Jump to content
Αιγαιοπλόος

Το πήρα !!!

Recommended Posts

για μενα ειναι καλο για εθνικη παντως.

Στην πόλη είναι κυρίως εκεί που σου δείχνει την αξία του το ABS.

Εκεί που οι δρόμοι έχουν ελάχιστη πρόσφυση.

Εκεί που θα σου πεταχτεί ξαφνικά ο μαλ@κας από το στενό.

Εκεί που πιθανώς θα υπάρξει κατάσταση πανικού και αιφνιδιαστικό φρενάρισμα σε δρόμο - γυαλί.

Εκεί που πιθανώς θα είσαι φορτωμένος με τα προβλήματα της καθημερινότητας (άγχος, βιασύνη, νεύρα, πίεση) και δε θα είσαι στο 100% της οδηγικής σου ικανότητας.

Γι' αυτούς τους λόγους επέλεξα τελικά να έχω μοτοσυκλέτα με ABS.

Και μια φορά να σου χρειαστεί στη ζωή σου, έχει βγάλει το κόστος του και με το παραπάνω.

Κι αν τύχει να σε σώσει από τα χειρότερα, είναι το μέγιστο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και στους οικείους σου.

Οσο περνάνε το χρόνια και τα χιλιόμετρα πάνω στη μοτοσυκλέτα, το θέμα "ασφάλεια" με απασχολεί περισσότερο. Δεν αξίζει για μένα να δίνεις χρήματα σε εξατμίσεις και αξεσουάρ εις βάρος του ABS και του σωστού εξοπλισμού (κράνος, μπουφάν κλπ.). Είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Να πω και εγω την γνώμη μου σε μία βόλτα που έκανα 40-50 χιλιομετρων στον Δήμο Γομφίων στα Τρίκαλα. Πήρα το καινούριο Transalp του ξαδερφου με 4.000 χιλιομετρα γιατι το χε και αραζε στην αποθηκη. καταρχήν να σας πω οτι το μονο μεγαλο που εχω οδηγησει ηταν το cb με το οποιο είχα πάρει το δίπλωμα...μετα το Ybraki μονο.λοιπον. η εμπειρία ήταν μοναδική.προς το παρον .σκοπευω να τις εμπλουτισω!!λιγο βαρια στα επιτοπια.λιγο μεγάλη αλλα οκ αμα ξεκινησεις δεν εχει και τοσο μεγαλη σημασια.χώμα δεν μπήκα παρα 50 μετρα ...και δεν εχω καμια ιδεα γι αυτο.τωρα που το λεω δεν εχω γενικα καμια ιδιαιτερη ιδέα για μηχανές αλλά πέρασα ωραία.χάζευα τα χιόνια στα βουνά.τα χωράφια.α ναι μαγευτική εμπειρία.τώρα να σας πω για το μηχανάκι πολλά δεν έχω να συγκρίνω .καλό γκάζι για τα μέτρα μου και άμεση απόκριση. δεν είδα κάτι που να με χαλάει με αυτή την πρώτη βόλτα...αυτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μετά από πολλή σκέψη, έρευνα, στάθμισμα αναγκών - προτιμήσεων, τουριστικές βλέψεις και μετά από test ride (απαραιτήτως), αποφάσισα να αποχωριστώ το πιστό μου μονοκύλινδρο Yamaha ΧΤ 660R και να προσθέσω... έναν ακόμη κύλινδρο στη μοτοσικλετιστική ζωή μου, σε διάταξη V και με περιεχόμενη γωνία 52 μοιρών.... :)

Και εγένετο ....... Honda XL700V Transalp , χωρίς ABS, τιμή 7.620 ευρώ.

Ιδού και οι πρώτες φωτογραφίες:

post-2767-1213008632_thumb.jpg

post-2767-1213008647_thumb.jpg

post-2767-1213008673_thumb.jpg

post-2767-1213008661_thumb.jpg

post-2767-1213008840_thumb.jpg

Οι πρώτες οδηγικές εντυπώσεις:

Φιλικότητα, ευχρηστία, ευκινησία σε όλο της το μεγαλείο είναι τα πρώτα οδηγικά στοιχεία που σου "εγγράφονται" μόλις κάνεις τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα με το νέο Transalp. Οι εξαιρετικά μαζεμένες διαστάσεις του, σε συνδυασμό με το καλό του ζύγισμα με έκαναν να αναρρωτιέμαι αν οδηγώ μηχανάκι 212 κιλών (γεμάτο). Η ελαφριά του αίσθηση μου θυμίζει το ΧΤ 660R, κάτι που ήταν εξαρχής βασικό κριτήριο για μένα. Κινείται σε αστικό περιβάλλον σαν μονοκύλινδρο και ελίσσεται στην κίνηση πολύ άνετα και απροβλημάτιστα.

Ανεβαίνοντας επάνω σε αυτήν τη σέλα...

post-2767-1213009457_thumb.jpg

δέν μπορώ να βρω κανένα λόγο για να παραπονεθώ ούτε εγώ ούτε και η συνεπιβάτιδα γυναίκα μου.

Αν με το ΧΤάκι φτάσαμε απροβλημάτιστα μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, με το Transalp μας βλέπω μέχρι ... τη Ρωσία και βάλε :lol:

Και η σχάρα στο βασικό εξοπλισμό και με εργονομικές χειρολαβές για το συνεπιβάτη.

post-2767-1213009798_thumb.jpg

Τα φρένα της Nissin, αν και χωρίς ABS, με άφησαν απόλυτα ικανοποιημένο με την άριστη αίσθηση που έχουν και την προοδευτικότητά τους. Είναι τα καλύτερα φρένα που είχα ποτέ μου σε μοτοσικλέτα και δικαιολογώ το καλό όνομα της Nissin στα συστήματα πέδησης.

Το πιρούνι της Showa είναι σχετικά σφιχτό (ιδίως σε σχέση με το ΤΑ 650) αλλά η πληροφορία που σου μεταδίδει είναι πολύ καλή και το εμπιστεύεσαι χωρίς να φοβάσαι ότι θα σε "προδώσει". Σε συνδυασμό μάλιστα με το άριστο σε αίσθηση μπροστινό φρένο, το μηχανάκι είναι πολύ καλό, ιδίως για τους ελληνικούς δρόμους.

Το αμορτισέρ είναι κι αυτό κάπως σκληρό αλλά δεν αγγίζει, αν και Showa, σε ποιότητα λειτουργίας το πιρούνι, διότι έχει κάπως σκληρό ελατήριο και στις εγκάρσιες ανωμαλίες "κοπανάει" ελαφρώς. Θα το ήθελα λίγο πιο προοδευτικό. Του λείπει επίσης και η τηλεπροφόρτιση (θά 'χουν να λένε οι V-Stromάδες :lol: ).

Ο κινητήρας είναι γραμμικός και ροπάτος, ενώ η ευστροφία του σε ξαφνιάζει, ιδίως αν τον συγκρίνεις με τον 650άρη. Ρολάρει χωρίς σκορτσαρίσματα στις χαμηλές στροφές και η ελαστικότητά του σου επιτρέπει να κινείσαι χαλαρά και χωρίς πολλές αλλαγές ταχυτήτων. Εκείνο που δέ μου άρεσε ήταν ο ξερός θόρυβος που προέρχεται μάλλον από το φιλτροκούτι (γύρω στις 3.100 σ.α.λ.) και χαλάει το κατά τα άλλα "γλυκό" και χωρίς μηχανικούς θορύβους δούλεμα του 4βάλβιδου πλέον κινητήρα της Honda. Επίσης, κάτι άλλο που με παραξένεψε είναι η αρκετή ζέστη που βγαίνει από τον κινητήρα και οι υψηλές τιμές που δείχνει στην κίνηση το ψηφιακό θερμόμετρο που έχει το μηχανάκι (έφτασε μέχρι 102 βαθμους κελσίου), γεγονός που αρχικά με προβλημάτισε. Μόλις ξεφύγεις από την κίνηση, η θερμοκρασία πέφτει αμέσως στους 85 βαθμούς. Οι καταλύτες και τα φτωχά μίγματα (βλ. Euro 3) έχουν κάνει τη ζωή μας ... πολύ θερμή μάλλον!

Κιβώτιο: Απλά άριστο. Θετικότατο, με μικρές διαδρομές και πολύ καλή αίσθηση. Δε βρίσκω κανένα μεμπτό.

Λάστιχα: Metzeler Tourance. Ικανοποιητικότα.

Τέλος, η κάλυψη από τον αέρα φαίνεται ανεπαρκής, οπότε μια ψηλή ζελατίνα κρίνω ότι είναι απαραίτητη.

Αυτά προς το παρόν. Οσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα, θα προσθέτω και ... ζουμί στις εντυπώσεις.

Ωρα καλή σε όλους.

Καλοταξιδεμενος να εισαι φιλε μου κ καλα εκανες που το πηρες με το ABS σου να εισαι κομπλε :_thumbsup:

Εγω το χορνετακι στην αρχη χωρις του ειπα να το φερει αλλα την αλλη μερα ευτυχως αλλαξα γνωμη κ με εσωσε!

Τροποποιήθηκε από τον johnny

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για τις ευχές σου, φίλε Johnny.

Οντως το ABS της Honda κάνει άψογα τη δουλειά του. Δηλ. επεμβαίνει ελάχιστα, πολύ διακριτικά και χωρίς να "αμολάει" τα φρένα. Πέραν αυτού, η έκδοση του Transalp 700 με το συνδυασμένο ABS, έχει τριπίστονες δαγκάνες στους εμπρός δίσκους και το φρενάρισμα είναι πιο αποτελεσματικό από την απλή έκδοση.

Πάντως, έχοντας οδηγήσει αρκετές μοτοσυκλέτες (φίλων, γνωστών αλλά και από test ride), έχω διαπιστώσει ότι η Honda κάνει καλή δουλειά στο θέμα "φρένα". Και λέγοντας "καλή δουλειά" εννοώ ότι τα φρένα σε όλες σχεδόν τις μοτοσυκλέτες της ισορροπούν πολύ καλά στο δίπολο "καλή αίσθηση" και "δύναμη". Και αυτό για μένα μετράει. Δε με ενδιαφέρουν (ούτε ποτέ με ενδιέφεραν) οι κορυφαίες επιδόσεις ή τα εξωτικά πλαίσια - ντουβάρια. Η ασφάλεια, η χρηστικότητα και φυσικά η αξιοπιστία είναι οι δικές μου προτεραιότητες όταν επιλέγω μια μοτοσυκλέτα. Και σε αυτά το 700αράκι είναι πολύ καλό.

Νά 'σαι καλά και να απολαμβάνεις τα χιλιόμετρα στη μοτοσυκλέτα σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ευχαριστώ για τις ευχές σου, φίλε Johnny.

Οντως το ABS της Honda κάνει άψογα τη δουλειά του. Δηλ. επεμβαίνει ελάχιστα, πολύ διακριτικά και χωρίς να "αμολάει" τα φρένα. Πέραν αυτού, η έκδοση του Transalp 700 με το συνδυασμένο ABS, έχει τριπίστονες δαγκάνες στους εμπρός δίσκους και το φρενάρισμα είναι πιο αποτελεσματικό από την απλή έκδοση.

Πάντως, έχοντας οδηγήσει αρκετές μοτοσυκλέτες (φίλων, γνωστών αλλά και από test ride), έχω διαπιστώσει ότι η Honda κάνει καλή δουλειά στο θέμα "φρένα". Και λέγοντας "καλή δουλειά" εννοώ ότι τα φρένα σε όλες σχεδόν τις μοτοσυκλέτες της ισορροπούν πολύ καλά στο δίπολο "καλή αίσθηση" και "δύναμη". Και αυτό για μένα μετράει. Δε με ενδιαφέρουν (ούτε ποτέ με ενδιέφεραν) οι κορυφαίες επιδόσεις ή τα εξωτικά πλαίσια - ντουβάρια. Η ασφάλεια, η χρηστικότητα και φυσικά η αξιοπιστία είναι οι δικές μου προτεραιότητες όταν επιλέγω μια μοτοσυκλέτα. Και σε αυτά το 700αράκι είναι πολύ καλό.

Νά 'σαι καλά και να απολαμβάνεις τα χιλιόμετρα στη μοτοσυκλέτα σου.

ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Κ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ABS ΣΕ ΑΝΩΜΑΛΟ ΕΔΑΦΟΣ K ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΥΑΛΙ ΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Κ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ ΣΑΝ ΑΠΛΟ ΦΡΕΝΟ!

ΚΑΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ Κ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!ΕΛΑ Κ ΒΟΛΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ Κ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Κ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ABS ΣΕ ΑΝΩΜΑΛΟ ΕΔΑΦΟΣ K ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΥΑΛΙ ΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Κ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ ΣΑΝ ΑΠΛΟ ΦΡΕΝΟ!

ΚΑΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ Κ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!ΕΛΑ Κ ΒΟΛΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ Κ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ! :_thumbsup:

για αυτο ακριβως τον λογο φοβαμαι το abs στη πολη,γιατι το περισσοτερο οδοστρωμα της πολης ειναι ασφαλτος για πατιναζ,σε αυτη την περιπτωση το abs ενεργοποιηται για την πλακα του και δεν κανει και δουλεια.σε αυτη την περιπτωση κατεβασιες στις ταχυτητες φτανει να ξερει ο οδηγος και ολα στο θεμα της τυχης πλεον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ΑBS για τον λόγο αυτόν βγήκε... Για την γλυστερή άσφαλτο όπου σε ένα φρενάρισμα πανικού θα μπλοκάρει το μπροστινό και θα γλυστρίσει με το καλημέρα.

Το ABS θα ενεργοποιήθεί και θα διατήρήσεις την δυνατότητα να κάνεις ελιγμό, κάτι που δεν ισχύει όταν μπλοκάρεις.

Βέβαια όπως όλα τα πράγματα θέλει εξάσκηση. Πάρκινγκ λοιπόν και βούρ στα φρένα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλορίζικο Αιγαιοπλόε και καλά χιλιόμετρα!!!!! :_thumbsup: :_thumbsup: :_thumbsup:

Το μπλε χρωματάκι του τα σπάει :_rock-on: :_rock-on: :_rock-on:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τransalp XLV 700 νέα χρώματα για το 2009

Honda%20XL700V%20Transalp%2009.jpg

Honda%20XL700V%20Transalp%2009%202.jpg

Έκανα μία σχετική ερώτηση και ιδού η απάντηση για όσους ενδιαφέρει:

RE: Contact Form from Honda Motorcycles site.

Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009, 16:36

Αγαπητή κα ...,

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το νέο μοντέλο XL 700 σε άσπρο χρώμα με χρυσά ριμς είναι από σήμερα διαθέσιμο στο δίκτυο μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Honda%20XL700V%20Transalp%2009.jpg

Η χρυσή ζάντα δε μου αρέσει. Προτιμώ τις μαύρες. Αλλά αυτά είναι γούστα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν και δεν είμαι σιγουρος. Στο λευκό χρώμα που προκέιται να κυκλοφορήσει, και που βλέπω στην φωτό, πρέπει να είναι στα χρώματα του 1ου TRANSALP, του 600cc που είχε κυκλοφορήσει πριν πολλά χρόνια. :unsure:

Παντως, καλοτάξιδο να είναι και καλορίζικο. Το μπλε μου αρέσει πολύ ΑΙΓΑΙΑΚΟ & ΕΛΛΗΝΙΚΟ χρώμα. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είδες κάποια αισθητή διαφορά στην κατανάλωση βενζίνης;

Επίσης, μήπως μπορείς να περιγράψεις πόσο διαφορετικός είναι ο τρόπος λειτουργίας του κινητήρα;

(Ως πριν λίγο καιρό είχα τα Varadero και σκέφτομαι τώρα να δοκιμάσω και κάποιο μονοκύλινδρο, π.χ. το Tenere - μεγαλώνω και θέλω απλούστερα και ελαφρύτερα εργαλεία)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ἀδελφὲ καλοτάξιδο, ἄντε νὰ ἀνοίξῃ κὶ ὁ καιρὸς καὶ νὰ τὸ χαρῂς σὲ ὅλο τοῦ τὸ μεγαλεῖο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οι προβολεις οι χουφτες και η ζελατινα μ'αρεσουν...

το καγκελακι μπροστα απτο φως το βρισκω λιγο...υπερβολικο (γενικα οχι μονο για τη συγκεκριμενη μηχανη)...μονο για το paris-dakar μπορει να χρησιμευσει κατι τετοιο...

ΥΓ

Καλοριζικη+καλοταξιδη η μηχανη και με το ABS πλεον :shades::chopper:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι, παιδιά δεν τα έχω βάλει στο δικό μου Transalp-άκι. Εχουμε καιρό ακόμα. Μόνο το Top Case που είχα από το ΧΤ, του έβαλα (δείτε εδώ).

Απλώς τα είδα και μ' αρέσουν. Οι τιμούλες τους πάντως πρέπει να τσούζουν πολύ.

Ευχαριστώ για τις ευχές, Αρχιτέκτονα .

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια για να μην ανοιξω καινούργιο τοπικ και μιας και ψάχνω και γω να αγοράσω αυτό το μοντέλο έχω την εξής ερώτηση. Σε μια κουβέντα που είχα με ένα παιδι που έχει το στρώμα με απέτρεψε από την transalp λόγω ασφάλειας τροχών. Λέει οτι ήταν αυτόπτης μάρτυρας τροχαίου στην εθνική με 140 χιλ λόγω σκασμένου λάστιχου. Οι τροχοί του τρανσαλπ είναι με διαφορετικοί από το strom? (δεν εννοώ σε διάσταση) ευχαριστώ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
παιδια για να μην ανοιξω καινούργιο τοπικ και μιας και ψάχνω και γω να αγοράσω αυτό το μοντέλο έχω την εξής ερώτηση. Σε μια κουβέντα που είχα με ένα παιδι που έχει το στρώμα με απέτρεψε από την transalp λόγω ασφάλειας τροχών. Λέει οτι ήταν αυτόπτης μάρτυρας τροχαίου στην εθνική με 140 χιλ λόγω σκασμένου λάστιχου. Οι τροχοί του τρανσαλπ είναι με διαφορετικοί από το strom? (δεν εννοώ σε διάσταση) ευχαριστώ

καλωσόρισες στην παρέα μας πρώτα απ'όλα.

η διαφορά τους τροχούς που σου λέει ο φίλος σου είναι ότι το v-strom έχει tubeless ελαστικά, ενώ το transalp είναι με σαμπρέλα.

ποιά η διαφορά τους;

ότι στο tubeless (βλέπε v-strom) έτσι και πατήσεις κάποιο αντικείμενο και σου κάνει τρύπα στο λάστιχο (μπορεί να είναι πρόκα, βίδα, είτε καμία κοφτερή πέτρα) θα αρχίσει να χάνει τον αέρα του σιγά σιγά, και πιθανότατα να μη το πάρεις χαμπάρι καθόλου, παρά μόνο την επόμενη μέρα που θα το δεις πίτα.

ενώ στο transalp που είναι με σαμπρέλα, χάνει αμέσως τον αέρα του με ότι αποτελέσματα αυτό έχει.

τώρα αν το transalp δέχεται σε αυτές τις ζάντες tubeless ελαστικά δε το γνωρίζω θα πρέπει να ρωτήσεις παιδιά που το έχουν που ίσως να το έχουν ψάξει λιγάκι παραπάνω. αν διαβάσεις το post του φίλου αιγαιοπλόου όμως θα δεις ότι είναι πολύ τίμιο μηχανάκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα