leandros 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2008 Ξεκινάμε λοιπόν ως νέος κάτοχος έχω τα εξής: 1) Την ώρα που τρέχει ο διαγνωστικός έλεγχος πριν πατήσω την ανάφλεξη, μου εμφανίζει το DWA με το σχήμα μιας μπαταρίας στο μισό. Απ ότι διάβασα σε φόρουμ, αυτό σημαίνει ότι οι μπαταρίες του συναγερμού τελειώνουν. Συμφωνείτε? 2) Είναι εύκολο να αλλάξω μόνος μου αυτές τις μπαταρίες? Αν ναι, θέλω οδηγίες. Επίσης, θα πρέπει να ξαναπρογραμματίσω τον συναγερμό? 3) Όταν τελειώσει το διαγνωστικό, απομένει για 2-3 δευτερόλεπτα το εικονίδιο της μπαταρίας, αλλά μόλις βάλω μπρος σβήνει. Έτσι είναι γενικά το σωστό ή να ελέγξω τη μπαταρία? 4) Γενικά ο διαγνωστικός έλεγχος πότε σε προειδοποιεί για πιθανή βλάβη? όταν παραμένει κάποιο εικονίδιο ανοιχτό και μετά την έναρξη του κινητήρα? ευχαριστώ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2008 Επ ευκαιρις ηλεκτρικων να ρωτησω κι εγω...Αυτο το canbas πώς ξερουμε τι διαγνωσεις κανει και ποιοι οι κωδικοι σφαλματων που βγαζουν και σε τι αντιστοιχουν;... Ασφαλειοθηκη με ασφαλειες ΔΕΝ εχει το R1200GS; Για παμεεε :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2008 Εδώ τα πράγματα μπερδεύονται με τα καινούρια συστήματα ηλεκτρικών. Για να αρχίσεις να βάζεις χέρι πρέπει να ξέρεις πολύ καλά τι κάνεις και μάλιστα να ξέρεις πως λειτουργεί το canbas. Mπορεί λόγω άγνοιας να κάνεις σοβαρή λαμακία! Γι' αυτό μάθετε πριν πειράξετε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2008 Γι' αυτό μάθετε πριν πειράξετε! Αυτο ΡΩΤΑΜΕ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BILL VUZAS 38 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2008 Αυτο ΡΩΤΑΜΕ... Εχω την εντυπωση οτι το βιβλιαρακη που συνοδευει την μοτο εχει εξηγησεις για τα "κινεζικα" Δεν το ειχα ουτε και εγω. Φιλος παιρνει σε 3 μερες το adv καινουργιο,αν ταιριαζει να το φωτοτυπησω και να στο στειλω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2008 Ξεκινάμε λοιπόν ως νέος κάτοχος έχω τα εξής: 1) Την ώρα που τρέχει ο διαγνωστικός έλεγχος πριν πατήσω την ανάφλεξη, μου εμφανίζει το DWA με το σχήμα μιας μπαταρίας στο μισό. Απ ότι διάβασα σε φόρουμ, αυτό σημαίνει ότι οι μπαταρίες του συναγερμού τελειώνουν. Συμφωνείτε? ..ναι φιλε !...θελουν αλλαγη οι 2 μικρες εσωτερικες μπαταριες του συνεγερμου!!! 2) Είναι εύκολο να αλλάξω μόνος μου αυτές τις μπαταρίες? Αν ναι, θέλω οδηγίες. Επίσης, θα πρέπει να ξαναπρογραμματίσω τον συναγερμό? ...το σχετικα ευκολο ειναι να αλλαξεις τις μπαταριες !.... αλλα ...το σχετικα δυσκολο ειναι να τον παρεις στο χερι σου γιατι ειναι καλα κρυμμένος κατω απ τον χωρο της σελας!...ξεκουμπωνεις τις 2 σελες .....βγαζεις ολοκληρη τη βαση της βαλιτσας μαζι με την βαση με τις χειρολαβες του συνοδηγού ...ξεβιδώνεις και τις 8 τορξ που κρατανε το πρωτο καπακι/στρωμα κατω απ τις σελες ...μετα το δευτερο ...... και βρισκεσαι μπροστα στη μπριζα που συνδέεται ο μαμισιος συνεγερμος! ... οταν φτασεις μεχρι εκει!...στειλε μου PM για να σου γραψω και με πια σειρα βγαζεις κανα 2 καλωδια για να μπορεσεις να κανεις την αλλαγη χωρις να τον χαλασεις! 3) Όταν τελειώσει το διαγνωστικό, απομένει για 2-3 δευτερόλεπτα το εικονίδιο της μπαταρίας, αλλά μόλις βάλω μπρος σβήνει. Έτσι είναι γενικά το σωστό ή να ελέγξω τη μπαταρία? ....οταν κανει το τσεκ φιλε μου στην αρχη .... δειχνει στιγμιαία και το σηματακι της μπαταριας αλλα μονο για κανα 2 δεύτερα μετα σβήνει....αν δεν το βαλεις μπρος και αυτο συνεχίζει να αναβει τοτε ειναι κακα μαντάτα για την μπαταρια !...εννοειτε οτι οταν την βαλεις μπρος και δουλεψετ ο δυναμό σβήνει το λαμπακι με την ένδειξη! 4) Γενικά ο διαγνωστικός έλεγχος πότε σε προειδοποιεί για πιθανή βλάβη? όταν παραμένει κάποιο εικονίδιο ανοιχτό και μετά την έναρξη του κινητήρα? ....έτσι!..... οταν συνεχίσει να ανάβει κατι ή να αναβοσβήνει τοτε κατι δεν παει καλα!...μην μπερδευτείς με το φωτακι του ABS ...αυτο συνεχιζει να αναβοσβήνει και οταν ξεκινάς να προχωράς ...τοτε σβήνει! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2008 Εχω την εντυπωση οτι το βιβλιαρακη που συνοδευει την μοτο εχει εξηγησεις για τα "κινεζικα" Δεν το ειχα ουτε και εγω. Φιλος παιρνει σε 3 μερες το adv καινουργιο,αν ταιριαζει να το φωτοτυπησω και να στο στειλω. Αν δεν κανει κοπο Βασιλη εννοειται το περιμενω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
leandros 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2008 Παναγιωτίδη σε ευχαριστώ ρε σύντεκνε, πολύ. Εν ολίγοις θα πεταχτώ στο Ηράκλειο στην αντιπροσωπεία να μου αλλάξουν αυτοί τον συναγερμό, να μην κάνω καμιά καγκουριά. για την μπαταρία οκ, την τσέκαρα σε μηχανικό σήμερα είναι οκ. Να σαι καλά! ΥΓ. 4 νομοί στην Κρήτη με τρελές πωλήσεις σε GS και υπάρχει μόνο ένας επίσημος αντιπρόσωπος στο νησί.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2008 .... Εν ολίγοις θα πεταχτώ στο Ηράκλειο στην αντιπροσωπεία να μου αλλάξουν αυτοί τον συναγερμό, να μην κάνω καμιά καγκουριά. .... ... φιλε μου καλε !...νιώθω λιγο ασχημα τωρα!....ελπιζω να μην σε μπερδεψα! ...δεν νομίζω οτι ειναι τόσο πολύπλοκο ...ειμαι σιγουρος οτι μπορεις να το αλλαξεις και μονος σου!...αν ακολουθήσεις τις παραπάνω οδηγίες και φτάσεις στο εσωτερικό κατω απ τη σέλα ........ξεσυνδεεις πρωτα την μπαταρια ..... βγαζοντας πρωτα το μαύρο καλώδιο της και μετά το θετικο! ... βγαζεις τη μπριζα (1) ..και ξεβιδώνεις τις 3 βιδες (2) που κρατανε το κουτακι του συνεγερμου πανω στη μηχανη! ...αφου λοιπον τον παρεις στο χερι ξεβιδώνεις τις 2 βιδες (1) που κρατάνε το καπακι και βγαζεις και το βισματακι (3) που δινει το ρευμα απ τις μπαταριες στη πλακετα! αντικαθιστάς τις 2 μπαταριες και αρχισεις την διαδικασια αναποδα!!!! ............ τελείωσες!!!! .... οι μπαταριες ειναι 3βολτες και εχουν κωδικο CR123A Lithium ...ευχομαι να τα καταφέρεις ! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2008 Ασφαλειοθηκη με ασφαλειες ΔΕΝ εχει το R1200GS; Για παμεεε :) ....όχι φίλε δεν εχει! και γω κάποτε τις έψαχνα !... χαχα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
salcon 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2008 εεεμμμ η ρυθμιση του ρελαντι πουυυυυ ειναι? πωπω χαχαχα πολυ noob αισθανομαι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2008 εεεμμμ η ρυθμιση του ρελαντι πουυυυυ ειναι? πωπω χαχαχα πολυ noob αισθανομαι :D ... χαχα!...καλη φαση !...μην νομιζεις και αυτο καποτε το εψαχνα ! ...το λοιπον δεν εχει! ... μέσω τον αισθητήρων και των μετρήσεων που κανει κατα την εκκίνηση (θερμοκρασια κινητήρα , θερμοκρασια καυσαεριων , ποιοτητα καυσης κτλ) ο εγκεφαλος ανοιγει τις πεταλουδες των injection με ενα υδραυλικο συστηματακι που ειναι προσαρμοσμενο πανω στις εισαγωγες του μιγματος και γινεται μηχανικα η διαδικασια που θα καναμε εμεις με το τσοκ ! Ετσι ρυθμιζεται και το ρελαντι απ τον κατασκευαστη και ειναι σανταρ !...δεν μπορουμε να το αλλαξουμε και φυσικα δεν χρειαζεται απ την στιγμη που γινεται η σωστη ρύθμιση του αυτόματα! οι μαμισιες ρυθμισεις ειναι γυρω στις 1000 με 1100! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
salcon 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2008 θαυμα και αν χασει το ρελαντι ή αν θελω να ανεβασω λιιιγο παραπανω ,λεμε τωρα, πρεπει να ψαχνω συνεργειο της bmw και πληρωνω μαγκια λεφτα δηλαδη? ετη μπροστα λεμε η bmw Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2008 θαυμα και αν χασει το ρελαντι ή αν θελω να ανεβασω λιιιγο παραπανω ,λεμε τωρα, πρεπει να ψαχνω συνεργειο της bmw και πληρωνω μαγκια λεφτα δηλαδη? ετη μπροστα λεμε η bmw ...γιατι να χάσει το ρελαντί αδελφε?...ουτε να το ανεβάσεις θα χρειαστεί ποτε απ τη στιγμή που στο κρύο στο ανεβάζει απο μονο του μεχρι να ζεσταθεί ο κινητήρας! ...αυτο το σκηνικο με το αυτοματο τσοκ δεν νομιζω να βρισκει εγαρμογη μονο στο GS αλλα ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει και σε πολλα αλλα μηχανακια!...καθως και σε ολα τα αυτοκίνητα και δουλευει μια χαρα και αψεγαδιαστα! ... στη πραγματικοτητα υπαρχει μια βιδα για ισιο κατσαβιδι που ειναι καπακωμένη και σφραγισμενη πανω στους σωληνες του ψεκασμου και ειναι η βιδα που ρυθμίζει το ρελαντί αλλα ειναι αυστηρά απαγορευμένο να την πειράξεις και ειναι γραμμένο στο μανουαλ με κοκκινα γραμματα οτι μονο η μαμα εταιρια επιτρεπεται να την ρυθμισει!...σε αντιθετη περίπτωση που εχει βγει το "πλόμπε" χανεις και την εγγύηση! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2008 Δεν πειράζεται έτσι απλά το ρελαντί. Στο 1150 μπορούσες να το ανεβάσεις αν ήθελες με τα ντιζάκια ή τις βίδες του αέρα, αλλά στο 1200 έχει γίνει πολύ ηλεκτρονικό το πράγμα, κι αν πειράξεις οτιδήποτε, το πιθανότερο είναι να του χαλάεις τις ρυθμίσεις και να δουλεύει σαν ξεχαρβαλωμένο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2008 .... βρε παιδιά φυσικη συνέχεια της τεχνολογικής ανάπτυξης ειναι !...ενα ακομα (...οχι απαραίτητα) "αναγκαίο κακό" της εξελιξης στα μηχανολογικα δρώμενα! ...οτι σημερα εφαρμοζεται στη πολεμικη βιομηχανια ...αυριο εφαρμοζεται στα αυτοκίνητα ..... και καποιο αλλο αυριο το περνάνε το συστημα (...οταν περιορίσουν το μεγεθος και το βαρος του μηχανισμου) και στις μοτοσυκλετες ! ή φανταζεσται οτι θα υπαρχει καινουργια μοτοσυκλέτα σε κανα 2 χρονια που δεν θα εχει το σύστημα του αυτοματου τσοκ πανω! και μενα μου την σπαει η επέλαση της τεχνολογιας στις μοτοσυκλέτες και η εξάρτηση μας απ αυτη ....αλλα δεν μιλαμε οτι βαλανε αυτοματο πιλοτο ...μην υπερβάλουμε κιολας! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
salcon 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2008 θελω να πω οτι τελικα οσο παει ειμαστε πιο εξαρτημενοι οχι πως θα πειραξω το ρελαντι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2008 .... ετσι! ....αναγκαίο κακο!...και μενα μου την σπάει η ιδέα ..αλλα το εχω πάρει απόφαση οτι δεν μπορώ να το αποφύγω !...ετσι προσπαθώ να βρω τρόπους και λόγους για να το απολαύσω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
thumber 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2008 (τροποποιήθηκε) 4) Γενικά ο διαγνωστικός έλεγχος πότε σε προειδοποιεί για πιθανή βλάβη? όταν παραμένει κάποιο εικονίδιο ανοιχτό και μετά την έναρξη του κινητήρα? ευχαριστώ (λογικα) αν διαπιστωθεί καποια βλαβη απο τον ελενχο θα εμφανιστεί στην οθονη ενα error(+κωδικος αριθμος) στις περισσοτερες νεες μοτο ετσι ειναι. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 28 , 2008 από τον thumber Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2008 Χα-Χα!! Ελειψα δυο μερες, αλλα ο Παναγιωτιδης, τα ειπε μια χαρα!! :D (Ρε φιλε -Γιαννη-ειπαμε ομως, ε? Μην δημοσιευεις δημοσια το πως φτανεις στον συναγερμο της μηχανης!! Τουλαχιστον, εδειξες τον "δυσκολο δρομο" που χρειαζεται το κλειδι της μηχανης για να βγει η σελα, γιατι υπαρχει και "αλλος δρομος" χωρις κλειδι, και με μονο καποιες εξωτερικες βιδες! ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
leandros 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2009 Το πρωί δεν κατάφερε η μπαταρία να γυρίσει τον στρόφαλο να πάρει μπρος η Μπέμπα. Το μεσημέρι πήρε. 12Ah κάνει για την R1200GS? ή θέλει μεγαλύτερη? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
salcon 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2009 εγω περιμενω την odessy παντως Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BILL VUZAS 38 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2009 Το πρωί δεν κατάφερε η μπαταρία να γυρίσει τον στρόφαλο να πάρει μπρος η Μπέμπα. Το μεσημέρι πήρε. 12Ah κάνει για την R1200GS? ή θέλει μεγαλύτερη? Παρε εναν φορτιστη να γλυτωσεις. Μπεμβεδακιας χωρις φορτιστη ειναι..........χωριατικη χωρις ντοματα! :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
leandros 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2009 ναι οκ. αλλά απαντήστε μου αν θέλετε στην ερώτηση! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Sieche 421 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2009 .... βρε παιδιά φυσικη συνέχεια της τεχνολογικής ανάπτυξης ειναι !...ενα ακομα (...οχι απαραίτητα) "αναγκαίο κακό" της εξελιξης στα μηχανολογικα δρώμενα! ...οτι σημερα εφαρμοζεται στη πολεμικη βιομηχανια ...αυριο εφαρμοζεται στα αυτοκίνητα ..... και καποιο αλλο αυριο το περνάνε το συστημα (...οταν περιορίσουν το μεγεθος και το βαρος του μηχανισμου) και στις μοτοσυκλετες ! ή φανταζεσται οτι θα υπαρχει καινουργια μοτοσυκλέτα σε κανα 2 χρονια που δεν θα εχει το σύστημα του αυτοματου τσοκ πανω! και μενα μου την σπαει η επέλαση της τεχνολογιας στις μοτοσυκλέτες και η εξάρτηση μας απ αυτη ....αλλα δεν μιλαμε οτι βαλανε αυτοματο πιλοτο ...μην υπερβάλουμε κιολας! Γιαννη,μπορει η τεχνολογια να παρεμεινε η ιδια αλλα η bmw σταματισε να παραγει για την πολεμικη βιομηχανια πριν 70 χρονια αν δεν κανω λαθος.... :P Νομιζω οτι ο λογος που δεν εχει χειροκινητο ρυθμιστη ρελαντι το 1200 οφειλετε στην διαταξη boxer.Για να γυρισουν ταυτοχρονα οι πεταλουδες χρειαζετε ενας σχετικα πολυπλοκος μηχανισμος γιατι οι πεταλουδες στους boxer κινητηρες εχουν μεγαλη αποσταση μεταξυ τους. Πολυ πιο ευκολο ειναι στους κινητηρες με διαταξη κυλινδρων σε σειρα ή V. Οπως ειπε παραπανω ο Αλεξης, μπορει καποιος να ρυθμισει το ρελαντι στις ντιζες ή στις βιδες εισαγωγης του αερα αλλα εκει ρισκαρει να χαλασει τον χρονισμο.Οποτε θα πρεπει πολυ καλα να ξερει τι κανει και να εχει και μανομετρο για να ελεγχει των χρονισμο. Αλλα αφου η bmw φροντισε για την ομαλη λειτουργια του ρελαντι χωρις παρατραγουδα,δεν υπαρχει λογος να το σκαλιζετε το θεμα. :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες