Jump to content
black_hawk

ΠΕΡΤΟΥΛΙ, 16-17 ΜΑΗ!!

Recommended Posts

..Aφου λοιπον τακτοποιηθηκαμε στο ξενοδοχειο (μια χαρα! για τα λεφτα του, και καλη κουζινα!) , και ηρθε και ο Ladau με τη Γιουλη, ως συνηθως με το αυτοκινητο και καθυστερημενος! :P , μαζευτηκαμε για φαγητο (Τμηματικα ομως, και σε δυο διπλανα τραπεζια)

Φαγητο καλο, ποτο ΜΑΠΑ!! (για το τιπουρο, λεω...) Ηπιαμε μπυρες (και, ΕΥΤΥΧΩΣ! και τη ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ! ρακι που ειχαμε φερει! :_rock-on: )

(Φωτο, δεν εβγαλα, αλλα εχουν τα αλλα παιδια..)

Την αλλη μερα, και ενω παρουσιαζεται ο ΣΥΝΗΘΗΣ! "guest star" (Janabetis X 2) :thumbsup: αρχιζουμε τις συζητησεις για τις διαδρομες που θα ακολουθησουμε με βαση τις επιλογες που ειχαμε πει

map-1-1.jpg?t=1242683599

Για διαφορους, προσωπικους, λογους (Αλλος ειχε συγγενεις στην περιοχη, αλλος επρεπε να γυρισει γρηγορα κλπ) μενουμε οι

Μαρκος-Ορεστης-Θωμας-Νικος-Μαρια-Μαριλυ και εγω και επιλεγουμε τη διαδρομη "2" προς Αρτα! (Με βαση το GPS, που μας εβγαζε μια χαρα!)

ΑΜ ΔΕ!!

Στην πρωτη δισταυρωση προς Μεσοχωρα (και εκει που και ο χαρτης δειχνει χωματοδρομο) ηταν ΟΝΤΩΣ! ακομα χωμα και μαλιστα δυο ζευγαρια που βρηκαμε εκει μας ειπαν οτι ενω φαινεται, αρχικα, μα απλη φλαταδουρα, πιο περα τα πραγματα γινονται "βαρβαρα"!

Απο κοινου λοιπον, αποφασιζουμε "οπισθεν" (Τετοιες διαδρομες δεν εχουν νοημα, αν δεν το θελουν ολοι) και οι Μαρκος-Ορεστης ακολουθουν τη διαδρομη "3" (Κλασσικα δλδ, Πυλη, Ελατη κλπ) και οι υπολοιποι τραβαμε βορεια (Διαδρομη "1" που η Μαριλυ και εγω, ειχαμε κανει και με το τζιπ, πριν 6 μηνες)

Φτανουμε στο χωριο "Χαλικι" μετα απο μια πολυ ωραια διαδρομη, και πινουμε καφε (Στις φωτο, η παλια εκκλησια, στην πλατεια του χωριου)

DSC01425.jpg?t=1242684301

DSC01423.jpg?t=1242684253

DSC01426.jpg?t=1242684338

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ρωταμε λοιπον τον καφετζη, πριν ξεκινησουμε τι γινεται με τον δρομο μεχρι Ανηλιο και Μετσοβο, και μας λει οτι εχουν γινει καποιες κατολισθησεις αλλα καπως εχει διορθωθει το πραγμα και τα μηχανακια περνανε..

Ξεκιναμε λοιπον, αλλα λιγο μετα... Η ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ!!

Ειχε κοπει ο δρομος τελειως και ειχαν κανει με τρακτερ καποια χωματινη παρακαμψη 100 μετρων (Απο την οποια Ι.Χ. αλλα και πολλα street μηχανακια, ΔΕΝ! περνουσαν!

Παρακατω, ο χαρτης που σημειωνεται το σημειο της κατολισθησης στο δρομο για Μετσοβο ("βελακι")

map-.jpg?t=1242685317

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφου λοιπον το περπατησαμε, για να διαπιστωσουμε τι γινεται και παρακατω, αποφασιζουμε να περασουμε (Προσωπικα ειχα μια επιφυλαξηγιατι αν προεκυπτε και δευτερο δυσδιαβατο μερος,υπηρχε ο κινδυνος ακομα και εγκλωβισμου! (Αφου, αλλοιως ειναι να ανεβαινεις εναν κ#λοδρομο και αλλοιως να τον κατεβαινεις)

Τελος παντων ειπαμε "προχωραμε" και ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΜΕ!!

..Η Μαριλυ σε ρολο ιχνηλατη, αλλα και... "ελλανοδικη"!!!! :lol: :lol:

Πρωτος ο "παπιος" με το TDM..

DSC01427.jpg?t=1242685752

..και δευτερος ο kazanakius, που ΑΠΕΔΕΙΞΕ! οτι ο τιγρης παει παντου!! :thumbsup: :thumbsup:

DSC01428.jpg?t=1242685856

(Μετα ακολουθησα και εγω, με τη Μαριλυ..)

Οι φωτο (ολες) ειναι σε μεγαλη αναλυση, οποτε μπορειτε να δειτε για τι δρομο μιλαμε!! (τα πρωτα 50 μετρα ηταν τα δυσκολα, μεχρι τη στροφη και τα αλλα 50, απλη φλαταδουρα)

..Και, αφου περασμε το "δυσκολο" και μια φωτο απο ψηλα, για να'χετε μια (πολυ μικρη!) εικονα της διαδρομης που καναμε, μεχρι την κατολισθηση, αλλα και της περιοχης..

DSC01429.jpg?t=1242686255

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η διαδρομη μετα, και μεχρι το "Ανηλιο" (5 χλμ αποσταση απο το Μετσοβο) ειναι ΦΟ-ΒΕ-ΡΗ! (απο αποψη θεας, αλλα και επικινδυνη, αν καποιος κανει το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ! λαθος!) αλλα δεν σταματησαμε για φωτο εκει παρα μονο στο Μετσοβο για φαγητο! (H φυση, ανοιγει τη ορεξη!!)

Κοντοσουβλι στη λαδοκολλα λοιπον, με.. "σαλατα" μια μεριδα τυρι φετα!!! :_zeppelin: (Ετσι μου απαντησε ο "εστιατορας" οταν τον ρωτησα αν εχει καμμια σαλατα.. "Φετα"! μου απαντησε, με τον πιο φυσικο τροπο!!! :tease: )

Φωτο απο Μετσοβο λοιπον.. (Που εχει "τουριστικοποιηθει" μεχρι αηδιας..)

DSC01430.jpg?t=1242686966

DSC01431.jpg?t=1242687042

(Δεξια, η.. "κοντοσουβλακερι"!! :grin: )

DSC01432.jpg?t=1242687127

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πω πω πάλι χάλια περάσατε ... παρθένα η φύση , καλό φαγητό , καλή παρέα , ΄χααααααααααααααλια !!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρακαλῶ σε, σταυραητέ, γιὰ χαμηλώσου ὀλίγο

καὶ δῶσ᾿ μου τὲς φτεροῦγες σου καὶ πάρε με μαζί σου,

πάρε με ἀπάνου στὰ βουνά, τὶ θὰ μὲ φάῃ ὁ κάμπος!

ωραία είναι τα βουνά,

ειδικά και με καλή παρέα :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Παρακαλῶ σε, σταυραητέ, γιὰ χαμηλώσου ὀλίγο

καὶ δῶσ᾿ μου τὲς φτεροῦγες σου καὶ πάρε με μαζί σου,

πάρε με ἀπάνου στὰ βουνά, τὶ θὰ μὲ φάῃ ὁ κάμπος!

ωραία είναι τα βουνά,

ειδικά και με καλή παρέα :)

πηγή ? Κρυστάλλης??????????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πηγή ? Κρυστάλλης??????????

ουί..

Κώστας Κρυστάλλης (1868-1894): ποιητὴς καὶ πεζογράφος ἀπὸ τὴν Ἤπειρο.Ἐγεννήθη ἐν Συρράκῳ. Ἐξέδωκε τὰ ἔργα: Σκιαὶ τοῦ ᾅδου (ὧν ἕνεκα ἐξεδιώχθη ὑπὸ

τῶν Τούρκων), Καλόγερος, Ἀγροτικά, Τραγουδιστὴς τοῦ χωριοῦ καὶ τῆς στάνης καὶ

σειρὰ διηγημάτων ὑπὸ τὸν τίτλον Πεζογραφήματα. Ἑργασθεὶς δι᾿ ὀλίγα ἔτη εἰς

Ἀθήνας ὑπὸ δυσκόλους συνθῆκας, ἠσθένησε βαρέως καὶ ἀπεβίωσε ἐν Ἄρτῃ τῷ 1894.

συγνώμη, παράλειψή μου! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Donald, :respekt: για την γραφή.

Που την βρήκες τη γραμματοσειρά με τις περισπωμένες, υπογεγραμμένες κλπ.;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραια εκδρομη,σε ωραια μερη και ΚΥΡΙΩΣ με ΩΡΑΙΑ παρεα...τοτε τι μπορεις να σχολιασεις;Το μονο που μπορεις να πεις ειναι "την επομενη να μην τη χασω"...ΜΠΡΑΒΟ ρεεεε :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο το κλεισαμε Παναγιωτη μην ανησυχεις.

Ωραια εκδρομη,σε ωραια μερη και ΚΥΡΙΩΣ με ΩΡΑΙΑ παρεα...τοτε τι μπορεις να σχολιασεις;Το μονο που μπορεις να πεις ειναι "την επομενη να μην τη χασω"...ΜΠΡΑΒΟ ρεεεε :)

Κώστα, συ είπας.............. αλλιώς.........banned.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω δυο ιδεες, για την "επομενη".. (Γυρω στις 20 Ιουνιου..) :_whistling::rolleyes:

:grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εχω δυο ιδεες, για την "επομενη".. (Γυρω στις 20 Ιουνιου..) :_whistling:

Για λέγε, για λέγε...........drool.gif

Οι ημερομηνία καλή μου ακούγεται....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα τα πουμε εγκαιρα! Την αλλη βδομαδα, πριν φυγουμε, θα το βαλω, ωστε να υπαρχει χρονος ("Βουνο", η μια, "θαλασσα" η αλλη γι'αυτο και θα το αποφασισουμε ολοι μαζι..)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Βουνό.........

Aυτο λεω και γω, αλλα ασε να ρωτησουμε και τους αλλους και μετα παμε ολοι μαζι!...

..Στο "βουνο"!! :grin: :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Kώστα, συ είπας.............. αλλιώς.........banned.gif

Βρε Παναγιωτη λες να μην θελω να ερθω;...Χιλιες δυο υποχρεωσεις ειναι που δεν μου δινουν την πολυτελεια να εκδράμω...Η παρεα αλλωστε πολυ τη γουσταρω... :)

Εχω δυο ιδεες, για την "επομενη".. (Γυρω στις 20 Ιουνιου..) :_whistling::rolleyes:

Πεφτει και το Acropollis Rally...μην συμπεσουνε ε;... :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρε Παναγιωτη λες να μην θελω να ερθω;...Χιλιες δυο υποχρεωσεις ειναι που δεν μου δινουν την πολυτελεια να εκδράμω...Η παρεα αλλωστε πολυ τη γουσταρω... :)

Πεφτει και το Acropollis Rally...μην συμπεσουνε ε;... :rolleyes:

..Μπορει και να "συμπεσουνε" κοντα! (γεωγραφικα ΚΑΙ! χρονικα) :winking: :winking:

:whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα έχεικαι χώμα ή θα είναι μόνο άσφαλτος? μερικοί είμαστε και κάπως χαμηλοί....λέμε τώρα! :whistling::whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Που την βρήκες τη γραμματοσειρά με τις περισπωμένες, υπογεγραμμένες κλπ.;

απλά την αντέγραψα το κείμενο από το νετ όπως ήταν

και όταν το έβαλα στον editor του θκοΜοτέρ,

εμφανίστηκε ως εξής:

Παρακαλ(&#8182); σε, σταυραητέ, γι(&#8048); χαμηλώσου (&#8000);λίγο

κα(&#8054); δ(&#8182);σ(&#8127); μου τ(&#8050);ς φτερο(&#8166);γες σου κα(&#8054); πάρε με μαζί σου,

πάρε με (&#7936);πάνου στ(&#8048); βουνά, τ(&#8054); θ(&#8048); μ(&#8050); φά(&#8131); (&#8001); κάμπος!

χωρίς βέβαια τις παρενθέσεις

μετά στην προεπισκόπηση πήρε τον κώδικα κανονικά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θανάση,λίγο αργότερα......κανα 10ήμερο.Είναι το 3μερο της αμαλιάδας λίγο πριν για αυτό

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θανάση,λίγο αργότερα......κανα 10ήμερο.Είναι το 3μερο της αμαλιάδας λίγο πριν για αυτό

A, καλα, δεν τρεχει τπτ να γινει και λιγο αργοτερα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ήθελα πάρα πολύ να έρθω και εγώ στην εκδρομή που έγινε, μιάς και έπαιζα σχεδόν εντός έδρας, άλλα ...ο μάστορας μου είχε άλλη γνώμη! Έτσι 2 εβδομάδες μετά, με τον Πηγασάκο να φοράει καινούργια παπά (BW 502) & καινούργια πίσω ανάρτηση, και με διάθεση για βολτούλα παρά τον άστατο καιρό ακολούθησα την "πράσινη" διαδρομή.

Απο Καρδίτσα - Καλαμπάκα - Χάνι Μουργκάνι όπου η διαδρομή δεν έχει να πεί κάτι το ιδιαίτερο

Λίγο μετά το χάνι όπου συναντάμε την πρώτη στενή φέγυρα:

post-8566-1243807139_thumb.jpg

Ανεβαίνοντας για Καστανιά το περιβάλλον πρασινίζει προδιαθέτοντας για αυτά που θα έρθουν σε λίγο

post-8566-1243807279_thumb.jpg

Μετά τον Αμάραντο προς Κρανιά - Καλιρρόη, η διαδρομή είναι απλά μαγευτική. Στενό σφιχτό στροφιλίκι με τον δρόμο στην μέση του δάσους

post-8566-1243807470_thumb.jpg post-8566-1243807482_thumb.jpg

ενώ για αρκετή ώρα ο δρόμος ακολουθεί την ροή του Ασπροπόταμου (μια λάθος εκτίμηση της στροφής και δεν αγοράζεις οικόπεδο, αλλά ιχθυοκαλλιέργεια)

post-8566-1243807685_thumb.jpg post-8566-1243807697_thumb.jpg

post-8566-1243807709_thumb.jpg

Κοντά στην Μηλιά το τοπίο αρχίζει να γίνεται λίγο πιο άγριο αλλά η θέα είναι εξίσου μαγευτική

post-8566-1243807823_thumb.jpg

Λίγο πιο μετά συνατώ το μοναδικό ίχνος ζωής στην περιοχή. Αλήθεια πώς περνάνε από εδώ μέσα (στο τέλος είχε κ 2 τσομπανόσκυλα)? Banzaiiiiiiiii!

post-8566-1243808099_thumb.jpg

Ένα δεκάλεπτο αργότερα είμαι στο Νεραϊδοχώρι (το πρώτο δείγμα πολιτισμού - τουριστικής ανάπτυξης) καθώς είναι πολύ κοντά στο Περτούλι

post-8566-1243808253_thumb.jpg

Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου

post-8566-1243808328_thumb.jpg

Και από εκεί γυρισμός μέσω Ελάτης - Πύλης - Μουζακίου.

Δυστυχώς οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από κινητό και δεν μπορούν να αποτυπώσουν στο ελάχιστο τα χρώματα της διαδρομής (ιδιαίτερα μετα την βροχή).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα