Jump to content
cbk

Στατιστική Πτώσεων/Υπαιτιότητάς μου στο δρόμο!

Πόσο και γιατί φταίω όταν πέφτω/τρακάρω στο δρόμο;   

86 ψήφοι

1. 1.

• ??? ??????? ????? ????!
      12
    • ??????? ??? 10% ??? ??????? ???
      5
    • ??????? ??? 20% ??? ??????? ???
      5
    • ??????? ??? 30% ??? ??????? ???
      3
    • ??????? ??? 40% ??? ??????? ???
      3
    • ??????? ??? 50% ??? ??????? ???
      8
    • ??????? ??? 60% ??? ??????? ???
      0
    • ??????? ??? 70% ??? ??????? ???
      5
    • ??????? ??? 80% ??? ??????? ???
      2
    • ??????? ??? 90% ??? ??????? ???
      2
    • ??'????! ??????? 100%! ???? ??? ?????!
      16
  2. 2.

• ??? ????? ???????? ???? (???????????, ????????, ????????, ????????????? ???)
      7
    • ???????????? ??? ?????????? ???
      10
    • ???????????? ??? ????????/????????? ????? ??????
      9
    • ???????????? ??? ??????????? ??? ???????????? ???
      2
    • ??? ???????? ????? ??? ???????? (?????????, ?????????? ???)
      22
    • ???? ??????????, ?????????, ??????... ????? ?????????? ??????
      17
    • ?? ??????? ???????? ??? ???????????? ??? (???????, ?????, ??????? ????? ???)
      10
    • ????????? ????... ???? ???????...
      4
    • ?????? ???? ????????? ??? ???? ?????? ?? ???? ????????? (??????????? ????? ?? ??????, ?????? ??? ???????????????? ????????????? ???)
      14
    • ????? ????? ????????!
      13
    • ??? ????, ??? ????????, ??? ???????...
      3
    • ????? ?????
      7
  3. 3.

• ?? ????? ??????? ???? ??????? ????????????
      1
    • ?? ????? ????? ????????/?????????????? ?????
      56
    • ??? ?? ??????? ??????? ?? ?????
      4

Recommended Posts

εγω θεωρο πως φταιω 100% για καθε πτωση, τρακαρισμα .. θεωρώ πως ο κοκ δεν φτανει απλα για να αποτρεψει μια ατυχη στιγμη .. ακομα και στοπ να εχει ο αλλος αν πεσω πανω του την στιγμη που το παραβιαζει φταιω εγω που δεν εκοψα για να ελενξω τον ανεγκεφαλο που θα το παραβιασει, ειναι πρασινο το φαναρι μου? παντα ελενχω πριν ξεκινησω ... ειναι σαν να παιζω σκακι σε μια τεραστια σκακιερα ...προσπαθω να ''μαντεψω'' παντα την επομενη κινηση απο ολα τα πιονια τις σκακιερας ... ξερω οτι ακουγετε καπως αλλα με βοηθα στο να επιβιωσω .... τι να τιν κανω την αποζημίωση με ενα σπασμενο ποδι?

σωστός !!! ακριβώς ετσι ειναι , πάντα ειμείς φταίμε γιατί δεν εχουμε προβλέψει την επόμενη κίνηση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

30% δεν έφταιξαν σε καμία περίπτωση (εδώ ίσως να πρόκειται για κάποιους με ένα και μοναδικό περιστατικό στο ιστορικό τους, οπότε είναι λογικό..

και

30% έφταιγαν όλες τις φορές!!! (και εδώ όμως μπορεί να ισχύει το ίδιο με παραπάνω!)

(βασικά έγραψα για να επαναφέρω το θέμα μιας και μπορούν να ψηφίσουν και άλλα μέλη και να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα! αλλού φτάσαμε τις 77 ψήφους!)

Τροποποιήθηκε από τον cbk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρε ZZRα πατρινε αφου ζεις μετα απο ολες αυτες τις πτωσεις και ξεκρανωτος, γιατι το XR μονο για να φυλαει τον αγκωνα το εχεις, τα παμε την παρασκευη αυτα, μαλλον καποιος-κατι σε φυλαει! παλι καλα να λες!

Μακαρι να εχεις σοβαρευτει οπως λες, αν και τους ενδιασμους μου ακομα τους εχω... :P

PS: Στις τουμπες που εχω φαει με το ποδηλατο δεν θα αναφερθω γιατι θα με κοροιδευει ο jimmis... :(

Τροποποιήθηκε από τον MantisZZN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
PS: Στις τουμπες που εχω φαει με το ποδηλατο δεν θα αναφερθω γιατι θα με κοροιδευει ο jimmis... :(

:rolleyes::rolleyes: :lol: Δεν κοροιδευω ποτε εγω αλλα ρε συ με το ποδηλατο και τρως τουμπες???Θα σου βαλω βοηθητικες :whistling:

Οσο για το θεμα που περισοτερο αναφερεται σε κρανος σημερα το πρωι στην πανεπιστημιο ενας Τζιπακιας βγηκε τυφλα στο δρομο ενα παπι ερχοταν ξεκρανωτο

Δεν προλαβε να σταματησει επεσε και ανοιξε το κεφαλι του :what::vava: και μαλλον δεν ειναι ενα απλο καρουμπαλο

:kaaaala: ο οδηγος αλλα :kaaaala: και ο παπακιας προσοχη παιδες :uglystupid2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πτώσεις?????

Λοιπόν 2 με το FZ6, τη μια σταματημένος και τη δεύτερη ενώ προσπερνούσα μια γιαγιά 70 χρονών αυτή αποφάσισε να στρείψει αριστερά.....μετά μου ζήταγε κ τα ρέστα....

Άλλες 3 με το GSXR, την πρώτη δυο οδηγοί που έχουν σταματήσει πίσω από λεωφορείο αποφασίζουν να αλλάξουν λωρίδα ασφαλώς χωρίς να κοιτάξουν....προσπαθώντας να αποφύγω τον δεύτερο μου γλυστρισε το μπροστινό και άφησα τη μοτο μου να πέσει. Τη δεύτερη σε πολυσύχναστο δρόμο του Χαλανδρίου όπου γίνονται έργα για το φυσικό αέριο χρειάστηκε να φρενάρω με λίγα πάνω σε οδόστρωμα με χώμα .... και πάλι έχασα το μπροστινό.

Την τρίτη στη Λ. Πεντέλης σταματημένος σε φανάρι, είμαι πρώτοσ στη σειρά και με άλλο αθτοκίνητο δίπλα μου.....ξαφνικά ο παππούς που στρίβει από δεξιά για να μπεί στην κάθοδο της Λεωφόρου.......έρχεται καταπάνω μου. Αν δε πλάγιαζα τη μηχανή από μόνος μου και να την ρίξω από μόνος μου στο οδόστρωμα θα με είχε τσακίσει. Ο τύπος ήταν 65αρης και αποδείχτηκε οτι δεν έβλεπε τίποτα.

Θεωρώ οτι σε όλες μου τις πτώσεις ευθύνομαι εγώ. Εγλω γιατί δε πρόσεξα το πεζοδρόμιο και έπεσα σταματημένος, εγώ για τη γιαγιά και τον παππού που με τσάκισαν και ασφάλως εγώ που έχασα το μπροστινό μου 2 φορές.

Έχω ασφαλώς γίνει πολύ πιο προσεκτικός, μετά δε το τελευταίο με τον παππού εχω αρχίσει και να φοβάμαι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια εγω εχω πεσει 3-4 φορες συνολικα. Οι 3 ηταν απο δικια μου βλακεια , με 2 χιλιομετρα επεσα και η μια ηταν εξετιας ενως μαλακα μεθυσμενου που πηγε να πεσει πανω μου!Το θυμαμαι σαν να ηταν χθες! Αλλα γενικα ακομα και αυτο μου εμαθε να υπολογιζω καλυτερα της καταστασης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Βρε ZZRα πατρινε αφου ζεις μετα απο ολες αυτες τις πτωσεις και ξεκρανωτος, γιατι το XR μονο για να φυλαει τον αγκωνα το εχεις, τα παμε την παρασκευη αυτα, μαλλον καποιος-κατι σε φυλαει! παλι καλα να λες!

Μακαρι να εχεις σοβαρευτει οπως λες, αν και τους ενδιασμους μου ακομα τους εχω... :P

Τώρα το είδα το ποστ σου, και υποθέτω λες για μένα; επειδή λες ZZRα, και κράνος XR, εκτός και αν ξέρεις κάποιον άλλον με ZZRα και XR από την Πάτρα.

Καταρχήν δεν είμαι ούτε μένω στην Πάτρα, αν και έχω συγγενική σχέση προς τα εκεί.

Δεύτερον δεν είπα ποτέ ότι κυκλοφορώ ξεκράνωτος! τουλάχιστον εδώ και 15 χρόνια, και ιδικά με το shoei που λες.

Και τρίτον, πότε τά 'παμε, ποια Παρασκευή; εκτός και αν ήμουνα τόσο "χάλια" και δεν θυμάμαι, περιέργα πράγματα μαθαίνει κανείς από το νετ!

Για πες μου να μου φύγει η περιέργεια, γιατί μάλλον σε άλλον θα αναφέρεσαι! :wacko:

Τροποποιήθηκε από τον ZZR1400

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφήνοντας απ'έξω μια δυο χαζές τουμπίτσες με disc-locks και γλιστρήματα ποδιού σταματημένος κλπ, έχω πέσει 2 φορές , τη μία με πεζό πιτσιρικά που πετάχτηκε από πίσω από ένα θάμνο και πέρασε την Βασιλίσσης Σοφίας με κόκκινο ( σα κότα πήγαινα , αλλά αν δεν κινούμουν ανάμεσα από τα αυτοκίνητα θα είχα χώρο να τον αποφύγω χωρίς να βρω πεζοδρόμιο, οπότε θεωρώ οτι φταίω.) και την άλλη με χτύπησε ηλίθιος οδηγός αυτοκινήτου, ανίκανος να οδηγεί ( της κατηγορίας 'σόρυ φιλαράκι δεν σε είδα', και εκεί δεν φταίω. Φταίει ο μαιευτήρας που δεν τον στραγγάλισε με τον ομφάλιο λώρο του όταν γεννήθηκε. ).

Οπότε 50%.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

100% δικο μου φταιξιμο. Δεν εχει τυχει ακομα να με καρφωσει κανενας απο το πουθενα οποτε σε ολες τις περιπτωσεις που εχω πεσει (που δεν ειναι και πολλες) εφταιγα εγω ειτε γιατι πηγαινα πιο γρηγορα ειτε γιατι δεν περιμενα αυτο που εγινε, οσο 'κουλο' και αν ηταν αυτο οπως πχ να πεταχτει πρεζακιας στη μεση της πατησιων.

Τις προαλλες εριξα τη μηχανη γιατι ξεχασα να βγαλω τη κλειδαργια απ το δισκοφρενο.

Η ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΦΤΑΙΕΙ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τις προαλλες εριξα τη μηχανη γιατι ξεχασα να βγαλω τη κλειδαργια απ το δισκοφρενο.

Η ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΦΤΑΙΕΙ!

:lol: :lol: :lol: Αυτή η ρημάδα η κλειδιαριά !!! Με έχει ρίξει 3 φορές κάτω την μία μάλιστα έφαγα τούμπα μπροστά σε ένα κάρο κοσμο. :lol: :lol: :lol:

Εμ φταίει δεν φταίει ??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστός!!!

Και μακάρι ποτέ να μη χρειαστεί!

Πόσα χρόνια (ή χιλιόμετρα) οδηγείς;

Γυρω στα 3χρόνια και κυρίως πόλη!!!! Ντιλίβερι τα βράδια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γυρω στα 3χρόνια και κυρίως πόλη!!!! Ντιλίβερι τα βράδια!

A!, δεν έχεις ανάγκη τότε!

Οι deliverάδες είστε γάτοι!!!

(όμως έχε και το νού σου, γιατί οι στατιστικές είναι αμείλικτες...

ειδικά όταν δεν έχει πουρμπουάρ στη βροχή...:D :D )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω πέσει άπειρες φορές, ούτε και εγώ δεν θυμάμαι πόσες, και μάθαινα κάτι με κάθε πτώση μου.

Χαρακτηριστικά θυμάμαι όταν είχα το cbr 125,

απο το εργοστάσιο είχε λάστιχα νάιλον, οπώτε στις αρχές όταν το είχα πρωτοπάρει, κατεβαίνοντας μια κατηφόρα με νερά (δέν έβρεχε, δεν ξέρω απο πού ήταν τα νερά), ίσα ίσα τσίμπησα το πίσω φρένο, κοκκάλωσε ο τροχός και κατέβαινα με πλαγιολίσθηση την κατηφόρα ανεβάζοντας ταχύτητα αντί να κόβει!

Το είχα, αλλα είχε κόκκινο φανάρι μπροστά και σταματημένα αμάξια, οπώτε για να κόψω ίσα ίσα τσίμπησα λίγο το μπροστά και ώ! τι χαρά! highside!

Έσκασα στον ώμο μου και δέν έπαθα τίποτα (μπουφάν με ενισχύσεις).

Απο εκεί έμαθα οτι όταν βρέχει με τα μαμά λάστιχα πρέπει να είμαι σούπερ προσεχτικός.

Έρχεται η ώρα να ξαναεφαρμόσω τις γνώσεις μου :smoke:

Κατηφόρα ξανά με τίγκα γυαλί άσφαλτο και ψιλοβρόχι.

Εδώ είμαστε λέω, θα την κάνω αλανιάρικα την κίνηση για να μην την πατήσω (ξανά).

Οπώτε αντί να πατήσω πίσω φρένω για να κόψω, κάνω κατέβασμα σε πρώτη (είμαι γαμώ το ξέρω, ατςςςς)

Έλα όμως που η πρώτη ήταν πολύ κοντή και πάλι έχασα το πίσω, πιο ελενχόμενα αυτή την φορά καθώς γύρναγε σε αργό ρυθμό ενώ γλυστρούσε!

Έχωντας καλύτερο έλενχο αυτή την φορά και πιο πολύ χώρο μπροστά μου για να σταματίσω, το πήγα με μπάντες το μηχανάκι μέχρι ένα σημείο που σχεδόν σταματημένο, απο εκεί που κατέβαινε με την μούρη εθεία κ τον κώλο τέρμα αριστερά, ξαφνικά πάει με την όπισθεν! δλδ το πίσω μέρος της μηχανής κοίταγε προς τα κάτω την κατηφόρα, έ εκει έπεσα με σχεδόν τίποτα απο χλμ.

Έτσι έμαθα κάτι άλλο για την μηχανή, οτί άν βρέχει και γλυστράει, θέλει στο κατέβασμα να αφήσεις απαλά τον συμπλέκτη έτσι ώστε να έχεις τον έλενχο και να μήν σου φύγει, πράγμα το οποίο εφάρμοσα μια άλλη φορά και πάλι καλά δούλεψε μιά χαρά, αφήνοντας με να φρενάρω με πλήρη έλενχο στο βρεγμένο και ας ήταν τα λάστιχα μου "σαπούνια".

Ε ΜΕΤΑ ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΣΤΙΧΑ :ranting:

Αλλα γενικός μου έχουν τύχει πολλά, έχω μάθει και πράγματα χωρίς να πέσω (πάλι καλά), πχ όταν ξεκινάω στο φανάρι να ρίχνω μια ματιά για το άν υπάρχει κανείς που δεν έχει δεί καν οτι υπάρχει φανάρι , και να περνάει αμέριμνος μιλώντας στο κινητό του (εκεί κόρναρα και έσωσα το αμάξι στα δεξιά μου καθώς είχε τοίχο και μόλις έβγαινε θα τον μάζευε).

Ή τις άλλες ήμουν στον περιφεριακό καρέα και πήγαινα με ένα εκκατομύριο (βλ. cbr125) μετά είχε φανάρι, σταματάω, όλα ωραία και καλά, ξαφνικά ακούω απο πίσω μου δυνατό φρενάρισμα, το για πότε έβαλα πρώτη και έφυγα απο την μέση δέν λέγεται! Με πέρασε ένα άλφα ρομέο γλυστρώντας (είχε κ χώμα κάτω ο δρόμος) και κατάφερε να σταματίσει λίγο μετά το μέσο της διασταύρωσης.

Απο τότε ποτέ δεν σταματάω σε οποιαδήποτε λωρίδα (αν δεν έχω τουλάχιστον 2 αμάξια πίσω μου), αλλιώς όσο πιο άκρη γίνεται.

Απο άποψη πόνου πάντως το τελευταίο highside με ξέσκισε, φόραγα ολώσωμη και κράνος μπότες γάντια, παγκόσμιος λέμε. Ε ξεκινόντας απο ένα φανάρι με ψιλοβρόχι με το RR μου φεύγει απο 4000 στροφές στις 10000, και το πίσω χορεύει, το κράτησα όσο μπορούσα αλλα σε ανύποπτο χρόνο (μάλλον άφησα το γκάζι) ξαφνικά απο εκεί που έβλεπα μπροστά μου τα όργανα και το τιμόνι, με βλέπω να απογειώνομαι απο πάνω λές και πάτησα το eject.

Μου έσπασε ο το χέρι στον καρπό απο την όχι και τόσο καλή προσγείωση, όλα τα υπόλοιπα μέρη του σώματος μου ήταν οκ.

Το γαμώτο ήταν οτι γενικός στις ολόσωμες ένα σημείο είναι ακάλυπτο, και αυτό βρήκα να ρημάξω <_<

Και απο αυτή την πτώση έμαθα 2 πράγματα. 1ο άν δεις οτι φεύγει το μηχανάκι και δέν το έχεις καθόλου άφησε το να πέσει με lowside (highside = ΠΟΝΟΣ)

και 2ο οτι όσο καλά και να είσαι ντυμένος, πάντα υπάρχει περίπτωση να χτυπήσεις, οπώτε δυστυχώς ακόμα και με φούλ εξοπλισμό δεν μπορείς να πετάξεις. :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
δυστυχώς ακόμα και με φούλ εξοπλισμό δεν μπορείς να πετάξεις. :lol:

Είσαι πολύ ωραίος!!!

:respekt:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το ξαναφέρνω στην επικαιρότητα εν όψει θέρους...

για να θυμόμαστε πως μπορεί και να πέσουμε/τρακάρουμε...

και για να γράψουν και οι νεώτεροι!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα