Asxeth 110 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα! Επιτέλους ξεκίνησα για δίπλωμα 125cc και έχω πάααααααααρα πολλές απορίες σχετικά με το τι μηχανή να επιλέξω... Είμαι παντελώς άσχετη με το θέμα μηχανή, αν και πάντα μ αρέσανε τρελλά! Διάβασα αρκετά από τα θέματα εδώ στο forum αλλά ας κάνω και τα δικά μου ερωτήματα λίγο πιο συγκεκριμένα: Με απασχολεί ιδιαίτερα η ασφάλεια (ως νέα και άπειρη οδηγός) και δεδομένου ότι είμαι μικρόσωμη (1,60 υψος :( ) να φτάνω να πατήσω κάτω! Αθήνα μένω οπότε όσον αφορά στις μετακινήσεις οι περισσότεροι γνωρίζετε πως έχει το θέμα, άντε και καμιά εκδρομή... Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι έχω ιδιαίτερη αδυναμία στις XT... Από ότι είδα στην 125 δεν είναι ιδιαίτερα ψηλά η σέλα.. Οι προβληματισμοί μου λοιπόν είναι εξής και θα ήθελα τις πολύτιμες συμβουλές σας: Μήπως θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσω με κάτι πιο μικρο, να συνηθίσω στους δρόμους, να μάθω να οδηγώ επί της ουσίας? Σαν επιλογή η ΧΤ125 πως σας φαίνεται? και βασικό: θα μπορώ να την κουμαντάρω? Από κει και πέρα να πω απλά ότι παπιά και scooter δεν μ΄ενθουσιαζουν... Θα ήθελα τα φώτα σας γιατί πραγματικά έχω χάσει το μπούσουλα!! Ευχαριστω! :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
b-lee 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 καταρχην καλως ηρθες και καλα ποσταρισματα! κατα δευτερον νομιζω με το ΧΤακι θα μαθεις να οδηγεις μια χαρα!τωρα για το υψος δεν ξερω κατι.για την ασφαλεια σου ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η αγορα ενος κρανους(αν κανεις μια αναζητηση στο φορουμ θα βρεις πααααρα πολλα) και ενος μπουφαν δερματινου η εναλακτικα κορντουρα.ελπιζω να σε βοηθησα φιλη!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr. D 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 κουκλι το ΧΤ..ορμα!!!! και εγω απειρος ημουν, εφαγα 2 - 3 - 4 - 5- -6 τουμπες με μηδαμινα χιλιομετρα...σεβαστικα την μηχανη περισοτερο και απο τοτε τα παμε περιφιμα!!!!!!!!!!.......το ΑΧ-1 επισης ειναι μια χαρα και ειδικα για το υψος σου!!!!!! καλεσ βολτες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
helonaracer 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 Εάν δεν σου αρέσουν τα χαμηλότερα που έχουν και κάπως (έως πολύ) πιό καλή συμπεριφορά, τότε πάρτο το ΧΤάκι. Μιά χαρά είναι για να μάθεις και χίλιες φορές καλύτερο από παπιοσκουτεροειδή. Απλά θα σου πω αυτό που λέω πάντα....μόλις το πάρεις, τράβα βρές μια αλάνα και κάνε εντατική προπόνηση στα φρένα. Στην συνέχεια προπόνηση γενικώς στην οδήγηση του. Τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα εκεί έξω και θα έρθουν στιγμές που θα χρειαστεί να έχεις τέλεια ικανότητα χειρισμού της μηχανής σου. Αν τχόν και σου κάτσουν αυτές οι στιγμές τώρα στην αρχή τότε.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Pitbull 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 καταρχην καλως ηρθες και καλα ποσταρισματα! κατα δευτερον νομιζω με το ΧΤακι θα μαθεις να οδηγεις μια χαρα!τωρα για το υψος δεν ξερω κατι.για την ασφαλεια σου ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η αγορα ενος κρανους(αν κανεις μια αναζητηση στο φορουμ θα βρεις πααααρα πολλα) και ενος μπουφαν δερματινου η εναλακτικα κορντουρα.ελπιζω να σε βοηθησα φιλη!!! Και ειδικά για την πόλη είναι ταμάμ..... ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ellessar_GR 360 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 Δες αν πατάς κάτω, έστω και με τις μύτες, αλλιώς πάρε κάτι πιο μικρό. Υπάρχουν και τα 125cc street αν σου αρέσουν... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MantisZZN 20 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 (τροποποιήθηκε) καλως ηρθες και απο εμενα στην παρεα!! καλα ποσταρισματα και να ξερεις οτι γραφτηκες σε ενα φορουμ που θα σε κατατοπησει κατα το μεγιστο δυνατο... ειμαστε και ομοιοπαθουσες με ακριβως τα ιδια γουστα...!! λοιπον και εγω πιστευω οτι το ΧΤ ειναι καλη επιλογη αν θες να μαθεις να οδηγας σωστα (γιατι με scooterακι μονο αυτο δεν κανεις) και θα σου δωσει εν μερη και τα φωτα αν εχεις προοπτικες για περισσοτερα κυβικα... ;) για να την κουμανταρεις εν κινησει δεν ειναι τραγικα δυσκολη πιστευω. ισως απλα να μην φτανουν τα ποδια σου ωστε να παταει ολοκληρο το πελμα κατω και να εισαι στις μυτες οταν σταματας... αλλα λιγο να δυναμωσουν τα ποδια σου θελει. και κατι τελευταιο στα 125cc κυκλοφορουν δυο εκδοσεις xt το x το οποιο ειναι με μιζα ηλεκτρικη μονο και το r που ξεκιναει με μανιβελα, που ωστοσο ειναι λιγο πιο ζορικη απο το crypton οποτε παλευεται και αυτο ανετα. για την πολη ειναι ιδανικο. και ασφαλες για κοντινα ταξιδακια, να του φοτωσεις και κατι πανω... πηγαινε παντως σε ενα καταστημα με μεταχειρισμενα για ενα test ride και να δεις αν το φτανεις που ειναι και η μειζων προτεραιοτητα... αν τα πραγματα ειναι σκουρα μπορεις να δεις μετα κατι σε πιο χαμηλο οπως ybr 125/250cc και cbf250cc. σκυλια σαν μηχανακια αλλα ανηκουν στην street και οχι motard κατηγορια . τα 250αρια ειναι πιο ομορφα να ξερεις σε αυτη την κατηγορια. οσον αφορα βεβαια την πληρη ασφαλεια σιγουρα χρειαζεσαι καλο full face κρανος, μπουφαν με προστατευτηκα και γαντια Τροποποιήθηκε Ιούλιος 14 , 2008 από τον MantisZZN Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nickapos 35 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 Μάλλον θα μπορέσουν να σε διαφωτίσουν καλύτερα τα κορίτσια που διαβάζουν το φόρουμ και έχουν XT για το πως και αν μπορείς άνετα να το χειριστείς. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KARAFLODAIMON 96 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 Αν πατάς κάτω είναι ΟΚ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
andreasarc 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 Από την όχι και ιδιαίτερα πλούσια εμπειρία μου πάντως θα σου έλεγα πως δεν είναι τόσο σημαντικό να πατάς όλο το πόδι κάτω, όσο το να μπορείς να κρατάς το βάρος της μηχανής. Με αυτό το δεδομένο λοιπόν, θεωρώ πως το ΧΤ, είναι μια εφικτή επιλογή, δεν είναι ιδιαίτερα βαρύ, αφού σου αρέσει κιόλας. Είναι πολύ ωραία η αίσθηση και ο προβληματισμός της επιλογής...... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 που ειναι ο steven παλι ? ybr125 yamaha. για δεεεε το ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 μάλιστα η yamaha έριξε κιάλλο την τιμή του ybr πληροφορίες εδώ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
SONY 41 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 παχυνε λιγο (καμια 20 κιλα) και μετα οταν θα πηδας στο ΧΤ θα καθεται με αποτελεσμα να πατας κατω... καλα χιλιομετρα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 1.750 το ybr !!!!!!!!! 1000 φορες αυτο παρα παπακι ! τι inova και παπαρουνες. συμπλεχτης ρεεεε, να ξερουμε τι κανουμε (το λεω επειδη χωρις συμπλεχτη δεν οδηγαω ουτε glx 50cc χεχε) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 είμαι μικρόσωμη (1,60 υψος :( ) να φτάνω να πατήσω κάτω! ... έχω ιδιαίτερη αδυναμία στις XT... Από ότι είδα στην 125 δεν είναι ιδιαίτερα ψηλά η σέλα.. Για υψος 1.60, ισως σε δυσκολεψει..Δεν ειναι και τοοοσο χαμηλο!Καλυτερα πηγαινε σε ενα μαγαζι να το δοκιμασεις.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fosmaniak 16 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 Δες αν πατάς κάτω, έστω και με τις μύτες, αλλιώς πάρε κάτι πιο μικρό. Υπάρχουν και τα 125cc street αν σου αρέσουν... αποψη μου ειναι να πατας καλα και οχι στις μυτες.οσο πιο καλα πατας τοσο καλυτερα.το βαρος του δεν θα σε προβληματισει. το ybr σου λεει κατι η μπα. υπαρχουν πολυ ωραια μπουφανακια αλλα και κρανη με πιο Θηλυκά σχεδια.ψαξε λιγο πριν παρεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
andrewts 29 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 Καλως ηλθες και παντα ορθια οτι κι αν επιλεξεις,καλο το ΧΤ,δεν θα σε προβληματισει σε κανενα τομεα,μια χαρα δασκαλος ειναι. Οπως και να εχει καβαλησε το πρωτα για να δεις και τι παιζει με το υψος σου,δεν θα προτεινα cbr 125,ειναι σκυφτο και ισως σε ταλαιπωρησει για αρχη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 Εδω ειμαι με φωναξε κανεις? :D Το YBR 125 ειναι μηχανη-σχολειο με ολη τη σημασια της λεξεως. Το δικο μου το ειχε κοπελα πριν το παρω εγω (το γυρισε πισω γιατι δεν τις εβγαιναν οι δοσεις).Δεν θα δυσκολεψει κανεναν αναβατη ακομα και τον ποιο μικροσωμο αφου το υψος του ειναι αρκετα χαμηλο. Το μοτερακι του ειναι ιδιο με του ΧΤ125 και μεχρι στιγμης δεν εχει κανει ουτε κιχ ενω πιανει ανετα τα 100χαω (τελικη περιπου 110). ενα μικρο review εδω περισσοτερα εδω Για οποιες αποριες μην διστασεις να μου στειλεις Pm και να με ρωτησεις... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Μοστραδαμος 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2008 Eπιβάλλεται πριν από οποιαδήποτε αγορά να δοκιμάσεις τη μηχανή που θα πάρεις.Να κάτσεις απάνω της και να δεις αν κουμαντάρεις το βάρος της.Αν δεις ότι λόγω ύψους είσαι οριακά πάνω στο XT μπορείς να πας σε σελά να σου σκάψει λίγο τη σέλα για να κερδίσεις 3-4 πόντους.Δεν ξέρω αν μπορείς να χαμηλώσεις και αναρτήσεις αλλά μάλλον θέλει πατέντα και δεν το συνιστώ γιατί αλλάζει η συμπεριφορά της μηχανής. Και μία συμβουλή: ποτέ μην θεωρείς ότι έχεις προτεραιότητα στο δρόμο.Οι κάφροι είναι πολλοί Welcome to the club. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2008 Ωραίο το XT, καλή επιλογή. Προτίμησε να δοκιμάσεις-παρεις το motard γιατί στο πιο ψηλό μάλλον δεν θα φτάνεις καλά. Επίσης πολύ καλό και προσιτό το ybr 125 αν και φαντάζομαι ειδίκά σε γυναίκα δεν πρέπει να φαίνεται και πολύ όμορφο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adnis 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2008 Αν πατάς κάτω είναι ΟΚ! ;) ;) ;) ;) ;) καλως ηρθες στον υπεροχο κοσμο της μοτοσυκλετας. ακου τι σου ειπαν τα παιδια. δε σου λενε κατι παραλογο. καλα το κρανος στο κεφαλι σου και δε θα εχεις κανενα προβλημα. το μηχανακι που σκεφτεσαι ειναι πολυ καλο, και πολυ ομορφουλικο. κοιτα να το μαθεις πρωτα, και μετα να παρεις αερα με το γκαζι. να εχεις τα ματια σου 14 για τις κινησεις των αλλων οδηγων, γιατι αρκετες φορες σε βοηθανε στο να ξαπλωσεις στην ασφαλτο κ να θαυμασεις τον καταγαλανο ελληνικο ουρανο (στην αθηνα γκρι απο το καυσαεριο). αν το παρεις καινουριο, καλες βολτες. αν σκεφτεσαι για μεταχειρισμενο, εχει γραψει ενα topic ο φιλος μας ο alx, το οποιο πιστευω οτι ειναι πολυ καλο, και πολυ ολοκληρωμενο. οτι και να κανεις ομως, ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. παρε ενα καλο κρανος, και μετα η λιστα για τα απαραιτητα παει σιγα σιγα με γαντια, μπουφαν, και απο εκει και περα οτι τραβαει η ορεξη σου. κρανος, γαντια και μπουφαν να εχεις στο μυαλο σου για αρχη, με σειρα προτεραιοτητας Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
thumber 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2008 μάλιστα η yamaha έριξε κιάλλο την τιμή του ybr πληροφορίες εδώ προσοχη μονο γιατι αυτο ειναι το καρμπιρατερατο και οχι το ψεκαστο του 2008... απο μικρα εντουρακια (που απο'τι καταλαβα σε ενδιαφερουν) το χτ ειναι πολυ καλο... επισης κοιτα honda xr 125 αν δεις οτι δεν πατας κατω τοτε και το υβρ ειναι μια καλη λυση σε μεταχειρισμενα μπορεις με πολυ λιγα χρηματα να πας σε χτ250 η και το 400 επισης suzuki dr200. γενικος αν πας σε μεταχειρισμενο εντουρακι 250 εχεις ΑΠΕΙΡΕΣ αξιοπιστες επιλογες! (και ΟΧΙ τα 250 δεν ειναι καμια υπερδυναμη...μπορεις να τα κουμανταρεις για πλακα.) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
allo_bar 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2008 Θα σου πρότεινα χαλαρά το ΧΤΧ (μοταρντ) καθώς είναι λιγο χαμηλότερο απο το ΧΤR (εντούρο) και αφού οι περισσότερες μετακινήσεις σου θα είναι στην πόλη θα σε βολέψει περισσότερο. Μην ανησυχείς καθόλου για το ύψος, έχω φίλη 1,50 που οδηγεί ψηλότερη μηχανή και δεν έχει πρόβλημα. Θα το συνηθίσεις πολύ γρήγορα και θα σου φαίνεται παιχνιδάκι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Asxeth 110 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2008 Καλημέρα παιδιά! Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές, τις προτάσεις και το καλωσόρισμα :) Ξεκινώντας από το θέμα ασφάλεια (κράνος-μπουφάν κτλ.) απλά να πω ότι μια χαρά τα λέτε και καλά κάνετε και επιμένετε μη γνωρίζοντας τι μυαλά κουβαλάει ο καθένας... ΄Οπως καταλαβαίνετε είμαι πολύ "χέστρα" σε αυτό το ζήτημα και γενικά έχω ρίξει πολύ κράξιμο σε φίλους που το βλέπουν λίγο ελαφρά... Στα της μηχανής τώρα, κοίταξα αυτά που μου προτείνατε, πάνω κάτω είχα ρίξει μια ματιά και πριν γράψω το πρώτο post... To XTX motard είχα δει που συγκριτικα με τα άλλα είχε τη χαμηλότερη σέλα. Εννοείται βέβαια ότι θα πρέπει να το δοκιμάσω γιατί στη θεωρία όλα καλά αλλά στην πράξη??? Και το ybr όμορφο είναι δεν μπορώ να πω... Μοιάζει με το cbf της Honda ή είναι ιδέα μου??? Το cbf 250 το έχει ο αδερφός μου (πρώτη του μηχανή) και είναι πολύ ευχαριστημένος πάντως! Τώρα για καινούριο ή μεταχειρισμένο δεν έχω αποφασίσει ακόμα... Θέλει ψάξιμο κι όχι τίποτα άλλο, δεν μου τρέχουν κι απ τα πατζάκια... :P Ααααα και χαίρομαι ιδιαιτέρως που μοιράζεστε τον ενθουσιασμό μου!!!! :D :D Αυτά προς το παρόν, θα τα ξαναπούμε!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Spikydeath 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2008 το μοταρντακι πρεπει να το πατας μια χαρα πιστευω.. Τωρα ομως οπως ειπανε και οι αλλοι καλο ειναι να πας σε μια αντιπροσωπεια να δοκιμασεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες