. Και ξέρεις που το Transalp 700 το .... κάνει τέλεια, χωρίς να το περιμένει κανείς? Στο ταξίδι. Εμ. Εδώ είμαστε μάγκα μου. Διότι μέσα στην πόλη ή σε χαλαρή βολτίτσα, το περιμένεις ότι θα είναι μια χαρά. Βασικά, το ξέρεις ότι τα Transalp ήταν πάντα βολικά και εύκολα "για κάθε μέρα". Είναι γνωστό αυτό. Αλλά έλα που στο ταξίδι έρχεται η πραγματική αποκάλυψη! Και αυτό είναι το ζουμί. Με το ίδιο ταπεινό και μή μπάνικο μηχανάκι που πας στη δουλειά ή για ψώνια, του βάζεις πάνω ένα τριβάλιτσο και μια ζελατίνα και χωρίς τίποτε άλλο μπορείς να βάλεις πάνω τη γυναίκα σου και να πάτε ταξίδι 3.500 χιλιομέτρων σε 7 ημέρες, τόσο άνετα που η γυναίκα σου θα σου ζητάει κι άλλο. Πού το ξέρω? Το έκανα, φέτος το καλοκαίρι. Σκόπια - Αλβανία (τίγκα στο χωματόδρομο) - Μαυροβούνιο (βλ. φωτό στην υπογραφή μου) - Κροατία (όλη μέχρι πάνω) - Βοσνία / Ερζεγοβίνη. Και πίσω. Κι όλα αυτά σε 8 ημέρες. Κι όλα αυτά με ένα μηχανάκι που σχεδιαστικά ανήκει στον προηγούμενο αιώνα. Αλλά αυτό είναι που εμένα μου αρέσει. Το σίγουρο είναι ότι δεν αποτελεί ούτε κελεπούρι, ούτε best value for money, ούτε μηχανή του κεραυνοβόλου έρωτος αλλά ούτε και την καλλονή της καφετέριας. Αλλά όλα αυτά δεν ήταν ποτέ το ζητούμενο για μένα. Θα επακολουθήσει συνέχεια στην ενημέρωση για τη συμβίωσή μου με το μηχανάκι. Και μόλις βρω και χρόνο, θα γράψω και ένα μεγάλο οδοιπορικό για την ταξιδούμπα του καλοκαιριού στα Βαλκάνια. Και κλείνω με μερικές ερωτήσεις - απαντήσεις για να συνήθη ερωτήματα. 1) Ζελατίνα να αλλάξω; Οχι απαραίτητα, αν είσαι μέχρι 1,70 - 1,73. Σε καλύπτει και η υπάρχουσα με ταχύτητες γύρω στα 130 χ.α.ω. Αν δεις ότι χρειάζεσαι μεγαλύτερη, η ζελατίνα που δίνει η Honda είναι η καλύτερη από πλευράς ανεμοκάλυψης και πλήρους απουσίας στροβιλισμών. Είναι όμως ασχημούτσικη και πανάκριβη. Προσωπικά, αυτήν επέλεξα. 2) Τί πλαϊνές μπαγκαζιέρες να βάλω; Δε θα επέλεγα τις γνήσιες της Honda. Δε βλέπω το λόγο. Προσωπικά, έβαλα πάνω αυτές που είχα από την προηγούμενη μηχανή μου (Yamaha XT 660 R) και οι οποίες ήταν οι E21 της Givi. Σταθερές, βολικές, όχι τεράστιες και φυσικά πλήρως αδιάβροχες. Δείτε και τη φωτό στο κέντρο του Σεράγιεβο, υπό βροχή. 3) Τι Top Case να βάλω; Ενα οποιοδήποτε επώνυμο που να μην είναι τεράστιο και που να έχει (πέρα από την πλαστική βάση του) ΚΑΙ εξτρα ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ βάση - αντάπτορα που να βιδώνει κατευθείαν στο υποπλαίσιο, ώστε να μη δέχεται καθόλου βάρος η πλαστική σχάρα της μηχανής. Η σωστή στήριξη είναι αυτή που σας δείχνω στη φωτό που ακολουθεί. Προσέξτε ότι δεν υπάρχει μόνο η πλαστική βάση της βαλίτσας αλλά και η σιδερένια βάση - αντάπτορας που περνάει μέσα από την πλαστική σχάρα και δίνει το βάρος κατευθείαν στο υποπλαίσιο. Μόνο έτσι δε θα έχεις ταλαντώσεις και κουνήματα. Λεπτομέρειες έχω γράψει ΕΔΩ. 4) Τι Tank Bag να βάλω; Ό,τι και να βάλεις, αν δεν είναι τύπου Bagster τον .... ήπιες! Και δε θα φταίει το Tank Bag για την αποτυχία αλλά τα δύο πλαστικά "φιλέτα" του φέρινγκ που πιάνουν στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ και που εμποδίζουν στο να πιάσει σωστά κάθε μαγνητικό Tank Bag. Από την άλλη, το να βάλεις απλό Tank Bag με ιμάντες, το θεωρώ πρόχειρη λύση και δε θα δουλέψει, δεδομένου ότι το ρεζερβουάρ του Transalp 700 δεν είναι επίπεδο και το "δετό" Tank Bag θα γέρνει δεξιά αριστερά, οπότε δεν το συνιστώ. Η σωστή λύση είναι κάτι σε Bagster (όχι απαραίτητα της ίδιας της Bagster, υπάρχουν και άλλες εταιρίας). Μιλάω για κάλυμμα ρεζερβουάρ από δερματίνη και κουμπωτό Tank Bag αυξομειούμενου όγκου. Η τέλεια λύση εγγυημένα! 5) Τίποτε άλλο να προσέξω; Οχι. Το Transalp δε θέλει τίποτε παραπάνω από τη συνήθη συντήρηση. Λάδια, φίλτρο και μετά από πολλά χιλιόμετρα βαλβίδες και μπουζί. Τίποτε άλλο. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terathlios 469 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2013 5) Τίποτε άλλο να προσέξω; Οχι. Το Transalp δε θέλει τίποτε παραπάνω από τη συνήθη συντήρηση. Λάδια, φίλτρο και μετά από πολλά χιλιόμετρα βαλβίδες [στα 42.000 χλμ οι εισαγωγής ήθελαν μια ελάχιστη ρύθμιση (μπορεί και να ήταν μέσα στις ανοχές)] και μπουζί. Τίποτε άλλο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
drapetis 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2013 Στα μειονεκτηματα του προσθετω την απουσια κεντρικου σταντ την πολυ μεγαλη δυσκολια στην αλλαγη μπουζι και το οτι η σελα δεν ανασηκωνεται Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Doufe 716 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2013 για το τιγρακι 800 θα εχει τπτ ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terathlios 469 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2013 Στα μειονεκτηματα του προσθετω την απουσια κεντρικου σταντ (συμφωνώ) την πολυ μεγαλη δυσκολια στην αλλαγη μπουζι (διαφωνώ, το έχω κάνει. Το να λύσεις τα πλαστικά δεν είναι ιδιαίτερη διαδικασία.) και το οτι η σελα δεν ανασηκωνεται Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2013 Στα μειονεκτηματα του προσθετω την απουσια κεντρικου σταντ την πολυ μεγαλη δυσκολια στην αλλαγη μπουζι και το οτι η σελα δεν ανασηκωνεται - Κεντρικό σταντ στο στάνταρ εξοπλισμό δεν έχει σχεδόν κανένα μηχανάκι της κατηγορίας. Συμφωνώ πάντως ότι είναι μια έλλειψη. - Μπουζί δεν έχω αλλάξει αλλά δεν το κόβω για ιδιαίτερα δύσκολη δουλειά. Που να 'χεις κανα ΚΤΜ 990, εκεί να δεις, γλέντια! - Για τη σέλα που "δεν ανασηκώνεται", τώρα. Αν εννοείς ότι δε βγαίνει, αυτό δεν ισχύει, διότι η σέλα βγαίνει πανεύκολα και μάλιστα έχει από κάτω και ειδική θέση για να τοποθετήσεις ένα μεγάλο πέταλο, συγκρατημένο μάλιστα από διπλό λάστιχο που υπάρχει εκεί γι' αυτό το σκοπό (δηλ. για να μην "παίζει" πέρα δώθε το πέταλο). Αν εννοείς ότι η σέλα δεν είναι ρυθμιζόμενη καθ' ύψος, προφανώς και δεν είναι (εδώ που τα λέμε δεν ξέρω και καμία μοτοσυκλέτα αυτής της κατηγορίας κυβισμού και τιμής που να έχει ρυθμιζόμενο ύψος σέλας). Μπορείς όμως να την παραγγείλεις εξαρχής με χαμηλότερη σέλα αλλά αυτό θα έχει επιπτώσεις στην άνεση, καθώς η χαμηλή σέλα στην ουσία είναι η ίδια με την κανονική με μειωμένο αφρώδες, κάτι που αφαιρεί πόντους από την άνεση. για το τιγρακι 800 θα εχει τπτ ? Μακάρι να μπορούσα να το οδηγήσω, για να το κρίνω. Δυστυχώς δεν το έχω βρει διαθέσιμο για test ride ούτε το έχει κανένας φίλος μου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
takos 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2013 Αιγαιοπλοε το tiger 800 νομιζω εχει σειρα προτεραιοτητας -_- Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2013 (τροποποιήθηκε) Αιγαιοπλοε το tiger 800 νομιζω εχει σειρα προτεραιοτητας -_- Όντως το 800άρι Tiger θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα αλλά δεν το έχει κανένας φίλος η γνωστός εδώ στη Σύρο. Έχω δοκιμάσει το 1050 σε μικρή βόλτα (το έχει ένας γνωστός και μου πρότεινε να το βολτάρω). Πάντως, το 800άρι είναι πολύ του γούστου μου ως μοτοσυκλέτα. Το επόμενο μηχανάκι που "δουλεύω" τη συγγραφή του test ride είναι και αυτό ένα μηχανάκι από ....προσωπικό Long Term Test. Σειρά, λοιπόν θα έχει η επί 3ετία μοτοσυκλέτα μου (από το 2005 έως το 2008), το Yamaha XT 660 R, πάνω στις ρόδες του οποίου έχω γράψει μπόλικα χιλιόμετρα σε πόλη, βουνό και δύο ταξίδια (ένα μικρό, στο Ναύπλιο και ένα μεγάλο, στην Κωνσταντινούπολη). Το test για το ΧΤ θα έχει και ιστορικές αναφορές στην ιστορία του ονόματος "ΧΤ" αλλά τη δική μου μοτοσυκλετιστική εξήγηση σε για το "φαινόμενο ΧΤ", που έλαμψε στο μοτοσυκλετιστικά δρώμενα της χώρας για 10ετίες. Θα προσπαθήσω να απαντήσω στο ερώτημα "Γιατί ΧΤ;", δίνοντας παράλληλα και μια γνώμη για το πώς - κατά τη γνώμη μου θα ξανααναστηθεί η υπέροχη κατηγορία των πραγματικών all around μονοκύλινδρων μοτοσυκλετών. Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 19 , 2013 από τον Αιγαιοπλόος 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες