Jump to content
μάθο...

Οδηγωντας χωρις κρανος

Recommended Posts

Γούστα είναι αυτά......και εγώ είχα ένα φίλο στο Ντουμπαι που γούσταρε της μαύρες....και έδινε όσα όσα για να μην τις πάρει με προφυλαχτικό....

Αυτοκτονία....αλλά τι να του πεις....δική του είναι η ζωή όσο δεν με επηρεάζει ας την κανει ότι αγαπάει...

Αλλά ρε παίδες οδηγοί χωρίς κράνη την επηρεάζουν την ριμάδα την ζωή μου...... να σου σκάσει ο μπάμπουρας στο μάτι με 60-70 χαω είναι λες και τρως μπουκέτο στην μάπα....θα σου φύγει η μηχανή και θα την καρφώσεις πάνω μου....πάνω στην μαμάκα την περαστική με το καροτσάκι και το μωρό της κτλ κτλ κτλ....

Φιλικά το λέω....αλλά σεβαστείτε την ακεραιότητα του διπλανού σας από την υποτιθέμενη άνεση σας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Γούστα είναι αυτά......και εγώ είχα ένα φίλο στο Ντουμπαι που γούσταρε της μαύρες....και έδινε όσα όσα για να μην τις πάρει με προφυλαχτικό....

Αυτοκτονία....αλλά τι να του πεις....δική του είναι η ζωή όσο δεν με επηρεάζει ας την κανει ότι αγαπάει...

Αλλά ρε παίδες οδηγοί χωρίς κράνη την επηρεάζουν την ριμάδα την ζωή μου...... να σου σκάσει ο μπάμπουρας στο μάτι με 60-70 χαω είναι λες και τρως μπουκέτο στην μάπα....θα σου φύγει η μηχανή και θα την καρφώσεις πάνω μου....πάνω στην μαμάκα την περαστική με το καροτσάκι και το μωρό της κτλ κτλ κτλ....

Φιλικά το λέω....αλλά σεβαστείτε την ακεραιότητα του διπλανού σας από την υποτιθέμενη άνεση σας

Πολύ σωστός.... +998

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
:what: Παίδες εγώ για κάμποσα χρονάκια μέσα στην Πάτρα οδηγούσα χωρίς κράνος.Μου άρεσε η ελευθερία που ένιωθα.Πριν 3 χρόνια όμως έγινε ενα ατύχημα σε κάποιον γνωστό μου και χτύπησε ασχημα στο κεφάλι του γιατι δεν φορούσε κράνος.Απο τότε εχει γίνει μέρος του σωματός μου.Παντού και πάντα,ότι διαδρομή και να κάνω θα το φορέσω. :ok::angel_not:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επειδη εχω υπαρξει συνεπιβατιδα χωρις κρανος... ως οδηγος ουτε για μισο λεπτο. το βαζω πριν ανεβω κ το βγαζω αφου κατεβω απο τη μηχανη. Πριν κανενα χρονο κοντεψε να χαθει γνωστος κερατιατικα. πηγαινε να παρκαρει τη μηχανη εχοντας βγαλει το κρανος, ωσπου μια μελισσα,κατι τελος παντων τον ενοχλησε στο προσωπο,κανει αποτομη κινηση, πεφτει κι αυτος κι η μηχανη κ σκαει το κεφαλι του στο πεζοδρομιο. μαμησε τα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αχ το θεμα ποναει, Ναι η ασφαλεια ειναι το παν και η παιδεια αλλο τοσο, μεγαλωσα στο νησι τισ Κω οπου κρανος δεν εισαγουν ειναι ειδος "ξενοφερτο" και προκαλει γελιο λογου του βαρους, σχηματος χρωματος κτλ.....Δεν θυμαμε κανεναν να το βαζει στο κεφαλη αλλα και ουτε διακοσμητικο στο χερι, μιλαμε τωρα απο το 1984 εποχη, ετσι, και ασφαλως αυτο εννοω περι παιδειας, δεν το μαθαμε ποτε δεν το βαζαμε ποτε, σε ενα νησι με 35000 κατοικους, ασχημη ασφαλτο,ατελειωτους τουριστες,μεθυσμενους σε βεσπα/σολεξακια/παπακια/αυτοκινητα/τζιπακια και κρανος πουθενα......το 1998 αρχισε η " τροχαια" να κυνηγα περι του κρανους τους ντοπιους αλλα οχι τους τουριστες, Αισχος και χρειαστηκαν αλλα 8 χρονια να ερθει ενασ δοιηκητης αστυνομιας τις προκοπης να πατησει το ποδι του και να βαλει ταξη στο μπου@δελονησο.......3 χρονια τωρα δεν πας βημα χωρις περικεφαλα και δεν εχει σχεση εαν εισαι τουριστας η ντοπιος και αυτο κατα την γνωμη μου ειναι ενα μεγαλο επιτευμα για το νησακι μας, στην διπλανη Ροδο δε........σαν την Κω το 84.........

Να σας πω και εγω την πικρη αληθεια ετσι ειχα μαθει ετσι μεγαλωσα αλλα τωρα στην Αθηνα που κανω Bronx (Κατω Πατησια) - Κωλονακι 4 φορες την ημερα το συνηθησα το καρπουζι στο κεφαλη, αλλα παω ταχτικα μεσοβδομαδα κατι Αθηνα - Ορχομενο-Καστρο-Ιτεα-Γαλαξειδι και ο δρομος ειναι αδειος και απο Ορχομενο το βγαζω το ριμαδι μεχρι και το Γαλαξειδι, δεν μπορω πε πνιγει το ριμαδι, τι να πω ψεματα? και φραπεδια και τσιγαρο και μουσικη, κινουμενος στοχος ειμαι και οι πιο πολλοι απο σας μαλλον μολις τρομαξατε μονο και μονο με την εικονα αλλα ετσι μου αρεσει το ριμαδι και ας παω πιο νωρις εαν το φερει ετσι η μοιρα ( Θεος φυλαξη) αλλα λεμε τωρα, εαν.............. :blush:

Εννοείται ότι διαφωνώ με το σημείο που βγάζεις το κράνος. Απλά επειδή το ποστ σου μου άρεσε γιατί δείχνεις ότι ξέρεις ότι κάνεις βλακία γι αυτό και το κάνω quote.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολλα χρονια οδηγησης χωρις κρανος μικρος αλλα εχω ξεχασει πως ηταν... βεβαια να πω την αμαρτια μου παω πολυ με ανοιγομενο ανοιχτο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα τελευταία 10 και χρόνια ούτε μέτρο χωρίς κράνος, νιόθω σαν να μη φοράω ρούχα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδια καλα τα λεμε ολη την ωρα "παντα κρανος κτλ" αλλα αυτα που ακουω ειναι "καπως". Δηλαδη αυτη τη στιγμη βρισκομαι Λαμια και εχει απιστευτη ζεστη. Πριν βγεις εξω υδρωνεις μιλαμε.. ε δε νομιζω ΚΑΝΕΙΣ να βγει εξω με την μηχανη και να φοραει μπουφαν και γαντια!! ελεος δηλαδη.. Ενταξει αμα πραγματικα το κανει μαγκια του αλλα δεν εχω δει και κανεναν.. Ειναι ομως ρε παλικαρια και το που κ ποτε πας, δηλαδη αμα πας καπου για δουλειες κ ειναι κ κοντα και ξερεις οτι θα εισαι στο τρεξιμο ολη την ωρα ΠΩΣ να βαλεις κρανος και να το κουβαλας ολη την ωρα?? εγω τις πιο πολλες φορες που δεν βαζω ειναι για το μετα.. το κουβαλημα.Να μου πεις πανω απο ολα η ασφαλεια αλλα....

Παντως δυστυχως ειμαι απο αυτους που βαζουν 7 στις 10.. Θα προσπαθησω ομως να το μεγαλωσω το ποσοστο.. :_rock-on:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ρε παιδια καλα τα λεμε ολη την ωρα "παντα κρανος κτλ" αλλα αυτα που ακουω ειναι "καπως". Δηλαδη αυτη τη στιγμη βρισκομαι Λαμια και εχει απιστευτη ζεστη. Πριν βγεις εξω υδρωνεις μιλαμε.. ε δε νομιζω ΚΑΝΕΙΣ να βγει εξω με την μηχανη και να φοραει μπουφαν και γαντια!! ελεος δηλαδη.. Ενταξει αμα πραγματικα το κανει μαγκια του αλλα δεν εχω δει και κανεναν.. Ειναι ομως ρε παλικαρια και το που κ ποτε πας, δηλαδη αμα πας καπου για δουλειες κ ειναι κ κοντα και ξερεις οτι θα εισαι στο τρεξιμο ολη την ωρα ΠΩΣ να βαλεις κρανος και να το κουβαλας ολη την ωρα?? εγω τις πιο πολλες φορες που δεν βαζω ειναι για το μετα.. το κουβαλημα.Να μου πεις πανω απο ολα η ασφαλεια αλλα....

Παντως δυστυχως ειμαι απο αυτους που βαζουν 7 στις 10.. Θα προσπαθησω ομως να το μεγαλωσω το ποσοστο.. :_rock-on:

Μπουφάν και γάντια μήν βάλεις για μικροδουλειές απο δώ κι απο κεί σε κοντινές αποστάσεις ! Κράνος όμως...... -_-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και στην Αθήνα το ίδιο είναι. Εγώ προσωπικά σήμερα φοράω μπουφανάκι, και γαντάκια καλοκαιρινά :) Καλλίτερα να μουσκέψω στον ιδρώτα παρά να γίνω μπριτζολίτσα πάνω στην καυτή άσφαλτο :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ακριβος το ιδιο....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπουφάν και γάντια μήν βάλεις για μικροδουλειές απο δώ κι απο κεί σε κοντινές αποστάσεις ! Κράνος όμως...... -_-

Και για πες μου αν θελω εγω να παω 1 ωρα στο ΤΕΙ μετα στην τραπεζα μετα στο σουπερ μαρκετ ΠΟΥ να το βαλω το κρανος? ολη την ωρα στο χερι? δε μπορω.. κουραζομαι :D :D

Βρες μου μια λυση :lol: :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και για πες μου αν θελω εγω να παω 1 ωρα στο ΤΕΙ μετα στην τραπεζα μετα στο σουπερ μαρκετ ΠΟΥ να το βαλω το κρανος? ολη την ωρα στο χερι? δε μπορω.. κουραζομαι :D :D

Βρες μου μια λυση :lol: :lol:

α) μπαγκαζιερα

β) λουκετο και μοτο

σου ευχομαι να καταλαβεις πως πρωτα η ασφαλεια και μετα η ανεση ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1-2 φορές δεν έχω βάλει για απόσταση χιλιομέτρου και ένιωθα περίεργα.

Σαν κάτι να μου έλειπε, σαν κάτι να μην πήγαινε καλά , έφαγα και έναν μπούμπουρα στο κούτελο και ήρθα στα ίσα μου :D

Και να φανταστείτε ότι πριν βγάλω δίπλωμα απορούσα αν μπορώ να οδηγώ με κράνος.Μου φαινόταν πολύ ενοχλητικό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οταν παω για κουρεμα δεν το φοραω για να μην γεμισει τριχες...αποτελεσμα..ψαχνω συνεχως για στρουμφακια..καραδωκουν παντου.. :P

Btw το καλοκαιρακι σκεφτομουν κατι σε Jet η καθολου :/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα που η ζέστη είναι αφόρητη, φοράω το jet κράνος μου και τα καλοκαιρινά γάντια μου. Και τα δύο είναι must για μένα, πάντα τα φοράω όλες τις εποχές, δεν μπορώ χωρίς αυτά.

Η μόνη μαλακία είναι οτι για μέσα στην Αθήνα με το scooter, δεν φοράω μπουφάν, και αυτό μου την δίνει απίστευτα καθώς ξέρω οτι αν πέσω θα γίνω σκατά. Όπως και το jet κράνος δεν παρέχει προστασία στο πηγούνι και αυτό επίσης με ανυσηχεί.

Απο την άλλη, αν πάρω την μηχανή, παίρνω το κλειστό κράνος και οπωσδήποτε μπουφάν κι ας έχει έξω 45c.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Πολύ καλό topic..

Η αλήθεια είναι ότι τα συναισθήματα γι' αυτούς που έχουμε συνηθίσει να το βάζουμε.. καλά στο κεφάλι μας είναι τα ίδια πιστεύω!

Ανάμικτα και αντικρουόμενα συναισθήματα ελευθερίας-άνεσης και ανασφάλειας-φόβου!

Κάτι σαν το προφυλακτικό ένα πράγμα, έτσι και σπάσει ή δε βάλεις, η ''ζημιά'' έγινε εκεί που μπορεί να μη το προέβλεψες ή δε το περίμενες! :plaf:

Πάντως προτιμώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.. Και το πάνω και το κάτω! ;)

Σωστός, και γω μια από τα ίδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τρια χρονια πριν, τετοια εποχη, αλλαξα τον προφυλλακτηρα του αυτοκινητου μου. Ειχε σπασει απο ενα Ρ1 που εφτασε σερνοντας ως εκει. Το αυτοκινητο το ειχα παρκαρισμενο μπροστα στο σπιτι μου στη Γαλατσιου γυρω στα 500 μετρα απο τη Βεικου. στα 400 μετρα ειναι η καφετερια απο την οποια εφυγε ο αναβατης της Ρ1. Θυμαμαι τον εαυτο μου να πλησιαζει το παλληκαρι που ειχε πεσει καμια 25αρια μετρα πιο πισω απο εκει που ειχε φτασει η μοτοσυκλετα αλλα να σταματω στα 10 μετρα αντιλαμβανομενος του τι επροκειτο να αντικρυσω. Ο φιλος ηταν ξεκρανωτος. Καταλαβαινετε ποσα μετρα εκανε εκεινη την ημερα? 350μ.

Αυτο μου ερχεται στο μυαλο καθε φορα που θα σκεφτω τη ζεστη.

ΥΓ. Στοιχεια ειχα για το φιλο και την ασφαλεια του αλλα μετα απο 2 μερες ειδα λουλουδια στο σημειο....Τι να παω να πω στους δικους του?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά δεν είναι να παίζουμε με αυτά.Βλέπω παιδιά της ηλικίας μου (16) να μην το φοράνε για χαζές δικαιολογίες όπως να παίρνουν αέρα, να ρίξουν καμιά κοπ'έλα, να δείχνουν το πρόσωπό τους για να ξέρει ο κόσμος το παιδί που οδηγάει το μηχανάκι.Αν πάθουν κάτι τι δικαιολογία θα βρούν άραγε?????????????????Έχω κάνει και γω βλακε'ιες,δε λέω,αλλά τις έχω μετανιώσει γιατί σκέφτομαο ότι ήμουν τυχερός που δε σκοτώθηκα.Γι αυτό πάντα κράνος για να πριορίσουμε τον κίνδυνο και εάν θέλει κάποιος αέρα μπορεί να ανοίξει το τζάμι του κράνους

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οταν δούλευα πριν πολλά χρόνια σε ένα μαγαζί ΥΑΜΑΗΑ έκανα σε ένα ΧΤ600 έλεγχο για να το παραδώσω το μεσημέρι στον αγοραστή, πηγαίνοντας για αέρα στα λάστιχα έπεσα με 20κλμ με αποτέλεσμα να χτυπήσω στο αυτί (ρωγμόδες κάταγμα βάσης κρανίου) να είμαι 6 μήνες με κολάρο και ένα κάρο άλλα προβλήματα υγείας για αρκετά χρόνια ακόμα.

Το κράνος το έβαζα πάντα εκείνη τη στιγμή μόνο από απροσεξία στης στιγμής πες το ότι βιαζόμουν για να προλάβω της δουλειές πες για κάποιον λόγο δεν το φόρεσα ,ακόμα πληρώνω αυτή την απερισκεψία όχι από υγεία αλλά το ότι δεν μπορώ να πιω με την παρέα μου πάνω από μια άντε δύο μπίρες και κάθομαι και τους κοιτάω η φεύγω για να μην αισθάνομαι άσχημα που δεν τους κάνω παρέα

Έκτοτε ούτε στο περίπτερο 100 μέτρα μακριά χωρίς κράνος άσε που με τέτοια ζέστη ψήνεσαι χωρίς αυτό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Άκουγα εντελως διαφορετικά τη μηχανη και νόμιζα οτι κάτι έχει....

ΥΓ: το να φοράς ή να μη φοράς κράνος είναι ένα βίωμα, μια συνήθεια, που αλλάζει μόνο με ένα άλλο βίωμα

+1000. Πιστέυω καθαρά θέμα συνήθειας....

Εγώ πάντα φοράω κράνος. Ο λόγος που ποτέ δεν ανεβαίνω στο μηχανάκι χωρις κράνος δέν είναι το πόστιμο, αλλά το ότι σου παίρνουν το δίπλωμα για κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν την παλεύω ούτε μέρα χωρίς έστω μια μικρή βόλτα. Το θέμα ασφάλειας εξυπακούεται. Χωρίς κράνος νομίζεις ότι κάτι στο μηχανάκι κάτι δεν πάει καλά. Ειδικά εμένα που είναι και δίχρονο έχει μεγάλη διαφορά.

Τροποποιήθηκε από τον fgiannis91

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το μονο αρνητικο που νοιωθω φορωντας κρανος ειναι μια ψευδαισθηση ασφαλειας με αποτελεσμα καποιες φορες να υπερεκτιμω καταστασεις ( επικρατει η λογικη ομως αμεσα και επανερχομαι σε κανονικους ρυθμους οδηγησης )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ με ήρεμη πολύ οδήγηση και καλή παρέα από πίσω μερικά χιλιόμετρα χωρίς κράνος σε κανένα άδειο δρόμο μπορεί να τα κάνω που και που. Ή για να γυρίσω από το σχολείο σπίτι που είναι πολύ κοντά αν και πολύ σπάνια δε θα φορέσω κράνος. Πάντα όμως κράνος και μπουφάν. Κι ας ψήνομαι.Ανοίγω ζελατίνα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγω να πω την αληθεια εχω οδηγηση χωρις κρανος 2-3 φορες για μικρες αποστασης. Την αμαρτια μου θα την πω ηταν αλλη η αισθηση της οδηγησης. Ενιωθα εντελος ελευθερος αλλα και εντελος απροστάτευτος . Απο την μια μου αρεσε αλλα απο την αλλη ενιωθα εξω απο τα νερα μου. Ωραιο δεν λες αλλα επικινδυνο και το παραμικρο ζουζουνι το νιωθεις σαν να σκαει πετρα πανω στην μαπα σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα