μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14 , 2008 Απλο παραδειγμα για να καταλαβεις..πας στην εθνικη με 160-180 και εχει πολυ αερα...τι κανεις πανω στο on-off;;; Τι κανεις;ΤΙΠΟΤΑ απολυτως...Καθεσαι με τα οσα και απολαμβανεις ηρεμο ταξιδι εξπρες...Γιατι ουτε αερα τρως ουτε σε κουναει...και μιλαμε για τις ταχυτητες που λες... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ouzocolas 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14 , 2008 GS 1200 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ZZR1400 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2008 To ZZR ειναι ενα υπεροπλο μεγαλων αποστασεων και ανηκει σε μια κατηγορια που μαλλον ειναι η τουριστικη.Αυτη η κατηγορια του σπορ τουρισμου τεχνιεντος μπηκε για να ορισει μηχανες με αχρηστα υψηλη αποδοση για τουριστικο σκοπο χαρακτηρα,και απο την αλλη να δικαιολογησει ενα τετραπαχο και βαρυ σουπερ σπορτ κατασκευασμα με πολυ ανωτερη χρηστικοτητα απο τα γνησια σουπερ σπορτ.Αυτη η κατηγορια που εγω Λ Α Τ Ρ Ε Υ Ω ειναι λιγο ψυχασθενικη με την ενοια πως δεν υπαρχει πραγματικη ταυτοτητα για αυτες.Πιστευω οτι ενα πραγμα κανουν καλα και αυτο ειναι η ωμη-βιαιη αποδοση ιπποδυναμης που σε πορωνει αν κατι τετοιο ζητας.Οταν λεμε τουρισμο σε γυριζουν ανετα στην υδρογειο γυρω γυρω φορτωμενες -λασπωμενες-με το πισω λαστιχο κουρελι και ετοιμο για το επομενο ταξιδι.Α Λ Λ Α οταν τις οδηγας εχουν το ελατωμα να μην μπορεις απανω τους να στριψεις ενα τσιγαρακι ,να κολατσισεις,να παρεις ολο σου το σοι τηλεφωνο, γενικα να κανεις πραγματα που κανεις με τα μηχανακια μεγαλου τουρισμου Η κατηγορία για το ZZR και BUSA λέγεται hyperbikes, είναι κατηγορία ξεχωριστή! Η "αχρηστα υψηλη αποδοση για τουριστικο σκοπο" που λες, θα αντιπαραθέσω γνώμη γνωστού busέου που μου είχε πει πάω με 300km/h με κολλημένο το γκάζι και δεν καταλαβαίνω τίποτα! Το "ενα τετραπαχο και βαρυ σουπερ σπορτ κατασκευασμα" που λες, δεν στέκει τη στιγμή που είναι 215 κιλά όσο περίπου και ένα on-off! Και εγώ την λατρεύω αυτή την κατηγορία και πιστεύω έχει την καλύτερη ταυτότητα για γκάζια και ταξίδια! Τώρα για να στρίψεις τσιγαράκι, ξέρω άνθρωπο που στρίβει με το ένα χέρι, εγώ απλά αφήνω και τα 2 χέρια από το τιμόνι για να το στρίψω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2008 Τι κανεις;ΤΙΠΟΤΑ απολυτως...Καθεσαι με τα οσα και απολαμβανεις ηρεμο ταξιδι εξπρες...Γιατι ουτε αερα τρως ουτε σε κουναει...και μιλαμε για τις ταχυτητες που λες... Εννοειται για τις ταχυτητες αυτες θα μιλησουμε Κωστα..ποιο το νοημα να μιλησουμε για ταχυτητες που δεν εχει ενα on-off αλλωστε..στο θεμα τωρα.. εγω αλλα βλεπω σε βολτες απο on-offαδες... τους βλεπω σχεδον ΟΛΟΥΣ να εχουν ταμπουρωθει μπροστα οσο περισσοτερο μπορουν και ειδικα στην εθνικη...αλλωστε ειναι η φυσιολογικη κινηση αυτη..σκεψου να ανοιγες γκαζι και να πηγαινες προς τα πισω;; :lol: θα ειχες πεσει απο την μοτο.. δεν ειπα οτι θα κατσει ο on-offας "ταπα" αλλα μια κληση θα την δωσει..ειδικα οταν παιζει τρελλος αερας συν την ταλαιπωρια που τρωει η μεση απο την καθετη θεση οδηγησης.. βεβαια επειδη οντως αυτο ειναι αλλο τοπικ οσο το σκεφτομαι καλυτερα αν ειναι να ανοιξουμε ενα αλλο...(ανοιξε το εσυ μην σου παρω τα πρωτεια :lol: ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mesastou 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2009 (τροποποιήθηκε) Δεν βλέπω να συζητιέται καθόλου σχεδόν η κατανάλωση. Αλήθεια αληθεύει πως όσο λιγότεροι οι κύλινδροι τόσο μικρότερη η κατανάλωση; Επίσης έχετε υπόψη σας την θεωρεία σχετικά με την ιδανική χωρητικότητα του κυλίνδρου στα 300-400 κυβικά; Εγώ κλείνω προς την άποψη ότι για Ελλάδα η κατηγορία VStrom 650 είναι ιδανική. Μόνο που δεν έχω οδηγήσει :0 ... να δω πως θα μου φανεί σε σχέση με την Varadero. Χρυσή τομή από άποψη κυβικών και όχι μόνο (έχω οδηγήσει αρκετά) θεωρώ και την VFR - αν και δεν φαίνεται να έχει καλή κατανάλωση - και ισχύει ότι κάποιος μεγαλύτερος από τα περίπου 35-45 θα προτιμήσει ένα on-off (για δρόμους Ελλάδας και πάλι) Κυριάκο, χαίρομαι που απολαμβάνεις και κάνεις πολλά χλμ με την FJR - καλή συνέχεια. Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 9 , 2009 από τον mesastou Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mesastou 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2009 Καθώς ο κυβισμός ενός κυλίνδρου μειώνεται, η επιφάνεια του κυλίνδρου δεν μειώνεται τόσο γρήγορα όσο ο όγκος του. Αυτό σημαίνει ότι η περισσότερη από τη διαθέσιμη θερμότητα της καύσης χάνεται δια μέσου των τοιχωμάτων του κυλίνδρου προς το σύστημα ψύξης, αντί να βοηθήσει για τη διόγκωση των αερίων της καύσης και να τα κάνει να σπρώξουν δυνατά το πιστόνι. Οι σχεδιαστές αυτοκινήτων συμφωνούν ότι οι κύλινδροι 200 κυβικών εκατοστών είναι οι μικρότεροι που μπορύν να χρησιμοποηθούν και να πετύχουν μία καλούτσική απόδοση και ότι οι κύλινδροι γύρω στα 300 κυβικά εκατοστά ή και πάνω είναι πολύ σωστότεροι. Από την άλλη πλευρά πάλι, ένας μεγάλος κύλινδρος μπορεί να μη δώσει στο καύσιμο τον απαιτούμενο χρόνο να καεί σε όλο τον όγκο του θαλάμου καύσης του. Μετά το σπινθηρισμό του μπουζί, το μέτωπο της φωτιάς διατρέχει τη μάζα του μίγματος με συγκεκριμένη ταχύτητα. Αν ο κύλινδρος έχει μία διάμετρο γύρω στα 100 χιλιοστά, το μέτωπο της φωτιάς μπορεί να μην προλάβει να φτάσει ως τα πλευρικά τοιχώματα του κυλίνδρου στον λίγο χρόνο δίνεται γαι τη φάση ανάφλεξης. Έτσι, μένει καποια ποσότητα άκαυτου μίγματος που πετιέται από την εξάτμιση. Για την αποφυγή αυτού του φαινομένου, οι σχεδιαστές επιλέγουν να παραμείνουν κάτω απʼτο όριο των 800 κυβικών εκατοστών για κάθε ξεχωριστό κύλινδρο. Με αυτά τα σχεδιαστικά δεδομένα, που θέτουν όρια στον μέγιστο και τον ελάχιστο κυβισμό κάθε κυλίνδρου, καταλαβαίνει κανείς γιατί στους κινητήες κάτω 1.000 κ.εκ. μπορεί να προτιμηθούν δικύλινδρες ή τρικύλινδρες εκδοχές αντί του τετρακύλινδρου. Επίσης, για κινητήρες άνω των 4.000 κ.εκ. θα προτιμούσαμε μία τουλάχιστον εξακύλινδρη μηχανή Από 4tforum. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
helonaracer 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2009 Η θεωρία περί αποδόσεως του κυλίνδρου έχει να κάνει στην ουσία μόνο με την κατανάλωση μιάς και μιλάει για την καλύτερη δυνατή ελμετάλευση του καυσίμου. Σε ότι αφορά όμως την ισχύ, ασχέτως κατανάλωσης, ο όσο το δυνατόν μικρότερος κύλινδρος έχει πλεονέκτημα στην απόδοση ισχύως ανά όγκο κυλίνδρου, μιάς και δίνει δυνατότητες για μικρή διαδρομή η οποία επιτρέπει την αντίστοιχη άνοδο των στροφών με αποτέλεσμα την αντίστοιχη αύξηση των καύσεων άνα χρόνο άρα και την αντίστοιχη αύξηση της ισχύως ανά όγκο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
RIDERGr 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2009 Απο σχετικά τουράδικες μηχανές που εχω οδηγήσει (βέβαια τις περισσότερες σε απόσταση 120Χλμ) VFR, VARADERO, V-STROM 650, FJR 1300, FAZER 600+1000+TOURING ΖΕΛΑΤΙΝΑ, BUSA, R1, CBR 600 GOLDWING (50Χλμ :P) και ίσως κάποιες που μου διαφεύγουν, με διαφορά καλύτερη ήταν η FJR και ειδικά ή 2η που οδήγησα με την ψηλότερη ζελατίνα ήταν και γρήγορη και οτι πρέπει για το μπόι μου / κιλά μου :-D (186cm - 110με120 κιλά -παίζω - Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες