42742 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2009 <<Εχει τυχει ποτέ να οδηγησεις την μοτοσυκλετα σου χωρις να βαλεις κρανος;Εστω και για μικρη αποσταση;...Πώς ενοιωσες;>> Αυτό είναι το θέμα όπως τέθηκε από τον Μαθουσάλα και όχι αν είναι καλό να φοράμε κράνος.Εκεί όλοι συμφωνούμε και σίγουρα ένα αυχενικό είναι προτιμότερο από μια αναπηρία ή κάτι χειρότερο. Κάποιοι προτιμούν να κυκλοφορούν ακράνωτοι εντός πόλης και κάποιοι όχι.Μάλιστα σε κάποια topic μερικοί μετρούν ακράνωτους και βγάζουν σπυριά. Εμένα πιο πολύ με ενοχλεί η υποκρισία κάποιων που τους λούζει κρύος ιδρώτας μόνο και μόνο στην ιδέα ότι δε θα φορέσουν κράνος και όταν πηγαίνουν καμιά βόλτα βγάζουν όλο τον κάγκουρα που έχουν μέσα τους , κάνοντας διαγωνισμό ποιος έπιασε τα περισσότερα χιλιόμετρα ή ποιος πλάγιασε περισσότερο και τερμάτισε το λάστιχο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2009 Θα σ'ενδιεφερε αν σου ελεγα οτι ραγισα κρανος (UVEX) στην περιοχη του κροταφου, οταν μου μπλοκαρε το μπροστινο, με 5 χλμ/ωρα, μεσα στην πολη? Αφου το ειπες ηδη! :P <<Εχει τυχει ποτέ να οδηγησεις την μοτοσυκλετα σου χωρις να βαλεις κρανος;Εστω και για μικρη αποσταση;...Πώς ενοιωσες;>> Αυτό είναι το θέμα όπως τέθηκε από τον Μαθουσάλα και όχι αν είναι καλό να φοράμε κράνος.Εκεί όλοι συμφωνούμε και σίγουρα ένα αυχενικό είναι προτιμότερο από μια αναπηρία ή κάτι χειρότερο. Το ενα δεν αποκλειει το αλλο. Σε συνεχεια αυτο εδω του τοπικ, χωρις να εχω καποιο ατυχημα ή οτιδηποτε που θα δικαιολογουσε μια παρομοια κατασταση, υποβληθηκα σε επεμβαση. Αρκετοι μοτοσικλετιστες υποφερουν απο αυχενικο αλλα δεν το γνωριζουν. Στην περιπτωση μου θεωρουσα οτι ειναι ψυξη (οπως οι περισσοτεροι) κι οδηγουσα κανονικα το μηχανακι. Ενα ατυχημα παραλληλα με μια βεβαρημενη κατασταση μπορουσε πολυ πιο ευκολα να οδηγησει σε αναπηρια. Η μοτοσικλετα επιβαρυνει τη σπονδυλικη στηλη πολυ καθως το σωμα λειτουργει σαν αναρτηση πλεον και ολα τα φορτια μεταφερονται σε αυτη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2009 <<Εχει τυχει ποτέ να οδηγησεις την μοτοσυκλετα σου χωρις να βαλεις κρανος;Εστω και για μικρη αποσταση;...Πώς ενοιωσες;>> Αυτό είναι το θέμα όπως τέθηκε από τον Μαθουσάλα και όχι αν είναι καλό να φοράμε κράνος. Πολυ σωστη παρατηρηση,αλλά μπας και τα Τοπικ μενουν "εντος θεματος"...αστα βραστα... :/ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasis 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2009 Σέβομαι μαυρογέρακα ότι έπεσες με 0 χιλιόμετρα και έγινε ότι έγινε.Αυτό μπορεί να σου συμβεί και μέσα στο σπίτι κάλλιστα.Δεν κατακρίνω,απλά η δικιά μου άποψη είναι ότι μου είναι πρόσθετο βάρος μές την πόλη,ένα κράνος με τις επιπτώσεις που προανέφερα. Σχετικά με εσένα κύριε με τον αριθμό για όνομα,νομίζω ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ προτιμότερο μια αναπηρία,παρά ένα αυχενικό που θα σε καθηλώσει για μια ζωή σε καροτσάκι.Δεν σε κατηγορώ,απλά όταν έρθει η στιγμή που θα έχεις καταστρέψει το σώμα σου και κάνεις τις φυσιοθεραπείες που κάνω εγώ,ίσως να δεις τα πράγματα πιο καθαρά... Hayabusas εύχομαι φίλε μου περαστικά,ξέρω τι περνάς ειδικά αν έχεις έρωτα με την μηχανή σου... Και για να μην ακούω και παράπονα ότι βγαίνουμε εκτός θέματος,έχω οδηγήσει χωρίς κράνος με μηχανή supersport σε εθνική οδό,και για τα 2 πρώτα λεπτά ένοιωθα πολύ άνετα,άκουγα και τον παραμικρό χτύπο του κινητήρα,τα λάστιχα και γενικότερα όλο το κονσέρτο που δημιουργεί ένα μηχανάκι.Μετά όμως που ανέβηκαν τα χιλιόμετρα,βουίζαν τα αυτία μου,τα μάτια μου κλαίγανε κλπ.Δηλαδή πίκρα!!! Κατά τα άλλα,με το παπί μέσα στην πόλη είναι κ@υλα, ειδικά το καλοκαιράκι που πας παραλιακά ή σε κανά χωριουδάκι,με πολύ χαλαρούς ρυθμούς και να σε δροσίζει το καλοκαιρινό αεράκι.Και ναι ρε παιδιά,βόλτα πάμε,δεν πάμε σαν κυνηγημένοι. Το θέμα είναι ότι η οδήγηση μεγάλης μηχανής με κράνος,σου δίνει μια αίσθηση σιγουριάς,παραπάνω απ' όσο θα'πρεπε, που πολλές φορές το παρακάνουμε και πάμε παραπάνω απ' όσο αντέχουμε με αποτέλεσμα να τρώμε και τα μούτρα μας όταν πιέζουμε παραπάνω. Βγάλε το κράνος να δεις με πόσα πραγματικά πας και τότε ίσως αναθεωρήσεις τις μαλακίες που κάνουμε όλοι,με πρώτο και καλύτερο εμένα... Όταν βάζω κράνος νοιώθω Mike Doohan στη Χερέθ,μόνο που ο δρόμος είναι κατσικόδρομος.Καλό είναι γιατί αν πέσεις θα σε προστατεύσει.Αν το βγάλεις θα δεις πραγματικά αυτό που έλεγε ο συγχωρεμένος ο χελώνας... Η μηχανή μας δίνει τις παραπάνω δυνατότητες που μας στέρησε η φύση,αλλά το όλο θέμα δεν είναι να κάνεις χρόνο,απλά να το απολαύσεις... Hayabusas έρχομαι στο άλλο τοπικ να κλάψουμε τα κοκκαλά μας... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
42742 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2009 1ο:Μάθε να διαβάζεις προτού γίνεις προκλητικός.(Δε μου αρέσει να παρερμηνεύουν αυτά που λέω) 2ο:Τα περισσότερα αυχενικά τα παθαίνουν οι οδηγοί ss μηχανών λόγω κακής θέσης οδήγησης. Περιπτώσεις μοτοσυκλετιστών που έπαθαν αυχενικό λόγω του βάρους του κράνους πρώτη φορά ακούω. 3ο:Με την ίδια λογική που απαντάς στο Black Hawk θα μπορούσαν να απαντήσουν κι εσένα , ότι δηλαδή αυχενικό μπορείς να πάθεις και μες στο σπίτι για όλους τους λόγους που αναφέρει ο hayabusas π.χ. καθιστική ζωή, να κοιτάς τηλεόραση ξαπλωμένος κ.τ.λ. 4ο:Σταματήστε να ταυτίζεται το αυχενικό με την αναπηρία.Ναι μεν μπορεί μια αναπηρία να αποτελέσει την κατάληξη ενός αυχενικού , ωστόσο πιστεύω ότι μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να την αποφύγει κάποιος με την κατάλληλη ιατρική αγωγή. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ellessar_GR 360 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2009 Καλά, εγώ δεν θα πω σε κανέναν να φοράει ή να μην φοράει κράνος. Απλά το ξαναλέω ΔΕΝ συμπάσχω κανέναν που έπαθε ζημιά και δεν φόραγε κράνος. Όμως μετά μην περιμένει και ιατροφαρμκευτική περίθαλψη από το ΙΚΑ (ή οποιο έχει). Σαν το κάπνισμα ένα πράμα, κάνει κακό, δεν λειπάμε αυτόν που έπαθε καρκίνο από το τσιγάρο. Το ήξερε ότι το ένα φέρνει το άλλο. Αν ο φίλος tasis βολεύεται χωρίς κράνος καλήτερα ας μην το φοράει, γούστο του κάπέλο του. Πάντως αυχενικό δεν κάνεις όταν κινήσαι με 60-70km/h μέσα στην πόλη, ούτε με το στρίβεις το κεφάλι σου φορώντας κράνος σε αυτές τις ταχύτητες. Μπορείς να πάθεις από κακό μαξιλάρι, πολλές ώρες υπολογιστη, αγυμνασιά, κληρονομικότητα, κακή διατροφή, οδήγηση με πάνω από 120km/h για ώρα χωρίς ανεμοκάληψη κ.α. Όσων αφορά το θέμα του θορύβου, δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου αλλά εγώ ακούω καλήτερα με το κράνος με ταχύτητες 40-50km/h γιατί μου κόβει το στροβίλισμα του αέρα στα αυτιά μου. Και με οτοασπίδες ακούω ακόμα καλήτερα στα πολλά χιλιόμετρα. Όσων αφορά το θέμα της ορατότητας, αρκεί να αγοράσει κανείς ένα καλήτερο κράνος με καλήτερη ορατότητα. Στο X-spirit που έχω δεν μπορώ να δώ το πάνω μέρος και ίσα ίσα βλέπω το κάτω. Αριστερά και ξεξιά μου κόβει ελάχιστα. Όλα αυτά ισχύουν για κάποιον όμως που δεν φοράει γυαλιά, γιατί αν φοράει το οπτικό πεδίο του κράνους είναι κατά πολύ μεγαλήτερο από αυτό το γυαλιών. Όσων αφορά το θέμα της επικυνδινότητας, σε μια πόλη αν κάνεις μια διαδρομή 5 χιλιόμετρα θα συναντίσεις ίσως και μια διασταύρωση κάθε 200 μέτρα (τόσο είναι ένα μέσο οικοδομικό τετράτωνο), ας πούμε όμως 250 μέτρα. Αυτό μας δίνει περίπου 20 σημεία στα οποία μπορεί κάποιος να σου πεταχτεί. Στην εθνική από την άλλη έχει δισταύρωση μόνο στους κόμβους. Και κάτι ακόμα, έχετε χτυπήσει το κεφάλι σας ποτέ σε κάποια γωνία, πχ στην κουζίνα στα ράφια (νομίζω είναι κλασικό αυτό)? Η ταχήτητα πρόσκρουσης είναι 1-5km/h και όλη η ενέργεια (κινητικά) μετατρέπεται σε θερμότητα και ένα καρούμπαλο. Μιας και η κινητική ενέργεια αυξάνεται 4 φορές για κάθε φορά που αυξάνουμε την ταχύτητα αν αντί για 2,5km/h χτυπήσουμε με 25km/h το καρούμπαλο θα γίνει 100 φορές μεγαλήτερο. Αν χτυπήσουμε με 50km/h (κλασσικότατο παράδειγμα αυτό) η ενέργεια που θα αποροφήσει το κεφάλι μας θα είναι περίπου 400 φορές μεγαλήτερη από αυτήν του ραφιού της κουζίνας...... Μάλιστα, θα μου πήτε και τι έγινε? 400 φορές εντάξει είναι πολύ αλλά θα την παλέψουμε ε? Για να αναλογιστεί κανείς το νούμερο 400 (μια ζωή με αριθμούς και νούμερα ασχολούμε και πιστέψτε με τέτοια νούμερα δύσκολα τα καταλλαβένει κανείς), αρκεί να συγκρίνει το βάρος ενός μισόλιτρου μπουκαλιού νερό (500gr) και μιας μηχανής (200kg), αυτή είναι η διαφορά που έχει το ράφι της κουζίνας με μια στούκα 50km/h. Δεν θέλω να την πώ στον φίλο tasis, ούτε να του αλλάξω γνώμη. Απλά το ότι πιστεύει και προσπαθεί με επιχειρήματα να πείσει ότι στην πόλη το κράνος είναι περιττό πρέπει να το απαντήσω. Έχασε 3 φίλους που πίστευαν το ίδιο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2009 Καλά, εγώ δεν θα πω σε κανέναν να φοράει ή να μην φοράει κράνος. Απλά το ξαναλέω ΔΕΝ συμπάσχω κανέναν που έπαθε ζημιά και δεν φόραγε κράνος. Όμως μετά μην περιμένει και ιατροφαρμκευτική περίθαλψη από το ΙΚΑ (ή οποιο έχει). Σαν το κάπνισμα ένα πράμα, κάνει κακό, δεν λειπάμε αυτόν που έπαθε καρκίνο από το τσιγάρο. Το ήξερε ότι το ένα φέρνει το άλλο. Αν ο φίλος tasis βολεύεται χωρίς κράνος καλήτερα ας μην το φοράει, γούστο του κάπέλο του. Πάντως αυχενικό δεν κάνεις όταν κινήσαι με 60-70km/h μέσα στην πόλη, ούτε με το στρίβεις το κεφάλι σου φορώντας κράνος σε αυτές τις ταχύτητες. Μπορείς να πάθεις από κακό μαξιλάρι, πολλές ώρες υπολογιστη, αγυμνασιά, κληρονομικότητα, κακή διατροφή, οδήγηση με πάνω από 120km/h για ώρα χωρίς ανεμοκάληψη κ.α. Όσων αφορά το θέμα του θορύβου, δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου αλλά εγώ ακούω καλήτερα με το κράνος με ταχύτητες 40-50km/h γιατί μου κόβει το στροβίλισμα του αέρα στα αυτιά μου. Και με οτοασπίδες ακούω ακόμα καλήτερα στα πολλά χιλιόμετρα. Όσων αφορά το θέμα της ορατότητας, αρκεί να αγοράσει κανείς ένα καλήτερο κράνος με καλήτερη ορατότητα. Στο X-spirit που έχω δεν μπορώ να δώ το πάνω μέρος και ίσα ίσα βλέπω το κάτω. Αριστερά και ξεξιά μου κόβει ελάχιστα. Όλα αυτά ισχύουν για κάποιον όμως που δεν φοράει γυαλιά, γιατί αν φοράει το οπτικό πεδίο του κράνους είναι κατά πολύ μεγαλήτερο από αυτό το γυαλιών. Όσων αφορά το θέμα της επικυνδινότητας, σε μια πόλη αν κάνεις μια διαδρομή 5 χιλιόμετρα θα συναντίσεις ίσως και μια διασταύρωση κάθε 200 μέτρα (τόσο είναι ένα μέσο οικοδομικό τετράτωνο), ας πούμε όμως 250 μέτρα. Αυτό μας δίνει περίπου 20 σημεία στα οποία μπορεί κάποιος να σου πεταχτεί. Στην εθνική από την άλλη έχει δισταύρωση μόνο στους κόμβους. Και κάτι ακόμα, έχετε χτυπήσει το κεφάλι σας ποτέ σε κάποια γωνία, πχ στην κουζίνα στα ράφια (νομίζω είναι κλασικό αυτό)? Η ταχήτητα πρόσκρουσης είναι 1-5km/h και όλη η ενέργεια (κινητικά) μετατρέπεται σε θερμότητα και ένα καρούμπαλο. Μιας και η κινητική ενέργεια αυξάνεται 4 φορές για κάθε φορά που αυξάνουμε την ταχύτητα αν αντί για 2,5km/h χτυπήσουμε με 25km/h το καρούμπαλο θα γίνει 100 φορές μεγαλήτερο. Αν χτυπήσουμε με 50km/h (κλασσικότατο παράδειγμα αυτό) η ενέργεια που θα αποροφήσει το κεφάλι μας θα είναι περίπου 400 φορές μεγαλήτερη από αυτήν του ραφιού της κουζίνας...... Μάλιστα, θα μου πήτε και τι έγινε? 400 φορές εντάξει είναι πολύ αλλά θα την παλέψουμε ε? Για να αναλογιστεί κανείς το νούμερο 400 (μια ζωή με αριθμούς και νούμερα ασχολούμε και πιστέψτε με τέτοια νούμερα δύσκολα τα καταλλαβένει κανείς), αρκεί να συγκρίνει το βάρος ενός μισόλιτρου μπουκαλιού νερό (500gr) και μιας μηχανής (200kg), αυτή είναι η διαφορά που έχει το ράφι της κουζίνας με μια στούκα 50km/h. Δεν θέλω να την πώ στον φίλο tasis, ούτε να του αλλάξω γνώμη. Απλά το ότι πιστεύει και προσπαθεί με επιχειρήματα να πείσει ότι στην πόλη το κράνος είναι περιττό πρέπει να το απαντήσω. Έχασε 3 φίλους που πίστευαν το ίδιο. αναλυτικοτατος ενα τοπικ μονο του... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2009 Καλά, εγώ δεν θα πω σε κανέναν να φοράει ή να μην φοράει κράνος. Απλά το ξαναλέω ΔΕΝ συμπάσχω κανέναν που έπαθε ζημιά και δεν φόραγε κράνος. Όμως μετά μην περιμένει και ιατροφαρμκευτική περίθαλψη από το ΙΚΑ (ή οποιο έχει). Σαν το κάπνισμα ένα πράμα, κάνει κακό, δεν λειπάμε αυτόν που έπαθε καρκίνο από το τσιγάρο. Το ήξερε ότι το ένα φέρνει το άλλο. Αν ο φίλος tasis βολεύεται χωρίς κράνος καλήτερα ας μην το φοράει, γούστο του κάπέλο του. Πάντως αυχενικό δεν κάνεις όταν κινήσαι με 60-70km/h μέσα στην πόλη, ούτε με το στρίβεις το κεφάλι σου φορώντας κράνος σε αυτές τις ταχύτητες. Μπορείς να πάθεις από κακό μαξιλάρι, πολλές ώρες υπολογιστη, αγυμνασιά, κληρονομικότητα, κακή διατροφή, οδήγηση με πάνω από 120km/h για ώρα χωρίς ανεμοκάληψη κ.α. Όσων αφορά το θέμα του θορύβου, δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου αλλά εγώ ακούω καλήτερα με το κράνος με ταχύτητες 40-50km/h γιατί μου κόβει το στροβίλισμα του αέρα στα αυτιά μου. Και με οτοασπίδες ακούω ακόμα καλήτερα στα πολλά χιλιόμετρα. Όσων αφορά το θέμα της ορατότητας, αρκεί να αγοράσει κανείς ένα καλήτερο κράνος με καλήτερη ορατότητα. Στο X-spirit που έχω δεν μπορώ να δώ το πάνω μέρος και ίσα ίσα βλέπω το κάτω. Αριστερά και ξεξιά μου κόβει ελάχιστα. Όλα αυτά ισχύουν για κάποιον όμως που δεν φοράει γυαλιά, γιατί αν φοράει το οπτικό πεδίο του κράνους είναι κατά πολύ μεγαλήτερο από αυτό το γυαλιών. Όσων αφορά το θέμα της επικυνδινότητας, σε μια πόλη αν κάνεις μια διαδρομή 5 χιλιόμετρα θα συναντίσεις ίσως και μια διασταύρωση κάθε 200 μέτρα (τόσο είναι ένα μέσο οικοδομικό τετράτωνο), ας πούμε όμως 250 μέτρα. Αυτό μας δίνει περίπου 20 σημεία στα οποία μπορεί κάποιος να σου πεταχτεί. Στην εθνική από την άλλη έχει δισταύρωση μόνο στους κόμβους. Και κάτι ακόμα, έχετε χτυπήσει το κεφάλι σας ποτέ σε κάποια γωνία, πχ στην κουζίνα στα ράφια (νομίζω είναι κλασικό αυτό)? Η ταχήτητα πρόσκρουσης είναι 1-5km/h και όλη η ενέργεια (κινητικά) μετατρέπεται σε θερμότητα και ένα καρούμπαλο. Μιας και η κινητική ενέργεια αυξάνεται 4 φορές για κάθε φορά που αυξάνουμε την ταχύτητα αν αντί για 2,5km/h χτυπήσουμε με 25km/h το καρούμπαλο θα γίνει 100 φορές μεγαλήτερο. Αν χτυπήσουμε με 50km/h (κλασσικότατο παράδειγμα αυτό) η ενέργεια που θα αποροφήσει το κεφάλι μας θα είναι περίπου 400 φορές μεγαλήτερη από αυτήν του ραφιού της κουζίνας...... Μάλιστα, θα μου πήτε και τι έγινε? 400 φορές εντάξει είναι πολύ αλλά θα την παλέψουμε ε? Για να αναλογιστεί κανείς το νούμερο 400 (μια ζωή με αριθμούς και νούμερα ασχολούμε και πιστέψτε με τέτοια νούμερα δύσκολα τα καταλλαβένει κανείς), αρκεί να συγκρίνει το βάρος ενός μισόλιτρου μπουκαλιού νερό (500gr) και μιας μηχανής (200kg), αυτή είναι η διαφορά που έχει το ράφι της κουζίνας με μια στούκα 50km/h. Δεν θέλω να την πώ στον φίλο tasis, ούτε να του αλλάξω γνώμη. Απλά το ότι πιστεύει και προσπαθεί με επιχειρήματα να πείσει ότι στην πόλη το κράνος είναι περιττό πρέπει να το απαντήσω. Έχασε 3 φίλους που πίστευαν το ίδιο. Σε ΟΛΑ οσα ειπες +1000! Ειδικα για το θεμα των αισθησεων με το κρανος.....καποτε ελεγα και εγω οτι δεν ειναι σωστο να το φορας μεσα στην πολη.....ε παλι καλα που πολυ γρηγορα καταλαβα οτι ελεγα χαζομαρες... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MaGisTrAtE 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2009 Συγνώμη που θα γίνω εριστικός. Αλλά! Δεν μπορεί κάποιος που είναι χωρίς πόδια να οδηγάει μοτοσικλέτα και ούτε κάποιος τυφλός, επομένως και κάποιος που έχει πάθη μια ζημιά στην υγεία του από την χρήση Της. Δεν μπορούν όλοι κύριοι, τι να κάνουμε δηλαδή, να κάνουν όλες τις δουλειές και όλα τα πράγματα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, έτσι είναι η ζωή. Επομένως όποιος δεν μπορεί ¨να φύγει, να πάει αλλού¨ όπως γράφουν πολλοί εδώ μέσα τώρα τελευταία. Τα μέτρα που πρέπει να πάρει το κράτος να είναι ακόμα ποιο αυστηρά και να σου αφαιρούν και το δίπλωμα για πάρα πολύ καιρό. Δεν μπορούμε την σήμερον ημέρα που τα ασφαλιστικά ταμεία δεινοπαθούν να πληρώνουμε για βλάκες (επιεικώς τους λέω έτσι) που τους αρέσει να K@YΛWΝΟΥΝ!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2009 Σέβομαι μαυρογέρακα ότι έπεσες με 0 χιλιόμετρα και έγινε ότι έγινε.Αυτό μπορεί να σου συμβεί και μέσα στο σπίτι κάλλιστα.Δεν κατακρίνω,απλά η δικιά μου άποψη είναι ότι μου είναι πρόσθετο βάρος μές την πόλη,ένα κράνος με τις επιπτώσεις που προανέφερα. Για το κεφαλι του, στην τελικη αναλυση, o καθενας κανει τις επιλογες του.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
βοσκος 635 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2009 καλά τα λέει ο tasis καλά και ο ellesar. ναι,μπορείς να ακούσεις το μοτέρ και γενικά την μηχανή με κράνος,αλλά όχι τόσο καλά όπως ξεκράνωτος. ακόμη καλύτερα ,κρυμένος πίσω απο την ζελατίνα,ακούς τα ΠΑΝΤΑ.αρα,πρέπει να γίνει,τέλος. απο την άλλη όμως έχουμε την ιστορία με το καρούμπαλο όπως πολύ σωστά είπε ο ellesar, που σου κόβει λίγο τα πόδια.. με λίγο προσοχή όμως και ίσως όχι μέσα στην΄κίνηση? για το αυχενικό,παίζει,και μάλιστα σε μερικές περπτώσεις είναι επίπονο. έναςγνωστός απο το συνεργείο (50χρονών) που έχει γράψει (και ακόμη γράφει) χιλιόμετρα,όταν τον πιάνει ξεραίνεται βέβαια την ευθήνη δεν την έχει μόνο το κράνος. περαστικά tasis ρε μαύρο γεράκι πως ράγισες κράνος με μόνο 5 χλμ. σημάδι την άσφαλτο έβαλες ?? :D :D :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2009 ρε μαύρο γεράκι πως ράγισες κράνος με μόνο 5 χλμ. σημάδι την άσφαλτο έβαλες ?? :D :D :P Απλα, μποκαρισε ο μπροστινος τροχος σε "τσιμπημα" του φρενου (σε πεζοδρομο με πλακακια, με KLX 650), διπλωσε και επεσα, σαν βλακας! Επειδη, εγειρε δεξια, μου πηρε το ποδι απο κατω και με παρεσυρε! Το μονο που θυμαμαι, ειναι το χτυπημα στον δεξιο κροταφο.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ellessar_GR 360 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2009 Βρε παιδιά μην το δένεται κόμπο με το αυχενικό. Σίγουρα παίζει ρόλο το κράνος, και σίγουρα το τί μηχανή οδηγάς και πόσο γρήγορα πας και το πόσο σε χτυπάει ο αέρας. Αλλά παίζει ρόλο και το πόσο γυμνασμένος είναι κάποιος, δηλαδή ο Schumacher που πάει με 300άρες και τρώει απειρα πλευρικά G δεν θα πάθει? Έχετε δει το λεμό του? Είναι όσο χοντρός είναι και το κεφάλι του! Μην τα ρίχνουμε μόνο στο κράνος λοιπόν για το αυχενικό, πρώτα από όλα ας γυμναστούμε και ας τρώμε σωστά και μετά κατηγορούμε το κρανάκι μας. Και στο κάτω κάτω της γραφής πάρτε ένα carbon που είναι 900γραμμάρια, ή ένα jet από carbon που ζυγίζει ακόμα λιγότερο. Από την άλλη σωστός και ο Magistrate, δεν είναι όλοι για μοτό. Πως δεν γίνονται όλοι ίκαροι που πάνε στην σχολή ικάρων πχ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
βοσκος 635 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2009 Μην τα ρίχνουμε μόνο στο κράνος λοιπόν για το αυχενικό, πρώτα από όλα ας γυμναστούμε και ας τρώμε σωστά και μετά κατηγορούμε το κρανάκι μας. πολύ σωστά,αλλά ξέρεις είμαστε και λίγο παππούδες γκούχ γκούχ!! :D :D οπότε το ερώτημα... προβατίνα στα κάρβουνα,,,η μοτό?? ΄πάω να τσεκάρω το θέμα σουβλακομπυροσυνάντηση για να σκεφτώ και έρχομαι..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasis 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2009 Πολλά και ενδιαφέροντα αυτά που λέτε,αλλά επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με κάποιους. 1ον όσοι δεν έχουν το πρόβλημα μου,νομίζω δεν έχουν και λόγο να απορρίπτουν τα επιχειρήματά μου.Με απλά λόγια,μην λέτε γιατί αν σας βρει το κακό εγώ θα κάθομαι σε μια άκρη και θα γελάω... 2ον όσοι δεν πληρώνουν φυσιοθεραπείες,κανένα λόγο δεν έχουν... 3ον όταν αναφέρω την λέξη αναπηρία ίσως να είναι λάθος,γιατί όλοι το πάνε στην καθήλωση σε αναπηρικό καροτσάκι.Λάθος μου,εννοώ κινητικά προβλήματα,ειδικά τις μέρες με υγρασία, δεν μπορώ να κάνω βασικές κινήσεις.Αυτά τα κινητικά προβλήματα είναι αναπηρία,όπως και το να έχεις 5 βαθμούς μυωπία είναι μεγάλη αναπηρία. Ellesar_GR δεν ζήτησα να συμπάσχεις αν πέσω και χτυπήσω στο κεφάλι επειδή δεν φορούσα κράνος.Το που οφείλεται ένα αυχενικό πρόβλημα,σόρρυ αλλά δεν μπορείς να το κρίνεις εσύ για καθέναν μας ξεχωριστά. ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ,ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ.Σόρρυ για το ύφος μου.Έλα να δουλέψεις ένα μήνα 18ωρα καβάλα σε παπί και μετά πες μου Όσον αφορά τις αισθήσεις,νομίζω ότι είσαι ο πρώτος που κάνει την εξαίρεση.Θα μας πεις ότι βλέπεις με το κράνος,όπως θα έβλεπες και χωρίς... Επίσης ακούς πιο καλά με το κράνος... Τότε και εγώ όταν θα θέλω να κρυφακούσω να φοράω κράνος... Μην βιαστείς να με κρίνεις ή να με βρίσεις.Σκέψου πρώτα αυτά που λες. Τώρα δεν ξέρω για τους φίλους σου που έχασες,απλά μες την πόλη είναι κίνδυνος-θάνατος να έχεις μειωμένες αισθήσεις και κινήσεις του κεφαλιού λόγω κράνους.Ας δουλέψει κάποιος επαγγελματικά με μηχανάκι ΠΑΠΙ και μετά συζητάμε ότι θέλετε. Τώρα για τα νούμερα πρόσκρουσης,ενώ φαντάζουν ωραία,φίλε δεν με πείθεις... Δεν θυμάμαι αν το ανέφερα,ξέρεις τί έπαθα μια μέρα με κράνος όταν ο άλλος με στούκαρε σταματημένο στο φανάρι... Και φόραγα σαν μαλάκας κράνος... 3 μήνες μες το σπίτι.Τόσο πολύ που στο νοσοκομείο αγανάκτησαν και μου είπαν "Και εσύ κράνος μες την πόλη βρήκες να βάλεις;" Βοσκός,ευχαριστώ φίλε, την ευθύνη φυσικά και δεν την έχει μόνο το κράνος,απλά όταν βλέπω ότι με καταστρέφει μέρα με την μέρα,κάτσε να φτάσω τα 40 να πάρω μια και καλή σύνταξη... :P Ellesar_GR το αν είμαι για μότο το ξέρω εγώ και κανένας άλλος.Και όσο για τον Schumacher δες στο youtube που είναι και πιο εύκολα, να δεις ότι εκτός Σαββατοκύριακο,όλη την υπόλοιπη εβδομάδα κάνει σχεδόν όσες ώρες δουλεύω εγώ,γυμναστική,δηλαδή 10+ .Επίσης δες πόσες φυσιοθεραπείες κάνει,τί διατροφή και σάουνα κλπ κλπ.Επίσης δεν γυρνάει ποτέ το κεφάλι τόσο γρήγορα όσο εγώ σε συνθήκες που θέλω να στρίψω και γυρίζω απότομα να δω αν περνάει κανά αυτοκίνητο/παιδάκι/μπάλα/λακούβα κλπ... Επίσης ρίξε μια ματιά στο κολάρο,που κρατάει με ιμάντες το κράνος από το να φεύγει με το κεφάλι του οδηγού μπροστά σε κάθε δυνατό φρενάρισμα.Δίκιο έχεις,είναι λίγο χειρότερες οι συνθήκες αγώνα για πιλότους formula 1 αλλά δεν έχω και εγώ τον ανάλογο μισθό και φροντίδα-περιποίηση όσο ένας οδηγός formula 1. Να μην αναφέρω τον διαθέσιμο χρόνο ΜΟΥ και χρόνο ΤΟΥ... Δεν ήθελα να έρθω σε ρίξη με κάποιους,αλλά κάπου μέσα μου με τρώει που πετάγονται όλοι να πούν κάτι έτσι για να πουν,χωρίς να πάρουν τα κριτήρια που έθεσα, όπως η οδήγηση στην πόλη με παπάκι,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ!!! Και φυσικά σχεδόν κανείς δεν στάθηκε στο ότι είναι έγκλημα να οδηγείς supersport εκτός πόλης χωρίς κράνος... Αλλά πιαστήκαμε πάλι σε εκείνο που θα είχε ενδιαφέρον,μιας και θα προκαλούσε ένταση. Μήπως γίναμε τηλεόραση;;; Καληνύχτα σε όλους,ακόμα και σε αυτούς που με κράζουνε.Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kwstasxt 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2009 (τροποποιήθηκε) β) σου κόβει την ακοή,επίσης πολύ βασικό (ναι φόραγα κράνος και με στούκαρε άλλος από πίσω,θα το είχα αποφύγει αν άκουγα το φρενάρισμα που έκανε για 60 μέτρα) και αν δεν τον αποφευγες , χωρις κρανος? μην λετε ανοησιες ρε παιδια , ουτε ορατοτητα μειονει οσο ειπαρχουν οι καθρευτες ... με το κρανος εχεις το κεφαλι σου ησηχο επεισις απο υπταμενα μυγαρακια κτλπ , εχουμε το κεφαλι μας ησυχο γενικα :) Τροποποιήθηκε Αύγουστος 7 , 2009 από τον kwstasxt Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MILTOS1976 64 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 εγω παλι να πω την αληθεια μου μου αρεσει πολυ χωρις κρανος. :P το κρανιο αν και το φοραω με κανει και νιωθω κλεισμενος σε ντουλαπα και εω την εντυπωση οτι τα ανατανακλαστικα μου υπολειτουργουν.οποτε οταν μπορω κανω καμια βολτα ακρανος και μου θυμιζει παντα την πρωτη φορα που καβαλησα μηχανακι . ωραιο συναισθημα :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ellessar_GR 360 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 Πολλά και ενδιαφέροντα αυτά που λέτε,αλλά επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με κάποιους. 1ον όσοι δεν έχουν το πρόβλημα μου,νομίζω δεν έχουν και λόγο να απορρίπτουν τα επιχειρήματά μου.Με απλά λόγια,μην λέτε γιατί αν σας βρει το κακό εγώ θα κάθομαι σε μια άκρη και θα γελάω... 2ον όσοι δεν πληρώνουν φυσιοθεραπείες,κανένα λόγο δεν έχουν... 3ον όταν αναφέρω την λέξη αναπηρία ίσως να είναι λάθος,γιατί όλοι το πάνε στην καθήλωση σε αναπηρικό καροτσάκι.Λάθος μου,εννοώ κινητικά προβλήματα,ειδικά τις μέρες με υγρασία, δεν μπορώ να κάνω βασικές κινήσεις.Αυτά τα κινητικά προβλήματα είναι αναπηρία,όπως και το να έχεις 5 βαθμούς μυωπία είναι μεγάλη αναπηρία. Ellesar_GR δεν ζήτησα να συμπάσχεις αν πέσω και χτυπήσω στο κεφάλι επειδή δεν φορούσα κράνος.Το που οφείλεται ένα αυχενικό πρόβλημα,σόρρυ αλλά δεν μπορείς να το κρίνεις εσύ για καθέναν μας ξεχωριστά. ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ,ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ.Σόρρυ για το ύφος μου.Έλα να δουλέψεις ένα μήνα 18ωρα καβάλα σε παπί και μετά πες μου Όσον αφορά τις αισθήσεις,νομίζω ότι είσαι ο πρώτος που κάνει την εξαίρεση.Θα μας πεις ότι βλέπεις με το κράνος,όπως θα έβλεπες και χωρίς... Επίσης ακούς πιο καλά με το κράνος... Τότε και εγώ όταν θα θέλω να κρυφακούσω να φοράω κράνος... Μην βιαστείς να με κρίνεις ή να με βρίσεις.Σκέψου πρώτα αυτά που λες. Τώρα δεν ξέρω για τους φίλους σου που έχασες,απλά μες την πόλη είναι κίνδυνος-θάνατος να έχεις μειωμένες αισθήσεις και κινήσεις του κεφαλιού λόγω κράνους.Ας δουλέψει κάποιος επαγγελματικά με μηχανάκι ΠΑΠΙ και μετά συζητάμε ότι θέλετε. Τώρα για τα νούμερα πρόσκρουσης,ενώ φαντάζουν ωραία,φίλε δεν με πείθεις... Δεν θυμάμαι αν το ανέφερα,ξέρεις τί έπαθα μια μέρα με κράνος όταν ο άλλος με στούκαρε σταματημένο στο φανάρι... Και φόραγα σαν μαλάκας κράνος... 3 μήνες μες το σπίτι.Τόσο πολύ που στο νοσοκομείο αγανάκτησαν και μου είπαν "Και εσύ κράνος μες την πόλη βρήκες να βάλεις;" Βοσκός,ευχαριστώ φίλε, την ευθύνη φυσικά και δεν την έχει μόνο το κράνος,απλά όταν βλέπω ότι με καταστρέφει μέρα με την μέρα,κάτσε να φτάσω τα 40 να πάρω μια και καλή σύνταξη... :P Ellesar_GR το αν είμαι για μότο το ξέρω εγώ και κανένας άλλος.Και όσο για τον Schumacher δες στο youtube που είναι και πιο εύκολα, να δεις ότι εκτός Σαββατοκύριακο,όλη την υπόλοιπη εβδομάδα κάνει σχεδόν όσες ώρες δουλεύω εγώ,γυμναστική,δηλαδή 10+ .Επίσης δες πόσες φυσιοθεραπείες κάνει,τί διατροφή και σάουνα κλπ κλπ.Επίσης δεν γυρνάει ποτέ το κεφάλι τόσο γρήγορα όσο εγώ σε συνθήκες που θέλω να στρίψω και γυρίζω απότομα να δω αν περνάει κανά αυτοκίνητο/παιδάκι/μπάλα/λακούβα κλπ... Επίσης ρίξε μια ματιά στο κολάρο,που κρατάει με ιμάντες το κράνος από το να φεύγει με το κεφάλι του οδηγού μπροστά σε κάθε δυνατό φρενάρισμα.Δίκιο έχεις,είναι λίγο χειρότερες οι συνθήκες αγώνα για πιλότους formula 1 αλλά δεν έχω και εγώ τον ανάλογο μισθό και φροντίδα-περιποίηση όσο ένας οδηγός formula 1. Να μην αναφέρω τον διαθέσιμο χρόνο ΜΟΥ και χρόνο ΤΟΥ... Δεν ήθελα να έρθω σε ρίξη με κάποιους,αλλά κάπου μέσα μου με τρώει που πετάγονται όλοι να πούν κάτι έτσι για να πουν,χωρίς να πάρουν τα κριτήρια που έθεσα, όπως η οδήγηση στην πόλη με παπάκι,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ!!! Και φυσικά σχεδόν κανείς δεν στάθηκε στο ότι είναι έγκλημα να οδηγείς supersport εκτός πόλης χωρίς κράνος... Αλλά πιαστήκαμε πάλι σε εκείνο που θα είχε ενδιαφέρον,μιας και θα προκαλούσε ένταση. Μήπως γίναμε τηλεόραση;;; Καληνύχτα σε όλους,ακόμα και σε αυτούς που με κράζουνε.Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Καταρχάς δεν με ξέρεις και δεν ξέρεις τι δουλειές κάνω και πόσες ώρες και υπό τι συνθήκες δουλεύω, οπότε σε παρακαλώ μη μου λές "ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ,ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ". Εγώ δεν έκανα λόγω ποτέ για κάτι τέτοιο. Δεύτερον, εάν δεν άκουσες τον τύπο που σε χτήπησε από πίσω στο φανάρι, ίσως τον έβλεπες από τους καθρέφτες. Λογικά τους έχεις βγάλει όμως. Άλλο έγκλημα πάλι τούτο, με την δικαιολογία ότι περνάς ανάμεσα στα αυτοκίνητα πιο καλά. Αν οδηγήσεις σε μια ξένη χώρα ποτέ, θα δεις ότι κανείς εκεί δεν κάνει σφήνες γιατί απαγορεύονται και είναι επικίνδυνες. Και επίσης τα μόνα μοτό χωρίς καθρέπτες είναι αυτά που πάνε μόνο πίστα. Και σε παρακαλώ μην μου δίχνεις τα video από διασταυρώσεις στην Ινδία που πάνε όλοι αβέρτα χωρίς κράνη και καθρέπτες, μιας και απλά είναι μερικά λεπτά που τυχαίνει να μην γίνεται ατύχημα. Τρίτον, αφού δεν σε έπεισα με τα νούμερα τι πω? Μάλλον το διδακτορικό θα το κάνω χαρτί για να τυλίγω σουβλάκια αφού ούτε απλή φυσική δεν μπορώ να εξηγίσω. Τέταρτον, ένας που φοράει γυαλιά (~55% των οδηγών οφήλει να φοράει κατά την οδήγηση) έχει μικρότερο οπτικό πεδίο απότι το κράνος του. Δηλαδή ακόμα και να μην φοράει κράνος θα βλέπει ακριβώς τα ίδια. Η λύση των φακών επαφής βολεύει αλλα δεν κάνει για όλους. Και όμως οδηγούν μια χαρά με τους καθρέπτες τους, τα γυαλιά τους, και τα κράνη τους. Πέμπτον, πολλοί εδώ μέσα δουλεύουν παπί επαγκελματικά, ας μας πούνε αν φοράνε κράνος ή όχι. Και τέλος, σκέφτηκες ποτέ τι θα γίνει αν σε χτυπήσει κάποιος που δεν μπορείς να τον αποφύγεις? Πχ ένας μεθησμένος οδηγός ή ένα καγκουροπαιδάκι που πάει μαμιώντας με το φτιαγμένο του παπί με 80km/h μέσα στα στενά? Αν πέσεις και χτυπήσεις το κεφάλι σου σε πεζοδρομιο, κολονάκι κτλ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ. Εγώ φυσικά δεν θα είμαι δίπλα και θα γελάω (δεν ξέρω πως σου ήρθε και το είπες αυτό?) και φυσικά θα βοηθήσω. Στο φόρουμ θα γράψω: "κρίμα το παιδί, κράνος φόραγε?" Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 εγω αυτα που καταλαβαινω ειναι πως στην πολη δε πρεπει να βαζω κρανος γιατι κανω καμια 150αρα χλμ τη μερα στην πολη με σκουτερ και εχω και σακατεμενο αυχενα απο ατυχημα και επισης πως οι πιτσιρικοι που παν σχολειο με τα παπακια επισης δε πρεπει να φορανε γιατι στα στενα της πολης χωρις κρανος εχεις καλυτερες αισθησεις και ακους τα αμξια που ερχονται απο γυρω γυρω :wallbash: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 Παραβλεπω καποια περιεργα σχολια για το ποιοι μπορουν και ποιοι δε μπορουν να οδηγησουν και λοιπες κατηγοριοποιησεις που εγιναν. Για το αν πρεπει ή οχι να φοραμε κρανος ΠΑΝΤΑ, γνωμη μου ειναι πως πρεπει. Δεν εχω τυχει σε περιστατικο ο ιδιος για να το τεκμηριωσω, αλλα απο αυτα που ακουω και διαβαζω, θεωρω οτι πρεπει να το φοραω και αυτο κανω. Απο κει και περα, φιλε ellesar, εγραψες τα εξης: Και κάτι ακόμα, έχετε χτυπήσει το κεφάλι σας ποτέ σε κάποια γωνία, πχ στην κουζίνα στα ράφια (νομίζω είναι κλασικό αυτό)? Η ταχήτητα πρόσκρουσης είναι 1-5km/h και όλη η ενέργεια (κινητικά) μετατρέπεται σε θερμότητα και ένα καρούμπαλο. Μιας και η κινητική ενέργεια αυξάνεται 4 φορές για κάθε φορά που αυξάνουμε την ταχύτητα αν αντί για 2,5km/h χτυπήσουμε με 25km/h το καρούμπαλο θα γίνει 100 φορές μεγαλήτερο. Αν χτυπήσουμε με 50km/h (κλασσικότατο παράδειγμα αυτό) η ενέργεια που θα αποροφήσει το κεφάλι μας θα είναι περίπου 400 φορές μεγαλήτερη από αυτήν του ραφιού της κουζίνας...... Μάλιστα, θα μου πήτε και τι έγινε? 400 φορές εντάξει είναι πολύ αλλά θα την παλέψουμε ε? Για να αναλογιστεί κανείς το νούμερο 400 (μια ζωή με αριθμούς και νούμερα ασχολούμε και πιστέψτε με τέτοια νούμερα δύσκολα τα καταλλαβένει κανείς), αρκεί να συγκρίνει το βάρος ενός μισόλιτρου μπουκαλιού νερό (500gr) και μιας μηχανής (200kg), αυτή είναι η διαφορά που έχει το ράφι της κουζίνας με μια στούκα 50km/h. Η ενεργεια δε μετατρεπεται σε θερμοτητα, γινεται μια σχεδον ελαστικη κρουση αναμεσα στο κεφαλι και το ντουλαπι. Ενα μερος της ενεργειας μετατρεπεται σε ηχο (το μπαμ) ενα μερος στραβωνει τους μεντεσεδες, ενα μερος παραμορφωνει το ιδιο το ντουλαπι κι ενα πολυ μικρο μερος θερμοτητα. Επισης, η ενεργεια τετραπλασιαζεται οταν διπλασιαζεται η ταχυτητα, κανεις ομως μια εσφαλμενη παραδοχη: οταν κινουμε με 50χαω θεωρεις οτι στο ατυχημα θα σκασω με 50χαω στον τοιχο με το κεφαλι, κατι το οποιο φυσικα ειναι λαθος. Το κεφαλι μου θα χτυπησει με πολυ μικροτερη ταχυτητα στο εδαφος, την ταχυτητα που θα αποκτησω απο το πεσιμο απο τη μηχανη, βαρια-βαρια δλδ 10χαω με επιταχυνση βαρυτητας 10m/s² κι απο κει και περα το μεγαλυτερο ποσοστο της κινητικης ενεργειας θα μετετραπει σε θερμοτητα στο σωμα, τα γνωστα εγκαυματα που παθαινουμε. Και παλι φυσικα το κρανος θα μας γλτιωσει απο τα χειροτερα, καθως θα προστατευσει το κεφαλι μας απο αντιαισθητικα (ή και θανατηφορα) χτυπηματα. Αν σκασω μετωπικη σε τοιχο, ισχυουν αυτα που λες, σε απλη πτωση (πχ σε μια στροφη) οχι. Να πω και κατι διαφορετικο, μια ιστορια ενος γνωστου. Ειχε ενα ατυχημα με το αυτοκινητο του, ετρεχε με 200χαω και επεσε πανω σε μια σταση λεωφορειου (παλι καλα ξημερωματα και δεν ειχε κοσμο) και χτυπησε τη σταση με το πλαι, στη πορτα του οδηγου αφου πρωτα ειχε χτυπησε ενα κωλονακι που τον πεταξε στο τιμονι. Για καλη του τυχη ΔΕΝ φορουσε ζωνη, αλλιως τα σιδερα της στασης θα τον ειχαν διαμελισει. (χτυπησε ο ιδιος στο τιμονι και τα σιδερα κατεστρεψαν το καθισμα, πισω απο την πλατη του) Το οτι αυτος ηταν τυχερος που τη γλιτωσε επειδη δε φορουσε ζωνη, δε σημαινει οτι πρεπει να μη φοραμε ζωνη. Το οτι καποιος επαθε (ή θα παθαινε, οπως λεει ο φιλος tasis) λιγοτερη ζημια χωρις κρανος, δε σημαινει οτι δεν πρεπει να φοραμε κρανος. Γνωμη μου, καλα να ειμαστε και παντα ορθιοι ολοι! :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 Εγώ να πω πως ένιωσα την μία και μοναδική φορά που έβαλα κράνος, είμαι θα είμαι οφ τόπικ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 (τροποποιήθηκε) ...ειλικρινα ...δυστυχως πρεπει να παραδεχτω οτι ειναι αλλη αισθηση να μην φορας (...το ξερω γιατι καποτε δεν φορουσα!)..αλλα ξεχαστε το !...οποιος σεβεται εστω και ελάχιστα τον εαυτο του και εχει κατι μεσα στο κεφαλι του ....ΠΡΕΠΕΙ να το φοραει! ...αλλιως υπαρχει και η εναλλακτική !...αυτοκίνητο! ...στο θεμα τωρα !...ενιωσα υπεροχα οταν εκανα μια βολτα με το παπακι στο παρκινκ πισω απ το σπιτι μου ...χωρις κρανος!...δυστυχως για μενα ειναι η αληθεια! Τροποποιήθηκε Αύγουστος 8 , 2009 από τον IoannisPanagiotidis Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tsadakias 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 Μια και τό 'φερε η κουβέντα, σου λέω ότι μέχρι τα 100χαω τα μάτια μου δεν δακρύζουν!!! (τί σου κάνει η συνήθεια) Άμα γυρίσεις το κεφάλι σου λίγο στο πλάι (κατά προτίμηση αριστερά, πρός το μέρος της κίνησης δηλαδή) δεν δακρύζουν, ή δακρύζουν λίγο και στα καθαρίζει ο αέρας με τη μία. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ellessar_GR 360 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 Παραβλεπω καποια περιεργα σχολια για το ποιοι μπορουν και ποιοι δε μπορουν να οδηγησουν και λοιπες κατηγοριοποιησεις που εγιναν. Για το αν πρεπει ή οχι να φοραμε κρανος ΠΑΝΤΑ, γνωμη μου ειναι πως πρεπει. Δεν εχω τυχει σε περιστατικο ο ιδιος για να το τεκμηριωσω, αλλα απο αυτα που ακουω και διαβαζω, θεωρω οτι πρεπει να το φοραω και αυτο κανω. Απο κει και περα, φιλε ellesar, εγραψες τα εξης: Η ενεργεια δε μετατρεπεται σε θερμοτητα, γινεται μια σχεδον ελαστικη κρουση αναμεσα στο κεφαλι και το ντουλαπι. Ενα μερος της ενεργειας μετατρεπεται σε ηχο (το μπαμ) ενα μερος στραβωνει τους μεντεσεδες, ενα μερος παραμορφωνει το ιδιο το ντουλαπι κι ενα πολυ μικρο μερος θερμοτητα. Επισης, η ενεργεια τετραπλασιαζεται οταν διπλασιαζεται η ταχυτητα, κανεις ομως μια εσφαλμενη παραδοχη: οταν κινουμε με 50χαω θεωρεις οτι στο ατυχημα θα σκασω με 50χαω στον τοιχο με το κεφαλι, κατι το οποιο φυσικα ειναι λαθος. Το κεφαλι μου θα χτυπησει με πολυ μικροτερη ταχυτητα στο εδαφος, την ταχυτητα που θα αποκτησω απο το πεσιμο απο τη μηχανη, βαρια-βαρια δλδ 10χαω με επιταχυνση βαρυτητας 10m/s² κι απο κει και περα το μεγαλυτερο ποσοστο της κινητικης ενεργειας θα μετετραπει σε θερμοτητα στο σωμα, τα γνωστα εγκαυματα που παθαινουμε. Και παλι φυσικα το κρανος θα μας γλτιωσει απο τα χειροτερα, καθως θα προστατευσει το κεφαλι μας απο αντιαισθητικα (ή και θανατηφορα) χτυπηματα. Αν σκασω μετωπικη σε τοιχο, ισχυουν αυτα που λες, σε απλη πτωση (πχ σε μια στροφη) οχι. Να πω και κατι διαφορετικο, μια ιστορια ενος γνωστου. Ειχε ενα ατυχημα με το αυτοκινητο του, ετρεχε με 200χαω και επεσε πανω σε μια σταση λεωφορειου (παλι καλα ξημερωματα και δεν ειχε κοσμο) και χτυπησε τη σταση με το πλαι, στη πορτα του οδηγου αφου πρωτα ειχε χτυπησε ενα κωλονακι που τον πεταξε στο τιμονι. Για καλη του τυχη ΔΕΝ φορουσε ζωνη, αλλιως τα σιδερα της στασης θα τον ειχαν διαμελισει. (χτυπησε ο ιδιος στο τιμονι και τα σιδερα κατεστρεψαν το καθισμα, πισω απο την πλατη του) Το οτι αυτος ηταν τυχερος που τη γλιτωσε επειδη δε φορουσε ζωνη, δε σημαινει οτι πρεπει να μη φοραμε ζωνη. Το οτι καποιος επαθε (ή θα παθαινε, οπως λεει ο φιλος tasis) λιγοτερη ζημια χωρις κρανος, δε σημαινει οτι δεν πρεπει να φοραμε κρανος. Γνωμη μου, καλα να ειμαστε και παντα ορθιοι ολοι! :) Φίλε hayabusas, καλά κάνεις και μπαίνεις σε λεπτομέριες αλλά αυτός δεν ήταν ο σκοπός μου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πέσεις και άπειρα μέρη να χτυπήσεις. Αυτό που λες για την ταχύτητα πρόσκρουσης ισχύει φυσικά και πάντα αφόσον χτυπίσεις με το κεφάλι σου το δρόμο. Επειδή όμως σε μια πόλη υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα να χτυπήσεις κάτι άλλο πριν να χτυπήσεις το δρόμο παίζει και να πέφτω μέσα. Η ενέργεια πολύ σωστά μετατρέπεται σε ένα σωρό διαφορετικές μορφές, δεν ήταν ο σκοπός μου να γίνω τόσο αναλυτικός. Σκοπός μου ήταν να αναλύσω πολύ χονδρικά τι γίνεται. Πάντως η ενέργεια που γίνεται ήχος είναι πολύ μικρό μέρος της συνολικής. Όπως και ο αέρας φρενάρει αλλά είναι μικρό ποσοστό επίσης. Αν χτυπίσει κάπου το κεφάλι και μετά τιναχτείς και χτυπήσεις δεύτερη φορά αλλού με χαμηλότερη ταχύτητα το φαινόμενο περιπλέκεται και άλλο. Σκοπός μου είναι απλός να δίξω ότι ναι μπορείς να σκοτοθείς και ας πηγαίνεις μόνο με 50km/h και φυσικά να μην φταις και καθόλου. Το κράνος δεν το ακυρώνει αυτό αλλά ανεβάζει κατακόρυφα τις πιθανότητες γλυτώσεις το κεφάλι σου. Μετά ότι εξωπλισμό βάλεις παραπάνω βοηθάει παραπάνω. Ποτέ δεν είσαι απόλοιτα ασφαλής όμως, το ξέρουμε όλοι αυτό. Ξαναλέω δεν ήθελα να κάνω λεπτομερής περιγραφή της φυσικής, αλλά ήθελα να εξηγείσω χονδρικά τα μεγέθη που αλλάζουν και πόσο αλλάζουν. Προσωπικά όταν οδηγώ χωρίς κράνος (πάρα πάρα πολύ σπάνια) νιώθω υπέροχα με τον αέρα να με φυσάει. Αλλά ταυτόχρονα και ανασφαλείς που είμαι εκτεθημένος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
markous 24 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2009 κρανος? τι ειναι αυτο? περα απο την πλακα νιωθω ανασφαλεια χωρις κρανος ,και για αυτο το φοραω παντα.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες