Jump to content
Smias

Drz400 tips & tricks

Recommended Posts

Χεχε, ας ερ8ουν μια αυτα και βλεπουμε.

Μια βδομαδα το εχω και πραγματικα με φτιαχνει :D

Παρακαλαω να σταματησει να βρεχει για να κανω καμια καλη διαδρομη και να το στριψω κι αλλο.

Πιο παλια ειχα ενα XR 600. Δυνατο, δε λεω, αλλα δε μπορω να το συγκρινω σε αισθηση. Καμια σχεση.

Νομιζω πως με δικαιωσε η επιλογη μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Με ενα Fcr να δεις πως γινεται , αλλη αισθηση στο αρπαγμα!

ΕΔΩ βρηκα ενα φαναρι απο Αγγλια , ειναι το universal και ειναι το edge 2 .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολυ ομορφα και αυτα.

Θα κοιταξω να πω σε κανα γνωστο μου να μου το παραγγειλει, αν μπορεσω και προλαβω θα ψαξω και εδω μπας και βρω κατι στα γουστα μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να τα δεις απο κοντα πηγαινε στον Τζωρτζοπουλο(edge) και στον Καρρερ(ufo) , απλα μη παρεις καποιο "πολυ μικρο και ομορφο" γιατι τα πιο πολλα δε φωτιζουν επαρκος...

Το edge βγαζει ενα καλο φως , το ufo βγαζει σε αποδοση το ιδιο με το μαμα και εχει και εγκριση Ε.Ε .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με ενδιαφερει να εχει βαση πινακιδας βασικα...

Λυπαμαι να το τρυπισω για να την βαλω στο θολο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με ενδιαφερει να εχει βαση πινακιδας βασικα...

Λυπαμαι να το τρυπισω για να την βαλω στο θολο...

Και τα δυο εχουν :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βαλβιδες .

Οι βαλβιδες των DRZ400 εχουν ενα κακο , ειναι φτιαγμενες απο δυο κοματια συγκολημενα μεταξυ τους , καλο θα ηταν αν γινει καποια μοντα τυπου υπερκυβισμου 'η απλα για να 'χεις το κεφαλι σου ησυχο σιγουρα να αλλαχτουν με καποιες ενιαιες .

Επισης οι βαλβιδες του ΔΕΝ περνουν τριψιμο . Εχουν μια επιστρωση (οι εισαγωγης) και με το τριψιμο φευγει αρα μειωνετε ο χρονος ζωης τους .

Αν ερθει η ωρα για νεες βαλβιδες οι επιλογες θα πρεπει να ειναι καποιες οι οποιες να εχουν καποια αντιστοιχη επιστρωση , π.χ RHC , wiseco . Οι rhc ειναι στην ουσια απο την ferrea αλλα η rhc απλα κανει την επικαλυψη στις βαλβιδες εισαγωγης , αρα ενας καλος συνδιασμος θα ηταν 2 rhc εισαγωγης + ferrea εξαγωγης . Κατα καιρους παιζουν στο eBay αρκετες ferrea σε πολυ καλες τιμες αλλα μονο οι εξαγωγης ειναι οκ . Παιζουν και +1mm αλλα εκει πρεπει να γινει και δουλεια στη κεφαλη για να εχει αποτελεσμα .

Οι wiseco βρισκονται κι αυτες απο eBay σε παρα πολυ καλες τιμες!

Καλο ειναι να αλλαχτουν και τα ελατηρια , βγαζει η rhc που θεωρουνται παρα πολυ καλα απο πολυ κοσμο αλλα εχουν $300...

Η πιο φτηνη και καλη λυση ειναι καποιες αφτερ μαρκετ βαλβιδες + μαμα ελατηρια κτλ .

Βγαζει και η kibellwhite πραγματα αλλα αρκετοι εχουν πει οχι και πολυ καλα λογια για τα προιοντα τους .

Ολα τα DRZ400 ('E/'S'/'SM ) εχουν τις ιδιες βαλβιδες , επισης τα atv ltz400-kfx400-dvx400 εχουν τα ιδια πραγματα απο τα καρτερ+πανω ( κυλινδρο-πιστονια-κεφαλη-στροφαλομπιελα )με τα drz400 !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γρηγορη Ερωτηση: Μπορω να ψηλωσω κ αλλο το DRZ ???

Οχι πωσ δεν ειναι ψηλο, αλλα το θεμα ειναι οτι ειμαι και γω 1,90.

(MODS: τιμονακι Renthal fatbar τοποθετηθηκε οπωσ επισης και το φαναρακι LED πισω. Φωτος αυριο)

:serenade: :serenade: :serenade: :serenade: :serenade: :serenade: :serenade: :serenade:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σφιξε τη προφορτιση πισω ή βαλε υλικο στη σελα .

Βάλε εντουροζαντολάστιχα και έφτασες Θεό. 1,80 και πάταγα τσίμα τσίμα με τις μύτες κάτω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολα τα αφτερμαρκετ πλαστικα απο Ufo+Acerbis μπαινουν κανονικα σε ολα τα DRZ400 'Ε/'S/'SM εκτως απο το πισω φτερο το οποιο μπαινει κανονικα μονο στα 'Ε αφου γι'αυτο εχει σχεδιαστει . Το 'Ε εχει διαφορετικο υποπλαισιο απο τ'αλλα δυο ( πιο μικρο σε μηκος ) γι'αυτο και εχει διαφορετικα στηριγματα για το πισω φτερο .

Σ'αυτο εδω το λινκ δειχνει πως μπαινει ενα πισω φτερο 'Ε-αφτερμαρκετ στα 'S/'SM με πολλες κατατοπιστηκες φωτογραφιες !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η προφορτιση σφιγκει φανταζομαι προς τα δεξια, ε?

ποσα κλικ να θελει αριστερα αφου την σφιξω τερμα δεξια? 1? 2?

4240773109_b32292a4c7.jpg

(και μια φωτο οπως ειχα υποσχεθει. )

Τροποποιήθηκε από τον KeikenHate

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο που λες ειναι η συμπιεση , εχει δυο ρυθμισεις , η μεγαλη βιδα ειναι για τα γρηγορα και η μικρη μεσα της με την ανοδοιωση ειναι για τις αργες ταχυτητες .

Η προφορτηση ρυθμιζεται στο ελατηριο

dr-z400sm_shock_300p.jpg

βγαζεις το δεξι πισω καπακι , περνεις ενα σφυρι και ενα ισιο χοντρο κατσαβιδι , βαζεις το κατσαβιδι στη πανω ροδελα και τη χτυπας σα να ξεβιωνει , οταν λασκαρει τοτε βαζεις το κατσαβιδι στην κατω και την βιδωνεις , να παει προς τα κατω δηλαδη . Μην τη πας τερμα-τερμα κατω... ασε μερικες σπειρες . Μετα κατεβαζεις τη πανω ροδελα με το χερι και τη σφιγγεις (φαση κοντρα παξιμαδι) και το κατσαβιδι και το σφυρι .

Θα σκληρηνει και θα καθεται πιο λιγο , εγω το ειχα ετσι για κανα χρονο , για δικαβαλα ηταν τελειο αλλα μονο μου δε με πολυβολευαι και το εκανα σχεδον οπως ηταν μαμα , ενα "κλικ" μονο πιο σκληρο .

Στις αλλες ρυθμισεις ( συμπιεσεις και επαναφορα ) αν βαλεις χερι να κανεις ενα κλικ τη φορα για να εχεις ενα σημειο αναφορας . Η ρυθμιση της γρηγορης συμπιεσης πανω ( η εξωτερικη βιδα που θελει 13αρι) δεν εχει κλικ , παει σα βιδα οπωτε ζγα-ζγα κι εκει !

Η ρυθμιση για την επαναφορα βρισκεται κατω δεξια εκει που πιανει το αμορτισερ στο μοχλικο , ενα ισιο μικρο κατσιδαβακι θελει .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τωρα μπορω να πω πωσ μπερδευτηκα πληρως..

Δεν ειμαι και κανενας που εχει μεγαλη γνωση, και να σου πω την αληθεια φοβαμαι να τα κανω ολα αυτα....

:/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχε τοτε το νου σου και στην επομενη συνατηση Mybike ή DRZόσυναντηση ελα να τα πουμε απο κοντα :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ που θα έρθω με την πάπια με θέλετε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΤΑΡΑΜ ΤΑΡΑΜ!!!!!!!

:serenade: :serenade: :serenade:

Μπηκε μολις πριν κανα 2ωρο η ολοσωμη Yoshi RS2.

Νταξ. :shoot: :shoot:

Τωρα μπορω να πω πως αυτο ειναι ηχος. Μελωδια.

Απο αποδοση, ναι, μου φανηκε πιο δυνατο ( ναι, διαβαζα την πρωτη απαντηση , και οντως αυτο μου φανηκε. )

Απ οτι ειδα στο manual της Yoshi προτεινει το 3χ3 mod, το οποιο δε το κανα ακομα, διοτι λειπει η γνωση.

Αγαλη αγαλη γινετε η αγουριδα μελι , αλλα εμενα μου φαινεται ηδη μελι! Θα γινει δηλαδη βασιλικος πολτος στη συνεχεια?????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΤΑΡΑΜ ΤΑΡΑΜ!!!!!!!

:serenade: :serenade: :serenade:

Μπηκε μολις πριν κανα 2ωρο η ολοσωμη Yoshi RS2.

Νταξ. :shoot: :shoot:

Τωρα μπορω να πω πως αυτο ειναι ηχος. Μελωδια.

Απο αποδοση, ναι, μου φανηκε πιο δυνατο ( ναι, διαβαζα την πρωτη απαντηση , και οντως αυτο μου φανηκε. )

Απ οτι ειδα στο manual της Yoshi προτεινει το 3χ3 mod, το οποιο δε το κανα ακομα, διοτι λειπει η γνωση.

Αγαλη αγαλη γινετε η αγουριδα μελι , αλλα εμενα μου φαινεται ηδη μελι! Θα γινει δηλαδη βασιλικος πολτος στη συνεχεια?????

Το 3Χ3 το κανεις ΜΟΝΟ αν κανεις και ζιγκλερομα/re jet στο καρμπ. , διαφορετικα θα τραβαει πολυ αερα και ελαχιστη βενζινη οπωτε και χαλια θα πηγαινει και θα κανεις και κακο στον κινητηρα .

Αν την εχεις με ταπα εισαι οκ αλλα αν την εχεις χωρις τοτε καλο θα ηταν να γινει επεμβαση στο καρμπ. γιατι το μιγμα θα ειναι φτωχο χωρις την ταπα .

Το pair valve το αποσυνδεσατε φανταζομαι ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χμ.... δε καταλαβα πιο ειναι το pair valve...

Παντως ναι, με τον σιγαστηρα την εχο, και δε νομιζω πως θα τον βγαλω. Κανει πολυ ωραιο ηχο και μου φαινεται υπερβολη να τον βγαλω.

Για πες μου μια, τι ειναι και που ειναι το pair valve? Να δω αν μπορω να σου απαντησω στο αν εχει βγει η οχι. :_boredom:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ΕΔΩ εχει το πως βγαινει αυτο το αχρηστο πραγμα , στη πρωτη σελιδα δειχνει και τις μοντες που θελει και το καρμπ. οταν αφαιρεθει το pair valve . Αν ειναι ακομα πανω λογικα θα ακους πιο πολλα σκασιματα στο κλεισιμο του γκαζιου . Τροποποιήθηκε από τον Smias

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το link πρεπει να εχει φαει σκαλωμα :P

Προτεινω συναντηση DRZαδων, πρεπει να κρατησω σημειωσεις ..... :lac:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα μ'ανοιγει κανονικα...

Ποτε κανονιζουμε DRZόμαζωξη ? Ανοιξτε θεμα να μη το σπαμαρουμε εδω , αυτο το ΣΚ ειμαι free παντως !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

www.thumpertalk.com/forum/showthread.php?t=601726&page=13

έχεις βάλει παραπάνω Http:// στο link σου πάνω όντως δεν ανοίγει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα