Jump to content
Sign in to follow this  
black_hawk

Θέλετε μια καινούργια μοτοσυκλέτα 100 ετών??

Recommended Posts

"...Σημερα,όποιος διαθέτει λίγα περισσότερα από 10.000 δολάρια, να αγοράσει μια μοτοσυκλέτα φτιαγμένη σήμερα, ακριβώς όπως και τότε, μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Μαντέμι, χαλκός, μπρούντζος, νίκελ, δέρμα, τα υλικά του τότε...

κι όπως τονίζει ο κατασκευαστής τους, Mike Hanlon, δεν έχει κάνει βελτιώσεις σε κανένα υποσύστημα (όπως θα μπορούσε, στην ανάφλεξη, για παράδειγμα, ή στην τροφοδοσία), για να διατηρήσει στο ακέραιο την αυθεντική αίσθηση του 1910.

Η ιδέα του δόθηκε όταν κατασκεύαζε ανταλλακτικά για μοτοσυκλέτες εκείνης της εποχής, κι ως κορυφαίος μηχανουργός με "πετριά" για τα παλιά, σκέφτηκε "γιατί να μην φτιάξω όλα τα ανταλλακτικά;" Αυτό που τελικά προέκυψε είναι ένα αντίγραφο της μονοκύλινδρης Harley Davidson του 1910, που έχει μείνει στην ιστορία ως Silent Grey Fellow, με πεντακόσια κυβικά όπως και τότε, που απέδιδαν 4,34 ίππους, αρκετούς για μια ταχύτητα 45 μιλίων.

Η μεγάλη ράβδος στα αριστερά του ρεζερβουάρ - δοχείου λαδιού είναι ο συμπλέκτης, που απλά χαλαρώνει ή τεντώνει τον δερμάτινο ιμάντα κίνησης, μήκους 99 ιντσών. Υπήρχαν αλυσίδες τότε, αλλά η αλυσίδα δεν μπορεί να ολισθήσει στα γρανάζια της, οπότε προτιμούσαν τη λύση του ιμάντα. Η αντλία λαδιού είναι χειροκίνητη, η βαλβίδα εισαγωγής ανοίγει... μόνη της με την υποπίεση που δημιουργείται με την κάθοδο του πιστονιού, ενώ η εξαγωγής κινείται μέσω εκκέντρου και ωστηρίου.

Η πιστότητα του αντιγράφου περιλαμβάνει και κλαπέτο στην εξάτμιση, που ο αναβάτης μπορεί να ανοίξει όσο κινείται στην εξοχή, ή να κλείσει για να μην τρομάξει τα... άλογα, που κυριαρχούσαν στους δρόμους του 1910. Προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, μια "δρόμου" και μια ελαφρωμένη "αγωνιστική", σε γκρι (το μοναδικό χρώμα των Harley ως το 1915) ή μαύρο."

(Απο εδω)

d3ucm7cpd81u5kq2x5ia.jpg

juxt0it0qmhy9pn19i0i.jpg

..Και η "αγωνιστικη"! :D

gwcvmu73amdvcrp1s0up.jpg

Εδω, ενα βιντεακι, απο τη "γραμμη παραγωγης"

...Και τελος, το πολυ ενδιαφερον! Site, της εταιρειας! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

λες να ειναι πιο γΛηγορη απο το τραβελι μου;;;

χαχαχα γαματη φαση αλλα πολλα τα φραγκα Αρη!

λες να ειναι πιο γΛηγορη απο το τραβελι μου;;;

χαχαχα γαματη φαση αλλα πολλα τα φραγκα Αρη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, μια "δρόμου" και μια ελαφρωμένη "αγωνιστική",

εγω θελω την racing :P

Παντως εχεις και εναλακτηκη σε περιπτωση που σε αφηση. ΠΕΤΑΛΙ !!!

θυμηθηκα το piaggio (vespa?) (ciao τα φοναζαμε) που ειχαμε με το πεταλι, τι κορυφαια πραγματα ρε γαμωτο. αθανατο ηταν το ατιμο

Όχι ευχαριστώ, δεν θα πάρω...

ρε παρε το street εσυ, μην εισαι κοροιδο ! :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Eγω παντως, αν μου περισσευαν ΠΟΛΛΑ! δεν θα ελεγα οχι... :rolleyes:

Κλασσική περίπτωση υλιστή!!! :P :P :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδώ λέμε να πάρουμε κάνα μοτόρι της προκοπής και θα δώσω 10 χιλιάρικα για το χρέπι;;; :P :P :P

Καλή προσπάθεια πάντως να ξαναφτιάξει ο τύπος παλιές μηχανές

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...Απο αμερικανους για αμερικανους...ισως και καποιους συλλεκτες...αντε και κανενα βλημα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:_thumbsup: ....πολυ καλη ιδεα του!

...αλλα οχι να τον κανεις και τοσο μάγκα !...να την ειχε κανα 2 χιλιαρικα να την επαιρνα αντι για παπακι !...αλλα 10.000 χιλιαρικα ...μαλλον θελει να δωσει λιγο ακομα χρωμα στη βαρετη ζωη των πλουσιων!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λύστε μου μια απορια παρακαλώ... πως ακριβως σταματάει αυτό; γιατί δεν είδα πουθενά κάτι που να μοιάζει με φρενο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
λύστε μου μια απορια παρακαλώ... πως ακριβως σταματάει αυτό; γιατί δεν είδα πουθενά κάτι που να μοιάζει με φρενο...

...χαχα!...μαλλον θα ειχει κοντρα !....σαν τα ποδηλατα!.....crazy.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...χαχα!...μαλλον θα ειχει κοντρα !....σαν τα ποδηλατα!.....crazy.gif

καλα αυτη η κοντρα... ειχα στο χωριο ενα ποδηλατο του θειου ( 80ς φαση) , αυτη η κοντρα... φουλ φρενο , ενδιαμεση λυση δεν υπαρχει χεχε. εκανα κατι 'κολιεδες' χεχε :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

..Απο αμερικανους για αμερικανους...ισως και καποιους συλλεκτες...αντε και κανενα βλημα

σιμφονω και επαφξανω+1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ δεν κατάλαβα πως σταματάει!

Τρομερή εξέλιξη πάντως σε 100 χρόνια!

Οπως το βλέπω φοβάμε οτι θα σπάσει !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα